City voegt in China zevende filiaal toe aan omvangrijk voetbalimperium

Woensdag, 20 februari 2019 om

De zogenaamde City Football Group heeft een zevende club aan zijn voetbalimperium toegevoegd. Het Chinese Sichuan Jiuniu FC is overgenomen door het moederbedrijf van Manchester City, zo communiceert men via de officiële kanalen. De club uit het midden van het Aziatische land komt uit in de League Two, het derde niveau van het Chinese voetbal.

Sinds 2014 is men aan het bouwen aan het imperium van de City Football Group, die onder leiding staat van Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan uit de Verenigde Arabische Emiraten. In de jaren daarna heeft men New York City FC (de Verenigde Staten), Melbourne City (Australië), Yokohama F. Marinos (Japan), Club Atlético Torque (Uruguay) en Girona (Spanje) aan het imperium toegevoegd, waarvan Manchester City het eerste filiaal was.

Hoe Man City met zijn ‘Disney-imperium’ uitgroeide tot rijkste club ter wereld

Lees in dit achtergrondverhaal hoe de City Football Group precies werkt en hoe dat een torenhoge winst oplevert.Lees artikel

“China is een hele belangrijke voetbalmarkt, waar we ons al een tijdje op focussen. We geloven sterk in de toekomst van het Chinese voetbal en hopen bij Sichuan Jiuniu talenten te kunnen ontwikkelen. Deze doelen zijn heel belangrijk. De focus ligt op de sportieve prestaties, die we willen verbeteren met onze kennis. Verder willen we een hechte band met de fans creëren en een belangrijke rol spelen in de gemeenschap. We kunnen niet wachten om deze samenwerking te beginnen”, zo laat Ferran Soriano, algemeen directeur van de City Football Group, weten.

Sichuan Jiuniu is door de City Football Group aangekocht in samenwerking met UBTECH en China Sports Capital. UBTECH is een Chinees bedrijf, gespecialiseerd in robotica. De City Football Group had al kantoren in Shanghai en Shenzen, terwijl er in Peking reeds een jeugdacademie is opgezet. Dit heeft ermee te maken dat dertien procent van de City Football Group in handen is van China Media Capital, dat hier in 2015 een kleine driehonderd miljoen euro voor neertelde.


Poll

Goede zet van de City Football Group?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

4 reacties (laatste reactie door theruuddevil9)

Kunnen ze mooi wat jeugdspelers van City kopen voor ridicuul veel geld en is ffp ook weer opgelost...

Het klinkt gek, maar ik vind dit wel mooi nieuws. Zo kunnen ze makkelijker scouten, getalenteerde (jeugd)spelers worden in kaart gebracht en mocht er een Chinese jeugdspeler bijzitten die goed genoeg is voor City, worden ze niet op 12 jarige leeftijd naar Engeland gehaald. Dan kunnen ze rustig in hun eigen land opgroeien, daar doorontwikkelen onder toeziend oog van door City gespecialiseerde (Chinese) trainer en dan pas op een juiste leeftijd naar Engeland gaan.

Op zich een slimme zet van Mancity, maar wat een trieste bedoeling is de voetbalwereld geworden. Alles wordt gerund door top zakenmannen en elke beslissing wordt vanuit een commercieel oogpunt gemaakt.

20 februari 2019 om 13:57

Dat is natuurlijk al een hele tijd aan de gang. Ook Ajax zit tegenwoordig in China met samenwerkingsverbanden. Dat mooie clubje van je is ook al jaren de grootste club in Azie waar ze de vruchten van plukken. Kijk bijvoorbeeld ook ff voor hoeveel Man U overgenomen gaat worden... Die Glazer familie doet ook gwn alles uit comm. oogpunt..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren