Ogenschijnlijke horrorblessure smet op broodnodige zege Vitesse

Zaterdag, 16 februari 2019 om

Vitesse heeft voor het eerst sinds 18 januari weer eens een wedstrijd weten te winnen in de Eredivisie. De Arnhemmers zegevierden zaterdagavond op eigen veld in een doelpuntrijke confrontatie over Willem II: 3-2. Smet op de zege voor Vitesse was de ogenschijnlijk zware blessure die Oussama Darfalou op slag van rust opliep. Vitesse behoudt zijn vijfde plaats in de Eredivisie evenwel; Willem II is afgezakt naar een elfde plaats.

Vitesse hield slechts één punt over aan zijn laatste drie competitiewedstrijden en werd tussendoor ook nog eens door AZ uit het bekertoernooi gekegeld. Daardoor staat de positie van trainer Leonid Slutsky ter discussie in Arnhem, maar dankzij Bryan Linssen beleefde de Rus tegen Willem II in elk geval een prettige start. Linssen tekende al na vijf minuten voetballen voor de 1-0, door na een voorzet vanaf de linkerflank van Max Clark raak te kopen. Van zijn zeven laatste competitiedoelpunten maakte Linssen er vijf met het hoofd.

De ploeg van Slutsky ging na de openingstreffer op dezelfde voet verder. Linssen kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Alexander Büttner binnen te lopen, terwijl Martin Ödegaard op de vuisten van doelman Timon Wellenreuther schoot. Vitesse speelde een prima eerste helft, maar kreeg op slag van rust wel een flinke tegenvaller te verwerken. Darfalou kwam na een tackle van Damil Dankerlui ongelukkig terecht, waarna de aanvalsleider van Vitesse met een ogenschijnlijk ernstige blessure van het veld gedragen moest worden.

Met Mohammed Dauda als vervanger van Darfalou binnen de lijnen wist Vitesse zijn voordelige marge een kwartier na de onderbreking wel te verdubbelen. Een schot van Ödegaard werd onderweg van richting veranderd, waardoor Wellenreuther een antwoord schuldig moest blijven. De aansluitingstreffer van Willem II liet echter niet lang op zich wachten: Alexander Isak verschalkte Eduardo met enig fortuin na voorbereidend werk van Vangelis Pavlidis.

De bezoekers mochten zo weer hopen op een resultaat, maar Vitesse pakte de draad uitstekend op en wist zijn voordelige marge van twee elf minuten voor tijd weer in ere te herstellen. Clark verschalkte Wellenreuther uit een hoekschop, nadat Vitesse vlak daarvoor al twee goede kansen onbenut had gelaten. Willem II gaf niet op, maar verder dan een nieuwe aansluitingstreffer van Pavlidis kwamen de Tilburgers niet meer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties

Winst, gelijk of verlies. Het interesseerde me geen biet vanavond. Eindelijk een avond vol prima aanvallen, mooi spel en eindelijk een team dat er voor vocht. Heerlijk om dit weer te zien na al het gezeur de laatste weken! Ik ga met een glimlach naar huis! Mooi ook voor Clark dat die zn goaltje meepakt, heeft die echt verdiend

16 februari 2019 om 22:58

Laten we hopen dat dit het begin is van iets moois, zeker als de belangrijke spelers weer fit zijn.

Gefeliciteerd met de overwinning!

16 februari 2019 om 23:02

Als dit zo blijft staan dan denk ik dat het wel goed gaat komen. De 4-2-2-2 tactiek was prima en functioneerde goed. Alleen achterin erg onzeker, maar goed we hebben de punten. Dankjewel overigens, spreken we elkaar ook eens in goede tijden

16 februari 2019 om 23:13

Tja, achterin zal het dit lopende seizoen nog wel onzeker blijven. In de slotseconden kon Willem II zo de 3-3 binnen tikken, dus het is te hopen dat het blijft draaien voorin.

16 februari 2019 om 23:11

Wat je zegt over Clark klopt precies. Vind dat hij de laatste wedstrijden ook erg goed speelt, dus die goal was zeker mooi. Daarnaast was hij erg begaan met het publiek, wat ik erg fijn vond om te zien. Slutsky ging niet mee met de spelers vandaag na de wedstrijd, kan ik me ook gosd voorstellen

16 februari 2019 om 23:38

Spelers zullen de negativiteit ook wel voelen ja en was vanavond mooi om te zien dat ze de frustratie er uit voetbalden. Wel verbazing 9ver het wisselen van Dauda. Speelde een prima pot en wordt gewisseld, erg vreemd

Goed dat Slutsky eindelijk een keer van systeem durft te veranderen. Was wederom weer billenknijpen, maar Vitesse heeft wel verdiend gewonnen. Defensief zal het nog steeds beter moeten, maar ze hebben in ieder geval kansen gehad om meer dan drie goals te maken.

Hoop dat het met Darfalou meevalt, maar ik denk dat Dauda alsnog aanspraak moet maken op een basisplek. Past veel beter in het spel en vind het ook een mooie speler die mij een beetje aan Ahmed Musa doet denken.

Inderdaad sinds lange tijd weer eens een wedstrijd gezien waarin ook strijd werd geleverd. Ondanks dominant voetbal over bijna de gehele wedstrijd is het verdedigend toch wel erg mager. Leuk dat Max zijn goede pot ook beloonde met een treffer. Drie punten erbij is ook wel weer lekker.

Dat dauda werdt gewisseld vond ik hooguit bizar. Wat daar de reden van is? Maar mooi dat de punten in arnhem bleven..wel een hoop publiek vanuit tilburg en goeie sfeer

16 februari 2019 om 23:28

Ja inderdaad. Dat vroeg ik me ook af. Misschien tactisch? Vond het niet terecht, want hij speelde prima

16 februari 2019 om 23:51

Ja zou kunnen. Maar vond ik ronduit zielig voor dat jong.hij speelde echt prima ind

Eindelijk een leuke helft! De 1e was na het doelpunt niet om aan te gluren. Zoals de afgelopen tijd. Maar de 2e helft was om te smullen. Max Clark wat mij betreft de man van de wedstrijd. Speelde goed, heb hem niet op een fout kunnen betrappen, z'n goal en assist van grote waarde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

27 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona wil Ansu Fati officieel naar de selectie van de hoofdmacht promoveren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren