Keuze Sarri leidt tot onbegrip: ‘Ik had nog nooit van hem gehoord’

Dinsdag, 12 februari 2019 om

Chelsea verloor afgelopen zondag kansloos op bezoek bij Manchester City (6-0). Oud-speler Emmanuel Petit was getuige van deze afstraffing en was niet te spreken over het optreden van the Blues. Ook manager Maurizio Sarri moet het ontgelden bij de voormalig middenvelder. De Italiaanse oefenmeester gebruikt N'Golo Kanté niet op diens favoriete positie, waar nieuweling Jorginho speelt. Dat kan de inmiddels 48-jarige Petit moeilijk begrijpen.

"Het heeft mij verrast dat Sarri Kanté niet op zijn eigen positie laat spelen", vertelt Petit bij Paddy Power News. "Kanté was de afgelopen jaren misschien wel de beste speler op die positie, maar geeft aan zijn nieuwe plek steeds leuker te vinden. Hij is geen type dat voor onrust gaat zorgen in de groep, we weten allemaal hoe loyaal hij is. Maar kan iemand me vertellen waarom Jorginho op die positie speelt?", vraagt Petit zich hardop af. "Ik had voor zijn komst naar Chelsea nog nooit van hem gehoord."

Petit speelde tussen 2001 en 2004 76 wedstrijden voor Chelsea en verdedigde ook de clubkleuren van AS Monaco, Arsenal en FC Barcelona. Hij was niet te spreken over het niveau dat Chelsea haalde in het duel met Manchester City. "Wat ik tegen Manchester City heb gezien, zegt heel veel. Individueel werd er niet gepresteerd en er stond geen collectief op het veld. Ik zag geen agressie en de lichaamstaal van de spelers, vertelde mij eigenlijk genoeg."

Volgens Petit moet manager Sarri aan de bak bij de huidige nummer zes van de Premier League. "Sarri heeft aangegeven dat hij vast zal blijven houden aan zijn visie en dat begrijp en respecteer ik. Hij vergeet naar mijn mening echter iets heel belangrijks. Hij moet de pers en de supporters niet overtuigen, maar de spelers. Opvallend was het moment dat Sarri weigerde collega Josep Guardiola de hand te schudden. Het doet me denken aan de zwarte dagen onder José Mourinho", sluit Petit af.


Poll

Ben jij het eens met Emmanuel Petit?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door sirius)

Tuurlijk hoort Kante op die positie te spelen. Nooit van hem gehoord vind ik altijd dikke bs. Niemand had van Kante gehoord voor zijn tijd bij Leicester..

12 februari 2019 om 18:36

Sterker nog; de kans is best aanwezig dat Kante niet bij een club als Chelsea had gespeeld als Leicester twee jaar geleden zo relevant was geweest als dit seizoen en gewoon een middenmoter was geweest. Vaak dan worden jongens ineens ontdekt.

"ik had voor zijn komst naar Chelsea nog nooit van hem (jorginho dus) gehoord."

Nou Emanuele, ik stel voor dat je ontslag neemt en lekker wat anders gaat doen aangezien jij als analyst niet meer serieus te nemen bent. Dat is echt een denigrerende opmerking richting Jorginho.

12 februari 2019 om 18:33

Precies wat ik ook dacht inderdaad! Al snap ik zijn redenering ten opzichte van Kanté ook wel.

12 februari 2019 om 18:55

@marco daat valt wat voor te zeggen idd. Maar daar gaat het dus niet om. Het gaat er om dat meneer Petit nooit van Jorginho gehoord heeft en dat lijk me sterk.

12 februari 2019 om 18:37

Zo'n schandalige opmerkingen is het nou ook weer niet. Het is toch goed mogelijk dat Petit niet zoveel naar Napoli keek? Jorginho was mij ook niet echt opgevallen. Ik vond het een nuttige kracht bij Napoli, maar het is niet bepaald een speler die echt opvalt.

12 februari 2019 om 18:56

@sirius. Ook al volg je de Serie A niet, je hebt neem ik aan ook naar City-Napoli vorig jaar gekeken? Of naar Real-Napoli het jaar daarvoor?

12 februari 2019 om 19:00

Eerlijk gezegd niet. Dat zijn niet de wedstrijden die mijn voorkeur genieten. Dat neemt niet weg dat ik wel degelijk wedstrijden van Napoli heb bekeken, maar Jorginho viel me niet heel erg op.

12 februari 2019 om 19:12

Kante valt ook niet op en juíst dat maakt hem zo goed. Je mist hem pas als je niet speelt. Overigens, als je dan zo graag met Jorginho als 6 speelt, zet ze dan naast elkaar. Kante de stofzuiger, Jorginho de spelmaker voor de defensie.

13 februari 2019 om 01:39

Maar jij wordt niet betaald om een mening te hebben over zijn kwaliteiten.

13 februari 2019 om 13:18

Dan nog kun je als analist geen mening hebben over elke relevante voetballer op de Europese velden. Er zijn altijd spelers die pas later in beeld raken en schijnbaar is Jorginho dat in het geval van Petit. Dat kan gebeuren.

Jorginho kun je op verdedigende middenvelder zetten als je de dominante ploeg bent. Hij is goed in de passing en positionering in balbezit is gwn prima. Op het moment dat ze tegen city spelen komt hij qua verdedigen gwn tekort. Te weinig aggressie en kracht. Dan kun je beten ngolo kante daar neer zetten en met barkley en kovacic spelen bijvoorbeeld

Blijf me verbazen over het lachwekkende niveau van het merendeel van de analytici die aanzienlijk betaald krijgen om hun mening te geven. Zetten ze zichzelf niet voor schut met dit soort belachelijke opmerkingen, dan doen ze het wel door een reeks open deuren in te trappen en te denken dat de gemiddelde kijker slaafs zit te kijken naar de briljante analyticus die wel even komt vertellen hoe de wereld in elkaar steekt. Nu treedt Emmanuel Petit niet op als analist in dit geval, maar hij maakt zich wel schuldig aan soortgelijk gedrag. In het elftal van Napoli, op dat moment een van de meest aantrekkelijk voetballende ploegen ter wereld, had Jorginho een cruciale rol op het middenveld en behoorde hij tot de absolute wereldtop. Het is bijna een gebrek aan respect tegenover de kijker/lezer van Paddy Power News (die de Fransman waarschijnlijk betaalt voor zijn diensten) om dan te stellen 'dat je nog nooit van hem hebt gehoord'.

Overigens neemt het niet weg dat Mauricio Sarri zijn elftal dusdanig neerzet dat het voor de tegenstander makkelijk te herkennen is waar de zwaktepunten liggen. Sluit de toevoer naar Jorginho op het middenveld af, zorg dat de backposities bijna altijd dubbel bezet zijn, zorg dat je middenvelders de 'halfspaces' dichtzetten en je hebt dit Chelsea op de knieën. Begrijp dat Emmanuel Petit op een cynische manier duidelijk probeert te maken dat Kanté op de positie voor de centrale verdedigers dient te spelen, maar dat is niet eens de oplossing van het probleem. Het gaat erom dat de opbouw van Chelsea erg eenvoudig te verstoren is. Dus het gaat niet om Kanté of Jorginho, maar om het aantal afspeelmogelijkheden van de centrale verdedigers. Maar goed, dat hoor je die duur betaalde analytici (of welke rol Petit in dit geval vervult) niet zeggen. Het is makkelijker om te zeiken op Jorginho dan om het probleem te analyseren.

Dus Petit heeft de heerlijke duels tussen man city en Napoli vorig seizoen gemist ofzo. Wat een denigrerende uitspraak zeg. Alsof je het over een speler uit de onderste regionen van het Italiaanse voetbal hebt. Zou zeggen verbreed je horizon wat meer Petit. Er lopen heerlijke spelers rond die niet in de Engelse competitie spelen.

Sarri is een goeie trainer maar hij moet van zijn tunnelvisie afstappen. 433 werkt niet dat laten de laatste resultaten wel zien. Waarom probeert die geen 4231 formatie waarbij kante en jorginho dan op cdm spelen. Willian op de 10 met odoi op rechts en hazard op links. Wie weet begint het dan wel te draaien en krijgt odoi ook zijn speelminuten waardoor die misschien toch wilt blijven.

Kante is vermoedelijk de beste speler ter wereld op zijn positie als verdedigende middenvelder. Wat Sarri doet is alsof Valverde Frenkie op de positie van Messi gaat zetten en laat Messi maar op een andere positie leren spelen...

Dan had je al helemaal niet van Kante gehoord voor dat kampioensjaar van Leicester he clown. Wat een kansloos gezwets dit

Zegt meteen ook genoeg over hoezeer de heer Petit op de hoogte is van het voetbal buiten Engeland en hoezeer we zijn mening serieus moeten nemen.

Of Petit probeert controversieel te doen, of hij is een eerste klas idioot. Welke voetbalkenner heeft nog nooit van Jorginho gehoord tijdens zijn Napoli tijdperk?

ik denk dat Petit hem wel kent maar gewoon probeert te zeggen dat hij Jorginho geen bijzondere voetballer vind. het is alleen niet zo handig verwoord.

uiteindelijk gaat het om de kern van het verhaal en dat is dat Sarri zijn beoogde systeem belangrijker vind als een van zijn beste spelers Kante en dat kan natuurlijk niet. die hoort gewoon op zijn beste positie te spelen en dat is niet waar hij nu speelt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Coach, 60 jaar
SeizoenClub
2019- Juventus
2018-2019 Chelsea
2015-2018 Napoli
2012-2015 Empoli
2011-2011 Sorrento
Laatste voetbalnieuws

Ronaldo bezorgt jonge fan dag van zijn leven: ‘Dan is het geen overtreding'

Cristiano Ronaldo heeft een jonge voetbalsupporter zondagmiddag de dag van zijn leven bezorgd. Bij het treffen tussen Juventus en Tottenham Hotspur (2-3) in Singapore bestormde het jongetje het veld. Normaal gesproken...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Arsenal heeft een nieuwe poging gedaan om Wilfried Zaha los te weken bij Crystal Palace. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren