Ajax-fans kondigen demonstratie in Den Haag aan tegen besluit uit 2006

Dinsdag, 19 februari 2019 om

Ajax-supporters gaan aanstaande zondag tijdens de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax protesteren in de binnenstad van Den Haag, zo heeft de AFCA Supportersclub bekendgemaakt. De fans protesteren tegen het feit dat zij al jarenlang niet meer welkom zijn bij uitwedstrijden in Den Haag. Burgemeester Pauline Krikke is op de hoogte en faciliteert de demonstratie.

Ajax-fans zijn al sinds 2006 niet meer welkom bij uitwedstrijden tegen ADO Den Haag. Dat besluit werd destijds genomen door burgemeester Wim Deetman na een overval van Ajax-hooligans op het supportershonk van ADO. Bij het incident raakte acht mensen gewond. Eind vorig jaar gingen Ajax, ADO, de KNVB, de politie en andere betrokken in gesprek over het opheffen van het verbod, maar kwamen daar toen niet uit.

"Destijds gaven wij al aan ons niet neer te leggen bij het besluit van de burgermoeder van de Hofstad. Daarom demonstreren wij a.s. zondag in Den Haag vanaf 12.15 uur gedurende de wedstrijd", zo meldt de AFCA Supportersclub op Facebook. "Met vijf bussen (249 supporters) is de AFCA Supportersclub aanwezig in de binnenstad om daar te protesteren tegen dit absurde besluit gebaseerd op ongegronde argumenten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

106 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik denk dat je ze beter in het uitvak in je stadion kan hebben, dan los in het centrum van je stad. Succes Den Haag!

19 februari 2019 om 16:55

Dan moet Den Haag maar heel veel politie inzetten om ervoor te zorgen dat de Ajacieden veilig hun mening kunnen uiten. Dit is namelijk een grondrecht in Nederland en moet niet in gedrang komen door een stel boze Hagenezen.

19 februari 2019 om 17:06

Dat is de kat op het spek binden en precies waarom het draait. Als Feyenoord of ADO supporters in Amsterdam gaan demonstreren gebeurt daar precies het zelfde.

19 februari 2019 om 17:35

Als ADO fans ballen tonen, dan zijn ze solidair met deze demonstratie. Het moet maar eens afgelopen zijn met al die betuttelende beperkingen

19 februari 2019 om 17:47

Betuttelende beperkingen? Het komt eerder door de betuttelende aanpak. Dat pauper volk, wat zichzelf hooligans of ultra's noemt moet gewoon hard worden aangepakt. Laten we eerst eens beginnen om dat soort gasten bij elke (competitie) wedstrijd van hun club te laten melden op het politiebureau en daar plaats laten nemen. 2 uur voor en 2 uur na de wedstrijd en houd dit maar een paar jaar vol. Niet gaan klagen over de maatregelen, maar klagen over de aanstichters van deze 'betuttelende beperkingen'.

19 februari 2019 om 18:35

Heb je het over ADO supporters in het algemeen. Of die kleine groep relschoppers ? Heb jij ook maar één maat kam?

19 februari 2019 om 17:30

Ik heb het idee dat dit op een nette manier tot stand is gekomen en dat het allemaal in overleg met de gemeente gebeurt. Als dat allemaal zo soepel geregeld kan worden, dan zou je toch zeggen dat ze zich ook kunnen gedragen met het oog op het hogere doel (toegang tot het uitvak bij Ado-Ajax).

19 februari 2019 om 18:19

Ik denk dat het niet veel uitmaakt. Als er rellen van de demonstratie komen heeft de burgemeester direkt haar punt bewezen. Los hiervan ben ik van mening om helemaal geen uit supporters meer toe te staan voor alle eredivisie clubs. Dan is het voor alle clubs weer gelijk.

20 februari 2019 om 19:46

Ik snap de afweging van de burgemeester wel. Dit is toch het tijdstip waarop de wedstrijd gespeeld wordt. Dus de ADO fans zitten in het stadion. Althans, de echte fans die niet uit zijn op ellende en rottigheid.

Dus laat die Ajaxfan dan maar lekker los op het malieveld of zo. Komt verder niemand kijken en staan ze lekker in hun eentje met paar honderd politieagenten als toeschouwers te zwaaien met wat vlaggetjes en sjaaltjes. Mooi toch?

Ben wel benieuwd op basis waarvan ze niet uit de gesprekken zijn gekomen. Iedereen heeft er toch baat bij dat er op een goed georganiseerde manier gewoon uitsupporters aanwezig zijn?

19 februari 2019 om 16:27

De mensen in Den Haag zitten niet op Ajaxsupporters te wachten en de burgermeester vind het wel prima. Ze willen er helemaal niet uitkomen.

19 februari 2019 om 16:38

Ik vind sowieso dat wanneer je als club niet kan regelen dat je de supporters van je tegenstander kan ontvangen, je uit de competitie moet. Op deze manier beinvloed Den Haag de wedstrijd gewoon.

19 februari 2019 om 16:59

De club heeft er weinig over te zeggen. De gemeente gaat over de openbare veiligheid en het verleden heeft aangetoond dat die in het geding is als Ajax supporters langs komen.

Volledig terecht en lachwekkend dat je het überhaupt durft te opperen dat een club dan maar uit de competitie moet worden genomen. Waarom niet de clubs verwijderen die hun supporters bij uitwedstrijden niet in de hand weten te houden.

19 februari 2019 om 17:07

Den Haag toont toch aan dat zij het niet aankunnen om deze wedstrijd te organiseren? Dan moeten ze maar niet actief zijn op het hoogste niveau. Of de wedstrijd in een ander stadion spelen, waar dit wel mogelijk is.

19 februari 2019 om 17:09

De openbare orde/veligheid kan niet in geding komen als er een verplichte buscombi is.

19 februari 2019 om 17:22

Johannes G
Amsterdam wil ook geen Feyenoorders in hun stad. Rotterdam geen Ajax fans. Ook maar uitsluiten dan? Man man man, kansloze reactie

19 februari 2019 om 17:32

@fr_jc Dat is niet waar van der Laan heeft meermaals aangegeven er voor open te staan maar aangezien Aboutaleb het wel prima vond is het er niet van gekomen. Het moest wel van twee kanten komen.

19 februari 2019 om 17:45

@ronzie

Ik weet dat je gelijk hebt, maar ik wou enkel een punt weerleggen naar Johannes G, die schreef dat ze ADO dan maar uit de ED moesten weren en in de KKD moesten gaan spelen.

Persoonlijk denk ik niet dat het nog lang gaat duren eer er weer Feyenoorders naar Amsterdam mogen en Visa versa. Zou het zeker toejuichen wanneer het weer zou mogen.

19 februari 2019 om 18:09

@FR_JC Feyenoord is welkom in Amsterdam. Ze beslissen de tickets niet af te nemen. Dus het klopt niet wat je zegt. Wanneer Ajax andere clubs zou buitensluiten zouden zij van mij ook de competitie uitmoeten. Want dit is competitievervalsing.

19 februari 2019 om 18:19

Sorry, maar je weet dus dat ik gelijk heb maar om een punt te maken lieg je dus maar? Bizar staaltje argumentatie.

Persoonlijk heb ik geen idee want ik weet niet hoe Halsema er in staat in vergelijking met van der Laan.

19 februari 2019 om 18:30

@ronzie

Zou niet weten waarover ik gelogen heb in mijn reactie. Misschien zou je even de reactie op moeten zoeken waarop ik reageerde en jij weer op mij. Dus iemand voor leugenaar neerzetten is nogal wat.

Daarbij, en nou je het aanhaalt. van der Laan is er helaas niet meer. Halsema heeft recentelijk nog medegedeeld dat het momenteel nog niet bespreekbaar was. Zo ook Aboutaleb. Maar een paar dagen geleden sprak hij weer andere woorden.

19 februari 2019 om 18:34

@johannesg

Ik reageerde puur en alleen op jouw reactie dat ze volgens jou ADO dan maar moesten uitsluiten van de ED en moest worden teruggezet worden naar de Kkd.

Maar als Feyenoord de kaarten af zou nemen, denk jij nou werkelijk dat de supporters van Feyenoord in de Arena plaats mogen nemen? Natuurlijk niet. Dat is niet aan Ajax. Dus waarom zouden we die kaarten afnemen.

19 februari 2019 om 18:39

@FR_JC Dat begrijp ik. Maar wat wil je nu zeggen?

19 februari 2019 om 18:46

Het is wel erg bijzonder dat deze burgermeester wel de veiligheid in de binnenstad kan waarborgen maar niet in het stadion. Vreemd!

19 februari 2019 om 19:18

@johannes. Je zegt in eerder stuk dat ADO maar uitgesloten moet worden omdat ze de veiligheid niet kunnen waarborgen, maar je moet snappen dat dit buiten het stadion een taak is van de Gemeente. Die zien dit niet zitten. Dus ADO heeft in theorie hier niks op te zeggen. In de ideale wereld zou er geen politieagent nodig zijn als we ons allemaal mooi aan de regels houden, als een kleine groep dot verneukt voor de hele ajax aanhang dat is het misschien een idee dat ze samen met de lokale overheid aangeven wie deze probleemgevallen zijn en deze mensen aanpakken.

20 februari 2019 om 19:53

johannes

De Ajaxfans tonen keer op keer aan dat zij het niet aan kunnen zich te gedragen. De burgemeester heeft tot taak de openbare orde en veiligheid te garanderen en zonodig te handhaven voor de 500.000 burgers van de stad Den Haag!

Wat jij hier allemaal roept is absurde nonsens die werkelijk kant noch wal raakt. Sorry hoor maar als jij hier net gaat doen alsof de burgemeester is aangesteld om het de supportersverenining van Ajax naar de zin te maken en hooliganisme te gaan faciliteren dan vrees ik dat jij echt helemaal niets hebt begrepen van de echte wereld. Grow up!

Nuance:
tuurlijk bedoel ik hier niet álle Ajaxfans. Het probleem is dat er velen goedwillenden zijn die dit echt serieus mogelijk willen maken en die zich, over het algemeen, gewoon normaal gedragen. Maar het wordt voor die mensen verpest door een groep onverlaten die gewoon crimineel bezig zijn, met het aanvallen van supportershomes, in de fik steken daarvan, de boel constant slopen en zich structureel misdragen. Richt daar je pijlen op en niet de burgemeester die haar normale verstand gebruikt.


Nou, zal mij benieuwen. Al heeft zo’n groep nog de beste bedoelingen, het trekt op zo’n manier toch weer gespuis aan.

19 februari 2019 om 16:40

+ME wat op voorhand al als een rode lap werkt. Genoeg voorbeelden waar het prima gaat tot de ME om de hoek komt en het daarna mis gaat.

19 februari 2019 om 16:47

Geef je de ME nu de schuld dat het uit de hand kan lopen?

19 februari 2019 om 17:13

Zal niet zo mogen zijn, maar toch gebeurt het soms. Ik heb het destijds op de wallen gezien waarbij 2 groepen door de ME uit elkaar werd gehaald. Dit terwijl ze heel gezellig met zn allen een biertje zaten te drinken. Reden van de ME was dat ze wilden verkomen dat er iets mis zou kunnen gaan. Resultaat: het ging juist mis. Wil niet zeggen dat dit altijd zo gaat, maar ingrijpen kan dus juist een ander resultaat geven.

19 februari 2019 om 17:19

Nee hoor maar ze werken het vaker in de hand dan ze oplossen. Was bij (volgens mij) de eerste titel onder de Boer ook zo. Was een leuk feest in Amsterdam maar de oveeheid/ME was bang dat het mis zou gaan dus moeaten ze het ontruimen wat totaal niet nodig was. En wat denk je het ging op dat moment mis omdat de ME iedereen weg wilde hebben met een schade van dik 4 ton tot gevolg. Wat dus voorkomen had kunnen worden als ze niets hadden gedaan. En zo zijn er meer voorbeelden da5 de ME niets oplost maar het verergerd. Het is niet goed te praten maar de feiten spreken voor zich.

19 februari 2019 om 16:36

Oh dus omdat ADO fans er niet vrolijk van worden moet je het niet doen? Demonstreren is een recht diep verweven binnen de grondwet en als men dat wilt tegenhouden zijn diegenen beter af in een dictatuur.

19 februari 2019 om 16:59

Prima, maar je weet dat je reacties uit gaat lokken als je op de wedstrijddag van Ado gaat protesteren in Den Haag. Daarnaast denk jij dat die 5 bussen gevuld zijn met mensen die daar komen om serieus te demonstreren. Als die demonstratie door gaat dan breekt daar de pleuris uit let maar op!

19 februari 2019 om 17:23

Laat de ADO "fans" deze demonstratie maar dwarsbomen, maken ze zichzelf behoorlijk belachelijk mee, zo ook de stad den Haag

19 februari 2019 om 17:37

Het zou mooi zijn als ze dit moment gebruiken om te laten zien dat het gewoon kan, maar meestal leent dit soort types zich daar niet zozeer voor. Helaas. Dit kan haast alleen maar fout gaan. Ook als ze hun best doen zullen ze geprovoceerd worden en hun kalmte verliezen. Maar als ze zich gedragen en het blijft vrij van incidenten, petje af. Ik zie het alleen niet gebeuren.

19 februari 2019 om 16:42

Het besluit destijds was niet onbegrijpelijk, het feit dat er vanuit de kant van Den Haag daarna geen normalisatie pogingen hebben plaatsgevonden is dat wel. En je kunt wel blijven herhalen dat er 13 jaar geleden een supportershonk is aangevallen, maar de sanctie was een 5 jaar durend verbod op uitsupporters. Bovendien is het verband tussen wel/geen uitsupporters en hooligans die buiten wedstrijden om zich misdragen bijzonder twijfelachtig. De meeste van de mensen die uitwedstrijden van Ajax bezoeken hebben hier niks mee te maken.

Het is tijd om naaar normalisatie toe te werken, de situatie in 2019 is totaal anders dan die van 2006. Er liggen zat mogelijkheden dit goed te organiseren zodat het zonder problemen zal verlopen. Als 249 Ajacieden met een paar bussen naar Den Haag kunnen om vervolgens in het centrum te gaan demonstreren dan moet het ook mogelijk zijn om een paar honderd man naar het stadion te vervoeren en in een uitvak van een modern stadion te stoppen.

19 februari 2019 om 16:43

Ik wil niet goed praten wat er in 2006 gebeurde maar dat was een reactie/revanche op het laten afbranden van het toenmalige Ajax supportershome door ADO supporters.

19 februari 2019 om 17:03

Des te meer redenen om uitsupporters bij die wedstrijden weg te laten van beide kanten. Niet alleen van Ajax of Ado maar van elke Nederlandse club. Het enige argument dat jullie kunnen geven is dat het leuk is en erbij hoort. Terwijl er bij zo’n brand ook onschuldige mensen kunnen dood gaan + het kost een normale Nederlander wel geld.

19 februari 2019 om 17:21

Of je lost gewoon het probleem op ipv het weglopen van de problemen (Dit is dus het niet toestaan van uitsupporters). Het is heel simpel en de KNVB heeft hiervoor niet eens de overheid nodig. Iedereen die zich niet aan de KNVB regels houdt, krijgt direct een stadionverbod van 10 jaar. Dit is heel erg makkelijk met de vele camera's. Echter gebeurt dit bijna nooit. Zie ook de wedstrijd ado-ajax waarbij er destijds zeer racistisch leuzen vanuit vele adosupporters kwam. ADO heeft hier destijds niets mee gedaan. Hun reactie was dat het maar een paar waren. Dit terwijl dit absoluut niet het geval was. Het was toen bijna iedereen in het vak waar ik stond. Als ajax seizoenkaart houder trouwens. Ik was uitgenodigd door een ADO supporter. Ja het kan dus gewoon zonder rotzooi te schoppen. Clubs en KNVB harder optreden en probleem is opgelost.

Tja, vorig jaar werd het op het laatste moment afgeblazen de demonstratie, maar na weer een gesprek wat niks heeft opgeleverd snap ik dat de grens bereikt is en dat het tijd is voor wat meer actie. Aangezien ik niet verwacht dat de incompente Pauline Krikke er nog lang zal zitten (gezien het vreugdevuur debacle) zal de volgende overlegronde misschien wat kansrijker zijn. Als er een wedstrijd rijp is voor normalisatie is het wel ADO - Ajax (en omgekeerd).

Ik blijf het zo raar vinden dat uitsupporters niet toegelaten worden bij sommige wedstrijden in Nederland. Als het zelfs bij wedstrijden als Boca Juniors tegen River Plate mogelijk is, hoe is het dan in godsnaam te gevaarlijk om hier in Nederland uitsupporters het stadion in te laten? Zet er wat ME'ers neer voor het geval dat het uit de hand dreigt te lopen en je bent klaar.

19 februari 2019 om 16:35

Ja want alsof dat geen geld kost om die er weer neer te zetten. Ga dit daarnaast alsjeblieft niet vergelijken met Argentinië want als we daar een voorbeeld aan moeten nemen dan is het einde zoek. Neem een voorbeeld aan Duitsland daar zie je supporters gewoon door elkaar zitten maar dat kan hier in Nederland helaas niet. Fans moeten zich toch echt realiseren dat ze deze situaties zelf gecreëerd hebben. Het zijn misschien de rotte appels die ertussen zitten maar je kan dat niet onbestraft laten.

19 februari 2019 om 16:37

Verschil is wel dat bij boca en river plate de ME gewoon alles neer mept wat beweegt. Als je dat in nederland doet heb je een proces aan je broek. Dus denk niet dat deze situaties te vergelijken zijnn

" dit absurde besluit gebaseerd op ongegronde argumenten"

Nou staat dit niet toegelicht; ben eigenlijk wel benieuwd wat de ongegronde argumenten dan zijn.

19 februari 2019 om 16:46

Er schijnt ooit een onderzoek geweest te zijn waarbij ADO-fans is gevraagd hoe zij er tegenaan kijken om weer Ajax-fans toe te staan bij wedstrijden tussen ADO en Ajax. Een ruime meerderheid van de ADO-fans zat volgens dat onderzoek niet op Ajax-fans te wachten, waardoor de burgemeester besloot om voorlopig nog geen Ajax-fans toe te staan. Echter is het feitelijk zo dat de mening van de thuisfans er niet toe doet bij het besluit om al dan niet uitfans toe te laten. Het is gewoon een recht dat er uitfans bij Eredivisiewedstrijden aanwezig mogen zijn. Enige uitzondering hierop is als je de veiligheid niet kan garanderen natuurlijk.

19 februari 2019 om 16:51

Onzin, de mensen die het niet willen krijgen het meest aandacht . Ga eens kijken naar het statement op de facebookpagina Fcdh. Wij willen het wel allemaal!

19 februari 2019 om 16:58

Ik ken zelf het hele onderzoek niet en hoe deze is uitgevoerd. Ik weet alleen dat dit het argument van de burgemeester is. Als zelfs dat argument feitelijk onjuist is, maakt dat het nog lachwekkender.

19 februari 2019 om 17:03

Tja, het past bij het beleid van Pauline Krikke, een absurd zwakke burgemeester die bang is de lokale bevolking voor het hoofd te stoten. Ook recent op nieuwjaarsdag bleek dat de burgemeester liever geen maatregelen neemt die misschien wat minder populair zijn, maar wel noodzakelijk.

Een half uitvak zonder screening demonstreert in het centrum van Den Haag, in plaats van 500 man met screening in een veilig uitvak. Maar hã©, dan heb je tenminste niet een besluit genomen wat mogelijk impopulair is.

19 februari 2019 om 19:17

Eens, Master, mits het zo is als jij schets. De burgemeester heeft het recht uit-supporters te verbieden als zij meent dat deze de openbare veiligheid bedreigen of in gevaar brengen. Niet omdat de thuis supporters er tegen zouden zijn.

Hier gaat duidelijk worden waarom fey-Ajax ook zonder uitsupporters gespeeld wordt. Loopt natuurlijk helemaal uit de klauwen daar kan je de klok op gelijk zetten.

19 februari 2019 om 16:38

Ook jij begrijpt het niet. Demonstreren is een grondrecht. Dat niet toestaan is niet te accepteren. Het is aan de gemeente om het te faciliteren.

19 februari 2019 om 16:41

Ik weet hoe het werkt. In Zwolle waar ik woon jaren geleden een keer een demonstratie van pegida. Wat een feest was dat, hele dag een mooi schouwspel gezien tussen de demonstranten, politie en tegenhangers. Dat moeten ze heel rap uit de grondwet halen dat demonstreren een grondrecht is. Komt vaak alleen maar narigheid van.

19 februari 2019 om 16:48

Men maakt ook de fout hier dat men denkt dat omdat ze - inderdaad - het recht hebben om ongenoegen te uiten e/o kritiek te hebben op het dagelijks bestuur ze maar even met vijf bussen vol (ongetwijfeld niet allen, begrijp me niet verkeerd de binnenstad mogen terroriseren/intimideren etcetera. Zo werkt het natuurlijk niet.

19 februari 2019 om 16:48

Gelukkig ga jij niet over de grondrechten. Zijn er nog andere grondrechten die je af wilt schaffen?

19 februari 2019 om 17:28

Als je dat wilt, dan verzoek ik je naar een dictatuur te verhuizen, want de mogelijkheid tot demonstreren hoort bij een democratie.

19 februari 2019 om 17:39

Op zich hoort demonstreren er inderdaad bij. Maar waarom niet op een ander moment? Hetgeen waar je tegen demonstreert verandert niet als je het op een woensdagmiddag gaat doen. Net als bij die demonstraties tegen zwarte Piet. Dat had ook beter op bijvoorbeeld 12 december kunnen zijn. Dan stoor je de rest er niet mee. Maar vaak gaat het bij demonstraties niet meer om het punt dat je wil maken, maar om het ontregelen van de samenleving, zodat er meer aandacht voor jouw punt komt.

19 februari 2019 om 19:34

Demonstreren is inderdaad een recht, maar dat betekent niet dat het overal mag en ten alle tijden. Daar zijn bepaalde regels bij betrokken. Het recht tot demonstratie is geen absoluut recht. Dat wil zeggen dat een burgemeester een demonstratie te beperken of tewel verbieden wanneer er sprake is van de één volgende drie criteria: 1. ter bescherming van de gezondheid; 2. in het belang van het verkeer; 3. ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden.
Zoals ik vermoed voor de komende zondag zou de burgemeester dit kunnen verbieden omdat de kans vrij groot is dat doelcriteria 3 ter sprake komt.

19 februari 2019 om 16:51

Het is een stuk veiliger om uitsupporters vooraf te screenen, georganisseerd en veilig te vervoeren en ze in een uitvak te stoppen in plaats van ze zonder screenen te laten demonstreren midden in de stad.

Maar ja, op een of andere manier lijkt dat niet overal door te dringen. Supporters bij de klassieker is een andere casus, waar deze demonstratie niks over gaat zeggen.

19 februari 2019 om 17:13

Dat zou inderdaad een prima besluit zijn. Als de clubs dan de kosten betalen voor het screenen van de fans dan zou dat een hele goede oplossing zijn.

19 februari 2019 om 17:29

Hoe denk jij dat een ajax supporter aan een uit- seizoenkaart komt?

19 februari 2019 om 17:36

Volgens mij moet je in het bezit zijn van een seizoenskaart en moet je voor een uitkaart even een fotootje laten maken. Ze worden dus niet echt uitgebreid gescreend.

19 februari 2019 om 17:20

Frtorres met alle respect, ik denk dat je afkeer van Ajax je verhaal beïnvloed. Dit incident in den Haag is van 13 jaar geleden. Van de laatste jaren kan ik me vooral een fontein incident herinneren maar dat was niet Ajax.. Bij elke club heb je hersenloze hooligans en als Feyenoorder (die zeker Europees een slechte naam hebben) Ajax verwijten is de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet... Ik denk dat het is zoals haagsekoerd als aangeeft, de zeer zwakke bestuurder Krikke wil de hardste schreeuwers te vriend houden. Wedstrijden horen met uitpubliek! En gasten die zich misdragen hard aanpakken.

19 februari 2019 om 17:32

Bommen op Rotterdam wordt helaas door de harde kern nog steeds af en toe gezongen. Ik wil hierbij wel direct zeggen dat dit niet eens goed hoorbaar is in het stadion. Reden: het zijn maar een paar idiote die dit zingen. Dus heel simpel op te lossen met een stadionverbod.

19 februari 2019 om 19:37

Incidenten blijven ook veel meer kleven aan de reputatie van Feyenoord dan die van Ajax. Wij hebben meer de naam dus wordt er sneller geoordeeld terwijl Ajax er in de publieke opinie vaak genadiger van afkomt.

20 februari 2019 om 00:48

Ik moet je toch even gaan verbeteren, want de fansite Afca waarop dat bericht stond was niet de site van de Afca supportersclub. Ik snap de logische verwarring, maar het klopt absoluut niet. De supportersvereniging Afca heeft al jaren een eigen site (die ik in verband met spam niet zal vermelden hier) en staat los van de betreffende site en de merchandise.

Dat er ook nog een stuk zelfreflectie mag zijn omdat de laatste jaren niet incident vrij geweest zijn spreekt voor zichzelf. Maar dat lijkt me iets voor intern supportersoverleg met de club en diverse actieve groepen binnen Ajax en iets wat op het individuele leden van toepassing is. Dat lijkt me niet bepaald sterk in een discussie met de gemeente Den Haag over het toelaten van uitsupporters, waarbij je de tegenpartij die niet welwillend is allerlei munitie gaat geven om de deur dicht te gooien.

Laat ik het even voorop stellen dat 90% van de Harde Kern het weer eens willen proberen. Dus het is overbodig dat mensen roepen dat alle supporters van Den Haag het niet willen. We willen het wel. Overigens als er dan spreekkoren zijn moet men niet gaan janken. Want als we “joden” roepen is het niet jegens de Joodse bevolking maar richting de Ajazieden

19 februari 2019 om 16:49

Persoonlijk vind ik 'Joden' geen probleem. Het wordt een probleem als mensen er dingen als gas en dergelijken aan toevoegen.

19 februari 2019 om 17:15

Persoonlijk lig ik niet echt wakker van spreekkoren, hoewel doodverwensingen horen ook niet echt prettig is (wanneer je begrijpt dat ze geen joden dood willen, maar ajacieden). Ik denk dat je hier niet per se om wakker moet liggen, het moet gewoon gaan zonder dat er van alles kapot gaat en dat de fysieke veiligheid wordt aangetast. Dat verbale geweld dat is zelfs zonder aanwezige uitsupporters niet uit te bannen, daar veranderd heel weinig aan.

Altijd goed om te lezen dat veel ADO supporters ook gewoon normalisatie willen, volgens een enquete van de burgemeester wilde ADO supporters het niet. Maar ja, een beetje suggestieve vraagstelling en een beetje selectief zoeken naar deelnemers van de enquete kan een hoop doen veranderen. Dus hoe betrouwbaar dat onderzoek van de burgemeester is dat blijft een vraag, ik heb alleen de einduitkomst vernomen.

19 februari 2019 om 17:47

Precies dat. Het is een mooie pot. Al verliezen we op het veld. Maar het verhoogt de sfeer. Wij zoeken juist vaak contact met het uitvak. Heerlihk naar elkaar toe zingen. Beetje uitdagen hoort erbij. Gebeurd niks!

19 februari 2019 om 18:22

Kijk, dat brengt wat nuance aan t verhaal; 90% is best fors... niet representatief voor de hele supportersschare maar als de harde kern t wil, waarom niet... Spreekkoren hou je altijd en het zijn over t algemeen niet de Ajacieden die daar over klagen. Als je t hebt over Joden, lampies, boeren of kakkies, dan zou men onderhand moeten weten dat het ‘gewoon’ jennen is naar de tegenstander. Mijn inziens wordt t kwalijk als je er ziektes aan toevoegt: kk Jood, kk boer, enz. Net als dat ‘bommen op Rdam” voor mij over de grens is. Benieuwd hoe t zondag afloopt...

De supportersvereniging heeft 100% gelijk. Belachelijk dat we nu al zo lang niet naar Den Haag mogen gaan... Hopen dat er eindelijk verandering in komt.

Ik ben voor Ajax maar vind dit echt iets uitlokken! Iedereen weet dat kom je daar met 250 man er 1000 hooligans staan te wachten om je terug te trappen dat is in den haag zo dat is in Amsterdam zo in Rotterdam Utrecht noem maar op! De driehoek van den haag en Amsterdam moeten even met elkaar in gesprek en dit voorkomen hier op deze narigheid zit niemand te wachten en anders kan je die bussen gaan escorteren met motoren en helikopter en bij de demonstratie met 1000 man me aanwezig zijn wat kost dat wel niet?!!! Dit moet in de kiem gesmoord en gewoon niet gebeuren!! Vraag mij trouwens wel af wie de kosten van politie etc voor zn rekening neemt voor ons voetbal ... doen de clubs dat? Of het rijk? Als het antwoord het laatste is zou ik als staat die rekening bij de clubs geheel of gedeeltelijk neerleggen.. waarom moet iedere belastingbetaler mee betalen aan het beteugelen van de gekken die ons voetbal in een kwaaddaglicht zetten? Gaat genoeg geld in om!

19 februari 2019 om 17:36

Ja waarom zou ik voor jou veiligheid moeten betalen als jij even naar de winkel gaat. Klinkt misschien vreemd, maar dit is exact hetzelfde als er een voetbal wedstrijd is. De kosten kunnen ook veel lager. Als je ziet hoeveel politie er op de been is bij zelfs met alle respect een wedstrijd tegen vvv.

Dit krijg je met zo'n angstcultuur in Nederland.. Al jarenlang geen Ajax supporters welkom in Rotterdam en Den Haag en vice versa (ongeacht welke partij/club/gemeentebestuur het tegenhoudt). Juist doordat er telkens zo'n hele hype omheen wordt gecreã«erd door media en mensen die zich nauwelijks verdiept hebben in voetbal(cultuur) is het in Nederland al jaren zo doods rondom stadions.

Verplichte bus combi's, stadionverboden voor iedere scheet, supporters die onder begeleiding van ME rechtstreeks het uitvak in worden gesluisd..

Het is inmiddels zo ontzettend triest gesteld met regels en betutteling rondom top- en risicowedstrijden dat de hele sfeer eromheen kapot gaat.

Waar is de tijd dat je zelf lekker met maten de auto in kon stappen en naar het stadion van de concurrent kon rijden en vooraf gezellig een biertje kon doen in de betreffende stad (in je eigen clubshirt)?!

Juist door burgemeesters, media en angstzaaiers is er zo'n gigantisch stigma gecreã«erd.. Zo ontzettend zonde!

19 februari 2019 om 17:26

Ja die away days mis ik ook. De jongste generatie weet onderhand niet beter. Eigenlijk best wel triest

19 februari 2019 om 19:38

Ligt eraan welke club je supportert. Bij mijn club PEC zijn er verschillende wedstrijden nog steeds waar je met de auto heen mag. Bijna alles zelfs. Behalve na Go Ahead Eagles.

20 februari 2019 om 10:09

Snap ik Klich, zoals hierboven te lezen heb ik het ook vooral over risico- en topwedstrijden en wedstrijden bij je concurrent. Ondanks dat, vind ik ook dat er bij kleinere clubs en minder aantrekkelijke wedstrijden nog altijd (te) veel machtsvertoon van politie is waardoor je zo'n stigma creëert.

Een ultra modern stadion aan de snelweg waar nog geen blind paard schade aan kan richten. Maar geen uitfans mogelijk, maar wel een demonstratie in binnenstad van diezelfde fans is OK. Nou schiet mij maar lek

De echte supporters zullen de wedstrijd wel willen zien, dus ben bang dat alleen maar onruststokers in de bussen mee gaan.

Is toch mooi een gevuld uitvak met rivaliserende supporters. Geeft net dat extra spanning mee. Als hagenees zijnde heb ik daar geen moeite mee Maar iedereen hier heeft het maar over dat ajax niet naar den haag mag, en andersom dan? En het zelfde geld voor feyenoord naar amsterdam en andersom of vergeten we dat soms Maar van mij zijn ze welkom hoor

19 februari 2019 om 17:38

Los van de laatste uitspraken van Halsema waren ze van burgemeester van der laan gewoon welkom.

19 februari 2019 om 18:24

Dat zal misschien wel, maar ook daar zijn de Den Haag en Feyenoord supporters al jaren niet meer geweest Ook waar wij van baalde trouwens.

Waarschijnlijk mogen ze van Krikke ook nog wel een stapel pallets in de binnenstad in brand steken om het niet te laten escaleren. Krikke, Aboutaleb, Halsema..... allemaal slappe hap! Watching Football is not a crime! Gewoon weer toelaten, anno 2019 is het niet zo moeilijk toch om te registreren wie wel en niet mee kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona wil Ansu Fati officieel naar de selectie van de hoofdmacht promoveren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren