Discussie tussen Klopp en Kovac na afloop: ‘Ik wilde direct zijn hand schudden’

Woensdag, 20 februari 2019 om

Na afloop van het eerste Champions League-duel tussen Liverpool en Bayern München (0-0), woensdagavond op Anfield, leken Jürgen Klopp en Niko Kovac het verbaal met elkaar de stok te hebben. De manager van de Engelsen keek geïrriteerd naar zijn collega van Bayern, na het tonen van een beschuldigende vinger, waarna de twee elkaars handen schudden. Klopp liep vervolgens weg, waarna Kovac probeerde hem aan zijn arm tegen te houden.

Zowel Klopp als Kovac maakte na afloop op de persconferentie duidelijk dat het om een misverstand ging en dat er geen enkel probleem tussen de twee is. “Nee, nee. Ik wilde de hand van Niko meteen na afloop schudden, maar hij mengde zich tussen zijn spelers", vertelde Klopp. "Hij wilde zijn complete selectie begroeten. Toen hij terugkwam, zei ik: ‘Ik ben aan het wachten’. Hij maakte zijn excuses en ik zei: ‘Geen probleem’."

“Daarna wilde hij zich weer excuseren. Zo is het gegaan”, luidde de versie van Klopp. Kovac had min of meer een identieke verklaring en wees erop dat het om een clash of cultures ging. “Het was grappig”, gaf de trainer van Bayern aan. “We zijn in Engeland. In Duitsland is echter normaal dat je na afloop van wedstrijden de handen van je spelers schudt. In Engeland daarentegen schudden de trainers eerst elkaar handen.”

“Dus ik heb in Engeland gedaan wat ik in Duitsland doe. Ik heb mijn excuses aangeboden en alles uitgelegd. En in Duitsland zullen we het doen zoals we het in Duitsland doen”, besloot Kovac. Klopp en Kovac ontmoeten elkaar over drie weken in de return in de Allianz Arena, waar de teams om een toegangsbewijs voor de kwartfinales zullen strijden.Gerelateerd

4 reacties (laatste reactie door lekkerbek)

Klopp zal toch wel weten hoe het in duitsland werkt.... Verder een nieuwsfeitje van niks en gelukkig maakt niemand er een punt van.

Gevalletje wie heeft de grootste. Zo zonde dat die trainers zichzelf tegenwoordig zo belangrijk vinden.

Is dit nou echt nieuws waardig. Zo kun je wel elk minuut nieuws uitbrengen en verschillende mensen hun hypotheses strooien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

281 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Van Dijk en Milner boos na doodschop: ‘Het is echt een schande’

Virgil van Dijk en James Milner hebben geen goed woord over voor de actie van Joris Gnagnon in de oefenwedstrijd tussen Sevilla en Liverpool (2-1). De middenvelder van Sevilla schopte Liverpool-talent...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren