‘Ik hoop dat Lionel Messi snel stopt en tel de dagen af tot het zo ver is’

Dinsdag, 12 februari 2019 om

Álvaro Arbeloa is inmiddels al ruim anderhalf jaar met pensioen, maar de voormalige verdediger vindt het nog altijd moeilijk om afstand te nemen van de voetballerij. De Spanjaard speelde, verspreid over twee periodes, meer dan tien jaar voor Real Madrid en heeft nog steeds een duidelijke voorkeur voor de Koninklijke. Hij heeft dan ook weinig op met aartsrivaal Barcelona.

“Ik ben niet anti-Barcelona, maar ik wil wel altijd dat ze verliezen omdat dat goed is voor Real Madrid. Real Madrid-fans zijn niet per definitie tegen Barcelona, al hoop ik wel dat ze morgen ook op de training verliezen”, vertelde hij in het Spaanse tv-programma El Chiringuito. “Of ik wil dat ze eruit vliegen in de Champions League? Ja, dat betekent dat er weer een concurrent minder is.”

Barcelona neemt het in de achtste finales van het miljardenbal op tegen Olympique Lyon en Arbeloa zal dat treffen met een schuin oog volgen: “Barcelona was altijd een uitdagend team, een geweldig team. Ik stapte altijd het veld op met het idee dat ik hen moest verslaan. Ik heb die spanning altijd gezien in de Clásico’s, ik kan me nog herinneren dat Zinédine Zidane een keer met zijn handen om de nek van Luis Enrique stond.”

“Maar ik heb ook veel respect voor Barcelona, ze hebben een geweldig team met een geweldige speler als Lionel Messi. Hij is enorm goed, hoewel ik er nooit van heb kunnen genieten en ik ook niet denk dat ik dat ooit zal kunnen. Ik hoop dat hij snel met pensioen gaat, ik tel de dagen af tot het zo ver is.” Barcelona en Real Madrid treffen elkaar 27 februari weer in de halve finale van de Copa del Rey, nadat het eerste duel tussen de twee grootmachten in het Camp Nou in een 1-1 gelijkspel eindigde. Op 2 maart staat bovendien een Clásico op het programma in LaLiga.


Poll

Denk jij dat de 31-jarige Lionel Messi nog minstens vijf jaar blijft voetballen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door a iniesta8)

Mooie reactie van een echte Madrileen als Arbeloa. Dit zegt ook wat een geweldige voetballer Lionel Messi is.

12 februari 2019 om 19:00

Jep, een hele eerlijke mening zelfs en vooral onpopulaire mening. Ik liet bijna een traantje na het lezen van dit bericht. Dit is precies hoe ik het ook ervaar als Madrid fan. Messi is echt verschrikkelijk goed, hij tilt in zijn eentje een heel team en letterlijk als komt van hem af. Maar ook ik heb er helaas nooit van kunnen genieten en zal dat waarschijnlijk ook nooit kunnen. Wij hebben in Madrid nu al meegemaakt wat er gebeurt als een buitenaardse speler niet meer bij de club zit. Ook al draaien we nu weer redelijk goed, het verlies van Cristiano zit door ons hele seizoen heen getekend, wat we ook mogen winnen dit seizoen. Ook Barcelona zal daar door heen moeten gaan straks. Puike reactie van Arbeloa!

12 februari 2019 om 19:10

Niet kunnen genieten van messi.. serieus? Ik ben real supporter maar op de eerste plek een voetbalfan en messi doet onmogelijke dingen ( behalve voor leo dan) ik kan heel erg genieten van barca en haar spelers. Natuurlijk hoop ik altijd dat real madrid het beter doet maar dat neemt niet weg dat ik niet geniet van hoe ze in barca voetballen. Iniesta is er ook zo een waar ik wel een hekel aan wil hebben ( mede door d goal in de wk finale ) maar man ohh man wat kan die vent dit spelletje lezen, voelen en domineren. Met messi is dat nog een treetje hoger want door zijn ongekende niveau hebben we in t wit ronaldo kunnen aanschouwen die dag in dag uit werkte om beter te worden dan messi. Ik hoop alleen dat als Messi en Ronaldo stoppen ze dat doen op den hoogtepunt en niet na een dweilseizoen of door een zware blessure. Wij kunnen genieten van mogelijk de 2 beste voetballers die ooit te aanschouwen zijn geweest.

12 februari 2019 om 19:18

Ik moet zeggen dat dat ik ook heb kunnen genieten van ronaldo en ramos en marcelo. Vooral ramos zijn vechtmentaliteit kan ik van genieten

12 februari 2019 om 19:25

Wat een onzin zegt dat je zoiets zegt maar neem jou ook niet serieus.....kan me nog herinneren dat heel het stadion Ronaldinho een staande ovatie gaf na een masterclass te hebben afgegeven met Barca....menig Madrid supporter heeft wel degelijk respect voor grote spelers en een heel klein gedeelte niet en daar hoor jij en Arbeloa bij!!

12 februari 2019 om 19:31

Amen ...deze 2 grootheden hebben elkaar juist nodig gehad om de prestaties te leveren die deze 2 klasbakken hebben geleverd.....mooie is dat het ook echt totaal 2 verschillende types zijn!

12 februari 2019 om 19:20

Indd een logsiche en eerlijke reactie. Maar Pique zei dit ook eens, en iedereen vond het niet kunnen.

12 februari 2019 om 20:52

Precies Kluivert09 wanneer Pique dit soort dingen zeg moet hij opgehangen worden, zegt Arbeloa dit vinden bepaalde mensen het fantastisch, zo zie je maar weer dat het alleen maar haat is richting Pique.

12 februari 2019 om 22:12

Arbeloa brengt het wat iets respectvoller dan Pique destijds. Dat hij niet van Messi kan genieten is natuurlijk onzin.

Vind ik toch een matige reactie van Arbeloa. Als voetbal liefhebber geniet je toch van een Messie? Net als piqué vast van de voetballer Ronaldo kan genieten

12 februari 2019 om 18:48

Messi*, kan het niet veranderen..?

12 februari 2019 om 19:03

Idd, erg raar dit. Hoop ook dat het anders vertaald is dan hij het werkelijk bedoelde. Zo niet, dan is het gewoon een kansloos persoon.

12 februari 2019 om 19:09

Waarschijnlijk ziet hij wel in hoe goed Messi is en snapt hij wel dat mensen van hem kunnen genieten, maar is hij gewoon zo erg voor Real Madrid dat hij niet kan genieten van het succes van een ander. Ik vind het juist een ontzettend eerlijke en logische reactie. Persoonlijk kan ik ook niet genieten van het succes van de concurrent, al heb ik niets tegen de concurrent zelf. Vrij logisch.

12 februari 2019 om 19:14

Hoezo is best logisch toch? Messi heeft zo veel invloed en is zeker wel een sta in de weg voor Real. Zonder hem wordt Barcelona een stuk minder.

12 februari 2019 om 21:40

Helemaal niet matig. Is juist hartstikke logisch, normaal en gezond dat een Madrileen Barca niks gunt. Dat is nou eenmaal rivaliteit en dat hoort erbij. Ik zou het raar vinden als het andersom was.

Als ik dit zo lees is het af een gigantische zuurpruim of gewoon geen voetballiefhebber imo.

Als ik dit zo lees is het of een gigantische zuurpruim of gewoon geen voetballiefhebber imo.

Fan of geen fan... de dag dat Messi stopt is een zwarte dag voor het voetbal. Moeten elke minuut genieten dat hij nog op het veld staat

12 februari 2019 om 18:54

Mwah, dan staan er weer nieuwe sterren op, en dat heeft ook wel weer wat. Ieder zijn tijdperk.

12 februari 2019 om 19:11

Maar zal nog wel heel lang duren voor er spelers zijn die het zo lang zullen volhouden denk ik. Misschien Mbappe.

12 februari 2019 om 19:12

@buitenspelgoal, Dembele, Sancho, Sane, Vinicius en vooral Mbappe zijn pareltjes. Maar een nieuwe Messi? Kunnen we waarschijnlijk nog lang op wachten. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk van zijn wedstrijden mee te pikken.

12 februari 2019 om 19:13

Natuurlijk staan er nieuwe sterren op, maar bijna onmogelijk van deze kwaliteit.

12 februari 2019 om 19:36

Arepa, dat zeiden mensen ook over Pelé, druif Maradona etc. Messi Ronaldo, zullen allemaal evenaart worden of voorbijgestreefd, zo is het leven nou eenmaal

12 februari 2019 om 20:24

Ik betwijfel dit toch hoor. Ik volg het voetbal zon 20 jaar maar heb zoiets als Messi en CR niet eerder gezien. Ronaldinho en R9 hadden wel een hoge/misschien zelfs hogere piek, maar die duurde niet lang. Als je kijkt naar wat er onder Messi en CR zit de laatste 10 jaar is dat gewoon 3 klasses minder.

Nou Arbeloa, wij zijn al blij dat jij niet meer te zien bent bij Real. Wat was jij een matige verdediger zeg. Dat Arbeloa niet kan genieten van Messi, is natuurlijk wel vanzelfsprekend. Messi heeft hem tig keer naar Mars en terug gestuurd tijdens de Clasico’s. Een beetje frustratie en haat is wel degelijk in zijn reactie te vinden. Maar zo belangrijk is hij toch niet, dus het zal Messi wel een worst wezen.

Heerlijk. Persoonlijk kan ik genieten van zijn reactie. Alvaro weet hoe verschrikkelijk goed Messi is en hoe hij er altijd voor zal zorgen dat Barcelona 1 vd gevaarlijkste ploegen op aarde zal blijven. Maar als rasechte Madridista verkiest hij toch het succes van Real Madrid boven het spel van Messi. Weet zeker dat hij stiekem zit te genieten van die geweldenaar, maar kan dit niet zomaar aangeven in de pers natuurlijk.

Vind dit maar zwak van je Alvaro. Zeker als je zegt ik ben niet anti-barca. Ik vind mensen die zo zwak over Messi praten niet serieus te noemen. Ik als Real fan zal de dag betreuren als Messi stopt. We houden allemaal van het spelletje voetbal. Messi is voetbal.

Ik als barca fan geniet van zo'n reactie. Heb Arbeloa toch een vervelend mannetje gevonden hahah maar er is altijd respect tussen de real en barca spelers. Ik zie real ook et liefst elke wedstrijd verliezen maar zal nooit hekel hebben aan de club of de spelers er van. Snap ook wel waarom hij niet van messi heeft kunnen genieten😁

Haha sorry maar vind dit wel een heerlijke reactie en hij reageert echt als een Madridista. En zo is het ook, je wil barca geen succes zien boeken en zo is dat voor de barca fans andersom net zo. En ik kan met zekerheid zeggen dat vele onder hen ook blij waren toen Ronaldo en Zizou vertrokken. En tuurlijk is Messi geweldig, dat erkent Arbeloa ook gewoon.

Hoe kan je als voetballefhebber nou hopen dat de beste speler 'ooit' nou met pensioen gaat....voor mij onbegrijpelijk als iemand zoiets zegt maar ik neem maar aan/hoop dat hij dit met een knipoog heeft gezegd!

12 februari 2019 om 19:29

Nou, vrij logisch. De beste speler ooit voetbalt bij zijn eeuwige rivaal en dus is er kans dat de beste speler ooit het succes van je eigen club gaat verpesten. Wanneer Messi in China gaat voetballen en hij voor Real geen gevaar meer is is Arbeloa waarschijnlijk ook wel tevreden.

12 februari 2019 om 19:53

Dat mag jij natuurlijk vinden,voor jou is het vrij logisch maar voor mij is het een bekrompen gedachte....ik ben echt een voetballiefhebber en van Messi zou ik nooit afscheid willen nemen als liefhebber ongeacht waar hij speelt.

12 februari 2019 om 20:02

Ik kan wel begrijpen dat je niet wilt dat de speler die jouw club al meerdere keren heeft pijn gedaan tot in de eeuwigheid blijft doorspelen. Ik ben ook een voetballiefhebber, maar van mij hoeft Messi niet bij pakweg Vitesse, Feyenoord of Utrecht te voetballen. Daar ben ik dan toch een te grote AZ liefhebber voor. Dan heb ik liever dat hij stopt.

Hopen dat Messi snel stopt. Mwuah, dat gaat me wat iets te ver. Maar de dag dat Messi stopt, zal de kansen voor Real weer groter zijn om prijzen te pakken in eigen land. Al kan je de toekomst natuurlijk nooit voorspellen. Maar het is nou eenmaal zo, dat prijzen pakken in eigen land, verschrikkelijk moeilijk is omdat je met een Barca te maken hebt, die een speler in hun selectie hebben die je de misschien wel de komende 20 jaar of zelfs meer, niet gaat zien. Zo geniaal is Messi. Overigens heeft Real dit probleem niet alleen. Ook voor Atletico, Sevilla, Valencia en noem ze maar op. Is het gewoon op dit moment heel moeilijk om prijzen te winnen nationaal.

Ik denk dat iedereen wel zwaar benieuwd is hoe Barca het gaat doen in de toekomst zonder Messi. Barca fans hopen natuurlijk dat Messi nooit stopt, logisch natuurlijk. Maar het komt wel dichterbij. Al kan die nog wel paar jaar mee.

En dan zeggen: ik heb wel respect voor Barcelona. Nou joh. Als je de dagen af telt dat Messi stopt, dan vindt ik dat behoorlijk respectloos naar Barcelona. En eigenlijk respectloos naar het voetbal algemeen. Ik heb een hele duidelijke voorkeur voor Barcelona, maar van voetballers als Hugo Sanchez, Zidane, Figo en Ronaldo heb ik toch echt kunnen genieten. Puur uit liefde voor het voetbal

Snap dit deze post van Arbeloa wel. Messi is zo onnavolgbaar dat ze nu maar hopen dat hij snel stopt met voetballen.

Ik vind het een prachtige reactie: het zal allemaal niet politiek correct zijn, misschien ook geen gepaste reactie voor een ex-voetballer, maar wel uit het hart van een club supporter. Natuurlijk kanjer een zwarte dag voor de voetbalwereld als Messi stopt met spelen, maar dat biedt eindelijk mogelijkheden voor de concurrentie. Je zal maar langebaan schaatser zijn en je heet geen Sven Kramer, of je bent veldrijder en je heet geen Van de Poel. Alles opofferen om maximaal 2e te worden. Nogmaals, Arbeloa’s reactie is een echte supporters reactie (vind ik) - ik mag dat wel.

De dag dat messi met pensioen gaat wordt een zwarte dag voor het voetbal, moet er niet aan denken haha

Prima reactie van Arbeloa. Als je als ex Madridista zegt dat Barcelona een geweldig team heeft en daarvoor respect hebt mag je wel complimenten krijgen. Dat hij daarna zegt dat hij hoopt dat Messi zo gauw mogelijk stopt en dat Barcelona uit de CL gaat zullen voor sommige dan weer te ver gaan, maar Arbeloa is natuurlijk een Madrileen en zal niet zo snel voor de aartsvijand juichen.

Eindelijk heb ik Messi pas live gezien en dan ga ik zsm weer doen. Het was helaas kort, maar Barca kreeg gelijk veel meer aanvallende druk. El classico is sowieso een geweldige ervaring

Middelmatige back, heb nooit begrepen hoe hij jaren voor real heeft gespeeld. Houten Klaas geen uitstraling nada

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4238 fans
Stand
Actuele wedstrijden

33 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren