‘Overbodige Zivkovic voor circa zes ton op weg naar China’

Dinsdag, 12 februari 2019 om

Richairo Zivkovic vervolgt zijn loopbaan waarschijnlijk in China, zo schrijft Het Laatste Nieuws maandag. De Nederlandse spits van KV Oostende staat voor een overstap naar een nog onbekende club van het Chinese tweede niveau. Vorige maand leek de ex-spits van onder meer Ajax nog op weg naar FC Sion, maar door hoge eisen van zijn zaakwaarnemers ketste die deal af.

De 22-jarige Zivkovic staat sinds de zomer van 2017 onder contract bij Oostende. Dit seizoen kwam hij tot dusver tot 3 goals in 21 competitiewedstrijden. De afgelopen twee wedstrijden werd hij niet meer geselecteerd door trainer Gert Verheyen. Hij is overbodig geraakt en mocht in januari uitkijken naar een nieuwe club. FC Sion leek uitkomst te bieden.

De club uit Zwitserland zou een bedrag van zeshonderdduizend euro betalen plus bonussen. De belangenbehartigers van Zivkovic hadden echter te gortige eisen, waardoor de transfer geen doorgang vond. Nu lijkt hij voor ongeveer hetzelfde bedrag op weg naar China, al is het vooralsnog onduidelijk om welke club het gaat.

Zivkovic brak op jonge leeftijd door bij FC Groningen. Ajax raakte overtuigd en haalde hem voor een bedrag van ruim twee miljoen euro naar Amsterdam. Hij kwam bij Ajax geen moment uit de verf en werd vervolgens uitgeleend aan Willem II en FC Utrecht. Medio 2017 liet Ajax Zivkovic definitief vertrekken. De inmiddels 22-jarige spits werd voor 1,2 miljoen euro verkocht aan Oostende, waar hij met zijn salaris zwaar op de begroting drukt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door fcg95)

Het beste 2 wat die nu kan doen. Even zoveel mogelijk cashen (is nog gewoon jong) en dan na een jaartje of 3 is er vast wel een Nederlandse rechter rijtje/degradatiekandidaat die het met hem wil proberen. Slaagt die? Dan kan die gewoon nog stappen maken, maar mislukt die? Dan heeft die daarvoor nog wel even zitten cashen (meer dan hij nu zou verdienen bij een club die hem wilt hebben) en kan echt gaan beginnen om een voetbalnomade te worden.

12 februari 2019 om 10:05

Het ziet er niet naar uit dat hij gewild is in NL. Anders had ie daar vast al/nog gespeeld lijkt me.

Grappig zinnetje: te hoge eisen vd zaakwaarnemers... Wat een treurigheid spreekt daar uit. Zieke wereld waarin stelletje accountmanagers volledig binnenlopen met voetballers die blijkbaar de intelligentie niet hebben om dit soort parasieten van zich af te houden. Enfin, als je in België al verzuipt dan is China de hel vermoed ik. Jammer voor hem

12 februari 2019 om 10:09

Is idd heel ziek. Maar even vanuit het oogpunt vd zaakwaarnemer: als Zivkovic een client van je is en je hebt China achter de hand, waar je veel meer kan vangen als speler en als zaakwaarnemer, dan begrijp ik vanuit zakelijk oogpunt dat je dan hogere eisen gaat stellen aan Sion. Weet niet of ik dat uit menselijk oogpunt zou doen, alhoewel het in de grote steden in China prima vertoeven is. Maar ken de tweede divisie niet, weet niet welke club en dus ook niet de stad. En je kan er ook heel erg eenzaam zijn. Maar misschien Ziv niet en vindt ie het prima

Hard work beats talent if talent doesnt work hard. Deze jongen is daar een voorbeeld van. Talent maar niet de mentaliteit om het talent om te zetten in kwaliteit. Zonde.

12 februari 2019 om 10:33

Ik hoorde in Groningen altijd al verhalen dat hij erg lui en makkelijk was, toen hij 16 was al. Veel mensen die jeugdwedstrijden en trainingen keken zeiden toen al dat wordt niks. Ook zat ik vaak in dezelfde bus als een paar teamgenoten van hem, die hoorde ik ook wel eens over hem praten, dat hij lui was en er al dacht te zijn, dit was nog in de jeugd he, toen hij net aan het 1e mocht gaan ruiken. Zonde, want tallent had hij, en hij was ook ongelofelijk op de brommer.

22 jaar..... En dan al naar het tweede niveau in China. Dan geef je je carrière al snel op. Deze jongen heeft geld genoeg na zijn contract bij ajax.

12 februari 2019 om 10:26

Dat zal (relatief gezien) best meevallen denk ik. Je leeft ook naar het geld dat je bezit. Als je het nu zelfs op dit niveau niet redt, dan weet je dat je de komende jaren voor drie of vier ton per jaar je carriere uitspeelt. Ik plaats daarvan drie jaar cashen a twee miljoen per jaar? Ik zou ervoor tekenen als ik in zijn situatie zat en een vergelijkbare instelling had.

Slim gedaan. Haalt daar met zijn uiterst beperkte voetbal kwaliteiten het dubbele op van een gemiddelde eredivisie speler . Paar jaartjes daar en hoeft zich nooit meer druk te maken over geld

12 februari 2019 om 09:26

Precies dit! En dan zijn er mensen die lopen te zeiken dat hij op zijn 22e al naar China verkast. Boeiend toch? Als ik profvoetballer was en had niet heel veel talent, zou ik ook zeker een paar jaar in China voetballen. Gewoon lekker geld binnen harken, niks mis mee. Als je met beperkte middelen jezelf financieel onafhankelijk kan voetballen, zeker doen!

12 februari 2019 om 09:35

Precies . En ach je kunt dan op je 25e alsnog proberen bij een betere competitie al je wilt . Zal waarschijnlijk niet lukken , maar dat maakt niet uit dan.

12 februari 2019 om 12:01

ja chinesen drukken het geld niet zelf hoor, natuurlijk is het salaris daar goed, maar voor deze jongen zullen ze echt geen miljoenen salaris over hebben bij het volendam van china

Het super talent van groning dat werd binnen gehaald bij ajax als de next best thing alleen nooit heeft kunnen waarmaken door de hoge verwachtingen

Are you watching Hans Kraay JR. Als boegbeeld van de meute die talentjes de hemel inprijzen als ze een bal drie keer goed geraakt hebben. Zoveelste bewijs dat fysiek en mentaal belangrijker is dan talent.

Dit is nou het perfecte voorbeeld van een totaal vergeten voetballer.

Wat een prutser, zo je carriere kapot maken. In Groningen ging hij al heel snel naast zijn schoenen lopen en zette zijn talent niet bij met hard werken. Als deze jongen betere begeleiding had vanuit zijn familie, of zijn zaakwaarnemer dan had er zeker meer ingezeten. Weet niet meer precies wie zijn zaakwaarnemer is, maar die heeft er alleen maar belang bij gehad om hem van club naar club te brengen. Dit zou nu een type speler zijn die perfect bij AZ had gepast denk ik. Maar nu heeft hij een te hoge loon en gaat hij nooit een stap terug doen en eindig je dus bij een club in China in de tweede divisie. Als het daar niet werkt zal die naar de zandbak gaan en als dat niet werkt naar de US ofzo. Denk dat dit het laatste is wat we can hem gaan horen.

Beetje hetzelfde pad als Luc Castaignos, Mateja Kezman en Danko Lazovic. Die hadden betere clubs en stats maar belandden ook vrij snel in een dalende lijn.

12 februari 2019 om 11:39

Erg vreemd lijstje in mijn ogen, zivkovic doet me werkelijk in niets denken aan lazovic of Kezman. De vergelijking met Castaignos is passender. Lazovic en Kezman zijn gewoon succesvolle aanvallers geweest voor verschillende clubs, dat kun je van Zivkovic niet zeggen. De enige overeenkomst die ik zie is dat ze allen in de aanval spelen en een Servische naam hebben.

12 februari 2019 om 11:45

Ik vind het alle vier spitsen die vaak ruzie met de bal hebben en niet lekker kunnen combineren. Kezman heeft het alleen bij PSV een periode waargemaakt qua goals met Rommedahl en ene Arjen Robben op de vleugels. Voetballend heb ik hem altijd een zeer matige spits gevonden.

Castillion, Castaignos, Zivkovic... Allemaal grote talenten die de nieuwe spitsen moesten gaan worden voor het Nederlands elftal en kijk hoe het is gelopen. Het naakt verder niet uit dat het allemaal niet zo is gelopen als verwacht maar bij sommige jongens, waarvan Zivkovic er een is denk je wel dat er veel meer uit te halen viel/valt als het allemaal mentaal iets beter in elkaar zat. Het is ook jammer voor het Nederlands voetbal dat de grote spitsen talenten van de afgelopen jaren het niet hebben waargemaakt. Voor Zivkovic zelf is het natuurlijk een goede keuze om nu naar China te gaan aangezien de gewenste teams nu niet meer voor hem in de rij staan en hij zich te goed voelt voor een Nac. Het niveau in China is natuurlijk ook laag maar dan is financieel heel aantrekkelijk. Zonde!

2e niveau in China.
Veel verder kun je niet afdalen als voetballer

13 februari 2019 om 15:00

China heeft vast een derde niveau.

Weer een voorbeeld van een voetballer die zichzelf totaal overschatte en wellicht ook heel slecht begeleid is door zijn zaakwaarnemer.

Leek kwaliteiten te hebben in de jeugd, kan afmaken en ook sterk en snel. Sterke genen (kleurtje) gecombineerd met Servisch strijdersbloed. Maar heeft nooit zijn eerste sterke seizoen bij Oostende kunnen bevestigen toen hij zeven maal scoorde in negen wedstrijden. Heeft te weinig laten zien in de Belgische competitie, waar de verdedigingen steeds goed georganiseerd zijn.

China is een verschrikkelijk idee. Je moet weten dat ie nog maar 22 jaar is en debuteerde op zijn 16e. In China heb je geen goede trainers zoals in Nederland. Bjorn Vleminckx had het geluk met Kluivert als spitsentrainer bij Utrecht. Wel, dit heeft deze jonge Nederlander echt nodig.

12 februari 2019 om 15:13

Vleminckx heeft toch nooit voor Utrecht gespeeld? Ik kan zivkovic wel volgen, het ziet er niet naar uit dat de grote carriere die hij voor ogen had er gaat uitkomen, waarom dan niet naar China, waar trouwens zelfs in 2de klasse een mooi loon uitbetaald wordt?

Wat zou zo iemand nou verdienen daar op 2e niveau. Erg nieuwsgierig naar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

KV Oostende

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. VandendriesscheMiddenvelder182
W. DutoîtKeeper180
F. SakalaAanvaller176
M. JonckheereMiddenvelder141
S. GuriAanvaller122
W. FaesVerdediger170
R. VargasMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina KV Oostende.

105 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren