‘We moeten accepteren dat Manchester United gewoon niet goed genoeg is’

Woensdag, 13 februari 2019 om

Manchester United is nog ver verwijderd van de status van absolute topclub, die het voorheen had. Dat constateert Phil Neville na de verdiende thuisnederlaag tegen Paris Saint-Germain (0-2), in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League.

De oud-verdediger vond de uitslag terecht en was teleurgesteld na het zien van de wedstrijd. "Het was een jammerlijke nederlaag op een mat Old Trafford", vond Neville. "En opnieuw een bevestiging dat United op dit moment een grote achterstand heeft op de absolute topclubs in Europa", constateert Neville, die deel uitmaakte van de fameuze Class of '92.

"Ik denk dat we moeten accepteren dat United gewoon niet goed genoeg is en we ons daarover heen moeten zetten”, zegt Neville tegenover BBC. "Dat gevoel had ik al na de thuisnederlaag tegen Juventus in oktober. De Champions League gaan ze niet meer winnen, dat wisten we eigenlijk al. Nu moet de focus volledig op eindigen in de top vier in de Premier League."

Neville blijft ondanks de nederlaag achter de nieuw tijdelijke trainer, Ole Gunnar Solskjaer, staan. "Dit verlies zou geen invloed moeten hebben op de keuze of hij moet worden aangesteld als vaste coach voor komend seizoen", vindt Neville. "Hij heeft de club weer een heel nieuw aanzien gegeven en zou nog de tijd moeten krijgen te laten zien wat hij kan."


Poll

Denk je dat Manchester United het nog spannend gaat maken in Parijs?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door wagwan)

Engelse clubs strijden al jaren niet meer om de CL dus hoeven de Engelse pseudo-analisten als Neville ook niet verwonderd reageren wanneer hun clubs vroeg worden uitgeschakeld. Ze worden allemaal overschat, maar zijn al lang voorbij gestreefd en geen enkele PL club behoort tot de absolute wereldtop als Real, Barca, Bayern en Juve. Heel misschien Liverpool, maar die gaan dit jaar hun afgelopen seizoen in de CL wel moeten bevestigen.

13 februari 2019 om 13:40

Een voordeel is wel dat ze geld hebben en met Ole hebben ze in ieder geval een goede basis en een klein beetje cultuur terug die ze de afgelopen jaren verloren hebben. Het middenveld mist een goede stofzuiger en creativiteit. Eriksen zou een geweldige aankoop zijn voor United met Pogba die de meters maakt. Voorin missen ze een echte killer in de spits! H.Kane is voor United een droomaankoop maar gezien de contractverlengingen een beetje moeizaam verlopen zou in mijn ogen Icardi geen verkeerde zijn maar hoe dan ook een goedkopere optie. Nisschien dat Lukaku dan de omgekeerde pad wil bewandelen? Bergwijn en De Ligt heb je samen voor een mil of 100-110, deze twee zouden zeer zeker nuttig zijn voor United en krijgt die mooie club toch nog een Nederlands tintje. Hiermee zouden ze volgend seizoen gewoon weer meedoen om de prijzen! Spelers als Sanchez en Lukaku zou ik als allereerst van de hand doen.

13 februari 2019 om 13:45

Tottenham is geen verkoopclub meer als vroeger. Die ontwikkelen zich nu gewoon tot een topclub. Ik denk dus niet dat die spelers wat voelen voor een vertrek naar United. Als ze vertrekken is het naar de Barcelona's en Real Madrids van de wereld. Verder heb je wel gelijk wat je zegt over Solskjaer, die doet het uitstekend. De Ligt gaat nooit naar United en Bergwijn heeft een tussenstap nodig denk ik. Ben wel gecharmeerd van hem. Ik zou Lukaku ook nog een kans geven, in vorm maakt die wel zijn doelpunten. Sanchez is inderdaad helemaal overdatum.

13 februari 2019 om 13:56

Waarom zou de Ligt nooit naar United gaan?

13 februari 2019 om 14:07

Omdat hij kan kiezen tussen Juventus en Barcelona. Bij beide teams is er minstens een CV al de 30 gepasseerd en is er nood aan een jonge talentvolle CV.

13 februari 2019 om 14:10

@dutchman020
Mede omdat United geen zaken meer wenst te doen met die Pizzabakkende zaakwaarnemer van de Ligt. Pogba is en blijft waarschijnlijk de enige over uit zijn stal.
Romero en Lukaku zullen in de zomer wel verdwijnen en Mkhitaryan & Zlatan zijn al gedumpt.

13 februari 2019 om 14:15

@manufanforever Is dat een feit of denk je dat? Ik hoor het namelijk voor het eerst. Denk trouwens dat Mino niet heel veel pizza's bakt, tenzij dat een hobby van hem is.

Ik weet wel dat het lijkt alsof United problemen heeft met Mendes. Daar hebben ze echt al heel lang niemand van gekocht, zelfs onder Mourinho niet. Als je met deze beide heren geen zaken meer wilt doen, kun je trouwens wel zo ongeveer stoppen met ambities als topclub.

13 februari 2019 om 14:28

Dante – Stond vorige week nog in de meeste Engelse bladen, dat de meeste clubs in Engeland (waaronder Utd zeer duidelijk werd genoemd) geen zaken meer met hem willen doen, dit omdat zij belachelijke bedragen aan hem moeten overmaken om deals voor zijn spelers te bewerkstelligen.
Deze bedragen zijn voor Spaanse & Italiaanse clubs duidelijk lager hadden ze ontdekt.

13 februari 2019 om 14:33

Ok dat heb ik niet meegekregen. Serieuze media of de roddelpers?

13 februari 2019 om 14:39

beide.. Sky Sport had hier ook een item over..

13 februari 2019 om 14:47

Ok thanks. Nou, waar of niet, zodra ze iemand graag willen hebben zal het gewoon doorgaan vermoed ik. Ze kunnen eventueel ook voorstellen toch wat minder te betalen. Uiteindelijk heeft iedereen baat bij een afgeronde transfer.

13 februari 2019 om 15:11

Verder helemaal goed bij je appel?

13 februari 2019 om 14:04

Volgens mij stond Liverpool vorig jaar nog in de finale van CL. En als ze een beetje fatsoenlijke keeper hadden. Dan hadden ze wellicht de CL wel gewonnen. Dus een beetje een rare uitspraak dit.

13 februari 2019 om 15:12

Zoals ik in mijn reactie ook heb gemeld, gaat Liverpool hun vorige seizoen in de CL moeten bevestigen door dit seizoen weer top te presteren. Anders is Roma ook een topclub, aangezien ze vorig seizoen de halve finale hebben gehaald.

13 februari 2019 om 14:12

@wagwan Bedoel je dit met "verwonderd reageren"?

"en opnieuw een bevestiging dat United op dit moment een grote achterstand heeft op de absolute topclubs"

"dat gevoel had ik al"

"dat wisten we eigenlijk al."

Pseudo-lezer ..

13 februari 2019 om 15:17

Ik spreek over het algemeen. Die Engelse analisten doen alsof ze alles weten en prijzen hun clubs altijd tot in een oneindige hoogte. Hun competitie is de sterkste en hun topclubs zijn de beste. Dat is uiteraard niet zo. Geen van hun topclubs kan zich meten met de absolute top. City, heeft geen CL Dna, en Liverpool komen in de buurt, maar al de rest is Europese subtop. Komop als Tottenham al een aantal jaar top 4 is, dan weet je genoeg toch?

13 februari 2019 om 14:30

Manchester city?

13 februari 2019 om 15:12

Hebben hem nog nooit gewonnen toch?

13 februari 2019 om 15:12

City heeft nooit bijzonder gepresteerd in de CL en dat gaat dit seizoen ook niet gebeuren. Ze missen de CL Dna.

13 februari 2019 om 14:50

Ze zijn niet voorbijgestreefd. Ze horen al pakweg 5 jaar niet meer bij de echte Europese top, de ploegen die jij noemt. Ze zijn echter nu weer onderweg om zich bij die top te voegen, met name City en Liverpool. Kwestie van tijd, ook voor Spurs, United, Chelsea en Arsenal (al is dit nog lastig te zeggen).

13 februari 2019 om 15:15

Ik heb het over de Engelse clubs in het algemeen. United-fans dachten dat ze de favoriet waren tegen Psg, maar zelfs een blinde kon zien dat PSG 3 stappen verder is dan United. Liverpool gaat hun vorige seizoen moeten bevestigen door dit seizoen weer top te presteren, maar bij City in de CL is het vaak hetzelfde liedje. Die spelers lopen rond met een bepaalde air alsof ze alles al hebben gewonnen en krijgen dan de deksel op de neus. Van hun verwacht ik dus niks.

13 februari 2019 om 19:22

Als je man city geen wereldtop vind snap je er niet zo veel van.

13 februari 2019 om 20:43

Als je iedere jaar in de CL strandt in de kwartfinale en de grootste prestatie tot dusver een halve finale is, dan ben je geen wereldtop. Dat moet je verdienen door jaren aan een stuk consequent top te presteren.

14 februari 2019 om 11:09

Ze hebben net chelsea met 6-0 van de mat getikt, ze zijn vorig jaar met een record aantal punten kampioen geworden en spelen fantastich en misschien wel het beste voetbal van europa. Als jij dat geen wereldtop vind snap ik het niet helemaal.

Zo is het uiteindelijk wel. Een nu opgeleefd Manchester United zou gister alsnog voor een kleine stunt zorgen als ze wonnen in mijn ogen. Manchester komt op diverse plekken gewoon nog altijd kwaliteit tekort en zaak is om de club weer op te bouwen, zoals de laatste jaren al tevergeefs is geprobeerd. Wie weet kan dat onder Solksjaer of welke andere trainer dan ook weer gebeuren.

13 februari 2019 om 13:42

Eriksen, Kane, Bergwijn en De Ligt! Of Eriksen, Icardi, Bergwijn en Kante!

13 februari 2019 om 14:52

Droom verder

Ze zijn tactisch overklast.

Voor PSG was het een geluk bij een ongeluk dat Neymar en Cavani geblesseerd waren. Hierdoor speelden Di Maria en Dani Alves. 2 spelers die ook enorm veel verdedigende meters maken. Meer dan Neymar zou doen bijvoorbeeld. Doordat Dani Alves en Di maria speelden en ze ook terugliepen creeerde het directe spel van United niet het gewenste effect van een man meer situatie tijdens de omschakeling.
Dit heeft United de das om gedaan.

13 februari 2019 om 13:56

Di Maria zou sowieso wel gespeeld hebben. Dani Alves heeft meer met de blessure van Meunier te maken. Dat Marquinhos op het middenveld moest spelen en Kehrer op rechtsback door de blessures heeft wel goed uitgepakt.

13 februari 2019 om 15:30

Ik betwijfel ten zeersten of Manchester United tactisch is overklast hoor. Je zag duidelijk de intenties van United (hoog drukzetten, de boel afjagen, counteren, direct spelen). Alleen het positiespel van PSG was van een dermate hoog niveau dat ze weggetikt werden. Waardoor er veel ruimtes op het veld kwamen (door het hoog drukzetten van Manchester) bij Alves, Mbappe en Di maria. Van daaruit konden ze lekker vrij aanvallen en in de slotfase zelfs spelen met United.

Omdat ze verliezen van Psg? Sorry maar ook PSG behoort nog niet tot die categorie ??!
En zelfs al won man U. gister, dat zou niet meteen betekenen dat Man U dan ineens WEL tot die categorie behoorde.

Manchester Utd heeft gewoon een middelmatig team. Dat nog enigszins goed lijkt dankzij De Gea. Maar als je bijvoorbeeld kijkt naar hun achterhoede. Daar staat Young , Bailly , Lindelof en Shaw. Dat zijn spelers die bij Everton niet eens altijd in de basis zullen staan. En als je kijkt dat ze als backup nog Rojo , Smalling en Jones hebben. Dan is dat wel erg triest. En het trieste van alles is dat Smalling en Jones net hun contract hebben verlengd. Op het middenveld staan spelers als Herrera en Matic. Wat ook geen topclub materiaal is. En voorin hebben ze nog aardige spelers met Lingard , Rashford en Martial. Maar dat zijn ook spelers die niet constant presteren. Persoonlijk vind ik dat alleen Pogba en De Gea spelers zijn voor de absolute top. Met Rashford en Martial die de potentie hebben om dat ooit ook te bereiken. Maar daar houd het ook mee op. En als je wilt strijden voor de grote prijzen dan is dat niet genoeg.

13 februari 2019 om 17:09

Het probleem was gisteren ook het tactische verschil tussen beide ploegen. Manchester United was niet opgewassen tegen het bij vlagen flitsende combinatiespel en tempo van Paris Saint-Germain. Dat zie je wel vaker bij Engelse ploegen waar alleen Manchester City(!) en Liverpool tactisch erg sterk zijn.

Op dit moment is Manchester United een figurant in de huidige fase van de Champions League. Dat is ook geen schande na het verval de afgelopen jaren. Het is zaak om weer aan te haken en dat gebeurt niet enkel door een trainer de laan uit te sturen en Solskjaer aan te stellen als interim. De club heeft weer een technisch eindverantwoordelijke nodig die weet wat hij doet en een capabele coach die de klappen van de zweep kent. Of dat Solskjaer is of iemand anders laat ik even in het midden.

Verder, zoals je zelf ook al aankaart, is er ook gewoon een gebrek aan kwaliteit. Over Rashford blijf ik toch twijfels hebben. Hij is een groot talent, maar blijft toch erg wisselvallig en geeft vaak niet thuis op de momenten dat het moet. Martial zal het ook een keer structureel moeten laten zien en verder hebben ze alleen De Gea en Pogba die het niveau echt aankunnen. Voor de rest is het toch vooral subtop-materiaal.

13 februari 2019 om 17:54

Wat je zegt klopt inderdaad. Het probleem is alleen dat Utd niet de spelers heeft om mee te kunnen met teams als Psg , Barca , City en Liverpool die het combinatiespel volledig onder de knie hebben. Je kan niet verwachten dat Herrera en Matic ineens tiki taka gaan spelen. Zelfs Pogba , Rashford en Lingard kunnen amper tiki taka spelen.

Daarom maakt het ook niet uit wie de trainer is bij Utd. Want ze hebben niet het spelers materiaal om mee te kunnen doen met de grote jongens. Het is voor Utd belangrijk dat ze weer een identiteit krijgen. En ze hoeven niet Liverpool en City na te doen. Maar ze zullen wel een echte manier van spelen moeten leren ontwikkelen. En de daarbij behorende spelers te halen. En hoe je ook wilt spelen. Achterin zullen ze echt met spoed versterking moeten halen. Anders zal Utd nooit meedoen met de top.

13 februari 2019 om 20:01

Het gaat niet zozeer om het tiki taka. Pogba heeft genoeg techniek om dat te kunnen, evenals (in mindere mate) Herrera, maar dat was het dan ook wel. Het gaat om het tempo waarin spelers het kunnen en dat kunnen de meeste spelers simpelweg niet.

Zolang Woodward de TD is van United keren ze überhaupt niet meer terug aan de top. Maakt weinig uit welke manager je er dan voor de groep zet. Door ieder jaar troep te kopen en overbetaalde verzadigde spelers aan te trekken, schrik je potentiële toptalenten af en bestaat je kern van ervaren spelers uit spelers dit niet het niveau hebben wat gewenst is om mee te kunnen doen om de prijzen.

De grootste fout van solskjaer was dat hij Lukaku niet heeft laten starten. Er was 0 % power aanwezig met martial, rashford en lingard. Zelfs toen 2 aanvallers geblesseerd raakten kiest hij ervoor om Romelu niet in te brengen wat alweer een enorm grote fout was. Wat hebben zoutzak sanchez en mini mata laten zien in de 2 helft? ....... Romelu#lukaku#basis#supporrt#

13 februari 2019 om 14:53

Romelu kan niet voetballen.

Kom op, er wordt wel heel positief gedacht over united. Ja, sinds Ole er zit is het wat beter. Maar afgezien van dat, spurs en arsenal waren de moeilijkste wedstrijden. Verder gewonnen van reading, cardiff, huddersfield, bournemouth, newcastle, brighton, leicester en nog een keer fulham. Maar dit zijn toch ook gewoon potjes die een united “hoort” te winnen. Daar moet toch niet ineens heel euforisch over gedaan worden. Ze zijn iig uit een dal van “niks” geklommen en gaan weer wat omhoog. Maar “top” mag je ze toch bij lange na niet noemen, laat staan absolute of europese top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Arsenal6625
5.Chelsea6621
7.Everton496
8.Watford490
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaDoelman340
P. PogbaMiddenvelder3113
R. LukakuAanvaller3012
M. RashfordAanvaller2910
V. LindelöfVerdediger271
L. ShawVerdediger261
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren