Frenkie de Jong looft ‘natuurtalent’: ‘Moeilijk om hem onder druk te zetten'

Woensdag, 13 februari 2019 om

Frenkie de Jong acht Ajax niet kansloos in het weerzien met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. Het team van trainer Erik ten Hag verloor woensdagavond voor eigen publiek met 1-2 van de titelverdediger, die zich zodoende een uitstekende uitgangspositie voor de return in het Santiago Bernabéu heeft verschaft. “Als team hebben we het goed gedaan”, oordeelde De Jong in gesprek met Ziggo Sport.

“Jammer dat dan onze goal wordt afgekeurd. Misschien valt zoiets dan gemakkelijk uit in het voordeel van de grote club, dat hebben wij ook weleens gehad”, erkende de middenvelder. “Maar we zijn goed doorgegaan en hebben ook daarna onze kansen gekregen. Jammer dat het geen beter resultaat heeft opgeleverd.” De Jong wist niet waarom de 1-0 voor Ajax werd afgekeurd. “We zeiden wel tegen elkaar: ’Telt ’ie niet, dan gaan we door’.”

De Jong geeft de moed niet op. “In Spanje moeten we net zo spelen als we hier thuis hebben gedaan. Met durf en overtuiging. Dan is er nog niets beslist. Voor eigen publiek zal Real ook meer druk voelen.” Hij genoot van zijn duels met Luka Modric. 'Het was zeker leuk om tegenover Modric te staan. Dat motiveert extra natuurlijk. Hij is een natuurtalent en het is echt moeilijk om hem onder druk te zetten.”

De Jong erkende dat het verschil groot was tussen zaterdag, toen Heracles Almelo met 1-0 won, en woensdagavond, ook in persoonlijk opzicht. “Zaterdag en in die wedstrijden daarvoor was ik minder onbevangen. Er zat meer twijfel in mijn acties. Vandaag ging het inderdaad iets beter.”Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Nou, laat het maar zien over drie weken. Wat een stunt zou dat zijn. Lekker dromen vannacht. Morgen met een kater wakker (realistisch)

Was een van de minste vandaag. Hij moet gewoon veel simpeler spelen. Ik heb het gevoel dat hij druk voelt om meer te laten zien vanwege die transfer, in passes of assists etc. Totaal niet nodig.

Busquets valt bijvoorbeeld nooit op tijdens een wedstrijd. Voor de winterstop vond ik Frenkie eenvoudiger spelen, wat hem juist sierde.

13 februari 2019 om 23:50

Ik vond hem prima spelen op zich hoor. Sommige passes tussendoor gingen fout inderdaad, maar verder kregen ze hem niet van de bal, speelde hij zich goed vrij en zorgde dat anderen meer ruimte kregen. Nog niet zo goed als voor de winterstop, maar vandaag zag ik juist weer wat van die De Jong.

14 februari 2019 om 00:10

Vraag me echt af welke wedstrijd jij hebt gekeken, vd Gijp net ook al. Frenkie had 89 procent pass percentage en was gewoon rustig aan de bal, trok Modric steeds mee. In de rol die hij bij Ajax heeft gewoon prima. De driehoek aan die kant met Frenkie Tagliafico en Neres liep erg goed. Neres btw 50 uit 51 passes succesvol, veel succesvolle dribbels, key passes. Liet weer zien dat het belachelijk is dat hij normaal niet in de basis staat.

14 februari 2019 om 00:17

Heb jij naar de herhaling van Heracles- Ajax zitten kijken ofzo? Frenkie een van de beste vandaag imo, als je zoveel rust en beheersing op het middenveld hebt tegen een club als Real Madrid ben je van wereldklasse. Hoe makkelijk hij soms wegdraait van zijn mannetje en dan zo'n lekker nonchalant steekballetje die perfect valt, is echt genieten!

14 februari 2019 om 00:17

Reactie is voor blindevogel bedoeld^ het zit hem ook in zn naam denk ik , heeft hij toch een goed zelfbeeld

Hij heeft het echt fantastisch gedaan tegenover modric.. rust in het spel en goed positiespel.. helaas niet dé beslissende pass die af en toe wel gegeven had kunnen worden.

Wat speelde Modric goed zeg, ongrijpbaar die man. Haast fysiek onmogelijk voor hem om naar de verkeerde man te passen. Hoe frustrerend het af en toe ook was, kon echt van hem genieten. Hielp ook mee dat ik het constrast met Kroos (vandaag) enorm vond

13 februari 2019 om 23:51

Wat vond je zo goed aan Modric? Hij (en ook Kroos) waren vaak totaal niet instaan om onder de druk van ajax uit te spelen. Hij was daarin nog wel slim genoeg om geen balverlies te leiden maar een echt goede Modric had vaker onder de druk van ajax uit kunnen spelen.

14 februari 2019 om 00:12

Huh waar heb jij het nou weer over? Casemiro en Kroos waren echt slecht vandaag, complimenten aan Ajax, maar man, Modric. Passes, dribbeltechniek en flair in zijn spel. Hij hield echt iedereen bezig en tuurlijk moet je af en toe terugspelen, want Ajax zette enorm veel druk. Maar ik vond hem soms met souplesse zo makkelijk wegdraaien.

14 februari 2019 om 00:14

Dat zei ik al in mn stuk. De bal viel gewoon niet af te pakken van hem, telkens was hij de spelers te snel af. In een tegenvallend Real had hij geen bal verspeeld; de moeilijkste kaatsen kwamen perfect aan. Enige reden dat Real er af en toe uberhaupt nog uit kon. Daar komt nog eens bij dat de scheids erg veel toeliet, wat het voor zo'n speler toch extra moeilijk maakt

14 februari 2019 om 00:19

Casemiro had wel een fantastische tackle in de eerste helft.

14 februari 2019 om 00:25

En Ramos, zonder Ramos was het 4-2 geeindigd

14 februari 2019 om 00:15

Kroos en Casemiro hebben echt een zware avond gehad, maar ook Modric had het moeilijk tegen de Jong vond ik. Aan de bal soms geweldig, maar zoveel kwam hij er ook weer niet aan te pas eigenlijk..

14 februari 2019 om 00:33

Ik bedoel over de hele wedstrijd en dat komt ook omdat zijn hele ploeg onder druk stond, aan de bal sommige momenten geweldig maar ik heb Modric het middenveld wel eens meer zien domineren.

Speelde erg goed de eerste helft, had veel tweede ballen en zorgde dat de tempo er goed in bleef door altijd de vrije man te vinden. Tweede helft wat meer anoniem, maar het lukte Ajax in zijn geheel niet echt meer om net als in de eerste helft Real vast te zetten. Ik blijf het onterecht vinden dat we wereldwonderen moeten verwachten omdat hij zoveel geld heeft gekost, terwijl hij op zijn positie juist simpel moet spelen.

Tsja, en Modric. Wint niks voor niks de Ballon d'or en draagt Kroatie persoonlijk zowat naar de finale van het WK, terwijl hij ook alweer 33 jaar is. Is gewoon absolute wereldtop. Maar Frenkie heeft het naar behoren gedaan tegen hem.

Totaal kansloos Ajax had hier minimaal moeten winnen met 2 doelpunten verschil om in Madrid nog enigszins kans te hebben. Zoals ik had voorspelt draaide vinicius mazraoui scheel. 532 ws de logische opstelling geweest. Dan hadden ze gewoon de meeste kans gehad. Maar weer de Amsterdamse zelfoverschatting aan de orde. Cocu had het wel geweten.

13 februari 2019 om 23:54

Kansloos? Heel realistisch had Ajax hier toch ook gewoon met twee doelpunten verschil kunnen winnen? Tagliafico goal afgekeurd op 5 centimeter buitenspel. Ziyech 100 procent kans, Tadic schot draait net weg en eindigt op de paal. Dolberg zelfs nog een grote kans op 2-2. Als die dingen goed vallen schiet Ajax er volledig verdiend drie of vier in. Real was nergens in de eerste helft en ook in de tweede helft kon ajax goed druk zetten. Was in een 532 niet gelukt. Dan was het tegenhouden geblazen. Ajax heeft gewoon prima gespeeld maar was niet efficient. Real wel. En daarom wint Real zo vaak de CL en ligt Ajax er over een paar weken weer uit. Maar dit was wel DE manier om Real aan te pakken.

14 februari 2019 om 00:04

Strijdplan kan je het niet aanrekenen. Kwestie van effectiviteit. 1e helft lieten ze het liggen. Real laat ploegen uit wel vaker de gelegenheid te voetballen. Ben je efficient dan scoor je er zomaar 2 of 3. Blijft dat uit dan komt die 2e helft een ander gevoel in de wedstrijd. Na de gelijkmaker zag je ook wat extra inspanning en dan blijkt Real veel meer te kunnen brengen als dat ze in eerste instantie doen.

14 februari 2019 om 00:00

Ik word een beetje moe van jou. Jij kondigde een tijd geleden al aan dat Ajax afgeslacht zou worden als ze 433 zouden spelen. We hebben vandaag kunnen zien dat Real met name in de eerste helft met de rug tegen de muur stond doordat Ajax vasthield aan hun eigen spelopvatting. Dat ze verloren hebben verandert niks aan het spelbeeld waarbij Ajax gewoon gelijkwaardig was aan dit Real.

Dus stop die 532 maar op een plek bij jou waar de zon niet schijnt.

14 februari 2019 om 00:02

Op Veronica kwam de wedstrijd he kerel, volgens mij heb je compleet iets anders zitten kijken. Totaal kansloos?? 1 goal, 1 afgekeurde goal op 2cm (hinderlijk) buitenspel en minimaal 3 honderd procent kansen. Zowel qua veldspel als qua kansenverhouding beter dan Real Madrid. Geheel tegen de verwachting van velen in, inclusief mijzelf, maar Ajax had oprecht meer recht op de 3 punten dan Real. Erg goede wedstrijd gezien, helaas niet de beloning...

14 februari 2019 om 01:51

Ajax mag de 3 punten hebben, als Real maar doorgaat naar de volgende ronde.

Totaal kansloos Ajax had hier minimaal moeten winnen met 2 doelpunten verschil om in Madrid nog enigszins kans te hebben. Zoals ik had voorspelt draaide vinicius mazraoui scheel. 532 ws de logische opstelling geweest. Dan hadden ze gewoon de meeste kans gehad. Maar weer de Amsterdamse zelfoverschatting aan de orde. Cocu had het wel geweten.

13 februari 2019 om 23:54

Hahah wat heb jij gekeken die 1e keer toen ie viel. Voor de rest liep mazraoui dat joch bijna elke keer van de bal man.

14 februari 2019 om 00:36

Wat heb jij gekeken de ligt heeft tig keer moeten ingrijpen op vinicius

14 februari 2019 om 00:47

En de centrumverdedigers van Real hebben tig keer in moeten grijpen op Neres, Tadic en Ziyech, your point being? Daar staat een verdediger er toch voor. Bijna geen enkele vleugelverdediger kan zo'n snelle gast als Vinicius 90 minuten stoppen, daarom ben je ook een teamsport aan het beoefenen en geen 1 tegen 1 sprint of iets dergelijks. Feit is dat Ajax gewoon veel minder kansen heeft weggegeven dan Real. Helaas zijn de Madrilenen veel klinischer in de afronding.

Waren ook mooie duels om op te letten. Kon er erg van genieten. En ke zag zeker dat hij ook echt zich wou meten met modric. Zou nog wel ff oefenen als de jong zijnde want modric was soms net ff slimmer.

Frenkie heeft een goede wedstrijd gespeeld. Zeker niet minder dan Modric. Zijn een beetje vergelijkbare spelers. Verliezen de bal zelden, zorgen dat de aanval kan doorlopen maar scoren zelden een goal.

Vond de Jong niet zo goed spelen.. mssn wel de slechtste veldspeler aan de kant van Ajax in de eerste helft (tweede helft helemaal), imo iig.
Ik vind hem een prima speler, heel elegant, maar verder.. ik moet nog overtuigd worden. maar goed, mssn komt dat nog..
Aan de andere kant, ik vind de Ligt echt de next best thing. Wat een beest.

En wat er over Modric gezegd wordt klopt helemaal. In de eerste helft was heel Real Madrid matig helaas, verdienste van Ajax natuurlijk. Modric kon niet zoveel betekenen voor het spel van Real. Maar dat tempo voor 90min volhouden, beetje teveel gevraagd.. In de tweede helft was hij, Modric, echt de beste aan de kant van Madrid.

14 februari 2019 om 00:25

Heeft na neres (98 procent) en Tagliafico (92) het beste passpercentage en was constant aanspeelbaar van achteruit, Modric was aan de bal geweldig maar heeft de Jong er nooit af kunnen krijgen. Was echt veel beter dan jij denkt. Wel eens over de Ligt, wat een beest. Vond de arbeid van Ziyech geweldig maar als hij vandaag wat betere keuzes had gemaakt op beslissende momenten had dit heel anders af kunnen lopen. (Ook door de alsnog gemiste kansen natuurlijk maar hadden zoveel meer kansen kunnen zijn)

Sloeg echt nergens op hoe Genee aan het afgeven was op De Jong. Nee, De Jong was niet de beste man op het veld vandaag, maar hij haalde toch een dikke voldoende. 1e helft uitstekend, 2e helft wat minder. Paar keer heerlijk vrijgedraaid en ruimte gecreëerd, ook een paar goede intercepties, in de passing misschien iets minder vandaag. Omdat Barca 80 miljoen voor hem betaalt, vinden sommigen dat hij elke wedstrijd moet excelleren. Slaat natuurlijk nergens op.

14 februari 2019 om 00:09

Mwah, hoeft niet iedere wedstrijd, maar tegen de zwakkere broeders uit de Eredivisie gaf hij na dw winterstop ook niet thuis. Vandaag niet al te opvallend...wat meestal betekent dat je zowel geen onvoldoende als goede wedstrijd hebt gespeeld....gewoon naar behoren.

14 februari 2019 om 00:29

Heeft 89 procent succesvolle passing en is niet van de bal gezet. Speelde echt prima hoor vandaag. Trok Modric vaak mee en verdeelde dan goed waardoor er ruimte ontstond. Lijkt wel of iedereen elke wedstrijd en goal en assist van onze controlerende middenvelder verwachten.. Was na de winterstop niet goed maar werd vandaag volledig onterecht gekraakt door Genre en vd Gijp. Advocaat had dat wel goed gezien.

14 februari 2019 om 03:45

@obiekulu

hij is samen met Onana wel verantwoordelijk voor die 2e tegengoal dus in dat kader snap ik de kritiek wel. anders had je iig een gelijkspel behaald

De duels Midric-de Jong was genieten, twee rasvoetballers die het helemaal van hun techniek en spelinzicht moeten hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

527 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 30 3 5 0
2017/2018 Real Madrid 26 1 3 0
2016/2017 Real Madrid 25 1 2 0
2015/2016 Real Madrid 32 2 5 0
2014/2015 Real Madrid 16 1 4 0
Laatste voetbalnieuws

Karim Benzema voorkomt nederlaag van Real Madrid in Butarque

Real Madrid heeft maandagavond genoegen moeten nemen met een punt. De streekderby tegen Leganés, dat dit seizoen slechts twee thuisnederlagen in LaLiga leed, eindigde in 1-1. Karim Benzema nam na rust...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Joachim Andersen staat voor een zeer fraaie transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren