‘Dumfries kwam vorige week weg met een ippon en ik krijg nu penalty tegen…’

Zaterdag, 16 februari 2019 om

Go Ahead Eagles leek met ruststand van 4-2 voorsprong vrijdagavond op een overwinning op NEC af te stevenen. De Nijmegenaren kwamen dankzij een rake penalty van Ferdy Druijf en een laat doelpunt van Mike Trésor Ndayishimiye echter toch nog terug tot een 4-4 gelijkspel en dat zorgde voor flink wat chagrijn in Deventer. Aanvoerder Jeroen Veldmate, die zelf tweemaal scoorde, was vooral niet te spreken over het penaltymoment waaruit uiteindelijk de 4-3 viel.

“Ik ben pislink. Ik snap wel dat we met z’n allen op die scheidsrechter afgaan. Dit is een emotionele sport en de emoties liepen bij ons hoog op. Ik begrijp het gewoon niet…. Deze arbiter nam de meest vreemde beslissingen”, was hij na afloop tegenover de Stentor duidelijk over scheidsrechter Christiaan Bax. De arbiter besloot met nog dik twintig minuten na een vermeende overtreding van Veldmate op Druif naar de penaltystip te wijzen, waarna de van AZ gehuurde spits de strafschop zelf benutte.

“De beste man wordt door de KNVB op pad gestuurd met fraaie richtlijnen, maar ik zie vorige week Denzel Dumfries van PSV een ippon uitdelen die onbestraft blijft. Ik kom in een licht duel met die jongen van NEC. Als we hier al strafschoppen voor gaan geven…”, vervolgde de boze Veldmate zijn verhaal. De verdediger zag vervolgens hoe de penalty NEC weer terug in het zadel hielp en hij is van mening dat de wedstrijd heel anders verlopen zou zijn als er niet gefloten was.

Veldmate krijgt bijval van trainer John Stegeman, die vond dat Bax over het algemeen geen sterke indruk maakte: “We hadden moeten scoren, maar doen dat niet en dan is zo’n penalty-moment cruciaal. Dat was er echt geen een…. Hier geeft niemand een strafschop voor, mijnheer Bax wel en heeft de primeur. Hij maakte sowieso geen sterke indruk, vond ik. Er waren meer beslissingen niet goed, maar met de strafschop zet hij de wedstrijd op z’n kop.”


Poll

Vond jij het een terecht gegeven strafschop?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door sirius)

Natuurlijk eigen schuld om zo'n voorsprong weg te geven en het oogt een beetje sneu om dan zo naar de scheids te wijzen, maar kan me de frustratie deze keer zeker voorstellen. Complete willekeur als je de tweede penalty zag en dan zelf niet de penalty krijgen op het einde. Of je geeft ze allebei, of geen van beiden. Al met al zuur puntenverlies en blijft toch zonde dat ze lijken af te haken in de titelstrijd, maar goed de titel was eigenlijk ook niet realistisch met oog op vorig jaar. Al knap dat er zulke stappen gemaakt zijn.

16 februari 2019 om 12:45

Extreem belangrijk moment in de wedstrijd en gewoon een schandalige beslissing, je staat 4-2- voor niks aan de hand en ineens krijgen ze een cadeau en dan word het billen knijpen. Ik vind er niks sneu aan, scheidsrechter beinvloed op een negatieve manier de wedstrijd

16 februari 2019 om 13:03

Christiaan bax is dan ook de grootste flapdrol in het Nederlandse scheidsrechters korps, hebben hem ook 2 of 3 x gehad bij pec zwolle maar die man fluit compleet willekeurig ja. Toch jammer dat de titel ver weg lijkt zie jullie graag weer terug in de eredivisie. Dan maar via nacompetitie?

Dus omdat er ergens anders een foute beslissing wordt genomen moet dat hier ook maar gebeuren? Ik vind dit altijd zo'n kansloze uitspraken.

16 februari 2019 om 12:52

Hij wil juist dat de goede beslissing genomen wordt en geeft het voorbeeld om te laten zien dat er totaal geen lijn in zit. Weet niet of je de beelden hebt gezien maar dan zal je de uitspraken beter begrijpen.

16 februari 2019 om 14:45

Ik snap de frustratie erg goed en ik vond het ook geen strafschop, maar uiteindelijk doet dat niets af op het feit dat Go Ahead Eagles weer eens dramatisch stond te verdedigen, zoals wel vaker de laatste tijd.

Dan kun je het hebben over het verloop van de wedstrijd na de strafschop, maar uiteindelijk heb je gewoon al drie tegendoelpunten en je staat nog voor ook. Dan moet je als ploeg juist niet zorgen dat je ook een vierde tegen krijgt.

Nogmaals, ik snap de frustratie. Echter had ik ook graag gezien dat ze het ook bij zichzelf zochten, want als je er vier tegen krijgt, doe je genoeg verkeerd. Om dan een heel interview te zeuren over 1 onterechte penalty en het eigen falen buiten beschouwing laat, gaat me wat ver.

17 februari 2019 om 12:46

Sirius, ben het zeker met je eens, al benoemde stegeman het eigen falen zeker wel (komt in dit artikel niet naar voren). Moet wel zeggen dat het wel een heel beslissend moment is zoals feyunited ook zegt en daardoor ook wel logisch dat het zo benoemt wordt, direct na de wrdstrijd. Maar alsnog mag je idd geen 2-0 en 3-1 voorsprong weggeven. De eerste penal van nec was bijv ook dom van van der venne. Toch die momentjes die erin sluipen en waardoor je het jezelf moeilijk maakt als eagles zijnde.

16 februari 2019 om 12:56

Volgens mij snap je het niet helemaal , toen een verkeerde beslissing en nu weer.

Gewoon een terechte klaagzang van GAE, die scheids was opnieuw weer helemaal de weg kwijt. Los van de vele fouten die die man maakt loopt hij vaak ook te marchanderen. Bah.

16 februari 2019 om 14:47

Dat klopt, maar ik mis de context een beetje in dit interview. Vier tegendoelpunten, slechts een gelijkspel en alleen klagen over de arbitrage. Dan lijkt het mij dat er ook kritisch naar de eigen ploeg gekeken mag worden, maar in plaats daarvan hebben ze het over een onterecht gegeven strafschop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren