PSV heeft grootse plannen na investering van tien miljoen euro: ‘Het PSV-dna’

Vrijdag, 15 februari 2019 om

De miljoeneninvesteringen van PSV in de eigen jeugdopleiding lijken steeds vaker hun vruchten af te werpen. Hoofdtrainer Mark van Bommel laat de eigen jeugd in het hoogste keurkorps doorstromen en langzamerhand worden de Eindhovenaren niet meer per se als ‘een koopclub’ beschouwd. PSV gaat de jeugdopleiding daarbij nog verder professionaliseren, om nog meer jeugdspelers naar het eerste te kunnen laten doorstromen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door binny)

PSV kiest duidelijk voor de Ajax-route. Proberen voor honderden miljoenen de eigen jeugd te verkopen. Ik denk dat dat een slim beleid is. In feite bizar knap hoe PSV de laatste jaren Ajax steeds van die titels afhoudt met veel minder budget.

15 februari 2019 om 08:39

En Ajax kiest voor de PSV route omdat ze de laatste jaren vaak spelers halen uit Zuid- Amerika.

15 februari 2019 om 08:42

We nemen het beste van elkaar over. PSV kocht altijd meer en richt zich nu op de jeugd zoals Ajax altijd deed. En Ajax koopt wat meer spelers. Dus dat doen onze topclubs goed, leren van elkaar.

15 februari 2019 om 08:45

Wat is nou je probleem? Omdat hij in een zn reactie Ajax heeft staan begin je al zowat te flippen man. Doe is relaxt joh. Ajax haalt nog genoeg uit de jeugd. Kluivert net weg en Klaassen. Donny, Mazraoui en De Ligt is toch prima de laatste jaren. Ik denk dat elke Ajacied het liefst alle spelers uit de eigen opleiding ziet maarja maar dat lijkt gewoon niet haalbaar. Ja het kan wel maar dan heb je niet het niveau wat Psv en Ajax nu hebben

15 februari 2019 om 09:00

Gaat alles wel goed met je flokyrs? Problemen in je (privé) leven? Je hoeft niet zo gefrustreerd te reageren want mijn reactie op Ruud Geels was heel normaal.

Het is daarnaast niet nodig om mij te overtuigen dat Ajax veel bezig is met haar jeugdopleiding want dat ziet iedereen wel.

15 februari 2019 om 09:12

Blijft triest dat je dit direct moet vermelden. Maar goed, ze moeten leren van elkaar.

15 februari 2019 om 09:25

Jarenlang waren Ajacieden trots op hun jeugd en bij elke speler die PSV kocht kregen supporters van Ajax kortsluiting. "Koopclub" 'geef fe jeugd nou eens kans' 'p$v'. Nu zijn de rollen aan het omdraaien en is het ineend allemaal prima om te investeren. Wat zijn jullie toch realistische supporters

15 februari 2019 om 09:28

Als ik je reactie lees Bergwijn komt hij ook best wel een beetje agressief verdedigend over. En dit terwijl ruusgeels psv juist een groot compliment geeft pak je er iets uit was voor jou als een rode lap op een stier werkt. En gezien de filmpjes zijn er helaas nog meer mensen die gelijk in de kramp schieten als er een vergelijking gemaakt wordt die helemaal zo gek nog niet is. On topic: helaas hebben sommige trainers meer verstand van voetbal dan van de economie. Eindhoven is met de Rotterdamse haven en de regio Amsterdam 1 van de 3 Nederlandse economische pijlers.

15 februari 2019 om 10:06

@dynek10: Ajacieden zijn nog steeds trots op hun jeugd hoor, en hoe kom je er in hemelsnaam bij dat iedere Ajax fan 'kortsluiting kreeg' als PSV een speler kocht? Weet je hoe dat komt? Omdat jij enkel de meningen van enkele vervelende stokertjes onthoudt en niet de algemene strekking van de gemiddelde Ajacied. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat je zelf ook een beetje van die orde bent, ook jij bent namelijk zeer regelmatig in een Ajax topic te vinden met -zoals jij dat dan zelf waarschijnlijk zou noemen- kortsluiting. Als ik door je laatste berichten heen scroll zie ik er 11 van de laatste 15 in een Ajax-gerelateerd topic, waarvan het overgrote deel een (lichtelijk provocerende) negatieve insteek heeft. Het woordje 'arrogant' komt in een aantal reacties uit het niks naar boven, 'real neemt Ajax niet serieus', 'alle Ajacieden hadden weer een grote mond', etc., etc. Kom op joh, praat nou niet zo generaliserend over het 'realisme' van een enorme groep supporters als je zelf zo'n insteek hebt. Dat is een beetje raar en hypocriet namelijk.

15 februari 2019 om 10:23

Het zit nog al diep #dynek10
Trouwens kopen ze nog steeds de basis bij elkaar.
Bommel gebruikt structureel dezelfde 13 spelers.

15 februari 2019 om 10:25

Maar als jij als moderator kan zien dat hij dat in zijn laatste 11 berichten doet waarom volgen er dan geen sancties? Zulke mensen heb je helemaal niks aan op een forum. Misschien kunnen die beter op voetbalprimeur terecht waar echt al het uitschot zit. Daar kun je namelijk alles zeggen.

Ik vind het alleen maar positief dat PSV ook die kant op wil. Goed voor het Nederlands voetbal.

15 februari 2019 om 10:41

Er volgen enkel sancties (reactie verwijderd met evt. puntaftrek) als je de community regels overtreedt, dat is in sommige van die gevallen van Dynek10 ook gebeurt inderdaad flokyrs. Maar we moeten ook niet gaan overdrijven, het is echt niet zo dat je gelijk 'niets aan iemand hebt', iedereen heeft recht op zijn mening, maar je moet het gewoon normaal (proberen te) verwoorden. Maar ik vind het altijd wel typerend om te zien dat de mensen die het hardst roepen over de negatieve kanten van rivaliserende supportersgroepen zelf tot de negatieve kant van hun supportersgroep behoren, vaak zonder dat ze het zelf doorhebben. Dit geldt overigens evengoed voor de kinderachtige Ajacieden die het andersom weer t.o.v. PSV (of Feyenoord) doen, don't get me wrong!

Er zijn hier op VZ tal van Psv'ers met wie ik hartstikke leuk overweg kan en vaak goede, inhoudelijke discussies voer. En misschien niet geheel verbazend zijn dat niet de jongens die continu roeptoeteren over 'arrogante Ajacieden' of om de haverklap van die kinderachtige stekende opmerkingen plaatsen.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

15 februari 2019 om 12:51

Het gaat om intenties. Bijvoorbeeld waarom een Romero en Sainsbury halen, terwijl je Lammers en Obispo hebt. Beiden zijn echt niet minder dan de 2 miskopen hoot. Dit gebeurde bij psv in het verleden veel vaker. Dit lijken ze langzaamaan wat aan te passen, maar zoals bovengenoemd voorbeeld is het er nog absoluut niet uit.

15 februari 2019 om 13:50

Maar kom op, ken jij een club waar niet altijd wordt gezocht naar de beste optie? Lammers is niet voor niets verhuurd, Romero stond bekend als een heel groot talent en werd gekocht in een periode dat werd aangenomen dat Luuk de Jong zou vertrekken. Obispo heeft onder zowel Cocu als van Bommel geen kansen gekregen dus we kunnen toch wel concluderen dat Sainsbury zeker wel beter is dan Obispo? Zelfs Isimat kreeg nog de voorkeur. Elke club haalt spelers wanneer ze denken dat dat nodig is. Feyenoord met Haps terwijl Malacia rondliep, Ajax met Cassiera terwijl Sierhuis er ook was. Om maar wat te noemen. Is toch niks nieuws?

15 februari 2019 om 15:20

@voetbalimpact

Quote: "het gaat om intenties. Bijvoorbeeld waarom een Romero en Sainsbury halen, terwijl je Lammers en Obispo hebt. Beiden zijn echt niet minder dan de 2 miskopen hoot. Dit gebeurde bij psv in het verleden veel vaker. Dit lijken ze langzaamaan wat aan te passen, maar zoals bovengenoemd voorbeeld is het er nog absoluut niet uit".

Is onzin. Ajax haalt ook Bande terwijl men de beschikking heeft over Cerny. En dat is ook logisch omdat jonge spelers nog niet in staat zijn om vijftig tot zestig wedstrijden te spelen en daarbij ook nog een gelijkmatig niveau te halen. Jonge spelers zijn wispelturig en wisselvallig en daarom heb je een bredere selectie nodig als je veel jonge spelers in je selectie hebt en op meerdere fronten om de prijzen wilt kunnen meespelen. Bovendien hebben jonge spelers ook meer dan oudere spelers concurrentie nodig omdat ze eerder naar gemakzucht neigen, helemaal als bovenmatig getalenteerd zijn.

15 februari 2019 om 18:55

Ach we zijn met z'n allen enorm hypocriet, maar ik denk dat buiten de onderlinge rivaliteit dat iedereen dit soort dingen toe juichen. Je ziet ook dat iedereen heeft opgemerkt dat we steeds verder achter kwamen, dat lijkt nu anders te gaan en dan zie je idereen enthousiast is, want we hebben de NL successen nodig en de goede juegdspelers.
Verder is het onzin dat de rollen aan het omdraaien zijn we nemen gewoon de beste dingen van elkaar over. Dat Bergwijn, Hendrix en Zoet spelen is goed en dat jongens als Gakpo en Itaharen erbij komen is ook mooi, maar zover ik t weet hebben we toch nog meer eigen jeugd in de basis: Blind, Donny, Mas, en natuurlijk de jongste aanvoerder in de knockoutfase van de CL ooit: Matthijs de Ligt

15 februari 2019 om 08:40

Dit is voor Nederlandse clubs ook de enige manier om echt bij te blijven in de huidige transfermarkt. Jonge, talentvolle spelers leveren nou eenmaal veel meer op. Ik vind het persoonlijk een goede stap, ook met het oog op Oranje.

15 februari 2019 om 10:40

Het is niet dat jonge spelers het meeste opleveren, maar jonge spelers (op een enkele uitzondering na) zijn de enige spelers die nog te halen zijn.

15 februari 2019 om 08:55

Meer op eigen jeugd focussen is niet de Ajax route. Er zijn tal van clubs die dit doen. En dan vindt men het gek dat Ajax arrogant genoemd wordt...

15 februari 2019 om 09:14

Haha Benzema... Het is maar waar je je druk om maakt en wilt zien...

Er staat ook in dat dit het economisch middelpunt van Nederland is. Wat een arrogantie daar in Eindhoven zeg. PSV supporters zeggen dat ze de beste club van Nederland zijn omdat ze de laatste decennia het meest kampioen geworden zijn. Wat een arrogantie. Aan het begin van elk seizoen zullen een hoop PSV supporters zeggen dat zij kampioen worden. Wat een arrogantie....

Is het natuurlijk allemaal niet... Maar als je jouw logica volgt en in de spiegel zou kijken zonder rood-wit gestreepte bril dan zie je dat gedrag van fans nogal wat gelijkenissen vertoont...

15 februari 2019 om 09:17

laat je niet zo kennen joh, met je arrogantie... En dan vindt men het gek dat mensen uit eindhoven calimero's genoemd worden. met deze reactie van je lok je dergelijke benamingen absoluut uit.

Over arrogant gesproken trouwens, eindhoven het economisch middelpunt van Nederland noemen.....

15 februari 2019 om 09:30

@oxxis: Eindhoven is sowieso de snelstgroeiende economie (als je cijfers van het CBS uit 2017 en 2018 gebruikt). De technologiebedrijven groeien daar als kool. Dat maakt ze misschien niet de grootste, maar wel het meest 'hot and happening'. Lokale bedrijven zijn Asml, Nxp, Daf, VDL Groep en Philips. Geen kleine jongens natuurlijk. Misschien is Eindhoven onze Silicon Valley? .

15 februari 2019 om 09:37

@supervo Roepen dat je de beste club bent of dat je kampioen wordt zijn totaal andere uitspraken als deze.

@oxxis Heeft niks met calimero te maken. Dat woord wordt te pas en te onpas gebruikt om de arrogantie tegen te spreken. Dat ik een ajacied arrogant noem om deze uitspraak betekent niet dat ik me als PSV-supporter niet serieus genomen voel (wat de echte betekenis van calimero is).

Ik constateer alleen dat het een arrogante uitspraak is om een visie die honderden of misschien wel duizenden clubs hanteren de 'Ajax-route' te benoemen.

15 februari 2019 om 09:57

Eindhoven is qua techniek gezien, het middelpunt van Nederland/Europa/wereld. Of dat economisch ook zo is, dat weet ik niet.

15 februari 2019 om 09:05

Wat is de Ajax route dan? Volgens mij doen veel andere clubs ook investeren in de jeugd.

15 februari 2019 om 09:36

Als je 100 Europese trainers deze vraag stelt antwoorden er 99 dat daarmee bedoelt wordt; fors investeren en jeugd en scouting van jonge talenten, deze goed inpassen. Precies wat mark van Bommel en PSV nu aan het doen zijn. Super dat psv dit nog verder aan het professionaliseren is.

15 februari 2019 om 09:28

Ik snap wat je bedoelt, maar zo is het natuurlijk niet helemaal. Ajax heeft altijd al een groter budget gehad dan PSV. Alleen stond het niet altijd op het veld. Dit seizoen en vorige seizoen heeft Ajax een betere selectie, voornamelijk dit jaar. Dat zou inderdaad enorm knap zijn. Maar in de tijd van Frank de Boer, had PSV zeker geen slechter elftal. Denk aan het seizoen dat Van Bommel er weer speelde, Strootman, Mertens en Lens.. dat soort gasten liepen daar toen rond.

15 februari 2019 om 10:46

Waarom heeft Ajax een betere selectie ? Ajax heeft meer spelers met individuele klasse terwijl PSV juist weer meer spelers heeft met teamspirit. En zolang de combinatie niet goed is hebben ze allemaal te weinig kwaliteit om het verschil te maken.
Neem Pereirro. Ook in mijn ogen veruit de beste voetballer van Psv. Deze man heeft scorend vermogen en kan ook iemand vrij voor de goal zetten. Echter door een mindere instelling is zelden de beste man van Psv. Terwijl als zijn mentaliteit beter was geweest hij allang niet meer bij PSV gespeeld had.
Dus ja, wat is een betere selectie ? Vooral als je ziet dat Ajax flink in de problemen komt als een Onana, de Ligt of Nico afwezig is.

15 februari 2019 om 09:55

Alleen mijn club Ajax, is er helaas van afgestapt, plan Cruijff wordt niet meer uitgevoerd.

15 februari 2019 om 10:47

Je moet wat als je geen prijzen wint. Daarbij heeft ook Cruijff altijd spelers gekocht.

Mooi streven.

Beter is de ambitie dat 50% van de basis 11 uit eigen jeugd bestaat.
Maar ze blijven toch gewoon kopen.

15 februari 2019 om 08:38

Dat kunnen ook aangekochte talenten zijn. Koop ze wanneer ze 15 zijn, laten debuteren op hun 18e en dat is eigen jeugd

15 februari 2019 om 08:48

Hahaha precies wat ik ook dacht. 50% van de 1e selectie vanuit de jeugd laten doorstromen heeft weinig zin als je ze allemaal op de bank zet. Ik geloof dat PSV zondag iets van 12 wisselspelers op de bank had, dan is het niet lastig om die allemaal uit de jeugd te halen. 30-50% van de basis zou inderdaad een mooier streven zijn.

15 februari 2019 om 08:56

50% basis lijkt mij niet te doen als je op het hoogste niveau mee wilt blijven doen. Helemaal niet met het tempo dat de echt grote talenten: Bergwijn, De Jong, De Ligt weer worden weggekocht. Dan mist de ambitie ook zijn doel. Uiteindelijk blijft het wel om prijzen gaan.

15 februari 2019 om 08:56

Dat zal niet meevallen 5,5 voetballer uit de jeugd in de basis...

Ik ben benieuwd of de ambities ook daadwerkelijk gehaald gaan worden. Met Bergwijn en Ihattaran hebben ze nu een geweldige speler in de basis staan en komt er een groot talent aan. Andere basisspelers als Zoet, Hendrikx is leuk Eredivisie materiaal, maar geen echte internationale (sub)top. Wel benieuwd wat Lammers volgend seizoen laat zien !

15 februari 2019 om 09:22

telt een aankoop van 16-17 jaar niet als een halve?

15 februari 2019 om 17:07

Nouja het hangt ervan af hoe streng je kijkt. Als je het hebt over doorstroming vanuit de jeugd wel, als je kijkt naar eigen jeugd niet.

15 februari 2019 om 09:35

Streven is leuk maar net zoals het geneuzel van 50% in de top moet vrouw zijn, het belangrijkste is ze moeten er wel zijn. Daarin krijg je gewoon de ene periode 3 jeugdspelers aangevuld moet aankopen en de andere periode 8 jeugdspelers aangevuld met aankopen. Wij hebben als land geen onuitputtelijke bron van super talenten zodat er elk jaar 3 toppers bij elke topclub in Nederland ingepast kan worden op de positie die vrij komt. Maar goed streven van PSV, je ziet aan een Bergwijn dat als je die opleid je hem voor heel veel geld kan verkopen en daarmee kan je groeien als club zijnde.

15 februari 2019 om 10:49

Hij heeft het niet over de eerste 11 maar over de selectie. Als je nu naar PSV kijkt dan zijn de invallers vaak jeugdspelers terwijl bij Ajax dit vaak gekochte spelers zijn.

Ik vind doelstellingen met aantal spelers in het 1e elftal hebben altijd leuk voor de bühne, maar je moet gewoon zorgen dat je de beste selectie mogelijk hebt en of dit nu met 30% of 80% jeugdspelers maakt niet uit. Met zo'n doelstelling ga je toch selectief selecteren en geef je een jongen uit de eigen opleiding een voorkeursbehandeling. Als het ware ben je dan als club bezig met positieve discriminatie. Met quota werken kan haast alleen maar ten kosten gaan van de kwaliteit. Dat zie je ook in het bedrijfsleven.

15 februari 2019 om 09:17

Nou een echte voorkeursbehandeling is het nu ook weer niet bepaald. Stel je zit vanaf je 8e bij de opleiding en tegen de tijd dat je aansluit bij onder 17 halen ze een Braziliaan van 16 die op dezelfde positie speelt. Die doet het goed en gaat 3 jaar later naar het eerste elftal als “eigen jeugd”. Lekker dan... dus ik vind zelf dat je dan als trainer ook echt wel de voorkeur mag geven aan iemand die al 11 jaar zichzelf hard inzet voor de club en ook de club heel goed kent. Aan de andere kant zegt Faber ook dat ze ambitieus moeten blijven. Met andere woorden: waarschijnlijk gaat dat niet lukken maar we gaan niet op safe spelen door te zeggen 2 spelers uit eigen jeugd.

15 februari 2019 om 09:30

Dat is de topsport hé. Elk procent dat iemand beter is dan de ander kan het verschil maken. We hebben het hier moet over er amateurclub waar je als speler contributie moet betalen.

15 februari 2019 om 09:41

Die paar procent kan ook het begrijpen van hoe de trainer wil spelen zijn, inzet op basis van je hele leven al geïnvesteerd hebben voor je club en andersom, het meekrijgen van derby’s etc. Dan kan het misschien qua voetbal net iets minder zijn maar met karakter kom je veel verder dan een speler die 20% onder zijn top speelt tegen de kleintjes.

Dus dat de trainer dan voor de jeugdspeler kiest begrijp ik wel. Overigens heeft van Bommel dat ook door gezien zijn wisselbeleid anders had Guiterrez wel meer minuten gemaakt en niet Sadilek of ihattaren die voetballend veel minder ver zijn.

15 februari 2019 om 09:58

Eens, met het streven om zoveel mogelijk jeugdspelers te hebben is niks mis, maar om er echt concrete cijfers aan te hangen vind ik ook niet zo zinvol.

Uiteindelijk kijk je toch gewoon per positie wat je daar hebt lopen, en als de jeugdspeler niet goed genoeg is koop je iemand van buitenaf.

15 februari 2019 om 14:11

Een doelstelling is heel wat anders dan jezelf een quotum opleggen. Eerste is een wens (mits kwaliteit toereikend is), tweede is een eis (die ook bij onvoldoende kwaliteit in de jeugd gehaald moet worden) Faber geeft hier aan te kiezen voor de eerste optie. Niets mis mee.

De Telegraaf haalt hun inhoud nu ook al van deze site?! 😉 Eergisteren volgens mij een heel onderwerp hierover in het topic over Brands en Ihattaran (of hoe je het ook schrijft). Cabanaissance (?) Had het toen al over de cultuuromslag bij PSV. Maar ze doen dat goed, denk ook dat PSV de meest ervaren en verstandige directeur heeft die je als club maar kan hebben. En belangrijk: Gerbrands lijkt totaal niet narcistisch, itt verschillende ander (oud)directeuren, die zichzelf heel belangrijk acht(t)en.

PSV gaat dus gewoon hetzelfde doen als Ajax en Feyenoord. Feyenoord gaat de jeugdopleiding professionaliseren in Feyenoord City en Ajax is al bezig met een heel nieuw jeugdcomplex. Niets nieuws dus onder de zon. Alleen blijft de vraag over of het nog wel zinvol is. De talenten vertrekken steeds sneller en eisen eerder een basisplaats. Dat zal bij PSV ook gaan gebeuren. Grote clubs blijven ook meer aan je talenten trekken. Op de leeftijd van 16 mogen ze maar voor 2 jaar tekenen, op de leeftijd van 18 begint het getouwtrek opnieuw en mogen ze tot 21 tekenen. Dan blijft er voor je jeugd alleen korte termijn beleid over. Ondertussen heeft meneer Raiola zich dan ook geinstalleerd om de krenten uit de pap te vissen. In Jong PSV kun je toch niet eeuwig blijven voetballen.
Ajax heeft ondertussen ondervonden dat dit beleid toch ook nadelen heeft en probeert weer een nieuwe weg hierin te vinden. Veel jeugdspelers in je elftal maken je elftal kwetsbaar. Je grootste talenten zijn voor hun 23ste al gevlogen. Zal bij PSV ook gaan gebeuren, mar tot nu toe heeft PSV weinig naam als opleider dus komt dit later.

Ambitieus: alleen bestaat de huidige selectie over een paar % uit eigen jeugd. Vrij grote kudde komt uit de Ajax jeugd.. Wel een goed sterven om je jeugd meer in te passen, alleen moet dit niet leiden tot slechte resultaten in Europa!

15 februari 2019 om 09:20

Een groot gedeelte van de selectie bestaat al uit eigen jeugd, daar heeft Ajax niks mee te maken. Bergwijn heeft inderdaad tot zijn 13e bij Ajax gespeeld, maar die reken ik toch echt tot eigen jeugd. Je kunt niet al op de kleuterschool beginnen met scouten. Ik ben het trouwens met je eens dat resultaat boven alles gaat. Maar als de jeugd goed genoeg is dan speelt de jeugd ook. De jeugd was echter vaak niet goed genoeg bij PSV.

15 februari 2019 om 09:21

Wat is dan eigen jeugd en Ajax jeugd volgens jou? Ik meen ergens gelezen te hebben dat 2 jaar in de jeugdopleiding gewoon eigen jeugd is, ongeacht of ze dan pas beginnen met voetballen of voorheen al bij een andere club hebben gezeten

15 februari 2019 om 09:33

Het is ook een logische sportieve stap voor voetballers om naar PSV over te stappen. Vergelijk het met Duitsland, Bayern Munchen heeft ook veel spelers met een Borussia Dortmund verleden rondlopen.

15 februari 2019 om 10:28

PSV heeft met Zoet, Hendrix, Bergwijn (die komt van Ajax maar heeft gewoon 5-6 jaar in de PSV jeugd gespeeld), Rigo, Gakpo, Sadilek (aangetrokken in O17), Ihatarren, Verreth, Teze en Van Osch juist een hoog percentage spelers uit eigen jeugd in de selectie. Nu doen die laatste paar namen er allemaal nog niet zo veel toe, want die spelen (nog) vrijwel nooit maar de doorstroom is wel degelijk in orde de laatste jaren.

Jij doelt met ex-Ajacieden dan waarschijnlijk nog op Malen en Rosario, maar die zijn beide geen jeugdspelers, nooit in de jeugd gespeeld, sloten gelijk aan in de JL bij Jong Psv. Rosario had zelfs al betaald voetbal gespeeld in Almere. Zelfde geldt voor Mauro Jr., die heeft wel her en der wat stages gelopen in de jeugd maar kwam pas officieel naar PSV in 2017 om ook direct bij Jong PSV aan te sluiten.

Zolang ze een trainer hebben die de jeugd ook de kans geeft is dit een goede ontwikkeling, maar hoe gaat het straks als er een resultaattrainer komt? Je moet dus ook je trainers erop selecteren, daar kan psv nog wel winst boeken.

15 februari 2019 om 09:35

Idd, dan pas zal het echte PSv-dna blijken.

15 februari 2019 om 10:39

Het feit dat in de jeugd bijna alleen maar oud spelers als trainers worden aangesteld, bij wijze van spreken, geeft wel aan dat hier bij het selecteren van trainers ook naar gekeken wordt. Net zoals bij het eerste. Van Cocu naar van Bommel naar misschien wel van Nistelrooy over een paar jaar. Al moet van die laatste nog blijken dat het een goede trainer is.

15 februari 2019 om 11:07

PSV heeft wel vaker oud spelers aangesteld als coach. Voorlopig zijn het vooral woorden en geen daden bij Psv. De jeugd die daar doorbreekt is de jeugd van Sparta.

15 februari 2019 om 12:15

Volgens mij is van Bommel tot nu toe geen voorbeeld van een coach die vooral woorden heeft ipv daden op het gebied van jeugd laten spelen? Je opmerking over 'jeugd van sparta' ga ik niet eens op in, dat heeft toch geen zin vermoed ik.

15 februari 2019 om 14:48

Met veel fantasie kom je tot 3 jeugdspelers die regelmatig in de basis staan. Dat vind ik niet zo speciaal.

15 februari 2019 om 14:58

Zoet, Hendrix, Bergwijn. Nou poeh, wat een fantasie heb je daar voor nodig zeg. Niemand zegt toch ook dat 3 jeugdspelers in de basis 'speciaal' is, het is gewoon prima. Zeker als je dan met Gakpo, Sadilek en Ihattaren wat jong talent uit eigen jeugd er achter hebt lopen die zo nu en dan invallen.

Je kunt niet mee in de top van Nederland / in de CL met een stuk of 6 - 7 jongens uit je jeugd, of je moet echt een keer een zieke monsterlichting hebben. Maar normaal moeten Ajax en PSV het gewoon met een stuk of 3 - 4 jongens uit de jeugd doen, vul die nog aan met wat tactische jonge aankopen (malen, Dolberg, Rosario, Onana, Frenkie, etc.) en wat gerichte aankopen en voila: een gebalanceerde selectie.

Geen koopclub. Mwoa. Lozano. De jong. Gutiérrez. Pereiro. En je hele verdediging. Overigens geldt dit ook voor Ajax en Feyenoord. Hoort ook bij een gezonde topsport mentaliteit. Zo verhoog je de weerstand. Andere invloeden. En een jeugdspeler weet dat die echt net een stap extra zal moeten zetten als die het wilt maken.

Wat wel jammer is aan al deze investeringen van de topclubs, is dat de talenten van de kleinere eredivisieclubs steeds worden weggehaald door de topclubs, voordat ze ook maar een minuut in het eerste hebben gespeeld. En daar krijgen ze dan een fooi voor terug.

Zo krijg je nooit een sterkere eredivisie.

Beter zou men afspreken dat iedere eredivisieclub aan minimumeisen moet voldoen met hun jeugdopleiding. Anders mogen ze geen eredivisie spleen. En dan tot 19 jaar geen spelers bij elkaar weghalen, tenzij ze weg moeten bij een club. Dan maak je de eredivisie sterker en kunnen die jongens ook nog lekker in hun vertrouwde omgeving blijven.

15 februari 2019 om 11:36

Door dit soort gedachtes zou je als Nederland (competitie en landen) nooit meer meekomen. Een frenkie had bij Willem 2 nooit zover geweest nu als bij Ajax. En dat gedoe van AZ is ook gewoon zielig. Als een stengs, en ook Vincent Janssen eerst de Nederlandse top doen zien ze snel genoeg wel of ze nog meer kunnen. Maar van AZ jeugd naar spurs kan gewoonweg niet.

15 februari 2019 om 14:12

Van Dijk, Robben en Gullit. Zomaar 3 wereldtoppers die de jeugdopleiding niet bij kleinere clubs genoten hebben.

Misschien zou Frenkie bij Willem II wel andere dingen leren die hem uiteindelijk verder brengen.

Wat AZ betreft. Prima als jongens eerst een tussenstap maken, maar die hebben wel eerst een paar jaar bij AZ in het eerste gespeeld. Bij de kleinere clubs komen de grote talenten zover niet, want dan heeft een topclub ze al ingelijfd. En dan vallen ze later af zoals de meesten en hoor je er nooit meer iets van.

Mooi verhaal hoor. PSV mag dan wel duidelijk een van de grootste clubs zijn van Nederland qua prestaties van het eerste elftal, maar wat er vanuit de jeugd is doorgebroken ontstijgt het de subtop niet. De jeugd van PSV is historisch gezien gewoon pure armoe.

15 februari 2019 om 12:51

Dat is domme opmerking nummer 2 in dit topic. Bij nummer 3 ben je af. In bovenstaand artikel wordt namelijk een ontwikkeling beschreven die er aan moet bijdragen dat in de toekomst juist wel de jeugdspelers van een hoger niveau worden. Maar ik heb niet het idee dat jij dit wilt begrijpen.

15 februari 2019 om 14:50

Kun je ook inhoudelijk reageren, of is de persoonlijke aanval de beste verdediging in jouw geval? Bij persoonlijke aanval nummer 3 krijg je een report.

15 februari 2019 om 16:23

Het vervolg van reactie bevatte het inhoudelijke onderdeel. Je weet namelijk totaal niet waar je over praat en roept maar wat. Erg storend.

We moeten naar een tijd waarin we spelers als Schwaab en viergever zelf op kunnen leiden. Het zijn spelers die hard werken en weten wat er gevraagd wordt. Het zijn bij uitstek niet de beste voetballers. Vandaar dat ik denk dat we dat soort spelers zelf moeten kunnen opleiden.

Het zal moeten waar PSV eerst de parels haalde uit het buitenland en voor veel geld doorverkocht na een mooie carrière bij Psv. De wereld is kleiner geworden alle clubs azen op deze parels en zijn ook overal bekend. Clubs uit het buitenland met meer kapitaal kopen deze dan voor de neus weg. Dus het is of meegaan met het grote geld of proberen zelf spelers op te leiden. PSV gaat dus voor de laatste optie die minder risicovol is en eigenlijk voor Nederlandse clubs ook de enige optie is. Uiteraard ontkomt er niemand aan om gerichte aankopen te doen voor posities waar de jeugd te kort komt, maar verder moet je het met de jeugd doen.

Wat een reacties weer hier. Kunnen we Ajax hier misschien een keer buiten houden? PSV is in mijn ogen goed bezig. De juiste route in inderdaad de route van jeugd inpassen waar het kwalitatief van een bepaald basisniveau is (en dan bij te schaven naar het gewenste niveau) in combinatie met gerichte aankopen voor posities waar je tekort komt. Waar PSV wel in verschilt zijn de deals met topspelers om nog een jaar bij te tekenen voor een soepele vertrekregeling. Iets wat op de korte termijn werkt en het typisch persoonlijke karakter van PSV ook wel onderstreept. Wel moet er goed gekeken worden naar de contracten als jeugdspelers eenmaal tegen de basis aanzitten of net instromen, want er lopen er net iets teveel af op cruciale momenten in mijn ogen. De eerste grote investering is gedaan, nu door blijven investeren!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
5.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

‘Kapsalon met shoarmavlees stond aan basis van ontslag Van Bommel’

Het ontslag van Mark van Bommel als trainer van PSV heeft een opvallende oorsprong, zo doet Johan Derksen vrijdagavond uit de doeken bij Veronica Inside. De analist heeft uit 'betrouwbare bron'...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Manchester United komt mogelijk bij een verrassende vervanger van de geblesseerde Marcus Rashford uit. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren