Ruim 23.000 euro voor De Kogel: ‘Ik ben ze ongelooflijk dankbaar’

Maandag, 11 februari 2019 om

Een inzamelingsactie voor Leon de Kogel heeft ruim 23.000 euro opgebracht. De oud-speler van onder meer FC Utrecht kreeg maandagavond rondom het duel tussen Jong Utrecht en Go Ahead Eagles twee verschillende cheques uitgereikt. De Kogel kan het geld goed gebruiken na de hoge medische kosten die zijn gemaakt nadat hij afgelopen zomer betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk op Malta. De Kogel kan nooit meer voetballen.

Supporter Carolien van Meel zette een crowdfundingactie op en haalde ruim zestienduizend euro op. Maandagavond kwam daar in de vorm van onder meer de recette van de wedstrijd en een donatie van de spelersgroep van FC Utrecht nog eens een bedrag van ongeveer 7.600 euro bij.

“Ik houd van jullie”, zei een geëmotioneerde De Kogel, die de symbolische aftrap verrichtte. “Ik wil iedereen super bedanken voor jullie aanwezigheid. Dankzij jullie kan ik weer verder met mijn leven. Vanuit de grond van mijn hart: bedankt.”

"Het voelt ongelooflijk fijn om zo’n geweldige steun in de rug te krijgen van de supporters van FC Utrecht en Go Ahead Eagles, de clubs waar ik mijn mooiste tijd als voetballer heb beleefd", aldus De Kogel tegen het Algemeen Dagblad. "Dit tekent maar weer eens wat voor mooie en betrokken volksclubs dit zijn. Dat fans zo’n mooi bedrag voor me hebben ingezameld, is echt een geschenk voor me. Ik ben ze ongelooflijk dankbaar."Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door constant kante)

Hartstikke mooi hoor! Sterkte aan Leon en tof dat dit gedaan wordt. Maar een voetballer kan zijn eigen medische kosten toch wel betalen? En zijn ze niet verzekerd?

11 februari 2019 om 23:38

Daar is het hele gedoe mee begonnen. Verzekeringsmaatschappij wil niks uitkeren en zijn club betaalde zijn salaris niet meer.

12 februari 2019 om 12:42

Dat hoor je toch ook nog steeds met enige regelmaat. Spelers die niet betaald worden door hun club. Lijkt allemaal mooi een goed contract in een wat minder traditioneel voetballand, maar het loopt niet altijd goed af.

12 februari 2019 om 21:51

"lijkt allemaal mooi een goed contract in een wat minder traditioneel voetballand, "

Ach wanny, zelf in traditionele voetballanden krijgen spelers soms niet betaald door hun club. Vraag maar aan Labyad. Die had een supercontract bij Sporting gekregen, waardoor hij PSV op 18 jarige leeftijd verliet maar na één seizoen bij Sporting vond de voorzitter opeens dat Labyad salaris in moest leveren omdat de club geen zin meer had om zijn 'hoge salaris' te betalen. Omdat Labyad eerst weigerde werd hij uit de selectie gezet en kreeg hij ook geen salaris meer betaald.

11 februari 2019 om 23:38

Het waren hele hoge kosten volgens mij, aangezien hij een paar maanden in het ziekenhuis lag dacht ik. En zijn verzekering wilde niet uitbetalen, omdat ze het wilde verhalen op het taxibedrijfs waarmee hij reed dacht ik. Ik ben het precieze verhaal vergeten maar ik hoop dat iemand het nog aanvult en corrigeert

Fijn voor hem en een mooie steun in de rug. Hopelijk herstelt hij zo goed mogelijk.

Vindt niemand de donatie vanuit de spelersgroep belachelijk laag aangezien het allemaal redelijk verdienende mensen zijn? Misschien dat ie ergens in het bedrijf FC Utrecht kan gaan werken...

11 februari 2019 om 23:59

Gaat om het gebaar natuurlijk. Die jongens staan gewoon netjes een bedrag af. De hoogte daarvan maakt niet echt uit lijkt me.

12 februari 2019 om 00:00

Eerst wel eerlijk gezegd. Maar goed, merendeel kent De Kogel niet (goed), lijkt me.

12 februari 2019 om 00:32

Viel mij ook al op, maar ik wilde er niks van zeggen aangezien elke euro toch een gebaar is. Ik hoop dat hij een functie bij een leuke club kan vervullen, het is namelijk wel een slimme jongen.

12 februari 2019 om 08:17

"vindt niemand de donatie vanuit de spelersgroep belachelijk laag aangezien het allemaal redelijk verdienende mensen zijn?"

In die cheque van 7.600 zitten dus zowel de recette van die wedstrijd van Jong Utrecht, de opbrengsten van de verkoop van een speciaal programmaboekje en die donatie van de spelersgroep. Laten we even voor het gemak zeggen dat die donatie de helft van dat bedrag was. Dan kom je op 3.800 euro. Ik stel me voor dat ze dat geld een keer in hebben gezameld bij de wedstrijdselectie, dat zijn 17 spelers. Dus dan kom je op gemiddeld bijna 225 euro per persoon. Als je bedenkt dat het overgrote merendeel van die jongens nooit samen heeft gespeeld met De Kogel, dan vind ik dat geen slecht bedrag.

12 februari 2019 om 08:37

Het is gebaar uit goede harten. Velen uit de spelersgroep kennen hem niet eens, omdat hij al een tijd weg is. Vergelijk het niet met de miljonairs van jouw club. De club die heel lang steggelde over geld voor hun oud voetballer die nooit meer voetbalt. Dus niet zo wijzen! Jij bent zeker al Nesu en DiTo vergeten hoe wij dat goed hebben afgehandeld. Wij weten hoe moet oud voetballers om te gaan en te respecteren. Kunnen jullie nog heel veel van leren.

12 februari 2019 om 21:00

Ben het zeker met je eens dat de situatie rond Nouri walgelijk is en heel smerig wordt afgehandeld... Die familie verdient het om miljoenen te ontvangen van Ajax

Trots om een supporter van Utrecht te zijn! Ik heb de Kogel mee mogen maken toen hij een van de velen spitsen van FC Utrecht was. Altijd als de Kogel het veld betrad zongen we met ze allen ' het is de Kogel, ja echt, de kogel Van Utrecht'. Jammer om te horen dat dit je overkomen is, en dat je wellicht altijd wel een vorm van last zal hebben met lopen. Ik wens je het beste toe en ik hoop dat je een fijne toekomst tegemoet krijgt. Bij Gae en Utr zit je in ons hart.

Ik snap wel waarom sommige spelers ook al op eerdere leeftijd een financiële klapper willen maken. Er kan altijd iets gebeuren, dit is dan het extreme voorbeeld maar een ernstige blessure kan ook al roet in het eten gooien. Wel sneu voor de kogel dat niks verzekerd wordt en dat zijn laatste club niet meer uitbetaalde, dat wil je er niet bijhebben bij zo’n zwaar revalidatieproces. Mooi om te zien dat hij dan zo geholpen wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. TannaneAanvaller151
N. VenemaAanvaller134
D. JensenDoelman290
N. MarsmanDoelman00
T. NijhuisDoelman00
M. PaesDoelman10
E. BergströmVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

Nederland
12 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Cristian Pavón staat nog altijd op het verlanglijstje van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren