Sergio Ramos geniet in Amsterdam: ‘Mijn felicitaties voor Ajax en hun fans’

Donderdag, 14 februari 2019 om

Real Madrid zette woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA een belangrijke stap richting de kwartfinales van de Champions League. Het team van trainer Santiago Solari zegevierde dankzij een laat doelpunt van Marco Asensio met 1-2. Sergio Ramos zal het weerzien met de Amsterdammers in het Santiago Bernabéu niet meemaken. In de slotfase van zijn 600e duel als Merengue pakte hij zijn derde gele kaart van het seizoen en dus een schorsing.

Ramos was onder de indruk van de ambiance in Amsterdam. “Het was een mooie wedstrijd, met een geweldige sfeer. Mijn felicitaties voor Ajax en hun fans”, benadrukte de verdediger annex captain van de titelverdediger. “Ze spelen zeer goed voetbal én met persoonlijkheid, ondanks het feit dat het jonge voetballers zijn.” De Spaanse topclub had het niet makkelijk. “We hebben veel te verduren gehad. We hebben niet ons beste spel laten zien, maar het kan niet altijd mooi voetbal zijn. We moesten een eenheid vormen en de tegenaanvallen benutten op de momenten dat hun druk op onze defensie verbroken was.”

“De twee doelpunten zijn een belangrijke stap richting een eventuele kwartfinale. Ja, een efficiënte overwinning. Maar we hebben geleden, de wedstrijd kunnen lezen en ruimtes kunnen creëeren om al counterend onze snelheid voorin te kunnen benutten. Dit is een geweldig resultaat en nu is Ajax aan de beurt om in ons stadion te lijden.” De VAR keurde een doelpunt van Nicolás Tagliafico in de eerste helft af en daar kon Ramos het niet meer dan eens mee zijn. “Ik heb al vaker gezegd dat ik een groot voorstander van de VAR ben. Het zorgt er beetje bij beetje voor dat het voetbal eerlijker zal worden.”

Ramos baalt ervan dat hij de return over enkele weken moet missen. “Ja, daar baal ik echt van. Ik kan hoe dan ook uitrusten. Hopelijk zetten we ook dan een goed resultaat neer en kunnen we ons op de kwartfinales gaan focussen.” Ramos is na woensdag de zevende voetballer die minimaal zeshonderd officiële duels voor Real Madrid speelde. “Het zijn veel herinneringen. Ik heb veel opgeofferd in al die jaren. Ik hoop dat ik nog veel meer wedstrijden mag spelen.”Gerelateerd

68 reacties (laatste reactie door geniale)

Beste man van de wedstrijd.

14 februari 2019 om 01:01

Samen met Neres beste naar mijn mening inderdaad, vond Ramos echt enorm goed spelen. Mocht alleen voor mijn gevoel wat meer druk op Tadic zetten bij lange ballen, die hield zich verrassend goed staande en won nog best veel duels wat belangrijk was met oog op vd Beek zijn rol. Neres was zo balvast en bracht diepte die nodig was, vond hem echt enorm sterk spelen. 1 van zijn 51 passes kwam niet aan, geeft nog assist, creëerde kansen en was niet klem te zetten. Een van zijn beste wedstrijden dit seizoen.

14 februari 2019 om 01:29

Mee eens. Neres was echt fantastisch. Wat mij betreft speelt Ajax de rest van het seizoen met Tadic in de spits & Neres op de flank.

14 februari 2019 om 02:31

Inderdaad. Ramos was by far motm. Wat een beest is het toch. Het lijkt me ook verschrikkelijk om tegen hem te moeten spelen.
Als de Ligt al half zo goed wordt mogen we blij zijn.

14 februari 2019 om 13:56

... andere pot gezien denk.ik

Ramos speelde een wereldpartij, stond letterlijk overal tussen, was vgm ook man of the match. Ps: voor de mensen die niet weten wat Asensio bedoelde met zijn doelpunt, hij ‘smeerde’ broodje pindakaas om zijn ‘terugkeer’ in Nederland te ‘vieren’ hij gunt zijn doelpunten aan de Nederlanders, toch mooi

14 februari 2019 om 00:46

Denk niet dat de Ajax supporters het als mooi zagen

14 februari 2019 om 00:49

Nederland is meer dan Ajax . Ik denk dat de Ajacieden het ook liever van Asensio hebben dan van Ramos bijvoorbeeld.

14 februari 2019 om 00:54

Ja Ramos kan bij niemand meer wat goed doen volgens mij :-)

14 februari 2019 om 05:35

Ramos kan uitstekend veredigen en hij schijnt redelijk te kunnen koppen. Maar is een enorme nare kerel met zijn trekjes, zijn interviews, het zeiken bij scheidsrechters, het aannaaien van kaarten, de arrogantie. Heb me vaker aan hem gestoord dan van hem genoten gedurende zijn hele carriere.

14 februari 2019 om 11:14

In elk ander land wordt het winnaarsmentaliteit genoemd. Types als Ramos win je ht WK en de CL mee. Een winnaarsmentaliteit die we dan weer wel (af en toe) van Arjen Robben waarderen. Het is heel dubbel.

14 februari 2019 om 15:39

Hij heeft de pech dat hij verdediger is, dat is als tegenstander nooit leuk. Hij zorgt er voor dat jou team niet kan scoren. Als je neutraal kijkt, als dat lukt, blijft er een topper over.

14 februari 2019 om 00:53

Ramos speelde zeker sterk. Gelukkig is hij arrogant genoeg om te denken dat hij over drie weken niet nodig is, hij pakte expres geel. De kans is klein maar zonder Ramos is Real toch zwakker.

14 februari 2019 om 00:59

Ajax heeft aanvallend niet genoeg kwaliteiten om Real pijn te doen, vandaag had Ajax een perfecte wedstrijd zij haalde hun niveau van paar maanden terug + Real had ze onderschat en haalde zelf hun niveau niet. Hoe goed wilt Ajax het in Bernabeu gaan doen? De fans speelde ook een grote rol, in Bernabeu heeft Ajax dat ook niet. Nee zonder Ramos kwam alleen Real tegen Juventus thuis in de problemen maar daar had Juventus 2 blunders van Navas nodig.

14 februari 2019 om 01:06

Ben het met je eens Medelofhonor. Ajax speelde soms ook over het randje. Dat zal een scheids nooit toelaten in Madrid. Vandaag hadden we minimaal 2-2 moeten maken, maar dan ook had ik weinig vertrouwen voor de return.

14 februari 2019 om 01:10

@medalofhono

Ajax had vandaag zomaar meer kunnen scoren, bal op de lat kan er ook zomaar invliegen. Courtois die eens niet door zijn benen werd gespeeld. Dolberg die net wegglijdt als ie binnen wil schieten. En een VAR die extreem pietluttig wilde zijn.

We zullen het over drie weken zien. Hopelijk denkt iedereen bij Real er net zoals jij over en spelen we tegen Real B. Want Real heeft nog best een zwaar programma en moet nog aardig inlopen op Barcelona.

14 februari 2019 om 01:12

Ach rot op man. Als je als scheids en VAR voor een duw van Carjaval tegen Neres in het strafschopgebied niet fluit en voor de duw tegen De Jong ook niet de afgekeurde goal zit het er wel heel dik bovenop.

Na de loting kwamen er ook berichten buiten dat Perez graag Ajax wou loten en met al die discutabele beslissingen de afgelopen seizoenen met vorig seizoen als climax een hondsdolle Ramos die los gaat tegen Salah en Karius komt er wel heel veel rook vrij.

Real doet zijn geschiedenis als club eer aan.

14 februari 2019 om 00:55

Absoluut, helaas laten zijn medespelers en companion naast hem het soms afweten waardoor er toch gaten ontstaan. Je ziet steeds dat hij zoveel moet corrigeren. Pepe was die topcompanion en hopelijk komt er straks er een topper bij, maar natuurlijk met Varane naast hem is het zeker niet minder ofso, alleen bedoel dan echt een Pepe type, nu wellicht een Koulibaly bv.

14 februari 2019 om 01:01

Het was niet alleen zijn companion naast hem maar ook voor hem, Casemiro was verdedigend echt aan het slapen net zoals Modric en Kroos. We waren niet schep, niet hard genoeg in de verdediging, Ramos werd zelf heel boos op het einde van de eerste helft. Varane-Ramos is al jaren een perfecte duo alleen zijn zij vaak heel nonchalant in kleine wedstrijden.

14 februari 2019 om 01:01

Onzin. Hij speelde viool dn doelde op het vioolspel van Andre Rieu en alles wat dat in Amsterdam teweeg brengt.

14 februari 2019 om 01:03

Instagram zoeken van Asensio en dan zie je het wel. Geen idee van waar jij dat haalt maar mijn bron is zijn instagram.

14 februari 2019 om 03:30

Oh wat prachtig zeg, kan me geen moee schelen. Had liever dat hij er niet bij was

14 februari 2019 om 06:54

@Medalofhonor dat is niet helemaal waar. Hij gunde zijn doelpunt niet aan de Nederlanders, hij verwees met het “pindakaas smeren” naar zijn familie in Rotterdam. Dat is toch wel een groot verschil!!! Als je de verhouding tussen Rotterdam en Ajax kent zou je zelfs kunnen denken dat het provoceren is. Maar zo ver wil ik niet gaan. Ik hou het er bij dat het voor zijn familie is en that’s all.

14 februari 2019 om 10:10

Ik snap m niet helemaal. Je scoort tegen een Nederlandse club, en daar stek je ze mee teleur en vervolgens gun je je doelpunt aan hen..?!

Ik zou mij ook positief uitlaten over de VAR na zo'n wedstrijd. Daarentegen was Ramos MOTM vandaag

Wel weer als een beest gespeeld.

Wat een speler- beste man van t veld, heel blij dat hij er niet bij is bij de return.

14 februari 2019 om 00:56

Gele kaart heeft hij bewust gepakt. Wil niet geschorst zijn in de kwartfinale. Hoe goed Ajax ook was. In Bernabeu wordt het een ander verhaal. En ik zie ze dit ook niet meer repareren.

Kortom: Een professionele gele kaart van baas Ramos.

14 februari 2019 om 01:12

Dat ligt er maar aan, als heel Real er net zo over denkt als Ramos, dan kan Ajax dar zomaar Real B aantreffen. En dan kan het zomaar gebeuren.

14 februari 2019 om 01:33

En als Ajax dat B elftal dan afstraft is dat een goede les voor Real. Nooit arrogant zijn of onderschatten. Maar denk dat ze nu wel wakker zijn over wie Ajax echt is, en gewoon het basis team opstelt. Wel zonder Ramos uiteraard.

Haha als de VAR altijd in voordeel van de topclubs beslist snap ik dat hij voorstander is.. Hetzelfde geld in de eredivisie voor Ajax en PSV.. Die afgekeurde goal van Ajax vond ikzelf onterecht maar snap het nog enigszins.. Maar of de Jong nou had mee kunnen verdedigen of niet bij de 1 - 2 dat was gewoon een duidelijke overtreding.. Het leek wel alsof de scheidsrechter voordeel gaf voor de club die de vrijentrap tegen had moeten krijgen..

14 februari 2019 om 01:01

Al vrij snel na m'n boosheid over de afgekeurde goal zei ik tegen m'n broer dat ik nu wel kan begrijpen hoe de Heerenveen fans laatst voelden. Tja, ik vind het nog steeds een erg discutabele beslissing, maar bij de 1-2 was ook niet veel aan de hand. De bal was ver weg bij De Jong en Vasquez en tenslotte was de Spanjaard ook niet meer betrokken bij het doelpunt. Het was gewoon de frustratie en hoop dat de scheids iets zo rechttrekken. De 1-2 zag ik ook wel aankomen. Tenslotte heeft Ajax genoeg gecreëerd om zelf te winnen, maar helaas hebben we maar eenmaal gescoord.

14 februari 2019 om 01:58

De Jong vangt de Vázquez zelf op. Daar was dus absoluut niks aan de hand.

14 februari 2019 om 07:57

Inderdaad, en Courtois vangt zelf Tadic op bij de goal van Tagliafico. Daar was dus absoluut niks aan de hand.

14 februari 2019 om 08:14

Tadic staat toch echt voor Courtois en zet zelf een blok in buitenspelpositie. Objectief blijven is voor sommige wel erg moeilijk.

Jezus wat was ramos goed zeg. Wel een grote adelating dat hij niet speelt op 5 maart. Die carvajal nacho en die linksback dat is toch eigenlijk helemaal niks? Is te hopen dat varana iig terug is want anders hebben ze een probleem. Hopelijk kan ajax voor rust scoren en dan heb ik er vertrouwen in dat het nog goed kan komen, alhoewel de kans niet heel groot is. We hebben spelers die het kunnen beslissen als we met dezelfde passie spelen en niet bang zijn

14 februari 2019 om 00:54

Ramos pakte express geel, was een onnodige overtreding dus hij denkt dat ze het zonder hem thuis wel makkelijk redden.

14 februari 2019 om 14:42

Jep, helaas is ie zo dom geweest om dat ook uit te spreken in de mixed zone na de wedstrijd. Zou mooi zijn als de Uefa er nog een wedstrijdje bovenop gooit!

Man of the match in mijn ogen. Zat overal tussen en herstelde de fouten van Nacho als een echte leider. Eerlijk gezegd zie ik Ajax nog kans maken in Madrid nu Sergio Ramos er niet bij is. Ik krijg gelijk flashback van de wedstrijd tegen Juve vorig jaar. Toen speelde hij ook niet en gaven ze het ook bijna weg. Verder ben ik het eens met de captain. Respect voor Ajax wat ze hebben laten zien, maar helaas koop je er niks voor terug. Ik vind het wel weer jammer dat men denkt dat Real vandaag geholpen is door de scheids. Die floot een prima wedstrijd.

14 februari 2019 om 00:55

Je moet dan echt je Real brilletje afzetten.. Die overtreding op de Jong had op ieder ander moment gewoon gefloten voor geworden.. Leek wel alsof de scheids voordeel gaf terwijl hun de overtreding maakte..

14 februari 2019 om 01:09

Ondanks dat ik een Real fan ben, kan ik situaties eerlijk beoordelen zonder clubvoorkeur erbij te betrekken. Over dat moment met Frenkie De Jong is het niet duidelijk te zien of het een overtreding was. Bij de ene camera was het te ver weg en de andere camera kon je het moeilijk zien. Enige wat ik zag was dat Frenkie De Jong Vazquez probeerde tegen te houden zonder dat de bal in de buurt was. Als je beelden hebt waarin duidelijk te zien is dat het een overtreding was, dan wil ik graag naar kijken. En stop aub met dat "brilletje" opmerkingen.

14 februari 2019 om 01:09

Als neutrale toeschouwer ( miss lichte voorkeur voor ajax ) vond ik de scheids ook een goede pot fluiten hoor. Vond zowel bij de 1 1 als de 1 2 geen overtreding voorafgaan. En tja die buitenspel goal vond ik wat overdreven, maar het zijn wel de regels

14 februari 2019 om 12:50

Luka, moest wel even glimlachen. Wat toevallig dat je het net niet kon zien, die 2e goal had afgekeurd moeten worden want De Jong werd omver gekegeld.

Eerlijk jongens voor iemand weer komt dat var voor real madrid was. Ik lees veel dat bij de 2-1 de jong werd geduwd. Maar hij was de gene die vasquez zelf vasthield waardoor die viel. En bij de 1-1 van ajax werd vasquez ook geduwd en daar werd ook niet voor gefloten. Dus dat was gewoon eerlijk aangezien bij beide gevallen niet veel aan de hand was.

14 februari 2019 om 00:56

de Jong hield niemand vast, hij werd omver gekegeld. Alleen vond de VAR dat niet erg. Als de kleine Tadic iets voor de uitstormende grote Coutois staat, die zonder Tadic de bal ook niet had gehad, ja dan is de VAR heel erg streng.

14 februari 2019 om 01:11

In het 5 metergebied een keeper hinderen wordt gewoon sneller voor gefloten dan voor een ander licht vergrijp

14 februari 2019 om 01:14

Hij hinderde geen keeper, hij stond gewoon stil terwijl Courtois naar hem gerend kwam. Gewoon een fout van Courtois want de bal werd met een boogje over hem heen gekopt, hij had in zijn doel moeten blijven staan.

Uiteindelijk werd de goal afgekeurd omdat Tadic een milimeter buitenspel stond, dat is de officele Uefa lezing. Er is geen enkele sprake van een overtreding.

Het arbitraire is dat zonder Tadic de bal er ook ingevlogen was. Hij ging gewoon over Courtois heen.

14 februari 2019 om 01:18

Hij wordt afgekeurd omdat tadic in buitenspelpositie in de weg van de keeper staat. Ik denk inderdaad ook dat courtois hem vrijwel zeker niet had gehad als tadic er niet stond, maar last heeft hij er zeker wel van

14 februari 2019 om 01:24

De jong hield vasquez vast kijk maar terug. Hij hinderde vasquez en werd omver gelopen Fysiek.

14 februari 2019 om 01:45

Ik zit hier in Panama en heb gekeken met 150 mensen, ik als enige Ajacied. De mensen schaamden zich voor het vertoonde spel en de onverdiende winst van real.

Dikke vriendjes met Dumfries lees ik al.

Deze wedstrijd heeft aangetoond hoe volwassen we kunnen spelen en gwn op 60 % kunnen winnen. Complimenten naar Ajax maar dit is einde verhaal in Santiago Bernabeu win je niet zomaar in de CL. Ramos by far de beste van het veld. Wat Nacho aan t doen was was mij niet heel duidelijk. Die speelde zn slechtste wedstrijd die ik van hem heb gezien, sinds die 4-0 tegen Atletico. Bale is hopelijk nu echt wisselspeler, want dit kan echt niet meer. Gwn Asensio of Lucas op Rechtsbuiten.

14 februari 2019 om 01:06

Ik snap ook niet hoezo iedereen om de scheids aan het zeiken is. De goal van Ajax was gwn buitenspel van Tadic en hij stond Courtois in de weg (ga maar kijken vanaf de achterkant hoe hij gehinderd wordt) en de goal van Asensio is het juist de Jong die Vazquez vasthoudt.

14 februari 2019 om 01:16

Over deel van Tadic geef ik je gelijk, hij staat daar hinderlijk buitenspel wat het afkeuren tot gevolg had. Maar het hinderen zelf was nooit genoeg geweest om die goal af te laten keuren simpelweg omdat Courtois naar Tadic komt ipv omgekeerd. Nu deze buitenspel stond en betrokken is in het spel doordat hij in baan van 'schot' staat en Courtois uitkomt keuren ze hem terecht af. Bij moment met De Jong is eerste overtreding wel van Vazquez, de Jong pakt hem erna vast. Denk dat dit laatste mee heeft gespeeld in keuze niet te fluiten. Ben een van de weinige die de scheidsrechter gewoon een redelijk goede wedstrijd vond fluiten, had op sommige momenten iets meer een grens kunnen trekken maar verder weinig op aan te merken.

14 februari 2019 om 08:06

''deze wedstrijd heeft aangetoond hoe volwassen we kunnen spelen en gwn op 60 % kunnen winnen.''

Heb je de wedstrijd überhaupt wel gezien? Ajax heeft nou juist opnieuw aangetoond niet kansloos te zijn tegen de absolute top. Real werd met tijden gewoon compleet weggespeeld en achteruit inn het eigen strafschopgebied gedrukt, dan speel je niet op die zogenaamde 60 procent, wat een onzin. Real mocht zijn handen dicht knijpen dat het met de rust nog 0-0 stond. Ajax verdiende meer gisteren, veel meer.

Zeg, stelletje Real geilerds, jullie cluppie was echt niets meer dan een simpel countercluppie. Het moet zich simpelweg schamen voor de manier van winnen afgelopen avond. 4 keer richting een aanval, 2 keer veelbelovend en daarvan 1 zeer omstreden. Tel daarbij op de kansen van Ajax en je bent gewoon zwaar mazzel geweest.

De kaart van Ramos was bewust? Ja, je moer op een houtvlot. Hij had 3 keer eerder geel kunnen krijgen deze wedstrijd.

14 februari 2019 om 01:45

Je snapt het niet. Hij pakte geel direct na de 1-2. Natuurlijk had hij eerder geel kunnen krijgen, maar dan niet zo overduidelijk als bij die overtreding. Natuurlijk bewust

Ramos is een icoon, ondanks zijn vele rode kaarten en gemeen spel. Hoe hij het op kan brengen om iedere seconde alert en scherp te zijn.. niet normaal. Direct na de 1-2 even met opzet geel pakken ..klasse speler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4232 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona7751
4.Getafe5414
5.Valencia5210
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3321
G. BaleAanvaller278
T. CourtoisDoelman240
Vinícius JúniorAanvaller152
Daniel CarvajalVerdediger191
M. DíazAanvaller111
NachoVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

807 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren