‘Overmars zal nóg meer beseffen dat die achterstand eigenlijk een schande is’

Donderdag, 14 februari 2019 om

Ajax speelde woensdagavond een sterke wedstrijd tegen Real Madrid, maar kreeg in de slotfase toch de deksel op de neus. Marco Asensio bezorgde de Koninklijke drie minuten voor tijd een 1-2 overwinning. De Nederlandse ochtendkranten zijn positief over het spel van Ajax en benadrukken dat er meer had ingezeten voor de Amsterdammers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Ajax alsnog de kwartfinale van de Champions League halen?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ik heb de wedstrijd met gemengde gevoelens gekeken. Enerzijds trots dat Ajax het goed deed en over de gehele wedstrijd de overwinning verdiende. Anderzijds is het contrast echt veel te groot met hoe ze tegen Heracles speelde. Ik snap dat spelers zich makkelijker kunnen opladen tegen Real, maar als topsporter moet je ook tegen kleinere clubs je motivatie vinden om te presteren en kei hard te werken. Dat is een stukje intrinsieke motivatie maar imo ook echt de taak van een coach. Helemaal omdat je na de winterstop ook gewoon nog mee doet voor drie prijzen. Nu zag je de inzet en werklust wel weer terug en iedereen vocht voor elke meter en dat moeten ze elke wedstrijd laten zien.

Dus Ajax moet zich echt schamen dat ze inderdaad 6 punten achterstaan op Psv. Met dit team zou dat gewoon niet mogen gebeuren. En het is leuk dat we er financieel goed voorstaan en spelers voor mega bedragen weggaan, maar het wordt echt weer tijd om eens prijzen te pakken (of uberhaupt op de eerste plaats te staan). Maar ook alle lof naar PSV hiervoor, want die presteren gewoon goed.

14 februari 2019 om 09:52

Helemaal mee eens , mooie pot gespeeld maar dat maakt het idd nog droeviger dat je zoon pot speelt tegen heracles , echt zonde !

14 februari 2019 om 09:55

Ik ben ook erg blij dat Ajax gisteren goed weerstand bood tegen RM, na de afgelopen wedstrijden was er toch een beetje angst dat het zo maar 0-4 kon worden.
Ik heb echter wel het idee dat iedereen te euforistisch is. Zoals gezegd het was fijn dat Ajax goed weerstand bood, maar heb ook het idee dat het voor een groot deel aan RM lag. Eigenlijk hetzelfde als Heracles - Ajax afgelopen zondag maar dan de rollen omgedraaid. Misschien was er toch onderschatting vanuit Madrid waardoor ze allemaal net een stapje minder zette en blijkbaar is dat toch nog genoeg om met de winst ervandoor te gaan. Een beetje zoals PSV ook tal van wedstrijden wint in de ED, de hele wedstrijd denkt de tegenstander dat er wat te halen valt maar het kwartje valt toch wel heel vaak alsnog richting Psv.

Ajax speelde echt een goede pot en hadden meer verdiend. Ze hadden echter een wedstrijd zoals PSV ze heeft gehad in de groepsfase. Veel pech. De lat geraakt, de arbitrage die niet mee zat enz. Dus om nou weer te concluderen dat ze bovenaan hadden moeten staan, vind ik niet nodig. De 6 punten achterstand zijn teveel, dat wel. Dit Ajax kan gewoon goed voetballen. Vond alleen de laatste 10 a 15 minuten heel naïef gevoetbald. Ze hadden de 1-1 moeten binnenhalen. Ze gaven Real teveel ruimte in mijn optiek.

14 februari 2019 om 08:11

Ga je nou werkelijk psv erbij halen??

14 februari 2019 om 09:35

Ik weet niet of je het in de gaten hebt, of dat je het artikel gelezen hebt. Maar het gaat over de enorme wisselvalligheid van Ajax en de 6 punten achterstand op de nummer 1. Dan is het niet zo gek dat de vergelijking getrokken wordt toch?

14 februari 2019 om 08:12

Psv is alleen in geen van zijn CL wedstrijden zo dominant geweest als ajax gisteren was...

14 februari 2019 om 10:08

"psv is alleen in geen van zijn CL wedstrijden zo dominant geweest als ajax gisteren was..."

Klopt, Ajax was gisteren beter dan PSV dit seizoen in de CL is geweest. Maar toch kreeg ik gisteren regelmatig flashbacks naar de CL-wedstrijden van Psv. Je hebt lang het gevoel dat er wellicht wat te halen valt, je hebt wat pech met de scheids en/of paal en lat en uiteindelijk ga je wel met lege handen van het veld.

14 februari 2019 om 15:20

Dit Ajax lijkt voor geen meter op Psv, die het trouwens goed hebben gedaan in de CL, Maar wees even reeel, PSV zet zo'n wedstrijd nooit op de mat.

De aandeelhouders zullen zich in de handen wrijven, de transferwaarden zijn weer gestegen. De spelers moeten zich ook beseffen dat er in de eredivisie toeschouwers zitten die misschien met pijn en moeite een seizoenkaart konden kopen. Ze hebben hun fans na de winterstop laten zakkken. Inderdaad niet echt professioneel..

14 februari 2019 om 09:35

Eens. Je lekker in de schijnwerpers voetballen in de cl en de club ajax te kakken zetten in de competitie vind ik onvergeeflijk. Er zijn nog wedstrijden te spelen in de eredivisie maar ik denk dat de schade niet meer te repareren is. Beker verwacht ik ook niet veel van. Seizoen uitzingen, spelers die staan te trappelen om weg te gaan lekker laten optyfen en bouwen aan een fris ajax voor de toekomst waarbij het mentale aspect zwaar moet meewegen bij opleiden/transfers

14 februari 2019 om 09:38

Toch vind ik dat spelers als Ziyech en Tadic het elftal te weinig op sleeptouw nemen in de eredivisie. Ik zie ze in de wat op papier zwaardere wedstrijden zichzelf niet onderscheiden van de rest. Toch vind ik dat gek omdat het in de CL wel lukt.

14 februari 2019 om 09:36

@bossie

Quote: "de aandeelhouders zullen zich in de handen wrijven, de transferwaarden zijn weer gestegen. De spelers moeten zich ook beseffen dat er in de eredivisie toeschouwers zitten die misschien met pijn en moeite een seizoenkaart konden kopen. Ze hebben hun fans na de winterstop laten zakkken. Inderdaad niet echt professioneel".

Lachwekkende tekst van iemand die geen idee heeft waar hij het over heeft. De AFC Ajax heeft 70 procent van de aandelen en als er al dividend wordt uitgekeerd, vloeit dat voor het overgrote deel terug naar de clubkas. De overige aandelen zijn voornamelijk in handen van supporters en slechts een klein deel is in bezit van private investeerders. Het aandeel Ajax is bovendien zo weinig waard dat het nauwelijks loont om er op professionele wijze in te handelen en sinds die aandelen zijn uitgegeven, is er zeggen en schrijven twee keer dividend uit gekeerd. Dat de aandeelhouders zich in de handen zouden wrijven omdat de transferwaarde door de wedstrijd van gisteren zou zijn gestegen, is baarlijke nonsens omdat de club Ajax de grootaandeelhouder is en natuurlijk liever zoveel mogelijk sportieve resultaten behaalt.

14 februari 2019 om 15:12

Dat kan dan wel nonsens zijn,maar het feit blijft wel dat dit team zich niet kan opladen voor wedstrijden tegen Heracles of Feijenoord. Erg onprofessioneel van deze prof voetballers. Bedankt voor de uitleg.

Hahaha wat zijn die lui bij Telegraaf toch tegen Ten Hag zeg! Hoe kunnen ze in de context van deze wedstrijd nou nog weer terugkomen op de achterstand op PSV dan? En bovendien concluderen dat dat een schande is? Ten eerste draait Ajax een fantastisch seizoen, het verliest slechts drie keer (!), maar helaas voor de Amsterdammers draait PSV ook ongekend goed. En daar daarnaast: wil de prijs van de selectie zeggen dat het team automatisch beter is? Ajax heeft gekozen voor een overvloed aan rasvoetballers, terwijl een balans tussen werkpaardjes en sierpaardjes laat zien dat je een stabieler en mentaal sterker team op de been krijgt. Ik vind het overigens best als Ajax en Telegraaf blijven volharden in hun gelijk, als intussen De Jong, Hendrix en Schwaab met een lagere marktwaarde hun werk in hun rol beter blijven doen dat Dolberg, Schøne en Blind. Als dat 20+ goals oplevert van je spits, de minste tegengoals en uiteindelijk een titel...

14 februari 2019 om 10:06

@gomes1psv

Quote: "ajax heeft gekozen voor een overvloed aan rasvoetballers, terwijl een balans tussen werkpaardjes en sierpaardjes laat zien dat je een stabieler en mentaal sterker team op de been krijgt".

Real, de uitvinder van de term "galactico" bewijst net als Barca al jaren dat die veronderstelling voornamelijk berust op een aanname. Als ze bereid zijn om zich voor elkaar weg te cijferen, heb ik liever twaalf sierpaardjes dan elf en je hebt natuurlijk ook helemaal niets aan een werkpaard als die naast werklust niet ook over de nodige voetbalkwaliteiten beschikt. De charme van het voetbal is dat het vaak aan elkaar hangt van toevalligheden, er is geen "kenner" die vooraf had verwacht dat een volledig gerenoveerd PSV van neo trainer Van Bommel het zo goed zou den en dat De Jong die twee jaar lang geen pepernoot heeft geraakt, plotseling weer aan de lopende band zou gaan scoren. Net zo goed als niemand van tevoren zag aankomen dat Ajax na de resultaten van de eerste seizoenshelft, zover zou terugvallen en amper twee weken later ineens weer in staat blijkt om de oude vorm weer te pakken te krijgen en een topteam als Real partij te geven. Als Ajax tegen PSV en Feyenoord net zo gespeeld had als tegen Real, was er een heel andere uitslag op het scorebord gekomen, het probleem is echter dat de spelers dat om een onverklaarbare reden niet kunnen opbrengen. Net zo goed als Feyenoord bij Excelsior ineens ook niet meer dan een slap aftreksel was van de ploeg die Ajax een geweldige draai om de oren had gegeven. Dat is gewoon een kwestie van mentaliteit en heeft niets te maken met raspaarden en werkpaarden. Er zijn ook genoeg topspelers die over een uitstekende wedstrijdinstelling beschikken en aan de andere kant zijn er ook werkpaarden die het soms laten afweten. De raspaardjes van Ajax en Real Madrid waren in de wedstrijd van gisteren behoorlijk aan elkaar gewaagd en je kunt je afvragen of de stand die uiteindelijk op het scorebord is beland het wedstrijdverloop geen geweld aandoet. Als Ajax het kan opbrengen om de rest van de competitie net zo te spelen als gisteren tegen Real, verliest het team geen wedstrijd meer en heeft het alle kans om aan het eind van het seizoen alsnog de schaal omhoog te mogen steken, ook al kun je er niet aan voorbij gaan dat de club het op dit moment niet meer zelf in de hand heeft. Aan de andere kant kan je er ook niet omheen dat ook PSV slechter uit de winterstop is gekomen dan de club er in is gegaan.

14 februari 2019 om 17:58

Laat ik vooropstellen dat Ajax individueel de mooiste spelers heeft; met De Ligt, De Jong, Ziyech, Tadic en Tagliafico een prachtige top 5, waar bij PSV alleen Bergwijn, Lozano en Angeliño naar mijn idee de specialere spelers zijn. Kijk je sec daarnaar dan is Ajax de logische titelfavoriet. Het gaat me te ver om te zeggen dat ik dat heb tegengesproken, maar ik heb vanaf de zomer PSV absoluut niet minder geacht dan Psv, dat vorig seizoen al een blijk van enorme teamgeest gaf onder Cocu en onder Van Bommel ondanks de veranderingen een uitstekende voorbereiding draaide.

Ik vind de vergelijking met Real en Barcelona totaal niet opgaan. Dat zijn selecties van buitenaardse klasse, waar men de luxe heeft om spelers te kopen die alle facetten in een dragen. De meeste teams hebben wel degelijk verschillende type spelers nodig, anders zouden types als Mark van Bommel, Genaro Gatusso, Roy Keane, Pepe, Nigel de Jong, Marco Materazzi, etcetera nooit hun faam hebben gemaakt op het hoogste niveau, waar ze van hetzelfde type zijn als Hendrix en Schwaab. Wanneer de sterren het af laten weten, heb je dit soort jongens nodig om uit een ander vaatje te kunnen tappen. Om het in Ajax-termen te houden: beter heb je op 6 dan een Tomas Galasek dan een Lasse Schöne.

Vind het nogal wat dat je de behoefte aan die balans niet onderschrijft. Sinds Frank de Boer geen trainer meer is bij Ajax, ligt de nadruk veel meer op esthetiek, wordt aanvallend voetbal waar dreiging en plezier van uitgaat gefaciliteerd. Ook gegeven de selectie waar De Boer over beschikte, waren zijn elftallen saai en voor een goed deel ook gericht op zekerheid, wat onder zijn opvolgers Bosz en Ten Hag duidelijk veranderde (en kon veranderen). Sindsdien heeft Ajax echter ook geen prijs meer gewonnen. Ik zie een verband.

Ajax heeft een fantastisch team, daar kunnen we kort over zijn. Ik vraag me oprecht af waar dit Ajax had gestaan met een trainer als Van Gaal of Bosz voor de groep.

Erik ten Hag heeft gisteren zijn eigen ongelijk aangetoond. Neres staat nooit in de basis en was gisteren een van de besten. Daarnaast is Donny vd Beek de vaste wissel en hij was gisteren ook erg goed. Blind vond ik opnieuw erg matig. Daarnaast is het eigenlijk schandalig dat Ziyech en Tadic het gisteren wel lieten zien en in de competitie het niet willen opbrengen. Het is wel duidelijk dat die alleen voor eigen eer en glorie gaan. Daar had Ten Hag gewoon opin moeten grijpen.

14 februari 2019 om 10:24

@burdym

Quote: "erik ten Hag heeft gisteren zijn eigen ongelijk aangetoond. Neres staat nooit in de basis en was gisteren een van de besten. Daarnaast is Donny vd Beek de vaste wissel en hij was gisteren ook erg goed. Blind vond ik opnieuw erg matig. Daarnaast is het eigenlijk schandalig dat Ziyech en Tadic het gisteren wel lieten zien en in de competitie het niet willen opbrengen. Het is wel duidelijk dat die alleen voor eigen eer en glorie gaan. Daar had Ten Hag gewoon opin moeten grijpen".

Baarlijke nonsens. Jij ziet het duidelijk niet in Ten Hag zitten en zoekt spijkers op laag water om daarin je eigen gelijk aan te tonen. Als de wedstrijd van gisteren iets heeft bewezen, is het dat Ten Hag niets valt te verwijten omdat 95 procent van de spelers die gisteren op het wedstrijdformulier stonden in de wedstrijden tegen Feyenoord, Heerenveen en Heracles ook in het veld stonden. Als spelers in de competitiewedstrijden niet kunnen opbrengen wat ze in de CL wel kunnen, ligt de oorzaak daarvan bij die spelers en niet bij hun coach. Iedereen heeft de afgelopen weken kunnen zien dat de spelers die in het veld stonden het opzichtig lieten afweten en om de schuld daarvan niet bij die spelers te leggen, maar bij de coach en de spelers die er niet waren, is potsierlijk.

14 februari 2019 om 10:33

Wat Neres betreft heeft hij natuurlijk gewoon een punt. Voegt veel diepgang toe aan de flanken wat elke wedstrijd nuttig is.

14 februari 2019 om 11:45

@kaktusse

Quote: "wat Neres betreft heeft hij natuurlijk gewoon een punt. Voegt veel diepgang toe aan de flanken wat elke wedstrijd nuttig is".

Hij heeft helemaal geen punt omdat Ajax niet van Feyenoord en Heracles heeft verloren vanwege een gebrek aan diepgang, maar door een gebrek aan mentaliteit en het inzetten van Neres daar natuurlijk geen enkele bijdrage aan zou hebben geleverd. Zelfs als Ajax in die wedstrijden net zoveel diepgang had gehad als een oceaan, zou het van Heracles en Feyenoord hebben verloren omdat de spelers van die clubs bereid waren om de mouwen op te stropen en het gras op te vreten en Ajax daar onvoldoende tegenover wist te stellen. Als Ajax naar vermogen had gespeeld, had het team die wedstrijden gewoon gewonnen, met en zonder Neres.

14 februari 2019 om 12:35

@scepticus,

Je hebt volkomen gelijk dat het gaat om mentaliteit. Als de spelers dat niet kunnen opbrengen tegen de zgn kleintjes dan moet juist de trainer ingrijpen. Dat durft hij niet. De grote jongens die gisteren zo goed waren hebben het een aantal wedstrijden laten lopen. Juist dan moet de trainer een signaal afgeven en de spelers wisselen of een keer passeren. Nee Ten Hag kiest de weg van de minste weesrstand door Neres niet op te stellen en door Vd Beek te wisselen.

Het gaat me er niet eens zozeer om dat hij Neres niet opstelt alhoewel deze gisteren heeft laten zien dat hij basis hoort. Het gaat mij er om dat Ten Hag zijn oren laat hangen naar zijn zogenaamde vedettes. Daarom is het geen toptrainer en wordt hij het ook niet. Je denkt toch niet dat dit gebeurd bij een Louis van Gaal of andere toptrainers?

14 februari 2019 om 10:38

Ziyech en Tadic zijn gewoon de topscoorders voor Ajax in de competitie ....

14 februari 2019 om 11:57

Stats in de Eredivisie van de beide heren:

- Ziyech: 12 goals en 8 assists in 18 potten (elke 77 minuten direct betrokken bij een goal)
- Tadic: 13 goals en 7 assists in 21 potten (elke 90 minuten direct betrokken bij een goal)

Hiermee staan ze beide met gemak in de top van de meest waardevolle spelers van de ED. Hopelijk zie je zelf ook in dat je opmerking nergens op slaat.

Dan moet de ploeg wel even gaan beseffen dat in de competitie winnen misschien wel belangrijker is. Van Real mag je in principe verliezen, maar Ajax moet kampioen worden. Al 4 jaar geen kampioen, zo'n goede selectie en ook belangrijk om volgend jaar weer CL te spelen.

Onzin, die vergelijking met Psv. Onze vrienden uit Eindhoven draaien een absoluut topjaar, wat kan Overmars daaraan doen? Als PSV toevallig 7 punten meer had verspeeld, had Overmars dan totaal andere conclusies moeten trekken?

Wat wel serieus bekeken moet worden is het verschil in beleving tussen de verschillende wedstrijden. Ik vind vaak dat bij ons, Nederlanders, de echte over-mijn-lijk-mentaliteit ontbreekt, en juist die hebben we nodig. Neem nou Donny. Fantastische voetballer, echt waar, hij heeft het ook gisteren weer heel goed gedaan. Maar waarom geen sliding naar de bal bij die1-2? Kijk eens naar Nico, die vlak voor rust bij een vrij kansloze aanvallende actie toch nog die laatste halve procent uit zijn benen perst en daarmee een vrije trap verdient op de rand van de 16. Die actie van Nico vond ik een van de beste van de hele wedstrijd, niet voetbaltechnisch natuurlijk, maar wel qua inzet.

Dat soort spelers hebben we meer nodig, uiteraard gecombineerd met heel veel technische bagage. Ja, je hebt het dan over echte toppers, maar als we er daarvan nu eens twee of drie zouden kunnen strikken komende zomer? Dan houden zij de rest wel weer scherp. We moeten niet meer alleen maar die typische Ajax-spelers halen, hoe fijnbesnaard ze ook zijn. We moeten mentaliteit halen, zie Sanchez, Suarez, Nico. Plus wat echte stootkracht voorin, want het is alles bij elkaar voorin wel wat te lichtvoetig allemaal.

Gevalletje Locadia dus? (hij zei ooit dat ie zich makkelijker kan opladen voor Bayern dan voor de meeste ED duels)

Hoe dan ook: Ajax toonde gisteren wel vechtlust en een goede instelling en op momenten speelden ze goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger315
D. van de BeekMiddenvelder318
D. TadićAanvaller3122
David NeresAanvaller288
H. ZiyechMiddenvelder2615
K. HuntelaarAanvaller2615
A. OnanaDoelman300
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

807 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren