Sergio Ramos wacht mogelijk langere schorsing: ‘Ik zou anders liegen’

Donderdag, 14 februari 2019 om

Sergio Ramos heeft zichzelf ogenschijnlijk in de problemen gebracht. De verdediger annex captain van Real Madrid kreeg woensdagavond in de slotfase van de eerste Champions League-wedstrijd tegen Ajax (1-2 zege) een gele kaart. Dat was voor Ramos alweer zijn derde gele prent van het seizoen en dus moet hij het weerzien met de Amsterdammers aan zich voorbij laten gaan. Ramos liet echter blijken dat hij bewust geel had gepakt.

Ramos kreeg na afloop in de mixed zone de vraag of hij de gele kaart, na een charge op Kasper Dolberg, expres had geforceerd. “Als je kijkt naar het resultaat…Ik zou anders liegen. Het was iets wat ik in mijn achterhoofd had. Het is absoluut niet zo dat ik de tegenstander onderschat of dat de tweestrijd nu gelopen is, maar ik heb het zo besloten. In het voetbal moet je soms moeilijke beslissingen nemen. Een kaart in de 88e minuut. Ik zal op de tribune plaatsnemen en zal Real Madrid als supporter steunen.”

Spelers die bewust een gele kaart pakken, krijgen een wedstrijd extra schorsing opgelegd. In 2010 vond een soortgelijk incident plaats tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid (0-4). Na instructies van José Mourinho pakten Xabi Alonso en Ramos opzettelijk geel, om bewust een schorsing voor de laatste groepswedstrijd op te lopen. Real was immers al geplaatst voor de knock out-fase en twee konden zodoende met een schone lei starten. Mourinho werd vanwege het incident voor één duel geschorst door de UEFA, die na het incident met Alonso en Ramos de regels voor de spelers aanpaste.

Daniel Carvajal kreeg bijvoorbeeld een wedstrijd extra schorsing toen hij in 2017/18 exact hetzelfde deed in de vijfde groepswedstrijd tegen APOEL Nicosia. Hij kreeg, bij een tussenstand van 6-0, geel voor tijdrekken en miste zodoende het laatste groepsduel met Borussia Dortmund. De UEFA deed daar echter nog een duel bovenop, de eerste achtste finale. Dit seizoen overkwam Jesús Corona van FC Porto hetzelfde: hij forceerde een derde gele kaart in de vijfde groepswedstrijd tegen Schalke 04, maar de UEFA deelde een schorsing van twee duels uit. Hij miste zodoende dinsdag de eerste achtste finale tegen AS Roma (2-1).

Ramos liet in de nacht van woensdag op donderdag via Twitter weten dat hij niet op een schorsing uit was. “In een wedstrijd zit veel spanning en veel gevoel. In seconden moet je beslissingen nemen. Het beste van vandaag is het resultaat. Het slechtste is dat ik de return met mijn ploeggenoten moet missen vanwege een moment. Ik wil duidelijk maken dat ik dit meer dan wie dan ook betreur, dat ik dit niet bewust heb geforceerd, net als in de wedstrijd tegen AS Roma en dat ik de club vanaf de tribune zal steunen."Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door titaantje)

Dom, dom en nog eens dom om dit te zeggen.

14 februari 2019 om 02:05

Wees maar niet bang, die krijgt echt geen wedstrijd extra. Was het een speler van Porto, Schalke of Ajax geweest hadden ze dat wel gedaan hoor. Bij het grote Real Madrid zouden ze dat nooit doen.

14 februari 2019 om 02:19

In de tekst staat duidelijk dat ze het al eerder hebben gedaan met een speler van Real, namelijk Carvajal. Zeker dom van ramos om dit te zeggen, zoiets verwacht je niet van een ervaren speler als Ramos om dit op camera te zeggen

14 februari 2019 om 07:01

Mag hopen dat ie m wel gewoon krijgt en dat zou dan ook helemaal terecht zijn. Onsportieve en smerige speler. Het is bijna jammer dat ie zo goed kan voetballen. Dit soort maniertjes horen niet bij een speler met zulke voetbalkwaliteiten

14 februari 2019 om 10:41

Ze hebben eerder Carvajal, Mourinho, Ramos, Xabi Alonso, Casilias en Dudek bestraft voor zo'n actie dus hoezo zouden ze nooit iets bij Real doen?

14 februari 2019 om 04:42

Er is hier al een precedent voor, dus dat betekent dat hij extra wedstrijden gaat krijgen.

14 februari 2019 om 05:38

Zelf met VAR wordt Real Madrid bevoordeelt laat staan als zij zelf die beslissing moeten nemen. Men zal zien dat zij ondanks de VAR grote teams bij elkaar zullen brengen in de kwart/ half en finale. Mensen die niet willen geloven dat alles om het geld draait dan zijn ze gek. Niet voor niets is de UEFA de laatste die de VAR heeft ingevoerd op England na. Omdat ze hun lievelingtjes kunnen helpen aan de finale.

14 februari 2019 om 06:26

Dat ze niet doorhebben dat het publiek het op een gegeven moment wel eens zat is steeds dezelfde teams te zien vanaf de kwartfinale. Als je ziet hoe internationale kijkers genoten hebben van een jonge ploeg als Ajax dan is dat toch veel meer waard dan weer een real Madrid naar de volgende ronde loodsen. Ik kijk vaak al niet meer dan. Het zijn altijd dezelfde ploegen

14 februari 2019 om 07:10

Waar kun je zien hoe internationale kijkers genoten van Ajax als ik mag vragen? En buiten dat zie ik persoonlijk liever een kwartfinale PSG - Liverpool of wat dan ook dan een Ajax - Benfica of teams van dat soortgelijke niveau, buiten als het zou gaan om mijn eigen club natuurlijk . De reden dat dezelfde clubs er altijd instaan is omdat sie clubs ook het beste zijn.

14 februari 2019 om 08:51

Ja soccerfan kijkt ook geen eredivisie meer. Het zijn altijd dezelfde teams die bovenin meedoen. Ook bij spanje zijn het dezelfde teams. Net als elke competitie. Heb het gevoel dat soccerfan helemaal geen soccerfan is met zo een redenatie. Het zijn gewoon de beste clubs van de wereld, vind je het gek dat die bij elkaar komen in de kwart en halve finales?

14 februari 2019 om 10:28

Ze zijn het beste door torenhoge schulden, vriendjespolitiek en vuil spel. Mensen die het over het algemeen fijn vinden dat ploegen als Real winnen, zijn Aziaten zonder eigrn voetbalidentiteit, zwakbegaafden met een gebrek aan principes, of Madrilenen. De echte voetbalfans worden overgeslagen.

14 februari 2019 om 11:37

Nou ja Troy010

Jij ziet persoonlijk liever PSG-Liverpool dan Ajax-Benfica? Dus een Nederlandse club op dat niveau doet je minder dat het poenerige Psg? Dat vind ik op zijn minst bijzonder.

14 februari 2019 om 20:03

Ik woon in de VS en ik kan je zeggen dat de commentatoren enorm onder de indruk waren van Ajax en dat ze het jammer vonden dat het deksel op de neus kwam (maar ze voorspeelden dat ook al eind 1e helft)

Daarnaast vanuit hun toch meer objectieve blik hadden ze:
1) een penalty verwacht na die bal van Tadic op de paal
2) het 1e doelpunt van Ajax niet afgekeurd
3) toch minimaal de VAR ingeschakeld bij het 2e doelpunt van Real
4) een paar van de valpartijen van Neres die werden weggewuifd zagen zij wel als overtredingen.

Nacho was echt slecht en onrustig. Hoop maar niet dat varane geblesseerd raakt voor die wedstrijd. Anders zit je echt met een probleem.

14 februari 2019 om 02:43

Idd, zodra Varane of Ramos er niet bij is, heb je meteen een groot probleem. Dat moet echt veranderen.

Knullig dat hij aangaf in de mixed-zone dat het bewust was. Hoe dan ook was het een overtreding door het afbreken van een tegenaanval. Heel de wereld weet dat het bewust is, maar het is natuurlijk niet om een kaart vragen als bijvoorbeeld tijdrekken. Kwartfinale zal Sergio Ramos er gewoon weer bij zijn.

Wel vreemd dat hij het vervolgens op Twitter ontkent. Voor welke camera is dit geroepen? Vreemd dat VZ geen bron benoemt.

14 februari 2019 om 07:30

Kluitje microfoons in mixed zone. Er zijn beelden van op Twitter, bv bij El Chiringuito. Hij ontkent overigens niet op Twitter dat ie het gezegd heeft, hij ontkent alleen dat-ie er op uit was

Nee hoor was niet met opzet. Tuurlijk joh.....De arrogantie om dan te denken ach dit is kat in het bakkie ik ga lekker die gele kaart pakken. Dat zou voor Ajax al motivatie genoeg zijn om nog meer te knallen over 3 weken

Gewoon een hele domme overtreding. Echter, hij kwam wel hard in op Dolberg. Ik dacht heel ff dat Dolberg theater maakte, maar Dolberg werd wel degelijk hard geraakt door Ramos en dus terecht dat die geel kreeg. Maarja, nu gaat het alleen maar over of ie bewust een gele kaart heeft gepakt of niet. Spelers die express te lang duren bij een ingooi zoals Carvajal of spelers die te lang een vrijetrap nemen om zo bewust een gele kaart te pakken, dat moet je aanpaklen ja. Maar toch niet die van Ramos? Ik bedoel, hij maakte puur die overtreding om de aanval van Ajax te stoppen, en dan kan de scheids alleen maar geel voor geven, bewust of niet. Overigens vind ik het erg dom van Ramos om geel te pakken. Zijn ervaring in de return was meer dan nodig want van Nacho gisteren, werd ik niet blij van. Van dit Ajax ben je ook zeker weten niet af, al heb je nu wel de beste papieren om door te gaan.

Had al eerder geel moeten krijgen en een penalty tegen voor dat moment met Tadic (bal op de paal).

14 februari 2019 om 09:38

Dat moment was idd ook wel VAR-waardig als je het achteraf bekijkt.

Natuurlijk krijgt hij geen extra schorsing, alsof ze daadwerkelijk hun regels doorpakken tegen topteams.

14 februari 2019 om 07:12

Staat letterlijk in de tekst dat ze dit bij Carvajal gedaan hebben. Die speelde ook bij Real.

14 februari 2019 om 11:09

Ik heb het gelezen, ik denk alleen dat ze een speler met de status van Ramos veel minder gaan aanpakken.

14 februari 2019 om 09:59

Juist spelers van grote clubs doen dit soort dingen. Niet clubs als Ajax, Porto of Roma ofzo. Dit zijn doorgewinterde profs die gewoon weten wat de mazen in de regelgeving zijn. Ik vind het slim. Waarom hierover zeuren???

Dan mist hij de eerste wedstrijd van het volgend jaar 😄

14 februari 2019 om 09:33

Waarom mag hij in augustus / september niet meer mee doen?

14 februari 2019 om 13:33

Omdat Real er op 5 maart uitvliegt....

14 februari 2019 om 13:57

En dan mogen ze volgend seizoen ook niet meer meedoen?

14 februari 2019 om 15:05

Ramos niet als hij een schorsing van 1 wedstrijd extra krijgt inderdaad. Hij zou dan 2 wedstrijden geschorst zijn in totaal en zou dus, in het hypothetische geval dat Ajax Real uitschakelt in maart, tijdens de eerste wedstrijd volgend seizoen geschorst zijn.

Heel dom van hem.. Hij heeft toen binnen 10 min 3 verschillende antwoorden gegeven.
Eerst per ongeluk zeggen dat expres was. 5 minuten later hebben ze hem weer dezelfde vraag gestelt en toen zei hij, dat het niet expres was. En dan op twitter weer (wssn op advies van de club).

Het was niet eens een hele domme overtreding imo. Daarom dacht ik niet dat het expres was. Het was eigenlijk een overtreding dat hij moest maken. De speler was hem te snel en draaide goed weg.

Eerlijk duurt het langst! De schorsing in dit geval

Juist eerlijk van hem. Hopelijk is karma een bitch. Ik snap hem ook wel, wat is nou de kans dat Real niet doorgaat, ze hebben hem nodig tegen de volgende opponent. Wat was hij goed gister!

Dat Ramos niet gehinderd wordt door enige vorm van intelligentie was al bekend, maar dit is zelfs voor zijn doen erg dom.
Je weet toch dat hier een extra wedstrijd voor staat, waarom dan niet gewoon je mond houden.
Hij heeft al over veel ergere overtredingen gelogen, dat het niet met opzet was (heb ik het niet over salah) en over zoiets wil hij eerlijk zijn?
Als je in een Spaans woordenboek kijkt bij het woord "dom", dan staat er waarschijnlijk Ramos achter.

Ramos was gisteren fantastisch (zeg ik als Ajax fan) maar wat een kwal. Vuur in je spel leggen (zoals bijvoorbeeld Tagliafico met passie en strijd) is helemaal prima. Je mag ook bikkelhard zijn. Maar die maniertjes, confrontatie opzoeken (met De Ligt, Dolberg) en ook het maken van schwalbes (niet deze wedstrijd, maar is die ook niet vies van) heeft zo iemand toch helemaal niet nodig?

Direct na zijn harde inkomen op Dolberg even de confrontatie zoeken alsof Dolberg express ging liggen. Misselijke bloedhond om tegen te hebben zeg..

Super voetballer, maar ook erg irritante gast.

14 februari 2019 om 10:19

Ach moet hij vooral doen tegen Dolberg, die is emotieloos in zo'n wedstrijd echt niemand en niks lijkt hem te raken. Helaas werkt dat ook wel eens tegen hem want hij is niet zoals De Jong die continue de scheids bespeelt en daar wat voordeeltjes uithaalt.

Mensen lijken te vergeten dat Real Madrid de afgelopen 7 dagen ook tegen Barca en Atletico hebben gespeeld, een bijzonder zware week dus. Met of zonder Ramos, in het Bernabeu zal Real Madrid zeker anders voor de dag komen als gister.

14 februari 2019 om 11:58

De 2 wedstrijden voor de return speelt Real 2x tegen Barcelona. 1 keer voor de beker en 1 keer voor de competitie.

Maakt allemaal niet zoveel uit of hij een of twee wedstrijden geschorst wordt, want Real Madrid speelt dit seizoen toch nog maar één wedstrijd in de Champions League.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4231 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona7450
4.Sevilla5215
5.Getafe5111
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3218
G. BaleAanvaller268
T. CourtoisDoelman240
Vinícius JúniorAanvaller152
Daniel CarvajalVerdediger181
M. DíazAanvaller111
NachoVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

806 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Joachim Andersen staat voor een zeer fraaie transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren