Supporters bezorgen Ajax en Feyenoord recordbedrag voor jeugdopleiding

Maandag, 11 februari 2019 om

Ajax en Feyenoord hebben een recordbedrag ontvangen via de VriendenLoterij. Beide clubs namen maandag in Amsterdam een cheque in ontvangst van ongeveer anderhalf miljoen euro. Ajax heeft een totaalbedrag van ruim 1,5 miljoen euro opgehaald en namens Feyenoord nam algemeen directeur Jan de Jong een cheque in ontvangst ter waarde van ruim 1,4 miljoen euro.

Ajax en Feyenoord laten via de officiële kanalen weten dat het geld geheel ten goede komt aan de jeugdopleiding. “Het is een enorm bedrag dat wij via de VriendenLoterij kunnen bijschrijven, daarvoor wil ik namens Ajax al onze fans bedanken die ons via deze weg steunen”, reageert Saïd Ouaali namens Ajax .

“Deze financiële injectie komt ten goede aan onze jeugd, daarmee kunnen we op sportcomplex De Toekomst onze voetbal- en maatschappelijke opleiding verder ontwikkelen", vervolgt Ouaali. "Naast het optimaliseren van alle voetbaltechnische aspecten zal ook geïnvesteerd worden in overige zaken die voor onze jeugdspelers van belang zijn.”

Voor het vijfde jaar op rij hebben de supporters van Feyenoord meer dan een miljoen euro bij elkaar gespeeld. Vorig jaar ontvingen de Rotterdammers nog een bedrag van ruim 1,3 miljoen euro. De VriendenLoterij verdeelde in 2018 een recordbedrag van 61,6 miljoen euro onder 54 goede doelen en jeugdopleidingen van clubs.Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door sanderkoevoets)

Hopelijk dat van Geel ooit wat nuttigs gaat doen en dat hij in Afrika, of zuid Amerika gaat scouten

11 februari 2019 om 19:35

Wel knap. Ik zie in het artikel geen een keer Van Geel of scouten voorbij komen, alleen dat er geld is dat gestoken kan worden in de jeugdopleiding. En jij begint juist over scouten van spelers in het buitenland, wat haaks staat op het verbeteren van de jeugdopleiding? Volgens mij zit je bij het verkeerde artikel.

11 februari 2019 om 19:50

Dat is gewoon “de eerste reactie willen hebben” onder een artikel zonder überhaupt te lezen wat er staat.

Al met al veel geld dat de clubs mogen bijschrijven. Zon beetje de halve begroting van een club als Telstar in de keuken divisie en een kwart van die van Emmen uit de eredivisie. Natuurlijk leuk voor de grote clubs maar wellicht zou het voor het algehele niveau beter zijn als dat geld naar de kleinere clubs zou gaan. Dan kunnen die hun faciliteiten verbeteren zodat ze er meer uit kunnen halen. Dat komt het algehele niveau ten goede.

Dat is een heel mooi zakcentje voor beide clubs! Altijd welkom!

Ik dacht dat geld van loterijen naar goede doelen moest gaan, niet naar bedrijven

11 februari 2019 om 20:13

Het gaat naar maatschappelijke projecten..

11 februari 2019 om 20:29

Alsnog is 1,5 miljoen voor Ajax peanuts, terwijl het voor andere goede doelen ontzettend veel geld is

11 februari 2019 om 21:05

Als het peanuts is, stuur het dan lekker door naar ons

11 februari 2019 om 21:13

Altijd weer die dooddoeners dat 1,5 miljoen voor Ajax peanuts is en dat Mbappe's 35000 euro donatie te vergelijken is met 10 euro voor een werkende Nederlander. Het is ook voor Ajax gewoon een hele hoop geld en een meer dan welkom "cadeautje". Als ik mee doe aan een loterij zie ik liever mijn geld naar Ajax gaan dan naar een andere organisatie waar ik minder mee heb net zoals als een hele hoop andere voetbalsupporters. Als je zoveel waarde hecht aan "andere goede doelen", de meesten van die goede doelen zoeken nog donateurs en vrijwillegers, dus ik zou zeggen verbeter de wereld begin bij jezelf.

11 februari 2019 om 21:17

Betweter,

Even zonder dollen. Wanneer je met en begroting van 90 miljoen werkt is 1.5 miljoen euro gewoon veel geld. Dat is gewoon 1,7 procent van je de begroting. Ongelooflijk veel geld dus. Je kunt het peanuts noemen maar veel jeugdopleidingen werken niet eens met een begroting van 1.5 miljoen. Laat staan dat ze het er nog “gratis” bij krijgen.

11 februari 2019 om 21:59

Misschien doet hij dat wel en dan snap ik zijn reactie wel. Geld is altijd welkom, maar van mij had het ook wel naar andere goede doelen gemogen. En voordat je zelf met je eigen dooddoener komt, ik ben zelf aantal jaar vrijwilliger geweest voor goededoelen en instanties.

Persoonlijk zou ik liever zien dat dit bedrag eerlijk over alle clubs verdeeld zou worden. Er zijn clubs die hier veel meer mee kunnen dan vooral Ajax (overigens ben ik zelf een Ajax fan die hoopt dat het algehele niveau van onze competitie omhoog getrokken kan worden).

12 februari 2019 om 10:11

In totaal steunt de vriendenloterij 3.300 verenigingen in Nederland, er zullen dus vast ook andere Bvo's aangesloten zijn denk ik. Echter, iedereen kiest zijn eigen club die hij 50 procent van zijn/haar lotprijs gunt. Feyenoord en Ajax hebben natuurlijk de grootste fanbase en zullen dus de grootste bedragen binnen halen. Zelf zou ik eerder voor een amateurclub kiezen maar goed, ieder zijn keuze!

Ceylan. Bij de Vrienden loterij geef je op voor welke voetbalclub je meespeelt. De verdeling van geld gaat dus naar deze gegevens. Zo zal elke club geld ontvangen hebben, naar verhouding.
Geef je als Alacied niet Ajax, maar bv. Ado op, dan gaat er geld die kant op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Cristian Pavón staat nog altijd op het verlanglijstje van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren