Frenkie de Jong: ‘We gaan niet beter voetballen als er gefloten wordt’

Maandag, 18 februari 2019 om

Ajax won zondagmiddag in eigen huis uiteindelijk met 5-0 van NAC Breda, maar de Amsterdammers moesten wel even geduld tonen voordat de score op begon te lopen. Na een openingsfase waarin NAC meteen werd vastgezet haalde de ploeg van Erik ten Hag in de eerste helft de voet wat van het gas af en dat leidde zelfs tot een aantal goede kansen voor de bezoekers. Voordat Dusan Tadic vanaf de penaltystip voor de 1-0 kon zorgen klonk er dan ook al wat gemor op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA.

“Daar kan ik niet zo inkomen. Als iemand een keer de bal verspeelt, kan dat gebeuren. Dan helpt het niet als er gelijk wordt gemord”, begint Frenkie de Jong bij Ajax Life over de reactie van het publiek. “Als het gefluit dan begint, gaan we daar niet beter van voetballen. Het is frustratie, dat snap ik ook wel. Ik stond na de 1-0 zelf ook van ‘hèhè’ in plaats van dat er sprake was van dolle vreugde.”

Doelman André Onana was bovendien na het geven van een ongelukkige bal onderwerp van gesprek. De Jong vindt echter dat de kritiek op de Kameroener overdreven is: “Dat vind ik zo’n onzin! Onana levert die bal niet in. Dan hoor je mensen van alles roepen, ik denk dan: hou je mond dicht… Hij geeft die bal gewoon prima en NAC had die bal helemaal niet”, is hij duidelijk

Ajax loopt door de ruime overwinning op NAC twee punten in op koploper PSV, dat zelf zaterdagavond niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen sc Heerenveen. Hoewel de achterstand op de Eindhovenaren nu terug is gebracht tot vier punten, wil De Jong niet op de zaken vooruitlopen: “We moeten niet bezig zijn met PSV of er iets over zeggen, dat motiveert alleen maar. We moeten op onszelf focussen. Goed spelen, winnen, dan zien we het wel.”


Poll

Snap jij dat er in de eerste helft wat gemord werd?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door rolo1984)

Dat met Onana gaat toch over geroep van analisten en de commentator? Die deden net of NAC daar een enorme kans hadden, maar hij raakt de bal niet eens. Daar snap ik Frenkie wel in. En het gefluit is dom, want je keert je tegen je eigen ploeg, maar het zal wel voortkomen uit wanhoop ofzo.

18 februari 2019 om 15:08

Ik denk meer aan bioscoop publiek.

Willen verwend worden met goed voetbal en ik denk niet dat het ze echt kan schelen als Ajax verliest of wint.

18 februari 2019 om 15:23

Nee, die komen niet eens meer,maar hebben nog wel een seizoenkaart. Vandaar de lege plekken om 12:15

18 februari 2019 om 16:28

Echt grote onzin. Het publiek is geïrriteerd omdat we al een paar jaar geen kampioen geworden zijn omdat het team het elke keer laat liggen tegen de kleintjes. elke kijker ziet toch het verschil in inzet tegen Real en tegen Heracles?

Kennelijk heeft het elftal het nodig dat het publiek ze bij de les houdt, de tweede helft ging het in ieder geval stukken beter.

18 februari 2019 om 16:34

Mee eens dat de inzet minder is dan tegen kleine clubs, maar dat vind ik geen reden om je team uit te fluiten. Als supporter hoor je je club te steunen, ook in tijden wanneer je al een paar jaar niet meer kampioen bent geweest, hoe frustrerend het soms ook is.

18 februari 2019 om 16:57

Fluiten kan wel eens, vind ik, maar dan aan het eind van een dramatische pot, niet tussendoor als het even niet loopt, dat vind ik slap.

18 februari 2019 om 17:13

Waarom Onana dat risico neemt, is omdat dit het type voetbal is dat Ajax wil spelen.
Volgens mij is het verder 3/4 keer fataal fout gegaan in de afgelopen seizoen. Dat is niet goed, maar tegelijkertijd denk ik dat het ook inherent is aan een jonge keeper die bij Ajax op doel staat.

18 februari 2019 om 18:14

Meer aan het moderne totaalvoetbal wat Ten Hag/guardiola willen spelen

Bij Ter Stegen gebeurt het trouwens ook te vaak

Alleen Neuer maakt nooit fouten

Het hoort niet maar denk ook dat het grotendeels spanning is. Als speler heb je het zelf in de hand maar als supporter kan je niet veel doen. Je mag geen punten meer verspillen en je kan zelfs inlopen. Kan me voorstellen dat je vooraf op de tribune zit met het idee van gelijk drukken op de goal van Nac en scoren. Het jezelf niet al te moeilijk maken vandaag. Dan blijft de goal uit en krijg je 2 grote kansen tegen. Dan hoop je toch dat ze gauw weer wakker worden.

18 februari 2019 om 14:50

Niks geen zenuwen, ik zit er elke 2 weken en ik irriteer me mateloos. Mijn mede ajax publiek (niet iedereen maar wel veel) zijn echt instabiel ofzo?
worden er 3 foute passes gegeven dan is het fluiten alsof ze bij Barca uit de hoogtijdagen zitten waar geen 1 pass verkeerd ging. En gaan er een penalty en intikker in dan roepen ze ' tien-tien-tien' alsof het niks is.
Zelfde met Ziyech, die werd vorig jaar nog schandalig uitgefloten en nu komt er uit datzelfde vak ' Ziyech Ziyech' ...

18 februari 2019 om 15:02

Helemaal met je eens Clarkkent2. Ik zit en zat me op de tribune ook ongelooflijk te storen aan dat groepje ‘supporters’ dat na een 30-tal minuten al begon te fluiten na een enkele foute pass en een gemiste kans.

Echt verschrikkelijk dat soort figuren, die buiten de realiteit denken en niet door hebben dat NAC twee bussen voor Van Leer geparkeerd heeft staan. Die jongens op het veld gaan er echt niet beter door ballen. Kortzichtige opportunisten zijn het, die maar eens de definitie van ‘Support’ moeten opzoeken.

Het gefluit komt inderdaad ook uit dezelfde hoeken als vanwaar Ziyech destijds werd beschimpt en uitgefloten. Door dezelfde figuren die hem nu bejubelen. Je mag best af en toe je onvrede tonen, maar voetballers zijn ook mensen, geen computergestuurde robots. Dat constant fluiten als het even niet mee zit is belachelijk.

Voor het tribunevolk wat het nodig vond te fluiten: to support betekent steunen; sten dan ook je door dik en dun, in goede en slechte periodes. Daar heeft het elftal meer aan dan dat achterlijke uitfluiten.

18 februari 2019 om 15:07

Ik kan dit beamen. Bij mij in het vak zitten veel dagjesmensen. Die komen als er al 3 minuten gespeeld is met hun papieren kaartjes de tribune op. Als het ze dan niet naar het zinnetje is dan is wordt er negatief over de spelers gesproken en een volgende stap is dan fluiten. Heel triest. Helemaal als zo’n figuur dan roept gelukkig heb ik geen seizoenskaart van Ajax. Scheer je dan maar inderdaad lekker weg na 82 minuten voetbal. Frenkie heeft dan ook gelijk dat we aan negatieve mensen niets hebben.

18 februari 2019 om 15:36

Helemaal eens met de reacties boven mij. Alleen helaas zijn het niet de dagjesmensen die fluiten maar juist vaak de hardcore vakken die het niet kunnen opbrengen om door dik en dun te steunen. Wat dat betreft ben ik als Ajacied echt jaloers op het publiek van Feyenoord - moet je nagaan! Hopelijk verandert dit toch een keer en zijn we niet langer successupporters maar een 13e man die achter het team gaat staan, juist als ze het wat zwaarder hebben!

18 februari 2019 om 15:51

Ik ben het er ook mee eens hoor, dat gefluit is triest.

Maar dan komt de vervolgvraag of het verstandig is om er inhoudelijk op in te gaan, zoals Frenkie nu doet. Volgens mij kan je het beter gewoon negeren. Ik neem het hem niet kwalijk ofzo, maar fluiten helpt niet, maar zijn eigen reactie ook niet.

18 februari 2019 om 16:06

(buitenspelval)
ik heb al ruim 25 jaar een kaart en goede en slechte tijden meegemaakt en zit er altijd maar dit zijn typisch reacties van succes supporters die alleen maar willen dat het goed gaat en willen Ajax alleen maar prijzen zien winnen maar zo werkt het nl niet , het zijn mensen en geen machines waar je op een knop drukt ik vind het of en toe zo stuitend dat ik denk waarom kom je dan naar het stadion . Ga je tijd dan wat nuttiger besteden en zit mij niet te vervelen met dat gefluit of wordt supporter van een club die wel alles wint en prijzen pakt , ik ga zeker dit seizoen weer graag kijken en als ze geen kampioen worden is dat jammer maar verleng gewoon weer mijn kaart en zal de spelers never nooit uitfluiten want die doen dat ook niet bewust .

18 februari 2019 om 16:20

Hoezo jaloers op Feyenoord? Denk je dat ze daar niet zeiken op spelers?

18 februari 2019 om 17:02

Gaalmeister, gebeurt in de kuip ook hoor dat fluiten misschien in mindere mate, waar wel verschil in zit naar mijn mening is hoe slecht het bij ons soms gaat de mensen wel blijven komen terwijl je tegen NAC weer hoop lege plekken zag in de Arena

18 februari 2019 om 17:05

Zeker wel, maar waarschijnlijk mede omdat wij minder verwend worden, fluiten we minder snel en wordt er soms (nee niet altijd) juist harder gesupport om ze een boost te geven. Dat verschil merk je wel, vind ik.

18 februari 2019 om 19:35

Helemaal eens hoor maar helaas hoor je 100 fluitende mensen eerder dan 49.000 stille mensen . Het zijn geen striemende fluitconcerten. Het is ook gewoon onmacht. Weet niet of het dagjesmensen zijn hoor. Ik zit er ook maar af en toe maar ga echt niet zitten fluiten of een speler uitjouwen. Zoals Frenkie al zegt, dar ga je echt niet beter van voetballen. Nogmaals is gewoon onmacht. Punt is wel dat het er bij Ajax soms gemakzuchtig uitziet.

Zelf heb ik en zal ik ook nooit mijn team uitfluiten en ik begrijp Frenkie dan ook wel. De spelers weten zelf ook wel wanneer zij goed of slecht spelen, daar hebben zij het publiek niet voor nodig. Ik denk ook niet dat zij opzettelijk slecht spelen. Doen ze dat wel, ja dan mag je ze uitfluiten. Maar dat zal zo goed als nooit gebeuren.

Er wordt ook altijd gedaan als of het team dat wordt uitgefloten er ook altijd maar wat aan kan doen, of dat het volledig hun schuld is dat er slecht wordt gespeeld. Soms heb je tegenstanders die jou je bij de strot pakken of die verdedigend zo'n grote muur hebben neergezet dat er niet door heen te komen is.

Sta achter je team en juich als er iets goed gaat, ga ze niet uitfluiten als het slecht gaat.

18 februari 2019 om 17:47

"daar hebben zij het publiek niet voor nodig. Ik denk ook niet dat zij opzettelijk slecht spelen"
Wil hier toch even op inhaken.
Hoorde laatste Theo Jassen zeggen dat teams tegen kleine tegenstanders minder gemotiveerd zijn. Hasselbak flipte hem bijna door, want daar word je kampioen op.
Om terug te komen op wat je zegt, is instelling wel iets waar spelers invloed op hebben.
Ajax speelt tegen Real Madrid/bayern de sterren van de hemel, maar bij Heracles uit verliezen ze.
De verklaring is voor mij toch wel duidelijk. Ajax heeft de beste talenten, jonge spelers met een grote toekomst. Je speelt je zelf in de kijker voor een transfer tegen de grote tegenstanders, vooral op Europees niveau. Ik heb het idee dat veel spelers op de transfer loeren en daardoor wat tegen de kleinere tegenstanders even de focus laten varen.
Zo word je met de beste selectie geen kampioen.

Heeft fluiten dan zin? Nee absoluut niet. Is het te begrijpen. Ja

Dan wordt dat nog wat met Frenkie mocht Barca een tijdje slecht draaien. De socios zijn niet mals als ze ontevreden zijn.

18 februari 2019 om 14:55

Grotere successupporters als die van Barcelona bestaan niet , dus dat zal pittig worden ja

18 februari 2019 om 15:09

Ik denk dat je de supporters van Barca verwart met die van Real.

18 februari 2019 om 15:13

Dat denk jij dan verkeerd.

18 februari 2019 om 15:19

Hahaha de supporters van Real floten zelfs Ronaldo uit haha. Ik kan mij niet herinneren dat de supporters van Barca Messi ooit hebben uitgefloten.

18 februari 2019 om 15:30

Ik heb nieuws voor je. Voordat Messi bij Barcelona speelde bestond Barcelona ook al ruim 100 jaar en in die 100 jaar waren er ook momenten dat het minder ging. De socios waren daar niet heel blij mee zullen we maar zeggen. Met Messi is het Barca praktisch altijd voor de wind gegaan, maar dat maakt niet dat men zich niet roert als het minder gaat. Zo heel positief was de sfeer daar nu ook weer niet toen Gerardo Martino het daar een seizoen mocht proberen.

Tja dat is een duidelijke groep die blijkbaar nog in het verleden is blijven hangen. Denken dat Ajax nog het Ajax van 95 is ofzo... gewoon een naar trekje van die mensen. Een stukje arrogantie gewoon wat er nooit uit zal gaan.

Hij heeft imo wel een punt. Er wordt bij Ajax al snel gefloten en dat vind ik niet terecht en zeker ook niet goed. Ik kan me voorstellen dat het juist demotiverend werkt bij de spelers. De spelers vinden het ook niet leuk als het niet loopt en het doelpunt uitblijft.

Echter vind ik dat je soms best mag fluiten als je merkt dat er geen of weinig inzet wordt getoond. Als supporter kun je al niet veel doen, dus is fluiten soms de enige manier. Wanneer een team kei hard werkt en het lukt niet, kun je moeilijk iemand of de spelers de schuld geven. Je kunt nou eenmaal niet alles winnen en verliezen hoort erbij, maar als supporter mag je in ieder geval elke wedstrijd 100 procent inzet verwachten en dat mis ik wel eens.

Ik begrijp De Jong wel. Ik irriteer me er persoonlijk ook erg aan. Na 20-25 min begon het gefluit al. Ook al is het tegen NAC blijf gewoon achter het team staan, tijdens de wedstrijd tenminste. Het is echt ongelooflijk dat dat gebeurd. Na de wedstrijd is er alle ruimte voor kritiek en dan snap ik het, na een slecht resultaat. Tijdens de wedstrijd continu erachter blijven staan wanneer het nodig is geeft die jongens ook een beetje boost, misschien dat extra beetje. Stop met dat gefluit naar eigen spelers tijdens de wedstrijden!!!

Voor het gefluit was het 0-0, na het gefluit werd het 5-0.

Misschien te zwart-wit, maar uiteindelijk werden ze dus wel beter.

18 februari 2019 om 15:25

Ja als je maar vroeg begint met fluiten, dan kan dat altijd. Als het nou in. De 85e min 0-0 staat tegen NAC en de spelers gooien er met de pet naar. Maar eerste 20 minuten waren prima, daarna werd het wat slordig

18 februari 2019 om 15:43

Spijkenisser: zwart/witter kun je het niet stellen, zeg maar. Je reinste onzin natuurlijk, zo kun je ook zeggen: na de thee scoorden ze vier doelpunten, neem voortaan na 5 minuten een kopje. Zo werkt het natuurlijk niet. Bij ploegen die een betonnen muur optrekken kost het gewoon tijd om die muur kapot te spelen.

18 februari 2019 om 15:53

Kom kom, maandag is de start van een nieuwe week en moet het level van sarcasme gevuld zijn. Ik gooi em zelf al op, 'misschien te zwart-wit'.

Waar is de humor tegenwoordig.

Van alle veren die ze in hun reet gestoken hebben gekregen zijn ze ook niet beter gaan voetballen. Al 4 jaar geen prijs meer gepakt en ook dit seizoen laat je het vooralsnog liggen op dat gebied. Telkens als ze een slagje kunnen maken laten ze het afweten. Dan zijn het 11 Bv'tjes die vooral op eigen succes uit zijn en het teambelang uit het oog verliezen. Ik had het nog moeten zien als NAC de kansen wel benut had en Ajax niet met een gelukkige penalty door NAC in het zadel was geholpen.

Er wordt ook niet gefloten na 1 slechte bal, maar wel na een stuk of 5 a 10. Dat weet je als je bij Ajax speelt. Wij komen niet naar het stadion om resultaat voetbal te zien maar willen vermaakt worden. Zoals het eigenlijk ook hoort in het voetbal.
Je kan het slecht noemen, maar het is toch ook slecht dat topsporters moeite hebben zich mentaal op te laden voor een wedstrijd. Ja het verschil is groot, maar dat hoort bij topsport.

18 februari 2019 om 15:50

Het laatste deel ben ik het met je eens hoor, maar wat je daarvoor zegt slaat imo nergens op. Je hebt ook een tegenstander en die vinden het niet belangrijk dat het Ajax publiek vermaakt wordt, maar doen hun best om een puntje te pakken. De meeste ploegen spelen erg verdedigend tegen Ajax en dan is het lastig om een show te geven en het publiek te vermaken. Het kan nou eenmaal niet altijd goed en mooi gaan.

18 februari 2019 om 16:35

Dat weet ik, er wordt steeds meer gevoetbald om niet te verliezen in plaats van te winnen. Ook de grootste reden waarom ik steeds minder voetbal in het algemeen kijk. Focus mij tegenwoordig vooral op mijn eigen club en de rest moet net uitkomen.
Maar je ben het toch wel met mij eens dat Ajax in de eredivisie het niveau moet hebben om zo'n ploeg dan kapot te spelen? Bij vlagen doen ze dat ook, snel combineren, veel positie wisselingen en dan forceer je de eerste goal vanzelf. Daarna komt er automatisch meer ruimte en kan je verder gaan met vermaak.

Nu was het tegen NAC natuurlijk lastig omdat ze een zware CL wedstrijd achter de boeg hadden maar als je met Tadic in de spits speel is er de mogelijkheid om snel te combineren en ook met 3 (of 4 incl vd Beek) veel van positie te wisselen om de tegenstander in verwarring te brengen. Dar miste ik echt wel, en dat mis ik wel vaker. Dat was er in het begin van het seizoen veel meer.

Ik fluit zelf overigens nooit hoor, kan dat ook niet op die manier, maar ik kan het soms wel begrijpen.

Spelers tijdens een wedstrijd uitfluiten vind ik not done maar ik krijg pas een rode waas voor mijn ogen (beetje gechargeerd uiteraard) bij sommige interviews achteraf. Uitspraken zoals dat 't zo moeilijk is om je op te laden voor een eredivisieclub etc. Dan denk ik dat 't einddoel, kampioen worden, toch best wel aan zou moeten spreken, maar goed. Tijdens de wedstrijd gewoon je team aanmoedigen. En niet voortijdig weggaan als "fan" zijnde, dat vind ik bijna nog erger

Als speler ga je nu natuurlijk wel doorjagen op Onana na zijn blunder tegen Heracles en ook gister ging het weer bijna mis. Het is steeds billen knijpen als de bal terug naar Onana wordt gespeeld.
Hij heeft toch moeite om een hele wedstrijd geconcentreerd te blijven.

Ik ben waarschijnlijk een van de weinige maar ik snap het wel! Voetbal is emotie en als er spelers zijn die volgens supporters te lichtzinnig denken en of geen inzet tonen daardoor mag er van mij best gefloten worden. 9 van de 10 x heeft het te maken met inzet en als supporter mag je dat minimaal verwachten.

18 februari 2019 om 17:04

Tegen Real tonen ze heel veel energie maar verliezen. Tegen Heracles spelen ze negentig minuten ongeïnspireerd met puntverlies en dat dreigt dan ook tegen NAC te gebeuren. Als ze dan ook weer geen inzet tonen gaan de fans morren. Ik snap dat.

Naja op zich kan ik in dit geval best een beetje begrip op brengen voor die supporters. Dit komt toch duidelijk voort uit een soort van angst? Het is dit seizoen al 2x(?) gebeurd dat Ajax belabberd speelt en puntverlies lijdt nadat PSV de dag ervoor duur puntverlies geleden heeft. Als er dan weer zo'n kans voor Kasteneer voorkomt, en het feit dat Ajax weer niet lekker uit de startblokken komt tegen notabene Nac, dan snap ik best dat er wat irritatie leeft bij de supporters. Ik zou als speler in dit geval wel twee keer nadenken om wat erover te zeggen als je eerst thuis tegen Heerenveen dure punten laat liggen, en uit bij Heracles verliest.

Wel gek dat vooral de supporters van Ajax en PSV daar een handje van hebben als het ff niet loopt meteen hun eigen ploeg gaan uitfluiten. Het is wat Frenkie zegt, daar ga je echt niet beter door spelen maar wel als men massaal achter hun ploeg gaat staan om ze dan over dat dooie punt te helpen. Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen van de Britten die in het algemeen tot in de laatste minuut hun ploeg blijven steunen.

18 februari 2019 om 17:01

Fluitconcerten kunnen je ook een boost geven. Even wat meer je best doen. Met z'n allen bijvoorbeeld goed druk gaan zetten. Dat gebeurde in het begin tegen NAC ook en toen floot er niemand. Het publiek is niet dom en was bang dat het slechte spel ons weer punten zou kosten. Dan fluit er een klein deel. Als de spelers wat meer zelfkritiek hebben dan snappen ze toch ook hoe laat het is?

18 februari 2019 om 17:11

Maar inzet verwacht ik wel elke wedstrijd. Wanneer je tegen Heracles dat niet toont, maar wel tegen Real zullen fans boos worden als ze weer iets zien wat ons moet herinneren aan die wedstrijd in Almelo. Je kan lang niet scoren , ook tegen een goed georganiseerd NAC, maar wanneer je keeper laconiek wordt, de verdediging niet scherp oogt en de aanval maar een kans weet te creëren, dan zullen er in Amsterdam (en Eindhoven en Rotterdam) mensen gaan fluiten.

Het publiek fluit niet zomaar. In de eerste helft begon Ajax met veel enthousiasme. Werd er toen ook gefloten? Pas toen NAC tweemaal heel gevaarlijk werd begon het gemor. Wanneer de ploeg dan aanvallend traag en ongeïnspireerd speelt kan je dus fluitconcerten gaan krijgen. Misschien is dan zelfkritiek op z'n plek? Misschien was men op de tribune ontevreden omdat ze tegen Real wel vochten als leeuwen en tegen Heracles dat niet deden. Het viel allemaal wel mee en ik vind dat Frenkie deze keer echt fout zit.

18 februari 2019 om 17:13

Daar zit idd wel wat in. Die kans van Kasteneer was voor veel mensen reden om te fluiten. En dat was in n periode dat Ajax gewoon lamlendig speelde... Verdedigend was t slap en t spel was niet goed. De teneur op de tribune, waar ik zat in elk geval, was idd van "tegen Real wel en nu weer niet", maar om mij heen heb ik nauwelijks mensen horen fluiten. Zelf kan ik t niet en zou t ook niet willen... Het helpt de spelers niet, maar ik snap wel dat mensen fluiten omdat het een uiting is van onmacht en onvrede.

18 februari 2019 om 17:32

En weet je, ik heb nog steeds een sterk gevoel dat de spelers onbewust minder scherp zijn in de eredivisie dan in de CL. Daar kunnen ze hun centjes verdienen, tegen NAC kan je alleen maar verliezen...Soms heb je een mindere dag, dat kan, maar wanneer je eerst schaamteloos onderuit gaat in Almelo, top speelt tegen Real om daarna weer minuten lang te klooien tegen NAC dan kan je fluitconcerten verwachten. Heus, als Ajax veel kansen had gecreëerd of dat de scheids tegen ons was had men niet gefloten. Wanneer Onana weer nonchalant doet en daar nu met geluk goed wegkomt dan doe je het jezelf ook aan.

Ik denk dat deze spelersgroep mentaal niet sterk genoeg is. Hopelijk heb ik het mis, maar ik maak me zorgen. Ze kunnen heel goed voetballen, maar in de eredivisie komen ze nu vaker negatief zichzelf tegen.

18 februari 2019 om 23:12

Die mentaliteit is wel n dingetje, maar daar heeft niet alleen Ajax last van. Zie Feyenoord die de ene week Ajax wegspeelt en dan tegen Groningen geen vuist kan maken. PSV die in de CL redelijk tegenstand biedt tegen topploegen en tegen H’veen tam speelt... Jurgen Locadia zei een tijd geleden iets over moeilijk opladen tegen mindere tegenstanders. En Ziyech benoemde t afgelopen week ook. Is kennelijk toch n dingetje die de trainersstaf er niet (helemaal) uit kan halen.

Wat gaan we nu weer krijgen? Een fluit-discussie? Flikker toch eens op man. Persoonlijk ben ik niet van het fluiten, heb daar niet eens zin in. Maar er mag best op zijn tijd gezeken en geschreeuwd worden! Dat noem ik voetbalcultuur, klaar! Als ik een paar keer achter elkaar fouten zou maken op het werk, dan vind ik het prima om dat te horen van mijn baas. Daar word je als mens sterker van! Als ik telkens zou horen van 'ahhh jochiee jammer, maar volgende keer beter blablabla' dan kan je op een gegeven moment in een gemoedelijke stand komen te leven/werken.

Wat een gezeik zeg, het moet niet gekker worden!

Supporters betalen ervoor en mogen best ongenoegen uiten als de spelers als een stel dooie op het veld staan. Hebben deze en vorige maand genoeg punten verspeeld dus dat er een paar gaan fluiten na de kans van NAC waar het zomaar 0-1 kan worden dan is dat gewoon terecht.

Vorig jaar bij Ziyech was het inderdaad overdreven hoe sommige mensen in het publiek hem gingen zoeken. Maar af en toe wat fluiten om de ploeg wat scherper te krijgen kan best.

18 februari 2019 om 19:11

Leuk dat je het woord "supporter(s)" gebruikt; jij weet waarschijnlijk (net als de meesten hier) wat het betekent ? Lijkt me dat je met (uit)fluiten je team niet echt steunt, of wel ? Mocht je het overigen niet weten, zoek even de vertaling van "to support"..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

166 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 8 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Iedereen denkt tegenwoordig dat Matthijs alle duels makkelijk wint’

Oranje wist zondagavond met 1-2 te winnen op bezoek bij Wit-Rusland. Georginio Wijnaldum was met twee doelpunten de grote man in de EK-kwalificatiewedstrijd en krijgt daardoor het hoogste cijfer van De...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona wil Ansu Fati officieel naar de selectie van de hoofdmacht promoveren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren