Update: Arsenal zonder Alexandre Lacazette in volgende ronde Europa League

Vrijdag, 22 februari 2019 om

Alexandre Lacazette heeft zijn excuses aangeboden voor zijn rode kaart in het Europa League-duel tussen BATE Borisov en Arsenal (1-0), donderdagavond in Wit-Rusland. De aanvaller van de Londenaren kreeg vijf minuten voor het einde een rode prent voor het uitdelen van een elleboogstoot jegens Aleksandar Filipovic. Arsenal zal zodoende in het weerzien met BATE niet over de Frans international kunnen beschikken.

“Het team in de steek laten op zo’n manier geeft een heel slecht gevoel”, erkende Lacazette via zijn officiële Twitter-account. “Ik had kalm moeten blijven, maar dat is niet altijd makkelijk. Sorry. Er zijn nog steeds negentig minuten te spelen en ik geloof dat mijn teamgenoten het tot de volgende ronde zullen schoppen.” Lacazette werd in de 84e minuut rond de middenlijn duidelijk vastgehouden door Filipovic, die zijn actie moest bekopen met een slag in het gezicht.

Srdan Jovanovic, de dienstdoende scheidsrechter, twijfelde geen moment en toonde Lacazette een rode kaart. Unai Emery zal zijn plannen moeten wijzigen nu hij over een week niet over de spits kan beschikken. “Ik heb zijn actie niet gezien, maar we moeten onze frustratie kunnen controleren”, vertelde de manager van Arsenal na afloop. “De rode kaart is slecht nieuws. Over een week spelen we niet met Lacazette. Maar dat geeft een andere speler weer een kans.”

Michael Owen vond de rode kaart voor Lacazette terecht, maar vond dat Filipovic geel had moeten zien. “Het is heel frustrerend voor een voetballer wanneer je je tegenstander uitkapt, op het punt staat om weg te lopen en je wordt vastgehouden”, vertelde de oud-aanvaller in zijn rol als commentator bij BT Sport. “Hij gebruikte twee handen. Ik zoek niet naar excuses, maar hij krijgt niet eens geel ervoor. De rode kaart voor Lacazette is terecht. Een schandalige actie.”

Update 22 februari 18.45 uur – Arsenal zonder Alexandre Lacazette in volgende ronde Europa League
Alexandre Lacazette is door de UEFA voor drie Europese duels geschorst vanwege de rode kaart die hij vorige week ontving in de Europa League-wedstrijd van Arsenal tegen BATE Borisov. De Franse aanvaller werd in het eerste zestiende finale-duel tussen beide teams van het veld gestuurd na een elleboogstoot jegens Aleksandar Filipovic en zat donderdagavond tijdens de return al een schorsing uit. Doordat Arsenal zich ten koste van BATE wist te plaatsen voor de achtste finales, zal Lacazette ook het tweeluik met Stade Rennes aan zich voorbij moeten laten gaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door levski1)

Nette reactie, zie je ook niet zo heel vaak.

15 februari 2019 om 08:52

Misschien binnen Arsenal niet, maar dit zegt vrijwel iedere voetballer die een rode kaart heeft gekregen. Is het niet via Twitter, dan in een interview na de wedstrijd. En in elke excuses zit ook het stukje 'ik heb de fans en/of mijn ploeggenoten in de steek gelaten', dus hij is niet eens origineel.

15 februari 2019 om 09:08

Ik ben wel heel benieuwd wat hij dan had moeten zeggen..? Dus alleen als iets origineel is, is het geloofwaardig?

15 februari 2019 om 09:35

Zeg ik dat?
Ik reageer op Samcro dat hij zegt dat je het niet zo vaak ziet dat iemand zijn excuses aanbiedt na een rode kaart.

Enige excuses die je kan maken na zoiets smerigs is oprecht sorry zeggen tegen de persoon wiens gezicht je bijna hebt gemold en om daarna Arsenal naar de CL te schieten in de PL.

22 februari 2019 om 20:00

Je kan ook overdrijven. "wiens gezicht je bijna hebt gemold". De beste man heeft 0,0 schade overgehouden en heeft ook weinig last van de elleboog gehad.

23 februari 2019 om 02:33

Ik hoop voor je dat je nooit een elleboog in je gezicht krijgt, want dan zul je wel anders piepen.

Als dit een speler van Barca of Bayern was geweest, stond hij gisteren al op het veld.

Lol? Hier snap ik dus he-le-maal niets van! Waarom krijgt Lacazette 3 wedstrijden? Voor een rode kaart staat standaard 2 wedstrijden, waarom dan niet gewoon 2? Ja het was een elleboog, maar bijvoorbeeld de karatetrap van Muller was ook maar 2 wedstrijden schorsing.. zoiets is in mijn ogen een ergere overtreding dan de elleboog van Lacazette in dit geval. Trieste beoordeling dus...

22 februari 2019 om 19:26

Bij de Uefa is het standaard één wedstrijd en dan beoordelen ze of een bijkomende schorsing nodig is. Een bewuste elloboog richting het gezicht van de tegenstander is volgens mij wel reden genoeg om er drie wedstrijden van te maken, daar lijkt me geen discussie over mogelijk. Het is simpelweg een smerige actie die niet thuishoort op het veld.
Dat je die van Muller erger vond, vind ik wel vreemd. Daar was namelijk helemaal geen bewuste intentie in het spel en volgens mij had hij enkel oog voor de bal (heb de beelden ook terugbekeken), maar wel met het risico om de tegenstander zwaar te blesseren. Hij heeft dus ook een bijkomende schorsing van één wedstrijd ontvangen, wat me volkomen terecht lijkt, maar meer hoeft ook niet.
Twee correcte beoordelingen dus...

22 februari 2019 om 19:47

Ben ik het dus totaal niet mee eens. Ik ben het met jou eens dat Müller het niet bewust deed, maar het blijft een ridicuul gevaarlijke actie die net zo goed niet thuis hoort op het veld. De actie van Lacazette was onbezonnen, dom en uit frustratie. Dan is een schorsing terecht, alleen vind ik 3 wedstrijden niet terecht. Wederom, die van Müller mag dan "onbewust" zijn, maar zijn actie was 10x gevaarlijker dan die van Lacazette. Die van Müller had serieus letsel kunnen opleveren voor Tagliafico, en dat hoort mee te wegen. Ik vind het in ieder geval onduidelijk waarom ze tot deze beoordeling zijn gekomen en ik vind dat ze inconsequent zijn.

22 februari 2019 om 20:01

Dus je vind een actie die niet bewust was even erg als een bewust gegeven elleboog uit frustratie? Dat zegt genoeg over je objectiviteit in deze situatie; die is ver te zoeken. Sowieso als je bewust iemand een elleboog geeft vind ik drie duels te weinig; dat soort gedrag hoor je gewoon met vijf wedstrijden te bestraffen. Je bewust vuil maken aan ernstig gemeen spel gelijkwaardig bestraffen als Muller en dat dan een karatetrap noemen.. Nee, Lacazette heeft geluk dat ze niet zo streng zijn geweest.

22 februari 2019 om 20:32

Haha komaan, het gaat mij om de inconsequentie. Lacazette zijn elleboog kwam voort uit belachelijk trekwerk aan zijn shirt door de tegenstander, dus als reactie op een actie. Dus inderdaad bewust, slecht etc etc. Maar het gaat mij om de vergelijking. Natuurlijk noem ik dat van Muller een karatetrap, want dat was het ook. Dat het niet de bedoeling was, maakt het niet geen karatetrap meer.. En ondanks dat het niet bewust was, was het wel volledig onnodig om daar zo voor de bal te gaan. Hij brengt dus onnodig een tegenstander in gevaar. Met de snelheid waarmee het ging had Tagliafico ook zomaar een schedelbreuk kunnen hebben en een stuk verder van huis. Het gaat mij om het verschil. Lacazette 3 wedstrijden zou terecht zijn, wanneer andere vergelijkbare (of waar de gevolgen veel erger hadden kunnen zijn) overtredingen hetzelfde bestraft zouden worden. Dat is niet het geval. Dat heeft zo min mogelijk met mijn club voorkeur te maken, dat probeer ik in ieder geval. Müller heeft gewoon echt heel erg veel geluk gehad dat Tagliafico geen serieuze schade heeft ondervonden, want die kans was gewoon heel heel erg groot. Als die schade er wel was, dan waren meerdere wedstrijden wel gerechtigd geweest zeker?

22 februari 2019 om 21:06

Jackie je ziet er volledig naast, want de gevolgen van de tackle/actie worden helemaal niet mee in rekening gebracht, dat is ook volledig irrelevant in deze kwestie. Het enige wat telt, is de intentie van de actie.
Bij Lacazette was het overduidelijk een bewuste slag richting de tegenstander, wat helemaal niets met het spel te maken had. De andere kreeg overigens ook geel voor al dat getrek, dus die werd ook bestraft, maar dat maakt de reactie van Lacazette toch niet goed? Hij had overigens ook zijn schedel kunnen breken, maar zoals ik al zei, dat is volkomen irrelevant.
Bij Muller was het inderdaad een gevaarlijke trap, maar helemaal niet met het idee om Tagliafico te raken, wel in een poging de bal te spelen. Dat maakt het niet minder erg, want hij brengt de tegenstander in gevaar en krijgt daarom terecht een rode kaart. Met het verschil dat het niet nodig is om het zwaarder te bestraffen.
Als er iets is wat je de Uefa in dit geval niet kunt verwijten, is het echt wel dat ze inconsequent zijn. Ze houden zich perfect aan de regels en delen in beide gevallen (maar ook in vele andere) volledig correcte straffen uit.

23 februari 2019 om 06:19

Hier moet ik Levski tovh gelijk geven. Iets wat bewust is moet harder tellen dan iets wat onbewust is.

Zo 3 wedstrijden is echt balen voor zowel Arsenal als Lacazette. Maar persoonlijk vind ik 3 matches voor een elleboog wel een passende straf. Denk uiteindelijk dat Arsenal ook zonder Lacazette wel doorgaat over 2 matches.

22 februari 2019 om 20:02

Het is ook wel een passende straf, maar het is wel krom in vergelijking met andere straffen die de Uefa uitdeelt met betrekking tot rode kaart. In vergelijking met bijvoorbeeld de actie van Müller vind ik dit een te zware. Dat betekent niet dat dit eigenlijk te zwaar is, maar dat van Müller veel te licht.

22 februari 2019 om 21:26

Het enige kromme is de denkwijze die de Arsenal-fans in dit topic hanteren. Het is te gek voor woorden dat een bewuste slag als minder zwaar wordt beschouwd dan een onbewuste, hoewel zonder twijfel buitensporige en onnodig gevaarlijke trap in het gezicht van de tegenstander.
De Uefa past net zeer duidelijke en consequente regels toe, je moet ze maar eens nalezen, ze zijn makkelijk te vinden via hun site. Je moet daarvoor wel eerst begrijpen wat het verschil is tussen 'gevaarlijk spel' en 'een aanval op een andere speler op het veld', en misschien ook je gekleurde bril afzetten.

23 februari 2019 om 01:29

Levski, jij mag ook wel eens wat minder arrogant doen zeg.. Ik geloof je heus wel qua regels etc, alleen ik vind het vrij verwonderlijk dat de gevolgen niet meetellen en de intentie wel, terwijl je de intentie niet altijd kunt "meten". Müller zal het heus onbewust doen, maar je zult het op basis van beelden nooit met complete zekerheid kunnen zeggen. Daarom blijf ik het krom vinden. Opzich is het niet zozeer vreemd dat Lacazette er 3 krijgt, maar meer dat Müller er 2 krijgt. Ja ja, ondanks de door jou genoemde regels vind ik het alsnog vreemd. Maar, om jou even tevreden te stellen: ondanks mijn eerste reactie, vind ik de straf voor Lacazette wel degelijk terecht. En, die speler die Lacazette zijn shirt uittrok kreeg geen geel, dus dat is wel degelijk een fout.

23 februari 2019 om 02:00

Jackie

Gewoon niet meer reageren op Levski, de beste knaap maakt het graag persoonlijk inmiddels. Verspilling van tijd als mensen dat doen op een forum. Hij heeft inmiddels zes keer hetzelfde verhaal gezet onder mijn comment. Meneer kent de regels als de beste en volgens die regels moet het exact zijn. Volg jij niet die mening? Dan ben je krom en belachelijk. Niet iemand die een discussie aan wil gaan wat je hier verwacht.

Als je er niet bij kan dat de verhouding Lacazette - Müller vreemd is zegt het genoeg over je inschattingsvermogen, maar dat terzijde.

23 februari 2019 om 02:13

Het was Filipovic die hem vasthield en hij kreeg wel degelijk een gele kaart, zoek het maar op of herbekijk de beelden.

De gevolgen tellen simpelweg niet mee, omdat je met een lichte tackle ook iemand zijn enkel kunt breken, compleet onschuldig en ongewild, maar dat maakt niet dat je daarvoor 5, 10 of weet ik veel hoeveel wedstrijden geschorst moet worden. Dat begrijp je zelf toch ook wel?
De intentie kan inderdaad niet altijd 100% vastgesteld worden, al is het in de meeste gevallen wel vrij duidelijk (zoals bij Lacazette dus), maar daarom kan een commissie achteraf de straf ook bijstellen indien nodig. Muller heeft zo een extra speeldag schorsing gekregen, volledig terecht en in proportie, aangezien er verder geen kwade bedoelingen bij waren en een langere schorsing totaal onnodig is. Dat laatste is puur objectief en zou je zelf ook moeten kunnen vaststellen aan de hand van de beelden; al de rest wat je zegt is subjectief en doet er simpelweg niet toe, Ik heb de regels niet verzonnen en als je het er niet mee eens bent, is voetbal misschien niet de juiste sport voor jou/jullie.

23 februari 2019 om 02:25

Arsenaliz zou je mij aub. kunnen aanwijzen waar ik het persoonlijk maak? Jij bent diegene die me triest, kind, weet ik wat nog noemt, en vervolgens verwijt je mij dat ik het persoonlijk maak? Je bent echt volledig het noorden kwijt..
Ik probeer inderdaad al meermaals een inhoudelijke discussie te voeren over het wezenlijke verschil tussen beide gevallen, maar jullie zijn diegenen die maar vasthouden aan een subjectieve kijk en hier een mening van proberen te maken, terwijl het gewoon objectief en klaarduidelijk twee volledig aparte gevallen zijn die volledig anders bestraft worden volgens het boekje. Heeft niets te maken met inschattingsvermogen, je moet gewoon wat moeite doen om je gekleurde bril af te zetten.

23 februari 2019 om 08:56

Levski, ondanks dat ik het met je eens ben en de strafmaat duidelijk is, ben jij verre van op zoek naar een inhoudelijke discussie. Je wilt alleen maar laten zien dat ‘alle Arsenal fans’ ernaast zitten en hun gekleurde bril het zicht laten vertroebelen. Daar zit geen enkele hoor en wederhoor in. En dat mag je zelf ook best herkennen ipv verongelijkt te reageren.

23 februari 2019 om 09:55

Wanneer het geval van Muller wordt aangehaald om aan te tonen dat de Uefa met verschillende maten en gewichten werkt en letterlijk het argument “klassenjustitie” wordt gebruikt door Arsenaliz, dan mag je toch wel wijzen op het gebrek aan objectiviteit? Met “alle Arsenal-fans in dit topic” verwees ik overigens naar Jackie en Arsenaliz, het spijt me dat dit niet duidelijk was en jij je aangesproken voelt, ik was er namelijk van overtuigd dat niet alle Arsenal-fans dezelfde mening deelden, al vond ik het opmerkelijk dat iedereen zwijgt.
Trouwens, van mij mogen ze gerust inhoudelijk reageren door te zeggen dat de Uefa slechte regels hanteert of Arsenal onrechtvaardig behandeld, maar dan moeten ze ook wel met juiste argumenten afkomen. Dat was hier niet het geval en ik heb daar meermaals op gewezen, maar blijkbaar is mijn inschattingsvermogen slecht en ben ik uit op een persoonlijke aanval, terwijl het ondertussen duidelijk is dat zij zowat de enige twee zijn die vinden dat de trap van Muller erger is dan de elleboog van Lacazette en dat Arsenal daarom slechter wordt behandeld.

Het is wat het is. Zonder Lacazette moeten we het ook kunnen winnen, dan maar met Auba als enige spits ondanks zijn gebrekkige vorm. De frustratie van Lacazette is begrijpelijk, maar het zo uiten is het domste wat je kan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Arsenal220
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
P. AubameyangAanvaller1611
B. LenoKeeper160
N. PépéAanvaller142
L. TorreiraMiddenvelder131
J. WillockMiddenvelder120
G. XhakaMiddenvelder120
A. LacazetteAanvaller105
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

55 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Arsenal 10 5 2 0
2018/2019 Arsenal 35 13 2 0
2017/2018 Arsenal 32 14 1 0
2016/2017 Olympique Lyon 30 28 3 0
2015/2016 Olympique Lyon 34 21 5 0
Laatste voetbalnieuws

Aubameyang wekt verbazing met toiletbezoek in minuut 88 bij 1-2 achterstand

Arsenal ging donderdagavond voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen Brighton & Hove Albion. Terwijl the Gunners er in de slotfase alles aan deden om op gelijke hoogte te komen, verliet...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
AC Milan wil ver gaan om Jean-Clair Todibo in januari over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren