‘Ik blijf het liefst tot het einde van mijn carrière bij FC Utrecht’

Dinsdag, 12 februari 2019 om

Als het aan Willem Janssen zelf ligt, blijft hij tot het einde van zijn voetbalcarrière bij FC Utrecht. “Ik heb het nog hartstikke naar mijn zin en voel me gewaardeerd”, zegt de 32-jarige Janssen die nog wel één droom hoopt te verwezenlijken in de Domstad. “Ik zou graag een prijs willen winnen”, klinkt het. De verdediger won tot dusver alleen de Johan Cruijff Schaal met FC Twente in 2011.

Door Peter van Drunen

Hoewel FC Utrecht afgelopen zondag tegen PSV voor de zesde keer op rij niet wist te winnen, hoopt Janssen dat zijn club met het gelijkspel tegen de koploper een positief signaal voor de toekomst heeft afgegeven. De aanvoerder spreekt dan ook niet van een crisissituatie. “Het is ook niet dat de discipline zoek was bij ons, zoals werd verondersteld. Wel hadden we de neiging om met onze vinger naar anderen te wijzen. Advocaat benadrukte na de wedstrijd tegen Willem II dat we vooral in de spiegel moesten kijken. Dat we kritisch naar onszelf moeten kijken voordat we iets over een ander zouden zeggen.”

In de video hierboven gaat Willem Janssen in op de huidige situatie bij FC Utrecht en bespreekt hij zijn ambities.

Na zijn voetballoopbaan hoopt Janssen een trainerscarrière op te bouwen. “Ik moet wel kijken of ik het in mijn vingers heb en of het echt zo leuk is als het me nu lijkt, maar voor nu liggen mijn ambities daar wel.” Aanstaande zondag hoopt Janssen met FC Utrecht een einde te maken aan de lange reeks zonder zege tegen De Graafschap, de nummer zeventien in de Eredivisie.Gerelateerd

10 reacties (laatste reactie door utregwatcher)

Matige speler met wel de nodige inzet en beleving maar staat wekelijks garant voor slordigheden en foutjes. Vaak afgewisseld of gecombineerd met kaarten in belangrijke wedstrijden.
Van een aanvoerder met ervaring mag je meer verwachten als het gaat om slimmigheden en voorbeelden stellen.

Jansen is echt een uitstekende verdediger. Slim in zijn opstelling, de juiste drive en altijd 100% inzet. Juist een voorbeeld voor al zijn teamgenoten. Daarnaast staat hij altijd garant voor 4-5 (kop) goals per seizoen. Hoop dat hij nog een aantal jaren bij Utrecht blijft en zich daarna aansluit bij de technische staf op dat moment. Jansen heeft een niet te onderschatte waarde gehad in de opmars van Utrecht in de laatste jaren. Net als Jensen kun je hem niet afrekenen op de laatste 4 wedstrijden.

12 februari 2019 om 17:10

Ik vind de term 'opmars' nogal overdreven. Momenteel staan ze zesde en strijden met Vitesse voor het hoogst haalbare (plaats vijf). De afgelopen jaren was een incidentele vierde plaats de hoogste notering waar het vooral de laatste drie seizoenen wat stabieler is qua prestaties. Utrecht is dat min of meer wel aan z'n stand verplicht.

Verder is Jansen een nuttige kracht, maar als je stappen wilt maken zul je toch echt met betere spelers moeten komen. Z'n mentaliteit mag dan prima zijn, maar voetbaltechnisch is het pure middelmaat. Hij houdt zich staande op basis van ervaring (inmiddels 32 jaar) maar ondanks 5 goals per seizoen is hij ook verantwoordelijk voor minstens datzelfde aantal tegendoelpunten.

12 februari 2019 om 20:44

Netals Jensen kun je hem njet afrekenen op de laatste 4 wedstrijden? Jensen liet in de playoffs van afgelopen seizoen al iedere bal door man

Een redelijk nuttige kracht als verdediger, maar wekelijks zie je dat het geen natuurlijke verdediger is. Hij positioneert zich nogal matig en denkt nog te vaak als een middenvelder en maakt daardoor weleens een domme fout.

Als je als club verder wilt groeien, zul je toch met betere alternatieven moeten komen. Als middenvelder bij FC Twente was hij al best matig en ook bij Utrecht als verdediger vind ik hem voetbaltechnisch absoluut niet onmisbaar. Z'n mentaliteit is overigens wel altijd goed.

12 februari 2019 om 17:26

Helemaal mee eens! Zijn doelpunten kan je ruimschoots wegstrepen tegen zijn cruciale fouten. Als Fcu verder wilt groeien zal je meer talent moeten halen i.p.v. logge werkpaarden.

Janssen heeft de afgelopen jaren een interessante ontwikkeling doorgemaakt. Al enkele jaren centrale verdediger bij Utrecht, terwijl hij zich in zijn tijd bij Roda profileerde als een middenvelder met veel loopvermogen en diepgang. Verdedigend gezien niet de beste (ook logisch gezien hij redelijk laat werd 'omgeturned` maar qua ervaring en persoonlijkheid zeker van meerwaarde.

Ik vind het een van beste spelers van Utrecht op het moment (Kerk is de beste). Goed meevoetballende verdediger, kopsterk, staat bijna altijd goed, prima voor een subtopper. Letschert (alleen sterk), Vd Maarel en Bergström zijn allen minder. En met alle respect, Jensen behoort dit seizoen niet tot de beste 10 keepers van NL, dus een nieuwe keeper lijkt mij een goed idee.
En met alle respect Utrecht heeft een begroting voor de middenmoot dus beter presteren dan de laatste jaren is niet reëel. Het relatieve financiële verschil tussen Utrecht en top 3 is groter dan het verschil tussen Europese top en top 3. Van komende 30 jaar gaan 29 kampioenschappen naar de top 3 (tenzij er een oliesjeik komt)

Ik zou 'm graag nog eens zien in het shirt van VVV, maar hij zit goed bij Utrecht. Dus dat zal er niet van komen denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden

17 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
Christopher Nkunku gaat definitief overstappen naar RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren