Onrust in kleedkamer Real Madrid: ‘Hij wil zelf niet naar Amsterdam’

Woensdag, 13 februari 2019 om

Isco heeft een groot deel van de kleedkamer van Real Madrid tegen zich in het harnas gejaagd, zo claimt OK Diario woensdag. In de aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Ajax stelt de digitale krant dat de middenvelder door zijn ploeggenoten een lakse, ongeïnteresseerde houding wordt verweten. Isco zou er momenteel zelf voor kiezen om niet op de bank plaats te nemen bij Real Madrid.

Zondag meldde de Koninklijke via de officiële kanalen dat de technicus met lage rugpijn kampt. Daardoor is hij niet inzetbaar tegen Ajax. De rugklachten waren volgens de club ook de oorzaak dat Isco niet tot de wedstrijdselectie van zaterdag voor de stadsderby tegen Atlético Madrid (1-3) behoorde. Volgens journalist Eduardo Inda, oprichter en directeur van OK Diario, is de waarheid echter anders.

"De harde kern van de kleedkamer is klaar met Isco. Dat gevoel leeft nu veel sterker dan een aantal weken geleden", stelt Inda in het programma El Chiringuito de Jugones. "Ze zeggen dat hij er zelf voor koos om niet bij de selectie te zitten voor de derby en voor de wedstrijd tegen Ajax. Ze vinden hem lusteloos op het trainingsveld. Het lijkt hem allemaal niets te kunnen schelen. En in de kleedkamer wordt gezegd dat hij kampt met overgewicht."

Isco zou zelf een rugblessure hebben geveinsd, in de wetenschap dat hij geen minuut in actie zou komen in het Wanda Metropolitano of in de Johan Cruijff ArenA. "In de kleedkamer weten ze dat Isco, als hij wist dat hij zou gaan spelen, dat ook had kunnen doen", voegt OK Diario er zelf aan toe in het eigen artikel. "Maar de Spanjaard heeft de strijd om een basisplaats opgegeven."

Isco is een van de minst gebruikte spelers onder Santiago Solari, die vrijwel wekelijks vragen over het wel of niet laten spelen van de middenvelder krijgt. Na de thuisnederlaag tegen Real Sociedad (0-2 verlies) van dik een maand geleden, een duel waarin hij als invaller meedeed, kwam hij nog maar in totaal tot 127 minuten verspreid over vijf duels. Via Twitter uitte Isco onlangs zijn onvrede over zijn situatie.

“Als je niet dezelfde kansen krijgt, verandert alles… Ik blijf hard werken en hard strijden in afwachting van de kansen. Hala Madrid!”, benadrukte de middenvelder op zijn account, naar aanleiding van enkele uitspraken van Rubén de la Red. De oud-voetballer had aangegeven dat ‘elke voetballer in de selectie van Real heel goed is’ en ‘dat degene die niet op zijn best is, wordt overlopen door zijn ploeggenoten’.Gerelateerd

79 reacties (laatste reactie door le papillon)

Liverpool, sla je slag! Isco is de perfecte opvolger van Coutinho! Isco kan het middenveld en de voorhoede bij Liverpool uitstekend van creativiteit voorzien. Ik denk dat Liverpool, met Isco in het team, zich bij de 5 beste ploegen ter wereld kan scharen. Ik vind Isco echt een enorm onderschatte speler en ik denk dat Klopp van Isco echt een wereldspeler kan maken, net als hij bij Coutinho deed. Isco is in mijn ogen de missing link bij dit Liverpool. Mocht Isco niet lukken, lijken me James of Fekir goede opties om Liverpool van creativiteit te voorzien en het voorin ook meer breedte te geven.

13 februari 2019 om 13:52

Klopt helemaal, isco past perfect in het spel van Klopp, hoog druk zetten en 90 minuten lang alles geven. Jammer dat ze dat niet waarderen bij real madrid, zou perfect passen bij Klopp

13 februari 2019 om 13:56

Voetballi, ik neem aan dat je sarcastisch bent...

13 februari 2019 om 14:07

Ik hoop het wel................

13 februari 2019 om 14:08

Moet haast wel. Isco is best een luie speler en eerder een pure dribbelaar dan directe spelverdeler. Ben nog aan het ontdekken waarom hij perfect voor Liverpool zou zijn. Een Bernardo Silva was perfect geweest voor Klopp, maar helaas.

Klopp is wel een wonderdokter als hij Isco ook aan de gegenpressing krijgt.

13 februari 2019 om 14:29

Hoe gaat dit dan passen, als ze volgens jou ook James moeten halen? twee mooiweer voetballers gaat echt niet werken en helemaal al niet bij het spel van Liverpool....

13 februari 2019 om 14:41

Vereiste van de gegenpressing van Klopp is dat alle 10 veldspelers 90 minuten lang lopen, iets wat ik Isco niet zie doen.

13 februari 2019 om 15:45

Wint 4 Champions League's in 5 jaar tijd
Verslaat Liverpool vorig jaar in de finale om de Cl

"jammer dat ze dat niet waarderen bij real madrid"

13 februari 2019 om 16:16

hidde: want het kwam alleen door isco en niet de 10 andere spelers..

13 februari 2019 om 16:25

In wat voor wereld is Isco een speler die de druk opvoert?Dat oneindig lopen met de bal waar totaal geen idee achter zit.Ook zie ik ergens creativiteit staan,nou leg uit!!Hij heeft nou niet echt veel rendement, tenzij je dribbelen als één beschouwt.Tenslotte laten we het meeverdedigen maar achterwege .Het is niet voor niets dat de succesvolle coaches het niet in hem zien

13 februari 2019 om 16:25

Als ik liverpool was had ik isco lekker links laten liggen. Haal dan werner en zet furminho op 10. Die schat ik hoger in dan isco.

13 februari 2019 om 19:03

@El Chicarto....het kwam 90% door CR7. De rest kwam door t team.

13 februari 2019 om 13:53

Ik ben alleen wel benieuwd of hij de arbeid kan/wil leveren die Klopp eist van zijn aanval en middenveld.

13 februari 2019 om 13:58

Klopt wel, alleen als The Ox weer terug komt van zijn blessure is er ook al wat meer creativiteit dan nu. Overigens denk ik dat Fekir harder werkt dan Isco en dat is wel echt een must onder Klopp.

13 februari 2019 om 14:03

Ze gaan hem ruilen met dybala of hazard en geld erop leggen.

13 februari 2019 om 16:37

Dybala kun je vergeten! Zolang Ronaldo bij Juventus speelt,is er geen spraken van de komst van Isco.Ronaldo vond in zijn tijd bij Madrid dat Isco het spel vertraagde

13 februari 2019 om 17:15

Ronaldo was juist gene die de spel vertraagde. Maar dat was geen probleem omdat die altijd scoorde.

13 februari 2019 om 14:45

Zermatt, dit heb je al 100x gezegd. Elke keer maar weer hetzelfde, zonder dat je ook maar iets aanneemt van de mensen die op jou reageren. Isco is een postbode, een mooi weer voetballer en geen loper. Allemaal 'kwaliteiten' die dus juist niet bij Klopp zn voetbal werken.

13 februari 2019 om 15:18

Ja volgens mij heb ik ditzelfde bericht al 20x voorbij zien komen haha. Bij elk bericht over Isco kan je het bijna terugvinden.

13 februari 2019 om 15:37

Eerst was het Fekir, toen James en met al die perikelen plots Isco. En allen zijn ze de missing link voor een ploeg die in feite al geweldig doet. Maar goed, het aantal 'likes' dat z'n bericht scoort zal eerder een vinkje zijn dat afgetekend wordt dat iedereen het na 100x wederom gezien heeft

13 februari 2019 om 15:38

Zermatt is niet de typische discussie persoon. Hij begint het maar that's ot

13 februari 2019 om 16:11

Aan de likes op deze site zie je dat het niveau erg laag is van (veel) leden.

13 februari 2019 om 15:39

Zal wel naar ManC gaan verwacht ik

13 februari 2019 om 16:09

Dat hoop ik niet. Isco zit alleen maar de ontwikkeling van Foden en Bernardo Silva in de weg. Isco is bij Man City volslagen overbodig met de hoeveelheid creatieve middenvelders dat Man City heeft.

13 februari 2019 om 16:43

Zermatt, het is algemeen bekend wat voor voetbal Klopp nastreeft en wat voor 'power' spelers hij daar voor nodig heeft. Isco is alles behalve een 'Klopp'-speler, wat je elke keer wordt uitgelegd door minimaal 15 leden.

Leg eens of reageer eens door op een discussie, waar jij Isco ziet spelen in het spel van Klopp en hoe hij Klopp gaat overtuigen om 1 luie middenvelder op te stellen.

14 februari 2019 om 09:19

Dat vele loopwerk/gegenpressing in het voetbal van Klopp werkt alleen tegen ploegen die de bal willen hebben en naief spelen met veel ruimte in de rug, maar tegen de kleintjes die de dubbeldekker bus parkeren, heb je ook spelers nodig met creativiteit en voetballend vermogen om er door heen te komen. Dan is loopvermogen op het middenveld minder van toepassing.

14 februari 2019 om 14:39

Dus een hoop wedstrijden zal Isco op de bank terecht gaan komen en zal die zelfde streken gaan uithalen als nu. Kortom, het past gewoon niet bij elkaar

13 februari 2019 om 18:43

Ik verwacht dat Isco zelf ook een mening heeft, dit is namelijk geen Fifa. Waarom zou hij zo'n stap naar beneden willen?

Het gezeik met deze jongen blijft maar aanhouden. Echt een pareltje als hij in vorm is maar solari denkt hem niet nodig te hebben. Denk dat in de zomer de clubs wel in de rij zullen staan voor hem ondanks zijn rare streken die hij nu heeft.

13 februari 2019 om 14:00

Ik snap Solari wel, want het is gebleken dat alle talentvolle jongen opstellen als Marcelo en Isco gewoon niet meer werkt. Dan maar hardwerkende jongens als Reguillon en Vazquez erin zetten die wel bereid zijn om hard te werken voor het team.

13 februari 2019 om 14:26

Reguillon vind ik geen Real waardige speler ijverige backje maar voor de rest vind ik het een 12 in een dozijn voetballer. Liever zie ik Marcelo die aanvallend heel veel brengt. Zidane zijn systeem moesten de back veel aanvallen en Casemiro vulde vaak als Marcelo op kwam zijn positie op waarom onder Scolari dan niet?

13 februari 2019 om 15:00

Omdat Marcelo werd dol gedraaid door malcom en semedo

13 februari 2019 om 15:20

Jammer om te zien hoe er nu over Marcelo gesproken wordt. Hij zit in een mindere vorm en hij kan direct de pleuris krijgen. Tja das Real.

13 februari 2019 om 16:20

Helaas gaat dat zo minder vorm en je mag naar Juventus vetrekken in eens is het de hielenlikker van Ronaldo al dat soort kreten heb ik voorbij zien komen op voetbal foras..

13 februari 2019 om 16:55

Aqua Marcelo is meeeeeer dan welkom, die speelt bij Juve nog wel 5 goede jaren.

13 februari 2019 om 19:24

Je zou toch verwachten dat hij na al die jaren wat meer krediet heeft maar helaas voor hem is dat dus niet zo

Ontzettend talentvolle speler. Helaas, zoals vaak, een gebrek aan metaliteit.

Terecht vind ik, die man word behandeld als een stukje stront al hoewel je wel aan je contract te houden hebt.

13 februari 2019 om 13:55

Nou als stront is overdreven, Solari maakt andere keuzes en sinds Isco eruit is is het gaan lopen bij Madrid. Wellicht pech voor Isco, maar het toont wel het gelijk aan van Solari.

13 februari 2019 om 14:56

Geniale - Sonds Isco eruit is gaan ze lopen bij Madrid? Die man speelt al zolang niet meer dus dat klopt niet.

13 februari 2019 om 14:01

Denk dat real hem ook niet meer hoeft. Kost alleen maar geld, en levert op deze manier niets op. Alleen maar onrust in de selectie

13 februari 2019 om 14:27

Sinds Isco bij Real speelt heeft hij onder 5 trainers geen basisplaats weten te veroveren op lange termijn. Misschien ligt het dan wel aan de speler.

United, doen... het is al tijden duidelijk dat er te weinig voetballend vermogen in het team is. Reden waarom we meestal de mindere team zijn in grote wedstrijden.

13 februari 2019 om 14:22

Willen jullie dan per direct ook Bale ophalen? Ipv Alexis zoveel salaris te betalen kunnen jullie dat aan Bale geven, die kan er nog wat van. Isco zie ik niet passen in Engeland, zie hem dan eerder naar PSG gaan.

13 februari 2019 om 14:38

Ik denk niet dat de komst van Bale betekent dat je Alexis zijn salaris niet meer hoeft te betalen... Maar hoe kom je van Alexis af? Er is geen enkele club ter wereld die ook maar de helft gaat betalen van wat United hem betaalt. De enige optie lijkt mij dat je duidelijk moet maken aan de wereld dat Alexis gratis op te halen is, clubs kunnen dan meer geld aan zijn salaris uitgeven.

13 februari 2019 om 14:40

Overigens ben ik er echt voor dat Alexis gratis van de hand wordt gedaan. Hij kan er echt helemaal niks meer van, ik denk dat hij bij een middenmotor in de PL absoluut niet meer in de basis zou staan. En hij verdient een groot genoeg salaris om 2 topspelers van te voorzien.

Tja, ik ben (ook) fan van Isco maar ook ik heb het best gehad met Isco bij Real.
Zag hem het liefst daar slagen en nog tien jaar spelen maar ik zie dit niet zo snel goedkomen.
Anyhow als Real Isco zal weg doen wat ik eigenlijk ook verwacht (en terecht vind)...zullen ze denk ik enkel en alleen in gesprek gaan met clubs waarvan Real een speler van wilt.
Isco is zo enorm gewild dat Real makkelijk pressie kan uitoefenen, en zeggen van okeee: jullie Isco, maar wij willen dan perse die en of die speler. Ik denk niet Real zaken gaat doen met een club puur alleejn om hem te verkopen.ruilen lijkt me veel verstandiger.
Maar ja.. zolang het seizoen nog niet is afgelopen houd ik als fan alsnog een klein beetje hoop dat hij blijft.

ps: of t artikel waar is durf ik nou ook weer niet te zeggen hoor, kan net zo goed onzin zijn, maar als ik puur naar zijn spel kijk vind ook ik hem erg ondermaats,
Zonde want voetballen kan hij, komt er alleen niet (meer) uit bij Real

13 februari 2019 om 15:50

Isco + eventueel geld ruilen voor Mbappe of Icardi, lijkt me prima!

13 februari 2019 om 16:39

Daar teken ik voor hahaha..
Van Mba lijkt me sowieso een kwestie van tijd. Hoeveel geld psg ook heeft ik denk niet dat ze hem gaan kunnen behouden. Hij gaat heus wel wat anders willen en dan is Real de meest logische stap.

13 februari 2019 om 17:35

Ik denk dat mbappe eerdermessi gaat vervangen en vlammen met zijn maatje Dembélé

Ik denk dat PSG met Isco ee ln perfecte aankoop doet. Isco naar veratti en dan nog een goeie verdedigende middenvelder. Dan zit je echt goed hoor.

13 februari 2019 om 14:51

Ik denk dat Veratti nog steeds nachtmerries heeft van Isco 😂😂

13 februari 2019 om 16:49

Veratti is in mijn optiek niet het type speler voor Madrid.Hij heeft niet het loopvermogen in de omschakeling ala Kroos/Modric. Lijkt mij meer een type voor Juventus een soort Pirlo achtig.

13 februari 2019 om 16:52

Naast Pjanic aangezien zij al in Matuidi zowel werker/breker hebben

Had nooit naar Madrid moeten gaan. Dit was de perfecte vervanger voor don Andres. Bij Barcelona zou hij een van de beste middenvelders ter wereld zijn. Eeuwig zonde dat Solari zo met zo’n speler omgaat. Kan het begrijpen dat je na een tijdje ook zoiets hebt van zoek het dan maar lekker uit..

13 februari 2019 om 14:17

Het hoeft nog niet te laat te zijn...

13 februari 2019 om 17:00

Don Andres zette mee druk bij balverlies en was een speler die, zoals het systeem vereiste, na balverlies meteen en erg slim druk ging zetten, hij mag dan misschien geen notoire ballenafpakker geweest zijn, wat logisch is, maar hij kon wel in een pressie systeem spelen waarbij iedereen moest jagen, hij had discipline en teerde niet alleen op zijn talent, het tegenovergestelde van Isco. Bovendien was Iniesta een nog technischere slimmere voetballer, Isco is veel show.

Wat een slapjanus, lekker met het jeugdelftal mee laten doen dit jaar, dan verkopen. Zo'n verwend voetballertje zonder personality. Lekker verkopen. Halaa Madrid

Hij mag gerust naar Roma komen Jammer, als het niet loopt zoals je wil, moet je hard vechten! Des te zoeter de overwinning.. Hoop van harte dat er een oplossing komt voor hem..

Als dit waar is moet hij verkocht worden, niemand is groter dan Real Madrid. Maar zoals ik al zei, ‘als’ ik geloof dit niet. Isco zou zich de rug niet keren tegenover zijn vrienden en ploeggenoten dan sta je met 50-0 achter en moet niemand nog iets van Isco. Ik denk dat de media elke keer iets zoekt om hem nog meer neer te halen.

13 februari 2019 om 14:29

Was vanaf begin duidelijk dat Scolari iets tegen Isco heeft Isco kan doen wat hij wilt maar onder deze coach zie ik hem geen kansen krijgen, Beetje het geval Zidane James als je begrijpt wat ik bedoel. Terwijl James onder de Real spelers zeer geliefd was.

13 februari 2019 om 14:51

Maar Zidane was wel duidelijk tegen James en liet hem af en toe spelen, Solari is helemaal niet duidelijk en laat niks weten wat hij van plan is met Isco.

13 februari 2019 om 16:52

Naar buiten niet nee, dat zegt toch niets?

De harde kern van de kleedkamer vindt.. Isco hoort daar zelf toch gewoon bij? Hij speelt niet door een probleem met Solari maar is zelf al een van de langstzittende spelers bij Real. Denk dat de spelers hem echt niet uitkotsen ofzo hoor.

13 februari 2019 om 14:37

Zegt ook genoeg over je teamgenoten dat ze je meteen uitkotsen in plaats van helpen in een moeilijke situatie.

13 februari 2019 om 15:20

Of het zegt genoeg over jou (isco), dat je bij wat tegenslag niet meer alles geeft voor het team en gaat dwarsliggen in plaats van het team helpen

13 februari 2019 om 23:13

Tja, iedereen heeft wel eens moeilijke tijden. Daarom heeft ie juist zijn ploeggenoten nodig om daarover heen te komen.

Wellicht een aanwinst voor Ajax? Kan in ieder geval alvast lekker babbelen met Magallán en Tagliafico, die hem wegwijs kunnen maken. En leuk ook voor de Ligt: Isco was een paar jaar geleden ook een Golden Boy.

13 februari 2019 om 15:04

*sarcasme on*

Ten Hag wrijft al in zijn handjes, nog een middenvelder die hij kan opstellen. Mocht zijn natte droom werkelijkheid worden verwacht ik deze opstelling

De Wit
Mazraoui Blind Matusiwa Sinkgraven
Schone Eiting
Van de Beek
Labyad Isco Tadic

In balbezit niet te stoppen, werkelijk waar om je vingers bij af te likken. jammer dat Matusiwa niet zo een geweldige voetballer is, maar hé een klein beetje balans heb je wel nodig toch. Zelfs de keeper kan in de dekking aangespeeld worden. Dat wordt een seizoen dat Ajax met twee vingers in de neus rond de 100 punten haalt.....

Zou geweldig zijn als Barcelona hem weet te verleiden voor een transfer. Is de natuurlijke opvolger van Iniesta en zijn manier van spelen past bij het spel van Barca. Dat betekent wel dat Coutinho zou moeten vertrekken, van wie ik een groot fan ben maar die helaas wordt misbruikt op de flank. Een middenveld met Busquets, Arthur en Isco - spelers die enorm balvast zijn- komt het dichtst in de buur bij het middenveld Busquets, Xavi en Iniesta. Dromen mag...

Zijn er recente voorbeelden van spelers die van Real Madrid naar Barcelona of omgekeerd zijn getransfereerd? Politiek ligt het vooral momenteel met de uitbarstingen van het Catalaans separatisme zeer gevoelig.

13 februari 2019 om 15:52

Javier Saviola was de laatste.. Sindsdien niemand meer.

Die zie ik in de zomer wel vertrekken. Heeft wellicht geen eerlijke kans gekregen van Solari, maar is ook onder de andere coaches te wisselvallig geweest. Men herinnert alleen de fabelachtige momenten van hem, maar vergeet dat er ook wedstrijden tussen zaten waarbij hij geen pepernoot wist te raken. Zonde, maar voor een ploeg als Liverpool, Inter, PSG of Bayern lijkt het me een goede aankoop.

In de zomer zie ik Bale, Isco en wellicht Marcelo ook vertrekken. Is op zich geen probleem, dan kunnen de jonge gasten zoals Ceballos, Vinicius en Reguillon zich verder ontpoppen tot nieuw basis materiaal. Als je dan Koulibaly, Icardi en Mbappe terug kan kopen, wat nog niet eens ondenkbaar is, dan heb je weer een wereld elftal, met vrijwel overal dubbele bezetting die Real echt nodig heeft als je altijd in de 3 competities blijft mee doen, en dan nog alle supercopa wedstrijden etc.

Wat zou isco moeten kosten dan erg interessant om te weten ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4232 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona7751
4.Getafe5414
5.Valencia5210
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3321
G. BaleAanvaller278
T. CourtoisDoelman240
Vinícius JúniorAanvaller152
Daniel CarvajalVerdediger191
M. DíazAanvaller111
NachoVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

527 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 22 3 1 0
2017/2018 Real Madrid 30 7 1 0
2016/2017 Real Madrid 30 10 4 0
2015/2016 Real Madrid 31 3 2 1
2014/2015 Real Madrid 34 4 6 1
Laatste voetbalnieuws

Eenmansshow bij Real duurt al 272 minuten na drieklapper tegen Athletic

Real Madrid heeft zondag drie punten overgehouden aan het bezoek van Athletic Club. De Koninklijke was in eigen stadion met 3-0 te sterk voor de bezoekers uit Baskenland. Grote man in...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren