Koploper FC Twente boekt negende zege op rij en loopt verder uit

Maandag, 18 februari 2019 om

FC Twente heeft maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie optimaal geprofiteerd van de misstappen van de concurrentie. Drie dagen na de remises van FC Den Bosch bij Jong AZ (0-0) en Go Ahead Eagles thuis tegen NEC (4-4) zegevierde het team van trainer Marino Pusic over Jong PSV: 0-2. Door treffers van Aitor Cantalapiedra en Tom Boere staat de Enschedese club nu minimaal acht punten los.

Na een kwartier spelen opende Aitor de score in Eindhoven, waar enkele honderden fans op de tribune zaten. Een mooie aanval kwam uit bij de Spanjaard, die niet nadacht en het leer hard in de verre hoek achter Youri Roulaux schoot: 0-1. Dat moment was doorslaggevend in een eerste helft waarin beide teams enkele kansen kregen, maar het team van Pusic het meest doortastend was.

Ver esta publicación en Instagram

Jari Oosterwijk is vanwege familieomstandigheden maandagavond niet van de partij tegen Jong PSV, maar bij FC Twente denkt men aan de spits ???? #fctwente #kkd #twente #enschede #swipe #053 #oosterwijk #COTE #keukenkampioendivisie

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Bij Jong PSV lieten Mauro Júnior en Zakaria Aboukhlal zich niet onbetuigd. Laatstgenoemde was na rust het eindstation van een mooie aanval van PSV, maar Joël Drommel redde goed op de fraaie poging van de aanvaller. FC Twente had geluk toen Sander van der Eijk, de dienstdoende arbiter in Eindhoven, een overtreding van Michael Maria bestrafte met een vrije schop net buiten het strafschopgebied, daar de overtreding ogenschijnlijk in het strafschopgebied werd gemaakt.

Ofschoon de Eindhovenaren een sterke tweede helft speelden, benutte Tom Boere twaalf minuten voor tijd een strafschop en was de negende opeenvolgende competitiezege van FC Twente een feit. Jong PSV was tot maandagavond naast FC Twente de enige andere ploeg die nog niet had verloren sinds de winterstop.

FC Twente heeft een voorsprong van acht punten op FC Den Bosch en verzamelde negen punten meer dan Go Ahead Eagles. In een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven kan het team van Pusic de tiende competitiezege op rij boeken. FC Den Bosch treedt thuis tegen MVV aan, terwijl GA Eagles uit bij Sparta Rotterdam speelt. De club uit Rotterdam staat maar twee punten onder de Deventernaren.


Poll

Denk jij dat FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door vak104)

Drommel die ons er doorheen heeft gesleept vlak voor en na rust met een paar goeie saves. Verder waren Smith en Brama ook zeer belangrijk, 8 punten los nu, mogen we echt niet meer weg geven!

18 februari 2019 om 23:41

Achterin dicht timmeren en die twee a drie kansen per wedstrijd afmaken. Zakelijk voetbal, puur gericht op resultaat en eerlijk is eerlijk Pusic maakt er ondanks de kritiek toch een vechtmachine van. We zijn er nog lang niet. Roda uit altijd lastig, jong Ajax vervelende pot. Den Bosch thuis en Eagles uit. Genoeg potjes waar je ook gewoon kan verliezen. Voordeel is dat de concurrentie ook tegen elkaar moet. Komend weekend ook eagles Sparta. Laat Sparta die maar winnen 😎 of een puntje voor beide. Den Bosch gaat hoe dan ook nog punten verspelen, hopeloos uit vorm.

En weer wordt Twente geholpen door de scheidsrechter. Eerst krijgen ze een zuivere penalty niet tegen en daarna er eentje uiterst makkelijk mee. Ik ben normaliter geen complotdenker, maar ik ga er bijna aan geloven. Waar ligt het aan? Durven de jonge "talentvolle" scheidsrechters met hun ideale schoonzoon kapsels niet te fluiten tegen het "grote" Twente? De grote dubieuze beslissingen in het voordeel van Twente zijn volgens mij nauwelijks nog op twee handen te tellen, waaronder penalties tegen Helmond Sport, Sparta en nu weer Jong PSV. Overigens is FC Twente goed genoeg om op eigen kracht ook wel kampioen te worden, mede omdat andere teams gewoon niet constant genoeg de wedstrijden winnen, dus ze hebben de hulp niet nodig.

18 februari 2019 om 21:55

Heel erg jammer inderdaad

18 februari 2019 om 21:55

Onzin de links backs van Twente kregen 2x in de wedstrijd beide een dubieuse gele kaart.

18 februari 2019 om 21:56

Compensatie voor vorig seizoen? Wie weet. Overigens was deze scheids niet echt pro Twente over het algemeen. Volstrekt willekeurig met zijn kaarten en vrije trappen.. maar ach.. 3 punten. Ik klaag niet.

18 februari 2019 om 21:56

Je hebt gelijk. Het is 1 groot complot...😭

18 februari 2019 om 21:57

Mwoah ik snap wat je zegt, de penalty had ook aan psv gegeven kunnen worden. Maar de gele kaarten die ah begin vd pot aan nacho en later schenk gegeven werden gingen ook nergens over. Daardoor had nacho later eigenlijk de 2e gele moeten hebben, maar datvwas met het oog op de eerste onterechte kaart weer lachwekkend geweest. Gewoon de zoveelste kutscheids, maar we hebben zeker geluk gehad. Desalniettemin goed te pas over deze winst.

18 februari 2019 om 21:57

Als nummer 1 is het nou eenmaal logisch dat je veel vaker in de 16 komt dan lager geklasseerde ploegen, en daardoor ook vaker een penalty krijgt. En dat er dan wel eens een penalty niet terecht is is logisch met al die knvb 'talenten' die als scheidsrechter fungeren in de Keuken Kampioen Divisie.

19 februari 2019 om 00:44

@fctwente. De nr 3 Go Ahead komt nog vaker in de 16. Maken het alleen te weinig dat maar dat terzijde. Hebben tot vorige week geen enkele pingen meegekregen terwijl ze er echt wel een stuk of 3 a 4 hadden verdiend. Ik ben geen complot denker tegen Twente ofzo maar ik snap wel dat het zo overkomt bij veel mensen omdat er bij potjes van Twente opvallend veel fouten door de scheidsen worden gemaakt. Alleen denk ik niet dat dat een complot is, het toont eerder het dramatische niveau van de scheidsrechters in de KKD.

19 februari 2019 om 05:51

Volgens mij kwam jong PSV vaker in de zestien als Twente. Sowieso was Twente pover. Een godswonder en tekenend voor de KKD dat je met dit voetbal zoveel wint. Weggespeeld worden door notabene een veredeld B team van Jong PSV.

19 februari 2019 om 08:07

Steef71 overdrijven we nu niet een beetje? Of zie jij uit samenvattingen dat Twente altijd zo speelt als tegen jong-psv? Kijk de samenvatting tegen Sparta nog maar eens of telt die niet mee? Ik durf te wedden dat jij nog geen 3 hele wedstrijden v twente gezien hebt en op basis v onderbuikgevoel en aversie jegens twente loopt te gallen. Mag.

19 februari 2019 om 11:07

Jpsv heeft van buiten de 16 wat geschoten, Drommel moest er bij 2 ingrijpen.... En dat was het dan.

18 februari 2019 om 21:58

Niet elke gegeven penalty is onterecht. Soms heb je geluk, soms weer pech en zoals je zelf al aangeeft zijn ze inmiddels goed en stabiel genoeg om de wedstrijden op eigen kracht te kunnen winnen.

18 februari 2019 om 21:58

Waar waren die complotdenkers vorig jaar toen we overigen terrecht degradeerden. PSV zou mogelijk een penal moeten krijgen maar heel overduidelijk is het niet te zien. Bij boere is er gewoon conact in de 16 mtr.

18 februari 2019 om 22:20

Penalty niet tegen? Beetje vasthouden buiten de zestien en dan beentje laten hangen. Dat was zo opzichtig dat het zelfs een schwalbe was. Verder gewoon een verdiende overwinning

18 februari 2019 om 22:41

Je bent niet helemaal 100% volgens mij, overtreding van Maria was heel duidelijk buiten het strafschopgebied en Boere werd tot twee maal toe in het 16 meter gebied onderuit getrapt. Daarnaast kreeg Twente twee keer een veel te makkelijk gegeven gele kaart.

OT: WE komen terug! Cote!

18 februari 2019 om 22:42

Manman...volgens mij hadden we nog veel meer pingels moeten hebben. Kan me potjes thuis tegen the eagles en MVV herinneren, waar die tig keer op de stip had moeten liggen. Vorige week bij Sparta 2 opzichtige handsballen niet op de stip gelegd door Gozubuyuk. Den Bosch uit hadden we ook niet erg veel geluk met de scheidsrechter. Eindhoven uit die late 1/1 werd wel heel lang doorgespeeld. Het is toch ook logisch dat wanneer je als Twente zijnde je vaak meldt voorin, de kans op pingels aanzienlijk groter is. De wens is de vader van de gedachte. Vorig jaar werden we eruit gefloten en nu weer erin? Complotdenken. Niet dat we veel benadeeld worden , maar bevooroordeeld ook niet.

18 februari 2019 om 23:11

Goh raar Vorig jaar werdt er helemaal niet over een complot gesproken toen we de 1 na de andere arbitrale dwaling tegen kregen Nu zit t een keer mee is Holland weer in last

18 februari 2019 om 22:19

Twente is nog niet officieel kampioen. Het is jammer genoeg niet meer mogelijk dat mijn favoriete Eerste divisie club Almere City dit seizoen kampioen gaat worden maar ik hoop dat Den Bosch nog de 8 punten achterstand op Twente gaat goedmaken en dat Den Bosch uiteindelijk kampioen wordt.

18 februari 2019 om 22:37

dromen mag altijd😉

18 februari 2019 om 23:43

Eet je pizza op jongen.

Matige pot maar ook deze moet je winnen als je kampioen wilt worden.

Schandalige partij gefloten door de arbiter. Goede zaken voor Twente..

18 februari 2019 om 22:03

Idd die gele kaarten voor Schenk en Nacho waren lachwekkend. Als dat de standaard is voor de KNVB gaat het gele kaarten regenen

Friday vond ik eigenlijk niet goed spelen, maar ik heb dan ook niet de hele wedstrijd gezien. Kunnen mensen die de hele wedstrijd hebben gezien mij informeren over hoe hij het deed?

18 februari 2019 om 22:06

Slecht, zat niet lekker in de wedstrijd. Was ook zichtbaar gefrustreerd op het veld, waar hij telkens van de bal gezet werd door de talenten van PSV. Aan de andere kant is hij ook amper lekker aangespeeld binnen en rondom de zestien, kwam ook omdat hij vaak niet op de juiste plek stond. Dit kwam 1x doordat zijn schoen uit was gegaan en hij deze snel aan moest trekken. Kan gebeuren, Fredje moet gewoon even wennen en dan vlammen en laten zien dat hij het gewoon kan!

18 februari 2019 om 22:23

Houdt in ieder geval meer ballen vast als targetman i.p.v. boere op die plek.

Misschien niet sprankelend vandaag, maar toch weer drie punten erbij en dat is erg belangrijk zolang de concurrenten punten blijven verspelen. Het is nu zaak om dit door te blijven zetten en voor de zekerheid de periodetitel alvast te pakken. Dan heb je in ieder geval een plan B, al word het verschil nu al wel erg groot met de rest.

18 februari 2019 om 21:57

Niet sprankelend.. je geeft ze te veel eer! Wat een verschrikkelijke pot..

18 februari 2019 om 22:00

Op een maandag uit naar Jong PSV is toch niet bepaald de leukste wedstrijd van het seizoen en dan vind ik het toch knap dat je 'gewoon' met 0-2 wint terwijl je weet dat de concurrentie punten heeft verspeeld, al was dit Jong PSV behoorlijk gehavend.

18 februari 2019 om 22:20

Scorebordjournalistiek.. op dat vlak ben ik ook zeker tevreden. Maar of het nu op maandagavond, woensdagmiddag of zaterdagochtend is.. het was gewoon een belachelijk slechte wedstrijd.. steeds te laat, tactisch onbegrijpelijk en je hebt geluk met een prima doelman.

18 februari 2019 om 22:28

Jong PSV uit is gewoon een van de lastigste wedstrijden die er zijn. Ongeslagen in 2019, meest scorende ploeg en nummer 4. Dan gaat het er niet om hoe, maar dat je wint. En dat hebben ze wel begrepen. Je kunt ook niet wekelijks goed spelen, maar als je zulke potjes wint is het gewoon goed. Door naar Eindhoven

18 februari 2019 om 22:36

Jong psv of maandag maakt niets uit, Twente speelt nauwelijks sprankelend, het hele seizoen al niet.
Voor een kampioenschap is zakelijk voetbal vaak beter, dus dat is prima. Maar voor je lol kijk je dit jaar geen Twente.

18 februari 2019 om 23:05

Goed voetbal meestal niet nee, maar toch zijn het vaak wedstrijden met best een hoge amusementswaarde.

19 februari 2019 om 12:29

pietverdriet

Jij kijkt sowieso niet naar Twente voor de lol. Bijzonder dat jij als galbak van Twente uberhaupt wedstrijden van Twente kijkt. Ikzelf kijk nooit volledige wedstrijden van clubs waar ik de schijt aan heb, bijzonder dat jij dat wel doet. Of kijk je alleen samenvattinkjes maar heb je die tegen Sparta even overgeslagen?

18 februari 2019 om 22:25

Periodetitel is niet eens nodig mocht je titel uit handen geven. Top 5 haal je sowieso wel.

Die komen wel terug naar de eredivisie. Concurrentie laten steeds punten liggen als Twente de punten pakt/kan pakken.

Zaadpot vanaf de kant van Twente, maar dat is ook niet gek met het nieuws van afgelopen week. Is als een bom ingeslagen bij de selectie. Beide penalty momenten vond ik overigens onduidelijk. Ik snap niet waarom Fox die situaties niet beter in beeld kan brengen bij de herhalingen.

Beste tegenstander van dit seizoen. Moeizame overwinning, leek er lang op dat de 1-1 dichterbij was dan de 2-0. Veel slechte wedstrijden gewonnen dit seizoen. Gelukkig heeft Twente de individuele klasse van Aitor en is Boere een zekerheidje met penalties.

18 februari 2019 om 22:23

Jong Ajax was beter voor mijn gevoel

18 februari 2019 om 23:30

Ja, die speelden goed, maar toen zette Twente de deur ook wel heel erg wijd open.

Niet de beste pot, scheids merkwaardige beslissingen. De eerste kaart voor zowel Nacho als Schenk lachwekkend te noemen. Twijfelgeval voor jong PSV strafschop of niet, lastig te zien zonder Var. Die pingel van ons voor mijn gevoel erg makkelijk gegeven, ook twijfelgeval. Verder weinig weggegeven tegen een heel behoorlijk jong PSV, lopen voorin toch heel wat goede spelers. Achterin matig bij jong PSV, beetje druk zetten en het werd gevaarlijk, veels te weinig mee gedaan. Drommel goede pot, Gonzales toch zo langzamerhand erg sterk centraal. Maria op linksbuiten dat kan gewoon echt niet, die komt echt tekort voor Twente 1. Onbegrijpelijke wissel. Zakelijke overwinning in een sfeerloos stadion op kunstgras, prima resultaat. Op naar vrijdag!

Twente is de laaste tijd lekker bezig. En ondanks dat het mijn club niet meer is horen ze wel in de eredivisie

18 februari 2019 om 22:44

Niet meer? Dat neigt naar een successupporter, zeker gezien je naam. Goed dat je dan overgestapt bent, want die passen niet zo goed bij ons.

18 februari 2019 om 22:55

Ben nooit fan geweest van Twente. Maar na alles wat er gebeurd is met Twente.

Drie punten, hoe wat waar en waarom is voor Twente is deze toestand totaal irrelevant.

19 februari 2019 om 11:56

Met deze selectie en het geld wat aan salarissen wordt uitgegeven mag je toch wel wat meer verwachten tegen een jong PSV waar de halve basis ontbrak. Zeker als er zoveel supporters mee gaan die toch vrij moeten pakken van hun werk om er bij te kunnen zijn.

19 februari 2019 om 12:30

Steef71

Leg uit; wat zijn de salarissen van de Twente spelers? Ik ben benieuwd.
Overigens ontbreken bij Twente ook 2 sterkhouders: Espinosa en Zekhnini uit de basis, maar aangezien jij wekelijks Twente lijkt te kijken in de hopende dat ze verliezen weet je dat vast.

19 februari 2019 om 12:32

Onzin, 3 punten is waar het om draait, het hoe wat en waarom is totaal niet interessant op dit moment. Mooi voetbal is subjectief dus daar is elke discussie zinloos in.
twente zit niet in de positie om het te hebben over combinatiespel of aanvallende intenties, het enige wat telt is punten binnenspelen.

19 februari 2019 om 12:33

Jpsv speelde ook gewoon in dezelfde opstelling waarin ze al weken winnen hoor.

Ik was gisteren toeschouwer. Twente hoefde niet voluit, want dit Jong PSV is gewoon heel erg zwak. Je zag aan alles dat dit Twente 10 klassen beter is. Brama veruir de beste van het veld. Geweldig inzicht heeft deze man. Verder was ik ietsjes eerder vertrokken, zie ik bij de hoofdingang een reservespeler én een begeleider van Fc Twente gewoon 15 Pizza's afrekenen en mee naar de kleedkamer sjouwen. Is dat iets wat normaal is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

5 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren