‘Brazilië, Nederland en Frankrijk zijn het interessantst voor Barcelona’

Dinsdag, 19 februari 2019 om

Barcelona zag Neymar anderhalf jaar geleden voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain vertrekken en de Catalanen deden na het afscheid van de Braziliaan met de komst van Philippe Coutinho (maximaal 160 miljoen), Ousmane Dembélé (maximaal 145 miljoen) en Frenkie de Jong (maximaal 86 miljoen) zelf ook enkele megatransfers. Hoewel de bedragen die worden betaald voor voetballers in de toekomst waarschijnlijk alleen maar verder zullen oplopen, gaat voorzitter Josep Maria Bartomeu ervan uit dat er minder grote transfers plaats zullen vinden tussen de Europese grootmachten onderling.

“Ik denk dat het moeilijk zal worden, grote clubs willen hun spelers niet verkopen. Wij willen topspelers hebben om prijzen te winnen, niet om zaken te doen. Neymar kocht zich vrij voor 222 miljoen, maar Barça wilde dit geld helemaal niet hebben. Wij wilden hem niet verkopen. Het is echter wel zo dat we in Spanje verplicht zijn om een transferclausule in de contracten op te nemen. Als iemand Sergio Busquets, Gerard Piqué of Lionel Messi wil hebben, zijn ze niet te koop”, vertelt de preses voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon aan Le Figaro.

“Ik denk dat er nog maar weinig transfers plaats zullen vinden tussen de grote clubs. Het is ons plan om te zoeken naar jonge spelers van clubs die, naast het spelen van voetbal, ook spelers opleiden en verkopen.” Barcelona lijkt dan ook niet van plan om een toekomstig pensioen van Messi op te gaan vangen met een grote aankoop: “We denken er al wel over na, maar de toekomst is nog ver weg. Hij is een jonge speler, hij is 31 jaar oud. Hij presteert nog altijd geweldig en speelt beter en beter, ik weet niet hoe hij het doet!”

“Hij heeft nog een contract voor twee seizoenen, maar ik denk dat hij na 2021 ook nog door zal gaan. Maar je moet ook alvast aan jonge talenten gaan denken. Niemand kan Messi vervangen als hij hier niet meer speelt, dat is onmogelijk. Niemand komt na Messi, niet in Barcelona en ergens anders ook niet. De coach die dan de touwtjes in handen heeft zal moeten nadenken hoe het team dat op gaat vangen. Het idee van het Barça-voetbal zal hetzelfde blijven. Het balbezit, het terugveroveren van de bal, het samenspel van het team, het druk zetten. Er zijn drie voetbalscholen die voor ons het interessantst zijn: de Braziliaanse, de Nederlandse en, met name, de Franse. De grootste talenten komen uit die drie landen.”


Poll

Denk jij dat Barcelona de komende jaren na Frenkie de Jong meer Nederlanders gaat halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door sanderkoevoets)

Ik ben het niet eens met hem.

Allereerst kwam Dembele bijvoorbeeld uit Duitsland, na een uitstekend seizoen bij Dortmund. Daarom zou ik niet perse Frankrijk hiertoe rekenen. Doelt hij dan enkel op Umtiti? Daarnaast heeft Frankrijk ook geen enkele club die de speelswijze/voetbalschool van Barcelona hanteert.

Bij Nederland moet ik eigenlijk alleen aan Ajax denken en niet aan de rest van de clubs.

In Braziliã« lopen veel technische spelers rond. Kunnen gemakkelijk met Barcelona meedraaien, zie Arthur. Maar een Malcom en Coutinho hebben tot zover aanpassingsproblemen. Arthur heeft het uitstekend gedaan, na Messi komt hij als eerste op de lijst van namen die in de basis moet staan.

Het komt er op neer dat ik er niet echt een lijn in zie. Je moet ook gewoon geluk hebben. Het zo maar zijn dat ze in de zomer een Turkse speler uit de Turkse competitie aantrekken. Gaat hij dan ook Turkije opeens aan dit rijtje toevoegen?

19 februari 2019 om 11:18

Vreemde redenatie. Dembele heeft 1 jaartje in Duitsland gespeeld dus reken je hem onder Duitsland. Dan moet je Coutinho die 5 jaar in de PL heeft gespeeld onder Engeland rekenen?

19 februari 2019 om 11:24

Je hebt gelijk, misschien een vreemde redenatie vanuit mijn kant. Maar wat ik probeer te zeggen is dat je er niet perse een lijn kan trekken hierin. Zie ook mijn voorbeeld over de Turkse competitie. Het is gewoon niet te zeggen welke landen interessant zijn. Had hij bijvoorbeeld een jaar geleden Nederland genoemd?

19 februari 2019 om 11:32

@ Barcca, Wat hij eigenlijk aangeeft is dat Franse, Braziliaanse en ook de Nederlandse talenten het meest haalbaar zijn en dat ze daar vooral op moeten focussen.
De Duitse, Engelse en Italiaanse talenten zullen over het algemeen eerder opgepikt worden door de grootmachten in die landen.

19 februari 2019 om 12:00

Volgens mij bedoeld hij toch echt dat hun voorkeur uit gaat naar Nederlandse, franse of braziliaanse spelers ,, tuurlijk komt er weleens een turk of kroaat langs , maar ze focussen zich meer op spelers met die afkomst omdat die waarschijnlijk vaak in het profiel passen wat een barca speler moet hebben.
Dus daarom interessanter voor ze is.

Als je kijkt naar de geschiedenis van Barcelona kan ik dat wel begrijpen, de meest succesvolste voetballers kwamen inderdaad voornamelijk uit die landen, Cruyf, ronaldinho, rivaldo, kluivert Koeman enz.

Ik reken spanje even niet mee, want uiteraard komen die eerst op nr 1 bij barcelona

19 februari 2019 om 11:20

Bah wat koopzieke en kleurloze clubs zijn dit toch. Uitgeven en uitgeven. Als de rest zwakker wordt worden wij wel sterker. Eigen spelers opleiden zit er niet in.

19 februari 2019 om 11:24

Met alleen spelers opleiden kom je er moeilijk.

19 februari 2019 om 11:28

Denk je dat je het gaat redden met opleiden? Daar is simpel weg de tijd niet meer voor. De clubs die een oliesjeik aan het roer hebben staan zullen dan de beste spelers wegkopen en dan ben jij nog bezig met het opleiden van spelers. Op deze manier loop je inkomsten (cl) mis en raak je nog verder achterop. Niet meer investeren is tegenwoordig stilstaan in de voetballerij.

19 februari 2019 om 12:21

Je hebt als topclub ook weinig keuze toch?
Het gat tussen de jeugd en de eerste elftallen is gewoon te groot geworden. Niet alleen bij Barca. Kijk eens hoeveel spelers er in het verleden uit de eigen jeugd kwamen bij clubs als Bayern, Real, United, etc... Die zullen toch niet allemaal iets verkeerd doen?
Maar als je streef niveau Iniesta, Pique of Alba is dan lukt het je gewoon niet om die elk jaar op te leiden. Die moeten maar net geboren worden.
Er komen nog genoeg spelers uit de jeugd opleiding van Barca. Er is maar een jeugdopleiding (die van Real) waar op dit moment meer spelers vandaan komen die bij een club in een top 5 competitie spelen.

19 februari 2019 om 11:23

Over het algemeen heb je in deze moderne tijd met (de kijk op) het voetbal uit Nederland, het fysiek uit Frankrijk en het creatieve uit Brazilië, het meest complete elftal. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar ik kan me wel in hem vinden.

19 februari 2019 om 11:52

Kan me wel vinden in je opmerking. Maar ze hebben de laatste twee decennia natuurlijk wel veel Fransen gehad. Dit in combinatie met de kracht van het Franse elftal de laatste twee decennia, is de opmerking van Bartomeu zeker te begrijpen. Henry, Abidal, Lenglet, Dembélé, Umtiti, Petit.... om maar even wat voorbeelden te noemen. En dat is niet alleen fysiek sterk. Dit zijn allemaal vrij complete spelers voor hun positie. Maar laten we ook vooral niet vergeten dat ie dit zegt tegen een Franse krant 😉

19 februari 2019 om 12:23

Ik heb juist het idee dat de kijk op voetbal vanuit Nederland wat achterhaald is en dat we voorbij gestreefd zijn door andere landen.

19 februari 2019 om 13:42

Dat komt omdat we de laatste jaren niet de kwaliteit hebben en hadden om ‘ons’ spelletje goed uit te voeren en ‘we’ inderdaad verzuimden om met die kwalitatief mindere generatie het roer om te gooien, waardoor het achterhaald werd. Toch ben ik er van overtuigd dat de school van Cruijff nog steeds de beste is zodra je de juiste spelers hebt. Zet bij Ajax een topspits en goede backs erin en je had het beste team van de laatste vijf jaar verslagen.

19 februari 2019 om 15:01

Pietverdriet: Hollandse School achterhaald? Welnee, mits met de juiste spelers en juist uitgevoerd is dat de meest effectieve en haast onverslaanbare tactiek in het voetbal.

19 februari 2019 om 11:25

Wil je per se moeilijk doen of snap je het echt niet? Het betreft de nationaliteit, niet de competitie. Feit is gewoon dat Frankrijk en Brazilië en in mindere maten zeer technische voetballers hebben. Ook willen zij altijd aanvallen en voetballen.

19 februari 2019 om 11:59

Het is nog anders. Hij heeft het over de voetbalscholen van die landen. De speelstijl, de manier van opleiden...
Het kan best zijn dat een Poolse club die de Nederlandse voetbalschool volgt de volgende Cruyff voortbrengt..

19 februari 2019 om 11:26

Beetje een te kort door de bocht verhaal. Het gaat om de algemene tendens. Uitzonderingen zo als Messie 😉 dus daargelaten. Dan snap ik dus wel dat hij bij Nederland, Frankrijk en Brazilië komt. Nederland is bv interesant ivm het type voetbal dat er in de eredivisie wordt gespeeld. Ja qua spel komt dan Ajax dichtbij maar spelers van andere topclubs uit Nederland kunnen interesant zijn. In het verleden is dat zo geweest en in de toekomst waarschijnlijk ook wel weer.

19 februari 2019 om 12:22

Barcelona heeft op dit moment Umtiti, Lenglet, Dembele en Todibo, dat zijn vier Fransen, en dan hebben ze in een recent verleden nog geprobeerd Pogba en Griezmann binnen te hengelen.. Uiteraard kwamen niet al die spelers van Franse clubs, maar het zijn wel Fransen.. Als Barcelona haar scoutingapparaat meer afstemt op Frankrijk kan het dat soort talenten in het vervolg eerder scouten en vastleggen, waardoor ze tientallen miljoenen kunnen besparen. Ik snap dan heel goed dat Bartomeu het een interessante markt noemt.

19 februari 2019 om 12:50

Dat vind ik ook nogal overdreven. In het buitenland zien ze Frenkie de Jong als wederom een Ajax-product, terwijl deze jongen gewoon gekocht is en een jaar later al basisspeler werd in het eerste elftal. Zo langzamerhand brengt Ajax ook niet meer zoveel toptalent voort en is een jongen als De Ligt ook echt een uitzondering.

Daarvoor had je jongens als El Ghazi (gekocht), Kishna, Bazoer, Tete, Riedewald, Veltman, Klaassen en noem ze allemaal maar op. Geen van hen doet het momenteel goed in het buitenland en ze spelen allemaal hooguit bij een Europese middenmoter, als ze dat al halen.

19 februari 2019 om 14:41

Hij heeft het over de opleiding - dus tot 16 - 17 jaar en dan zit je goed bij de hollandse school, de braziliaanse techniek en de franse opleidingcentra. Er zou nog een jonge cv uit brazilie komen (zelfde profiel als Tobido), de captain van de u-20 en de franse linksback van Lyon voor 40m. Dus het profiel dat barca zoekt komt meestal uit die 3 landen, daar zitten ook hun beste scouts

Mooi dat je als land natuurlijk dit soort complimenten krijgt, maar als je kijkt welke voetballer die van de Nederlandse school heeft genoten en het gemaakt heeft bij barca? Dan kom je volgens mij uit bij Van Bommel en dat is niet bepaald een typische Nederlandse speler. Misschien doelt die erop dat de jeugdopleiding van Barca raakvlakken heeft met Nederland? Of op bijvoorbeeld een Suarez die even in Nederland heeft gespeeld? Of op Frenkie die het hopelijk gaat maken, anders kan ik hem niet echt volgen. Want om nu helemaal terug te refereren naar de lichting van Kluivert?

19 februari 2019 om 11:32

Euh, hoeveel spelers moet Barca per jaar uit Nederland halen om wel genoemd te worden. Daarnaast gaan spelers ook naar andere club’s. Of denk jij dat bv V. Nistelrooij of Sneijder niet bij Barca hadden gepast? Feit is dat Barca door de decennia heen vaak goed spelende en van meerwaarde zijnde Nederlanders heeft gehad. Ja de laatste jaren minder. Maar dat kan de lange termijn toch niet in een keer uitpoetsen? Feit is dat de Nederlandse school past bij een technisch spelende club. Barca is er zo een. Maar niet de enige natuurlijk.

19 februari 2019 om 12:31

Sneijder wel, Van Nisterlooij niet. Laatstgenoemde was niet snel genoeg om bij Barcelona mee te kunnen. Absurd goed aanspeelpunt in de 16, maar mist de handelingssnelheid om dat vlugge tiki taka van het Barcelona van toen te spelen.

19 februari 2019 om 11:43

Heel erg raar. Van alle voetballers die je kon noemen. Noem je van Bommel. Niet echt mijn definitie van gemaakt bij Barca. Meer hij kon aardig mee. Maar naast van Bommel, heb je bv Gio, Cocu, maar ook de broertjes de boer, Koeman en natuurlijk Cruijff. Affelay heeft er ook onder contract gestaan. En volgens mij zijn ze uiterst tevreden met Cillissen als 2e keeper. Het is dus wel degelijk iets meer dan Van Bommel.

19 februari 2019 om 11:48

@ninja

Lees zijn laatste zin! En om nu met Affelay aan te komen en een reservekeeper.

19 februari 2019 om 11:44

@kleinegenere

Dat clubs Barcelona een tijd geen interesse hebben gehad voor de NL markt is zeer begrijpelijk. Zij waren een tijd in staat om gearriveerde topspelers weg te halen van andere topclubs. Bijvoorbeeld bij clubs uit Italië, Engeland en Duitsland. Alleen nu is het bijna geen doen meer door dat de topclubs financieel helemaal niet meer gedwongen zijn om te verkopen. Zij willen dus hun topspelers niet verkopen.

Bijvoorbeeld Ajax heeft altijd wel toptalenten gehad. Zoals Vertonghen, Eriksen, etc... Alleen werden deze niet serieus genomen door Barcelona omdat men de NL competitie niet serieus nam. Stel dat Eriksen het later een stap hoger het goed zou doen dan konden zij hem alsnog kopen. Alleen hebben zij uit ervaring gemerkt door de veranderingen dat deze spelers bijna niet meer te halen zijn en moeten zij eerder een gok nemen.

De markt is veranderd en met name Ajax in NL kan hier van profiteren.

19 februari 2019 om 12:45

Waarom niet? De lichting Kluivert is helemaal nog niet zolang geleden en bovendien zijn we ons net aan het herstellen van een zeer matige generatie zonder veel talent. Cocu, Van Bommel, Kluivert, Overmars, Van Bronckhorst, Afellay, Frank de Boer, Reiziger, Zenden en nu dus Frenkie de Jong. Dat zijn toch aardig wat spelers, terwijl Cillessen het ook uitstekend doet ondanks het feit dat hij tweede doelman is.

Ik denk als hij zich zo verder zal ontwikkelen aan Bergwijn maar ook aan de Ligt en dan heb je het wel gehad.

19 februari 2019 om 11:29

Dat zijn toch 2 prima spelers voor Barca? Of Bergwijn het nu al aankan dat denk ik niet. Vooral omdat hij dan Messi, Suarez, Dembele en Coutihno voor zich heeft in de pick order. Maar die jongen heeft zeker de potentie om dat niveau wel te halen.

19 februari 2019 om 12:25

Met verder ontwikkelen heb ik ook een slag om de arm.

19 februari 2019 om 13:08

Het hoeft natuurlijk ook geen Nederlands team te worden zoals eind jaren '90.

Daarnaast komen er qua type spelers (dus ik zeg nog niks over het niveau dat ze kunnen halen) met talenten als Ihattaran of Unuvar ook wel weer meer technische begaafde spelers aan.

Zeer verstandig beleid van Barcelona. Begrijp ook wel wat hij bedoelt. De concurrentie bij het halen van topspelers is moordend geworden en de concurrentie is groter. Het halen van topspelers is bijna niet meer betaalbaar en haalbaar en richten zij zich nu op de toptalenten.

En dat is positief nieuws voor NL met name voor Ajax. Zij houden deze club nu wat meer in de gaten en zijn bereidt diep in de buidel te tasten. Immers de topclubs willen niet meer onderling verkopen.

Het NL voetbal kan profiteren door de veranderingen in de markt.

19 februari 2019 om 12:58

Dit is voor Ajax ook gewoon een uitzondering. Vergeet niet dat De Jong helemaal niet door Ajax is opgeleid en na z'n komst al na een jaar in de basiself stond van het eerste elftal. Dan heb je nog De Ligt, maar voor de rest zijn het ook allemaal maar hele normale talenten.

Spelers als Eiting, De Wit, Botman, Lang, Sierhuis of zelfs Van De Beek of Mazraoui zullen hoogstwaarschijnlijk nooit bij een Europese topclub aan de slag gaan. Sterker nog, ik denk dat de Europese subtop al te hoog gegrepen is. Daar ga je geen exorbitante bedragen voor ontvangen.

19 februari 2019 om 13:07

@sirus

Waar heb ik aangegeven dat Ajax alleen zelf opgeleide talenten heeft? Wat boeit dat nou?

Wel heb ik gezegd dat Ajax altijd wel toptalenten heeft gehad. En dat is gewoon een feit. Kijk maar na! Het is heel lang geleden dat Ajax die niet had. Althans ik kan het mij niet heugen.

En dat niet alle Ajax spelers geen Barcelona materiaal zijn is geen verassing. Dat heeft Barcelona zelf niet eens

Maar als je om de twee jaar een speler aan de top kan verkopen dan doe je het gewoon goed. Dat is gewoon mogelijk door zelf goed op te leiden en slim in te kopen. Dat moet gewoon een doelstelling zijn. En is gewoon haalbaar!

19 februari 2019 om 17:40

Sirius, ik zie je nu al meerdere keren in het topic bijven herhalen dat volgens jou de Jong niet opgeleid is door Ajax. Wat natuurlijk op papier helemaal klopt, want hij redt de 3 jaar voor zijn 21ste niet. Echter ben ik het niet helemaal met je eens, want ik denk dat die 1,5 jaar Jong Ajax voor zijn ontwikkeling heel veel heeft gedaan.

Het talent was er al, maar zelfs op 18jarige leeftijd (wat wij in Nederland al bijna oud bestempelen als toptalent, heeft hij welgeteld 20 minuten gespeeld in het eerste van Willem II en de trainer was lyrisch over hem toentertijd maar durfde het niet aan om hem meer minuten te laten maken. Omdat Willem II degradatievoetbal moest spelen, al vind ik dat een makkelijk smoesje achteraf. Met het wereldtalent van Frenkie had hij ook bij een degradatiekandidaat het verschil kunnen maken. Als je dan in 1,5jaar je opgewerkt tot basisspeler van Ajax, dan betekend dat dat je in die tijd een grote ontwikkeling door hebt gemaakt. Wat dus dankzij Ajax is geweest.

Nu is het dus op papier geen eigen opgeleide speler, maar je kan niet ontkennen dat de ontwikkeling die hij doorgemaakt heeft niet dankzij Ajax is geweest.

Waarom zegt dat ie dat die drie spelers niet te koop zijn, als je vlak ervoor aangeeft dat je verplicht bent om transferclausules in te bouwen in Spanje. Denkt ie dat die clausules te hoog zijn voor de FFF van een club? Daar kan je altijd op een manier onderuit komen/aan voldoen. Dus vindt dat een rare opmeeking van hem. Denk wel dat ie gelijk heeft betreffende de spelers die topclubs voor elkaar verruilen. Zie dat ook steeds minder gebeuren. Clubs zijn rijk genoeg om hun sterspelers te behouden. Of die speler moet echt ongelukkig zijn, zoals Hazard dat bijv nu zou kunnen zijn onder Sarri. Maar de top lijkt breder te worden, de clubs meer geld en het zal lastig worden om aan te haken voor enkelen.

19 februari 2019 om 12:37

Ik vind dat niet zo'n rare opmerking. Er is geen club in de wereld die 500 miljoen voor Piqué of 700 miljoen voor Messi kan betalen zonder gigantisch in de problemen te komen met de Financial Fair Play. Psg, dat toch een eigenaar heeft met geld als kraanwater, moest de transfers van Neymar en Mbappé over twee seizoenen uitspreiden om niet in de problemen te komen en voelt nu nog steeds de naweeën van die transfers. Zie de transfersoap rondom Frenkie, waar ze eerst moesten verkopen om geld vrij te maken. Als ze die problemen nu al hebben met 75 miljoen, hoe gaat zo'n steenrijke club dan ineens 500 miljoen of meer ophoesten?

19 februari 2019 om 15:37

Airbags, begrijp jouw en zijn punt, maar feitelijk klopt het niet. De constructie met Neymar was discutabel, Qatar (lees Paris) 'leende' als het ware geld aan Neymar, zodat ie zijn contract af kon kopen. De waarde van die 222 miljoen kon ie terugbetalen als uithangbord voor Qatar en de WK daar. Dus dat heeft niks met de FFF te maken. Zijn salaris en tekenbonussen bij PSG echter wel. Net als bij Mbappe. Dit soort stunts zal PSG niet snel nog een keer uithalen, maar het is theoretisch gewoon mogelijk. En zeiden ze voor het vertrek van Neymar niet dat PSG dat ook gewoon nooit kon betalen.....?!?! Ik denk echter wel dat ie ook meer doelt op de sympathie die die drie spelers hebben voor Barça (En daarom noemt ie niet bv Dembele). Die zouden Barça nooit zoiets aandoen. Dus misschien daarom noemt ie ze niet te koop. Maar Neymar heeft laten zien dat in theorie alles te koop is, ze vinden altijd wel weer mazen in de wet.

Niemand heeft het erover dat barca even snel 300 miljoen uitgaf aan 2 spelers en tot nu toe vind ik vooral van coutinho het gewoon matig spel. Bartomeu kan nu wel zeggen grote clubs gaan geen transfers onderling meer doen, maar dat zou ik ook zeggen na zulke megabedragen uitgegeven te hebben. Ik weet nog toen real madrid 100 miljoen voor bale neertelde en iedereen zei dat hij het niet waard was, zelfs toen hij in de finale van de copa del rey die geweldige sprint neerzette. Maar niemand klaagt erover dat 160 miljoen voor een speler die echt nog niet belangrijk is geweest voor barcelona veel geld is of weggegooid geld is. Het maakt me serieus boos om te zien hoe subjectief er beoordeeld wordt. Barcelona heeft helemaal geen goede transferbeleid, ze geven zoveel uit maar winnen niks zonder messi.

19 februari 2019 om 11:57

@real

Alsof andere clubs geen miskopen hebben. Bijvoorbeeld Real heeft ook wel eens iemand gehaald van AC Milan die nog uit was geroepen tot beste speler van de wereld. Zelfs die was uiteindelijk mislukt.

Bij inkopen moet je ook wel eens geluk hebben.

Hij is volgens mij het allerbelangrijkste vergeten: de jeugdopleiding. Mijn favoriete club is doodziek en wordt geleid door onbekwaamheid en vriendjespolitiek.

19 februari 2019 om 12:01

@wagwan

Natuurlijk is hij de jeugdopleiding niet vergeten. Alleen met jeugdspelers ga je niets winnen in het moderne voetballers. En ook moet je geluk hebben dat toevallig een speler als Messi, Xavi, etc in je jeugd rondloopt. En niet iedere keer heb je zo een lichting.

De laatste club die het bijna geheel deed met jeugd was overigens Ajax maar dat was ergens in de vorige eeuw

20 februari 2019 om 09:04

ven West wat dacht je dan van de gouden lichting van Barcelona een aantal jaren terug met valdes, pique, puyol, iniesta, xavi, busquets en messi? zijn er toch al 7 van de 11 basisspelers uit eigen jeugd die mij zo te binnen schieten.

19 februari 2019 om 13:03

En jij denkt dat Oriol Busquets, Puig, Alena, Jorge Cuenca enzovoort moeiteloos mee kunnen met het eerste van Barcelona? Dat zijn namelijk absoluut geen spelers van het kaliber Xavi, Iniesta enzovoort. Barcelona heeft het bijna altijd gedaan met aankopen, aangevuld met 1 of 2 jongens uit de eigen opleiding die uiteindelijk basisspeler werden in het eerste elftal.

@steven West

wat dacht je dan van de gouden lichting van Barcelona een aantal jaren terug met valdes, pique, puyol, iniesta, xavi, busquets en messi?

zijn er toch al 7 van de 11 basisspelers uit eigen jeugd die mij zo te binnen schieten.

voor de mensen die hier niet nieuw zijn.... hoe reageer ik op een reactie? ik klik wel op dat wolkje maar dan gebeurd er niks... is dit normaal?

20 februari 2019 om 12:16

Gewoon op het spreekballonetje met het groene plusje klikken.

Barcelona geeft veel te veel geld uit coutinho was echt een paniek aankoop en 160 miljoen was gewoon veel te veel geld, Dembélé kon ik me nog een beetje in vinden omdat die erg goed in Dortmund was maar blijkt achteraf ook alleen maar gezeik en frenkie de jong had denk ik niet meer dan 50 miljoen hoeven kosten maar dat heeft Ajax gewoon goed gespeeld.

de Ligt is de volgende, en/of Bergwijn. En dan komen ze niet dit jaar of volgend jaar maar ik denk wel dat ze Stengs in de gaten houden. En niet alleen Barcelona. Verderop in de toekomst, zouden ze zich in Eindhoven kunnen gaan melden voor Ihattaren. Al met al we hebben veel groot talent rond lopen in ons kleine kikkerlandje dat niet onopgemerkt blijft bij de grote jongens. Die willen maar al te graag hun hengel uitgooien in onze kweekvijver.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4902 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona1610
Voor de complete stand: LaLiga

3686 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 3 1 0 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Van Dijk is natuurlijk een veel betere verdediger dan Koeman was’

Wim Kieft vindt Virgil van Dijk een betere verdediger dan Ronald Koeman ooit is geweest. De huidig bondscoach van het Nederlands elftal was in zijn tijd als speler volgens Kieft en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren