‘Justin Kluivert lijkt met een andere mentaliteit naar de training te komen’

Maandag, 18 februari 2019 om

Na een tijdlang in de basiself te hebben gespeeld, moet Justin Kluivert het de laatste weken weer geregeld met een plaats op de reservebank stellen bij AS Roma. Toch kan de negentienjarige vleugelaanvaller op lovende woorden rekenen van trainer Eusebio Di Francesco, die stelt dat Kluivert ‘een knop heeft omgezet’.

“Kluivert komt uit een andere omgeving, hij moet zich aanpassen en daar horen pieken en dalen bij. Dat geldt niet alleen voor jonge talenten, maar voor iedereen. Je moet leren begrijpen in welk shirt je speelt, voor welke stad. Jonge spelers gaan snel gebukt onder druk, of kijken teveel op social media en luisteren naar de kritiek van buitenstaanders”, zegt Di Francesco op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Bologna, die maandagavond afgewerkt wordt.

“Spelers als Kluivert moeten alleen naar hun eigen familie luisteren, en bovenal naar hun trainer. Ik moet zeggen dat Justin goed traint. Hij lijkt een knop te hebben omgezet en met een andere mentaliteit naar de training te komen. Daar ben ik heel tevreden over”, zo besluit de oefenmeester van AS Roma. In 24 wedstrijden voor de Romeinen was Kluivert tot dusver goed voor 2 doelpunten en 5 assists.

Na 23 wedstrijden is AS Roma momenteel de nummer vijf van de Serie A, met een achterstand van vier punten op nummer vier AC Milan. I Rossoneri hebben wel een wedstrijd meer gespeeld dan de Romeinen. AS Roma zit tevens nog in de Champions League, waarin men vorige week in de heenwedstrijd van de achtste finales met 2-1 te sterk was voor FC Porto. Over twee weken wacht de return in Portugal.


Poll

Zie jij Justin Kluivert op korte termijn uitgroeien tot vaste waarde bij AS Roma?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door millonario)

Had Kluivert maar naar zijn vader geluisterd in plaats van zijn moeder. Maar goed oude koeien. Voor het Nederlands elftal hoop ik dat Justin zich stormachtig gaat ontwikkelen in Rome. Maar tot nu toe speelt hij nog vrij weinig. 24 wedstrijden lijkt veel. Maar de meeste daarvan speelde hij maar een minuut of 5.

18 februari 2019 om 14:23

Maar die kans is redelijk klein. Er staan nu echter andere Nederlandse spelers op, die het beter doen dan hij.

18 februari 2019 om 14:31

Zoals? Op de vleugels vind ik het nog steeds vrij mager, Bergwijn misschien maar daar buiten zijn er weinig die het echt beter doen dan Kluivert.

18 februari 2019 om 14:51

Tsja in deze vorm zou ik Luuk weer in de spits proberen en dan misschien Depay naar de vleugel en Bergwijn op de andere. Depay doet het prima in de spits, maar scoren doet hij de laatste tijd nauwelijks. Kluivert is ook pas 19, dus hij komt in ieder geval tot een respectabel aantal wedstrijden. Ik weet zeker dat er een hoop 19-jarigen in het 2e van Roma spelen die een stuk minder kansen krijgen

18 februari 2019 om 15:09

Luuk de Jong is gewoon niet goed genoeg. Dat hij veel scoort in de Eredivisie komt door zijn fysieke overwicht. Tegen de verdedigers van Portugal en Engeland legt hij het af en heb je niks aan hem. Daar heb je gewoon bewegelijke aanvallers voor nodig.

Ik vind ook dat oranje niet 433 moet spelen maar 352 en dan Depay en een babel oid voorin

18 februari 2019 om 15:27

Edit: de site of mijn internet werkt niet helemaal mee maar het is een reactie op @lucasandersen

die jongen van herta bsc Javairã´ Dilrosun, en die jongen die van nec naar belgie is gegaan Danjuma groeneveld.

ik volg ze niet heel goed kwa wedstrijden kijken, maar als ze niet geblesseerd zijn spelen ze wel regelmatig van wat ik lees. en daarnaast niet voor niets dat ze al hun debuut hebben gemaakt.
ik wil hier niet mee zeggen dat hun beter zijn dan kluivert maar er zijn wel degelijk alternatieven.

18 februari 2019 om 15:47

Zo fysiek sterk is hij niet, hij kan alleen maar goed koppen. Voordeel daarvan is wel dat het een kwaliteit is die je op ieder niveau kan etaleren. Daarom moet je hem er bijhouden als breekijzer, maar niet meer dan dat. Verder denk ik dat er van de talenten die er nu aankomen - o.a. Stengs, Dilrosun, Malen, Danjuma - vast wel eentje tussenzit die binnen korte tijd beter is dan Kluivert. Memphis, Bergwijn, Babel en Promes zijn dat in mijn ogen al.

18 februari 2019 om 16:14

Glory, zo is het maar net. Luuk is een topper in Nederland, voor oranje en de Europese subtob heb je niets aan Luuk. Maar velen willen dat niet accepteren.

18 februari 2019 om 16:36

onzin, In de champions league was hij ook weergaloos.

18 februari 2019 om 17:02

De spelers die het beter doen zijn allen minimaal 2 jaar ouder en en hebben tijd gehad om zich te ontwikkelen. Waarom doet iedereen alsof het bij Kluivert nu afgelopen is? Dachten we dat ook allemaal van Groeneveld, Bergwijn en Dilrosun die op hun 19e veel minder indruk maakten?

18 februari 2019 om 14:26

In alle competities heeft hij 28 wedstrijden gespeeld met in totaal ruim 1100 minuten, dat is gemiddeld 40 minuten per wedstrijd, denk persoonlijk dat dit heel acceptabel is voor zo'n jonge speler in een top 4 club van een top 4 competitie

18 februari 2019 om 14:37

Dat is toch niet veel? Als 19jarige moet je zoveel mogelijk minuten maken. En kom niet aan met “in de Serie A leer je veel meer”.. klopt, als je speelt tegen de top 5 clubs (Milan, Inter, Juve, Napoli en Lazio). Maar juist tegen die clubs speelt hij niet of nauwelijks.

18 februari 2019 om 14:45

Ik zeg nergens dat het veel is, ik zeg acceptabel en betwijfel of hij nu bij Ajax zoveel meer gespeeld zou hebben, speelde nu wel tegen top 5 clubs en ook bijna alles in de CL . En ja wat is zoveel mogelijk, nogmaals ik vind het acceptabel

18 februari 2019 om 14:50

Tja, ik vind het wel veel voor een 19 jarige die speelt bij een Europese subtopper. Dat een 19 jarige veel moet spelen klopt, maar dat gebeurt zelden. In Nederland zien we het vaker, maar als je kijkt naar de top competities dan zie je het bijna niet. Des te knapper dat hij aan een gemiddelde van 40 minuten per wedstrijd komt.

En ja, ik denk dat hij ook meer leert in italie. Hij speelt niet alleen tegen teams die gemiddeld sterker zijn dan de gemiddelde Eredivisie club; hij traint ook met betere spelers om zich heen.

Had ik hem liever nog bij Ajax gezien? Ja, maar hij doet het veel beter bij Roma dan ik (en met mij vele anderen) hadden verwacht.

18 februari 2019 om 14:53

Als 19 jarige hoef je helemaal nog niet zoveel te spelen. Na het aantrekken van Tadic had Kluivert ook een stuk minder gespeeld als hij bij Ajax was gebleven. Hij speelde op zijn 18e zoveel omdat er niks beters voor handen was, alleen Younes die hopeloos uit vorm was

18 februari 2019 om 15:07

Wie zegt dat Tadic was gekomen als Kluivert was gebleven?

18 februari 2019 om 15:18

Iedereen zegt dat, Tadic kwam omdat Ziyech weg zou gaan

18 februari 2019 om 15:40

@blackpool, alleen als je types als Mbappe als maatstaf neemt, is het aantal speelminuten van Kluivert niet veel. Maar als je gewoon kijkt naar alle topcompetities, dan is dit aantal minuten voor een speler van deze leeftijd wel gewoon veel.

Het is nu al zo gek dat we vinden dat spelers van 19 die naar het buitenland zijn gegaan het eigenlijk maar matig doen als ze niet elke wedstrijd in de basis staan. Een iets realistischer beeld zou helpen.

18 februari 2019 om 15:56

Bijna alles in cl? 2 x niet eens bij de selectie, 2x basis uitgespeeld, 1x basis gewisseld en 1x ingevallen.. alles behalve bijna alkes..

18 februari 2019 om 16:03

Een realistisch beeld begint bij hem zelf.. roepen dat hij Roma kampioen wil maken.. er naar uit keek om tegen de grote clubs te spelen.. speelt nauwelijks of niet tegen de grote clubs..

18 februari 2019 om 16:13

@miccoli, ik vind het zelfs voor een 19 jarige eredivisiespeler nog behoorlijk veel. Bij Ajax, PSV en Feyenoord zijn er ook amper spelers van 19 die aan dat aantal komen/kwamen. Alleen de Ligt en Dolberg, thats it of je moet Vilhena meetellen in de tijden dat Feyenoord geen cent had. Een van de beek kwam ook maar tot 1100 minuten in het hele seizoen voor ajax 1 uit toen hij Kluiverts leeftijd had, zelfde geldt voor Bergwijn. Frenkie kwam nog niet eens tot 100 minuten op die leeftijd

18 februari 2019 om 16:32

@wandering

Zijn vervanger Tadic zit nu op 3163 minuten. Bijna drie keer zoveel dus. Dat is het grote verschil tussen een jonge speler die bij Ajax speelt en een jonge speler die bij Roma speelt.

18 februari 2019 om 16:47

Maar Tadic is ook de reden waarom ze zoveel wedstrijden dit seizoen spelen. 8 goals en 5 assist in europa, een enorm rendement. Zonder hem was er ook kans dat Ajax zo 10 wedstrijden minder had gespeeld op dit moment.

18 februari 2019 om 17:08

Roma kampioen wil maken, had hij het over dit seizoen? En welke speler wilt het team niet kampioen maken? En ja, uit kijken om tegen grote clubs te spelen, wie zou dat niet doen? En hij heeft al paar keer tegen topploegen gespeeld. Wat zou Frenkie de Jong roepen? Die kijkt er zeker niet naar uit om tegen de grote ploegen in Spanje te spelen en toen Wijnaldum naar NCU ging, die keek er zeker ook niet naar uit om tegen de grote clubs te spelen? Het is niet heel gek als je uit Nederland komt dat je dan tegen de grote clubs wilt spelen...

18 februari 2019 om 14:33

Onzin gewoon wat je zegt, van de 18 wedstrijden die hij in de Serie A heeft gespeeld waren er maar 3 minder dan 10 minuten, de rest waren of hele wedstrijden of langere invalbeurten.
In de Champions League speelt die bijna alles op de wedstrijd tegen Porto na toen hij zeer kort inviel dus het zijn veel minuten die hij maakt.

Beetje populair wat roepen zonder dat je enig idee hebt of het klopt.

18 februari 2019 om 15:59

Hij heeft 1x 90 min gemaakt in de Serie A tegen Parma.
1 x 90 minuten in de beker tegen een tegenstander uit de serie C.
In de CL 2 x 90 minuten gespeeld tegen Viktoria Plzen.

Alle andere minuten waren als invaller of werd hij gewisseld. Dat zijn dus 4 volledige wedstrijden waarvan 1 tegen een team 2 divisies lager. Dat is gewoon mager. En tegen de topclubs en subtop clubs maakt hij maar weinig minuten.

Dus hoeveel beter is het nou om bij Roma te spelen dan bij Ajax? Is het echt beter om tegen Cagliari Calcio 75 minuten te spelen dan tegen NAC Breda, Ado of Willem 2?

18 februari 2019 om 16:00

V-watcher.. over onzin gesproken.. jij deelt door 18 maar Roma heeft 23 wedstrijden gespeeld. Dat zijn dus 5 wedstrijden helemaal niet gespeeld. Dan “bijna alles in de CL”.. 2x 90 minuten.. 1x gewisseld.. 1x ingevallen en 2x niet eens bij de selectie.. over populair wat roepen gesproken..

18 februari 2019 om 16:06

Het is toch ook onzin wat Kilum zegt? Hij geeft letterijk aan dat Kluivert ‘de meeste van zijn wedstrijden maar een minuut of 5’ speelde. Dat is gewoon niet waar. Daarnaast zit Neres ook regelmatig op de bank, en zou Kluivert bij Ajax wel alles spelen? Lijkt me ook onwaarschijnlijk. 24 wedstrijden voor een 19 jarige is in de Serie A echt uitzonderlijk veel.

18 februari 2019 om 16:29

Alleen heeft Neres dit seizoen ongeveer 2x zoveel minuten gemaakt als Kluivert. 2203 minuten tegen 1194 minuten voor Kluivert. En dan vindt iedereen al dat Neres weinig speelt en veel op de bank zit.

18 februari 2019 om 17:15

En dat terwijl Neres 2 jaar ouder is. Als Neres 2203 minuten maakt vanwege de concurrentie hoeveel had Kluivert dan gemaakt? Misschien waren die minuten net zo veel of zelfs minder

18 februari 2019 om 14:46

Als Kluivert naar pa had geluisterd ipv naar ma, dan had hij bij Ajax op de bank gezeten....
Waar wordt je over algemeen beter van? Op de bank bij Ajax of de bank bij As Roma?
Volgens mij staat As Roma nog steeds hoger aangeschreven qua spelersmateriaal, laat staan competitie. Dus vind ik beetje kul in deze.

on:
Goed om te lezen dat Justin zn trainingsethos heeft aangepast, al doet t ook mn wenkbrauwen fronzen. Dat betekend dat hij in begin van het jaar een beetje met de pet ernaar gooide en dat is toch wel een verdomd slecht begin voor een talent dat zich moet bewijzen.

18 februari 2019 om 15:09

Het is toch onvoorstelbaar dat je een van de beste nederlandse spitsen als vader hebt, die een soortgelijke fout heeft gemaakt, en dan toch gaat luisteren naar je moeder die misschien een wijze vrouw kan zijn maar 0 verstand heeft van voetbal. Dan verdien je het ook niet. Als ajacied ben ik hem liever kwijt dan rijk

18 februari 2019 om 15:09

Nou misschien heb je gelijk, maar ik denk dat hij bij Ajax nu niet basis zou staan hoor. Ik heb geen haat perse aan Kluivert, maar heb echt liever Tadic, Neres en Ziyech dan Kluivert.

18 februari 2019 om 15:13

Maar was Tadic wel gekomen als Kluivert niet weg was gegaan? Ik denk het niet. Ook ik heb liever Tadic dan Kluivert. Maar als Justin was gebleven en Tadic niet was gekomen had hij echt wel veel gespeeld. Dan was hij waarschijnlijk gewoon de vast linksbuiten geweest.

18 februari 2019 om 16:02

Tadic zou komen, omdat Ziyech weg zou gaan. Dit had niks met Kluivert te maken volgens de berichten vanuit het Ajax kamp. Verder ben ik het met jou eens dat Kluivert dan wel veel zou spelen, maar geen idee hoe dat was gelopen als zoals nu, en Tadic was gekomen en Ziyech was gebleven. Dan zal hij vast wel zijn minuten gaan maken, maar vaste linksbuiten daar heb ik mijn twijfels over.

18 februari 2019 om 15:25

In totaal waren die 24 wedstrijden toch wel goed voor 1200 speelminuten dat is gemiddeld 50 minuten per wedstrijd. Nog niet veel natuurlijk maar wel meer dan die vijf minuten die genoemd wordt.

Dit slechts ter toevoeging verder ben ik het volkomen eens met de strekking van jouw bericht.

18 februari 2019 om 17:01

De laatste 3 wedstrijden waren de minuten weinig, maar daarvoor heeft Kluivert genoeg minuten gemaakt en 24 wedstrijden tot nu toe is gewoon goed op zijn leeftijd. Under was een jaar ouder en Kluivert gaat hem qua wedstrijden inhalen.

18 februari 2019 om 18:14

@cantbestopt

zo gaat dat hier. Cillisen keept bij Barca 9 wedstrijden in een seizoen en moet volgens veel van deze mensen naar een absolute Europese topclub want het is een wereldster in wording na het keepen van een handjevol goede bekerpotjes.

Kluivert speelt een paar wedstrijden niet en hij speelt volgend jaar bij PEC Zwolle. de kritiek is weer zo selectief als maar zijn kan

18 februari 2019 om 18:03

@kilum

er zijn ook genoeg mensen die Barca op dit moment een veel te hoge stap vinden voor Frenkie De Jong. gaan we dan ook straks zeggen dat die een domme move heeft gemaakt als hij faalt daar iedere keer dat hij een paar wedstrijden niet word opgesteld omdat hij niet naar een hoop anderen heeft geluisterd?

De manier waarop Kluivert is vertrokken is niet de meest nette manier maar ik moet zeggen dat de stap zelf een uitstekende stap voor hem is. Rome is een van de mooiste steden die er zijn. Echt prachtig. En dat geldt ook voor de club. Die zijn niet terughoudend in jong talent kansen te geven en ondertussen ligt het niveau daar een stuk hoger als hier. Ik snap zijn keuze dus ook wel. Ik hoop dat hij zich daar meer ontwikkeld en onomstreden word.

18 februari 2019 om 15:44

Helemaal mee eens. Een groot deel van de reacties is gewoon gebaseerd op boosheid over de manier waarop hij vertrok. Iedereen riep toen ook dat bij Roma gewoon op de tribune zou komen te zitten. Nu is duidelijk dat al die mensen het gewoon verkeerd hebben gezien. Kluivert doet het prima, voor zo'n eerste seizoen al helemaal.

18 februari 2019 om 16:41

Hoe komen mensen er toch op dat hij het prima doet? 4 wedstrijden de 90 minuten genaakt in 3 competities.. dat is één volledige wedstrijd in 1,5 maand. Niet of nauwelijks spelen tegen de grote clubs in Italië. Juist die wedstrijden zijn belangrijk voor je ontwikkeling. Tegen Chievo, bologna, Spal etc leer je ook weinig hoor. Die kunnen er niks van. In de CL ook maar 2x basis. Zelfs 2x niet bij de selectie. Ik vind dat geen indrukwekkende cijfers..

18 februari 2019 om 16:59

Omdat hij pas 19 is, net in een nieuwe omgeving zit, bij een grote club. Er zijn heel erg veel spelers die in deze fase nog volop aan het zoeken zijn. en Kluivert krijgt redelijk wat speeltijd. Daarom.

Hoe kom jij er bij dat hij het niet goed doet? Noem eens al die 19-jarigen die direct na een grote overstap een basisplek hebben veroverd? Er zijn hele volksstammen die verzuipen na zo'n overstap. Dat is bij Kluivert ook voorspeld, en gewoonweg niet uitgekomen.

18 februari 2019 om 18:06

@edo

Frenkie De Jong gaat dat straks doen bij Barcelona. die gaat zo belangrijk worden daar in zijn debuutseizoen dat Messi aan het eind van het seizoen verkocht kan worden

Nog 2/3 jaar dan zien we kluivert bij een vitesse, Utrecht of AZ ofzo denk ik.

18 februari 2019 om 15:00

Dat denk ik niet. Kluivert heeft zeker de kwaliteit om verder te komen dan de clubs die jij nu opnoemt. Ik denk dat hij het wel gaat redden bij Roma. Ondanks dat hij niet geheel netjes (geef Kluivert niet de schuld) is weg gegaan bij Ajax, zit er bij hem wel aardig koppie op. En mentaliteit heeft Kluivertje ook wel als je naar bijvoorbeeld een Bazoer kijk. Hier doe je hem echt te kort imo.

18 februari 2019 om 15:22

Dat verwacht ik absoluut niet! Heeft meer kwaliteiten dan een Bouy etc die dat wel is overkomen. Heeft ook meer ervaring op hoger niveau op jonge leeftijd al. En de naam uiteraard...

18 februari 2019 om 15:47

Mauri, en waar baseer je dat op? Kluivert ontwikkelt zich nu al beter dan Kishna en Bazoer, om maar twee niet-willekeurige voorbeelden te noemen van jongens die weg zijn gegaan bij Ajax en die binnen no-time bij ADO en bij Utrecht spelen.

Na de transfer van Kluivert riepen veel mensen dat hij op de tribune terecht zou komen. Die mensen hebben na een half jaar al keihard ongelijk gekregen.

Dus waar baseer je deze uitspraak nu op? Kluivert speelt veel wedstrijden bij Roma. Geen enkele reden om aan te nemen dat hij daar weg moet.

18 februari 2019 om 16:50

Ik zeg niet dat die niet goed genoeg zou zijn maar op zo jonge leeftijd naar een topclub gaan werkt vaak meestal niet tenzij je zo goed bent dat ze niet meer om je heen kunnen, het is nu al reserve bank vaak want bij Roma moet je er direct staan doe je dat niet worden het al snel uitleen periodes naar vage clubs in de serie a of b en zo komen de meeste op een dood spoor. En met kishna kan je het niet weten door al ze blessures de keren dat die bij ADO mee deed zag je wel gelijk dat hij erg goed kan voetballen.

18 februari 2019 om 16:54

Ja, dat is het verhaal dat in de zomer van 2018 werd verteld. Nu is het februari 2019 en zien we dat Kluivert zijn speeltijd wel krijgt. Die speeltijd krijg je niet kado, die moet je verdienen. Hij doet het dus goed, is pas 19, en zit daar pas een half jaar. En er is dus op dit moment geen enkele reden om aan te nemen dat het vanaf nu alleen maar minder gaat worden.

18 februari 2019 om 17:50

Laten we het hopen voor het Nederlands voetbal maar nogmaals ik zie dat enorme talent nog niet, sterker nog ik denk dat hij nu zelfs bij ajax zou banken.

Het komt op mij over als Mourinho destijds over Memphis sprak...groot talent, maar eigenlijk heb ik niks aan je...

Hij heeft zijn minuten toch maar gehad dit seizoen, daar waar veel mensen hem het niet gunnen. Het zit nog steeds zeer diep bij sommigen hier op Vz, zielig eigenlijk. Een jongen van zijn leeftijd mag blijkbaar niet leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli167
6.AS Roma132
7.Lazio127
8.Parma122
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

50 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AS Roma 7 1 1 1
2018/2019 AS Roma 29 1 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Manchester United heeft nul op het rekest gekregen van RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren