Update: Gyeongnam FC maakt vol trots komst van Luc Castaignos officieel

Woensdag, 20 februari 2019 om

Luc Castaignos vervolgt zijn carrière in Zuid-Korea. Wanneer de Nederlandse spits de medische keuring met succes weet te doorstaan, zet hij zijn handtekening onder een driejarig contract bij Gyeongnam FC, zo meldt Voetbal International dinsdagmiddag. Eerder op de dag werd duidelijk dat zijn contract bij Sporting Portugal was ontbonden.

Castaignos kwam bij Sporting Portugal niet meer aan de bak en kon na het ontbinden van zijn contract met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe werkgever. In Zuid-Korea begint de competitie pas op 1 maart, terwijl de transfermarkt aldaar nog open is tot 28 maart. Zodra Castaignos met succes medisch gekeurd is, tekent hij een lucratief contract bij de nummer twee van het vorige seizoen in de K-League. Het is vooralsnog onbekend welk bedrag de ex-Feyenoorder gaat opstrijken in Azië.

Castaignos stond aan het begin van zijn carrière bekend als een groot talent en bevestigde dit door in zijn eerste volledige seizoen bij Feyenoord vijftien keer te scoren. Hij verdiende daarmee een transfer naar Internazionale, maar dat werd geen onverdeeld succes. Via FC Twente en Eintracht Frankfurt kwam hij in 2016 in Portugal terecht. In Lissabon kwam hij nauwelijks uit de verf. Vorig seizoen werd hij nog tijdelijk gestald bij Vitesse, waar hij in dertig competitiewedstrijden tweemaal trefzeker was. Dit seizoen kwam hij in de Portugese competitie niet verder dan 29 speelminuten.

De 26-jarige spits is niet de eerste aanvaller die deze maand naar Azië verhuist. Deze week werd ook bekend dat Richairo Zivkovic zijn loopbaan vervolgt in het Verre Oosten. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Changchun Yatai FC, een club van het tweede niveau in China. Hij gaat daar bijna drie miljoen euro netto per jaar verdienen. In Zuid-Korea komt Castaignos met Dave Bulthuis een andere Nederlander tegen. Hij verliet sc Heerenveen onlangs voor Ulsan.

Update 20 februari 06.20 uur - Gyeongnam FC maakt vol trots komst van Luc Castaignos officieel
Gyeongnam FC heeft woensdag de komst van Luc Castaignos aangekondigd. De Zuid-Koreaanse club is zeer blij met het aantrekken van de aanvaller, die volgens het communiqué op de clubsite ‘indruk heeft gemaakt op alle voetbalfans ter wereld’. Castaignos zelf is naar eigen zeggen zeer blij met zijn overstap. “Ik ben blij dat ik bij Gyeongnam FC heb getekend. Ik kijk ernaar uit om in Gyeongnam te gaan wonen en wil de fans zo snel mogelijk in het stadion ontmoeten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door sirius)

Wat is deze jonge gigantisch mislukt als spits. De stap naar inter was heeft hem de kop gekost. Als hij bij Feyenoord bleef destijds zal hij veel verder zijn geweest en denk de eerste spits van Oranje nu 26 jaar nog maar en zoveel al gezien.

19 februari 2019 om 15:58

Onzin. Misschien had hij z'n benen wel gebroken of scoorde hij helemaal niet meer en belandde hij in de kkd. Nu heeft hij zich financieel onafhankelijk gevoetbald. Top keuze

19 februari 2019 om 16:00

Alsof je na zo'n jaar Feyenoord in de KKD belandt? Zelfs V Janssen heeft waarschijnlijk nog genoeg belangstelling. En benen breken...? Hoe vaak gebeurt dat nou. Niet alleen sportief zonde die stap, maar ik denk dat hij zich evengoed financieel onafhankelijk had kunnen voetballen als hij bij Feyenoord was gebleven

19 februari 2019 om 16:01

Je hebt 'maar' enkele miljoenen nodig om je onafhankelijk te spelen he

19 februari 2019 om 16:16

Denk dat deze jongen nooit een carriere heeft geambieerd waarbij sportief succes voorop stond, anders was hij wel langer bij Feyenoord gebleven. Simpelweg gewoon een broodvoetballer die op korte termijn snel geld wil verdienen, en dat is zijn goed recht. En het leven geeft helaas geen garanties: Klaassen is na jaren Ajax ook niet geslaagd in de PL, Maher speelt inmiddels ook weer bij AZ en in het ergste geval kan je nooit meer voetballen (Nouri en De Kogel).

19 februari 2019 om 16:58

Het gekke is, Castaignos heeft in zijn carriere niet echt veel ‘geld’ moves gemaakt. De stap naar Inter was sportief een topkans (Feyenoord lag toen sportief compleet in de vernieling), daarna ging hij heel ‘verstandig’ een stap terug naar de Eredivisie waar ook geen gouden bergen liggen, waar hij drie jaar lang is gebleven. Daarna niet naar Turkije ofzo, maar naar een bescheiden Duitse middenmoter, en toen het daar mislukte naar Sporting wat een ook ideale club is om als talent te groeien. Op papier allemaal verstandige stappen, alleen, op het veld ging het bij al die clubs zo beroerd dat er nu geen fatsoenlijke club meer interesse heeft.

19 februari 2019 om 17:24

Castagnos mag de veters van Janssen niet eens strikken. Janssen heeft zich in Oranje al bewezen, Castagnos heeft bijna overal gefaald.

19 februari 2019 om 17:31

Dus Wesley dan is hij wel geslaagd? Als hij meer uit zijn carrière had gehaald had hij ook financieel afhankelijk kunnen zijn en was een snoepavontuur naar Korea niet nodig. Sowieso een rare redenatie dat wanneer je veel geld verdient je carrière zinnig is.

19 februari 2019 om 18:06

Vind jij dat Janssen zich heeft bewezen in Oranje. Dan hebben we echt een ander beeld van Janssen toen hij speelde voor Oranje

19 februari 2019 om 18:07

Janssen heeft bij Oranje bewezen dat hij niet scoort, Castaignos bewees datzelfde al bij zijn clubs

19 februari 2019 om 20:12

Euhhh mee hobbelen in oranje is iets anders dan je bewijzen lijkt me. Je kan zeggen en vinden van castaignos wat je wil, maar z'n keuzes in het voetbal waren allemaal een stuk logischer dan die van Janssen lijkt me.

19 februari 2019 om 16:01

Als, als in de voetbalwereld is een groot woord.

Soms moet je risico's nemen en keuze's maken en dat heeft hij gedaan, hoeveel van ons die het beter weten zouden een club als Inter afwijzen? Zijn carriere is misschien niet zo gelopen zoals hij zelf zou willen maar dat hoeft niet perse te liggen aan zijn periode bij Inter, want hij heeft daarna genoeg kansen gehad om zich elders te bewijzen en dat is em ook nog niet gelukt.

Dezelfde mensen die snel zijn om te roepen dat als.. vergeten dat hij bij Feyenoord ook zomaar eventjes aan de kant gezet zou worden als hij minder presteert, dus blijven bij de club op jonge leeftijd is nooit een garantie tot succes zoals we meestal suggereren.

19 februari 2019 om 16:01

Eerste spits van oranje? We hebben een matige lichting (gehad), maar hij zou wel echt alles slaan. Wat een houterige speler was en is dit zeg.

19 februari 2019 om 16:02

is altijd maar afwachten. Het had ook kunnen lopen als Jari Schuurman, ook door de supporters benoemd als groot talent. Speelt nu voor Dordrecht voor een minimumloontje. Dan beter clubs als Inter, Twente, Frankfurt, Sporting met allemaal europese avonturen en nu cashen in Zuid korea

19 februari 2019 om 16:29

Erg gemakkelijk om dat ene jaartje Inter als de oorzaak van alles aan te wijzen. Heeft daarna nog genoeg kansen gehad. Als het er zo lang niet uitkomt, zit het er blijkbaar gewoon niet in en is hij minder goed dan velen hadden ingeschat toen hij 19 was. Gebeurd overigens vaak met jonge spelers.

Al helemaal knap (lees: lachwekkend) dat je stelt dat hij wel even spits van Nederlands elftal was geweest nu

19 februari 2019 om 16:51

Hij heeft maar een jaar bij inter gezeten, daarna drie jaar bij Twente. Zo traumatisch zal dat ene jaar bankzitten echt niet geweest zijn hoor.

19 februari 2019 om 16:59

Ben het met je eens dat hij beter bij Feyenoord had kunnen blijven. Maar als het er echt in had gezeten, was het er wel uitgekomen. Van dat jaartje banken bij Inter kun je je dan echt wel weer herstellen. Ben het dan ook absoluut niet met je eens dat hij de spits van Oranje zou zijn geweest.

19 februari 2019 om 17:18

Daar ben ik het niet mee eens. Aan de mentaliteit van Castaignos heeft het nooit gelegen. Hij trekt, vecht en sleurt, maar z'n techniek is gewoon heel beperkt en rustig voor de goal is hij ook niet. Bovendien heeft hij niet echt speelinzicht waardoor hij vaak de verkeerde lijnen loopt dan een spits die dat instinct wel heeft. Castaignos blijkt achteraf gewoon een overschatte speler die toen hij jong was toevallig een paar leuke wedstrijdjes gespeeld heeft.

19 februari 2019 om 17:34

mee eens Sirius. En het ironische is; zonder dat trekken, vechten en sleuren zou hij een eel betere spits geweest zijn. Liep altijd op verkeerde plekken en ontving de bal op plekken waar hij er niets mee kon. Stond hij weer in een hoek te pielen...

20 februari 2019 om 13:32

Het probleem is dat Castaignos niet kan voetballen. Z'n basistechniek is echt heel matig, z'n spelintelligentie is ook erg matig en hij is onrustig voor de goal. Zonder z'n inzet en loopvermogen speelde hij nu waarschijnlijk in de bodem van de Eredivisie of lager.

19 februari 2019 om 19:29

Hij komt naar mijn mening gewoon kwaliteit tekort. Heeft een goede keuze gemaakt om naar Inter te gaan want ook bij Feyenoord was hij op den duur uit de gratie geraakt. Vind het een gevalletje Justin Kluivert, jong gehypt maar valt na een paar jaar harddoor de mand

19 februari 2019 om 20:58

precies ze gaan achter grote geld aan,je moet beetje logisch nadenken:kan ik hier een vaste waarde worden,kan ik die en die spits uit de basis spelen,zal ik minuten maken? neehoor ik kies voor geld,dan krijg je dit Lol.

Je snapt die clubs die dit soort gasten binnen laten lopen ook echt niet hã©. Het is in feite een pyramidespel door het rijtje clubs te benoemen en daarmee interesse te wekken. Je kunt het knap noemen, maar net zo goed oplichterij.

19 februari 2019 om 16:39

Oplichterij? Net alsof die clubs geen middelen voor handen hebben om spelers goed door te lichten voordat ze een beslissing nemen. Vooral tegenwoordig kun je toch een heel gedegen onderzoek doen nog voordat je een speler uberhaupt live gaat bekijken. Blijkbaar zagen ze iets in hem en hebben ze besloten de gok genomen. En verloren.

Ze hebben hem vast niet puur gehaald op basis van het lijstje clubs waar hij gespeelt heeft.

19 februari 2019 om 16:50

Op basis van zijn spel kunnen ze hem toch onmogelijk gehaald hebben ? Zowel bij zijn huidige club in Z.korea, als Twente, Vitesse en Inter. Overal hopeloos gefaald de beste man. Ik heb hem nog nooit op een uitstekende wedstrijd kunnen betrappen.

19 februari 2019 om 18:40

Huh, hoe kan hij nu bij zijn huidige club in Zuid-Korea hebben gefaald als hij daar nog moet beginnen? Dat is wel een heel voorbarige conclusie

Verder met je eens dat hij het nergens heeft laten zien. Misschien dat zijn talent simpelweg toch niet zo ver reikte als men aanvankelijk dacht, want ik heb niet de indruk dat het aan de mentaliteit heeft gelegen bij Castaignos. Volgens mij heeft hij wel altijd z'n best gedaan en is ook geen lastige jongen... voor zover ik dat als buitenstaander kan inschatten. Gewoon matig getalenteerd.

Wel een heerlijke stap hoor, als beperkte voetballer eerst overal in Europa "spelen" en wonen en vervolgens ook nog eens cashen in een echt ander land en cultuur. Ik zou mijn maatschappelijke carrière er denk ik wel voor inruilen

19 februari 2019 om 20:37

Ik snap het ergens wel. Als hij het net op zijn heupen krijgt als destijds bij Feyenoord, is het voor veel middenmotors in de Eredivisie een hele bruikbare spits. Nu is hij al een paar keer mislukt, maar het had zomaar een keer de andere kant op kunnen vallen. Al zou ik mijn handen er nu niet meer aan branden als club!

Man man man, kan t me nog herinneren toen ik in de VI las over de nieuwe Thierry Henry waar we nog bang voor moesten zijn dat hij voor het Franse elftal zou kunnen kiezen.
Financieel heeft hij het leuk gedaan, maar deze jongen heeft het niet kunnen waar maken.

Toch jammer dat Castaignos het na zijn periode bij Feyenoord en een aardige periode bij FC Twente nooit echt heeft kunnen laten zien. Ik kan mij nog herinneren dat Castaignos destijds bij Feyenoord zelfs vergeleken werd met Thierry Henry. Maar zoals ik al aangaf: jammer om te zien dat hij het niet waar heeft gemaakt. Nu in een paar dagen tijd twee Nederlandse aanvallers die aan het begin van hun carrière toch best wel wat hoge verwachtingen met zich meebrachten en dan heb ik het dus over Castaignos en Zivkovic. Beide hebben nooit echt aan de verwachtingen voldaan en gaan nu vooral voor mooie avonturen en financieel aantrekkelijke avonturen wat ik volledig begrijp.

19 februari 2019 om 17:25

Bij Feyenoord was er nog geen verwachtingspatroon vanwege z'n leeftijd en bij FC Twente kreeg hij meermaals kritiek. Hij had altijd een tomeloze inzet, maar hij heeft gewoon niet de kwaliteiten die een spits hoort te hebben. Dat is ook de reden waarom hij eigenlijk nergens echt is geslaagd.

13 doelpunten, 14 doelpunten en 10 doelpunten over drie seizoenen bij een subtopper en de spelers waarmee hij kon spelen is helemaal niet goed, dus ik snap ook niet waarom de periode bij FC Twente als redelijk werd beschouwd. Zivkovic raakte echt in verval, maar bij Castaignos zit er denk ik ook gewoon niet meer in. Daar mist hij echt de techniek en het gogme voor.

19 februari 2019 om 18:13

42 goals totaal bij Twente, dat is als jonge spits bij een club die in volslagen chaos verkeert niet heel slecht, maar idd je kan ook moeilijk stellen dat hij de boel compleet aan gort speelde.

Ik had eigenlijk vooral meer verwacht van zijn Frankfurt periode, dat is een competitie waar rennen en sleuren zeer gewaardeerd wordt en die club moest verjongen (eerste spits Meier was al dik in de dertig). Maar hij raakte daar rap geblesseerd en daarna nooit meer in beeld.

20 februari 2019 om 13:30

Volslagen chaos? Castaignos kwam op het moment dat er nog niets bekend was. Hij is nota bene voor 6 miljoen euro gekocht en vertrok vlak voordat alles bekend werd. Castaignos speelde in z'n laatste seizoen bij FC Twente met spelers als Bjelland, Ziyech, Corona, Gutierrez, Mokotjo, Andersen enzovoort.

Je hebt gelijk dat 42 goals niet heel slecht is voor een jonge(re) speler, maar van een aankoop van 6 miljoen euro word nou eenmaal veel verwacht, want aanvoer was er meer dan genoeg. Castaignos heeft een hele beperkte basistechniek, geen spelintelligentie en hij is onrustig voor de goal.

Ben wel benieuwd naar dat lucratieve contract, maar denk dat ik voor dat geld, de bank daar ook wel warm zou willen houden!

Ik heb hem nooit goed gevonden. Ook bij Feyenoord niet . Zag je aan zijn aannames en zijn positionering op t veld altijd slecht. Dat is mijn mening.

19 februari 2019 om 17:09

Inderdaad. Zag hem voor het eerst in die halve finale voor de beker tegen Twente. Toen dacht ik bij mezelf al ‘is dit nou dat grote talent?’ Daarbij ging het me helemaal niet om zijn bijdrage aan de wedstrijd zelf maar meer om zijn motoriek, balaannames en combinatievermogen in zijn algemeenheid.

19 februari 2019 om 17:29

Helaas praten veel personen elkaar altijd na waardoor deze jongen ineens als toptalent werd bestempeld. Castaignos heeft nooit de techniek, het gogme en de kwaliteiten gehad om heel goed te worden.

Een ding dat Castaignos wel heeft is een tomeloze inzet en daardoor wist hij het bij FC Twente vol te houden, want puur op basis van kwaliteit was dit allesbehalve een capabele spits die je drie jaar in de basis wilt zien.

19 februari 2019 om 19:25

Hij wilde hard werken en leek een neusje voor de goal te hebben. Dan is het bij Feyenoord al snel goed. Dat hij het bij een Inter en Sporting niet heeft gered ben ik niet door verrast. Dat hij zelfs bij Twente en Frankfurt anoniem meehobbelde daar kijk ik wel van op.

19 februari 2019 om 19:53

Juist omdat het bij Feyenoord dan al snel goed is missen ze helaas ook de aansluiting bij Ajax en Psv.

20 februari 2019 om 13:40

Dat neusje voor de goal werd hevig overschat, want dat heeft hij absoluut niet. Ook zijn basistechniek en spelintelligentie laat flink te wensen over, waardoor hij tot nog toe enkel nuttig was door zijn inzet. Na twee maanden bij FC Twente was het namelijk al erg duidelijk dat Castaignos geheel onterecht het label 'toptalent' had gekregen.

Het is sowieso al erg knap zo'n carriere en vooral zo'n vermogen bij elkaar te voetballen, als je er eigenlijk zo weinig van kan als hij. Heb het nooit wat gevonden.

nu al miljonair, top gedaan met zo weinig balgevoel..nog een paar jaartjes geld ophalen en op je 32ste lekker achterover gaan zitten

Castagnois was in de jeugd physiek gewoon erg vroeg ontwikkeld en daarnaast had hij bij Feyenoord gewoon een waanzinnig begin, daarna na Inter waar hij al stagneerde zowel mentaal als physiek en daarna eigenlijk alleen bij Twente nog redelijk gepresteerd om vervolgens bij Frankfurt na een redelijk begin compleet door het ijs te zakken. Sporting kwam.hij niet eens aan de bak en nu dus Zuid-Korea (betaald lekker). Te vroeg gekomen en veel te.hoog ingeschaald. Zonde

Klaar carrière, nu maar avonturieren en geld binnen harken....
Wat betreft voetballen in Zuid Korea kunnen ze het beste alle ballen hoog voor geven

20 februari 2019 om 13:43

Z'n carriere was min of meer al klaar toen hij vorig jaar bij Vitesse werkelijk niets liet zien. Dan is het altijd handig om een aardig CV en een capabele zaakwaarnemer te hebben die je naar dit soort clubs kan brengen. We kunnen namelijk zeggen wat we willen, maar ondanks zijn geringe kwaliteiten heeft hij toch een behoorlijke carriere. Er zijn genoeg spelers die mogen dromen van Feyenoord, Internazionale, FC Twente, Frankfurt, Sporting, Vitesse en nu dus Gyeongnam om zich financieel volledig onafhankelijk te voetballen.

Maar jongens: hoe scoorde hij in een seizoen 16 goals bij Feyenoord als tiener? Dat is heel weinig spelers gegeven, laat staan als tiener. Dus hij kon echt wel wat! Maar dat is er daarna nooit meer uitgekomen. Dat is toch heel bizar? Hoe kan hij het zo verschrikkelijk kwijt zijn geraakt?

20 februari 2019 om 13:46

Destijds was er bij Feyenoord geen verwachtingspatroon en een talent is altijd onbevangen in zijn eerste seizoen. Kijk bijvoorbeeld naar Boetius. Pas wanneer de prestatiedruk erbij komt kijken (vaak in het tweede seizoen), krijgen ze de welbekende dip en daar komen veel spelers niet overheen. Echter koos Castaignos voor Internazionale, terwijl je bij Feyenoord al kon zien dat hij simpelweg niet kan voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Actuele wedstrijden

42 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona wil Ansu Fati officieel naar de selectie van de hoofdmacht promoveren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren