Ajax treedt hard op na bierdouche voor Karim Benzema

Maandag, 18 februari 2019 om

Een aantal supporters van Ajax is woensdagavond tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid het stadion uitgezet nadat zij bier naar Karim Benzema hadden gegooid, zo blijkt uit berichtgeving van Ajax Life. De Fransman zette de Koninklijke in de tweede helft op voorsprong en kreeg daarna tijdens het vieren van dat doelpunt flink wat bier over zich heen gegooid.

Op basis van camerabeelden werden de betreffende supporters niet lang na het incident benaderd door een interventieteam, waarna zij van de tribune af werden gehaald. Na notering van de gegevens volgde meteen een voorlopig stadionverbod, dat nog wel door de KNVB omgezet moet worden naar een landelijk verbod als de bond vindt dat er genoeg bewijs is verzameld. Als de KNVB besluit om mee te gaan in de maatregel die Ajax heeft getroffen, stuurt de club vervolgens een deurwaarder op pad, die het stadionverbod van doorgaans achttien maanden overhandigt.

Bij dat stadionverbod hoort ook een boete van doorgaans 450 euro, exclusief de deurwaarderskosten à 80 euro. Dat bedrag kan overigens nog flink oplopen als de UEFA besluit Ajax te beboeten voor het gooien van bier. De club rekent dat bedrag namelijk door naar de supporters die over de schreef zijn gegaan en dat betekende dat na de wedstrijd tegen Dynamo Kiev een boete van 8.000 euro bijvoorbeeld werd verdeeld over zes fans. Ook ontvingen zij van Ajax nog een aansprakelijkheidsstelling van 1.300 euro per persoon.

“De UEFA-boete van 8.000 euro delen we door zes en verhalen we op de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan het gooien van vloeistoffen of voorwerpen”, is de uitleg van de club. “Dit geldt overigens niet alleen voor het gooien van vloeistoffen of voorwerpen, maar ook voor vuurwerk of andere overtredingen van huisregels. Op deze manier voorkomen we dat goedwillende supporters op de langere termijn de dupe worden van gedrag van een enkeling.”


Poll

Vind jij het terecht dat Ajax zo hard optreedt?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door kilum)

Prima aktie lijkt me. Gewoon kappen met gooien van voorwerpen en vloeistoffen... Wel vraag ik me af waarom de knvb hierbij betrokken moet worden. Als club kun je toch 'gewoon' een stadionverbod geven of niet?

18 februari 2019 om 17:08

Maar dan kunnen ze nog wel andere wedstrijden bezoeken. Waarschijnlijk is dit volgens de reglementen ook noodzakelijk.

18 februari 2019 om 17:14

Ahh, bij andere clubs bedoel je? Makes sense, thanks.

18 februari 2019 om 17:11

"wel vraag ik me af waarom de knvb hierbij betrokken moet worden"

Zoals ook in de tekst te lezen is, Ajax kan natuurlijk een stadionverbod geven voor de eigen Arena. Alleen kunnen zij niet bepalen dat ze ook andere stadions niet in mogen. Hierom moeten ze naar de Knvb toe zodat er een landelijk stadionverbod kan worden "gemaakt"

18 februari 2019 om 23:03

Ik ging er van uit dat n stadionverbod bij club A automatisch geldt voor andere clubs omdat dat systeem gekoppeld is. Weer wat geleerd :-)

Dat word een duur grapje waarmee je alle uit en thuiswedstrijden CL mee kon financieren.

Zeer goed nieuws. Ik ben hier heel erg blij mee. Moeten vaker harder optreden, dan kunnen we zeer snel weer een klassieker met uit supporters hebben. @voetbalzone er staat een fout in de tekst. Ipv stadionverbod staat er stadionverbond

De fans van Ajax hebben zich echt teveel laten gelden door emoties, het begon al voor de wedstrijd met die vuurwerken en natuurlijk lopen de frustraties op wanneer je een betere pot speelt maar de tegenstander op voorsprong komt maar met dingen smijten? Onnodig. Verwacht wel hetzelfde voor Ajax in Bernabeu, althans de Ultras hebben gearegeerd dat Ajax hetzelfde mee zal maken, acht het ook onnodig maar wie de bal kaatst mag hem terug verwachten.

18 februari 2019 om 18:25

Ik denk niet dat Ajax op voorsprong komt in Bernabeu, of uberhaubt gaat scoren dus die Ultra's kunnen waarschijnlijk hun spullen bij zich houden.

18 februari 2019 om 19:27

Je denkt het niet, je hoopt het.

18 februari 2019 om 19:34

Ik ben er zelf bij in Madrid, dus ik hoop op een overwinning van Ajax, echter zie ik niet dat een Madrid zich gaat laten verrassen in een CL-knockoutwedstrijd.

18 februari 2019 om 20:26

Heeft Real Madrid Ultras dan? Grotendeel zijn gewoon dagjesmensen. Enfin denk niet dat de club zit te wachten op dat soort taferelen. Voor de uefa wel lekker cashen.

19 februari 2019 om 11:37

Lekker bijdehand lopen doen.. De harde kern van Real Madrid genaamd de Ultras zijn zo hard, zo brutaal dat Perez ze jarenlang had verbannen uit Bernabeu, hij heeft ze de afgelopen 2 jaar een nieuwe plekje gegeven in het stadion achter de goal maar de oudste leden zijn nog steeds verbannen. Dus ja Real heeft ultras en dat zal je vooral merken bij het hotel van Ajax

"bij dat stadionverbod hoort ook een boete van doorgaans 450 euro, exclusief de deurwaarderskosten à 80 euro."

Juist, waarom komt er meteen 80 euro deurwaarders kosten bij? Dat is toch alleen nodig als je niet betaald?

18 februari 2019 om 18:07

Jij denkt dan de deurwaarder voor niets langskomt? Hun moeten ook betaald worden.

19 februari 2019 om 09:05

Dat snap ik ook wel. Maar ik neem aan dat de deurwaarder pas wordt ingeschakeld als je niet betaald? Dat is het idee van een deurwaarder namelijk.

Vind het nogal een zware straf qua geld en stadionverbod. Ja je moet je emotie in bedwang houden maar bij zowat elke club zie je dit gebeuren in een beladen wedstrijd. Vaak vliegen daar zelfs de aanstekers nog langs de oren van de spelers.
Ja je hoort niets op het veld te gooien. Maar een biertje en dan zulke straffen. Zo leren mensen het wel af dat is wel 1 ding.

18 februari 2019 om 19:13

Bij Heracles Fortuna werd de spits toch (na het doelpunt) zelfs bekogeld met bier door zijn eigen fans? Geen fan van biergooien, maar je ziet het inderdaad letterlijk overal

Ik vraag me af wie en waarom mensen op de poll nog nee hebben gestemd? Dit soort idioten kunnen niet hard genoeg worden gestraft en zeker voor de kosten laten opdraaien.

Dus ongeveer 1850 PP? Dat zijn flinke bedragen. Uiteindelijk dus een koude douche voor de biergooiers. Volgende keer gewoon zelf opdrinken lijkt mij.

Je hebt je biertje gekocht en dan ga je het weggooien. De logica...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

363 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren