‘Teleurgestelde’ Mauro Icardi weigert voor Internazionale uit te komen

Woensdag, 13 februari 2019 om

Mauro Icardi heeft woensdag zijn aanvoerdersband bij Internazionale in moeten leveren. De aanvaller ontbreekt bovendien in de wedstrijdselectie voor het Europa League-duel met Rapid Wien van donderdag, maar dat is volgens trainer Luciano Spalletti op eigen initiatief gebeurd. Icardi wilde namelijk niet mee naar Wenen toen hij hoorde dat hij geen captain meer zou zijn, zo verzekerde de oefenmeester van i Nerazzurri tijdens een persconferentie.

“Morgen staat een zeer belangrijke wedstrijd op het programma”, vertelde Spalletti daags voor de eerste ontmoeting met de nummer acht van de Oostenrijkse Bundesliga. “Daarna zullen we tijd hebben om de positie van Icardi te verduidelijken. Het was een moeilijke en pijnlijke beslissing, maar iedereen stond erachter. Deze beslissing is genomen in het belang van Inter en het team.”

“Zijn afwezigheid? Het is Icardi die niet wil meedoen en zich bij het team wilde voegen”, verzekerde Spalletti. “Hij was in de selectie opgenomen. Hij was teleurgesteld, maar het was ook moeilijk voor ons om deze beslissing te nemen en dit aan hem te verkondigen. Ik zei het al na de wedstrijd tegen Parma. Er was het een en ander gaande en daar moest naar worden gekeken. Deze situatie is daar nu het bewijs van.”

Icardi steggelt al maanden over een nieuw contract met Inter. De 25-jarige aanvaller, die sinds het seizoen 2015/16 aanvoerder was en wordt opgevolgd door doelman Samir Handanovic, ligt nog tot medio 2021 vast in Milaan en is niet tevreden over de voorstellen die hem zijn gedaan. Onlangs liet de Argentijn weten pas te willen luisteren als er ‘een correcte en concrete aanbieding’ gedaan wordt. Naar verluidt ligt ook zijn vrouw en tevens zaakwaarnemer Wanda Nara dwars bij de onderhandelingen.

“We hebben de beslissing op het juiste moment genomen en het gaat om een doordachte beslissing, hoe pijnlijk deze ook is. Er hebben zich situaties voorgedaan die Icardi zelf en het team hebben verstoord. Onze focus moet volledig op het duel van morgen liggen”, besloot Spalletti. Icardi speelt sinds de zomer van 2013 voor Inter, dat hem destijds overnam van Sampdoria.Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door dejan)

Dit wordt een groot probleem voor Inter. Icardi is hun beste speler en als hij zich lastig gaat gedragen is dat zeker niet bevoordelijk voor het team. Waarschijnlijk is dit dus ook zijn laatste jaar bij Inter. Iemand een idee wat er is gebeurd waarom hij zijn band heeft moeten inleveren?

13 februari 2019 om 19:31

Komt door zijn contract. Inter wil verlengen maar de vrouw van Icardi en Inter komen er financieel niet uit en dus weigert Icardi te verlengen. Van wat ik begreep is dat waarom hij geen aanvoerder meer is.

13 februari 2019 om 22:36

En om het feit dat het in de kleedkamer niet lekker gaat op het moment. Hij ligt niet lekker in de groep. Dankzij zijn vriendin. Ik hoop dat juve hem niet haalt.

13 februari 2019 om 23:51

Hij had toch ook beef met Messi? Zn moeder geknald ofzoiets?

13 februari 2019 om 19:34

Iets met zijn contract, zijn vrouw (ook zaakwaarnemer) ging een beetje Inter belachelijk maken via de pers en sociaal media, legde ook druk op Inter via deze kanalen zodat haar man/client een verbeterend contract zou krijgen met de eisen die zij stelden, Inter doet niet mee met zulke spelletjes en dit is hun reactie.

13 februari 2019 om 20:04

Vind het eigenlijk niet zo heel erg. Zullen we zeggen: Karma is a b..ch en ze luistert naar de naam: Wanda. Hoop dat Maxi Lopez het laatst lacht.

13 februari 2019 om 21:40

Hoop ik ook Formus, kennelijk is die zgn. vrouw in de onderhandelingen met Inter niet letterlijk op de knieen gegaan anders was het haar vast gelukt. Maxi Lopez lacht sowieso het hardst, gewoon een smerig ordinair ding en ook van binnen verrot gezien haar verleden en deze handelwijze. Om te kotsen, Icardi overigens ook, die verdient een gedrocht als haar.

13 februari 2019 om 19:35

De vrouw en zaakwaarnemer van Icardi, Wanda Nara, loopt constant in media te stoken richting Inter en te schemeren met interesse van andere clubs. Daarnaast stelt ze voor Inter buitensporige salariseisen, ondanks dat het hoogste aanbod van Inter een salarisverdubbeling voor Icardi zou betekenen.

Om een statement te maken is Icardi dus de aanvoerdersband afgenomen & de mededeling hiervan op social media is blijkbaar geliked door teamgenoot Marcelo Brozovic, dus dat zegt ook genoeg over de status van Icardi binnen het team momenteel.

13 februari 2019 om 19:43

De vrouw van Icardi heeft de afgelopen maanden constant in de media zitten stoken over het contract van Icardi. Afgelopen zondag heeft ze gezegd dat Icardi liever betere spelers die hem beter kunnen bedienen zou hebben dan een nieuw contact. Iets wat je natuurlijk niet kan zeggen als capitano. Dit was voor Inter de druppel die de emmer deed overlopen. Naar het schijnt pruimen zijn medespelers hem ook niet meer, en is dat bijvoorbeeld de reden dat Perisic en Miranda zo graag weg wilden afgelopen winter.

13 februari 2019 om 19:48

Als Inter zijnde moet je, nu hij weigert te spelen, ook zijn salaris innemen. Krijgt geld om wedstrijden te spelen en als hij niet speelt, hoef je hem ook geen geld te geven. In de zomer cashen op hem en Lautaro Martinez in de spits neerzetten.

13 februari 2019 om 19:53

Precies. Al snap ik de teleurstelling op het moment bij Icardi ook wel. Lautaro is ook wel vergelijkbaar met Icardi. Verkoop Icardi en Perisic aankomende zomer voor ongeveer 150 miljoen, haal er 3 potentiële toppers voor terug en je kan weer verder gaan bouwen aan het Inter van de toekomst!

Idiote keuze. Ieder voetballer heeft ambities, ook hij. Daar staat zijn malle vrouw even helemaal naast. Hij wil gewoon eens een stap maken, daar is niets raars aan. Ik vind dit buitengewoon respectloos van Inter naar mijns inziens de enige echte topper die ze hebben (naast Handanovic, Skriniar moet nog iets groeien). Wij namen geloof ik RvP zijn band ook niet af toen hij mogelijk weg zou gaan. Zo ga je niet met belangrijke spelers om.

13 februari 2019 om 19:34

Je weet duidelijk niet waar je over praat. Het is juist het gedrag van Icardi (voornamelijk Wanda Nara, zijn vrouw) wat deze problemen veroorzaakt. De zus en broer van Icardi hebben al vaak aangegeven dat Icardi door zijn vrouw in de problemen ging komen en zijn zus heeft al te kennen gegeven dat ze begrip heeft voor Inter.

Meer spelers willen gewoon een stap maken. Het zijn de eisen en onderhandelingsmethodes van Wanda Nara waar Inter veel moeite mee heeft. Perisic wilde bijvoorbeeld ook een stap maken. Daar hoor je niks over. Ik weet zeker dat Icardi met een normale zaakwaarnemer en een vertrekwens nu niet zoveel overlast had veroorzaakt.

13 februari 2019 om 19:39

Wacht even. Je hebt het nu over het onderhandelen, maar volgens mij is het juist de bedoeling dat Wanda haar tactiek een win-win oplevert voor Icardi: of een rete-hoog salaris bij Inter, of een betere club. Dit is gewoon een onderhandelingstactiek. Bedankt trouwens voor je vriendelijke eerste zin, erg aardig.

13 februari 2019 om 19:43

Wat een baas die vrouw.

Denkt Perisic nou echt dat hij zijn transfer krijgt als hij niks zegt en netjes zijn contract verlengt.

Ik snap Icardi en zijn vrouw wel, betaal ons veel en wij verlengen of we gaan naar een andere club.

13 februari 2019 om 19:47

Die eerste zin is toch niet zo erg?
Het gaat om de manier van eisen en de manieren van onderhandelen. Op het moment dat je de media opzoekt en leugens verspreid over het wel of niet verlengen en mensen binnen de club gaat beledigen vind ik dat het respect aan de kant van Icardi (en zijn vrouw) in eerste instantie gebrekkig. Ik vind deze reactie van Inter dus niet respectloos.

13 februari 2019 om 20:19

Perisic wou niet zomaar weg, het schijnt dat er toch wel wat speelt tussen Icardi een aantal selectie spelers waaronder dus Perisic. Perisic wou van de zomer nog Modric kosten wat het kost naar Inter brengen. Nou dat doe je dus niet als je van plan bent om te vertrekken. Er speelt iets binnen de selectie en dit is al jaren zo. Mentaal gaat het elk jaar mis, trainers zijn verwisselt, managment is veranderd. Dan moet het probleem toch wel bij de spelers liggen zou je denken.

13 februari 2019 om 19:36

Tsja als vrouwlief zich wat positiever had opgesteld... Maar er speelt meer dan wij weten. Het zal niet alleen op basis van contract genomen zijn.

13 februari 2019 om 19:38

Zijn vrouw cq zaakwaarnemer is al maanden bezig met dingen roepen in de pers. Dus het is niet zo dat kamp Icardi heilig. Daarnaast geloof ik best dat er meer speelt. Inter is niet dom en zal niet zomaar Icardi straffen hoor. Ze weten dondersgoed wat dat betekent

13 februari 2019 om 20:31

Naar mijn mening is wat icardi en vooral zijn vrouw doet respectloos. Zn vrouw zit de hele tijd te stoken tegen inter. En volgens mij heeft inter een salarisverdubbeling aangeboden, maar wanda nara wil nog meer en zit constant inter in de media belachelijk te maken. Dan begrijp ik dat inter de aanvoerdersband afpakt, want dit is geen aanvoerdersmentaliteit.

We verwelkomen je graag bij ons in Madrid!! Alhoewel Perez het wss toch niet gaat doen...

13 februari 2019 om 19:45

Bizar goede voetballer, maar zal ‘mits hij niet als superster wordt behandeld’ drukken op de groepssfeer

13 februari 2019 om 19:52

Icardi is een geweldige afmaker, maar als ik dit gedrag van hem en zijn vrouw zie hoop ik dat Real ver bij ze uit de buurt blijft. De drama die Wanda meebrengt is totaal niet gewenst, zie Real liever investeren in wat jongere spitsen als Jovic of Werner.

13 februari 2019 om 20:05

Als pure afmaker is Icardi echt geweldig. Echter heb ik toch wel het idee dat er bij Real wat meer wordt gevraagd van een spits. Daarnaast is Icardi een lastig figuur als het niet gaat zoals hij graag wilt. Misschien dat hij dat afleert als hij bij de grootste club ter wereld speelt, tussen meerdere supersterren. Maar verwacht niet dat Icardi de redder van een kwakkelend Real zal zijn. Daar heeft hij de kwaliteiten én het karakter niet voor.

Wauw, ik vind dit wel erg heftig, hij komend al jaaarenlang uit voor Inter, beste speler van de selectie, en eindig het huwelijk zo.... zonde. Dat hij weggaat is nu wel zeker, nu kijken waarheen

Die gaat in de zomer samen met Hazard richting Madrid denk ik. Ben benieuwd wat Real gaat betalen voor deze twee, ik denk niet dat er nog wat geld overblijft voor verdere versterkingen.

13 februari 2019 om 20:01

Deze twee bij elkaar lijken mij circa 200mil te kosten. Dan is er via het waarschijnlijke vertrek van Bale en/of Isco echt nog wel wat geld te besteden. Ik weet alleen niet of Real nog wel interesse in Hazard heeft na de ontwikkeling van Venicius en de komst van Rodrygo.

14 februari 2019 om 01:16

Beiden zijn welkom bij Chelsea. Wat creativiteit op het middenveld kan geen kwaad en bale heeft zich lang en breed bewezen in de premier league. Die mag komen in ruil voor hazard (en rond de 25 miljoen erbij van real).

Ik begrijp Inter wel in deze kwestie. Als ze dir gedrag gaan tolereren is het einde zoek. Wel komt dit op een slecht moment. Inter staat niet ver voor op de groep achtervolgers die strijden voor de CL- plekken en kan bij een paar misstappen zomaar ver terugvallen op de ranglijst.

Tja, een paar weken geleden hoopte ik ergens nog dat hij misschien naar Chelsea zou willen komen. Nu is dat net zo stom en onrealistisch als zeggen: “is dit niet iets voor Ajax?”. Ik denk dat hij naar real Madrid zal gaan. Hij is echt één van de meest complete spitsen van dit moment en het is maar de vraag of Benzema zijn goede vorm kan aanhouden.

Mauro Icardi. Geweldenaar in de 16. Buiten de 16 waardeloos. Zo kan je in twee zinnen de speler Icardi samenvatten. Teleurstellend dat hij zichzelf zoveel belangrijker vindt dan de club. Wat verlang ik op dit soort momenten toch terug naar een echte capitano als Javier Zanetti. Icardi is in niks een aanvoerder. Nooit geweest ook. Dit zal wel het einde betekenen van het huwelijk tussen Icardi en Inter. 110 miljoen is erg veel geld voor een speler als Icardi. Je kan hiermee de selectie op meerdere plekken versterken waardoor je een beter team krijgt. Zolang Icardi bij Inter speelt zal het nooit een team zijn, alleen een stel spelers die voor Icardi spelen. En die spelers die pruimen hem nu niet meer.

13 februari 2019 om 20:40

Ik vraag mij af of er echt een club is die bereid is zo een bedrag neer te tellen. Jouw omschrijving van hem klopt als een deur. Kan niks met een bal, alleen in de 16 is het een killer. Niet meer dan een Bas Dost eigenlijk. Ik zou niet weten wie zijn vingers aan hem wil branden.

13 februari 2019 om 20:51

Ja dat is dus de vraag. Je neemt mijn inziens een enorm risico 110 miljoen uit te geven aan een speler die, als hij niet scoort, geen enkele meerwaarde heeft. Het zal mij niet verbazen mocht een PSG het alsnog doen, en in de Ligue 1 gaat hij natuurlijk genoeg tot scoren komen. Inter verliest dan misschien wel haar belangrijkste speler ( naar mijn mening zijn Skriniar, Handanovic en Brozovic belangrijker maar toch), maar gaat er met dat geld als team waarschijnlijk fors op vooruit.

Ik snap dat hij na het horen van dit nieuws even tijd nodig heeft om het te verwerken. Ik neem het hem niet kwalijk dat hij deze wedstrijd laat schieten zo kort na het horen van het slechte nieuws. Hopelijk komt hij er snel bovenop en bewijst hij zich op het veld. Ik denk dat dit wel in overleg is gegaan met spaletti dat hij deze wedstrijd laat schieten.

Misschien stunt Juventus door hem te halen. Zou die Manzukic's plaats innemen mocht die komen?

13 februari 2019 om 20:07

Juventus kennende brand het haar handen echt niet aan Icardi. Ze zijn de afgelopen jaren juist zo succesvol door het eenheidsgevoel wat daar heerst. Daarnaast is de clausule in het contract van Icardi alleen geldig voor clubs buiten Italië.

Mocht dit inderdaad enkel om de perikelen rond zijn contract gaan is dit werkelijk waar heel slecht gehandeld door Inter. Dus omdat een speler zijn contract niet wil verlengen ga je hem maar de aanvoerdersband afnemen?

Ik kan me goed voorstellen dat Icardi hierdoor er flink de pest in heeft, aan de andere kant moet hij zich niet laten kennen en gewoon wel aantreden ondanks dat Inter tot deze, naar mijn mening dus onnodige maatregelen, is overgegaan.

Ik vrees helaas dat op deze manier een breuk tussen speler en club onvermijdelijk is geworden.

13 februari 2019 om 20:07

Het gaat er niet om dat hij zijn contract niet wil verlengen, het gaat om de manier waarop de huidige onderhandelingen gaan. Lees ook even bovenstaande reacties. Prima reactie van Inter m.i. Dit keer niet eens direct een over het paard getilde voetballer, maar de vrouw van de voetballer. Bij nader inzien misschien wel allebei..

13 februari 2019 om 20:14

Sommige spelers hebben nu soms een twijfelachtige entourage om zich heen, ik vind dat je daar als club ook een beetje mee moet kunnen omgaan. Ik snap dat het lastig is voor Inter, maar de waarde die Icardi voor de club de afgelopen jaren heeft gehad wordt denk ik flink onderschat.

Met deze zet, Icardi de aanvoerdersband ontnemen, ontwricht je de hele situatie als club. Ik betwijfel of dat de juiste keuze was.

13 februari 2019 om 20:44

@Dejan
Mag ik vragen wat voor waarde Icardi voor Inter heeft gehad? Heeft hij ze kampioenschappen bezorgd of de CL?? Helemaal niets. Hij scoort veel, maar Inter speelt met 10 man. Je hebt niets aan hem, behalve in de 16. Ik ben benieuwd of een Inter met een echte teamspeler als spits (een Dzeko) niet veel verder zou zijn, en wellicht zelfs een kampioenschap had kunnen pakken.

Maar hij hield toch zoveel van Inter? Wat een baby zeg. Wordt na heel die gedoe in de media met zijn vrouw terecht van die kapiteinsband geschrapt en wilt al niet meer spelen. Veel te groot ego, hij en zijn vrouw. Lekker cashen in de zomer.

Zou hem best graag bij Real willen zien,echter als hij zulke trekjes vertoont ? Dat gaat Real niet pikken. En mocht het waar zijn dit gedrag, jaje verliest eens die band maar het lijkt me dat ie dat dan heus niet voorgoed kwijt zou zijn? Maar zo reageert ie er wel op lijkt het wel/!

Die vrouw van hem houdt er wel van om rond te naaien zeg, zowel letterlijk als figuurlijk. Ook hier weer een voorbeeld van een profvoetballer die zichzelf als een halve god ziet terwijl die alleen aardig tegen een bal kan trappen en prima toneelspelen. Oja, Icardi kan naast dat alleen ook nog goed de vrouw vam goede vrienden naaien, het liefst ook nog lelijke ook. Goed voor de groepssfeer zo een dus. Oftewel: nooit je handen branden aan spelers als deze en lekker verder zoeken.

Icardi verkopen voor veel geld, Je hebt de opvolger al klaar staan met Lautaro Martinez. Het is jammer dat het gebeurd nu de Europa League weer begint, Het is mooi voor Italië als Inter natuurlijk zo ver mogelijk komt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus8744
2.Napoli6733
4.AC Milan5616
5.AS Roma5512
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. PolitanoAanvaller314
E. SalcedoAanvaller00
T. BerniDoelman00
S. HandanovičDoelman330
D. PadelliDoelman00
Cédric SoaresVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

36 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Internazionale 24 10 0 0
2017/2018 Internazionale 34 29 2 0
2016/2017 Internazionale 34 24 1 0
2015/2016 Internazionale 33 16 1 0
2014/2015 Internazionale 36 22 4 0
Laatste voetbalnieuws

Inter is tevreden met uitkomst topper en lijkt doelstelling te gaan halen

De topper in de Serie A tussen Internazionale en AS Roma heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Roma kwam in Milaan op voorsprong via Stephan El Shaarawy, maar Ivan Perisic zorgde in...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren