‘Het lijkt me voor Hakim Ziyech best vermoeiend om Hakim Ziyech te zijn’

Maandag, 18 februari 2019 om 07:37Yanick Vos

Ronald Waterreus neemt het op op voor Hakim Ziyech. De Ajacied kreeg vorige week kritiek te verwerken omdat hij niet meer met FOX Sports-verslaggever Hélène Hendriks wil praten. Waterreus laat weten juist veel waardering te hebben voor de Marokkaans international. Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten als voetballer, maar ook als mens.

Ziyech botste in de zomer van2017 met Hendriks tijdens een interview en wil sindsdien niet meer met haar in gesprek voor de camera. Ook na afloop van het duel tussen Ajax en Real Madrid had Ziyech geen trek in een vraaggesprek met Hendriks. “Op internet regende het reacties. En dan heb ik speciaal voor u nog de gecensureerde versies ervan geselecteerd', schrijft Waterreus maandag in zijn column voor De Limburger. “Het lijkt me voor Hakim Ziyech best vermoeiend om Hakim Ziyech te zijn.”

Waterreus geeft aan dat hij zich in het verleden regelmatig stoorde aan de houdiging van Ziyech. “Het verongelijkte. Die blik van: eigenlijk ben ik te goed voor deze planeet”, schrijft de oud-keeper van onder meer PSV. Waar Waterreus in het verleden nog zijn vraagtekens had bij Ziyech, is hij helemaal om. “En dat komt niet alleen omdat hij woensdag zo grandioos voetbalde tijdens de wedstrijd Ajax-Real Madrid, waarin hij zijn status ondubbelzinnig waarmaakte. Nee, veel meer nog vanwege de geste die hij een paar dagen eerder deed aan Leon de Kogel.”

Door een auto-ongeluk kan De Kogel nooit meer voetballen. Via een inzamelingsactie werd er ruim 24.000 euro voor hem opgehaald. De Kogel zei in gesprek met de NOS dat hij vervolgens werd gebeld door Ziyech, die beloofde het bedrag aan te vullen. “Meest hartverwarmende hiervan was dat we dit nooit hadden geweten als De Kogel dit niet zelf wereldkundig had gemaakt. Anders gezegd: Ziyech maakte zijn gebaar naar die jongen puur uit intrinsieke betrokkenheid. Niet om eens even lekker populair in de media te komen als 'gutmensch'. Dan ben je een klasbak.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door curtazimo)

Ben ik nou de enige die denkt, was ziyech nou echt zo grandioos tegen real? Vooral in de beginfase erg veel balverlies en ook zijn afwerking was ondanks zijn goal weer matig.

18 februari 2019 om 08:10

Ik vond Ziyech helemaal niet goed spelen, eigenlijk al sinds de winterstop niet meer. Veel te veel risico in z'n spel en vaak dom balverlies. Al compenseert hij dat tegenwoordig wel met een ontzettend fanatieke werkdrang om de bal weer te heroveren. Als het dan wel lukt ziet het er meteen geweldig uit, maar daar is dan ook 3 keer stom balverlies aan vooraf gegaan. Typische voetballer die in de samenvatting om 19.00u de pannen van het dak speelt maar waar supporters zich soms groen en geel aan ergeren.

18 februari 2019 om 09:39

‘Veel te veel risico in z’n spel...’. Is dat nu nog steeds een discussiepunt? Dat risico breekt vaak ook wedstrijden open.
‘Al compenseert hij dat tegenwoordig wel met een ontzettend fanatieke werkdrang om de bal weer te veroveren.’ Hoezo ‘tegenwoordig’? Al sinds Peter Bosz - hoog en intensief druk zetten - legt Ziyech nogal een werklust aan de dag. Ja, dat is soms eens minder, maar iedereen heeft wel eens een minder moment. Wat dat betreft gaat Ziyech mee in de mentaliteit van het hele team. Dus waarom hij er dan altijd uitgelicht moet worden...

18 februari 2019 om 09:46

Mensen zijn vaak overdreven lyrisch over Ziyech. Uiteraard laat hij soms prachtige dingen zien maar vaak begint een tegenaanval ook bij balverlies van hem. En dit is precies de reden waarom hij nooit bij een absolute topclub zal spelen. Zijn plafond ligt bij clubs als Lyon of Roma. En zelfs bij die clubs heb ik mijn vraagtekens of hij zich daar ooit in de basis zou gaan spelen.

18 februari 2019 om 10:09

Jij bent gewoon een azzijnpisser die liever éénheidsworsten met blauwe oogjes ziet spelen alla Siem de Jong! Ik kom naar de stadion voor dit soort pareltjes!In de topcompetities hebben dit soort spelertjes een stofzuiger achter hun spelen die alle vuile werk mogen opknappen en jij blijft maar zielig lullen over je balverlies! Hij had denk ik wel al op 20 assists op zijn naam kunnen hebben...

18 februari 2019 om 10:13

In topcompetities kun je je echt geen 50% balverlies veroorloven. Waarom denk je dat ie nog steeds bij Ajax speelt?

18 februari 2019 om 11:28

Jaren terug waren we aan het zeuren om het 'tikkie breed en tikkie terug', nu is er eindelijk een speler die risico durft te nemen en dan is het ook niet goed!
Ik ben blij met Ziyech, ook in de tijd dat hij werd uitgefloten. Natuurlijk denk ik ook wel eens na balverlies; waarom kies je niet voor de makkelijke weg, maar anderzijds gebeurd er dan ook nooit wat spannends en verrassends. Bovendien houdt Ziyech ook in slechte wedstrijden 2/3 man bezig van de tegenstander waardoor anderen meer ruimte krijgen. Als zijn actie dan wel lukt is het vaak genieten.
Uiteindelijk heb ik altijd liever iemand die hard werkt en wel eens een fout maakt, dan iemand waar niks vanaf komt.

18 februari 2019 om 11:29

Noem mij maar een azijnzeiker, maar bij topclubs spelen dit soort spelers niet op het middenveld. Spelers als Eriksen, Modric of Iniesta geven ook beslissende passjes maar hebben zelden tot nooit balverlies. Topclubs zijn naar dat soort spelers op zoek, niet naar momenten voetballers die soms iets prachtigs doen en soms een fout maken waardoor een gevaarlijke counter kan ontstaan.

18 februari 2019 om 11:36

Passnauwkeurigheid van Ziyech in de ED is 75 procent, in de (voorrondes) CL is dit zelfs 78 procent. Z'n geslaagde dribbels zijn in beide competities om en nabij de 50/50. Helemaal geen opvallend negatieve stats voor een buitenspeler. Wat wel opvallend is (maar dan aan de positieve kant van het spectrum): zijn aantal gecreëerde kansen en key-passes per wedstrijd. Echt, blijf vooral in je 50% balverlies fabeltjes geloven, maar als je de klasse van Ziyech niet kan zien, kan je beter geen voetbal kijken. Schoolvoorbeeld van een rasvoetballer deze jongen.

PS: hij speelt nog bij Ajax omdat hij meerdere clubs (waaronder AS Roma) heeft afgewezen. Hij had met gemak al in het buitenland kunnen spelen (ook direct na FC Twente als hij zou willen) maar hij kiest heel bewust voor een erg gestructureerde carriere opbouw. Dat siert hem juist wat mij betreft.

18 februari 2019 om 12:40

Azzijnpissers als AFCAvosje hebben uberhaupt helemaal niks met Ziyech dus het doet er niet toe dat de harde cijfers hem tegenspreken..

18 februari 2019 om 13:06

Totaal niet relevant om Ziyech te vergelijken met spelers van de wereldtop, omdat je ook Ajax niet kan vergelijken met de wereldtop. En als je dat stiekem toch wilt gaan doen, dan is Eriksen inderdaad een mooi voorbeeld. Hij werd door de 'kenners' te licht geacht voor de Premier league en zie wat hij toch heeft bereikt.

18 februari 2019 om 13:07

Dankjewel Sander dat je met feiten (!!) deze onzin weerlegt. Natuurlijk leidt hij balverlies, maar hallo hij staat rechtsbuiten. En zijn balverlies valt op omdat het vaak debiel geniale passes zijn die dan opzichtig mislukken. Daartegenover staan dan altijd weer veel van dat soort prachtige ballen die wel lukken en die niemand anders (!!) bij Ajax kan geven.

Ik snap oprecht niet dat mensen klagen over Ziyech. Wat mij betreft by far de beste speler bij Ajax op het moment. Natuurlijk hebben Frenkie en De Ligt meer talent en is zeker De Ligt dit seizoen ook top, maar aan de bal is Ziyech niet geëvenaard bij Ajax qua schoonheid en de stats qua betrokken zijn bij kansen zijn ondertussen gewoon prima zoals jij laat zien.

18 februari 2019 om 13:20

Voor mij zelfs de beste speler van de Eredivisie. Je merkt het meteen als hij niet speelt. Ajax gaat hem missen volgend seizoen.

18 februari 2019 om 08:26

Ik vond Ziyech tegen Real de slechste man aan Ajaxzijde. Deed wel zijn best maar had erg veel balverlies.
Niet zo erg hoor. Goede voetballer en kan een keer gebeuren.
Stoor me alleen wel het feit dat je dan niet moet proberen hem te wisselen. Zo ongelooflijk agressief. Verder vind ik al die reacties over hem zwaar overtrokken. Nogmaals, prima voetballer maar er zijn andere aan Ajaxzijde veel belangrijker. De Ligt en Tadic bv.

18 februari 2019 om 09:14

Ook gisteren weer niet al te best. Hij is dan betrokken bij 4 goals, dat is natuurlijk prima, maar neemt te veel risico en moet minder zelfzuchtig zijn, met name als hij in de 16 komt.

18 februari 2019 om 09:21

Betrokken bij alle 5 goals.

18 februari 2019 om 09:34

Lees nou eens je tweede zin en wrijf daarna je slaap uit he ogen.

18 februari 2019 om 10:16

Betrokken bij alle 5 goals inderdaad maar we gaan hem toch niet de credits geven dat iemand in de muur zo lomp is om met zijn elleboog naar de bal te slaan?! Wel weer een typische Ziyech wedstrijd, ging van alles fout en nog steeds veruit meeste rendement weer. Wat een klasbak.

18 februari 2019 om 11:29

Betrokken bij alle 5 goals en dan nog is het niet goed... Wat verwachten we dan nog meer van een aanvaller!?

18 februari 2019 om 12:55

Lunny....in nederland niets. In de grote competities echter mag je niet zoveel balverlies hebben. Waarom denk je dat ie nog bij Ajax zit?

18 februari 2019 om 13:09

Omdat er ook nog een categorie zit tussen wereldtop en amateur!? Niemand heeft de illusie dat Ziyech in de voetsporen van Iniesta zal komen te staan, toch is hij erg belangrijk voor Ajax. Wat hij in de toekomst bij een volgende club gaat presteren is nog niet relevant.

18 februari 2019 om 13:10

Jaakke je bent vast een hele aardige gast (?) maar wat zeg je hier nu allemaal. Ziyech wint die wedstrijd voor Ajax met zijn absurde creativiteit en werklust en jij vind hem egoistisch? Ja hij schiet soms van afstand, maar hij geeft ook voor elk mislukt schot drie key passes. Er gebeurt tenminste wat met Ziyech en 75% daarvan is goed.

19 februari 2019 om 02:42

Lunny, vreselijk om te lezen bah bah. Kijk wat Ziyech voor ons betekent, en nog zulke hatelijke reacties. Mooi stukje van Waterreus, nooit gedacht dat ik dat zou zeggen. Ziyech is geweldige jongen.

18 februari 2019 om 10:12

Teveel risico in zn spel vind ik echt onzin, ben blij dat ie geen tikkie breed speler is!

Ben wel eens met Mickey12 dat hij gewoon niet goed speelde tegen real. En waarom niet?
Omdat iemand met zijn kwaliteiten in dit soort wedstrijden beslissend moet zijn. Die kans bijv. in de eerste helft 1-1 op courtois, die moet er altijd in.
Als je tenminste een echt grote speler bent.
Sneijder, Bergkamp of Eriksen hadden m alledrie gemaakt. Ziyech mist de rust op dit soort momenten. Hard maar waar. Daarom zie ik m eerder bij een AS Roma terecht komen dan bij n Real.

Heeft wel een punt hier. Ziyech is echt een goede vent van binnen alleen hebben mensen wat tegen hem door zijn uitstraling. Heb een keer met hem gesproken kort en het is echt wel iemand met goede intenties, alleen komt hij wat nonchalant over.

18 februari 2019 om 08:26

En in dat korte gesprek kwam jij tot de conclusie dat hij echt een goede vent is?

18 februari 2019 om 08:42

Tja, in principe kunnen wij (de kijkers) eigenlijk nooit zeggen hoe iemand echt is. We kunnen het gedrag bijna alleen meer beoordelen van wat we op het veld en in de interviews zien, maar dat is natuurlijk een hele andere omgeving dan buiten het veld. Een mooi voorbeeld: Ronaldo vind ik, met een hoop andere, gewoon een kwal, maar het schijnt dat hij buiten het veld juist enorm geliefd is en andere helpt.

18 februari 2019 om 09:01

@tsaar Ii

Quote: "en in dat korte gesprek kwam jij tot de conclusie dat hij echt een goede vent is?".

Tot die conclusie komt ieder normaal weldenkend mens die de moeite neemt om zich een medemensen te verdiepen voordat hij de strontkar over hem uitgiet. Veel mensen zijn daar echter te lui voor of helemaal niet in de innerlijke mens geinteresseerd en volgen liever hun onderbuik. De reden dat men een hekel heeft aan Zyech is dat hij een grote persoonlijkheid is en zich niet laat bespelen als een marionet. Hij zegt niet wat anderen willen horen of wat hem politiek het beste uitkomt, maar wat hij meent. Dat is men niet gewend in de voetbalwereld, waar papegaaien meestal de norm is en daarom pruimt men hem niet en wordt hij langs een andere meetlat gelegd dan spelers die dat wel doen. Iedereen die wel eens de moeite heeft genomen om een interview van hem te lezen, weet dat hij eerlijkheid hoog in het vaandel heeft staan en aan die instelling geen enkele concessie doet. En daarmee heeft hij zich in mijn optiek als mens op een hoog voetstuk geplaatst. De geste om de medische kosten van Leon de Kogel voor zijn rekening te nemen zonder daarin de publiciteit te zoeken onderstreept dat maar weer eens.

18 februari 2019 om 09:33

Ik zit eigenlijk nog steeds te wachten tot het tegendeel bewezen wordt. Als je alles wat je weet op een rijtje zet, dat jonge spelers bij Ajax hem echt zien als een mentor die ze helpt, de donatie aan de Kogel, het feit dat ie geen seconde heeft zitten zeiken over het feit dat ie niet verkocht werd van de zomer en zo kan ik nog wel even doorgaan dan kan je toch geen andere conclusie trekken? Ik kan maar weinig noemen wat Ziyech nou echt fout doet?

18 februari 2019 om 09:36

Welke conclusie trek jij dan?

19 februari 2019 om 02:44

Scepticus en Leidsehood, jullie slaan de spijker op z'n kop!

Eens met Waterreus hoewel ik persoonlijk vind dat Ziyech best wel Helene te woord had kunnen staan. Maar de man heeft zn principes en wijkt daar niet vanaf, dat kan ik wel wel waarderen.

Apart trouwens dat de vele voetbalprogramma’s, VI voorop, zn negatieve momenten eruit lichten maar niets zeggen over zn geste naar De Kogel...

18 februari 2019 om 09:09

@curtazimo

Quote: "eens met Waterreus hoewel ik persoonlijk vind dat Ziyech best wel Helene te woord had kunnen staan".

Dat jij dat persoonlijk vind, komt omdat jij niet na een wedstrijd waarin je werkelijk fenomenaal hebt gespeeld, je het snot voor de ogen hebt gelopen en ieder gaatje dat viel persoonlijk hebt gedicht, ineens een microfoon onder je neus geduwd krijgt van een op scoren beluste journalist die je zonder dat daar enige aanleiding voor is, van luiheid beticht. De performance van Helene Hendriks was werkelijk tenenkrommend en ik geef hem het grootste gelijk van de wereld dat hij op die manier heeft gereageerd. Ik zou zelf exact hetzelfde hebben gedaan.

18 februari 2019 om 16:50

Ghehe, daar heb je op zich gelijk in, hoewel ik ook best fenomenaal kan voetballen ;-) Zonder gekheid, ik heb dat interview ook gezien en vond haar vraagstelling en bijbehorende insinuaties ook tenenkrommend. Sowieso vind ik dat deze man te weinig krediet krijgt en alleen op zn zogenaamde minpunten gepakt wordt.

Ik begrijp dat ie niet op haar staat te wachten (letterlijk en figuurlijk), spreek ook mn waardering uit voor t feit dat ie niet van zn principes afwijkt. Aan de andere kant denk ik; iedereen verdient n 2e kans.

Ik geloof echt wel dat Ziyech een goeie jongen is. Hij komt sociaal over en staat positief en realistisch in het leven. Maar dat hij Helene niet te woord wil staan omdat zij ooit 1 keer een kritische vraag heeft gesteld vind ik echt absurd en respectloos.

18 februari 2019 om 08:32

Wat is een kritische vraag in jouw ogen? Helene vroeg waarom hij zoveel wandelt op het veld. Terwijl Ziyech de speler was met de meeste kilometers had gemaakt en meeste balveroveringen van alle spelers. In mijn ogen is het geen kritische vraag meer, maar zoeken naar iets negatiefs wat Ziyech ook aangaf.

18 februari 2019 om 08:39

Dus als Ziyech ooit één keer een blunder zou maken op het veld dan zou ten Hag hem nooit meer mogen opstellen? Iedereen kan toch fouten maken. Is dat dan een reden om zo pietluttig principieel te zijn om iemand nooit meer te woord te staan?
Als volwassen mens moet je daar boven kunnen staan en jezelf assertief opstellen als iemand met ongefundeerde kritiek komt. Ik vind het een beetje zielig om weg te lopen van kritische journalisten.

18 februari 2019 om 08:50

Nouja, het gaat denk ik meer om het inhoudelijk onjuiste van de vraag. Als jij een enorm goede wedstrijd speelt en 1 foutje maakt waar een doelpunt uit komt, vind jij het dan leuk als in het interview erna gesteld wordt dat jij slecht speelde en daardoor de wedstrijd verloor?

18 februari 2019 om 08:55

@afcavosje
Slechte vergelijking. De ene is een fout die honderden maken in eenzelfde wedstrijd (wat eigenlijk de wedstrijd maakt wat het is). De andere is een leugen stellen als feit en meedoen met stemmingmakerij. Ik weet wel welke ik erger vind. Misschien als ze openbaar excuses maakt, zou ik weer praten met haar, anders niet. Maar dat wilt ze vast niet, dus ja..

18 februari 2019 om 08:59

Mogen journalisten tegenwoordig niet meer kritisch zijn dan? Het lijkt wel alsof we met een stel kinderen te maken hebben die allemaal met fluwelen handschoentjes moeten worden behandeld. Eén kritische vraag en ze willen nooit meer met die journalist spreken. Die houding van de zogenaamde vedette tegenover een journalist vind ik tenenkrommend arrogant en onvolwassen.
Maar het ergste is misschien nog wel dat zoveel mensen hem hier nog verdedigen en dit soort gedrag acceptabel vinden.

18 februari 2019 om 09:10

Lees mijn reactie hierboven nogmaals. Het is toch geen kritische vraag als er geen waarheid in zit? Ik snap jouw vergelijking ook niet zo goed. Helene had beter research kunnen doen voordat ze de vraag stelde. Ik heb dat interview gezien en Ziyech reageert eerst vrij rustig, maar Helene blijft maar doorvragen over waarom hij alleen maar wandelt. Ik zou dan ook geen zin meer hebben.

18 februari 2019 om 09:22

Ook al heeft Helene het helemaal verkeerd gezien en slaat haar kritiek als een tang op een varken is dat nog geen reden om haar niet te woord te staan. Hij zou daar boven moeten staan maar het tegendeel is waar: zijn tedere zieltje is gekwetst door de lariekoek van mevrouw Hendrickx en weglopen ziet hij als de makkelijkste optie. Daarnaast heeft Ziyech ook nog commerciele verplichtingen en zou Ziggo en Adidas het op prijs stellen als hij met hun merknamen even de tijd neemt om bij Fox een praatje te maken.

18 februari 2019 om 09:46

Dat is jouw mening en dat respecteer ik dan maar. Tevens heb je dat laatste stukje goed gehoord bij Johan Derksen 😉

18 februari 2019 om 09:50

Hij hoeft ook geen inhoudelijke verantwoording af te leggen aan een verslaggever? En als een vraag je niet aanstaat, of het inhoudelijk niet klopt, geef dat dan aan. Het is een intelligente jongen lees ik overal. Dan kan je toch een verslaggever van repliek dienen? Bijvoorbeeld dat hij zoveel wandelt omdat hij 50x een gat moet dichtlopen, of zoiets.

Even serieus, dit incident is van 1,5 jaar geleden. Get over it. Alsof hij zelf nooit een keer een slechte wedstrijd heeft gespeeld en fouten heeft gemaakt.

Het is je goed recht om niet constant over je heen te laten zeiken, maar je moet ook een beetje professioneel zijn. Interviews horen bij zijn werk. De TV kijker betaalt indirect een groot deel van zijn goed belegde boterham namelijk.

19 februari 2019 om 02:48

Afcavosje, kritische journaliste nee hoor. Ze is gewoon uit op gedonder, kijk wat zegt tegen de speler met de meeste km's en die alles gegeven heeft. Het spijt me zeer, maar dan heeft Hakim alle recht om boos te zijn.

19 februari 2019 om 02:49

1913, precies. Ik ben ook zo principieel, openbaar excuses aanbieden anders bekijk je het maar.

Ik snap het ook niet Mickey, vond zyech echt met afstand de slechtste speler op het veld woensdag. Heel slordig in de passing, slechte balaannames en teveel op eigen succes uit als ik het zo zag. Acties proberen te maken en veel schieten maar alles zonder enige overtuiging. Vond hem rijp voor een wissel, goal verbloemt dan weer wat. Neres, Tadic, vd Beek en de Ligt waren de echte klasbakken woensdag, die namen het hele team mee op sleeptouw. Frenkie niet slecht maar ook niet geweldig, hoop toch echt dat hij het in Madrid dan wel echt een keer laat zien. Tot dusver op Europees topniveau alleen goed gespeeld tegen Frankrijk maar die gaven hem werkelijk waar ook alle ruimte om maar te doen en laten waar die zin in had. En verder zie ik die roemruchtige rushes en het uitstellen van passing even niet zo. Hoop dit nu in Madrid te zien, die extra klasse die ik hem grotendeels alleen maar zie etaleren in de eredivisie.

19 februari 2019 om 02:51

Gerard, heb je echt 90 min geconcentreerd zitten kijken naar Ajax - Real? Ik heb echt mijn vraagtekens, Ziyech was een van de belangrijkste spelers.

Iemand die van mening is dat Ziyech grandioos was tegen Real is rijp voor het gekkenhuis. Ziyech was de slechtste man op het veld. Dus dan hoef je niet verder te lezen. Waterreus s niet goed bij zijn hoofd.

18 februari 2019 om 16:53

Omdat dat jouw mening is hoeft t geen waarheid te zijn en hoeven mensen die jouw mening niet delen niet rijp te zijn voor t gekkenhuis... Ene Karim Benzema vond 'm ook prima spelen bijvoorbeeld...

Gisteren 5x aan hem geërgerd door zijn balverlies tijdens de wedstrijd, daarentegen bij alle goals betrokken.zijn eigen helemaal het apezuur gelopen.

Het is maar waar je op wilt letten.

Het is gewoon de beste speler die we hebben vooral als hij op 10 speelt Ten Hag.

Het is een magistrale voetballer en harde werker, maar helaas een vervelende gast. Dat was hij bij Heerenveen, bij Twente wilde hij de media een tijdje helemaal niet te woord staan en nu bij Ajax gewoon weer nare maniertjes. Niets met eenheidsworst te maken, maar helaas met zijn eigen nare karakter. Snap Ajax ook niet; niemand is groter dan de club, gewoon de pers te woord staan. Man een mooi blond vrouwtje stelt je voor jouw gevoel een verkeerde vraag, nou nou Hakim, de wereld vergaat. Incasseren en weer verder gaan en maar afvragen waarom hij de stap naar de Europese subtop nog niet heeft gemaakt. Binnen het veld op en top prof, buiten het veld vaak verongelijkt, negatief en schouderophalend, je vraagt je dan af of hij voetbal überhaupt leuk vindt.

18 februari 2019 om 13:14

Zijn donatie aan de Kogel, jeugd bij Ajax dat hem ziet als een mentor omdat hij voor allen klaar staat, graag geintjes uithaalt met teamgenoten is allemaal te niet gedaan omdat hij terecht of onterecht niet met een journaliste wilt praten? Wat een onzin. Ziyech is niet lastig, Ziyech heeft karakter en daar weten velen niet mee om te gaan omdat dat 'anders' is.

18 februari 2019 om 22:47

Het is niet anders, het is onprofessioneel en kinderachtig omdat een vrouw een keer de vinger op de zere plek legt. De desbetreffende pot....daar had ze nog gelijk in ook.

19 februari 2019 om 02:52

Fct, ken je feiten. Ziyech had de meeste kilometers gelopen, er is een erg onterecht raar bevooroordeeld beeld van Ziyech.

18 februari 2019 om 17:00

Er zijn vlgs mij genoeg spelers die het spelletje an sich geweldig vinden, maar het wereldje buiten t veld niets. Dat betekent toch niet dat ze voetbal niet leuk vinden...

Verder zie ik geen nare maniertjes bij Ajax, behalve dit incident met Helene Hendriks. Iedereen die met en zelfs tegen hem speelt zegt dat het een goeie gast is, maar jij (en vele anderen) hier beoordelen hem omdat hij zuur kijkt, omdat ie flegmatiek is of zelfs maar denkt hem te kennen door te zeggen dat ie een naar karakter heeft...

Ik vind t serieus geen vervelende gast, maar ik ken 'm dan ook niet...

18 februari 2019 om 22:46

Ik ken hem ook niet. Maar hij oogt vervelend en negatief in zijn interviews. Het niet willen praten met de pers deed hij bij ons ook een tijd. Dat kan gewoon niet.

Ik moet wel zeggen dat ik die Helene laatst bij de wedstrijd van Ajax vs Real Madrid zag interviewen. En zij zei letterlijk tegen Courtois dat hij teveel praat. Tjah daar moest ik mijn hoofd wel bij krabben. Als er voetballers zijn die drie woorden per interview roepen hebben zij kritiek en nu staat er iemand die eindelijk wat te zeggen heeft praat hij teveel. Dus blijkbaar heeft ze niks geleerd van het incident. Dus bij deze kan ik Ziyech wel enigszins begrijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

325 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 12 2 2 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech en Lukaku voeren discussie: ‘Het is normaal dat ze niet blij zijn'

Hakim Ziyech en Romelu Lukaku verlieten dinsdagavond tijdens het duel met Brighton & Hove Albion (1-1) voor de rust hevig discussiërend het veld, nadat ze het eerder in de eerste helft...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren