‘Nachtmerrie van Hakim Ziyech’ bloeit op bij Feyenoord: ‘Het is knap’

Zondag, 17 februari 2019 om

Calvin Verdonk heeft zijn loopbaan dit seizoen nieuw leven ingeblazen. Na verhuurperiodes bij PEC Zwolle en NEC waren er twijfels over de linkerverdediger, maar door blessureleed bij Ridgeciano Haps was hij toch van harte welkom bij de eerste selectie van Feyenoord. Na de winterstop is hij in elk duel van de Rotterdammers aan de aftrap verschenen en in de recente Klassieker speelde hij Hakim Ziyech helemaal uit de wedstrijd.

Niet veel mensen hadden Verdonk verwacht als linksachter in de opstellingen van Feyenoord. Ron Jans was trainer van PEC toen Verdonk op huurbasis werd aangetrokken. Na een prima start ging het mis na de winterstop. “Hij kwam terug van een vakantie op Curaçao en kon conditioneel gewoon niet meer mee”, vertelt de nu technisch manager van FC Groningen aan de NOS. Verdonk speelde tijdens de tweede seizoenshelft maar drie Eredivisie-duels. “Ik denk dat hij daarvan wel geleerd heeft. Sowieso van die periode. Ergens anders wonen, een professionele levensstijl aanleren, ervaren hoe je ermee moet omgaan als je niet speelt.”

Een seizoen later verkaste de verdediger naar NEC, waar het wel lukte om zijn basisplaats vast te houden. “Hij moest even wennen, maar die duels in de eerste divisie hebben hem wel gehard”, vertelt Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC. In de optiek van de bestuurder leerde Verdonk in Nijmegen vooral wat het inhoudt om profvoetballer te zijn. "Volwassen worden, geconcentreerd blijven. En omgaan met druk, want vergis je niet: hier wordt altijd veel van de club verwacht.”

Van Schaik had niet verwacht dat Verdonk nu een belangrijke speler voor Feyenoord zou zijn. "We dachten hier dat hij langer nodig zou hebben voor dat niveau. Maar het is knap. Hij mocht eigenlijk weg en vecht zich dan toch, mede door de omstandigheden, terug. Goed om te zien." Ook Jans is enigszins verbaasd. "Tijdens zijn begin bij ons vond ik het wel een prima speler, van wie ik dacht dat hij op termijn de concurrentie bij Feyenoord wel aan zou kunnen. Maar daarna ging het dus minder. Ik had ook niet het gevoel dat Feyenoord het nog in hem zag zitten. Maar hij heeft karakter getoond en is op de goede weg."Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door aadhandgranaat)
17 februari 2019 om 11:23

Hij was toch ook de plaag van Ziyech die wedstrijd? Niemand ziet nu ineens een topper in hem maar hij is wel degelijk wat opgebloeid, vind het geen gekke titel.

17 februari 2019 om 14:39

Mee eens... Bijna iedere speler heeft moeite in het begin van zijn carriėre. Doet het vooralsnog prima

Was bij NEC met afstand de slechtste speler.

17 februari 2019 om 10:40

Bij Feyenoord ook. Heeft 1 aardig potje gespeeld tegen Ajax, voor de rest kan hij er geen pepernoot van.

17 februari 2019 om 10:53

Ach hij doet het redelijk en heeft het geluk dat Haps vaak geblesseerd is en Malacia nog slechter. Als back up presteert hij gewoon goed.

17 februari 2019 om 11:07

Ik vind het wel gek dat malacia volledig uit beeld is. Ik vond hem echt goed in zijn eerste wedstrijden, echt een bijtertje.

17 februari 2019 om 11:26

Maar zakte behoorlijk ver weg, verder dan de concurrentie blijkbaar. Dan is het niet gek dat hij het bankje voorlopig weer warm mag houden.

17 februari 2019 om 11:41

Het is een felle speler, maar vaak ook onbesuisd. De eerste wedstrijden zag het er leuk uit, maar hadden we ook zomaar een paar penalties tegen kunnen hebben door hem. Moet veel herstellen met slidings en overtredingen omdat hij positioneel niet goed staat. Aan de bal durft hij nog niet veel, terwijl hij in de jeugd liet zien aanvallend best aardig te zijn. Misschien op termijn een volwaardig lid van de selectie bij een club als Vitesse of Heerenveen.

Op basis van 1 wedstrijd. Over opportunisme gesproken. Ik denk niet dat Zyech ook maar 1 seconde wakker legt van deze jongen ondanks het feit dat hij die wedstrijd heel goed heeft gespeeld. Ik denk dat Zyech heel goed weet dat hij in die wedstrijd vooral zelf zijn grootste nachtmerrie was en dat dat voor zo goed als iedere speler van Ajax gold.

17 februari 2019 om 10:54

Klopt, het lag aan een off Day van Ziyech en heel Ajax toch? En woensdag, lag dat aan het slechte real of het geweldige Ajax?

17 februari 2019 om 11:00

Als je de wedstrijd hebt gezien, zag je duidelijk dat Ajax zeker 70 min lang Real weg tikte. Een overwinning was verdiend geweest.

17 februari 2019 om 11:09

Kortom het ligt altijd aan Ajax

17 februari 2019 om 11:10

Juist, zoals Feyenoord (Verdonk) dus ook Ajax grote delen vd wedstrijd wegtikte. That's the point.

17 februari 2019 om 11:13

Minimaal! Dankzij Ajax speelde Real een groot gedeelte van de wedstijd op een procentje of 70. Deze nederlaag was ook zo gepland om Real het idee te geven dat et wat te halen is, dat is duidelijk.

17 februari 2019 om 11:38

Zeker, het was ook de verdienste van Ajax. Net als het de verdienste was van Verdonk dat Ziyech er niet aan te pas kwam tegen Feyenoord. Dat was mijn punt.

17 februari 2019 om 12:00

@VZ Wat een lachwekkende titel! Geen wonder dat men het Ajaxzone noemt, jullie doen echt alles om er een Ajax sausje over heen te gooien. Clickbait 101 en ja ik trapte erin dus het werkt chapeau maar pfff wat een armoe!

Ziyech scoorde en raakte de paal in die wedstrijd.

Verder had Verdonk bij NEC het niveau niet en nu bij Feyenoord eigenlijk ook niet en de pot tegen Ajax leek mij een zeldzame uitschieter. Leuk hoor dat hij nu speelt, maar dat komt eerder door een samenloop van omstandigheden dan door een stormachtige ontwikkeling. Dus als dat niet alsnog gebeurt, gaat hij op een gegeven moment ongetwijfeld weer eruit.

Overdrijven is ook een vak hoor.. Tuurlijk Feyenoord heeft Ajax daar afgeslacht, maar dat was vooral een teamprestatie.. Ziyech scoorde notabene en raakte de paal, helemaal ‘uit de wedstrijd’ gespeeld was hij dus zeker niet

wat een verschrikking is deze man.. had alleen zijn naam genoemd zonder ziyech en had dan gekeken hoeveel mensen het artikel zouden lezen.. weinig. Om terug te komen op de wedstrijd tegen Feyenoord. Ajax speelde een kutwedstrijd, ziyech speelde zoals ie vaker doet. Hij reageert met ze goal direct op de goal van Feyenoord en blijft dr na gewoon creeeren. Zaten 3 van die insecten van feyenoord op m constant.

Verdonk maakt weinig grote fouten. Positioneel is hij vrij sterk en zijn passing is secuur. Waar Malacia soms de wildste dingen doet, bewaart Verdonk de rust. Tegen Ajax speelde hij ontzettend goed en daar verdient hij de credits voor, maar dit is in mijn ogen geen speler waar Feyenoord op kan gaan bouwen. Misschien is het wel de ideale back up voor Haps. Dan kun je Malacia verhuren en hem zijn fouten elders laten afleren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

1 fan
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren