ADO Den Haag levert dankzij ‘lucky goal’ unieke prestatie tegen PEC

Vrijdag, 15 februari 2019 om

ADO Den Haag heeft vrijdagavond voor het eerst in de geschiedenis van de Eredivisie driemaal op rij van PEC Zwolle gewonnen. Het team van Fons Groenendijk zegevierde dankzij een ogenschijnlijk gelukkig doelpunt van Giovanni Troupé met 1-0 over de ploeg van Jaap Stam. Het betekende de eerste nederlaag voor de Zwollenaren onder de oefenmeester, na vier zeges en een remise in de eerste vijf duels. Door de overwinning stijgt ADO naar een voorlopige negende stek, terwijl PEC op een twaalfde positie terug te vinden is.

Het eerste bedrijf in de Hofstad leek doelpuntloos te eindigen, maar tegen de verhouding in en bepaald niet onfortuinlijk betrad ADO met een minimale voorsprong de kleedkamers. Op slag van rust wilde Troupée vanaf de rechterkant ogenschijnlijk voorgeven op Tomas Necid, maar de bal van de verdediger ging over Mickey van der Hart en via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Een hard gelag voor PEC, daar het team van Stam de thuisploeg in voetballend opzicht de baas was.

ADO ontsnapte in de openingsminuten al aan een tegentreffer. Robert Zwinkels redde op schoten van Gustavo Hamer en Stanley Elbers en hield de ploeg van Groenendijk daarmee overeind. PEC was voetballend de bovenliggende partij en kwam makkelijk onder de druk van de thuisclub uit, tot ongenoegen van de supporters van ADO. Vlak voor de verrassende 1-0 had Lennart Thy met een kopbal nog uitzicht op het openingsdoelpunt.

Het strijdplan van ADO voor de tweede helft was duidelijk: terugtrekken op de eigen helft en loeren op een counter. PEC had moeite om openingen te vinden in de stugge defensie van de Hagenaren en kwam niet verder dan pogingen van afstand van Hamer en Clint Leemans. De tweede gele kaart voor Younes Namli, negen minuten voor tijd, veranderde weinig aan het spelbeeld: PEC viel aan, ADO verdedigde met man en macht. Erik Falkenburg liet twee minuten voor tijd een goede kans op de 2-0 liggen.


Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Blij met de drie punten maar man man man wat een dramatisch wedstrijd.

15 februari 2019 om 22:04

Wou precies hetzelfde zeggen 3 punten binnen gelukkig maar wat was ADO weer slecht zeg pff

Mag ik 90 minuten van mijn leven terug? Pure tijdverspilling dit, wat een slechte pot. Helaas kwam ado op voorsprong en was de wedstrijd daardoor dood. Domme actie van Namli en makkelijk geel maarja moet hij niet doen, maar geef kanon dan ook geel voor dat provocerende gebaar als je zo pietluttig bent als scheidsrechter..

15 februari 2019 om 22:01

Vind een gele kaart idd wel overdreven Namli deed in mijn opzicht vrij weinig

15 februari 2019 om 22:04

Becker wil de confrontatie aangaan, Namli loopt niet weg. Ik snap dat je altijd beter weg kan lopen, maar dit is toch geen geel, dan verdient Becker er twee.

15 februari 2019 om 22:06

Namli verdiende niets, Becker verdiende geel en misschien wel rood vanwege een slaande beweging. Elke normale scheidsrechter zou dat inzien ware het niet dat wij vanavond geen normale scheidsrechter hadden.

15 februari 2019 om 22:04

Een beetje scheids geeft die kaart niet, maar goed Namli moet ook maar gewoon nadenken en weglopen. Al hadden we met 11 man de goal ook niet meer gemaakt denk ik hoor

15 februari 2019 om 22:11

Nee denk ik ook niet idd, alleen mist hij wel de wedstrijd van volgende week tegen de graafschap die we moeten winnen..

15 februari 2019 om 22:29

Kooij is met afstand de slechtste scheids die er is in nederland en dat zegt heel wat met pannekoeken als higler en mulder

Nou, geficiteerd dan meer Den Haag. Onverdiende overwinning die zomaar uit de lucht komt vallen. Heeft PEC aan zichzelf te wijten, ook onder Stam blijkt PEC niet in staat om door een muur heen te voetballen. Je ziet ook dat Van Duinen gemist wordt voorin, er is weinig power.

15 februari 2019 om 22:36

Zeker niet verdiend, ook al ben ik blij met de drie punten, nee verdiend is het niet. Succes de rest van het seizoen Zwolle

16 februari 2019 om 00:29

De wedstrijd in Zwolle kon ik nog meer mee leven na afloop, dat was ook heel slecht maar had wel een verdiende winnaar. Jullie ook nog succes!

16 februari 2019 om 07:37

Ploegen als psv en ajax hebben daar ook moeite mee. Dat ligt niet aan stam, als Zwolle supporter mag je nu toch blij zijn hoe het nu gaat je verdiende meer, maar als Zwolle zijnde verlies je wel is een potje

Een frustrerend potje waarin je te weinig creëerde om zelf iets te doen. PEC was niet bij machte om aanvallend iets te creëren en ADO had gewoon geen zin om te voetballen. Normaliter zou zo'n wedstrijd in een bloedeloze 0-0 eindigen, ware het niet dat door een gelukkige doelpunt van ADO (wij hadden 3 miljoen voor Kingsley kunnen krijgen, pffff) de wedstrijd toch een onverdiende winnaar kreeg. Het betonvoetbal heeft vandaag gewonnen en hoewel dat nooit leuk is mag PEC deze nederlaag zichzelf verwijten. Een John van 't Schip wedstrijd voor Jaap Stam vandaag.

Ten slotte heeft Joey Kooy wederom bewezen incapabel te zijn als scheidsrechter door naïef in het spelletje van Becker te vallen en Namli weg te sturen. Deze man is oprecht door elke trainer en speler al beschimpt en als de Knvb enige zelfreflectie heeft zullen zij inzien dat dit de laatste wedstrijd is van de gespeelde toparbiter de heer Kooy.

15 februari 2019 om 22:05

Schoonzoon van Frank de Boer, helpt hem toch in zijn carrière zo lijkt het

Wat een kansloze wedstrijd. Van beide kanten, maar nog meer van ADO. Jammer om Ado zo te zien, terwijl ze thuis spele. De veranderingen in de basis bij PEC pakte ook slecht uit; Kingsley kan niks beginnen op die linkerkant, van Duinen's werklust werd gemist. Alles ging helaas ook veel te traag. Die gele kaart voor Namli sloeg nergens op. Hij deed niks. Spijtig!

Heerlijke drie puntjes.... broodnodig. Maar wat was PEC slecht. ADO hoefde weinig te doen. Speelde op minder dan 75% van hun kunnen maar PEC kwam er gewoon niet door. PEC in de waan gelaten dat er iets te halen viel, raakte gefrustreerd en kwam met een man minder te staan.

Toppie ADO. Op voor de play-offs.

16 februari 2019 om 00:15

Blabla 75% van hun kunnen. ADO Kan er gewoon vrij weinig van en heeft met geluk gewonnen. PEC was niet best, en de rode kaart was belachelijk.

16 februari 2019 om 08:28

Ze kunnen in ieder geval de nul houden en winnen van PEC. Geluk dwing je in zekere maten af. Een wijze uitspraak van de Ajacieden onder ons.

16 februari 2019 om 00:31

En toen kwam er een olifant en die blies het verhaaltje uit Succes met de komende wedstrijden

16 februari 2019 om 01:53

75 procent? je moet even elke week kijken. dramatisch zooitje bij elkaar, geen passie niks. week in week uit, tijd dat die groenedijk eruit vliegt

16 februari 2019 om 08:43

Kijk ook elke week. Maar wat wil je met deze selectie. Vind het knap werk van groenedijk. Hij levert gewoon goed werk. Of kleef jij nog aan dat ene seizoen van destijds, seizoen 2010/2011 met Vd brom - Kubik - Immers - Verhoek - Bulykin - Toornstra - Dereijck - Leeuwin - Couthino? Ze staan 9e, spelen wisselvallig, maar toch moet Groenendijk pleite?

ik wil me 90 minuten terug en met geld aub,wat een schijtpot,en dan te bedenken dat deze zwolle feyenoord heeft gesloopt,rot toch op man,kunnen geen eens een voorzet geven amateurs

Kingsley op links is geen succes,elbers viel me ook tegen,ik had niet gedacht dat ik dit ooit ging zeggen ,maar het is te hopen dat paal weer fit is en van duinen,ik hoop dat ik het verkeerd heb maar de laatste 2 wedstrijden doen me weer een beetje aan vorig jaar denken,ze voetballen wel maar er gebeurt niks,is de vechtlust na 3 wedstrijden alweer weg en vervallen we weer in oude vorm?

Die rode kaart sloeg nergens op,Becker zoekt hem de hele tijd op

16 februari 2019 om 08:40

Dus slim van Becker, dom van Namli. Als je al geel op zak hebt, moet je je niet laten provoceren tot een opstootje. De scheidsrechter geeft dan beiden geel, ongeacht wie er begon of uitdaagde.

Lekkahhhhh 3 gestolen punten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie

17 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
De wegen van Baba Rahman en Chelsea lijken eindelijk definitief te gaan scheiden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren