‘Memphis kan een van de drie beste spelers van de wereld worden’

Zaterdag, 16 februari 2019 om

Memphis Depay was afgelopen seizoen, verspreid over alle competities, nog goed voor 22 doelpunten namens Olympique Lyon, maar in de huidige voetbaljaargang blijf hij vooralsnog steken op 6 treffers. De aanvaller maakte in november zijn laatste doelpunt en heeft sindsdien moeite om zijn topvorm te hervinden. Ploeggenoot Rafael da Silva heeft echter nog steeds alle vertrouwen in de kwaliteiten van Depay.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Memphis Depay na dit seizoen gaat vertrekken bij Olympique Lyon?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door wagwan)

Mwa, denk ik niet. Ik denk dat het niveau van Lyon zijn plafond is.

16 februari 2019 om 16:37

Nam Lyon al vaak op sleeptouw en ook bij het Nederlands elftal vind ik hem ontzettend sterk spelen. Veel mensen zullen het idioot vinden, maar ik zie Memphis gewoon slagen bij Real Madrid. Ontzettende drive, snel, goed schot en ideaal voor een snelle uitbraak.

16 februari 2019 om 16:49

Tegen Huesca, Espanyol, Leganes en Girona zullen ze wel wat aan Depay hebben. Anders niet zoveel. In 50 wedstrijden bij United niets getoond omdat de PL verdedigers hem steeds in hun zak hadden.

Die vriend werkt gewoon voor WC-Eend.

16 februari 2019 om 17:16

@fiodor

Of omdat dat al een tijdje geleden is. Altijd zo'n leuk argument dit. Heeft in het seizoen 2015/2016 geen potten kunnen breken bij Manchester United. En het seizoen daarna te maken gehad met de grootste clown van de afgelopen 30 jaar Premier League. Vorig jaar nam hij Lyon mee met assists en goals en legt hij hoogstpersoonlijk PSG over de knie. Over 2 jaar zien we Depay gewoon schitteren bij een topclub!

16 februari 2019 om 17:29

Tsja als je argument gebaseerd is op wedstrijden van jaren geleden komen we niet veel verder. De Ligt is zeker ook een waardeloos talent omdat hij slecht speelde tegen Bulgarije bij zijn debuut? De stap naar United en de premier league was gewoon net te hoog. Heeft zich echter bij Lyon stormachtig ontwikkeld en is ongetwijfeld een veel betere voetballer geworden.

16 februari 2019 om 16:51

Een speler als Memphis zou het goed doen bij Liverpool hoor. Zou zeker speeltijd krijgen. Kan op de flank uit de voeten en ook in de spits. Alleen zie ik dat nooit gebeuren door zijn United verleden. Jammer dat hij toen naar United is gegaan. Had beter een tussenstap gemaakt.

Ik zie Memphis deze moeilijke periode wel weer te boven komen. Hij heeft bewezen een ijzersterke mentaliteit en wilskracht te hebben. Vorig seizoen was hij geweldig. Het lijkt me verstandig sowieso nog een jaar bij Lyon te blijven om jezelf daar te herpakken. Geweldig team en grote kans om er volgend jaar weer bij te zijn in de CL.

16 februari 2019 om 17:30

Ik geef je 100% gelijk, zou zeker de beste keuze zijn! Ik betwijfel alleen of meneer Memphis zichzelf nog een jaar ziet spelen in de ligue 1 , hij wil toch graag naar het 'gruwelijke wit en goud'...

16 februari 2019 om 17:30

Ik geef je 100% gelijk, zou zeker de beste keuze zijn! Ik betwijfel alleen of meneer Memphis zichzelf nog een jaar ziet spelen in de ligue 1 , hij wil toch graag naar het 'gruwelijke wit en goud'...

16 februari 2019 om 17:31

Hoi hoi, dubbelpost mag verwijderd worden

Hij is inderdaad uit vorm, maar hij wordt dan ook vooral op doelpunten afgerekend. Misschien dat al dat gedoe rondom zijn persoon toch weer een rol speelt. Voor de duidelijkheid, totaal niet zijn schuld maar die van de media die zijn interviews verdraaien en allemaal randzaken aanhalen waardoor hij zich niet volledig kan focussen op het voetbal. Ik zou hem toch nog graag een keer bij een club als Dortmund of Arsenal willen zien spelen.

Wat een onzin, hij kan niet eens bij de beste tien komen.
Messi, Ronaldo, Mbappe, Hazard, De Bruyne, Silva, Ramos, Varane, Pogba, Modric.
Daar hoort Depay echt niet tussen hoor. Zelfs bij de beste 20 spelers niet. Bij de beste 50 spelers zou realistischer zijn voor Depay.

16 februari 2019 om 16:53

Vergelijk hem eens met spelers die op zijn positie spelen. Komt hij dan wel in de top 20 of niet? 😃

17 februari 2019 om 10:37

Serieus jongens Depay zit niet eens in de top 100 van Europa. Bijna alle spelers van City, Liverpool, Tottenham, Chelsea, PSG, Barca, Real, Juve, Atletico, Bayern, Dortmund zijn beter. In al deze teams spelen ongeveer 3 tot 15 spelers per team die sowieso beter zijn! Simpel voorbeeld Alexander Arnold, Mane, Mahrez, Sane, Dembele, Coutinho, Isco, Dybala, Kreuse etc...Verder zijn er nog een hele boel sup top teams als Sevilla, Napoli, Arsenal, Everton etc waar ook betere spelers spelen.

17 februari 2019 om 10:38

*sub

16 februari 2019 om 16:55

Wel raar dat je varane noemt maar neymar niet

16 februari 2019 om 17:00

Top 20 bij lange na niet. de top 100 is het namelijk ook nog niet.

16 februari 2019 om 17:16

Noem jij maar eens 100 spelers op die beter zijn. Ik ben erg benieuwd.

16 februari 2019 om 17:52

Het is gewoon de beste speler van Nederland met Wijnaldum samen.

16 februari 2019 om 18:08

Robben in topvorm is beter. Van Dijk behoort inmiddels ook tot de beste spelers van Nederland. En De Ligt en Frenkie De Jong komen er ook aan.

16 februari 2019 om 17:14

Bijzonder dat jij een speler als hazard of varane boven neymar en griezzmabln zet

16 februari 2019 om 17:31

Die horen ook zeker bij de beste top 20 net als Buffon, Chiellini, Lewandowski, Aguero, Marcelo, Kroos, Suarez, Sane.

16 februari 2019 om 17:45

Waarom wordt varane altijd genoemd? Zeker een prima verdediger, waar nog veel potentie in zit, maar vrij wisselvallig. Vind Piqué zeker sterker nu, speelt af en toe beroerd maar is al 10 jaar een van de beste cb's ter wereld. Dat varane op FIFA sneller is maakt hem nog geen top 10

16 februari 2019 om 22:40

Dude hoe vergelijk je een aanvaller met een middenvelder of verderdiger? Heel raar dit.

Ik vind hem nog te druistig. Moet veel meer rust en dynamiek uitstralen. Zijn manier van speler kost veel krachtig. En soms twijfel ik aan zijn handelingssnelheid. Dit allemaal met het oog op de absolute top. Het is niet zo dat hij er niks van bakt uiteraard.

Typisch zo'n speler waar geen pijl op te trekken is. Hij heeft het in zich om bij een absolute topclub te spelen. Het is vaak alles of niks en dan houd je het niet lang vol bij een club als Barca of Real.

16 februari 2019 om 17:06

Juist, geen pijl op te trekken. Geen idee wat nu zn plafond is. Voor nu moet hij echter gaan zorgen dat hij constant presteert, precies zoals in het artikel gezegd wordt.

16 februari 2019 om 17:33

Ik zou hem wel bij Atletico willen zien. Samen met Griezmann voorop. Ik denk dat Simeone het maximale eruit kan halen bij Memphis

Natuurlijk mag hij daarvan dromen. Daar zal het echter ook bij blijven en dat is geen schande. Prima speler maar gewoon geen top 3, ook niet in potentie.

Het probleem bij hem is dat hij veel te veel afgeleid wordt door randzaken. Hij is altijd maar bezig met z´n imago en veel te ijdel. Dat mag natuurlijk, maar als dat zo belangrijk voor je is dan gaat het niet meer alleen om voetbal. Dan is het ook belangrijk hoe andere mensen je zien en dat is niet goed als je elke week moet presteren en overal over je gepraat wordt. Hij doet alsof het hem koud laat, maar dat doet het niet. Dat merk je aan z´n reacties en z´n houding. Sommige mensen groeien daar overheen bij het ouder worden, maar er zijn ook genoeg mensen die dat nooit zal lukken.

Bij hem bespeur ik toch ook wel wat narcistische trekjes en daar houden de mensen niet van. Hij merkt dat en kan het niet hebben dat mensen hem niet op handen dragen.

16 februari 2019 om 17:08

Maar hoezo leiden randzaken hem af? Natjurlijk is er genoeg te doen geweest om die jongen, maar in mijn ogen staat dat los van zn prestaties en dat hoort ook.

16 februari 2019 om 17:37

Feit is dat hij heel wisselvallig presteert. Feit is dat hij altijd heel geërgerd reageert op de pers. Uit z´n rapvideo kan je precies opmaken wat belangrijk is voor de man. Geld, faam, image, etc. Ik denk dat het dan moeilijk is om je nog 100% te concentreren op voetbal als dit soort zaken belangrijk voor je zijn zijn en als kritiek van buitenaf je zo blijkbaar zo raakt. Lijkt me geen gekke gedachte toch? Kan zo zijn dat jij het los van elkaar ziet, maar ik zeker niet.

Laat hem eerst maar de speler van Lyon worden, dan zien we wel verder. Tot op heden zijn het periodes geweest waarin hij zijn klasse, die hij zeker bezit, getoond heeft. Het verschil tussen een leuke speler en een topspeler is dat de topspeler het consequent toont. Vaak doen die spelers dat al op jonge leeftijd. Kijk naar Mbappe. In dat licht begint de tijd voor Memphis te dringen.

16 februari 2019 om 17:10

je kan wel zien dat mensen die hier wat schrijven en negatief zijn over depay weinig verstand van voet al hebben. depay in vorm is gewoon erg goed.

16 februari 2019 om 17:35

Maar je reageert op iemand die positief is over Memphis. Ik zeg alleen dat hij nog geen topspeler is. En precies zoals je het zegt hij is heel goed als hij in vorm is.

Hij wisselt zijn goede vorm te vaak af met een dipje. Het is daarom risicovol voor topclubs om hem te halen, maar hij heeft het echt wel in zich. Misschien als hij zijn goede vorm een heel seizoen kan volhouden, dat een topclub het nog probeert, maar ik betwijfel het. Maar top 3 van de wereld zal hij echt niet worden.

Dat is overdreven, maar hij kan zeker wel een basisspeler worden de absolute top. Kan overal in de aanval uit de voeten en kan zelfs als een nummer 10 spelen. Zie het wel in hem zitten als vervanger van Luis Suarez, die de laatste weken echt overdatum lijkt. Aanval zou dan zijn: Dembele-Messi-Mempis. Heel dynamisch ook.

Van zn leven niet. Ik moet het überhaupt zien of hij zal renderen bij een topclub. Depay heeft het iq van een baksteen helaas. Ik denk dat hij intelligentie en mentaliteit mist om een echte topper te worden. Ik hoop voor hem en het Nederlandse voetbal dat ik het helemaal mis heb natuurlijk.

Lol, de top 3! Laat me niet lachen aub, al zal hij er zelf ook wel zo over denken. Hij mag blij zijn als hij bij de beste 50 in de buurt komt. Stoor me altijd mateloos aan zijn interviews, de dommigheid straalt er altijd vanaf. Geen al te hoog IQ heeft de beste jongen.

16 februari 2019 om 18:04

Tot hij, zoals in de Nations League, weer top presteert voor Nederland. Dan ben je de eerste die gaat juichen. Pseudo-supporter.

16 februari 2019 om 19:52

Begrijpend lezen is voor jou overduidelijk niet weggelegd. Heb je mij horen zeggen dat ik niet juich dan? Ik zeg dat hij blij mag zijn als hij tot de top 50 mag worden gezien. Je hoeft geen genie te zijn om te concluderen dat hij niet bijster intelligent is.

16 februari 2019 om 20:04

Hoe kan jij nu weten of die jongen wel of niet intelligent is. Zegt heel veel over jou. Spreken is zilver en zwijgen is goud. Zeker in jouw geval.

Typisch om hem in de reacties weer extreem omlaag te praten, totaal onnodig. Vind Depay een erg goede speler die ook nog wel een stap kan maken, al is top 3 vd wereld natuurlijk overdreven.

Tegen Barcelona is weer een test om te zien hoever hij nu is in zijn ontwikkeling tot een echte topspeler.

Ik verwacht een hele lastige uitwedstrijd voor Barcelona met een nipt gelijkspel of zelfs een verlies partij tegen Memphis en co. Vind het ook apart alsof Lyon er helemaal niks van kan terwijl ze gewoon echt een hele goede selectie hebben, en tegen Barcelona zullen ze op en top gemotiveerd zijn om iets te laten zien, (zoals ze dat ook al deden vs Man City en het PSG heel lastig hebben gemaakt en zelf al hebben gewonnen. Hopen dat Messi in topvorm verkeerd want je wilt niet dat het na de uitwedstrijd al heel erg lastig is voor Barcelona om nog door te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Actuele wedstrijden

800 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 10 7 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Oranje kan het EK veiligstellen én reeks van Dick Advocaat evenaren

Oranje heeft in Belfast tegen Noord-Ierland voldoende aan een gelijkspel om plaatsing voor het EK van 2020 veilig stellen. De eerdere ontmoeting in Rotterdam eindigde in een 3-1 overwinning voor de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Willian beschikt over een aflopend contract bij Chelsea en Juventus hoopt daarvan te kunnen profiteren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren