‘Ik heb nooit iemand Andy Robertson zó kapot zien spelen'

Woensdag, 20 februari 2019 om

De ontmoeting van Bayern München met Liverpool betekende voor Serge Gnabry een weerzien met Engeland. De 23-jarige vleugelaanvaller van der Rekordmeister speelde in de jeugdopleiding van Arsenal, maar kwam bij the Gunners niet aan de bak. Andy Cole is zeer onder de indruk van de ontwikkeling van Gnabry.

Gnabry stond tussen 2011 en 2016 onder contract bij Arsenal, dat hem een kleine acht jaar geleden wegkaapte bij VfB Stuttgart. De Duitser speelde uiteindelijk slechts achttien wedstrijden in de hoofdmacht van the Gunners, waarna hij via Werder Bremen bij Bayern München terechtkwam. “Als je bedenkt dat hij bij Arsenal niet in de plannen voorkwam, heeft hij zich behoorlijk verbeterd. Bij Arsenal bleven ze zeggen dat hij getalenteerd was, maar hij speelde geen wedstrijden”, zegt Cole tegenover beIN Sports.

“Ik heb nooit iemand Andy Robertson zó kapot zien spelen, niet in de Champions League en niet in de Premier League. Hij had een hele moeilijke avond en dat weet hij”, stelt de oud-spits van onder meer Arsenal, Newcastle United, Manchester United en Manchester City. Gnabry sprak na afloop van de wedstrijd op Anfield over ‘een mooi duel’ met Robertson. “Het was leuk, ik hoop hem de volgende keer te kunnen passeren en te scoren.”

“Een uitdoelpunt was goed geweest, maar we zijn tevreden over ons optreden. Het is nooit gemakkelijk om op Anfield te spelen. We moesten de druk bij hun voorste drie spelers weghalen, omdat ze erg gevaarlijk zijn in de omschakeling. Het was belangrijk om de bal te laten gaan achterin en op het middenveld weinig balverlies te lijden. Dit resultaat is in mijn ogen terecht, Liverpool had in de eerste helft wat kansen”, zo besluit de Duitse vleugelaanvaller. Over drie weken staat in de Allianz Arena de return op het programma.


Poll

Wie bereikt de volgende ronde?


Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door titaantje)

Ik was toen hij wegging al tegen zijn vertrek, maar misschien had hij dat ook wel nodig om zich te ontwikkelen. In mijn ogen kreeg hij te weinig kansen bij Arsenal. Op dit moment zou ik hem graag terug zien haha, duidelijk een verbetering voor ons team nu.

20 februari 2019 om 10:51

Gnarby is een goede speler allen met 0,0 rendement tot nu toe. Zeldzaam scoort hij en verzorgd hij een assist. Daarnaast is die Robertson een leuke verdediger maar word ie in mijnogen veels te hoog gewaardeerd. Vondhem zeer zwak gisteren en met name ze aanvallende acties stelde niks voor. Liverpool gaat ook niet door en ik hoop dat Robben in Munchen minuten gaart maken want hij gaat dit Liverpool gewoon pijnigen.
Klopp zal met een goede tactiek naar Munchen moet komen want hij ontbreekt aan creativiteit in zijn team en met name het middenveld. Mane moet eens de bal laten lopen en dan zal Liverpool gevaarlijker zijn maar als hij als een Remy blijft dribbelen dan zal het wederom niks worden!

Vond het wel meevallen. Robertson is wat zwaarvoetig, waardoor hij altijd enige moeite heeft met snelle wendbare spelers. Hoevaak is Gnarby nu echt gepasseerd? Overigens was Robertson zijn aanvalsspel wel zwak, ondanks dat Gnarby niet meeliep.

20 februari 2019 om 08:23

Inderdaad, Robertson ging ook vaak over Gnarby heen die nergens te bekennen was.

20 februari 2019 om 12:13

Ja raar is dat, ik vond Gnabry vrij beroerd spelen. Beide buitenspelers werden nooit echt gevaarlijk.

Onhandig van Arsenal om hem te laten vertrekken inderdaad, zeker als je bedenkt dat er een aantal jaar later gewoon een enorm tekort is aan buitenspelers bij de club. Echter had Arsenal rond deze tijd wel genoeg spelers op de flanken; Alexis, Walcott en Oxlade-Chamberlain waren de spelers waarmee Gnabry zou moeten concurreren voor een basisplaats.
Ook het uitlenen aan West Bromwich Albion onder Pullis was wellicht niet het beste besluit wat Arsenal kon nemen, al kon hij hier wel potentieel veel PL ervaring opdoen.

Uiteindelijk had Gnabry door een blessure en door de uitleen periode bij WBA in 2 jaar amper gevoetbald, en wilde Arsenal hem weer uitlenen om speeltijd te krijgen en tegelijkertijd een nieuw contract aanbieden. Als hij daar niet mee akkoord gaat, kan Arsenal daar ook niet veel aan doen lijkt me.

Elke back heeft het moeilijk tegen snelle wendbare spelers en als je tactiek inhoud dat je Gnabry en Coman de actie laat maken, dan zie je vaker een duel. Ik vond het dus niet opvallend, wat Cole dus wel vond.

Misschien lag het ook wel aan het verschil, omdat Coman het veel zwaarder had tegen trent

Bayern zal deze zomer de portemonnee moeten trekken. Gnabry en Coman is te weinig power op de vleugels. Die kunnen niet alle wedstrijden spelen. Ook moeten ze een sterke nummer 10 vinden als James weg is.

Misschien dat de statistieken niet klopte hoor, maar toen hij eruit ging stond er dat hij 10km had gelopen en 18 balcontacten had. Hoe kan je iemand kapot spelen in 18 balcontacten. Gnabry heeft veel diepgang en wordt daar ook op gebruikt. Dat vind ik dan meer een fout van de centrale verdedigers en het middenveld dan van Robertsen zelf.

20 februari 2019 om 12:01

Ik vond het spel van Liverpool echt verschrikkelijk slecht, het enige wat ze deden is met heel veel powerplay druk zetten op Bayern, maar veel uitgespeelde kansen hebben ze niet gehad. Je zag met name bij robertson dat hij die intensiteit niet kon koppelen aan juiste keuzes maken of goede passes geven.

20 februari 2019 om 12:30

Okay, dat kan. Maar dat Robertson zelf geen beste wedstrijd speelde qua keuzes of passes, dat is toch niet de verdienste van Gnabry? En zelfs al was dat zo, dan heeft Gnabry eerder Roberson goed verdedigd dan dat Robertson kapot is gespeeld door Gnabry.. maar misschien mis ik iets of interpreteer ik het anders hoor.

Dit lijkt me nogal overdreven. Gnabry viel enkel maar op, omdat hij de enige speler bij Bayern was die positieve en aanvallende intenties toonde en waar dreiging uit ging. Robertson werd echter helemaal niet kapot gespeeld door hem. Misschien dat dat wel zo was geweeest als Gnabry wat effectiever was in de voortzetting na zijn dribbels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

4 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Danny Rose heeft zich bij Barcelona aangeboden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren