‘Marc Overmars zet ongeduldig Arsenal in de wachtkamer’

Maandag, 18 februari 2019 om

Marc Overmars gaat Ajax gedurende het lopende seizoen niet verlaten voor Arsenal, zo meldt de Daily Mail. De Engelse topclub wil de directeur spelersbeleid weglokken uit Amsterdam. In Londen moet hij de opvolger worden van Sven Mislintat. Overmars is favoriet bij the Gunners, terwijl ook Monchi, technisch directeur van AS Roma, in beeld is.

Afgelopen zaterdag meldde the Sun al dat Overmars reeds een gesprek heeft gevoerd met de club waar hij tussen 1997 en 2000 onder contract stond. Raul Sanllehi, head of football bij Arsenal, wil Overmars het liefst zo snel mogelijk aanstellen. Eerder dan komende zomer zal het echter niet tot een overstap komen. Overmars houdt de boot voorlopig af, maar blijft favoriet.

Monchi is ook in beeld. Hij werkte samen met Arsenal-manager Unai Emery bij Sevilla. Monchi werd in LaLiga gezien als een transfergenie en droeg met zijn beleid bij aan in totaal vijf eindzeges in de Europa League. De nieuwe technisch directeur zal bij Arsenal moeten werken met een relatief bescheiden budget. In januari kwam de Engelse topclub niet verder dan het huren van Denis Suárez van Barcelona. Als het team van Emery zich niet voor de Champions League weet te plaatsen, dreigt een voor Engelse begrippen bescheiden transferbudget van circa 45 miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door london calling)

Overmars moet lekker bij Ajax blijven. Ajax zit dicht tegen Europese top aan terwijl Arsenal niet eens meer subtop is. Als Overmars zo door gaat bij Ajax zijn ze binnen een aantal jaar weer absolute top.

18 februari 2019 om 07:37

Tuurlijk niet! Je kan het uit je hoofd zetten dat Ajax Europese top wordt. De eredivisie is veel te klein, geen 1 topspeler wil hier spelen. Daarnaast kan ook Ajax helemaal niet meedoen met de salarissen in Engeland. Ze geven sommige spelers misschien 3-4 miljoen bruto maar Ozil verdient bijvoorbeeld 12 miljoen netto bij Arsenal.

18 februari 2019 om 07:43

Haha zie ik weer zo'n reactie voorbij komen. Dat Arsenal geen top is ben ik zeker met je eens. Vraag me af wat je precies als 'subtop' beschouwt, maar ik kan me inderdaad voorstellen dat je Arsenal daar op het moment niet onder schaart aangezien ze EL spelen en belachelijk slecht voetbal laten zien. Dat gedeelte van je comment kan ik dus nog wel inkomen, maar dat laatste. Meen je dat serieus? Omdat Ajax een aantal talenten heeft en een jaartje degelijk speelt in de CL zijn ze binnen een jaar absolute top? Volgend jaar worden alle sterkhouders weggekocht en kunnen ze weer opnieuw gaan bouwen toch? Het lijkt me niet dat wereldspelers naar Ajax komen om de helft van de tijd in halflege Eredivisie stadions op kunstgras te spelen. Spelers als Aubameyang en Lacazette zouden daarom mijns inziens nooit voor Ajax gekozen hebben, maar wel voor Arsenal. Dan lijkt deze stap voor Overmars toch evident een stap vooruit?

18 februari 2019 om 08:11

Een Arsenal wint nog altijd van Ajax.

18 februari 2019 om 09:34

Hoezo? Dit Ajax houdt Bayern 2 keer op gelijk spel en wint over 2 wedstrijden van Benfica, twee ploegen die ik hoger inschat dan Arsenal.

18 februari 2019 om 09:49

Of Arsenal zeker wint van Ajax valt inderdaad te bezien, persoonlijk denk ik over meerdere wedstrijden dat Arsenal wel een (iets) grotere kans maakt om te winnen dan Ajax.

Verder 100% mee eens dat een ploeg als Bayern op dit moment hoger ingeschat moet worden dan Arsenal, maar Benfica betwijfel ik dan toch.

Arsenal speelt op dit moment absoluut geen goed voetbal, en dat het een stuk beter moet lijkt me duidelijk, maar ik heb het idee dat na de nederlaag op Bate wel enigszins wordt overdreven hoe 'matig' dit Arsenal is.

18 februari 2019 om 08:40

Ik zou het graag met je eens zijn, maar Ajax is subtop in Europa en dat zal helaas zo blijven met soms een uitschieter

18 februari 2019 om 09:09

Alsof Arsenal top is in Europa?

18 februari 2019 om 20:10

Natuurlijk niet, maar wat voegt jouw antwoordt toe aan melvinwsp zijn post? Niets.. Arsenal is net zo goed subtop van Europa, net als Ajax. De post van DeKaleNeus sloeg gewoon nergens op.

Vind het vrij bijzonder dat voetbalzone nog steeds het budget van 45 miljoen noemt. David Ornstein, die echt heel goed geïnformeerd is, gaf onlangs aan dat er een budget van om en nabij de 100 miljoen zal zijn. Ik zie zelf liever Monchi komen, maar Overmars is ook prima. Ben benieuwd of Arsenal geduldig is en wacht, of toch al voor het einde van het seizoen iemand aanstelt.

18 februari 2019 om 07:47

Met 100 begin je evengoed niks bij Arsenal. ze lopen helaas zo ver achter

18 februari 2019 om 08:15

Ook Liverpool liep jaren geleden ver achter. Die zijn er ook bovenop gekomen zonder al te grote transfers. Er zal zeker nog een hoop bij moeten dat ben ik wel met je eens maar met Bellerin, Guendozi Reiss Nelson, Toreirra etc heb je wel wat aardige jonge spelers.

18 februari 2019 om 08:09

Zoals de reactie hierboven al zegt; 100 Is niks in de PL. Alle andere topclubs behalve de Spurs hebben minstens het dubbele beschikbaar, die gaan gewoon verder uitlopen.

18 februari 2019 om 09:35

Het zal wel aan diverse factoren liggen, als Emery blijft zal özil toch wel verkocht worden hoop ik en dat maakt een hoop ruimte vrij.

18 februari 2019 om 20:12

Ruimte waarin? Alleen in het salarishuis.. Ik geloof niet dat Ozil een grote transfersom zal opbrengen, als hij überhaupt al weggaat.. (hoeft van mij ook niet, maargoed). Ik heb er in ieder geval een hard hoofd in dat er deze zomer goede spelers gaan komen...

Hij is net de goede weg ingeslagen bij Ajax zou echt heel jammer zijn als hij weg gaat.. Hij is de enige die de leegloop nog goed zou kunnen opvangen..

Moet je als Overmars helemaal niet willen met de aankomende brexit die alles bemoeilijkt. Daarbij steekt Kroenke alles in zijn eigen zak en niets in de selectie. Valt niets te winnen voor hem daar terwijl Ajax komende jaren kan doorgroeien als hij blijft waar hij is.

18 februari 2019 om 09:37

Kroenke heeft nog nooit geld 'uit' de club gehaald dus dat is onzin. Wel is het zo dat hij er nooit geld in stopt, terwijl de eigenaren van City en Liverpool dat bijvoorbeeld wel doen. Maar je ziet aan Spurs dat je met goed beleid echt wel een weg omhoog in kan slaan.

Als Overmars de kans krijgt, moet hij dat toch gewoon doen? Hij heeft bij Ajax uitstekend werk verricht en laten zien die functie goed te kunnen vervullen. Daarbij is Arsenal gewoon een prachtige club met een mooie historie.

18 februari 2019 om 11:05

Waarom zou je dat uberhaubt willen ? Weer naar een ander land verhuizen met je gezin. Daarnaast heb je bij Ajax op het moment veel meer mogelijkheden en lijkt de druk minder hoog. (aangezien je in Nederland toch wel bij de eerste twee eindigt) Voor Arsenal daarentegen wordt het aansluiten of afhaken. Met Chelsea, United, City, Spurs en Liverpool wordt de kans heel klein dat je aan het eind van de rit met een CL ticket in handen staat, waardoor het gat met de overige topteams in Engeland alleen maar groter zal worden.

18 februari 2019 om 11:13

Zoals je het nu schetst, lijk je te zeggen dat hij het beter niet kan doen omdat de uitdaging misschien groter is dan bij Ajax. Maar juist de uitdaging maakt het wellicht leuk voor hem om er aan te beginnen. En ik zou het goed begrijpen als hij het doet. Meer salaris, mooiere competitie en meer budget.

En de druk bij Ajax minder hoog? Van Ajax wordt toch gewoon de eerste plaats verwacht? Dat lukt niet elk jaar helaas, maar dat is toch wel de doelstelling.

18 februari 2019 om 11:44

Ik snap hoe je er tegen aan kijkt, maar bekijk het eens van de andere kant. Stel hij vertrekt naar Arsenal, dan is de kans aanwezig dat hij de komende 10 jaar geen enkele prijs binnen haalt. Dat staat in mijn ogen heel sneu op je CV. Dan kan hij beter wachten totdat er een baan op zijn pad komt, waar de kans op successen wat hoger ligt. Een uitdaging hebben is leuk, maar je moet wel iets tastbaars in je handen hebben na een dienstverband. Dat geldt niet alleen voor voetballers, maar ook voor de mensen die een club besturen.

18 februari 2019 om 11:48

Ik denk dat met druk ook wordt bedoelt dat hij bij Arsenal waarschijnlijk wat meer in de schijnwerpers zal staan in de media over de wereld, waar hij bij Ajax bijna alleen in de Nederlandse pers veel in de schijnwerpers staat.
Bij Arsenal zal hij een van de nieuwe gezichten worden van de periode na Wenger, samen met onder andere Sanllehi en Emery, wat voor Overmars een prachtige uitdaging zou zijn, maar dus ook een waar heel veel 'druk' op komt te liggen.

Ben ik niet met je eens koeral. Ja, Arsenal is een prachtige club maar wanneer ze niet meer geld te besteden krijgen wordt het enorm lastig om zich jaarlijks in de top 4 te spelen, iets wat wel nodig is om mee te kunnen doen in de huidige transfergekte. Op dit moment zijn er op dat vlak 5 teams die er veel beter voor staan.
En nee, Ajax wordt echt geen sterker team dan Arsenal maat het zal er wel makkelijker werken zijn. Er is voldoende budget, en de kwaliteit spelers die ze bij Ajax willen halen zijn er voldoende en voor Ajax te betalen.

18 februari 2019 om 08:37

Om je te ontwikkelen als persoon is het niet altijd goed om de 'gemakkelijke' weg te kiezen. Hij levert uitstekend werk af bij Ajax en kan daar mooie dingen bereiken, maar hij kan dit ook bij Arsenal doen. Bij Arsenal heb je nog steeds veel meer budget, betere spelers tot je beschikking, een mooiere competitie en een betere salaris. Toch een aantal redenen voor hem de overstap te maken.

Was het niet Marc Overmars die zei dat als Ten Hag dit seizoen geen kampioen zou worden hij dat zichzelf aanrekend? Ik heb toch het vermoeden dat Overmars al bezig is met een plannetje en zichzelf destijds al aan het indekken was. Je zal maar net zien dat het dit jaar weer niet lukt en dan kan meneer Overmars gewoon terug vallen op zijn woorden en mooi de overstap maken naar Arsenal!

Komende zomer zal voor Overmars waarschijnlijk de meest uitdagende worden bij Ajax sinds hij daar als TD aan de slag is gegaan, dus ik kan me voorstellen dat hij nog wel een jaar zal willen blijven. Zeker als Arsenal geen CL speelt en je daar niet veel kan doen aan de selectie. De afgelopen zomer was redelijk eenvoudig voor Overmars - Ajax. Goed gevulde portemonnee, iedereen die de noodzaak van versterkingen zag, belangrijke spelers die vroeg bijtekenden, maar een basis speler die vertrok en ook van de bank waren er maar een of twee spelers (die op speelminuten konden rekenen) die vertrokken.

Er zullen in de zomer in ieder geval drie of vier basis spelers vertrekken (De Jong, Ziyech, De Light, etc...), terwijl het lastig genoeg zal worden om Onana, Tagliafico, Neres en van de Beek te behouden en ik zelfs niet uit sluit dat er voor Tadic nog een niet te weigeren bod komt. Daarnaast zullen er van de bank ook een aantal spelers vertrekken omdat je ook door wilt selecteren of spelers minuten wilen maken (labyad, Sinkgraven, Kristensen, Veltman, Cerny, etc...). Die kun je niet allemaal opvangen met spelers uit de eigen jeugd (daarnaast zie ik ze dit seizoen ook nog niet direct klaar staan in Jong Ajax).

Daar staat tegenover dat Overmars misschien wel met meer dan 100 miljoen de markt op mag (ze zullen toch niet alles wat binnen komt in een keer uit willen - mogen geven). Daar kun je als Europese subtopper best leuke dingen mee doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

46 jaar
125 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Overmars gooit lijntje uit in Duitsland: ‘Hij is altijd welkom bij Ajax’

Thomas Müller is de afgelopen weken onderwerp van gesprek in Duitsland en zijn situatie kwam ook zondag tijdens het afscheidsduel van Rafael van der Vaart in Hamburg ter sprake. De honderdvoudig...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren