Ziyech schiet De Kogel te hulp: ‘Dit zal ik mijn hele leven bij me dragen’

Dinsdag, 12 februari 2019 om 19:44Robin Bruggeman • Laatste update: 19:52

Leon de Kogel werd maandagavond tijdens de wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles in het zonnetje gezet. De oud-speler van beide clubs kan nooit meer voetballen door een ongeluk met een taxi op Malta. Een inzamelingsactie van een FC Utrecht-supporter leverde al zo'n 24.000 op, maar De Kogel kreeg ook hulp uit voor hem onverwachte hoek. Maandag werd de ongelukkige oud-spits namelijk gebeld door Ajacied Hakim Ziyech.

Na het duel in de Keuken Kampioen Divisie zocht Ziyech contact met De Kogel. "Hij vertelde dat hij het heel erg vond wat er met mij is gebeurd en zei dat hij het bedrag wilde aanvullen, zodat ik door kan met mijn toekomst", aldus De Kogel in gesprek met de NOS. "Ziyech is niet alleen de beste speler van de Eredivisie, maar ook iemand met een heel groot hart. Dit zal ik mijn hele leven bij me dragen."

De Kogel kan het geld goed gebruiken. Op deze manier kan hij de kosten van zijn advocaten op Malta betalen. Sinds het ongeluk in juni 2018 heeft hij namelijk geen salaris meer ontvangen van zijn Spaanse werkgever UE Cornellà. Daarnaast werkt de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur op Malta niet mee. De Kogel raakte tijdens zijn vakantie ernstig gewond na een ongeluk met een taxi. Hij moest door de brandweer uit het voertuig gezaagd worden, waarna hij in kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis in Valletta. Hier werd hij tijdens een vijf uur durende operatie gestabiliseerd.

Tussen 2010 en 2015 speelde the Bullet bij FC Utrecht, waar hij ook in de jeugdopleiding actief was. Daarna droeg De Kogel bijna drie seizoenen het shirt van Go Ahead Eagles. Tussendoor speelde de aanvaller op huurbasis bij VVV-Venlo en Almere City FC. Daarna vertrok hij naar Spanje om bij UE Cornellà te gaan spelen. In het verleden begon De Kogel met voetballen bij SV Houten. Die club kondigde eerder al aan dat de voormalig jeudginternational jeugdtrainer wordt op Sportpark Oud Wulven.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Kijk... zo kan het ook...

12 februari 2019 om 19:50

Ik snap eigenlijk niet wat je hiermee bedoelt..?

12 februari 2019 om 19:54

Hij suggereeet misschien dat de inzamelactie voor de Kogel misschien een tikkeltje te laag was qua opbrengst.

12 februari 2019 om 19:54

Snap je het niet? Zo kun je ook omgaan met je tegenstanders ,ex tegenstanders begrip en respect hebben voor een mede sporter

12 februari 2019 om 20:03

zo zie je maar, dat iemand die ongeinteresseerd in het veld lijkt, chagarijnig en arrogant naar publiek of vd camera een ander mens kan zijn dan wij denken en ook nog van Ajax, nou groot respect voor Ziyech, en kunnen veel supporters nog wat van leren.

Overigens Kramer schijnt goede doelen te steunen... net als Dick Advocaat bijvoorbeeld zijn tv optredens qua vergoeding doneert aan goede doelen, en iedereen maar roepen zakkenvuller etc

we oordelen altijd maar over anderen vaak verkeerd en te snel

hulde aan Ziyech

12 februari 2019 om 20:53

Utregwatcher: Mooie en rake woorden. We (voor- en ver-)oordelen allemaal op basis van een fractie van wat we ook nog menen waar te nemen. Is niet erg, het is volkomen normaal om de ander in te schatten en te "taxeren", dat zit in het instinct van elk wezen.

Maar het zou best een tandje minder kunnen en op zijn minst wat bedachtzamer en respectvoller.

ON: mooi gebaar van Ziyech, nog mooier voor de Kogel. Hopelijk krijgt ie zijn leven weer een beetje op de rit.

13 februari 2019 om 00:12

Fijn mens, die Hakim. Lekker eigenzinnig, niet behaagziek. Dat zijn de groten.
(Nu nog even scoren morgen.)

Wat sneu voor Leon de Kogel hoop dat het alsnog goed komt in wat voor manier dan ook. Ziyech is zeker de beste speler van de eredivisie en ook iemand met een goed hart, al zullen velen dat niet willen zien.

12 februari 2019 om 20:05

Vind dat nogal kort door de bocht. Niemand heeft ooit gezegd dat Ziyech geen goed mens is. Men is wel eens kritisch op zijn spel of over zijn karakter (en daar valt ook wat voor te zeggen), maar dat is eigenlijk altijd voetbalgerelateerd.

12 februari 2019 om 20:18

Een beetje raar om oordeel te geven op karakter terwijl 99% deze man niet eens persoonlijk kennen. Laten we het eerder hebben over zijn gedrag op het veld. Daar hebben mensen hun oordeel over. Neemt niet weg dat, dat natuurlijk ook niet altijd klopt.

On: precies zoals het hoort. Een goede voetballer maakt je nog geen goed mens. Maar je daden wel. Dit is nou eens een voorbeeld voor vele anderen.

Mooi gebaar van Ziyech. Hier snoert die toch even de mond van de media mee die vaak uitkramen dat die maar Arrogant is en veel aan zich zelf denkt.

12 februari 2019 om 19:54

Snoert even de mond, kom op zeg.. iedereen weet dat Ziyech een goudeerlijke gozer is, alleen heeft hij soms een uitstraling waar mensen niet van houden. Arrogant maak je er zelf van

12 februari 2019 om 20:08

Nou er zit een verschil tussen dit en datgeen wat jij nu roept. Dat Ziyech 20x op doel schiet tijdens de wedstrijd en tijdens een wedstrijd inderdaad teveel aan zichzelf denkt, heeft niks te maken met wat buiten het veld gebeurd. Dit is een keurige actie van Ziyech, maar laten we niet doen alsof de media zo'n slecht beeld schetst van Ziyech buiten het veld.

12 februari 2019 om 20:11

Precies, het gaat altijd over zijn eerlijkheid of zijn houding in het veld, ik lees juist vaak in de media dat zijn medespelers hem geweldig vinden!

12 februari 2019 om 20:28

Rutger, ze schetsen ook geen verkeerd beeld van Ziyech buiten het veld, maar heel veel supporters kunnen het onderscheid niet maken tussen de speler dieop het veld staat (en met de media omgaat rond een duel) en de daadwerkelijke allerdaagse persoonlijkheid. On: was natuurlijk een heel fijne en menselijke actie van Ziyech. En aan de ene kant jammer dat het in de media is gekomen (denk dat Ziyech dat zelf niet zou willen), maar het zegt veel over hem. Gouden kerel (iig buiten het veld )

12 februari 2019 om 20:35

Hij straalt het misschien niet altijd uit, maar hij is echt een gevoelige jongen met een hart van goud. Ik heb een paar jaar geleden een mooie reportage met hem gezien waarin hij dat duidelijk liet zien. Fantastische kerel, geweldige voetballer en een sieraad voor de sport. Overigens snoert hij ook iedereen de mond die verwachtte dat hij niet meer gemotiveerd zou zijn bij Ajax na de voor hem teleurstellende zomer.

12 februari 2019 om 21:28

Toch jammer dat termen als 'snoert toch even de mond' genoemd moeten worden bij een prachtig gebaar van Hakim Ziyech. Belachelijk om te denken dat zijn imago in de media en dit gebaar iets met elkaar te maken hebben.

Gouden hart, wat een held. Alleen maar probs voor Hakim

Zoals alle mensen om Hakim heen zeggen: Een hart van goud deze man!

Je kan wel zeggen dat het zo hoort. Maar niet iedereen is zo vrijgevig. Vind het mooi van Ziyech dat hij zoiets op de achtergrond doet en er niet mee staat te pronken.

12 februari 2019 om 20:12

Naja het is hartstikke netjes van Ziyech, maar of het hoort.. dat is twijfelachtig. Je bent niet moreel verplicht om De Kogel te helpen, al verdient deze jongen het zeker. Ook absoluut netjes van Ziyech om het buiten de camera om te doen. Misschien kennen beide jongens elkaar goed. In ieder geval een prachtig gebaar.

12 februari 2019 om 20:21

Juist!...Dat vind ik er mooi aan...Niet voor de camera, maar gewoon puur omdat je dat zo voelt.

Mooie gebaar van Ziyech! Topper op het veld maar ook daarbuiten.

Een mooi gebaar van Ziyech. Het is natuurlijk een lastige situatie voor De Kogel en dan zijn dit soort goede daden erg welkom.

Geweldige actie van Ziyech. Respect

Het mooie is dat Hakim dit heeft gedaan zonder te weten dat mensen dit te horen zullen krijgen. Gewoon uit goedheid en geen publiciteitsstunt wat je de laaste tijd vaak ziet.

Een schitterend gebaar van een hem man met een zeer groot hart die toch maar een medespeler als de Kogel zo ondersteund, wie nog maar zegd dat Hakim Ziyech arrogant is mag zeer zeker bij zich eigen ten rade gaan
, Hakim een zeer gerespecteerd gifte klasse !

Mooi gebaar van Ziyech, hopelijk volgen veel spelers uit de eredivisie zijn voorbeeld. 25k is voor die gasten een schijntje toch? Als 100 spelers dit doen, heeft ie 2,5 miljoen. Hebben zijn kinderen iig een toekomst.

Kan er via VZ ook geen inzamelingsactie georganiseerd worden? Als iedereen €10,- doneert, moet er toch een leuk bedrag opgehaald kunnen worden.

12 februari 2019 om 20:17

Vind het een prachtig gebaar, gewoon in de anonimiteit gedaan. Maar ff 2,5 miljoen euro. Hij kan het toch ook besteden aan een opleiding en lekker aan het werk gaan net als wij. Of zie ik dat nu verkeerd

12 februari 2019 om 20:19

Uhhh en mijn kinderen dan!? Gaat een beetje te ver niet? Prachtig dat hij geholpen word en zo straks weer zelf schulden vrij zo goed mogelijke toekomst op kan bouwen. Maar daar heeft hij geen 2,5 miljoen voor nodig.

12 februari 2019 om 20:35

Leuk plan, maar hij is nu als ik het stukje goed begrijp uit de schulden en kan in Houten aan de slag als trainer. Lijkt me wel eventjes voldoende voor nu. Hij kan niet meer zijn geld verdienen als voetballer, maar dus nog wel als trainer of anderszins. Beetje teveel van het goede misschien om hem dan ook nog 2,5 mio toe te schuiven.

12 februari 2019 om 23:12

Hij is nog niet echt uit de schulden. Hij had niets meer nu heeft die 24000 die hij ook in zijn revalidatie stopt en waarmee hij juridische processen verder kan betalen... Daarnaast zal hij inderdaad de kans krijgen om als trainer aan de slag te gaan maar dat en het leven kost gewoon geld.
Helaas was de actie niet zo heel bekend, maar dit komt mede dankzij het feit dat een mevrouw dit in haar eentje heeft opgezet. Als er wat meer media aandacht was geweest had hij waarschijnlijk veel meer gekregen. Overigens heeft Leon nooit om geld gevraagd in de media of zielig lopen doen zoals pappa Jay dat wel deed dus ik vind dit een prachtige actie van die mevrouw en Ziyech.

Held!!

Zonder zelf de media op te zoeken om er mooier op te staan, puur vanuit goedheid van zijn hart heeft hij dit gedaan.
Continue wordt hij door het slijk gehaald, maar verdient nu gewoon respect.

Absoluut een zeer mooi gebaar van Ziyech. Hier kan je echt alleen maar bewondering voor hebben.

Wauw, prachtig. Topvent die Ziyech.

Prachtig gebaar zeg! Benieuwd welke analist de eerste is vanaf hier die het weer aandurft om Ziyech nog eens een naar joch te noemen.

12 februari 2019 om 20:50

Het is inderdaad een prachtige actie en toont dat hij een goed mens is. Dat betekent niet dat je hem daarom als voetballer niet mag beoordelen. In het veld toont hij zich heel vaak wel arrogant en loopt er soms ongeïnteresseerd bij. Dat blijf ik storend vinden. Als mens daarentegen beoordeel ik hem als puur en oprecht.

12 februari 2019 om 22:45

@burdym

als je vooral de Europese wedstrijden van Ajax hebt gezien is Ziyech altijd de speler die voorop gaat in de strijd. ook tegen Feyenoord was hij de enige speler die zich nog een klein beetje aan de malaise kon ontrekken. hij lijd wel eens balverlies door zijn risicovolle spel maar dat hij niet gemotiveerd is in het veld vind ik onzin

12 februari 2019 om 21:03

Dat is waar. Qua uitstraling is Ziyech niet mijn favoriet. Maar ik heb nog altijd liever een oprechte chagrijn dan een pathologische toneelspeler zoals bijvoorbeeld Dirk Kuyt dat was. En wat Ziyech een liefhebber niet geeft met zijn uitstraling, betaalt hij dubbel en dwars terug wanneer hij zijn voeten laat spreken.

Daarom vind ik het ook niet terecht dat men zo nadrukkelijk naar hem - samen met Tadic en Blind - wijst nu het niet goed gaat. Hij zou de kar moeten trekken, maar zo'n speler is hij nooit geweest. Waarom worden de toen zo geprezen Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt dan ineens niet als leiders gezien en nu ineens wel 'jonge jongens' genoemd? Waarschijnlijk om dezelfde reden als waarom Schøne ook de dans omspringt. Dat zijn 'sympathieke jongens' en Ziyech - en evenmin Ten Hag - veel minder. Dus die krijgen de baard eraf.

12 februari 2019 om 22:47

@frtorres

maar wat maakt Ziyech dan zo onsympathiek in wedstrijden? ik zie hem zelden tot nooit huilebalken bij de scheids zoals bv zo een Frenkie De Jong tegen Feyenoord. ik zie Ziyech ook nooit echt smerige overtredingen maken. hij doet gewoon zijn ding in het veld en houd zich niet bezig met randzaken

Prachtig gebaar van een prachtige speler!

Hulde aan Ziyech,meer spelers moeten dit voorbeeld volgen.

Heel mooi van Ziyech, prima vent

Hij is groots als voetballer maar nog groter als mens.

Mooi man, prachtig gebaar van indd de beste speler van de Eredivisie.
Heerlijk die Hakim wat een topgozer, nu morgen knallen!

Respect voor Ziyech 👍

Prachtig gebaar van Ziyech. Hij ziet er soms arrogant uit, maar dit is ook een kant van Ziyech. Mooie voetballer en mooi persoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

325 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 12 2 2 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech en Lukaku voeren discussie: ‘Het is normaal dat ze niet blij zijn'

Hakim Ziyech en Romelu Lukaku verlieten dinsdagavond tijdens het duel met Brighton & Hove Albion (1-1) voor de rust hevig discussiërend het veld, nadat ze het eerder in de eerste helft...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren