‘Huntelaar en Sulejmani hebben in financieel opzicht iets meer betekend’

Zaterdag, 16 februari 2019 om

PSV gaat deze speelronde op bezoek bij sc Heerenveen, de club waar Ruud van Nistelrooij in het seizoen 1997/98 speelde. De oud-international kwam over van FC Den Bosch en werd een jaar later voor een recordbedrag van twaalf miljoen gulden aan PSV verkocht. De spits ontwikkelde zich stormachtig en groeide bij clubs als Manchester United en Real Madrid uit tot een spits van wereldklasse. “Dat heeft me niet verrast”, aldus erevoorzitter Riemer van der Velde.

“Zo’n bezeten vent heb ik zelden gezien” aldus Van der Velde, die lovend praat over Van Nistelrooij, momenteel trainer van PSV Onder-19. “Hij had denk ik een paar procent minder aanleg dan Marco van Basten, maar met zijn enorme gretigheid heeft hij dat gecompenseerd. Ik denk dat hij als trainer ook zijn sporen zal verdienen, net als Dirk Kuijt en Mark van Bommel. Belangrijk is dat ook hij een goede adviseur om zich heen heeft, zoals Van Bommel dat met Bert van Marwijk heeft.”

Van Nistelrooij vertrok in 1998 voor wat toen een record bedrag was. Of de Van Gol de beste aankoop van Heerenveen ooit is geweest in de tijd dat Van der Velde voorzitter was? “Je kunt spelers in verschillende tijden eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Klaas-Jan Huntelaar en Miralem Sulejmani hebben in financieel opzicht nog iets meer betekend, maar dat was ook alweer later. We hebben met bijvoorbeeld Afonso Alves, Marcus Allbäck, Georgios Samaras, Alfred Finnbogason een aardige naam opgebouwd als het gaat om het aantrekken van aanvallers.”

“Dat zijn geen beslissingen waarmee ik me meer bemoei”, aldus Van der Velde als hij gevraagd wordt of Van Nistelrooij ooit trainer van Heerenveen kan worden. “Ik wil ook niemand voor de voeten lopen. Als mens paste en past hij hier zonder twijfel. Met zijn ervaring op alle niveaus in het voetbal en nu als jeugdcoach kan hij het ook in het trainersvak ver schoppen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

4 reacties

En dan vergeet hij Dost & Uth nog in dit rijtje. Wat een spitsen hebben wij gehad, ik vind het ook enorm jammer dat we nu een huurling in de spits hebben.

Ik heb juist het idee dat Alves en sulejmani in financieel opzicht minder hebben betekend. Ja de directe transfers waren klappers, maar het mislukken van die spelers daarna en de twijfel die daardoor ontstond bij volgende spelers is op de lange termijn misschien wel een grotere klap geweest. Met juist van Nistelrooij, maar ook Huntelaar en Samaras werden er steeds grotere bedragen neergelegd omdat die spelers bij hun vervolgstap zeer succesvol waren. Zo'n wout Weghorst is enorm belangrijk voor het toekomstige transferperspectief van AZ. Janssen was niet veel. Alireza speelt ook niet echt een doorslaggevende rol, maar Wout doet het echt uitstekend. Zeker bij transfers wordt er enorm naar het verleden gekeken.

16 februari 2019 om 12:44

Heb je helemaal gelijk in. Het werkt idd op lengte termijn door. Daarom is het bijv voor een individuele club, maar ook voor de competitie als gehee van belang dat onze spelers het goed doen in het buitenland. 20 jaar geleden hadden we hetzelfde effect met onze coaches over de landsgrenzen. Die waren overal populair.

Begrijp niet waarom Dirk Kuijt wordt genoemd als trainer? Wat heeft hij tot nu toe laten zien? On: een van de beste spitsen ooit in de eredivisie. Wat een drive had deze gast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
175 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren