Overmars: ‘Ze vroegen drie keer zoveel als waarvoor hij is verkocht’

Maandag, 11 februari 2019 om

De transferperiode sloot anderhalve week geleden de deuren, maar het werk van Marc Overmars gaat door. De directeur voetbalzaken van Ajax is al bezig met de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Hij heeft er vertrouwen in dat Ajax met een goede spelersgroep begint aan 2019/20. "Als ik nu de blauwdruk zie, dan word ik daar vrolijk van", vertelt Overmars aan NRC Handelsblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

70 reacties (laatste reactie door doejezo)

Toch benieuwd wie dat is? Dumfries? Angelino? Kan me verder geen enkele voorstellen.

11 februari 2019 om 21:58

1 van die 2 denk ik idd. Zou ook niemand anders kunnen bedenken.

11 februari 2019 om 22:07

Ik gok Ryan Thomas. Kan me niet voorstellen dat Heerenveen 18 miljoen vraagt voor Dumfries en Angelino was geen binnenlandse transfer.

11 februari 2019 om 22:23

De boodschap van Overmars is duidelijk: we hebben veel geld, maar we betalen een realistische transfersom en anders gewoon niet.
De vraag is: Aan wie richt hij deze woorden? Is het algemeen of gericht op bv de Tech Directeur van AZ (stengs)

11 februari 2019 om 22:32

Curacao

"de vraag is: Aan wie richt hij deze woorden?"

Aan zijn eigen parochie. Bühnepraatjes, als Ajax een bepaalde speler wil hebben, dan zal Ajax ook gewoon moeten betalen wat die club ervoor wil hebben. Zoals ze bij die Lainez ook begonnen met tien miljoen en uiteindelijk ook 15 miljoen plus een percentage boden.

Draai het eens om. Ajax wil toch ook gewoon de bedragen ontvangen die ze willen ontvangen? Waarom zouden de cubs waar Ajax bij aanklopt om spelers te kopen dat niet willen en water bij die wijn doen?

11 februari 2019 om 22:37

Maar Kante, het drievoudige vragen voor waar ie uiteindelijk voor verkocht is aan een andere club?! Dat is best wel veel imo 😉. Edit: Besef me wel ineens dat City voor Angelino eerst heel veel vroeg. Dat is natuurlijk aan het begin van de transferperiode, met hoop op een hoge som. Die som nam meer en meer af, naarmate de transferperiode vorderde. Dus zo bezien is dat zo gek nog niet dat Ajax drie keer zoveel moest betalen als die 5(?) Die PSV uiteindelijk betaalde. Dus Overmars verhaal is té onvolledig en daarom blijft t gissen

11 februari 2019 om 22:38

Het zou alleen wel raar zijn als een club aan bijvoorbeeld PSV maar 4 miljoen vraagt en aan Ajax 12. Overigens denk ik persoonlijk dat het om een jong talent gaat of een nieuwe 3e keeper na het verhuren van Van Leer.

11 februari 2019 om 22:42

Desm: dat van Dumfries had ik niet aan gedacht. 18 miljoen kan ik me niet voorstellen. Thomas had ik ook niet aan gedacht. Zou kunnen. Toch blijf ik bij Angelino. Overmars zegt heel bewust 'een speler in NL'. Dus dat zou Angelino prima kunnen zijn.

11 februari 2019 om 22:48

Angelino speelde seizoen ervoor voor NAC toch? Vanuit dat oogpunt zou je het wel een binnenlandse transfer kunnen noemen.

12 februari 2019 om 00:07

@curaco01

De vraag is: Aan wie richt hij deze woorden? Is het algemeen of gericht op bv de Tech Directeur van AZ (stengs)

Als dat al zo is denk ik niet dat ze daar in Alkmaar wakker van liggen want die denken precies andersom

12 februari 2019 om 04:12

Niet zo interessant naar wie hij zich richt. Hij kent het klappen van de zweep gewoon en weet inmiddels heel goed wat hij wel of niet voor een speler over heeft. En wat hij voor een speler wil hebben. Op dit moment veruit de meest gehaaide TD van Nederland en wij hoeven hem met zijn allen niks wijs te maken.

12 februari 2019 om 06:12

Ayoub? Of klinkt dat heel gek? Was vorig seizoen wel écht heel sterk.

12 februari 2019 om 07:59

Tuurlijk geen Stengs, die voetbalt niet ergens anders nu. Plus het feit dat ie toen nog zwaar geblesseerd was.

Ayoub was transfervrij. Reken er maar op dat het Angelino was. Daar vroegen ze eerst meer dan tien miljoen voor.

12 februari 2019 om 08:59

@curacao01

Quote: "de boodschap van Overmars is duidelijk: we hebben veel geld, maar we betalen een realistische transfersom en anders gewoon niet.
De vraag is: Aan wie richt hij deze woorden? Is het algemeen of gericht op bv de Tech Directeur van AZ (stengs)"

Je tekst zou moeten zijn: "de boodschap van Ajax is duidelijk". Overmars is lid van een directie en de andere directeuren hebben daar ook iets over te zeggen, met name de Financieel Directeur omdat die in hoofde verantwoordelijk is voor de financien. En uiteindelijk ook de Rvc. Als Overmars de onderhandelingen ingaat, zijn die onderhandelingen van tevoren besproken en is afgesproken tot hoever hij daarin mag gaan. Dat noemt men ook wel een onderhandelingsplafond. Dat kan nav de gesprekken naar boven worden bijgesteld, maar dan heb je het over maximaal 10 tot 15 procent.

Voor de rest heb je groot gelijk. Men weet dat Ajax een goedgevulde beurs heeft en wil de club daarom graag een poot uitdraaien. Het is aan de onderhandelaar om die tactiek te doorzien. Het is uiteraard aan de verkopende partij om het bedrag te bepalen waarvoor ze bereid is om afstand te doen van haar koopwaar, maar het is aan de koper om te beslissen of hij dat er voor over heeft. Als de verkopende partij te hoog in de boom gaat zitten, neemt ze daarmee wel een heel groot risico omdat geen enkele club in staat is om bedragen op tafel te leggen die Ajax zich kan permitteren en de kans groot dat ze uiteindelijk met een veel lagere prijs genoegen moet nemen als Ajax de vraagprijs zoveel te hoog vindt, dat ze niet eens de moeite neemt om aan te schuiven aan de onderhandelingstafel, maar meteen afhaakt en elders verder gaat zoeken. Aangezien Overmars zegt dat de uiteindelijke verkoopprijs slechts een derde bedraagt van de prijs die van Ajax werd verlangd, lijkt het erop dat dat ook hier is gebeurd. Dit fenomeen is overigens niets nieuws, Ajax wilde destijds ook meer aan Vitesse betalen voor Van Ginkel dan Chelsea uiteindelijk op tafel heeft gelegd.

12 februari 2019 om 12:25

Zoals je kunt lezen, Kante, heeft Ajax geen probleem om te betalen wat de speler waard is. Maar hoe kan die speler ineens 3x zo duur zijn? Jij kunt een Ferrari toch ook niet goedkoper kopen dan een multimiljonair, puur omdat de garage weet dat je minder geld hebt?

11 februari 2019 om 22:04

Denk veel eerder Dumfries dan Angelino. Al kan je wellicht ook aan een talent denken. Een verschil van bv 5 ton en anderhalf miljoen vind ik realistischer dan 5 miljoen en 15 miljoen

11 februari 2019 om 22:50

Haha arseneal, dat klopt, maar zou Overmars zich er dan nog druk over maken?! En ik kan me geen talent bedenken 123. Jij?

11 februari 2019 om 22:11

Of als Manchester city of Heerenveen 15 miljoen gaan vragen voor die spelers. Ik denk eerder een speler van onder de twee miljoen.

11 februari 2019 om 23:04

City zou best aangegeven kunnen hebben aan Ajax dat ie 15 zou moeten kosten. Toen PSV het on de loop van de zomerse transferperiode vroeg, gaf City ook nog steeds aan dat ze 10 miljoen wilden hebben. Dus zou toch wel zo kunnen zijn. Dumfries zal idd wat overdreven zijn geweest. Maar ach, ze dachten: gewoon proberen, betaalden ze ook voor Sulejmanii 😉

11 februari 2019 om 22:28

Formus

Dumfries zou zomaar kunnen.
Al zou daarmee dan wel zijn bewezen dat Ajax niet alleen het meeste geld ontvangt voor de verkoop van haar spelers, maar ook verreweg het meeste moet betalen voor het halen daarvan!


11 februari 2019 om 23:06

Daar is Heerenveen wel goed in bij Ajax. Suljemani en Sinkgraven als goede voorbeelden 😉

11 februari 2019 om 23:16

St Justte..??

12 februari 2019 om 00:24

Zou er eigenlijk maar 4 kunnen bedenken inderdaad als het gaat om binnenlandse transfers. Dumfries, St Juste, Larsson en Thomas.

12 februari 2019 om 07:15

Maar hij zegt een transfer van een speler in Nederland. Dus hoeft theoretisch geen binnenlandse transfer te zijn. Angelino was een speler in NL

12 februari 2019 om 08:13

Dit interview is van februari. Een "half jaartje geleden", moet dus een transfer zijn in de winterstop?
Ik denk eerder dat het om een speler voor Jong Ajax gaat. Mijn gok is Lundqvist?

Als je 16 tot 20 miljoen betaalt voor Blind, logisch dat andere clubs dan ook geld ruiken.

Dat salaris bijtrekken voor bepalende spelers en om enigszins balans in de kleedkamer te houden heeft Marc geleerd van zijn tijd bij Ajax na 95, toen heeft van Os dat niet goed gedaan bij bijv. Finidi en Kanu

11 februari 2019 om 22:20

Klopt, en vergeet Seedorf, Davids, Kluivert, Bogarde, Reiziger niet

11 februari 2019 om 22:21

‘De kabel’

11 februari 2019 om 22:29

Knap dat hij zoiets doet (eigenlijk zou het niet abnormaal moeten zijn zo'n verhoging, zou gewoon overal en altijd moeten gebeuren als je ergens goed presteert).

Als je dan dit seizoen vergelijk met vorig seizoen , dan hebben al die investeringen en kosten tot nu toe weinig opgeleverd. Als je kijkt hoe het allemaal is ingestort na de winterstop , dan hebben die aankopen weinig toegevoegd. Met die ervaring die ze nu hebben rondlopen doe je het in de eredivisie niet neter dan vorig seizoen.

11 februari 2019 om 22:24

Dat is natuurlijk absolute onzin Bossie! Ajax heeft zich geplaatst voor de CL en is zelfs door de poulefase gekomen!! Een beetje voetbal volger hoef je niet uit te leggen dat, dat tientallen miljoenen oplevert. Doordat Ajax Europees wat laat zien in de CL stijgen waardes van de talentjes weer, zo hebben we gezien dat de Jong maarliefst 86 miljoen opleverde. Dat had ik niet zien gebeuren zonder de komst van Blind en Tadic.

11 februari 2019 om 22:55

Jij kijkt alleen naar het geld ik kijk ook naar het voetbal en het resultaat. Ze hebben miljoenen geïnvesteerd in ervaring om de wisselvalligheid van die jonge groep op te vangen. Het contrast voor en na de winterstop is nog nooit zo groot geweest in negatieve zin. Zonder die miljoenen hebben ze zich geplaats voor de EL finale, dat is ook niet elke Nederlandse ploeg gelukt zeker de laatste jaren niet. Maar ja zo als ooit iemand eens zei een kampioenschap is niet te koop....

12 februari 2019 om 00:39

Het voetbal is ook gewoon beter geworden. Natuurlijk staan ze geen eerste maar je moet er wel bij zeggen dat PSV erg goed presteert. Het puntgemiddelde is dit seizoen beter, verder scoort Ajax bijna 1 goal per wedstrijd meer dan vorig seizoen. Ik snap dat je ontevreden bent maar je moet wel realistisch zijn dat je ook af en toe een keer kan verliezen/gelijkspelen.

12 februari 2019 om 01:23

Af en toe kan verliezen en gelijk spelen . Als je kijkt wat een vrije val ze hebben gemaakt na de winterstop, dat is niet zo maar even gelijk of verliezen.
Als je kijktnaar de verwachtingen van aan het begin/ voor dit seizoen en waar ze nu staan , dat is toch dramatiash te noemen.
Natuurlijk de aandeelhouders wrijven in hun handjes, de voetballers ook . Als ze namelijk tegen Real weer een goede wedstrijd op de mat leggen stijgt hun marktwaarde en hebben ze een goede onderhandilgspositie.
Ja bij PSV hebben ze de zaakjes goed voor elkaar en presteren ze goed met de middelen die ze hebben. En die zie ook ,ondanks de miljoenen die Ajax in de groep heeft gepompt, dat de achterstand in de compititie niet is verkleind....
Tja we zouden wel even het Bayern worden van de lage landen.......nou ja misschien volgend seizoen dan...nieuw seizoen nieuwe kansen

En tot aan de winterstop was er voor mij geen reden om te klagen. Verliezen ten PSV dat kan , gelijk tegen Heracles zo aan het begin van het seizoen dat kan. CL hebben ze voor de winterstop fantastisch gedaan. Zat niet tegen qua loting , maar toch je moet het wel even doen. Ajax speelde goed en solide. Maar dan na de winterstop een hele metamorfose ...wat een contrast. En het zijn deze wedstrijden waar die aankopen en de mannen met ervaring het verschil moesten maken. Mede hierom heeft Ajax dat geld geinvesteerd, het salarisplafond omhoog getrokken. En dan zie je, als het even tegen zit, dat ze niet veel verder zijn dan vorig seizoen. Die ondergrens moet omhoog.

11 februari 2019 om 22:25

Niet kwalificeren europa league vs. Overwinteren CL

11 februari 2019 om 22:43

Bossie

"als je dan dit seizoen vergelijk met vorig seizoen , dan hebben al die investeringen en kosten tot nu toe weinig opgeleverd."

Tot nu toe heeft Ajax een prestatie geleverd die het sinds 2003 niet meer leverde én is het nog mogelijk om daarnaast ook nog de dubbel te pakken. En ja, ook die titel is nog gewoon haalbaar en niet eens onrealistisch.

Maar zelfs gesteld dat de titel niet gehaald zou worden, dan nog heeft Ajax dankzij de investeringen gewoon heel veel geld verdiend in de CL. Sowieso is het verkopen van spelers én CL voetbal spelen gewoon veel lucratiever dan het halen van prijzen. Vraag maar aan Van der Sar en Overmars. Die hebben dit allang heel duidelijk uitgelegd.

11 februari 2019 om 22:49

@ Constant Kante Ben jij boekhouder of voetbalsupporter?
Als boekhouder zal je wel je vingers aflikken...

Tja als je kijkt naar de eredivisie daar staan ze net zoveel achter als vorig seizoen. De spelers die gehaald hebben werden gehaald voor de ervaring en om de wisselvalligheid tegen te gaan en wat us het verschil?
Natuurlijk de CL daar hebben ze veel geld verdiend en zich in de kijker gespeeld. En tegenwoordig gaat het in het voetbal om geld.
Je moet toch eerlijk zijn dat Ajax in de eredivisie tot nu toe gefaald hebben, mochten ze toch nog kampioen worden is het meer te wijten aan PSV dan aan Ajax.
En zonder al die investeringen hadden ze zich ook al in de finale gespeeld van de EL, dat is voor een Nederlandse ploeg ook wel iets.
Ik zal eerlijk zijn ik had aan het begin van het seizoen Ajax als de kampioen gezien, met al die aankopen.....
Maar ja de 1/8 finale CL is ook wel iets

11 februari 2019 om 23:31

Bossie

"tja als je kijkt naar de eredivisie daar staan ze net zoveel achter als vorig seizoen."

Dat is de waan van vandaag. Laten we afrekenen in mei, als de kampioen bekend is. Dat kan nog steeds makkelijk Ajax zijn, in mijn ogen. En dan kan er misschien ook nog een beker op die schaal.

Maar even terug naar je hoofdpunt. Ik voer hier al maanden een discussie met Ajaxfans, omdat ik al tig keer heb geopperd dat als Ajax dit seizoen weer geen prijs zou winnen, dit niet zonder consequenties kan blijven. Immers, Ajax is een topclub en in de top gaat het om het winnen van prijzen omdat resultaat het enige meetbare element in topsport is. En zeker Ajax, als grootste club van Nederland, kan dus niet vijf seizoenen achter elkaar niets winnen. En al helemaal niet als er een enorme smak geld geinvesteerd is en ook nog eens enorme bedragen aan salaris wordt betaald.

Maar tegelijkertijd is het nog nooit zo goed gegaan met Ajax in financieel opzicht als nu. Nogmaals, vraag het Sar en Overmars, zij zullen qua Ajax als bedrijf onmiddelijk erkennen dat financieel succes belangrijker is dan het winnen van prijzen. Uiteraard heb je ook nog de voetbalclub Ajax. En de fans daarvan willen natuurlijk prijzen zien. Want die hebben niets aan geld. Lees het artikel van Van der Sar van zaterdag in De Volkskrant nog maar even na, die legt dat haarfijn uit.

Maar goed, zoals gezegd, ik voer deze discussie al een tijdlang en steeds meer Ajaxfans gaan mij er nu van proberen te overtuigen dat ook zij het winnen van prijzen niet belangrijk vinden omdat het gaat om 'goed voetbal'.tja, ach, je moet iets he, ..... Zoals jij dat zelf ook al zegt.

En nee, ik ben geen boekhouder.

11 februari 2019 om 23:55

Ik ben al jaren lang Ajax fan en jij financieel gezien is het de laatste jaren houzanna ; leuk voor de aandeelhouders en voor de mensen die alleen naar het geld kijken.
Qua voetbal kan ik je zeggen hoe lang geleden is het dat Heracles in een seizoen won en gelijk speelde tegen Ajax . Dat Heereveen 4 keer kon scoren bij Ajax uit. Dat Ajax zo vernederd is in Rotterdam? Dit zijn feite .
En mocht Ajax kampioen worden dan heeft Ajax , in dit stadium van het seizoen , dat te danken aan Psv.
Europees gezien gaat het Ajax voor de wind. EL finale , zonder al die extra aankopen en het verhogen van het salarisplafond. Nu de 1/8 finale Cl.
De waarde van het elftal is ongekend....chappau.
Maar kom op je kan toch niet echt te vrede zijn over dit seioen tot nu toe, zeker na de winterstop.
Als je kijkt doen ze nog op drie fronten mee. Waarvan het winnen van de beker het gemakkelijkste is ...
En een echte Ajax fan is kritisch...je moet niet gauw tevrede zijn

Odegaerd van Vitesse? Die was ook te koop,vitesse huurt hem nu.

11 februari 2019 om 22:39

Maar niet door een Nederlandse club en is ook niet verkocht.

Wat zou ik het prachtig hebben gevonden als hij die naam gewoon had gegeven van speler en club. Breng je die jongen zijn hoofd compleet weer op hol.

11 februari 2019 om 22:34

Hoezo dat? Er zal in die periode toch ook met die speler gesproken zijn? En aan een hogere transfersom heeft die speler zelf verder ook niets.

11 februari 2019 om 23:05

Omdat het sowieso aan die jongen knaagt dat hij die transfer niet heeft gemaakt. Eigenlijk niet netjes maar goed blijft een harde wereld. Als Ajax zijnde zou ik het gewoon doen zodat een speler de volgende keer wel harder intern druk zet bij zijn club dat hij weg wil. Die spelletjes spelen ze overal.

11 februari 2019 om 23:32

Hoezo zou dat knagen, omdat iedereen bij ons aller Ajax wil spelen?

Ik denk dat een Angelino er niet minder van slaapt hoor dat die de transfer niet heeft gemaakt als het inderdaad om hem gaat of Dumfries, die zitten bij PSV nu mooi op titel koers.

11 februari 2019 om 23:35

Ik weet over welke speler het gaat maar als dat Dumfries zou zijn, dan gaat je verhaal in mijn ogen totaal niet op.

Overigens, 'harde interne druk zetten bij zijn club'? Bedoel jij dat Ziyech (of een andere speler) dus harde druk moet zetten intern als hij weg wil bij Ajax (en Ajax niet de prijs krijgt die ze willen ontvangen voor hem)?


12 februari 2019 om 01:17

Haha het knaagt. Ik geloof er niets van als die speler nu bij psv zit. Niet omdat psv gegarandeerd de titel wint, maar omdat het gewoon gelijkwaardige clubs zijn met beide voor/nadelen.

Van Gaal in 2003 opgestapt. Doelstelling lag te hoog volgens Koeman: structureel bij de laatste acht in de champions league. Overmars in 2019: structureel overwinteren is niet haalbaar. Het begint bij de doelstelling.

11 februari 2019 om 22:39

in 2002 hadden we als Nederland nog gewoon standaard twee clubs in de groepsfase plus een ploeg die voorrondes mocht spelen.
Op dit moment moet de landskampioen ook nog minstens één voorronde door. Logisch dat de doelstellingen wat anders zijn.

Aan de andere kant krijgt Ajax ook meer geld voor hun spelers omdat ze ontzettend veel geld hebben. Ze hoeven bij lange na niet te verkopen, dus ze gaan alleen weg voor de absolute hoofdprijs. Denk dat die dingen elkaar heel goed opheffen.

11 februari 2019 om 23:11

Snap ik, zou ik ook doen als ik wist dslat Ajax bakken met geld heeft. Maar is toch wel een beetje raar dat deze speler niet veel later voor 1/3 weg gaat? Is hetzelfde als dat Ajax 90 miljoen voor Frenkie de Jong zou vragen aan PSG en hem niet veel later voor 35 aan een andere club verkopen.

11 februari 2019 om 23:32

Nee dat zou het niet zijn, want PSG zit niet op een berg geld van hunzelf. Wat wel een goed voorbeeld is waarmee Barcelona zelf mee heeft moeten dealen na de verkoop van Neymar. Die zaten op een gigantische berg geld en hebben flink over moeten betalen voor Dembele en Coutinho. Zouden die naar een Juventus/bayern willen en niet Barcelona dan was er nooit zo'n bedrag op tafel gekomen. Waar veel geld is, is nu eenmaal veel te halen.

Ajax krijgt omdat ze op zoveel geld zitten ook meer geld voor De Jong. Zaten ze niet op die berg dan konden ze het absoluut niet veroorloven om 50 miljoen (een riant clubrecord) af te slaan. Nu krijgen ze 75 miljoen.

Er wordt een ding vergeten: Ajax had haast, want moest presteren in de voorrondes Champions League. Clubs gebruiken dit dan om er een slaatje uit te slaan...

Ow, want ajax vraagt zeker nooit de hoofdprijs of meer dan dat? Je gaat in eerste instantie toch altijd hoog inzetten?! De media en de markt drijven de prijzen ook op. Die bedragen voor De Jong en De Ligt zijn ook gewoon belachelijk hoog.

Zo lang je op deze plaats aangeeft dat je niet begrijpt dat Overmars voor welke speler dan ook de hoofdprijs vraagt ben je te dom om hier uberhaupt te reageren. Want elke man op zijn positie wordt geacht dat te doen. Dat is zijn taak. Zo simpel is het.

Het ging natuurlijk om fran sol van willem II. Die waren nog steeds pissed, omdat ze veel meer aan frenkie hadden kunnen verdienen, dan dat ze nu doen. 7 mil is niet mis natuurlijk, maar ook zij hadden daar graag meer van terug gezien. Sol is voor een spotje nu naar het oostblok vertrokken en scoorde makkelijker dan Dolberg en Huntelaar, kijk ook naar vorig jaar.

12 februari 2019 om 07:47

Speelt nu niet ergens anders in NL he maar het zou een ander voorbeeld van hetzelfde verschijnsel kunnen zijn als het zo is gelopen

Wat een jankerd die overmars. Ajax zelf speelt dat spel toch zelf ook. En daarbij investeren in types als Blind? Mijn hemel de grootste kapitaal vernietiging van de laatste jaren. Die kan er werkelijk geen knikker van en teert alleen op de naam van papa. Ik lees hier namen als dumfries en angelino. Tjah overmars hier heb je de slag verloren. Nu opgescheept met twee houthakkers. Hup doorselecteren en niet mekkeren. Wederom een verloren seizoen waarschijnlijk.

12 februari 2019 om 07:48

Jij vindt het niet raar dat Ajax meer moet betalen 3 x zoveel als zij aankloppen? Is een beetje hetzelfde als jij met je Armani jasje naar de AH gaat en ineens voor dezelfde boodschappen 3 x zoveel moet afrekenen. Want ach ja jij kan het betalen toch? Dus niet zo piepen! Rare gang van zaken vind ik. Dat Ajax het maximale wil hebben van een buitenlandse topclub doet Ajax verder niemand pijn in Nederland toch? Laten we in Nederland lekker normaal doen! Maargoed ik vind sowieso dat Ajax geen eurocent meer moet uitgeven in Nederland, juist hierom.

Hierbij meteen de reden dat Ajax geen spelers meer moet halen uit de eredivisie. Een club mag wat mij betreft vragen wat het wil voor een spelers, maar niet aan een club 3x zoveel als aan een andere club. In de eredivisie komt er altijd een Ajax-toeslag op lijkt het wel als die zich melden.

Op zich is dat natuurlijk vooral dom van de betreffende club. Omdat je te hoog in de boom gaat zitten, ontvang je 3x zo weinig geld. Geld dat iedere Nerderlandse club hard kan gebruiken. Ik snap dat je meer gaat vragen als Ajax komt, maar als dit dan uiteindelijk niet werkt, ben je er niks mee opgeschoten.

In de plaats van verlengen geeft hij de spelers een salarisverhoging. Wat een beleid. Wanneer kan je spelers nou optimaal verleiden om te gaan verlengen, juist ja, door meer geld aan te bieden. Hoop dat iemand anders de onderhandelingen doet voor Ajax dan Overmars.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

46 jaar
125 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax deelt mogelijk nieuw contract uit: ‘Ik heb het uitstekend naar mijn zin’

Erik ten Hag staat open voor een contractverlenging bij Ajax. Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf na de 1-2 overwinning op Juventus in de Champions League aan dat hij graag verder doorgaat...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Cristian Pavón staat nog altijd op het verlanglijstje van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren