Ambitieuze Pronk laat FC Utrecht achter zich: ‘Als hoofdtrainer aan de slag’

Donderdag, 14 februari 2019 om

Robin Pronk gaat FC Utrecht aan het einde van dit seizoen verlaten. De trainer van de Utrechtse beloften vertrekt na acht seizoenen bij de club en is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Pronk wil graag actief blijven in het profvoetbal en zoekt een nieuwe werkgever. "Mijn ambitie is om nu als hoofdtrainer bij een eerste elftal in het betaalde voetbal aan de slag te gaan", laat hij weten op de clubwebsite.

Na dit seizoen komt er dus na acht seizoenen een einde aan de samenwerking tussen FC Utrecht en Pronk. De trainer was in de Domstad eerst verantwoordelijk voor de A1 en staat sinds 2014 aan het roer bij de beloften. Met de Utrechtse talenten veroverde Pronk in 2016 de titel in de Eredivisie voor Beloftenteams. Dat leverde promotie op de naar de Eerste Divisie. "Na een aantal seizoenen in deze functie, als trainer/coach van Jong FC Utrecht, is er voor mij een nieuwe fase aangebroken in mijn trainerscarrière. Mijn ambitie is om nu als hoofdtrainer bij een eerste elftal in het betaalde voetbal aan de slag te gaan", aldus Pronk.

‘Zelfs de De Ligts en De Jongs hebben hier een serie duels gespeeld’

Voetbalzone sprak Robin Pronk vorig jaar uitgebreid over onder meer zijn ambities voor de toekomst.Lees artikel

FC Utrecht heeft nog een aantal maanden om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer voor de beloften. "We gaan de komende jaren weer een volgende fase in met de club, om verder te bouwen aan een mooie en succesvolle toekomst. De komende periode gebruiken we om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer/coach voor Jong FC Utrecht", vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "We zijn heel blij met hetgeen Robin door de jaren heen heeft betekend en nog altijd betekent voor FC Utrecht."

De inmiddels 46-jarige Pronk werkte in het verleden ook bij FC Abcoude en Ajax. In Amsterdam trainde hij tussen 1998 en 2011 de jeugd. In zijn laatste maanden moet Pronk ervoor zorgen dat Jong FC Utrecht niet als laatste eindigt in de Keuken Kampioen Divisie. Momenteel staat de ploeg met veertien punten uit 24 wedstrijden 20e. Aanstaande vrijdag staat de lastige uitwedstrijd tegen MVV Maastricht op het programma.


Poll

Denk jij dat Robin Pronk volgend seizoen ergens actief is als hoofdtrainer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door arno_p)

Deze man doet mij altijd denken aan een documentaire van de ajax jeugd

14 februari 2019 om 14:41

Haha ja daar is die bekend om geworden idd. Zat er vooral als de zoon van.... heeft zich wel wat opgewerkt, maar is ook niet heel geliefd binnen Utrecht om het maar rustig te zeggen.

Tsja het doel van jeugdteams is toch spelers laten doorbreken in het eerste. Eindstanden in een competitie waar je niet uit kan degraderen noch promoveren zijn voor Jong teams dan ook voor de keizers baard. Liever 18e eindigen en een speler naar het eerste dan, dan 8e en geen spelers naar het eerste. En de jeugdteams zijn noodgedwongen toegelaten in de eerste divisie omdat er vanwege de strikte regelgeving (en daardoor kosten) niet voldoende geïnteresseerden zijn om aan de eerste divisie deel te nemen. De Knvb zou die regels moeten veranderen om aan 18 'echte' teams te komen, maar zit dan weer in de tas van de Vvcs.

14 februari 2019 om 13:37

Heel veel clubs die het wel aan zouden kunnen wagen de gok niet. Kijk maar naar Archilles '29 die hebben de gok wel genomen en zijn er niet veel beter op geworden.

Zelf ben ik voor een transparante voetbal piramide zonder nacompetitie, periodekampioenen et cetera.

Eredivisie: 18 teams, de laatste 3 degraderen rechtstreeks
Keuken Kampioen Divisie: 16~20 teams, de bovenste 3 promoveren. De onderste 2 degraderen.
Eerste Divisie: De kampioen promoveert. Plaats 2~5 spelen knock-out tweeluiken voor de 2e promotie ticket. Onderste 2 degraderen
Tweede Divisie: Bovenste 2 promoveren. Aanwas vanuit derde divisie zal besproken moeten worden met die clubs voor breed draagvlak.

Jeugdteams van profclubs dienen hun eigen competitie te hebben. Eredivisie clubs zijn verplicht om er een jeugdteam op na te houden. Hierin zouden maximaal 3 spelers uit A selectie mogen meedoen per seizoenshelft.

14 februari 2019 om 14:39

Waar het om gaat is dat de licentie eisen van de knvb gewoon veel te zwaar zijn voor amateur verenigingen die de stap willen maken. En dan heb je het niet alleen over een verplicht aantal contractspelers maar ook de accommodatie die aan bepaalde eisen moet voldoen. Dat kost gewoon gigantisch veel geld. Dat krijg je met tv geld alleen niet terug. Je moet als club ook maar zien of je zoveel meer of grotere sponsors binnen haalt als je van tweede divisie naar kkd gaat. En ook zoveel supporters ga je waarschijnlijk niet krijgen.

Bij Utrecht zullen er weinig mensen rouwig zijn om het vertrek van deze beste man. Heeft weinig talent verder geholpen als je het mij vraagt, daarnaast ook niet veel gepresteerd in de JL en Keuken Kampioen Divisie. Ben benieuwd waar hij denkt aan de slag te gaan als hoofdtrainer, gun hem het beste en hoop dat zijn vervanger met Jong Fc Utrecht beter zal presteren.

14 februari 2019 om 15:44

Als Dick een jongen zoals Venema geen eens de kans geeft snap ik ook dat de beste man vertrekt. Dan werkt je iedere dag met talenten voor niks! Kan die beter bij een club gaan werken die wel inzet op de jeugd.

Het eerste wat ik me dan afvraag is welke club in zee durft te gaan met deze trainer, heeft nou niet echt iets gepresteerd met Jong Utrecht en we weten allemaal dat ze er bij Utrecht niet echt Rouwig om zijn dat die vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller92
M. MahiAanvaller62
R. HakeUnknown
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren