Di María riskeert schorsing na uitingen richting United-fans

Woensdag, 13 februari 2019 om

Na de 0-2 overwinning van Paris Saint-Germain bij Manchester United hebben de Parijzenaren zich een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return, die over drie weken op het Parc des Princes wordt afgewerkt. Mogelijk zal de koploper van de Ligue 1 dan wel moeten spelen zonder Ángel di María. De Argentijn kreeg het op Old Trafford meermaals aan de stok met de fans van de thuisploeg en moet na beledigende uitingen vrezen voor een schorsing.

Di María beleefde een weinig succesvolle periode bij the Red Devils, nadat hij in 2014 voor zo'n 75 miljoen euro overkwam van Real Madrid. Een jaar later maakte hij, na een teleurstellend seizoen, de overstap naar Paris Saint-Germain. Di María was dinsdagavond het mikpunt van scheldpartijen op Old Trafford en kreeg zelfs een bierflesje naar zijn hoofd gegooid toen hij een hoekschop wilde nemen.

De Argentijn kreeg vervolgens de lachers op zijn hand door te doen alsof hij een slok uit het flesje nam. Nadat Presnel Kimpembe de 0-1 scoorde uit een hoekschop van Di María, reageerde de aanvaller zich af op het publiek. Hij riep volgens RMC Sport beledigende teksten als fuck off en hijo de puta richting de fans van Manchester United. Dat zou hem mogelijk duur kunnen komen te staan.

De aanvaller zou de UEFA-regels hebben overtreden met zijn woedeaanval en zou daar mogelijk een schorsing voor kunnen krijgen, zo meldt het Franse medium. De UEFA heeft nog niet laten weten of ze het incident zullen onderzoeken. Of de aanvaller op 6 maart, wanneer de return op het programma staat, van de partij is, zal moeten blijken.


Poll

Vind jij dat Ángel Di María bestraft moet worden?


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door arepa)

Ik weet dat het niet hoort hoor, maar ik vond een schorsing hierin zo overdreven. Geef hem een boete of laat hem iets maatschappelijks doen. Maar schorsen omdat hij verbaal reageert op van alles en nog wat, wat letterlijk naar hem geslingerd wordt, dat is toch bijna menselijk zou je zeggen..

13 februari 2019 om 12:44

De speler word nooit in bescherming genomen in dit soort situaties. Hij werd de hele wedstrijd lastig gevallen door het publiek. En hij doet wat gebaren. En moet meteen geschorst worden. Beetje onzin.

13 februari 2019 om 12:52

Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren, elke straf voor Di Maria zou hier ongepast zijn, de fans gaan hier in de fout en lokken het zo zelf uit. Lekker voor ze, Di Maria heeft hen nooit iets misdaan.

13 februari 2019 om 13:09

En Di Maria krijgt zo mooi een paar kratjes pils waarschijnlijk. Denk dat Heineken wel blij is met die extra reclame.

13 februari 2019 om 13:36

Hellend vlak ....

13 februari 2019 om 14:29

De mooiste revanche pakte hij zelf! Met 2 assists toch de man van de wedstrijd. Vooral die tweede assist was heerlijk

Die jongen heeft groot gelijk,als je 90 minuten lang voor alles word uitgemaakt mag je best even "terug bijten'

13 februari 2019 om 13:14

domme mensen kunnen je niet beledigen, intelligente mensen doen het niet.

Als dr een stel volwassen halve zolen daar over de borden leunen en onzinnige dingen roepen, dan boeit dat je toch niet. Helemaal niet als je vervolgens nog 2 assists geeft.
Dan lach je een keer, je zwaait een keer en door.

13 februari 2019 om 13:23

@rinus het is allemaal zo lekker makkelijk achter je toetsenbord he!

Natuurlijk doet het iets met je als de "fans" van de club waar je voor gespeeld hebt je 90 min lang uitfluiten, beledigen en weet ik veel wat allemaal naar je hoofd gooien. Dan is het heeeel lastig om niet even je gelijk te halen na een assist bij de 0-1.

13 februari 2019 om 13:40

Veel voetballers blinken uit in hun sport maar moet bepaald in intelligentie vrees ik.. ik snap aan de ene kant dat het veel met je doet als je wordt uitgejouwd door duizenden (!) mensen. Aan de andere kant moet je hier echt gewoon boven staan en gewoon je eigen feestje vieren: je hebt een keurige 2-0 op de mat gelegd en de lui die zich zo misdragen gewoon de rug toe keren. Maar nogmaals: overschat (veel) voetballers niet..

13 februari 2019 om 13:41

'moet bepaald' moet 'niet bepaald' zijn: aanpassen lukt niet op de telefoon.

13 februari 2019 om 14:54

@rodg
hij haalt zn gelijk toch al door met 2 assists belangrijk te zijn.
Als ie dan gaat lopen vloeken en schelden...als of die supporters dat wat boeit, ziet er alleen onnozel uit.
Gewoon lachen om die stumpers en nog eens rustig naar t scorebord kijken.

En wat is beledigen? Als ik nu zeg dat je moeder een vrouw van lichte zeden is, beledig ik je dan? Ik ken je moeder niet, k weet niet eens wie t is...wat stelt het dan voor dat ik dat zeg. T zegt alleen iets over mijn niveau, niks over jouw moeder.

13 februari 2019 om 17:54

Simpel. Een speler hoort zich te gedragen op het veld..

Wanneer je als fans dermate ver gaat dat je een bierflesje naar iemand's hoofd gooit, hoor je achteraf ook niet te klagen als een speler dan verbaal zijn gram haalt. Het hoort misschien niet, maar ik heb er wel begrip voor.

13 februari 2019 om 13:08

Wie van United hoor je achteraf klagen dan? Niemand toch? Ik zou het een schande vinden als ie geschorst wordt. Dit hoort er gewoon bij. Het is de UEFA / FIFA die hier een probleem van maakt; niet United.

Ja, want stel je voor dat ieder jongetje op het sportveld dit gaat roepen zaterdag (hun stokpaardje). Als jij de hele wedstrijd wordt uitgejouwd, wanneer je de omheining word ingejaagd het publiek Young een ovatie geeft, dan kan ik me best voorstellen dat je na een assist je even laat gaan als er een fles naar je gegooid is.

Uefa maakt zich volslagen belachelijk als hij een straf krijgt en welke dan ook

13 februari 2019 om 13:10

De fles werd pas gegooid toen het 0-1 stond, zie beelden bij het artikel.

13 februari 2019 om 13:43

Precies. Bewijs dat het slechte verliezers zijn.
Had hem dan gelijk uitgefloten voor de aftrap en dan over tot de orde van de dag.

Hebben ze wel gezien wat die allemaal naar zn hoofd kreeg, de woorden niet eens meegerekend. Ik heb munten en flesjes zien vliegen, mag je je wel afreageren van mij.

Acherlijke UEFA, hier doen ze moeilijk om? Ashley Young beukt Di Maria zo volop een cameraman en hij kwam er gelukkig goed vanaf. Daar moest allang rood voor gegeven zijn + schorsing.

Voetballers zijn ook gewoon mensen en hebben dus ook emoties Ik kan di Maria zeker begrijpen zou waarschijnlijk hetzelfde doen 😃

13 februari 2019 om 13:18

maar t is wel handig als je je emoties onder controle hebt, anders controleren ze jou.

Die halve zolen op de tribune weten niet beter en daar kun je toch alleen om lachen.
Wat kunnen ze nou echt roepen dat je zou raken?
Daarnaast geeft ie 2 assists en is man utd nagenoeg uitgeschakeld, dan lach je er toch alleen om.
Ik heb in al die jaren maar weinig dingen gehoord die me als persoon zouden raken.
Toen de vrouw van Louis van Gaal net was overleden aan k*** en er werd k*nker van Gaal gezongen, dat is echt erg en dat komt heel hard aan en is gewoon te laag voor woorden van dat publiek destijds. Maar dan hoort een scheidsrechter en de voorzitter van de club ook in te grijpen.

Voor flesje gooien en zo, zou het mooi zijn als de daders bestraft worden.

13 februari 2019 om 13:24

Voetbal is oorlog, en in oorlog wordt alles getolereerd...

Geef hem groot gelijk! Hij mag voor alles uitgemaakt worden, maar niks ter zeggen?
Wat ik overigens niet snap, hoe kwam dat flesje daar? Tijdens de CL is volgens mij geen alcohol op Old Trafford toegestaan?

13 februari 2019 om 13:00

Djum Echte creatievelingen smokkelen alles naar binnen, de controle op zulke zaken is nooit feilloos. Of, het is alcoholvrij bier...?

13 februari 2019 om 13:27

Van het smokkelen is zeker waar, maar hoe groter her flesje hoe lastiger! Alcoholvrij zou inderdaad ook kunnen. Volgens mij zijn het wel plastic flesjes, ipv glas.

Schandalig als hij een schorsing krijgt. Het was puur actie reactie. Hoopte na die 0-2 dat hij nog even een rondje deed met zn hand achter zn oren. Krijgt een beuk wat gwn geel was trouwens. En gaan ze hem daarna lopen uitfluiten

Wat was het voor mij, als neutrale kijker, toch heerlijk om te zien hoe Di Maria 2 assists gaf terwijl hij de hele wedstrijd door het publiek verbaal en bijna fysiek werd aangepakt. Puur genot. De UEFA is sowieso een labiele bende met bestuurder bij elkaar, dus ik zou me niet verbazen als Di Maria een schorsing krijgt.

Die is 90 minuten voor van alles en nog wat uitgemaakt heeft een fles naar zijn hoofd geslingerd gekregen en is tot tevredenheid van het publiek ook nog tegen een hek aan gesmeten door een tegenstander. Dan snap ik dat je daar op een gegeven moment op reageert. Een schorsing zou wel erg overdreven zijn.

Serieus? Als Di Maria hiervoor geschorst wordt dan kunnen we allemaal net zo goed stoppen met voetbal kijken. Absurd dit!

Schors je ook de fans die hem beledigde?

Ik vind het terecht wanneer hij hiervoor geschorst wordt. Je weet dat je door het verleden niet geliefd bent, dus dan gebeuren dit soort dingen (uitfluiten etc.). Hij is toch niet de eerste die dit gebeurt en om dan na een doelpunt zo te keer te gaan vind ik buitenproportioneel en onprofessioneel.
Als je dit niet bestraft dan gaat iedere Ajacied zo reageren in de Kuip en daarmee de veiligheid op het spel zetten. Of iedere Barcelonaspeler in Bernabeu etc. Want, het wordt gedoogd! Als hij nou het vingertje voor de mond (zo van iedereen is stil) doet, dan moet dat kunnen, maar verbaal tekeer gaan vind ik ook te ver gaan. Dan ga je jezelf namelijk verlagen tot hooligans. Ik denk dat je dat als organisator de kop in moet drukken.

13 februari 2019 om 13:17

Nee, je zou eerder die idioten die in het publiek zittwn moeten schorsen! Zo los je het probleem ook op, toch?

13 februari 2019 om 13:22

@blink182 maar wat hebben ze geroepen dan dat echt erg is?
beetje schelden of zn moeder een bepaald beroep toe schrijven...

Zou jij je aangesproken voelen als een paar halven dat zouden doen.

domme mensen kunnen je niet beledigen, intelligente mensen doen het niet.

alleen dat voorval met Van Gaal 25 jaar geleden was echt erg, daar had de scheids en de voorzitter moeten ingrijpen.
Maar verder voel je je toch niet aangesproken als een stel idioten dom zitten te schreeuwen. 2 assists geven, keertje zwaaien en door naar de volgende ronde

13 februari 2019 om 13:28

Ondanks dat ik het in wezen met je eens ben, werkt het zo helaas niet. De speler heeft de voorbeeldfunctie, niet het publiek. Daarbij kan de organisator het publiek en dus thuisspelende slechts beboeten en kan de club ermee verder (naar de dader).
Waarom denk je dat er geen Ajaxsupporters gewenst zijn in de Kuip. Voor alle vaders met kinderen die Ajaxsupporter zijn en de wedstrijd willen volgen of de op hol geslagen hooligans die met name komen om herrie te schoppen, te vernielen etc. Dan worden toch ook niet de daders bestraft, maar alle supporters.
En ja, de idioot die dat flesje smeet schorsen helpt niet. De volgende keer staat er een andere idioot die hetzelfde doet.
Het is niet de bedoeling dat een speler ervoor zorgt dat de boel escaleert en ja, het gedrag van di Maria (terecht of onterecht) gaf hier aanleiding toe. Hij zou beter moeten weten (met al die camera's).

13 februari 2019 om 13:37

Wat Van Gaal is overkomen is erg idd. Maar juist dit bedoel ik dus. Waar is de grens? Moeilijk toch om dat te weten/bepalen? Daarom horen alle vormen van belediging gebanned te worden.
Wie weet, dat wat Di Maria gisteravond is overkomen hem net zoveel emotionele schade heeft bezorgt als bij van Gaal.

Je kan zoiets nooit meten om te weten.

Vooropgesteld dat ik vind dat hij zeker niet geschorst moet worden, is wel even de chronologie van belang. Di Maria is pas echt door het publiek aangepakt toen het al 0-1 stond. Het flesje, de beuk van Young, spreekkoren etc allemaal pas nadat hij zelf het publiek provoceerde. Nu weet ik ook wel dat hij tijdens zijn tijd bij Utd, kort na zijn vertrek en voor deze wedstrijd al mikpunt was, maar dit is wel even iets om te benadrukken want nu lijkt het alsof Di Maria op t flesje etc reageerde maar dat klopt niet.

13 februari 2019 om 13:19

Meen je dit nou serieus? Di Maria werd vanaf zijn eerste balcontact uitgejouwd.

13 februari 2019 om 13:25

Ja dat zeg ik toch ook? Maar het werd pas echt erg toen hij erop reageerde tijdens het vieren van de 0-1.

13 februari 2019 om 14:02

Als je zoals jezelf aangeeft al jaren achtervolgt word door deze hersneloze mensen dan snap ik dat hij daar in de emotie op reageert. De beuk was in de eerste helft. Hij ontsnapte aan een zware blessure, dat hij het veld weer betrad was het hek van de dam.....dus je chronologie klopt maar deels en doet niks af aaan dat hij nu eindelijk een keer kon reageren, puur uit frustratie en genot. Hoe zou jij je voelen...

13 februari 2019 om 16:39

blink: sinds wanneer is dat verboden? di maria moet gewoon een dikkere huid kweken en niet zo kleinzielig doen

Iedereen op de United fora spreken het gedrag van het flesjes-incident ook tegen. Let wel, dit was reactie op het uitschelden van Di Maria. Niet goed te spreken, maar actie-reactie. Publiek en vele fans natuurlijk gefrustreerd door inconsitent gefluit van de scheids. Young eerst een onterechte gele kaart geven voor de overtreding op Mbappe. Maar voor een vergelijkbaar vegrijp tweemaal door Kimpembe geeft de scheids niet eens een kaart. Hij scoort notabene de openingstreffer. Waardeloos gefluit gisteren.

13 februari 2019 om 13:40

Een bierfles. Misschien heb ik het mis maar die zijn normaliter van glas. Er zijn in het verleden clubs beboet voor vergelijkbare acties.
Voor wat Young deed staat slechts een straf op: Rood!.
Ik hoop dat de Uefa United flink hard aanpakt voor het asociale gedrag van het publiek.
De reactie van Di Maria is daar het gevolg van.

13 februari 2019 om 13:46

Utd had niets in te brengen, omdat er simpelweg een verkeerde opstelling gekozen was. Het middenveld van PSG kwam geen moment in de problemen. Pogba stond te laag en na het uitvallen van Martial was het hele plan om zeep. Utd mag zich eerder gelukkig prijzen dat Neymar en Cavani er niet bij waren.

Krijgen alle supporters dan ook een stadionverbod?

Dit is echt omgekeerde wereld. Di Maria wordt massaal uitgejouwd, omdat hij het lef heeft na een zeer onsportieve duw van Ashley Young met z'n ribben tegen een stalen hek te pleuren. Vind je het gek dat er dan wat los komt als-ie scoort. Vervolgens krijgt-ie ook nog een flesje naar z'n hoofd en nu gaan ze hem straffen?

Lachwekkend. Sowieso dat United publiek. Die moeten zich echt kapot schamen na gisteren. De blessuretijd was echt tenenkrommend. Alsof het stadion voor 100% gevuld was met PSG supporters.

Zou terechte schorsing zijn. Als professional hoor je je gewoon in te houden, punt.

13 februari 2019 om 17:44

Als supporter hoor je geen spelers uit te schelden. We zijn allemaal mensen.

Schandalig als dit waar is. Di Maria moet deze straf nooit accepteren!

Is alleen terecht aks al die supporters ook een schorsing krijgen of boete. Anders is dit meten met 2 maten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC6526
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller2730
T. TuchelUnknown
MarquinhosVerdediger263
J. DraxlerMiddenvelder263
Thiago SilvaVerdediger250
T. KehrerVerdediger251
Á. Di MaríaMiddenvelder259
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

230 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren