‘Ik denk dat de Eerste Divisie blij mag zijn dat deze fans op pad gaan'

Dinsdag, 19 februari 2019 om

FC Twente won maandagavond met 0-2 op bezoek bij Jong PSV. Door de zege vergrootte de koploper van de Keuken Kampioen Divisie de voorsprong op naaste achtervolger FC Den Bosch naar acht punten. Wout Brama tempert in gesprek met FOX Sports het optimisme en laat zich lovend uit over de supporters van Twente.

“Iedereen zegt wel heel makkelijk dat wij het wel even uit zullen voetballen. We staan er op dit moment ook goed voor, maar er is nog een lange weg te gaan”, benadrukt de aanvoerder van FC Twente. De Tukkers boekten in Eindhoven de negende competitiezege op rij. “Voor de winterstop zijn we ermee begonnen en nu zetten we het door. Dan is het extra lekker dat de rest punten laat liggen, dan maak je dubbel winst.”

“Ik kan me nog een seizoen in de Eerste Divisie herinneren waarin een club een voorsprong van vijftien punten uit handen gaf. Maar goed, liever zo dan andersom”, zo tempert Brama het optimisme. “We geven heel weinig weg en hebben voorin genoeg aanvallende kwaliteiten. Dat is een gouden combinatie. Zo'n reeks van overwinningen is heel lekker natuurlijk en al helemaal als de concurrentie punten laat liggen, maar we zijn er nog niet.”

In Eindhoven waren driehonderd supporters van Twente aanwezig. ‘Geweldig’, zo zegt Brama als het over de fans van de club uit Enschede gaat. “Over support hebben we niet te klagen. Ik denk dat de Eerste Divisie heel blij mag zijn dat deze supporters iedere week op pad gaan. Het is voor alle clubs een belevenis. Het maakt me trots. Ik ben teruggekomen uit Australië, daar had je niet echt een harde kern. Het was meer een familie-uitje. Hier zie je weer hoe fanatiek de fans zijn. Uniek in Nederland, denk ik.”


Poll

Wordt FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door palko)

Inderdaad een uniek verleden!

19 februari 2019 om 09:24

Roerige jaren 80, met een degradatie ook destijds in, de bekerwinst aan het begin van deze eeuw, Europees voetbal tegen kleine en grote tegenstanders, heroïsche wedstrijden in het Diekman met een legendarische hakgoal nog steeds regelmatig vertoond, kampioen in 2010 na een ge-wel-dig seizoen.. inderdaad: uniek!

19 februari 2019 om 09:56

Europa cup 1 finale gespeeld, kampioenschap op d

Tja, ik vind het ook echt bijzonder, dat zoiets gebeurd.
Kijk er wel weer naar uit toekomstig derby tegen Heracles. Vanmiddag Jong Heracles - Jong Twente met buscombi heerlijk toch.

Maar goed, Heracles laat wel even zien wie nu de baas is in het Oosten des Landes

Twente hoort in de eredivisie, absoluut waar.

19 februari 2019 om 08:52

Die gemaakte derby? Gewoon 1 wedstrijd van de zovelen.

19 februari 2019 om 09:10

@fct1981: die derby leeft bij beide kanten denk ik wel. Anders was er niet zoveel animo voor de buscombi lijkt me. Veel succes in de kleine derby !

19 februari 2019 om 09:19

@mexicanooo; die derby leeft niet zo. Beetje raar dat je hier probeert te beweren van wel? Wellicht doet het je goed.

Door veel mensen buiten Twente wordt vaak de 'derby' erbij gehaald terwijl het daar in de regio vrijwel nooit over gaat.

19 februari 2019 om 09:19

Ik ga al jaren naar uit en thuiswedstrijden van Twente en werk in Almelo. Neem van mij aan de haat vanuit Almelo is velen malen groter dan andersom. Voor ons is het echt 1 vd vele wedstrijden, voor hun is het de pot vh jaar. Zoals er vanmiddag wat meegaan van ons is niets anders dan even laten zien dat we er nog steeds zijn.

19 februari 2019 om 09:31

Ik ben het met je eens, woon zelf in almelo maar ga al meer dan 10 jaar naar twente. Voel zelf ook dat de haat vanuit almelo veel groter is en dat het hier meer leeft. Toch denk ik wel dat die wedstrijd altijd wat heeft, helemaal voor mij als almeloër (;

19 februari 2019 om 09:43

@nolimit en fct1981: ja, ik vind die derby juist heel mooi. Dat ga ik niet ontkennen. Ook al kan ik me er zeker in vinden dat de derby-gevoelens meer vanuit de kant van Heracles komen. Toch... jullie hebben al een volwaardige bus aan mensen (45 personen) opgetrommeld voor Jong Heracles - Jong FC Twente. Normaal is dat meer dan anderhalve man en een paardekop (als je het puur ziet als een wedstrijd in de beloftencompetitie) en het geeft zeker de kracht en het bereik van FC Twente aan.

Moet wel gezegd worden dat ik verwacht dat dit vooral te maken heeft met de stand op de ranglijst. Heracles was voor Twente nimmer een bedreiging. En voor Heracles is het 'de wedstrijd tegen de grote broer'. Die wil je niet zo snel verliezen.
Nee, dan is de haat tegen Groningen (die ik, net als Twente, traditiegetrouw bestempel als subtop) misschien wel groter. Dat begon al in de jaren 80 in het Diekmanstadion. Voor meer info over de gebeurtenissen over en weer kan je kijken op de site trotsvanhetnoorden.nl.

19 februari 2019 om 10:05

"toch... jullie hebben al een volwaardige bus aan mensen (45 personen) opgetrommeld voor Jong Heracles - Jong FC Twente. Normaal is dat meer dan anderhalve man en een paardekop (als je het puur ziet als een wedstrijd in de beloftencompetitie) en het geeft zeker de kracht en het bereik van FC Twente aan."

Ik weet niet hoor maar de gemiddelde amateurclub neemt ook 45 supporters mee naar een uit wedstrijd.
Is dit bijzonder op tienduizenden supporters?

19 februari 2019 om 10:23

@nolimit: ik zie dit dus puur als een wedstrijd in de beloftencompetitie. Volgens mij bestaat er voor een Jong bvo nauwelijks animo. En ook bij FC Twente leeft een Jong Twente niet echt. Zo had Jong Twente bijvoorbeeld diepterecords in de Jupiler League. Jong Twente - Mvv: 150 toeschouwers (totaal) en Jong Twente - Jong Psv: 72 toeschouwers (totaal). Als ik het daarmee vergelijk vind ik 45 uitsupporters bovengemiddeld.

19 februari 2019 om 10:42

Bij een jeugdwedstrijd van pak hem beet Sparta 019 uit bij Utrecht gaan er ook tientallen mee

19 februari 2019 om 10:57

Dat busje gaat vanwege de schoolvakantie, veel kids dus.

Ben het er trouwens niet mee eens dat de derby helemaal niet leeft vanuit de kant van Twente. Natuurlijk leeft het meer bij Heracles, maar het blijft echt wel specialer dan een wedstrijd tegen pakweg NAC of Willem II.

EDIT: vergeet niet dat tegenover dat record een wedstrijd staat met 15.000 aanwezigen.

19 februari 2019 om 15:06

@nolimit, dat is toch ook niet gek? Voor de kleinere club is die wedstrijd gewoon intenser. Bij ons is de afkeer groot tegen Ajax en is dat ook de wedstrijd van het jaar, terwijl dat andersom heel veel minder is.

“Ik kan me nog een seizoen in de Eerste Divisie herinneren waarin een club een voorsprong van vijftien punten uit handen gaf."

Dat kan ik mij ook nog wel herinneren inderdaad. 13 punten voorsprong op FC Volendam en 15 op RKC in de winterstop. RKC werd uiteindelijk kampioen met 4 punten voorsprong. Bizar seizoen was dat. Gelukkig het jaar daarna alsnog kampioen geworden.

Ook al zie je dat bij FC Twente niet gebeuren, toch goed dat men scherp blijft. Destijds zag ook niemand het aankomen...

Fc Twente hoort gewoon in de eredivisie

Geen reden dat Brama zich zo nederig opstelt. Je hoeft zeker niet te zeggen dat je nu met twee vingers in je neus dit gaat uitspelen, maar Twente is nu wel de grote favoriet. In principe zullen de Tukkers nu direct promoveren.

19 februari 2019 om 09:08

Niet te hard van stapel lopen. Dat deed Joop wel in het verleden en de uitkomst weten we inmiddels, die arrogante houding van we worden kampioen past ook niet bij ons. We spelen nog steeds niet groots. Roda uit, Eagles uit en jong Ajax uit, Den Bosch thuis. Moet ik wel zeggen dat ze onderling ook nog tegen elkaar moeten. We spelen wel erg zakelijk, zoals een ploeg die kampioen wil worden dat moet doen, maar echt sprankelend is het niet.

Dat zien ze in Den Bosch toch wat anders denk ik. Toen ze het veld opkwamen.

19 februari 2019 om 09:23

Want die van Den Bosch deden ook niets. Als er 2 ruzie maken hebben er ook vaak 2 schuld. Niet om goed te praten, maar doe niet alsof je roomser bent dan de paus. Volgens mij waren daar ook de eeuwige vuurwerkgeluiden, waar de KNVB nooit wat aan doet, dan komen ze er van ons vanzelf wel een keer overheen en van mij part hadden ze om die geluiden de hele boel een keer gemolesteerd.

Met deze selectie en begroting zou het ook wel een wanprestatie zijn om niet 1ste te staan. Begroting is nog steeds veel hoger dan menig eredivisie clubs. Twente hoort sowieso in de eredivisie als je kijkt naar supporters, stadion en begroting!

19 februari 2019 om 10:07

Wanprestatie nog wel. Moet ik je ook vertellen uit welk ontzettend diep dal we moeten kruipen, hoeveel spelers we aan het begin van dit seizoen hadden en hoeveel geld er daadwerkelijk gespendeerd is aan nieuwe spelers? En die begroting zegt niet zoveel als je een deel daarvan in de schulden moet 'investeren' (toegegeven: eigen schuld dikke bult). Het is niet zo zwart-wit als jij het schetst.

Echt gezever en jouw manier om de prestatie bij een eventueel kampioenschap van Twente te bagatelliseren. Ik reken me nog niet rijk overigens en ga zeker nog niet uit van een kampioenschap, voordat ik dat naar mijn hoofd geslingerd krijg.

19 februari 2019 om 10:33

Als FC Twente fan weet je precies wat er speelt. Ikzelf heb geen idee. Na de degradatie was het allemaal maar vraag of Twente nog wel door kon gaan. Dat kon. Dan gaan de verhalen dat ze direct of binnen 2 jaar terug moeten keren naar de eredivisie. Ik zou denken dat een club die zo diep in de schulden zit echt met minimale kosten er boven op probeert te komen. Dat als er zoveel spelers weggaan ze worden vervangen door de jeugdspelers. Om zoveel kosten te besparen om uit de shit te raken en eenmaal daarna weer op te krabbelen. Maar toen had je bericht over Schenk begin dit seizoen over dat hij naar Twente wou vanwege meer salaris dan wat hij bij Sparta zou krijgen. Dan denk ik hoe is het mogelijk dat Twente meer kan of wil uitgeven dan Sparta. Dan krijg ik het gevoel, doelend dat ze gelijk of binnen 2 jaar terug moeten naar eredivisie, dat het gewoon alles of niets is nu. En dat komt dan weer over als oneerlijke concurrentie. Maar dat beeld vorm ik door die paar berichten per jaar dat ik te lezen krijg. Ik hoor graag dat het anders is.

19 februari 2019 om 10:41

Wanneer je hele jeugdopleiding inclusief scouts, oud spelers weggesaneerd worden, kun je niet uit je jeugd putten. Juist als je binnen 2 jaar terug moet keren, moet je met minimale middelen slim investeren. Schenk geloof ik had een aflopend contract of was al transfervrij? De rest die gekomen zijn, nagenoeg allen transfervrij of gehuurd. Het is ook alles of niets, met de jeugd die we nog over hadden, hadden we het linkerrijtje niet eens gehaald.

19 februari 2019 om 11:44

Pablonino

Werkelijk alles uit je verhaal valt (deels) te ontkrachten en is gebaseerd op aannames en valse beschuldigingen.

De 'verhalen' over dat we binnen 2 jaar terug moeten zijn kloppen, omdat we nu eenmaal teveel kosten hebben (zoals stadion). Met het oog daarop: als je de huidige selectie ziet: die kost nagenoeg niets want huur of transfervrij en aangevuld met eigen jeugd, aanwinsten vooral dankzij het netwerk van Van Leeuwen die weer puik werk verricht heeft als je het mij vraagt en de grootste aanwinst is. De enige die 'duur' geweest is schijnt Brama te zijn. Aardig minimale kosten toch?

Het verhaal van Schenk ligt ook niet zoals jij (en meerderen) het schetst. Henk van Stee, schreeuwerd van beroep bij Sparta, loopt al maanden te kutten op FcT en gewoon leugens te verspreiden, over de kleinste dingen. Voor de verklaring van Schenk omtrent deze zaak zie https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=334780
Natuurlijk is het zijn woord tegen die van Van Stee; maar Schenk geeft aan dat Sparta zelfs betere randvoorwaarden had. En met het gebitch van Van Stee op FcT in het achterhoofd geloof ik het verhaal van Schenk blind, alleen al omdat Schenk op details ingaat die niet te verzinnen zijn (zoals de mail van Van Stee e.d.). Dan weten we nog steeds niet hoeveel hij kost, maar iemand van het kaliber Schenk zal echt de hoofdprijs niet verdienen, bij zowel Sparta als Twente niet.
Dat je het gevoel krijgt dat het nu alles of niets is klopt deels, maar hoe dat dan oneerlijke concurrentie is ontgaat me. We hadden alsnog 5 miljoen te besteden aan spelers (waar slechts een klein deel van op is gegaan want huur- en transfervrije spelers), die miljoenen zijn bijeengebracht door sponsoren met een noodplan. Hierdoor blijkt dat het draagvlak in de regio voor een club als Twente groot is, weinig oneerlijks aan. De verkoop van seizoenskaarten ging zelfs omhoog. Mijn buurman bijv. ging al jaren niet meer maar kocht juist nu kaarten. Dat andere clubs niet zo breed gedragen worden kan Twente zelf geen ruk aan doen.

“over support hebben we niet te klagen. Ik denk dat de Eerste Divisie heel blij mag zijn dat deze supporters iedere week op pad gaan. Het is voor alle clubs een belevenis."

Hoezo voor alle clubs een "belevenis"? Denk dat het voor de thuisspelende club weinig uitmaakt of er 1 of 300 supporters in het uitvak zitten. Wist dat supporters van Twente soms arrogant konden zijn, maar dat zelfs de spelers nu naast hun schoenen gaan lopen is helemaal lachwekkend.

19 februari 2019 om 10:32

Wat heeft dat u met naast z'n schoenen lopen te maken Het is voor een jong PSV ook anders of er niemand zit of dat er 300 man zit ( praat ik nog niet eens over wedstrijden in de Veste want 25000 man op de tribune is voor elke kk ploeg een belevenis) Mast goed dat zal dan wel arrogant klinken En ik heb weinig arrogante Twente supporters gehoord de laatste tijd Die paar die er waren zijn echt wel met de neus op de feiten gedrukt

19 februari 2019 om 10:45

Alles behalve arrogant, wanneer je degradeert en toch meer seizoenskaarten verkoopt en alle uitduels uitverkocht zijn, kun je daar alleen maar respect voor opbrengen. Buiten de grote drie in Nederland, zullen er maar weinig clubs zijn die bij evt. degradatie zoveel publiek op de been krijgt. Dat jij dat als arrogantie opvat, geeft al aan dat je jaloers van aard bent. Brama stelt zich hier juist gigantisch nederig op.

19 februari 2019 om 10:58

Roda uit, 1300 man, in de KKD gewoon uniek en ook voor Roda een belevenis.
Een vol uitvak is altijd mooier qua sfeer, de enige die dat nu brengy in de KKD is Twente, zo gek is die uitspraak niet hoor. Ik vind een leeg uitvak in de Veste altijd afdoen aan de sfeer.

Als aanhanger van Sparta kan ik me wat voorstellen bij de uitspraken van Wout Brama. De Keuken Kampioen Divisie mag verschrikkelijk blij en dankbaar zijn met de, hopelijk tijdelijke, aanwezigheid van clubs als FC Twente, Sparta en Nec. Deze clubs zorgen thuis spelend voor welgevulde tribunes. En nemen daarnaast ook veel publiek mee naar uitwedstrijden. Hetgeen absoluut sfeerverhogend is, en zorgt voor toename van de omzet van 'koek en zopie' bij de gemiddelde Eerste Divisieclub. Kortom: Een win-win situatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

30 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tahith Chong heeft ondanks zijn eerdere uitspraken al een besluit genomen over het contractvoorstel van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren