Luuk de Jong: ‘Die twee halen het bloed onder je nagels vandaan’

Zaterdag, 16 februari 2019 om

Luuk de Jong eindigde al drie keer als tweede op de topscorersranglijst van de Eredivisie. In het seizoen 2011/12 achter Bas Dost, in 2014/15 achter Memphis Depay en het seizoen daarop achter Vincent Janssen. Als de goaltjesdief zijn voorsprong aan kop dit seizoen echter vast weet te houden, wordt hij na iconen als Romario, Ronaldo en Ruud van Nistelrooij de negende PSV-speler in de geschiedenis die zich tot topscorer van Nederland kroont.

Door Peter van Drunen

Na 21 duels staat de teller op 20 doelpunten en de zeventienvoudig Oranje-international heeft daarmee een voorsprong van 7 doelpunten op eerste achtervolger Dusan Tadic. Toch rept de spits nauwelijks over individuele doelstellingen. Bij De Jong gaat het over het collectief en over teambelang. “Voor mij telt alleen het kampioenschap”, zegt hij stellig. “Als we dat als team bereiken, dan komen de individuele prijzen vanzelf.”

Bekijk hierboven het volledige interview met Luuk de Jong over zijn positie als topscorer, over verdedigers die hem het leven zuur maken en over zijn voorbeelden als spits.

De Jong ergert zich aan verdedigers die hem met overtredingen van het scorebord proberen te houden. In die categorie spannen volgens hem FC Groningen-verdedigers Mike te Wierik en Julian Chabot de kroon. “Dat zijn twee lastige verdedigers die het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen. Ze gaan hard het duel in en gaan soms ook over het randje. Dat maakt het gevaarlijk wat ze doen.”

De spits van de regerend kampioen weet niet direct een groot voorbeeld te noemen, al liet hij zich vroeger wel inspireren door Arsenal-spits Thierry Henry. “Dat is natuurlijk een heel ander type speler dan ik, maar als kind vond ik zijn manier van voetballen en zijn snelheid fantastisch. Later bij De Graafschap en vooral bij FC Twente heb ik veel beelden van topspitsen bekeken om mezelf verder te ontwikkelen.” Zaterdagavond om 19.45 uur speelt De Jong met koploper PSV het uitduel met sc Heerenveen.


Poll

Denk jij dat Luuk de Jong dit seizoen topscorer van de Eredivisie gaat worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door timmothy)

En wij ergeren ons aan luuk de jong die iedere week meent 3 strafschoppen te verdienen.

16 februari 2019 om 12:26

Spreek lekker voor jezelf. Zeer nuttige spits die idd af en toe iets teveel Wilt. Daarentegen krijgt hij ook te weinig. Maar als je er dan alsnog zoveel inleg is dat gewoon goed

16 februari 2019 om 12:31

Krijgt te weinig? Hij krijgt ook met regelmaat te veel hoor. Gaat al liggen als er een vlieg op zijn rug gaat zitten.

16 februari 2019 om 13:18

Uhh az95 dat is precies wat ik toch zeg of niet?

16 februari 2019 om 13:24

@Khal Drogo, willen en krijgen zijn twee verschillende dingen.

16 februari 2019 om 22:34

Wilde net zeggen. Hij krijgt helemaal niet te weinig als je het vergelijkt met hoe vaak hij wel niet teveel krijgt.
Dat ie hem vorige week tegen Utrecht een keer níet meekreeg was wel eens verfrissend.

16 februari 2019 om 12:56

Nee hoor, ik erger me vooral aan de houding van een bepaalde groep voetbalfans tegen hem. Vorige week waren er twee momenten waaraan mensen refereerden en zich aan ergerden. En in beide gevallen had voor een overtreding tegen Luuk de Jong gefloten moeten worden.

Luuk werkt als een soort rode lap op een stier bij een grote groep fans. Vervelend voor hem, want als hij een penalty kreeg voor elke situatie waarin hij terecht een opmerking maakt over het getrek van de tegenstander was hij nu al ruim met zekerheid de topscoorder geweest.

Ja, hij laat het graag merken als ze hem wegduwen of vasthouden, maar in bijna elke situatie waarin hij aangeeft dat een overtreding tegen hem gemaakt wordt was het gewoon terecht. Beter nog, de eerder genoemde groep was nu ook enorm boos geweest als Luuk deze overtredingen had gemaakt en de scheids het genegeerd had.

16 februari 2019 om 13:27

Hoe zou het komen dat veel supporters een hekel aan hem hebben? Dat komt door zijn constante gezeur na elk verloren duel en omdat hij voor de camera altijd vind dat psv vrije trappen mee had moeten krijgen en nooit toegeeft dat ze ook een vrije trap tegen hadden moeten krijgen

16 februari 2019 om 13:38

En toch weten de meeste enkel te kunnen refereren naar momenten waar het, op zijn minst, onzeker is of het niet gewoon een overtreding was tegen Luuk. Nogmaals, kijk naar vorige week. Iedereen heeft het over zijn houding na de mogelijke penalty en de vrij trap rond de 16. In beide gevallen werd hij gewoon vastgehouden (waarbij in een geval de onderkant van zijn shirt op zijn hoofd lag, doet hij toch wel erg goed). En zo kan ik genoeg situaties benoemen. Als de scheidsrechters het oneindige vasthouden eens zouden bestraffen of een duidelijke en nageleefde richtlijn aan zouden nemen is het gezeur zo afgelopen. Hij heeft vaak namelijk gewoon gelijk.

16 februari 2019 om 13:39

@johanvan ruijv
Ik denk dat de jong meer meekrijgt als hij niet bij alles gaat liggen. Dan heeft de scheidsrechter ook iets van dat hij het opzoekt. Zie dat geval tegen Utrecht. Hij wordt vastgehouden. Penalty inderdaad. Maar waarom gaat hij liggen? Ik ben nog nooit omgevallen als iemand mij aan mijn shirt trok. Dat vind ik toch echt een punt waar de jong aan moet werken. Past ook niet bij hem vind ik

16 februari 2019 om 13:40

Omdat dat laatste ook niet gevraagd wordt misschien? Daarbij zijn de meeste mensen hier hypocriet. De vallen de jong aan op gejankt maar ondertussen wel de eeuwige duikelaars van bijv. een Tadic of Dolberg supporten. Dan is het wel een overtreding of is de hele wereld corrupt als er niks blijkt te zijn. Het is heel makkelijk afgeven op iemand die niet van je eigen club is. Daarbij mag m.i. de Jong wel minder strijden en op zijn voeten blijven staan maar er is aangetoond dat scheidsrechters dan helemaal niet fluiten want ze denken "het valt wel mee"

16 februari 2019 om 15:51

Tja. Als voetballers zeggen wat de perschef wil hebben ze geen karakter en zo, zeggen ze wat ze denken dan pakken we ze daar weer op.
Maak eens een keuze.

16 februari 2019 om 18:26

Dolberg een "eeuwige duikelaar"!? Dat slaat echt weer helemaal nergens op, dolberg duikt nauwelijks en hij loopt al helemaal nooit bij de scheidsrechter te janken om een vrije trap, penalty of gele kaart. Luuk de jong en Tadic lopen daarentegen inderdaad keer op keer bij de scheidsrechter te klagen om vanalles en nog wat.

16 februari 2019 om 19:25

Luuk heeft de maniertjes van vBommel overgenomen.

16 februari 2019 om 15:38

Luuk is gewoon bescheiden. Het zijn er minimaal 5.
Niet normaal wat hij moet incasseren tijdens de wedstrijd.

En die ergernis van jullie is stiekem bewondering. Jullie zouden hem maar wat graag bij jullie club hebben.

16 februari 2019 om 17:26

Ik zou hem zeker willen zien bij Ajax ja, als tegenstander is hij verschrikkelijk maar hij is altijd een garantie voor veel goals (op vorig seizoen na) en met de aanvoer van de zijkanten zou hij bij Ajax ook minstens zoveel scoren.

16 februari 2019 om 17:59

Het is en blijft een contactsport toch, als je bij elk tikje of handje een kaart of pingel moet gaan geven eindig je met 5 tegen 5.

16 februari 2019 om 17:58

Luuk de Jong is zelf jankerd eerste klas van de ED. Echt het tegenovergestelde van zijn oudere broer Siem. Prima spits natuurlijk daar niks op aan te merken, maar hij moet wel als laatste commentaar hebben over spelers die het bloed onder je nagels vandaan halen. Ook na een wedstrijd met een microfoon voor zijn mond komt er echt alleen maar onzin uit, heeft echt op een totaal ander veld gespeeld lijkt wel.

Volgens mij gaat het wel erg snel over het randje bij Luuk. Een enorme aansteller die het verdient om af en toe eens goed aangepakt te worden. Overigens ook erg collegiaal om zijn collega's even openlijk onderuit te halen, toppertje die Luuk.

16 februari 2019 om 12:28

Misschien moet je de tekst even goed lezen. Hij haalt niemand onderuit. Maar ja je leest het zoals je wilt lezen he

16 februari 2019 om 12:33

“dat zijn twee lastige verdedigers die het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen. Ze gaan hard het duel in en gaan soms ook over het randje. Dat maakt het gevaarlijk wat ze doen.”

Misschien moet je zelf eens het hele artikel lezen voordat je op iedereen reageert. Niemand verwacht dat je je Luuk posters opbergt maar je kan toch gewoon een beetje realistisch reageren?!

16 februari 2019 om 12:52

Luuk zegt niets negatiefs, en haalt niemand onderuit. Als ik de context lees krijgen de Groninger verdedigers gewoon dikke credits! Je moet als verdediger ook streken uithalen om een spits het scoren te ontnemen. En wees eerlijk, je hebt als ploeg ook liever een De Jong in je team dan als tegenstander?

Nogmaals: Luuk haalt niemand onderuit, begrijpend lezen is en blijft een kunst

16 februari 2019 om 13:03

Grappig dat je over begrijpend lezen begint. Hij zegt letterlijk dat ze soms over het randje spelen en het daarom gevaarlijk is wat ze doen.

Leg me eens uit hoe dat een compliment is?

Je hoeft me verder niet uit te leggen dat De Jong een prima speler is die je liever in je team hebt als bij de tegenstander. Zo hadden wij ooit een Suarez in Amsterdam, weliswaar 10 keer beter maar wel zelfde strekking. Toen had je ook Ajacieden die zelfs het bijten probeerden recht te praten

16 februari 2019 om 13:55

Ik zou dat als verdedigers wel als een compliment opvatten.

Nou luuk, daar ben je zelf ook goed in. Het bloed bij mensen onder hun nagels vandaan halen. Je presteert weer top en PSV supporters zullen vast van je houden. De rest toch wat minder denk ik

16 februari 2019 om 12:27

Ja en laat dat nou net het minst belangrijke zijn dat de rest van hem moet houden.

16 februari 2019 om 12:59

Reageerde je ook zo ten tijde van Suarez? Dat dacht ik niet.

16 februari 2019 om 13:21

Wat heeft dat ermee te maken hier? Idd helemaal niks. Maar om je vraag te beantwoorden. Was de situatie bij Suarez denk ik hetzelfde binnen Ajax hield je van buiten Ajax niet. Dus wat je zegt slaat nergens op.

Zou hij het nog een x proberen in t buitenland?

Als er een op de velden rondloopt die erg irritant is dan is het wel Luuk de Jong. Niets dan trachten andere een kaart aan te smeren, Niets dan verbaal commentaar tegen de scheidsrechter, Niets dan zelf overtredingen maken op een stiekeme manier. En dat zegt iets over een ander. Een grotere aansteller loopt er niet rond, meteen maar vallen en doen alsof een tegenstander hem raakt. Dus verbeter de wereld maar begin vooral bij jezelf.

Luuk kan er zelf ook wat van. Kan me voorstellen dat andere supporters zich irriteren aan zijn maniertjes maar als PSV supporter ben ik maar al te blij met zijn aanwezigheid. Al was dat een tijdje anders geweest.

16 februari 2019 om 12:32

Eerlijke en mooie reactie van een PSV fan. Momenteel kan Tadic er trouwens ook aardig wat van hoor. Maar hij is niet echt van het uitdelen maar wel veel zeiken en theater.

Haha wat blijft het toch ook een hypocriet ventje en maar wijzen naar andere spelers, constant zeiken bij de scheids en met een kop rondlopen alsof hij elk moment in tranen kan uitbarsten. Een grote, sterke gozer, koppend een geweldenaar maar voetballend middelmaat en echt een matennaaier. Maar begrijpelijk dat zijn teamgenoten blij zijn met hem en ik sluit het positief af want Luuk is wel een kapstok en een hele belangrijke kracht voor het PSV spelletje.

16 februari 2019 om 12:44

Bovendien de beste spits van de Eredivisie die waarschijnlijk op 30 goals eindigt dit seizoen. Lang gelede dat een Nederlandse spits in de Eredivisie dit soort cijfers haalt. Daarnaast ook nog veel assists en voorassists. Bij far de MVP van de Eredivisie

16 februari 2019 om 12:55

Beste spits ben ik het idd mee eens, zou ook top zijn als hij 30+ goals heeft gescoord voor hemzelf en misschien voor het NL elftal. Voor de rest vind ik hem los van z'n goals een naar mannetje en ik vind Ziyech toch wel meer van waarde voor Ajax dan Luuk voor PSV.

Luuk is een echte teamspeler met het teambelang altijd voorop. Werkt ontzettend hard en heeft een wil om te winnen waar veel voetballers van kunnen leren. Ben super blij met een spits zoals Luuk. Altijd 100% procent inzet en in dat opzicht vind ik hem echt een voorbeeldige prof

16 februari 2019 om 12:47

Ik kan me nog herinneren toen hij twee jaar geleden na elke wedstrijd met een verongelijkt gezicht de pers te woord stond. Altijd maar klagen. Vond je hem toen ook een voorbeeldige prof?

16 februari 2019 om 13:15

Een teleurgestelde speler kan geen voorbeeldige prof zijn? Hij heeft nooit stennis geschopt of zijn inzet van zijn speelminuten af laten hangen. Dan stel je je gewoon professioneel op. Irritaties als het niet loopt heeft niks te maken met je professionaliteit.

16 februari 2019 om 13:44

Ja ik ben een van de weinige die altijd achter Luuk stond. En wat Skede zegt hij zorgt nooit voor onrust binnen de groep. Ook niet toen hij en PSV in een mindere fase zaten. Hij heeft zich gewoon terug de basis in geknokt die periode. En dat vind ik een voorbeeldige prof

Ik vind Luuk toch wel een van de merkwaardigste fenomenen uit alle 25 jaar dat ik het voetbal volg. Komt zwaar tekort op snelheid, wendbaarheid en (ondanks zijn prachtige omhaalgoals) op techniek. Compenseert dat met een voortreffelijk spelinzicht en gevoel voor positie, en natuurlijk met zijn kopkracht. Dat hij zuigt en ettert vind ik persoonlijk niet zo erg, typisch gevalletje van een speler waaraan je een hekel hebt als hij bij de concurrent speelt. Zo had Ajax er ook bijna altijd wel 1 of meerderen rondlopen, al valt dit de laatste 2 jaar erg mee vind ik zelf. Kortom, als hij er geen 20 of meer zou maken per seizoen had je er niet of nauwelijks iemand over gehoord, nu is hij de favoriete pispaal van iedereen die PSV geen warm hart toedraagt.

16 februari 2019 om 12:59

Vind dat een beetje een dooddoener. Hij kan toch prima een goed presterende speler zijn én een zuigende irritante speler? Zo lopen er duizenden op de velden, vind het alleen raar wanneer mensen eromheen draaien als het een speler van hun eigen club is.

Wanneer een PSV supporter zegt dat Tadic wat minder bij de scheids moet lopen janken kan ik hem toch ook alleen maar gelijk geven..

16 februari 2019 om 13:22

Ben ik helemaal met je eens, maar wat is precies de dooddoener? De algemene tendens hier op VZ in ogenschouw genomen constateer ik alleen dat het kennelijk bij veel supporters zo werkt. Voor mij is het ook geen probleem om beide kanten te benoemen. Persoonlijk hou ik echt van dit soort spelers, je kan ze beter in je team hebben dan bij je tegenstander.

16 februari 2019 om 13:35

"kortom, als hij er geen 20 of meer zou maken per seizoen had je er niet of nauwelijks iemand over gehoord, nu is hij de favoriete pispaal van iedereen die PSV geen warm hart toedraagt."

Komt een beetje over alsof het afgunst is wanneer mensen nu iets negatiefs over Luuk zeggen terwijl dat juist niet het geval is vind ik. Ik zal het wel verkeerd geïnterpreteerd hebben.

Als supporter van Ajax moet ik toegeven dat ik een groot fan van Suarez ben. Dus ik kan op geen enkele manier onderbouwen waarom een speler als Luuk niet fijn is om in je team te hebben.

Wat een top-colegea ben je dan zeg!! Even van twee jongens vertellen dat ze over het randje gaan... meneer de jong die vorige week vond dat hij omdat er aan zn shirt getrokken werd een penalty verdiende maar zelf juichend weg liep toen hij na flink sjorren aan zn tegenstander een goal maakte... en altijd dat verongelijkte gezichtje wel uitdelen en niks ontvangen buiten Eindhoven heeft iedereen een hekel aan deze huilebalk die hier zn reputatie weer waarmaakt!!

16 februari 2019 om 13:29

Ja idd want Ooeeh stel je voor iemand zegt hoe het is. Nee dat moeten we zeker niet doen. En zo erge dingen zegt die toch niet? Whaha en wat je aanhaalt over vorige week slaat werkelijk waar echt nergens op. Hij had een penalty verdiend en een overtreding bij de goal? Haha lachwekkend.

16 februari 2019 om 13:36

Gaf je eerst nog voordeel van de twijfel, maar weet nu wel zeker dat je een fanboy met een Luuk pyjama bent. Even elke opmerking of aantijging tegen Luuk proberen te weerleggen.

16 februari 2019 om 13:40

Zet je PSV bril af en kijk goed hoe hij voor zn man komt... en als jij het een penalty vond dat ene armpje van letchert dan vond jij dumfries vast niets hou Ff op zeg.. benadeelde verdedigers hoor je nooit zeuren over de jong hij heeft zn mond te houden hierover tegen de pers... en doelpunten maken meer niet.

16 februari 2019 om 14:28

Sorry maar als je het vasthouden van letchert geen penalty vond dan kun je toch niet objectief iets over de Jong zeggen?

Het gaat hier over de topscoorder van nederland. Het gaat hier niet over schwalbes maken... zo’n onzin hele tijd hier geklaag over van alles en nog wat !! Ik ben ajax supporter maar ik vind de jong een goede spits!! Het vaak gaan liggen hoort een beetje bij het voetbal van de laatste jaren. Kijk naar suarez of nog erger kijk naar neymar.. slaat natuurlijk nergens op maar jullie klagen hier over het feit dat hij zich veel laat vallen terwijl deze man bijna 1op1 qua scoren hahaha .. luuk de jong is gewoon een zeer goede spits voor de eredivisie maar denk wel dat dit zijn plaffond is !!

16 februari 2019 om 13:39

Het vaak gaan liggen hoort een beetje bij het voetbal van de laatste jaren...
Als je dat echt vind gaat het dus goed fout. Want dat wil zeggen dat we spelbederf eigenlijk normaal gaan vinden. En moet zeggen als ik naar de arbitrage in de cl kijk dat dat eigenlijk wel steeds meer het geval is.
Spelbederf wordt vaak minder bestraft bij grotere clubs.
Daarnaast scoort de Jong veel maar vind ik het maar een heel naar en onsportief mannetje... Kleine narcist.

Opmerkelijk dat hij nooit topscoorder is geweest,voor je gevoel lijkt het,alsof hij dat al een paar keer is geweest in Nederland...

Mooi voor die jongens van de Fc. Luuk is een teamspeler die bij de tegenstander het bloed onder de nagels vandaan haalt met zijn verongelijkte houding. Het is een spel Luuk! Gedraag je als een aanvoerder!

En dat komt uit de mond van Luuk de Jong, hoe ironisch.

16 februari 2019 om 18:00

Ik dacht eerst dat hij een ontboezeming deed over 2 teammaten 😀 Maar uit de mond van Luuk de Jong is dit een compliment voor de beide heren van fc Groningen.

Wel jammer hoor VZ. Uit dit artikel lijkt het net of de Jong heel erg aan het klagen is en vindt dat hij niet aangepakt mag worden. Maar uit het daadwerkelijke interview dat op jullie site staat blijkt dat hij het helemaal niet op de manier zegt die naar voren komt in het artikel. Blijkt ook wel uit bovenstaande reacties waarin hij hierop veroordeeld wordt. Daarmee wordt een beeld neergezet wat, in ieder geval op basis van de video met het interview, niet klopt.

Al die mensen mensen hier die werkelijk alle kansen pakken om Luuk af te zeiken. Sneu.
Als ze eerlijk zijn weten ze zelf ook wel dat als ze het voor het kiezen hadden ze Luuk dolgraag in de spits van hun eigen favoriete club willen hebben.

Geen spits in de ED is op dit moment even sterk en blijvend in vorm. Hij is het vanaf dag 1 van de competitie en werkelijk geen andere spits kan dat ook zeggen. Hij werkt keihard en is een geweldige aanvoerder.
Ik kan zeker ook genieten van b.v. Rvp, wat een klassespeler, maar hij doet het misschien 1 op 3 wedstrijden, dan heb ik toch liever het constant hoge niveau van Luuk.

Iedereen die Luuk verwijt dat hij loopt te miepen bij overtredingen is wat mij betreft een enorme hypocriet. Welke spits doet dat niet? Ik denk dat je er op het hoogste niveau geen 3 kunt vinden.
Maar als Luuk het doet: foei!

Had je hem maar in je team jongens, had je hem maar.

Ik spring voor Luuk, jij springt voor Luuk, wij springen allemaal voor Luuk.. On topic : iedere club in de eredivisie zou hem er ontzettend graag bij willen hebben. Een echte winnaar.

En wij ergeren ons kapot aan dat hij helft van de wedstrijd met zijn handjes in de lucht staat te bedelen bij de scheidrechter voor een overtreding

16 februari 2019 om 15:54

Opletten Twan000!
Die handjes in de lucht doet ie telkens als ie scoort en aangezien hij zo goed als 1 op 1 loopt komt dat bijna net zo vaak voor als het aandacht vragen voor een overtreding.

Iedere beoogde val die hij maakt bij een overtreding op hem gaan tegen de natuur wetten in. Verleden week nog hij wordt vastgehouden in een beweging naar voren hij weet een explosieve val naar achteren te creeeren. Zelf Newton kan hier geen antwoord op geven. Hij weet wekelijks de zijn collegas kaarten aan te naaien en scheidsrechters met zijn onmiddelijke geblaat tot verkeerde beslissingen te dwingen. Ook scheidsrechters lezen dit intervieiw waardoor deze spelers meteen op scherp stasn bij hun. In het kort een naaier.

16 februari 2019 om 16:31

Wat is Luuk de jong goed he!?

En iedereen behalve PSV-ers irriteren zich enorm aan Luuk de Jong. Zodra het startsignaal door de scheids kent hij maar 1 stand: zeiken en zeuren bij de scheids. Het zou hem sieren als hij gewoon zijn mond houdt en niet bij elk zuchtje gaat vallen (en ja, soms krijgt hij onterecht de beslissing niet mee zoals vorige week). En ja, nu willen PSV-ers vast aangeven dat tadic de laatste tijd ook lekker bezig is wat dat betreft. En ja, dat vind ik ook verachtelijk...

16 februari 2019 om 17:40

Als er een club is die veel op de scheids zeurt dan is dat jou clubje wel. Met als toppunt 2 weken geleden in de Kuip.

Chabot is volgens de statistieken de beste verdediger van de eredivisie. En dan bedoel ik met intercepties e.d. De Ligt is natuurlijk de meest complete verdediger in de eredivisie. Ik begrijp de Jong dus wel dat t dan lastig is om tegen te spelen.

Heerlijk al die zure reacties hier...ergeren jullie je elke week maar kapot dan gaat Luuk door met scoren en staan we straks weer met die schaal

Chabot en te wierik zijn nog mild man.. Als. Ik verdediger was geweest had ik zn poten in tweeën gebroken.. Echt een klassieke bloedhond die Luik de Jong.. Daarom red hij het ook nergens anders lkkr blijven janken daar in Eindhoven pas je goed tussen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

190 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Sevilla 7 0 1 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman ontvangt open sollicitatie: ‘Het EK blijft mijn grote doel’

Wout Weghorst kwam afgelopen seizoen tot zeventien doelpunten voor VfL Wolfsburg en de aanvaller is ook in deze jaargang zeer belangrijk voor de huidige nummer twee in de Bundesliga. Bondscoach Ronald...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren