‘Juventus heeft gefaald als dit niet lukt met Ronaldo in de ploeg’

Maandag, 18 februari 2019 om

Als Juventus dit seizoen de eindwinst in de Champions League misloopt, is dat volgens Marco Materazzi een mislukking. De oud-verdediger denkt dat het winnen van het miljardenbal een obsessie is voor de Italiaanse club en dat de club daarom Cristiano Ronaldo heeft aangetrokken.

Vanaf dit seizoen is Ronaldo te bewonderen in het shirt van Juventus, nadat de Portugese sterspeler in de zomer werd overgenomen van Real Madrid. Volgens de oud-wereldkampioen heeft de Turijnse club dit vooral gedaan om de Champions League te winnen. “Ze hebben ieder jaar een obsessie om deze trofee te winnen”, vertelt Materazzi, die de Champions League in 2010 won met Internazionale, aan Eurosport.

“Als je altijd maar wint in de Serie A, dan wil je meer. Dat is in het geval van Juventus de Champions League”, vervolgt de voormalig Italiaans international. “Het is normaal dat men kan verwachten dat ze de eindzege pakken als je een speler haalt die samen met Lionel Messi bekend staat als de beste van de wereld. Sterker nog, ze zouden zelfs falen als het niet gaat lukken.”

Mocht het Juventus toch lukken de Champions League in de wacht te slepen, dan zal Materazzi niet uitbundig gaan juichen, laat hij weten. “Als Internazionale-fan zal ik Juventus nooit kunnen supporteren. Als het ze lukt, dan zal ik ze als Italiaan complimenteren, maar ik zal nooit voor ze kunnen juichen”, besluit hij. Juventus speelt woensdagavond zijn eerste wedstrijd in de achtste finales van het toernooi tegen Atlético Madrid.


Poll

Ben jij het eens met Marco Materazzi?


Gerelateerd

70 reacties (laatste reactie door marc juventus)

Ronaldo is wel als laatste zetje gehaald om eindelijk weer een keer te winnen lijkt me. Zie ze ook wel met de prijs omhoog staan, Ronaldo is een winnaar.

18 februari 2019 om 17:35

Ik niet, ons team speelt daarvoor veel te behoudend, als we scoren word de drang naar meer meteen de kop ingedrukt, en ik heb dit seizoen alles gekeken op 1 of 2 wedstrijden na en ik ben nog niet echt van mijn sokken geblazen, misschien 1 keer, nooit speelt dit team echt als een beoogd CL winnaar.

18 februari 2019 om 18:03

Dat is het hele probleem met Juve idd. Ze blinken in mijn ogen nergens in uit. Ploegen als Barca, City en bv Liverpool kunnen de Cl winnen door hun aanvallend sterke voetbal. Real heeft de Cl 3x gewonnen door hun eigen succesvolle spel (effectief counteren noem ik het maar). Bij Juve zie ik dit gewoon niet.

18 februari 2019 om 18:47

Juve speelt inderdaad geen spectaculair voetbal. Maar op dit moment vind ik geen enkel team heel goed spelen. Juve en ook Psg vind ik ook lastig te peilen aangezien zij zeer dominant zijn in eigen competitie.

18 februari 2019 om 19:59

Manchester City is de meest gevaarlijke ploeg op dit moment, zonder twijfel. Of ze het dan ook gaan winnen is een lastige vraag, want het zegt niet altijd wat hoe goed een ploeg is.

18 februari 2019 om 17:55

Klopt, maar vergeet niet dat Real 4x de CL won, niet enkel door Ronaldo. Sterker nog, Ronaldo speelde vaak na de poulefase een mindere rol van betekenis. Met spelers als Ramos, Marcelo en Casemiro had je daar meer 'winnaars' dan alleen Ronaldo. Ik ben benieuwd of de rest van Juve ook over dat 'gif' beschikt. In de competitie winnen ze toch wel, Ronaldo of niet, dus misschien dat die echte wil om te winnen die de doorslag geeft als teams kwalitatief hetzelfde zijn, te weinig aanwezig is bij Juve

18 februari 2019 om 18:11

" Sterker nog, Ronaldo speelde vaak na de poulefase een mindere rol van betekenis."

Ronaldo heeft 121 goals gescoord in de CL waarvan 60 na de poulfase ..zelfs 4x gescoord in de finale.

Dus hoe bedoel je mindere rol? Ken jij iemand die meer heeft gescoord na de poulfase van CL?

18 februari 2019 om 18:15

Jij hebt geen CL gekeken de afgelopen 4 jaar

18 februari 2019 om 18:19

"ronaldo speelde vaak na de poulefase een mindere rol van betekenis?", wat?

Ronaldo heeft vorig jaar gescoord tegen Psg, Juventus.

In 2017 heeft Ronaldo 5 goals tegen Bayern gescoord, 3 tegen Atletico en 2 tegen Juventus in de finale.

In 2016 2 goals tegen Roma, 3 tegen Wolfsburg en de beslissende penalty tegen Atletico in de finale.

Als er 1 speler is die na de knockout fase weet te excelleren is het Ronaldo wel, in de groepsfase doet hij het nog rustig aan. Natuurlijk was de rest van het team ook belangrijk, maar het lijkt me duidelijk dat Real nooit 3x op rij de CL kon winnen zonder Ronaldo.

18 februari 2019 om 18:24

Frankie, waar heb je het over?? Daarnaast ga ik er wel vanuit dat ze de finale op zijn minst halen. Je zal zien dat op het juiste moment Ronaldo weer opstaat. Een winnaar pur sang. Misschien niet de beste speler ooit, maar voor mij zeker de beste winnaar ooit.

18 februari 2019 om 20:19

Waarom? Zo heel geweldig is dat elftal namelijk niet. Het is vooral heel degelijk. Met een goed centrum achterin, maar vooral toch veel subtop en Ronaldo. Ik vind het knap hoe ze elke keer presteren maar Real, PSG, Barcelona en Man City hebben betere elftallen. Atletico en Bayern zijn ongeveer gelijkwaardig.

Hij heeft wel gelijk denk ik. De competitie winnen ze ook zonder Cristiano en in de beker zijn ze nu zelfs met Cristiano uitgeschakeld. Als je geen CL wint, heb je toch gefaald. (Hoe gek dat ook klinkt)

18 februari 2019 om 18:13

Tja, Als real, bayern, barca, PSG en MC geen cl winnen hebben ze ook gefaald...er kan maar 1 winnen helaas.

18 februari 2019 om 20:24

En die ploegen hebben stuk voor stuk een beter elftal dan Juve, min Bayern wellicht.

18 februari 2019 om 22:25

Het gaat hier om het feit dat ronaldo is gehaald voor de ucl. Dus vandaar dat het dan als gevaald gezien wordt. Uit de clubs die jij opnoemt, zou dat nog voor psg gelden, maar niet voor de anderen

18 februari 2019 om 19:07

Het zou erg gek zijn om dat dit jaar al te verwachten. Laten we even wachten tot het einde van de rit. Over een aantal jaar verwacht ik wel minimaal 1 CL winst.

Dat is waar, maar hetzelfde geldt voor Barcelona, Bayern, PSG, City...allemaal ploegen die in eigen land al jarenlang de kwalitatief beste ploeg zijn met meerdere landstitels, maar snakken naar een CL titel.

18 februari 2019 om 17:30

Uiteindelijk wint Real Madrid hem toch altijd😏

18 februari 2019 om 17:36

Uiteindelijk wint Ronaldo hem toch altijd Even zonder dollen. Ik bem benieuwd of Ronaldo ook zo beslissend kan zijn op dit podium op zijn 34e met een terughoudend team als Juve, toch heel anders dan al die jaren bij Real.

18 februari 2019 om 17:47

Real heeft de afgelopen jaren ook veel vanuit de omschakeling gespeeld, zeker tegen de sterke ploegen als bv Bayern en Barca. Niks mis mee overigens, en ik zie ook niet echt grote verschillen met hoe Juve speelt, dominant tegen de zwakkere ploegen of als het nodig is, en relatief voorzichtig tegen de topteams.

18 februari 2019 om 17:53

Hangover Real is daarentegen wel de beste countermachine die het voetbal de laatste 10 jaar gekend heeft, zo effectief zie ik dit Juve niet counteren, wij hebben ook geen Modric of Kroos die de bal meteen en goed vooruit spelen waardoor je counters perfect kan uitspelen, Juve mist een speler die constant de bal naar voren speelt en dat goed doet, al te vaak zie je Ronaldo goede loopacties maken maar er is niemand die constant goede aanvallende ballen geeft om die loopacties te verzilveren.

18 februari 2019 om 18:02

Precies dit is het probleem. Types als Can, Kehdira en Matuidi zijn prima (hoewel ik geen fan van Can ben), maar je hebt toch iemand of iemanden nodig die hem in stelling kan brengen vanuit het middenveld. Pjanic kan dat redelijk, maar ik denk dat het nodig is om nog iemand te halen die dat kan.

18 februari 2019 om 19:02

Naja snakken is een groot woord. Psg en City wel ja, Bayern ook nog wel. Barcelona heeft in de laatste jaren samen met Madrid gewoon een paar keer de cup gewonnen, die andere teams nog niet.

18 februari 2019 om 20:09

Nou bij Barcelona willen ze na drie jaar op rij kijken naar blije Real fans ook echt wel weer eens die cup

19 februari 2019 om 01:28

K denk dat barca het niet eens zo heel erg vindt om de cl ook dit jaar niet te winnen als real madrid ook niet pakt.

vind het wel veel druk geven aan ronaldo heeft nog nooit zoveel druk op zich gehad als dit seizoen volgens mij die man is 34 en ze verwachten nog dat ie et in ze 1tje kan

18 februari 2019 om 17:37

Nog nooit zoveel druk gehad? Sorry hoor maar Ronaldo staat al heel zijn leven onder druk, druk om het te maken voor zijn familie, druk om het te doen bij UTD, Real en nu Juve, en de druk van een hele natie op zijn schouders, een natie die hij uiteindelijk ook aan mede een EK winst heeft geholpen.

18 februari 2019 om 17:59

klopt heeft veel druk maar was niet verplicht om persee 1 prijs te winnen het moeilijkste onder de club competities mensen gaan zeggen dat hij gefaald is bij juve zelfs als hij landstitels gaat winnen omdat zehet heel makkelijk zonder hem deden

Wat een grap altijd dat clubs, topspelers en toptrainers worden afgezeken en weggezet als mislukt als ze de CL titel of WK titel niet winnen. 1 team van al die andere grote teams kan het maar zijn. Als je dan net naast de pot pist vind ik 'falen', 'kan er niks van' en ontslagen trainers altijd zo sneu. Naar mijn gevoel werd het tot 10 jaar geleden meer als toetje gezien, de CL. En nu voor alle beste in de grote competitie een moetje.

18 februari 2019 om 17:54

Dat zijn de moderne standaarden. Het is eigenlijk ook onwijs gestoord om te bedenken dat iemand legacy op basis van een wedstrijd kan wordt beoordeeld. Sommigen vinden dat Messi bijvoorbeeld minimaal een WK moet winnen op de beste allertijden te zijn. Als hij de wedstrijd tegen Duitsland had gewonnen was hij het wel, maar aangezien Duitsland met 1-0 won is hij het niet..

Je heb mensen die in januari bijvoorbeeld 'sarri out' roepen wat precies het probleem is van de moderne voetbal. Gisteren zag ik een programma met van Hanegem waarin hem de vraag werd gesteld over voetbal van vroeger en nu.ik ben zelf niet zijn tijd maar ik kan me goed voorstellen dat hij zei dat het vroeger beter was en men meer plezier had. Nu moet ik ook wel zeggen dat Ronaldo de perfecte type is om zo een scenario waar te maken. Maar puur kijkend naar aanzien hebben ze bij Juventus al behoorlijk gewonnen.

Ik kijk sowieso elke seizoen Serie A wedstrijden, maar het is mij opgevallen dat ik vaker naar Juventus kijk sinds zijn komst dan normaal.

18 februari 2019 om 19:13

Klopt wat je zegt maar de teams maken het er zelf ook wel naar.

Juventus, Bayern, Barca/real, ... domineren al bijna 10 jaar hun competitie en voor de rest komt er bijna niemand echt aan de bak. Dan ben je eigenlijk uitgespeeld op dat niveau en is een titel op het einde van het seizoen gewoon wat er verwacht wordt en ook haalbaar is. Seizoen start en je weet 99% zeker al dat het Bayern of Juve gaat zijn.

Dus dan zit je op je troon, heel veel geld om te spenderen en om op te leiden en je gaat aan de slag en probeert een zo sterk mogelijk team te maken om die grote hoofdprijs te pakken.

Dat falen en zo vind ik ook verder ook overdreven.

18 februari 2019 om 21:39

Ik deel jou verhaal volkomen overigens is dit gewoon een sneer aan juventus aangezien internazionale de laatste italiaanse club is die de CL won.

Ik denk overigens niet dat Juve uiteindelijk de CL wint. Het middenveld lijkt me daar niet goed genoeg voor.

18 februari 2019 om 17:34

Wie weet, ik vind dat er dit jaar veel kandidaten zijn voor de CL, maar elk van de teams heeft aantoonbare zwakke punten.

18 februari 2019 om 21:41

Liverpool is in mijn ogen het meest compleet als iedereen fitt is, welk team denk jij?

18 februari 2019 om 22:14

Misschien City, maar zij presteren vaak anders in de Champions League, dus dat is moeilijk in te schatten. Liverpool vind ik ook vrij compleet, maar kwalitatief niet zo goed als Barcelona bijvoorbeeld. Barcelona heeft dan weer andere problemen. Dit jaar zit er voor mij niet een topteam in dat geen echte zwaktepunten heeft, zoals Real de afgelopen jaren, Barca in 2015 met MSN en Bayern in 2013 bijvoorbeeld.

Die cl winnen ze binnen nu en drie jaar. Ze kwamen al een paar dichtbij. Nu met Ronaldo is de kans nog groter. Hij brengt ook een mentale boost in de kleedkamer. Het zit er gewoon aan te komen.

18 februari 2019 om 17:42

Ronaldo is 34 dus het zou nu of volgend seizoen moeten gebeuren. Op zn 37 acht ik de kans klein

18 februari 2019 om 17:44

Dat zegt men al jaren, voorlopig lijkt er echt een vloek te rusten op de CL voor Juve, al sinds 96’ niks meer gewonnen en het is niet dat we de kansen niet gehad hebben.

Ik ben opzich wel met hem eens. Toch is CL soort loterij. 'T komt neer op cruciale kleine details en fouten. Maar net als Atleti hebben ze laatste jaren twee finales verloren. Zijn nu hongerig om eindelijk te gaan winnen.

Zag vandaag de coefficienten voor het winnen van de CL. Op #1 staat city. #2 barca. #3 PSG en op #4 pas Juve.

18 februari 2019 om 17:54

Wat zegt dat? Niks, puur giswerk, ze maken wat mij betreft alle 4 even veel kans. Veel zal gewoon afhangen van geluk.

18 februari 2019 om 18:07

Bookmakers, dat is geen giswerk. Die baseren hun quoteringen op kansberekeningen aan de hand van cijfers en statistieken. Daar gaat iets meer werk aan vooraf dan alleen op buikgevoel raden wie de CL gaat winnen.

18 februari 2019 om 18:12

Bookmakers, die baseren dat op droge stats, dan heb je al op voorhand verloren. Benieuwd waar die Real de afgelopen 3 jaar hebben ingedeeld.

18 februari 2019 om 18:39

Heel wat meer dan alleen droge stats, hoor. Bovendien gebruiken ze statistieken als hulpmiddel, niet als glazen bol. Dan zit je er wel eens naast, maar vaak ook niet. Hangt ook af van hoe moeilijk iets te voorspellen is. Een voorspelling waar nog 4 knock-out rondes en 25 wedstrijden voor gespeeld moeten worden is vaak onnauwkeuriger dan een voorspelling die maar over 1 wedstrijd gaat. Maar in beide gevallen wordt er naar meetbare factoren gekeken, en wordt er niet gegist. Waar ik benieuwd naar ben is of je ook zo kritisch was geweest op de bookmakers als ze Juve als topfavoriet hadden aangewezen.

18 februari 2019 om 19:23

Tuurlijk wel, ik ben niet deluded wanneer het op mijn club aankomt, vaak word ik hier door andere Juventini er op gewezen dat ik te kritisch ben naar de club toe. Ik vind gewoon niet dat je die vier clubs op plekjes kan zetten, dat is alles.

18 februari 2019 om 18:11

PSG staat al met anderhalf been in dr kwartfinale, vandaar dat ze nu hoger dan Juve staan. City en Barca hebben ook makkelijkere tegenstanders dan Juve. Dat scheelt ook wat.

18 februari 2019 om 21:28

Statistieken zijn puur voor de geschiedenis. City staat al jaren hoog voor de cl winst, maar presteren geen drol in de CL ook al jaren. Op basis van statistieken is het vreemd om city op 1 te zetten. Zoals Alex noemt zijn de coëfficiënten niets zeggend.

Juve kan het zeker winnen. En is samen met Barca en Real de top favoriet. Je hoeft niet aanvallend of mooi voetbal te laten zien om het te winnen. Ik ben benieuwd naar de wedstrijd tegen Atletico, die zijn niet op hun best dit seizoen, dus ik verwacht dat Juve “gewoon” doorgaat.

18 februari 2019 om 17:56

En City dan? Die acht ik zeker zo goed, zoniet beter dan de drie die je opnoemt.

18 februari 2019 om 20:12

Nee City (en psg) niet. Die hebben nooit in de finale gestaan dus die horen niet in dat rijtje thuis imo. Ze kunnen het wel winnen natuurlijk.

18 februari 2019 om 20:29

Raar dat je City en PSG niet tot de favorieten schaalt omdat ze nooit een finale hebben gespeeld? Mijn inziens zijn City, Liverpool, PSG en Juve de top favorieten.

Ronaldo is een doelpuntenmaker, geen spelmaker. Juventus scoorde zonder Ronaldo ook aan de lopende band in de competitie, maar om ook een echte rol van betekenis in de CL te spelen heb je wellicht een ander type speler nodig dan Ronaldo, hoe goed die natuurlijk ook is.

Met die gedachte zou Barcelona met Messi in de ploeg ( volgens vele de beste speler ooit ) altijd de CL moeten winnen? Voetbal is geen exacte wetenschap, Juve is er zonder Ronaldo ook dichtbij geweest maar het hangt altijd van details af...

Ronaldo is een fenomeen ik gun het Juve en Ronaldo van harte. Er is maar 1 team dat verplicht zou moeten winnen dat is Barcelona, die betalen veruit het meest. Denk dat ze ook ver gaan komen, Messi wil ook graag de championsleague winnen dus die gaat zijn best doen. Dan zijn er nog 2 kanshebbers Psg en Man city. Tussen deze 4 zal het gaan. Ook wel leuk voor het voetbal dat de winnaar uit 4 landen kan komen.

18 februari 2019 om 18:03

Nou ja verplicht, als je het op die manier kijkt dan mag je het ook PSG en City verplichtingen. Zij hebben ook onwijs veel uitgegeven. Uiteindelijk kan er maar een de winnaar zijn.

Wat een onzin, hij wil gewoon Juve beshen, Ronaldo is natuurlijk een belangrijke speler maar ook niet alles want als het zo was dan had Missi ojvoorbeeld al 12 CL's gewonnen.

Totale onzin natuurlijk. Een Ronaldo kan het verschil maken, dat heeft hij al zo vaak bewezen, maar hij kan het niet alleen. Als Ronaldo vorig seizoen bij Liverpool had gespeeld hadden ze nog steeds die clown op doel gehad die ze de Champions League heeft gekost. Dan kun je Ronaldo of Messi in je ploeg hebben, maar je bent van zoveel meer factoren afhankelijk dan enkel hun klasse.

Beetje flauw. ze hebben 100 miljoen voor een speler betaald wat een normale prijs is en zeker geen garantie is voor een CL zege. CL is een knockout competitie met top tegenstanders waarbij je net een beetje geluk/lucky goal/domme rode kaart/blessure/blunder/eigen goal/uit doelpunt etc de doorslag kan geven. PSG betaalde meer dan 200 miljoen voor Neymar maar hij is 3 van de 4 achtste finale CL wedstrijden niet beschikbaar (1 vorig jaar, 2 dit jaar).

Nou nou....gefaald bij hetf niet winnen nog wel Marco vergeet even dat er een handvol andere clubs zijn die hem ook graag willen winnen, clubs met een echte obsessie zoals ManC en Psg. Ik voorzie trouwens wel dat Juve hem wint ten koste van PSG in de finale....dat is wel zo'n beetje de mooiste finale denkbaar.

Real heeft de eerste jaren met Ronaldo ook niet de CL gewonnen. Ik ga ervan uit dat Ronaldo de komende jaren wel blijft bij Juventus. Onder deze periode moet CL winst wel mogelijk zijn.

Ronaldo heeft echt een hele energie van arrogantie, maar ook onoverwinnelijkheid. DIe gast maakt zijn teamgenoten echt 2 klasses beter. Beste speler ter wereld en dat zeg ik als Barca fan.

Als het niet lukt, heeft Juventus gefaald.
Lukt het wel, komt het door Ronaldo.

Zo zal het wel weer omschreven worden moest het er van komen. Al schat ik die kans niet bijster groot in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1049 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9040
2.Napoli7938
3.Atalanta6931
5.AC Milan6819
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

3809 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Openbaar aanklager laat verkrachtingszaak Cristiano Ronaldo rusten

Cristiano Ronaldo wordt niet aangeklaagd voor de vermeende verkrachting van het model Kathryn Mayorga in Las Vegas. De openbaar aanklager van Las Vegas heeft besloten om de zaak te laten rusten,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren