‘Ik zal eerst met Max praten en eventueel daarna pas met andere clubs’

Donderdag, 14 februari 2019 om

Adam Maher staat open voor een nieuw contract bij AZ. De 25-jarige middenvelder heeft zijn loopbaan in Alkmaar nieuw leven weten in te blazen en met een aflopende verbintenis neemt de belangstelling in zijn diensten logischerwijs toe. Het is niet ondenkbaar dat Maher ook volgend seizoen het shirt van AZ draagt, zo laat hij doorschemeren in gesprek met De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door geniale)

Ik hoop dat hij blijft. Geef hem gewoon een goed contract. Dat geld hebben ze wel.

14 februari 2019 om 11:10

Wie is Max, Voetbalzone?

14 februari 2019 om 11:18

Max Huiberts, technisch directeur (volgens mij heet die functie zo) bij AZ. Zit er al een aantal jaar hoor.

Ik zal het echt toejuichen als Maher nog een langere contract bij AZ gaat tekenen. Is hier echt op z'n plek en draait momenteel heerlijk mee in het team. Een goede aanvulling!

Maher is dit seizoen de belangrijkste speler van AZ, is elke wedstrijd een beslissende factor op het middenveld en is ook nog eens eigen jeugd. Zo snel mogelijk verlengen, ik vind eigenlijk dat het al te lang duurt. Is Huiberts aan het wachten tot er een andere club langs komt en dat AZ weer eens achter het net vist?

14 februari 2019 om 10:06

Hij geeft aan dat hij eerst met Huiberts zal praten, dus az heeft het allemaal in eigen hand. Maar het komt denk ik wel goed, ik zie namelijk nu niet zoveel andere clubs hun handen wagen aan maher, hij zal toch een stempel als “mislukt” hebben voor een stapje hoger. Dat vind ik eigenlijk wel lekker, want het is bijna zeker dat clubs als Ajax en psv hem niet zullen afnemen. Alsnog duurt het inderdaad wel redelijk lang, aangezien hij een tijdje terug ook al zei open te staan voor langer termijn bij az.

14 februari 2019 om 11:17

Hij wil eerst met AZ praten inderdaad, maar dit is denk ik ook een signaal. Als Huiberts pas in juni wilt gaan praten zullen ze denk ik toch te laat zijn.

14 februari 2019 om 12:06

Dat is inderdaad wat ik wilde zeggen, atleticofc. Ik ben bang dat het te lang duurt en dat hij dan met een andere club gaat praten. En ja, misschien heeft hij de stempel mislukt, maar hij bewijst dit seizoen toch weer dat hij een heel nuttige speler is. Hij heeft zich fysiek goed doorontwikkeld en is op meerdere posities bruikbaar. De ideale speler voor een team als AZ. Dat zullen ze in het buitenland toch ook wel zien.

Als hij zelf dus wil, kan het haast niet anders dat hij blijft. En als Huiberts hem geen contract aanbiedt, mag hij zelf vertrekken want dan heeft hij er geen kijk op. Maher is imo de belangrijkste speler dit seizoen samen met idrissi. Vrijdag was hij ook weer man of the match, ondanks dat hij geen goal of assist had, dat zegt wel wat. Hij verlegt het spel precies op de goede momenten, kan een actie aan als het moet, heeft een perfecte timing, heeft een heerlijk inzicht en staat verdedigend ook zijn mannetje. Grappig om te zien dat hij in een totaal andere rol speelt dan in zijn vorige termijn bij az. Ik hoop dat hij minimaal een driejarig contract blijft en uit kan groeien tot publiekslieveling. Hij is in ieder geval goed op weg.

AZ heeft een dilemma. Maher is samen met Midtsjo de vormgever van het huidige succes serie bij AZ. Deze twee spelers verzorgen de opbouw van elke aanval. Midtsjo en Til speelden ver onder de maat tot dat Maher er in kwam. Nu hebben beide spelers zich opgetrokken aan Maher en staat AZ net als vorig seizoen als een huis. Maarrrrr AZ zal het eigen salarisplafond moeten doorbreken om Maher vast te kunnen leggen. Dat is een cruciale beslissing die op lange termijn gaat doorwerken op de salarishuishouding van AZ. AZ moet zichzelf in leven houden want de gemeente Alkmaar heeft sinds de soap om het jeugdcomplex nog een rekening te vereffenen met AZ ...... Komt AZ in financiële problemen zal de gemeente de strop persoonlijk aantrekken. Dus, het is nog niet zo makkelijk. Op korte termijn kan het zeker, het geld is er op dit moment. Op de langere termijn is het een heel andere zaak.

14 februari 2019 om 10:12

Hoezo zou AZ het salarisplafond moeten doorbreken? Hij speelt nu toch ook voor een bepaald salaris? Dat zal minimaal zijn gezien de situatie toen maar dat kan dus verhoogd worden. Daarnaast kan je hem ook een tekenbonus geven van een miljoen, dan hoef je niet door een salarisplafond heen.

14 februari 2019 om 18:11

Klopt er zijn verschillende mogelijkheden. AZ heeft de koppositie en mag Maher als eerste een aanbieding doen. Het zal echter een flinke investering vragen gezien hij een flink salaris gewend was. Maar goed, dit is aan AZ om dit op te lossen.

14 februari 2019 om 10:28

Als je het dilemma bedoelt dat het de speeltijd van koopmeiners kan kosten op het middenveld begrijp ik je. Dit is geen moeilijk dilemma, AZ heeft bakken met geld en is zo gezond als maar kan. Ik denk dat hij een salaris tegen het plafond aan wel accepteert en anders kan AZ gewoon een tekenbonus geven zoals Azalkmaar 2 zegt. Als je als club wil doorgroeien, moet je je niet tegenhouden door dit soort heel kleine dingetjes, die op lange termijn ook echt geen probleem hoeven te vormen.

14 februari 2019 om 11:20

Koopmeiners doet het nu prima op de cv positie, het lijkt me dan voor AZ ook het beste om dat zo te houden. Het team staat in principe goed zo, dit jaar kunnen ze misschien eindelijk een keer alles bij elkaar houden van de basis. Enkel de middelmaat kan dan vertrekken.

14 februari 2019 om 18:14

Als Ajax leeg loopt zijn we Stengs kwijt als hij de stijgende lijn vast houdt tot het einde van dit seizoen en in de bekerfinale tegen Ajax.....

14 februari 2019 om 14:14

Wat ben jij nou allemaal aan het raasballen. AZ is financieel zo gezond als het maar kan zijn en heeft geen schulden bij de gemeente.
Hoe kom je daar nou bij?

14 februari 2019 om 18:19

Ik bedoel: wanneer Maher de duurste speler wordt dan zullen Idrissi, Stengs, Midtsjo, Koopmeiners, Svensson snel volgen. En nieuwe spelers zullen ook een hoger salaris gaan bedingen en daarmee zal de salarishuishouding flink duurder gaan worden. Nu is dat geld aanwezig maar je moet ook aan de lange termijn denken......

15 februari 2019 om 10:09

Wat is dat plafond bij Azeigenlijk? 6 ton ofzo?

Ik hoop en verwacht dat hij blijft, Az heeft hem een kans gegeven zoals hij zelf zegt, hij heeft het naar zijn zin en hij speelt wekelijks top op het middenveld en vormt een geweldig duo met Midsjo waarin de wisselwerking tussen die twee geweldig is.
Hij zal waarschijnlijk van soort van "prestatiecontract" naar grote mensen contract gaan.

Nog altijd 'maar' 25 jaar. Ik dacht dat hij al ouder was gezien zijn carrière tot nu toe. Volgens mij een prima speler voor AZ, een eerdere stap omhoog heeft hem niet gebracht wat iedereen eigenlijk verwachtte dus het lijkt me een prima idee om lekker bij AZ te verlengen.

ontopic: duurt veel te lang. had hem allang meerjarig contract laten tekenen. Je weet wat hij kan, heeft het al jaren laten zien en zelf opgeleid. Sinds zijn rentree is AZ gaan draaien, hoezeer iedereen ook (niet geheel onterecht) naar Stengs kijkt. Maher is over hele wedstrijd genomen misschien wel de belangrijkste speler van AZ

Toch lekker verdiend door AZ om Maher feitelijk 5 jaar uit te lenen aan PSV voor een dikke 8 miljoen.
Vervolgens er een betere en rijpere speler voor terug te krijgen waarmee dit getalenteerde groepje met Stengs en Boadu als vaandeldragers wellicht volgend seizoen wel eens een gooi kan doen voor de prijzen.

Maher vastleggen, koopmeiners als inschuivende CV houden een fysiek sterke opvolger van Vlaar voor rechts centraal en een scorende spits vastleggen en AZ speelt weer top 4 volgend jaar

14 februari 2019 om 14:45

Boadu is er ook nog maar johnsen bijv voldoet niet en mihalik zal er nog geen 15-20 maken qua ontwikkeling

Maher is echt een ruwe diamant. Deze man verdiend een dik contract bij AZ, geweldige speler, geweldige jongen. AZ moet dit team gaan vasthouden en een goede backup halen voor Boadu, ik zie ze dan als een van de titelkandidaten. Ajax en PSV gaan volgend jaar moeten inleveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller318
M. BizotDoelman310
A. GudmundssonAanvaller225
B. JohnsenAanvaller215
C. StengsAanvaller182
M. BoaduAanvaller63
L. BergsmaVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

360 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren