Update: Turkse voetbalbond haalt nieuwe bondscoach weg bij Besiktas

Donderdag, 28 februari 2019 om 11:43Robin Bruggeman • Laatste update: 11:47

Mircea Lucescu is niet langer de bondscoach van Turkije, zo maakt de voetbalbond van het land maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. De Roemeen was sinds augustus 2017 de eindverantwoordelijke bij de Turken. Onder zijn leiding degradeerde het land naar Divisie C van de Nations League.

De Turkse voetbalbond communiceert via de eigen website dat er na onderling overleg afscheid is genomen van de 73-jarige Lucescu, die zelf zijn dankbaarheid richting de voetbalbond uitspreekt. “Daarnaast bedank ik mijn team, dat mij altijd heeft geholpen mijn werk te doen. Turkije zal altijd in mijn hart zitten.”

Bij zijn aanstelling liet Lucescu weten dat Turkije in principe zijn laatste klus zou zijn. De ervaren oefenmeester was eerder trainer van onder meer Internationale, Galatasaray en Zenit Sint-Petersburg. Besiktas-trainer Senol Günes wordt genoemd als mogelijke opvolger van Lucescu.

Update 28 februari 11.43 uur - Turkse voetbalbond haalt nieuwe bondscoach weg bij Besiktas
Senol Günes is per 1 juni de nieuwe bondscoach van Turkije, zo maakt de voetbalbond van het land donderdagochtend bekend via de officiële kanalen. De geruchten over de aanstelling van de trainer van Besiktas gingen al langer en hij heeft zich nu voor vier jaar verbonden aan de Turkse nationale ploeg. De 66-jarige Günes wordt daarmee de opvolger van Mircea Lucescu, die ruim twee weken geleden ‘in onderling overleg’ zijn taken neerlegde.


Poll

De beste oplossing voor de betrokken partijen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door clutch)

Ik ben benieuwd wie zijn opvolger wordt en of het een zelfde type trainer is.
Hij heeft in zijn tijd veel jeugdige spelers de kans gegeven en ik hoop dat de volgende trainer ook goed kan werken met jonge jongens.

Want uiteindelijk ben ik van mening dat we daarheen moeten, we hebben veel jonge talenten alleen Lucescu heeft er geen goed werkende machine van kunnen maken. Ik was het vaak niet eens met zijn tactische keuzes en hoop dat er nu iemand komt die wel wat meer verstand heeft van wat er past bij zijn spelers.

11 februari 2019 om 16:04

Zijn probleem is dat hij daarin is doorgeslagen. Hij liet spelers uit nietszeggende competities debuteren terwijl hij betere spelers op de bank hield of niet eens selecteerde. We moeten vooral niet doen alsof hij het daar goed heeft gedaan want dat is absoluut niet het geval.

11 februari 2019 om 17:39

De opvolger gaat senol gunes zijn die tot het einde van het seizoen besiktas en Turkije gaat trainen. Daarna gaat hij waarschijnlijk besiktas verlaten voor het nationale elftal.

Als Senol Gunes komt, zijn we er helemaal niks mee opgeschoten. We hebben een leuke lichting met veel talenten en paar spelers die bij grote clubs spelen. Het zou zonde zijn als we niet profiteren van deze lichting door coaches aan te nemen die toch spelers als burak yilmaz en volkan sen gaat opstellen.

11 februari 2019 om 17:20

Hoe talentvol is de nieuwe lichting? Is het een lichting met de potentie om een keer een echte rol van betekenis te spelen op een eindronde? Als je kijkt naar het land Turkije op zichzelf is het een land met veel potentie op voetbalgebied, maar het komt er niet echt uit. Beste klassering ooit is een halve finale op het ek 2008 dacht ik? Is toch jammer voor zo'n groot land waar voetbal een grote sport is.

11 februari 2019 om 17:41

Beste klassering is 3de plaats op de WK van 2002 onder leiding van senol gunes. We waren uitgeschakeld door Ronaldo en de fantastische acteerwerk van rivaldo in de halve finale. Het doet me nog steeds geen pijn hoor 😢

En de jongens die we hebben zijn echt zeer getalenteerd. Er zijn vooral veel getalenteerde spelers in de 2de divisie van Turkije. Cengiz under, dorukhan, zeki celik, caglar, enz. komen allemaal uit de 2de divisie van Turkije.

Ik weet wel niet of senol het beste uit deze jonge gasten kan halen.

11 februari 2019 om 18:15

Bjkq7. Dat gedoe met Rivaldo was in de poulefase, niet in de halve finale.

28 februari 2019 om 14:12

Haha mooi verbeterd. Alsof de nederlaag aan acteerwerk te wijten viel. Het Brazilië op dat WK was ook gewoon een klasse beter als Turkije. Is verder niets om je voor te schamen.

28 februari 2019 om 14:16

Lisandro

Hij geeft toch ook aan door de individuele klasse van Ronaldo ? Daarnaast heeft Turkije twee keer heel close verloren van Brazilië. Ik vond dat in de wedstrijden het klasse verschil totaal niet duidelijk was. Zeker niet op het gebied van spel. Ze hadden met Ronnie, Denilson, Ronaldo en Rivaldo natuurlijk meer in te brengen. Maar qua spel vond ik het niet veel aan.

Ik had een paar maanden geleden een voorspelling die inhield dat Senol Gunes de bondscoach gaat worden, Fikret Orman zich kandidaat gaat stellen voor de voetbalbond en dat Serdal Adali hem gaat opvolgen als voorzitter van Besiktas. Kijken of het uit gaat komen. Één ding is zeker, het bestuur en de trainer zijn er schuldig aan dat een hele succesvolle ploeg nu bijna nergens meer om speelt en dat er helemaal geen geld is. Zet een Galatasaray- of Fenerbahce-supporter daar neer om de club te dwarsbomen en zelfs die zou hier niet van kunnen dromen.

Wat Lucescu betreft, hij heeft meerdere keren aangegeven dat hij de oude garde nog steeds had opgeroepen als ze regelmatig zouden spelen en hij heeft iets van 542 keer in de media geklaagd over het limiet op buitenlandse spelers en gezeurd dat Turkse spelers te weinig minuten maken. Dus ik ben blij dat we van hem af zijn. Alleen weet ik niet of Senol Gunes de juiste man is voor deze functie. Ik neem aan dat de bond hem gaat benaderen, of al heeft benaderd.

11 februari 2019 om 16:10

Het boeit hier echt niemand wie de nieuwe baas bij de turkse voetbalbond of wie de nieuwe voorzitter van Besiktas gaat worden

11 februari 2019 om 16:24

Als het je niet boeit, reageer je er toch niet op? De mensen die het echt niks kan schelen doen dat namelijk niet, aangezien jij de enige bent die op mij reageert.

11 februari 2019 om 16:59

Artikel gaat niet over de dingen die ik net noem, gaat namelijk over het weggaan van de Turkse bondscoach

11 februari 2019 om 17:45

Ik herhaal, als het je niks kan boeien, reageer je er ook niet op. Net zoals de mensen die het echt niks kan boeien.

En het weggaan van de bondscoach heeft gevolgen voor mijn club Besiktas, aangezien onze trainer de eerste keus zal zijn en hij al een paar weken in verband wordt gebracht met die functie, wat iedereen die iets met Besiktas te maken heeft bezighoudt. Begrijp je het nu een beetje?

28 februari 2019 om 12:23

Niet huilen..BJK zou nooit 2x kampioen geworden zijn als de Turkse voetbalbond (Demirören ) Terim niet opdezelfde wijze had weggehaald bij Galatasaray...

28 februari 2019 om 17:43

Ten eerste weet ik niet hoe jij er op komt dat ik huil, ik riep al eerder dat Senol weg moet. Misschien moet je even langs de opticien want er is wat mis met je ogen. Ten tweede, mooi dat je een glazen bol hebt.

28 februari 2019 om 19:02

Dwarsbomen heb je het toch over? Demirören heeft toendertijd Galatasaray gedwarsboomd.. En als je dat negeert en nu hierover begint..huil je...

28 februari 2019 om 23:19

Ik maakte maar een grapje over de opticien maar volgens mij mankeert er echt wat aan je ogen. Ik zeg helemaal niks over Galatasaray, ik zeg helemaal niks over Demiroren, ik zeg nergens dat de bond of Demiroren ons probeert te dwarsbomen, ik roep juist dat onze eigen trainer en onze eigen voorzitter de schuldige zijn. Probeer je de troll uit te hangen of ben je serieus?

Gaat niet zo lekker met de nationale team.. Ze hebben in de jeugd echt wel leuke talenten, maar helaas is de Turkse competitie niet geschikt voor talentontwikkeling. Ze moeten echt met een goed beleid komen.

Of voor de korte termijn gaan en net als Marokko volledig leunen op het scouten van Europese talenten. In Nederland hebben we een super talent met Turkse roots. Gelijk selecteren! haha

11 februari 2019 om 22:51

Turkije is in tegenstelling tot Marokko een vele rijker land. Als ik hun was zou gewoon vol investeren in jeugdopleidingen, zou me niks verbazen dat ze dan in 10-15 jaar tijd een ploeg hebben van het niveau van bijv. Portugal of iets dergelijks (zonder Ronaldo). Voor de armere landen zoals Marokko is leunen op de scouting in het buitenland wel erg lekker, talenten ophalen en de goeie eruit pikken, ik klaag iig niet

28 februari 2019 om 14:17

Gaat nooit gebeuren. Niet om een Turk aan te vallen. Maar het land regeert en maakt beslissingen te vaak op emotie ipv ratio. Daardoor zal infrastructuur en beleidstechnische zaken op voetbalgebied altijd achterlopen. En dit zeg ik als fan zijnde van een club met Turkse eigenaar, die juist wel zeer kundig is op Sportsmanagement.

Snap niet waarom Turkije het zo slecht doet. Ze hebben toch geen slechte voetballers daar en paar leuk opkomende talenten. ( özkan, Cengiz,ã¼nal) en dat gemixt met een aantal routiniers.

Het zijn prima voetballers, maar soms lijkt het geen team. Net Belgiã« een aantal jaren geleden.

Wellicht worden we verlost van Senol Gunes maar aan de andere kant kun ik niemand met Senol als trainer bij het nationale team. In 2002 had Turkije een super team voor Turkse begrippen maar of Senol met de huidige spelersmateriaal aan de slag kan vraag ik me af. Hoop iig niet dat hij Necip zal selecteren

Toch vind ik dat Lucescu gelijk heeft dat er teveel nietszeggende buitenlandse spelers in Turkije spelen die de ontwikkeling van Turkse talenten in de weg lopen. Op alle cruciale posities in het veld komt Turkije vertoonbaar talent tekort. (er zijn wel uitzonderingen) Een trainer als Senol Gunes moet voor 5 jaar aangesteld worden. Daarna een hervorming in de reglementen dat elk team in de Superlig maximaal 6 buitenlandse spelers per wedstrijd mag opstellen. Met het netwerk van Gunes kan hij bij elke club binnenkijken en alle talenten klaarstomen voor het nationale elftal, nadat ze speelminuten krijgen op bij hun club. Op deze manier kan je al na 3 jaar een basisteam hebben dat sterk mee kan spelen tegen alle Europese top-landen. Elke EK en WK kan Turkije dan altijd minstens de kwartfinales halen. En van daaruit wie weet nog meer.. Maar zolang er teveel buitenlandse onzin-voetballers in Turkije spelen, betekent dit het failliet van het Turkse voetbal!

11 februari 2019 om 17:33

Sorry hoor maar als je met dit materiaal keer op keer belachelijk voetbal speelt, dan mag je als Lucescu zijnde vaker in de spiegel kijken. In Turkije loopt genoeg kwaliteit rond om te winnen van landen waar Turkije hopeloos van verloren heeft onder Lucescu. Het elftal kon de bal niet rondspelen, wist niet hoe te drukken en de kans op een goede teamgeest was zelfs groter bij een beginnend FUT-speler. Tijd voor een frisse wind. Dus ook geen Senoo Gunes. Probeer eens Ertugrul of zo.

11 februari 2019 om 18:53

Hoelang hebben een limiet gehad op buitenlandse spelers en dat we nog steeds niets presteerden? Buitenlandse limiet is het oorzaak niet. Kijk Engeland, Spanje Duitsland, Italie, Nederland, Frankrijk. Allemaal landen die bijna vrij verkeer voor buitenlandse spelers hebben. Jaa die hebben ze wel maar niet zo extreem. Hele mooie regelementen zoek het maar op. Probleem is dat wij 0.0 investeren in het infrastructuur. We hebben geen normale jeugd begeleiders/trainers. Weten niets van tactiek/techniek. In Turkije spreekt geld. Wie connecties en geld hebben die komen een eind, Puur talent wordt opzij geschoven. Kijk Duitsland, ze hadden een paar mindere jaren en voeren hele wijzigingen door en kijk waar ze nu staan. 80 miljoen mensen en geen normaal nationaal elftal op been kunnen zetten is gewoon wanbeleid. Vooral als het voetbal leeft in zo'n land.

11 februari 2019 om 20:26

Duitsland vind ik altijd zo’n tricky voorbeeld, die hebben zo’n absoluut gigantische voorsprong qua aantallen jeugdvoetballers. Ik geloof best dat ze daar het bondsbeleid goed op orde hebben (hoewel, Klinsmann glipte door de kwaliteitscontrole heen), maar ik durf ook wel te stellen dat de Duitsers ook met Bonnie St-Claire aan het roer wel weer een wereldtop elftal hadden gekregen.

Portugal daarentegen, dat is een voorbeeld. Hoe krijgen die het voor mekaar?

Senol of Kocaman waren mijn twee kandidaten. Ik ben echter bang dat Senol spelers als Burak en Gokhan gaat oproepen. Ik hoop dat hij dat niet doet en de nieuwe generatie gaat klaarstromen. Ik herinner me trouwens een post van Carsi op de dag dat Fatih Terim was aangesteld als trainer van Galatasaray. Carsi was er van verzekerd dat Senol even Fatih Terim zou wegsturen door successen te behalen. Haha.

28 februari 2019 om 14:18

Waarom ben je daar bang voor ? Burak is de beste Turkse spits en Gokhan de beste Turkse rechtsback. Ik had ook graag andere gezichten gezien, maar als je niets beter hebt, dan moet je het hier mee doen.

Onder Senol Gunes heeft Turkije zijn beste voetbal gespeeld en zijn grootste succes behaald. Goede zet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
356 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. AkkanKeeper
M. GünokKeeper
B. BalcıVerdediger
A. BardakcıVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.

7 fans
Coach, 75 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren