Ludovit Reis kijkt ogen uit tegen Feyenoord: ‘Wow, ja, het is hem echt’

Maandag, 18 februari 2019 om

Ludovit Reis was zondag een van de grote uitblinkers bij FC Groningen tijdens de 1-0 zege op Feyenoord. De pas achttienjarige middenvelder moest de titel van man van de wedstrijd aan Kaj Sierhuis laten, maar 'verdiende het erepredicaat misschien wel het meest' volgens het Dagblad van het Noorden. Reis blikt terug op een voor hem bijzondere wedstrijd.

De jongeling stond oog in oog met zijn jeugdheld Robin van Persie en dat liet hem niet onberoerd. "Om tegen hem te spelen gaf me een apart gevoel", bekent Reis, die twee jaar oud was toen Van Persie debuteerde voor Feyenoord. "Ik keek hem even aan voor de wedstrijd en dacht: wow, ja, het is hem wel, het is hem echt. Ik herinner me natuurlijk zijn goals in het Nederlands elftal. En dan sta je ineens tegenover hem."

"Dat doet me wel wat", voegt Reis eraan toe. "Het is zo'n grote naam in het voetbal. Je merkt ook in het veld dat hij nog altijd over enorme kwaliteiten beschikt, hoewel ikzelf ook lekker in mijn kracht kwam tegen hem. Het was toch erg leuk om nog een wedstrijd tegen hem te kunnen spelen." Groningen staat op de negende plek in de Eredivisie en maakt een flinke opmars door: na elf speelrondes stond de club nog onderaan. Reis heeft altijd geloofd in een ommekeer, zo vertelt hij.

"We hebben toch veel te veel kwaliteiten om in de onderste regionen te staan? Als je tegen Feyenoord ook weer ziet hoe een Ritsu Doan speelt, een Kaj Sierhuis, een Mimoun Mahi", somt het talent op. Met het spelersmateriaal kan Groningen het elke ploeg lastig maken, stelt Reis. "We hoeven voor niemand onder te doen. We hadden Feyenoord toch in onze broekzak? Ik zie ons zeker de play-offs om Europees voetbal nog halen."


Poll

Vond jij Ludovit Reis de man van de wedstrijd?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door fcg95)

Eigenlijk begint het een beetje een pijnlijk afscheid voor van Persie te worden. Als ze ook nog in de beker verliezen dan spelen ze voor helemaal niks. Dat gun je een van Persie niet als afscheid.

18 februari 2019 om 10:53

Valt wel mee toch? Een droomscenario zoals dat van Kuyt is voor weinigen weggelegd. Ook al vPersie dit jaar geen prijs pakt, denk ik dat hij voetballend en via interviews nog steeds de harten van de Nederlandse liefhebber heeft gestolen. Hij heeft ook overduidelijk plezier op t veld. Pojnlijk zou ik dit jaar voor vPersie niet willen omschrijven.

18 februari 2019 om 10:57

Sportief pover. Verder maakt hij inderdaad een mooie en volwassen indruk. Ik had hem als Feyenoord zijnde ambassadeur gemaakt of een andere belangrijke positie. Wat een leuke en evenwichtige gozer is dit geworden.

18 februari 2019 om 11:05

Agh.. ze hebben aan de hand van Van Persie Ajax van de mat gespeeld, en feit is dat Feyenoord een subtopper is. Ik hoop dat Van Persie er nog een jaar aan vast plakt. Als Ajaciednkan ik van hem wel genieten.

18 februari 2019 om 11:09

Ik denk dat als hij vorig jaar afscheid had genomen het pijnlijker was voor van Persie. Elke keer dat gekloot dat hij niet fit was. Dat hij belangrijk was in de bekerfinale verbloemt het nog een beetje. Ondanks dat het sportief beroerd gaat, lijkt hij elke wedstrijd weer te genieten. Altijd bezig met die kinderen voor de wedstrijd. Weer zonder gedoe gewoon 90 minuten uit kunnen spelen. Doelpunten maken.

18 februari 2019 om 11:37

Feyenoord zit tussen subtop en top in. Normaal gesproken is het gat met Ajax en PSV net zo groot of zelfs kleiner dan het gat met AZ en Utrecht. Dat zou betekenen dat er maar 1 subtopper is in Nederland. Helemaal nu er eindelijk weer wat prijzen behaald zijn. Daarbij heeft van Persie ook dit seizoen laten zien technisch (een van) de beste speler(s) uit de eredivisie te zijn. Totaal geen pijnlijk afscheid lijkt me.

Reis, een van de grootste talenten van de FC in jaren. Beschikt over twee prachtige records trouwens. Eerste doelpuntenmaker van na 2000 in de eredivisie, en jongste speler met rood aller tijden in de eredivisie.

18 februari 2019 om 11:42

Reis is nu al een geweldenaar, Blijft 90 minuten gaan, Denkt vooruit, kan makkelijk een mannetje uitschakelen. Is slim technisch en snel, Heeft alle aspecten om een topper te worden! Nog maar 18 jaar !

Ik vond het jammer dat Van Persie niet werd gewisseld. Ik had zo graag nog even voor hem geapplaudiseerd als Fc Groningen fan, maar vooral als voetballiefhebber.

Ik vind dit een goeie speler. In de jeugd vond ik hem als talent wel meevallen, maar hij heeft zich toch enorm ontwikkeld. Positioneel sterk, slim, maar ook technisch van degelijk niveau. Ik zou hem wel bij een club als AZ willen zien.

18 februari 2019 om 12:47

AZ? Dat vind ik echt onder zijn potentiã«le niveau. Daarnaast is het huidige niveau van AZ het niveau dat Groningen ambieert (of net daarboven), dus vind ik niet dat Groningen spelers die kant op moet laten vertrekken.

18 februari 2019 om 13:51

Dat vind ik niet. AZ zou op dit moment goed bij hem passen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Doan, die is dat niveau volledig ontgroeit. En Groningen mag het niveau van AZ willen na streven, maar dat zijn ze zeer zeker niet. Dus voor de ontwikkeling van zo een speler is het beter als hij een stapje omhoog doet.

18 februari 2019 om 13:57

Ik bekijk het van de Groningen kant. Misschien dat Reis past bij AZ, maar op het moment is hij niet zeker van een basisplaats hier. Daarnaast, met "niveau ambiã«ren" bedoel ik dat je eigenlijk geen spelers aan die clubs moet verkopen, omdat je daar zelf minder van wordt en zij beter. Lissen, Idrissi, die verkoop je aan de clubs die 2 jaar geleden nog directe concurrenten waren. Dus nee, ik heb liever dat Reis nog een jaartje wacht en dan een grotere stap maakt. Hij is tenslotte pas 18.

18 februari 2019 om 15:21

Bij fc groningen is hij nog niet uitgekeerd. Waarom.zouden wij een club als AZ moeten helpen . Als wij dit team bij elkaar kunnen houden kunnen we komende seizoen zeker met een AZ mee .

18 februari 2019 om 15:30

Nooit. Groningen heeft de middelen niet om spelers als Doan nog langer vast te houden. Daarnaast heeft Az ook veel meer ervaring in het team met spelers als Maher en Vlaar. Daarnaast heeft Az ook nog aanvallende toptalenten als Biadu en Stengs aangevuld met Idrissi ( die nota bene van Groningen kwam) , Til en Koopmeiners. Dat zijn toch allemaal geen verkeerde spelers hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona heeft de pijlen gericht op Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren