Brands: ‘Ik zou hem liefst morgen van PSV naar Everton willen halen’

Woensdag, 13 februari 2019 om

Mohammed Ihattaren beleefde eind januari zijn officiële debuut bij PSV, na in de maanden ervoor al indruk te hebben gemaakt bij het Onder-19-elftal van de Eindhovenaren. De net zeventienjarige middenvelder geldt als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van de huidige koploper van de Eredivisie en ook Marcel Brands is onder de indruk van de jongeling.

De huidige technisch directeur van Everton vervulde in het verleden eenzelfde rol bij PSV en zag Ihattaren toen al aan het werk in de jeugd. Hij denkt dat zijn oude club goud in handen heeft met de geboren Utrechter: “Eerlijk gezegd zou ik hem morgen bij Everton willen hebben, zo goed is hij, maar ik denk niet dat dat het pad is dat hij moet bewandelen”, vertelt Brands in gesprek met Voetbal International.

“Hij heeft straks een tussenstap nodig”, denkt de voormalig technisch manager van de Eindhovenaren echter. Brands is van mening dat de stap van de jeugd van PSV naar the Toffees te groot zou zijn: “Wat dat betreft zit Mo goed bij PSV. De club speelt Europees voetbal, hij heeft een grote kans op speeltijd en hij zit bij de nationale teams.”

“Als hij nu naar het buitenland zou gaan, heeft hij een stuk minder garanties. De stap naar de Premier League is echt heel groot en het kan daardoor ook helemaal verkeerd aflopen met een talent”, legt hij uit. Ihattaren heeft het volgens Brands daarnaast getroffen met een coach als Mark van Bommel: “Nu heeft hij een trainer die het in hem ziet zitten, ik zou zeggen koester dat.”


Poll

Denk jij dat Mohammed Ihattaren volgend seizoen uit zal groeien tot basisspeler bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door constant kante)
13 februari 2019 om 08:34

On: dit lijkt er eindelijk echt eentje voor Psv. Heb al vaker gezegd dat deze alleen al zoveel voetbal lijkt te hebben in zijn kleine teen. Ok, aan alle PSV-supporters, of eigenlijk wel aan alle volgers: Kan iemand de grootste Psv'er ooit opnoemen, die ook vanuit de jeugd van PSV komt? Ik kan echt op niemand komen. Van der Kuijlen kwam op zijn 18e. Affellay is degene die ik kan bedenken. Huntelaar? Niet echt een PSV-speler geweest. Maar ik ben echt oprecht benieuwd en vat dit alsjeblieft niet op als sneer, ben gewoon echt benieuwd.

13 februari 2019 om 08:36

Bouma schiet me ineens te binnen

13 februari 2019 om 08:41

ah, de orakels uit Brabant, Van de Kerkhofjes

13 februari 2019 om 08:47

De gebroeders hebben niet in de jeugd van PSV gespeeld.

13 februari 2019 om 08:48

Johan Pater!

13 februari 2019 om 08:57

Komt Depay ook niet uit de jeugd van PSV of is hij net als Willems bij Sparta vandaan geplukt in zijn laatste jaar bij de Junioren? Zelfde als Bazoer en de Jong bij Ajax? Ik zie Ajax als echte opleidingsclub, wellicht omdat het mijn club is. PSV heb ik altijd gezien als de club die het laatste zetje geeft voor Nederlandse spelers, zie Van Nistelrooij, Stam. Goed dat PSV zich hier ook op focust. De spelers als Stam en Van Nistelrooij zijn lastig te vinden. Over van Nistelrooij gesproken, wat was dat een geweldenaar.

13 februari 2019 om 08:58

Memphis

13 februari 2019 om 09:06

Boudewijn Zenden!

13 februari 2019 om 09:08

Ah, dat de gebroeders niet uit de jeugd kwamen wist ik niet. Uit Helmond?

13 februari 2019 om 09:13

Cali88mero, heel goed hoor en ze hebben (hadden zeker) de superieure kwaliteit in scouting en de kwaliteit om een team bij elkaar te krijgen, ipv allemaal individuen. Maar wat ik me afvraag: waarom zijn er zo weinig echte toppers uit de jeugd van PSV? Kleinere regio natuurlijk. Maar leiden ze kwalitatief anders op? Meer in teamverband? Of is het juist de gemoedelijke(re) mentaliteit die er heerst dat er niet echt de topsportmentaliteit heerst om écht het maximale uit je z elf te halen? Echt benieuwd wat er achter zit. Want er komen geen Cruijffjes, Van Bastentjes, Gullits, Van Hanegems etc uit de jeugdopleiding. Interessant 🤔

13 februari 2019 om 09:17

Patrick pauwe.. :-)

13 februari 2019 om 09:23

Formus; zou me niets verbazen als de gemoedelijke sfeer van de Herdgang hier ook in mee speelt, al is het maar een klein deel. Hoewel als ik voetballer was toch meer zou hebben bij de Herdgang dan bij mijn eigen ‘de toekomst’. Ook de trainers spelen een grote rol, voorheen kreeg je simpelweg gewoon geen kans. De regio mag niet meespelen tegenwoordig, als je ziet waar ze Aissati en ook Affeley vandaan hebben ligt dat niet echt om de hoek van Eindhoven. In ieder geval fantastisch dat van Bommel aan het roer staat, geeft jongens ook de kans. Laten we hopen dat hij dit vasthoud.

13 februari 2019 om 09:37

"komt Depay ook niet uit de jeugd van PSV of is hij net als Willems bij Sparta vandaan geplukt in zijn laatste jaar bij de Junioren?"

Depay kwam al op zijn twaalfde. En Willems is niet weggeplukt uit de jeugd, die speelde bij Sparta in het eerste en daar is gewoon een transfersom voor betaald.

13 februari 2019 om 10:04

"maar wat ik me afvraag: waarom zijn er zo weinig echte toppers uit de jeugd van Psv?"

Ik denk dat PSV het opleiden tot 2013 gewoon niet zo heel serieus heeft genomen. Het heeft nou eenmaal altijd in de clubcultuur gezeten dat PSV vooral bouwde op gehaalde spelers. Dat was zelfs al in het amateurtijdperk zo, toen de betere voetballers naar PSV gelokt werden met een mooi baantje bij Philips.

Maar ik denk dat in de komende jaren de rollen om gaan draaien. Dat Ajax de koopclub wordt en PSV de opleidingsclub. Ajax heeft nu al twintig gehaalde spelers in de A-selectie en dat zullen er niet minder worden als Ajax straks in de zomer met wellicht zo'n 200 miljoen euro op zak kan gaan shoppen. Dan wordt het perspectief er voor de eigen jeugd niet beter op.

En intussen is het duidelijk dat bij PSV de stap naar het eerste juist steeds kleiner wordt. Tegen Utrecht had PSV vier basisspelers (zoet, Hendrix, Rosario, Bergwijn), twee invallers (gakpo, Ihattaren) en vijf bankzitters (malen, Obispo, Rigo, Sadilek, Van de Meulenhof) die doorgestroomd zijn vanuit de eigen jeugd of op z'n minst vanuit Jong Psv.

13 februari 2019 om 10:08

Formus

Coen Dillen, ... Geboren Eindhovenaar, weliswaar begonnen bij Brabantia maar op zijn 15e naar PSV gegaan.

De 'grootste' Psv'er op zichzelf genomen, of eigenlijk 'mister Psv' is uiteraard Willy van der Kuylen. Topscorer eredivisie aller tijden, vermaarde nr. negen en een half, enorme pegel in beide benen, weergaloze voetballer. Maar, is een Helmonder én niet door PSV opgeleid maar bij HVV Helmond en op zijn 18e naar PSV vertrokken.

De broertjes Van der Kerkhof zijn ook Helmonders maar die kwamen van FC Twente naar Psv.

En tussen twee haakjes, de échte 'grootste Psv'er' ooit, maar die is niet door PSV opgeleid natuurlijk, is Romario. Die was misschien mondiaal nog net 'minder' dan die andere Braziliaan die wereldfaam verwierf maar die heeft voor PSV tig keer meer betekent en gepresteerd. En niet alleen op het veld, zeg maar, ... . Romario is de grootste PSV 'er ooit en beste speler die ooit een PSV shirt droeg.

Edit:
Tekenend is dat voor de ingang van de Oost-tribune twee standbeelden staan. Eentje van Willy van der Kuylen, uiteraard, en eentje van Coen Dillen. Dat geeft ook wel wat aan, in mijn ogen.
Overigens vind ik dat er een derde standbeeld bij zou moeten komen. Voor Philip Cocu. Die heeft niet alleen als speler in zin twee periodes maar ook als trainer heel veel betekent en die heeft dat standbeeld, in mijn ogen, echt verdiend in het vorige seizoen door met een hele brakke en super matige selectie de landstitel te pakken. Ik vind nog steeds dat die prestatie zó ongekend is dat hij dat standbeeld echt heeft verdiend.

13 februari 2019 om 10:32

Romario was inderdaad een hele grote voetballer en heeft heel veel betekend voor PSV echter vind ik niet dat Romario de beste Psv'er is geweest.
Mijn voorkeur gaat toch uit naar Ronaldo. In mijn ogen de beste speler die het PSV shirt ooit aan heeft gehad. Wel erbij gezegd dat het achteraf is natuurlijk.
Sterker nog Na cruijf ( misschien wel gelijkwaardig, andere tijd uiteraard) de beste voetballer die op de Nederlandse velden heeft rondgelopen.

13 februari 2019 om 10:32

Met Romario, Ronaldo en Gullit heeft PSV 3 spelers in huis gehad die Europees of wereldvoetballer van het jaar werden. Daarnaast had je Willy van der Kuylen die uit de eigen regio kwam. In het team dat in 1978 de uefa-cup won speelden verschillende spelers uit de regio.
PSV heeft daarna nog meerdere veelbelovende jeugdspelers gehad maar om verschillende redenen kwam het talent nooit volledig tot uiting. Viscaal, Van Rooij, Hoekstra, Zenden, Gudjohnsen, Huntelaar, Afellay, Aissati, Labyad, Depay.

13 februari 2019 om 10:55

Nick

De meesten denken erover zoals jij. En puur voetbaltechnisch zou je denk ik weleens gelijk kunnen hebben.
Maar voor mij was Romario een godheid, al bij Psv. Ronaldo werd vooral daarna een hele grote voetballer. Vandaar mijn persoonlijke voorkeur voor hem.

13 februari 2019 om 11:04

Overigens worden er een heleboel andere name genoemd als Viscaal, Van Rooij, Zenden en zo, je zou dan ook nog Ernest Faber kunnen noemen (geboren Eindhovenaar ook), Patrick Lodewijks, Paauwe, Van der Leegte, Marcellis, Beerens, Bakkal, Harry Lubse, Adrie van Kraaij en Paul Postuma.

Maar dat zijn allemaal geen 'grote spelers' met alle respect voor de prestaties van de genoemden, maar goede eredivisie spelers. Daarvan hebben clubs als Ajax er ook een heleboel opgeleid.

13 februari 2019 om 12:04

Aan allen: leuk dit soort thema's, dank voor het meedenken. Hoop dat er nog eentje uit de hoge hoed komt, waar we nog niet op gekomen zijn. Dus opgeleid (echt in de jeugd, dus voor 16/17 jarige leeftijd) en een groots speler. Laten we er nog eentje tevoorschijn toveren.

13 februari 2019 om 12:05

@cabinessence: PSV hechtte er inderdaad waarschijnlijk minder waarde aan, ze konden ook zo goed de perfecte PSV-speler scouten en kopen. En in de toekomst ben ik benieuwd wat de opleiding gaat doen, zeker ook ivm Ajax. Hoop dat ze elkaar naar grotere hoogten stuwen.

13 februari 2019 om 12:07

Coen Dillen, inderdaad! Vind ik persoonlijk wel een echte PSV'er, ook jeugdspeler, maar op een of andere manier staat hij nooit zo op mijn netvlies. Heeft natuurlijk ook echt (veel te) weinig interlands gespeeld.

13 februari 2019 om 12:25

Coen Dillen is van voor mijn tijd. Willy van der Kuylen was mijn eerste voetbalveld en daarna volgden Halvar Thoresen en Romario. Romario is voor mij ook de meest spectaculaire PSV speler. De spelers uit de PSV opleiding haalden inderdaad nooit of vrijwel nooit de absolute top. Frans van Rooij had wel een geweldige traptechniek.

13 februari 2019 om 12:27

Coen Dillen stopte in 1966. Toen was ík zelfs nog niet geboren, en dat zegt genoeg hahaha!

Is gewoon een voetballer uit een ander tijdperk. Cruijf ook, uiteraard, alleen zijn Cruijff, Keizer en die gouden generatie vooral zo beroemd omdat zij net hun successen boekten in de periode dat voetbal pas echt als topsport en met de nodige media aandacht 'doorbrak'. Eigenlijk waren zij, in Nederland, de eerste soort van Supersterren. Die had je daarvoor helemaal niet. Denk dat daarom spelers als Coen Dillen gewoon niet zo'n status en bekendheid hebben. Ook al omdat iedereen die beelden kent van Ajax dat Europese triomfen viert. Van Coen Dillen zijn gewoon maar heel weinig beelden bekend en bewaard. Is misschien lastig te begrijpen voor jongeren onder ons, omdat tegenwoordig álle wedstrijden worden uitgezonden, van A tot Z. Dat was tot aan midden jaren '90 helemaal niet zo. Destijds kreeg je een paar flitsen van een paar wedstrijdjes te zien. Dus vandaar dat de Coen Dillens niet 'op je netvlies' staan. Er zijn gewoon nauwelijks beelden van.

Sowieso, PSV heeft natuurlijk ook pas echt de aansluiting met Ajax en Feyenoord gekregen na de winst van de Europa Cup in 1988. Ook al had PSV tegen die tijd ook echt al negen landstitels én de Uefa Cup gewonnen, het werd tot aan die winst nooit echt voor vol aangezien. Maar omdat PSV gewojn bleef presteren en daarna de landstitels aaneen reeg, heeft PSV zich definitief tot topclub van Nederland opgewerkt en is inmiddels Feyenoord wat dat betreft gepasseerd. Niet qua aanhang, maar dat is echt de enige categorie. Maar dat dus de Helden van PSV van vã³ã³r het begin van het TV tijdperk niet zo bekend zijn, dat vind ik wel logisch en verklaarbaar.

Overigens nog wel een eervolle vermelding voor Jan Louwers. Ook al is die niet opgeleid bij Psv, maar bij stadsgenoot Eindhoven, waar hij in 1954 landskampioen mee werd, kwam hij ook enige tijd uit voor Psv. Was ook echt een legendarische voetballer, echte Eindhovenaar bovendien, eentje waar mijn grootvader en andere oudere Eindhovenaren altijd met heel erg veel respect over spraken.

Nou ja, those were the days, ....

Ik houd het op Coen Dillen.

13 februari 2019 om 12:28

Nick en Kante, Ronaldo was waarschijnlijk de betere/completere voetballer. Maar persoonlijk verkies ik (in de PSV-tijd) toch Romario. Heeft langer bij PSV gespeeld, aantal keren kampioen geworden, bekers gewonnen. En gewoon echt blijvende herinneringen achtergelaten. Wedstrijd Steau, zijn uitspraken over 'Romario moe', altijd weer te laat terug uit Brazilië. Hij was zo eigen. En als laatste de uitspraak tegen Numan op zijn allereerste PSV-training: "luister, jij bent goede speler en moet voor mij voorzet geven, ik scoren en ik voor jou centjes verdienen". Geniaal

13 februari 2019 om 12:41

@constant kante:

Ook Coen Dillen was niet echt eigen jeugd.

Hij begon op 11-jarige leeftijd bij Brabantia (dat destijds op hetzelfde niveau speelde als Psv). Op z'n 15e ging hij naar Psv, maar daar heeft hij in zijn eerste periode het eerste elftal nooit gehaald. Hij is toen op z'n 19e gestopt met voetballen en bij de Marine gegaan. Op z'n 21e is hij weer gaan voetballen, weer bij Brabantia. Pas 2 jaar later ging hij weer naar Psv, waar hij dus pas debuteerde in het eerste toen hij al bijna 23 was.

13 februari 2019 om 12:42

Formus

Exact!

Beste omschrijving kwam uit één van die documentaires over hem, die in 1992 op TV kwam, van de Vara. Daarin zei een gewone Eindhovenaar op straat: 'romario is Onze Lieve Heer van Eindhoven'. Dat werd direct de titel van de documentaire. Zoek hem maar op, staat gewoon op Internet. Het brengt wat ik bedoel echt volledig terug tot de essentie en tot wat Romario voor PSV (en de stad) betekent heeft en wat hem in mijn ogen tot de 'grootste Psv'er' heeft gemaakt.

Ook mooi is wat er gebeurde in 2002, bij de westrijd tussen Psv88 en een PSV All Stars team. Geheel tegen de verwachtingen in zegde Romario toe om mee te doen. Dat veroorzaakte een schokgolf en betekende dat die wedstrijd, ter gelegenheid van de opening van het stadion, eigenlijk alleen nog maar ging om één ding en dat was Romario! Die middag liet Romario zichzelf rondrijden in een auto over de Kermis, die aan de Kennedylaan was neergezet. Daar ontstonden bijna gevaarlijke taferelen omdat iedereen dicht bij Romario wilde komen, alsof de Paus zelf naar het Katholieke Eindhoven was afgedaald. Ook de wedstrijd draaide om drie dingen: Romario, Romario en Romario. Zelfs al waren er die dag hele grote andere PSV coryfeeen aanwezig. Álle aandacht ging naar Romario. En ik geef toe, ik was er zelf bij die avond en ook ik ging vooral om 'hem' nog een keertje te mogen zien voetballen.

Ik ben niet zo van het vereren van 'helden' maar voor Romario maak ik een uitzondering.


13 februari 2019 om 12:43

"dus opgeleid (echt in de jeugd, dus voor 16/17 jarige leeftijd) en een groots speler. Laten we er nog eentje tevoorschijn toveren."

Als je jezelf de vraag stelt: "welke speler die ooit in de jeugd van PSV zat had uiteindelijk de mooiste carriere?", dan vrees ik dat het antwoord pijnlijk genoeg misschien wel Klaas-Jan Huntelaar is...

13 februari 2019 om 12:45

Ik kan me voorstellen dat je romario kiest om zijn PSV tijd. Tuurlijk heeft romario als psv speler meer betekend dan Ronaldo. Tenminste dat wil ik graag geloven ( ik was toen ook nog niet geboren)
Maar als ik de documentaires zie en de beelden en de verhalen hoor dan snap ik dat mensen warmen herinneringen hebben van romario.
Maar als je puur naar het voetbaltechnische kwaliteiten kijkt ( denk ik ) dan zijn er bijna geen betere voetballers dan Ronaldo, zo jong en dan zo goed al zijn. Voor mijn de aanvaller die ooit in nederland heeft rondgelopen.

13 februari 2019 om 12:45

cabinessence

Klopt helemaal. Begon bij Brabantia.
Maar ja, Van Basten ging ook op zijn 17e van Elinkwijk naar Ajax, zeg maar. Dan wordt het weer die oude discussie over wat nou precies 'eigen jeugd' is en wat niet. En die discussie wilde ik nou net niet aangaan.

13 februari 2019 om 12:54

"dan wordt het weer die oude discussie over wat nou precies 'eigen jeugd' is en wat niet."

Dat wordt inderdaad al snel een vervelende discussie. Maar feit is dus wel dat Dillen z'n debuut op het hoogste niveau maakte bij een andere club (brabantia speelde in de eerste klasse, destijds het hoogste niveau) en dat hij al bijna 23 was toen hij debuteerde in PSV 1.

13 februari 2019 om 12:59

Laten we daar inderdaad geen discussie van maken en ieder gewoon zijn eigen interpretatie daar aan geven. Voor mij is het persoonlijk als je voor je zeventiende in de eigen jeugd bent gestroomd, dus tot en met 16. En Kante, dat maakt Van Basten nl net een zelfopgeleide speler voor Ajax, want hij was nog een paar maanden 16 toen ie bij Ajax kwam volgens mij 😉.

13 februari 2019 om 13:32

Formus

Van Basten is geen Cruijff, die echt zijn volledige voetbalcarriere zijn opleiding genoot bij Ajax. Maar zoals ook een Rijkaard (van DWS en Blauw-Wit) pas later in de Ajaxjeugd terecht kwam vind ik wel dat je ze allemaal als 'Ajax-jeugdspelers' gezien kunnen worden. Of 'zelf opgeleid' zoals jij dat zegt.

Ik vind het verder ook helemaal geen probleem dat PSV bij lange na niet over zo'n lijst met (puur) zelf-opgeleide spelers kan pochen. Want waar gaat het uiteindelijk nou precies om? Topsport gaat toch om resultaat en dus prijzen? Wat maakt het dan in de kern uit hoe je die doelen en resultaten behaalt eigenlijk? Is alleen de manier die Ajax succesvol heeft gemaakt heilig? Hoezo? Wie bepaalt dat? Media? Fans? Daar heb ik allemaal geen boodschap aan. Ajax heeft haar successen te danken aan een unieke jeugdopleiding, die niet alleen sportieve successen bracht maar vaak ook nog financieel gewin.

PSV heeft altijd al een compleet andere filosofie gehad. Dát is nou juist weer wat PSV uniek maakt. Het zou in mijn ogen ook een totaal onzinnige en kansloze missie zijn om bijvoorbeeld te proberen om exact het 'model' te kopiëren dat Ajax had. PSV heeft gewoon heel slim binnen haar eigen cultuur een compleet eigen voetbalfilosofie ontwikkeld en daarmee gewoon heel erg veel succes behaald. In bepaalde opzichten heeft PSV daarmee zelfs Ajax ingehaald. PSV leidde veel minder eigen spelers op maar was altijd veel en veel sterker in het herkennen van binnenlands en buitenlands talent en maakten die beter om die vervolgens weer voor veel geld te verkopen. Gecombineerd met ervaren spelers smeedde PSV dan keer op keer weer mooie en succesvolle teams die gewoon al drie decennia de belangrijkste en eigenlijk enige (echte) concurrent waren van Ajax. PSV zit Ajax dus al ruim 30 jaar enorm dwars. Maar dan vooral op de eigen manier die bij PSV past, binnen haar cultuur, achtergrond en geschiedenis.

Wat dát betreft, en dat zei ik ook al eerder, is momenteel wel een soort verschuiving aan de gang waarbij de rollen van Ajax en PSV langzaam aan het verschuiven zijn. PSV gaat juist de laatste vijf jaar opeens veel meer aandacht geven aan ontwikkeling van de jeugdopleiding, terwijl Ajax juist veel en veel meer doet in de sfeer van het aankopen van spelers. Check de selecties maar eens en kijk nog even terug naar de selecties van vijf jaar geleden! De verschuiving is evident. Veel Ajaxfans willen dat niet zien, laat staan horen, maar het is duidelijk! Dat dit gepaard gaat met succes van Ajax in Europa, is het mooie gevolg. Maar de prijs die daar op korte termijn voor betaald wordt, zit hem echt in een verminderde kans voor die 'eigen jeugdspelers' op dit moment. Hoe dat zich ontwikkelt op de middellange termijn, dat wordt de komende periode duidelijk. Gaat Overmars door met kopen, om de vertrekkende topspelers te vervangen, of hoe gaat hij dat opvangen? We gaan het wel zien.

Maar dat PSV dus geen grote historie heeft van eigen jeugdspelers, zoals Ajax, is een feit maar voor mij is dat opzienbarend noch een probleem. Het geeft enkel aan dat iedere club een eigen visie heeft en niet zozeer dat Ajax iets 'goeds' en PSV iets 'slechts' gedaan heeft. Het is hooguit een verschil van inzicht. C'est tout!

13 februari 2019 om 14:14

Prima verhaal, helemaal mee eens. Enkel wil ik er aan toevoegen dat ik geen voorkeur heb hoe het gaat, zolang je er maar resultaat mee boekt. Het een is voor mij echt niet beter dan het andere. Het enige wat ik wel belangrijk vind aan zelfopgelegde spelers is dat ik hoop dat elke profclub dit gewoon 'professioneel' gaat doen, want daar plukt het Nederlands Elftal de vruchten van. Hetzelfde dat ik niet toejuich dat De Jong verkocht wordt voor 86 miljoen. Een megabedrag en als je hem verkoopt, dan maar voor dit soort bedragen, maar het geld interesseert me totaal niet. Ik wil dolgraag mooi voetbal en prijzen zien. En zoals Cruijff zei: heb je ooit een zak geld een doelpunt zien maken?! 😉 Edit: en je vereenzelvigt je vanzelf met je favoriete club. Ajacieden houden van de identiteit van hun club, PSV'ers van die van hun club. Gelukkig maar 😉

14 februari 2019 om 13:35

De grootste psv legende blijft voor mij mr Frits Phillips

Ben benieuwd, hoop op een doorbraak en doorgroei! Maar aan iedereen...letten we op... Ook PSV talenten worden de hemel in geprezen en geschreven ...

13 februari 2019 om 07:50

Ben benieuwd of deze jongen echt zo goed is/word als hem word toegeschreven. Vind de laatste sneer een beetje onnodig, bij elke club word een talent de hemel in geprezen. Bij mijn club werd echter elke speler de hemel ingeprezen, zonder dat daar aanleiding voor was. Spelers al Riedewald, Maduro bijv zijn de Dani de Wit van nu. Hoewel we Riedewald nu prima konden gebruiken.

13 februari 2019 om 10:46

Cami88mero, we bedoelen hetzelfde. Ik vind het altijd zo wonderlijk dat met name PSV supporters vaak zeggen dat men in Amsterdam de eigen talenten zo bewierookt. Bij elke club gebeurt dat en dan 9 vd 10 keer door de media. In dit geval is het een oud PSV-er die enthousiast is en dat is helemaal prima. Als jonge jongens doorstromen is dat hartstikke leuk en iets waar elke club en supporters enthousiast om is.

13 februari 2019 om 07:51

Nee hoor, Ajax talenten worden de hemel in geprezen en PSV talenten zijn gewoon heel goed 😇.

13 februari 2019 om 07:57

Arnout108: kan jij mij dan wat meer vertellen over deze jongen? Ga me niet aan zijn naam wagen haha!

13 februari 2019 om 08:16

Aisatti affalay labyad en nu ihhataharen .. nou ik ben benieuwd of hij zn potentie waarmaakt.. vaak Lukt het marrok/ned spelers niet om echt door te breken!

13 februari 2019 om 08:21

Afellay was de beste speler van de Eredivisie toen hij vertrok.

13 februari 2019 om 08:37

Herlich, hier lijkt wel echt een goede kop op te zitten. Lijkt he. Of het blijkt, moeten we nog zien

13 februari 2019 om 08:51

heiko: affeley gewoon doorgebroken, door blessures niet kunnen slagen bij Barcelona altijd afwachten of hij het zonder wel gered had natuurlijk. Ziyech, Boulahrouz, El Ahmadi, Nordin Amrabat genoeg spelers die het wel redden. Fijne jongens ook, weten wat werken en doorzetten is i.t.t. de Riedewaldjes van deze generatie. Zijn over het algemeen iets wat lastiger in de omgang maar dit heeft naar mijn mening meer te maken met het feit dat er minder ‘ja-knikkers’ tussen zitten dan bij de Nederlanders

13 februari 2019 om 09:01

Misschien ligt het aan zijn b blessures, maar daarna heeft Afellay bij Schalke en Stoke ook niets klaargespeeld. Buiten PSV om dus nooit ergens gepresteerd/geslaagd.

13 februari 2019 om 11:12

Sinds Afellay kregen we Aissati, daarna Labyad en weer daarne Bakkali. Al deze spelers kregen bijna direct het labeltje 'supertalent' op hun voorhoofd geplakt en we weten allemaal hoe dat daarna met die spelers is verlopen.

Aissati vertrok van de bank van PSV naar die van Ajax en verdween naar Turkije, Labyad zit na een raar vertrek naar Portugal en een mooie comeback bij Vitesse en Utrecht op de bank bij Ajax en heeft ooit iemand nog iets van Bakkali gehoord? Oh ja, die zit op de bank bij Anderlecht ja.

Ik kijk het met Mohammed Ihattaren voorlopig nog even rustig aan en zie wel hoe die zich gaat ontwikkelen.

13 februari 2019 om 07:52

Inderdaad, laat die hype trains maar lekker in Amsterdam staan a.u.b..

13 februari 2019 om 08:00

Zo lang ze 90 mil betalen voor de hype trains vind ik het best 😇

13 februari 2019 om 09:33

Wat schiet jij als supporter op met 90 miljoen? Ik zie de goede spelers liever bij de club

13 februari 2019 om 10:01

Helaas is dat een utopie en kan je je spelers, wanneer je ze dus noodgedwongen moet verkopen, beter voor heel veel geld verkopen. Op die manier kan hè salarishuis vergroot worden en dus spelers in de toekomst een seizoen langer behouden. Daarnaast de betere talenten/spelers (wereldwijd) overtuigen om naar je club te komen. Hierdoor maakt de club stappen omhoog en dat schiet een supporter er mee op. Lange termijn maar dan nog altijd heel prima.

13 februari 2019 om 10:02

Voor 90 Miljoen kun je natuurlijk een paar topaankopen doen. Wat nieuwe lievelingen kunnen worden. Verder zal een club uit bedrijfsbelang in Nederland dom zijn om zoiets niet te doen.

13 februari 2019 om 10:16

@bob Burger

Heel eenvoudig, genoeg geld zorgt voor een stabiele instroom van talenten en goede spelers waardoor je aan de top blijft staan.

13 februari 2019 om 10:50

Valceryn, je hebt me niet goed begrepen denk ik haha. Dit artikel is het voorbeeld dat elk talent van elke club wordt bewierookt. Alleen hebben veel PSV supporters de neiging om te denken dat dat alleen met talenten van Ajax het geval is.

13 februari 2019 om 10:26

Precies psv moet uitkijken dat ze niet verder kijken naar talenten dan alleen maar bezig zijn met spelers ophypen.daar kom je uiteindelijk nergens mee want zo verlies je de slag straks met een ajax..vind deze jongen wel meevallen hij heeft wel zijn postuur mee dat is al veelgezegd.in de regio zou ik bij een twente gaan kijken daar lopen aardige talenten rond in die beloften die opzien baren zoals een rashaan Fernandes en wiefer..

Ik denk dat PSV met de aanstelling van Van Bommel eindelijk bereikt heeft dat talenten niet meer het gevoel hebben dat ze weg moeten om een kans te krijgen. Wat dat betreft is PSV zeker op de goede weg, een aantal jaar geleden werd de keus gemaakt om meer te investeren in de jeugd en dat is een succes gebleken. Het niveau is omhoog geschoten en talenten als Bazoer hoeven nu ook niet meer naar Ajax te gaan om een kans te krijgen. Uiteindelijk is deze ontwikkeling nodig om aan de top van Nederland te kunnen blijven. Met alleen lopen haal je het niet. Vroeger had PSV genoeg geld om een top elftal bij elkaar te kopen maar sinds spelers zoveel duurder zijn geworden is dat onmogelijk. Goed gezien van PSV en goed aangepakt dus, nu doorzetten!

13 februari 2019 om 07:54

Zaten ook een paar flinke missers tussen qua transfers en ook het mislopen van de CL zal ongetwijfeld op het budget gedrukt zijn. Ook PSV is uitstekend op weg, de weg der geleidelijkheid is ingezet wat op Brands zijn conto geschreven mag worden. Nu met van Bommel die ook echt spelers de kans geeft valt het allemaal op de juiste plek.

13 februari 2019 om 09:04

We gaan het zien. Jeugd spelers kansen geven gaat sowieso over een langere periode en tot nu toe heeft van Bommel enkel Rosario echt gebracht. Die jongen is 21 ofzo en was er al lang en breed klaar voor dus nu al hosanna roepen is wel erg voorbarig.

13 februari 2019 om 09:30

Cocu gaf ook voldoende kansen aan jonge spelers maar ze moeten ook wel goed genoeg zijn en het waarmaken. Nu wordt er net gedaan of alleen Van Bommel de jeugd een kans geeft maar Cocu speelde onder andere met Labyad (als interim), Bakkali, Brenet, Depay, Bergwijn, Rekik, Zoet.

13 februari 2019 om 12:26

Cocu is ooit begonnen met een jong team omdat er niks anders was. Toen hij een goed elftal had opgebouwd (wat hij trouwens prima deed) kregen nieuwe talenten minder de kans. Dat doet Van Bommel toch meer. Of Van Bommel ook zoveel gaat winnen als Cocu moet blijken maar qua talenten de kans geven doet die het beter

Toch wel mooi om te zien dat PSV eindelijk de laatste jaren de jeugd serieus is beginnen nemen. Als je ziet wat voor talenten en klaar staan word ik zelfs als Ajacied jaloers. Had ik 10 jaar geleden nooit gedacht omdat ooit te zeggen. Hopen dat er ook enkele het echt redden. Zou top zijn om voor Nederlands elftal.

13 februari 2019 om 09:36

Bij Ajax loopt er toch juist qua talent nog genoeg rond en klopt er toch nog genoeg op de deur? Vergeet ook niet dat de Ajax opleiding internationaal dusdanig goed aangeschreven staat dat er ook nog de nodige talenten zijn weggekocht op hun 16e bijvoorbeeld. Één van de grootste spitsentalenten ter wereld, Redan, had inmiddels wel regelmatig bij de selectie van het eerste van Ajax gezeten. Misschien ook wel met een invalbeurtje z'n debuut gemaakt. En waar ze bij PSV nu voorzichtig worden ingepast- en er zitten inderdaad geweldig leuke talenten tussen- staan ze bij Ajax soms ook gewoon al een tijdje in de basis. Na de magere jaren van het Nederlands elftal (en daar zijn we nog steeds niet helemaal uit) durf ik zo nu en dan alweer iets optimistischer te zijn door de verschillende talenten van de verschillende topclubs. Hopelijk wordt Ihattaren net zo'n speler als De Ligt of Frenkie de Jong waarbij je gewoon heel snel zoiets hebt van: met deze jongens kun je minstens de komende 10 jaar goed voor de dag komen met het Nederlands elftal.

Even verhalen over Aisatti en Affelay teruglezen zou ik zeggen. Of de Ajax varianten daarop. En er zijn nog veel meer voorbeelden. Het zegt allemaal niet zoveel op die leeftijd al gun je m alles. Eerst maar s een echte basisplaats want das bij PSV ook niet makkelijk. Daarna heeft ie nog wel wat keuzes te maken. Meteen PL lijkt me heel stug, veel te iel en te weinig inhoud.

13 februari 2019 om 10:24

Afellay heeft het bij PSV gewoon geweldig gedaan. De stap naar Barcelona was misschien wat groot en mede door blessures heeft hij daarna toch niet de verwachtingen waargemaakt. De carrière na PSV had ook anders kunnen verlopen. Maar niks dan goeds over Afellay. Ihattaren moet dat niveau eerst maar eens zien te halen.

Kan PSV hem niet alvast een contractverlenging voor weer 3 jaar aanbieden? Een hoger salaris, flinke wedstrijdpremies etc. Je kunt ook wachten totdat hij 18 jaar is, maar dat is met vuur spelen. Een jaar is nog lang en er kan vanalles gebeuren. Misschien is Van Bommel al weg, wordt zijn speeltijd minder, heeft hij Raiola als zaakwaarnemer etc.

13 februari 2019 om 11:17

"kan PSV hem niet alvast een contractverlenging voor weer 3 jaar aanbieden?"

Tuurlijk. Aanbieden kan altijd. Maar de kern van een contract is dat die het gevolg is van aanbod en aanvaarding. Oftewel, die jongen moet ermee akkoord gaan. Dus zo eenvoudig is het niet.

Overigens, of Raiola de zaakwaarnemer is van deze jongen dat maakt niet zoveel uit. Raiola is ook zaakwaarnemer van Van Bommel. Dus dat wordt keurig geregeld allemaal!

Er staat een veelbelovend rijtje talenten op de deur te kloppen, en van Bommel geeft ze de ruimte en het vertrouwen. Mooi om te zien dat jongens als Gakpo, Sadilek en Ihattaren dit seizoen al regelmatig minuten krijgen, en niet alleen met invalbeurten van 3 minuutjes.

13 februari 2019 om 12:01

Ik vind het nog mooier dat die jongens ook daadwerkelijk iets toevoegen zoals Sadilek die de wedstrijd kantelde toen hij binnen de lijnen kwam of Gakpo die even een fraaie assist leverde en een weergaloos doelpunt! Het ziet er rooskleurig uit!

Laat Brands maar wegblijven. Gaat toch nooit de volle pond betalen voor spelers van PSV als je hem alleen al hoorde over wat Lozano waard zou moeten zijn. Voor PSV wel positief dat er zoveel interesse is in Ihatteren, maar dan moeten ze hem wel lang genoeg kunnen binden anders is hij evenals veel andere talenten snel naar Engeland gevlogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren