‘Lionel Messi is heel boos, hij is van alle kanten aangepakt’

Maandag, 11 februari 2019 om

Barcelona moest zondagavond op bezoek bij Athletic Club genoegen nemen met een punt: 0-0. De ploeg van trainer Ernesto Valverde had het in San Mamés moeilijk met de felle Basken, die voor rust de beste kansen hadden in het duel. Marc-André ter Stegen keepte echter een van zijn betere wedstrijden voor de Catalanen. Door de remise in Bilbao bedraagt de voorsprong van koploper Barcelona op naaste achtervolger Real Madrid nu zes punten, terwijl het gat met Atlético Madrid zeven punten bedraagt.

“We waren heel superieur”, verzekerde Ivan Rakitic na afloop. “We domineerden de wedstrijd. We moeten het zien als een punt extra en de komende dagen gebruiken om uit te rusten.” De hardheid waarmee Lionel Messi door de Basken werd bestreden, was Rakitic een doorn in het oog. “Hij is heel boos, iedereen van ons eigenlijk. Hij is van alle kanten aangepakt, maar hij heeft geen klachten eraan overgehouden.”

Ter Stegen zorgde ervoor dat Barcelona in de eerste helft niet op achterstand werd gezet. “Voor mij, en dat heb ik altijd gezegd, is hij een van de beste keepers ter wereld. Hij is heel belangrijk voor Barcelona”, benadrukte Rakitic, die niet wakker ligt van de geslonken voorsprong op Real Madrid. De hoofdstedelingen profiteerden eerder al van de remise van de Catalanen tegen Valencia (2-2) en hebben nu nog maar zes punten minder.

“Het seizoen is nog lang”, besloot Rakitic. “We moeten alleen naar onszelf kijken. Met alle respect voor Real Madrid en Atlético Madrid, maar we zijn blij met hoe we het er tot dusver van af hebben gebracht. We zijn goed bezig en we willen in elke competitie zo lang mogelijk mee blijven doen.” Barcelona speelt komende zaterdag een thuisduel met Real Valladolid en drie dagen later wacht het eerste Champions League-duel met Olympique Lyon.

"We vertrekken hier in dezelfde wetenschap als vorige week en dat is dat we nog steeds op kop staan. Na de volgende wedstrijd zal dat ook het geval zijn", relativeerde Valverde de halve misstap. "Ter Stegen was inderdaad fantastisch. Hij had een geweldige redding nadat hij een foutje had gemaakt en redde later nog een keer prachtig. Hij was belangrijk voor ons, want we hadden het moeilijk."Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door millonario)

''we waren heel superieur, verzekerde Ivan Rakitic na afloop. We domineerden de wedstrijd.''

Hahaha serieus? Ik vond Bilbao juist goed spelen en ze kregen ook de grootste kansen. Ja Barca had meer balbezit (zoals zo vaak), maar daarmee domineer je toch geen wedstrijd? Barca kon geen potten breken en het was allemaal heel slap en pover. Ze hebben amper kansen gecreeerd. Bilbao verdiende de overwinning, maar Ter Stegen keepte fantastisch. Als het niet van Messi komt, wordt het allemaal erg lastig voor Barca.

11 februari 2019 om 11:15

Jaa een rare uitspraak idd. Ik vind het een terechte uitslag. Barca is 2 pingels ontnomen overigens maar Atletic heeft een paar dot van een kansen gehad. Dusja de gelukkigste zou winnen gisteren.. dat is voor beide helaas niet gebeurd.

11 februari 2019 om 12:39

Von dhet ook een terechte uitslag. Rare uitspraak van Rakitic. Over die twee pingels ben ik het niet helemaal eens, maar dat daargelaten. Vond echter wel dat Messi heel hard werd aangepakt en dat er gekke kaarten werden gegeven. Maar de uitslag was correct denk ik. Btw, wat een wereldredding was die laatste van Ter Stegen. Ongelooflijk. Was echt nog een reactie/reflex van hem. Heel knap.

11 februari 2019 om 11:15

Grootste kansen krijgen in de omschakeling betekend niet dat Barcelona niet dominant speelde. Zeker eerste 25 minuten van de 2e helft had Bilbao niks te vertellen. Ook had Bilbao meer dan 25 overtredingen nodig om het spel van Barcelona te ontregelen. Terwijl Barcelona niet eens goed speelde.

11 februari 2019 om 11:21

Maar hoeveel uitgespeelde kansen had Barcelona in die 25 minute? Ja Barcelona zette goed druk en elke 2e bal was voor Barcelona, Bilbao kwam er niet uit maar hoeveel uitgespeelde kansen had Barcelona? Heel weinig, althans weinig om aanspraak te kunnen maken op de 3 punten.

11 februari 2019 om 11:24

Bilbao, en alle andere tegenstanders, spelen logischerwijs verdedigend tegen Barca. Je moet ze geen ruimte geven, anders ben je zo klaar. Daarom heeft Barca (bijna) altijd meer balbezit en spelen ze op de helft van de tegenstander. Echter houdt dat imo nog niet in dat ze superieur waren. Ik vond namelijk dat Barca amper kansen kon creeren en dan zijn ze niet zo heel dominant. En Bilbao speelde inderdaad erg hard en soms te hard, maar ook dat heeft ervoor gezorgd dat ze niet in hun spel kwamen. Dus om nu te zeggen dat ze superieur en dominant waren, nee dat vind ik niet. Complimenten naar Bilbao.

11 februari 2019 om 11:33

Sorry hoor maar als dominant betekent dat je de bal alleen breed en achteruit speelt dan ben ik maar niet meer dominant. er zat totaal geen creativiteit in het spel

11 februari 2019 om 11:51

Dat Bilbao er stevig in ging valt absoluut te begrijpen, maar hoe dat telkens onbestraft ging dan weer niet. Na 70min zaten ze aan 20 overtredingen en 2 gele kaarten, dan mag je best klagen Barcelona zijnde. Dat valt gewoon niet goed te praten. Ja, zo haal je Barcelona uit hun spel, maar ja dat moet ook bestraft worden. Dat ontbrak gisteren en dus zijn de frustraties van Messi in zekere zin terecht. Maar nog veel zwakker dan de arbitrage was uiteraard het spel van Barcelona. Daar moet vooral over nagekaart worden. Geen enkele creativiteit op het middenveld, Semedo die als enige voor diepgang zorgde, maar steeds naar zijn rechtervoet moest waardoor het meeste gevaar geweken was, Coutinho die weeral verlopen liep, Suarez die geen knikker goed raakte, enz. Genoeg stof tot nadenken met enkele cruciale wedstrijden in het verschiet.

11 februari 2019 om 12:01

Daar heb je 100 procent gelijk in. De overtredingen hadden vaker bestraft moeten worden met een kaart en dat heeft de scheids nagelaten. Daar mogen ze ook (terecht) boos over zijn. Maar die felheid is wel een middel om een tegenstander uit het spel te halen en dat lukte goed. Dit in combinatie met goed countervoetbal en Bilbao had zomaar met drie punten van het veld kunnen stappen.

Voor de rest ook volkomen met je eens over de creativiteit op het middenveld. Coutinho begon nog aardig, maar het lijkt de laatste tijd helemaal nergens meer op en Suarez heb ik geen goede bal zien geven.

11 februari 2019 om 12:25

Lekker subjectief van Rakitic: Barca domineerde de wedstrijd.
Hoe kan je domineren als je geen kansen creeert. Hoe kan je domineren als Ter Stegen met kop en schouders de beste was aan de kant van Barcelona, met wereld reddingen(!).
Barca mag Ter Stegen op de blote knieeen bedanken. Dankzij hem staan ze aan de kop, want Ter Stegen is sinds begin dit jaar de man bij Barca.

Een beetje zelfreflectie mag wel een keer.

11 februari 2019 om 13:37

Maar dat is toch niet mijn punt ofwel soms? Begrijpend lezen is niet je sterkste punt aangezien ik het had over of Barcelona domineerde en niet of ze wel of niet een kans hebben gecreëerd

11 februari 2019 om 13:51

Balbezit hebben en op de helft van de tegenstander voetballen en niet er doorheen komen, noem ik geen domineren. Bilbao kiest er namelijk voor om Barcelona de bal te geven en in te zakken. Als je er dan niet doorheen komt en Bilbao krijgt de grootste kansen, heeft Bilbao gedomineerd en niet Barcelona. Bilbao heeft Barcelona tenslotte haar wil op gelegd met die tactiek. Hadden ze nou 10+ kansen gecreeerd en Bilbao voortdurend uit elkaar gespeeld met een 0-0 eindstand, kan je zeggen dat je dominant was (lees: niet superieur), maar dat was niet het geval.

11 februari 2019 om 13:08

Ik ben het eens met je dat barca niet sterk speelde. Messi was zeer ongelukkig, zoals bijna iedereen. Alleen kan je niet zeggen dat Bilbao heeft gedomineerd. Jaa de eerste helft waren ze zeer sterk door hoog druk te zetten. De tweede helft ging t tempo echter omhoog bij barca en counterden de Basken gewoon, dat is niet domineren, dat is profiteren, wat ook gewoon goed kan zijn. Waar ik mij alleen aan stoor is dat er zo veel “kleine” overtredingen onbestraft blijven en dat Barca daardoor eigenlijk helemaal niet kan voetballen. Het fabeltje dat een tweede gele kaart alleen bij een hardere overtreding gegeven kan worden moet eens de wereld uit. Je ziet ook gewoon dat als een aanvaller 1 keer een overtreding maakt er gelijk geel wordt getrokken en als die doorgesnoven verdedigers 10 overtredingen maken dat er dan eens overwogen wordt geel te trekken. Het heeft niks te maken met ‘mannelijk’ voetbal. Je mag hard spelen, maar zo veel vieze overtredingen waar niks aan wordt gedaan. 0-0 was wel de juiste uitslag.

11 februari 2019 om 13:24

Ik zeg toch nergens dat Bilbao heeft gedomineerd? Ik zeg dat ik ze goed vond spelen (naar hun mogelijkheden), maar goed spelen en domineren is een wereld van verschil. Dus ik heb geen idee waar jij dat vandaan haalt dat ik dat zeg? Ik geef alleen aan dat ik het niet snap dat Rakitic het woord 'superieur' in de mond durft te nemen na zon wedstrijd. Want Barca was van alles, maar zeker niet superieur.

11 februari 2019 om 13:54

Wat is domineren? Domineer je alleen een wedstrijd door de bal te hebben? Ik vind, met de nadruk op ‘ik vind’, dat je domineert wanneer je de tegenstander jouw wil kan opleggen en dat heeft Bilbao meer gedaan bij Barcelona dan andersom. Bilbao ging op de counter spelen en liet Barcelona dus bewust komen, maar zij kwamen er niet doorheen. Dan werkt je tactiek en domineer je imo gewoon.

11 februari 2019 om 14:16

Dat stukje over domineren daargelaten. Barca werd goed onder druk gezet eerste helft, tweede helft ging barca temporiseren. Hierdoor moest Bilbao noodgedwongen counteren. Je zag juist dat hun tactiek was om barca vast te zetten, optie twee is dan idd counteren. Daarom ben ik niet zo van domineren als je jouw wil aan de tegenstander kan opleggen aangezien dit meer te maken heeft met minder kwaliteiten.

11 februari 2019 om 14:17

Barca was inderdaad niet superieur, helemaal gelijk.

11 februari 2019 om 13:25

Ik denk ook dat raketic balbezit en domineren door elkaar haalt. Wel een punt van hem dat Messi te hard werd aangepakt. Gelukkig inderdaad voor barca houdt hij er niets aan over, want zoals je schrijft, zonder de bevliegingen van Messi is het lastig voor barca.

11 februari 2019 om 14:18

Zonder de bevliegingen van messi en de overtredingen whahaha

Een gelijkspel was een terechte uitslag. Dat suprieure heb ik niet gezien van Barca. Daarvoor kreeg de tegenstander iets te veel grote kansen en Barca juist te weinig.

Atletic heeft dit slim gedaan. Als je Messi kan afstoppen lijkt Barcelona weinig meer te kunnen creeëren.

11 februari 2019 om 11:17

Inderdaad, je zag het ook tegen Real in de eerste helft. Die gasten speelde helemaal niks klaar. Suarez was onzichtbaar. Enige gevaarte kwam van rechts omdat Marcelo's snelheid ineens -30 is geworden. Die nieuwe Reguilon doet het momenteel fantastisch.

Begint nu aardig vorm te krijgen met dat team zo. Alleen nog Hazard en een echte killerspits en ze zijn weer terug.

11 februari 2019 om 11:29

Hazard speelt het beste vanaf links. Dat is net de plek waar Vinicius het heel aardig doet. Ik zou eerder investeren in een rechtsbuiten van niveau, Suso ? Dan heb je eindelijk die Vasquez eruit (die het nu wel goed doet, dat dan weer wel) en heb je overal kwaliteit rondlopen.

Navas
Carvajal
Varane
Ramos
Marcelo
Modric
Casemiro
Kroos
Suso
Benz
Vinicius
11 februari 2019 om 11:39

Dat is gewoon feitelijk niet waar. Zonder Messi in de maand november hebben ze hun wedstrijden gewonnen, en een gelijkspel tegen Inter geloof ik. Tegen Real vorige week scoren ze ook met Messi op de bank. Het is oud aan het worden, de ‘zonder Messi’ statement. Met hem op het veld heb je nu eenmaal meer mogelijkheden, lijkt me logisch. Maar Barca kan het zonder hem ook.

11 februari 2019 om 11:57

Men kijkt enkel naar Messi idd, maar gisteren werden duidelijk Alba, Dembele en Arthur gemist. Met hen was het een volledig andere wedstrijd geweest. Dan had je diepgang via Alba en Dembele en controle op het middenveld met Arthur. Reken daar ook Umtiti bij en je hebt 4 sleutelpionnen die ontbreken. Maar goed, waan van de dag, je ziet het hier wel vaker. Het voorbeeld is toch wel Medalofhonor. Wat die gozer dagelijks uitkraamt, is niet meer bij te houden. Een week geleden ging Barcelona de treble pakken, een week later denkt hij dat Real wel met 4 doelpunten verschil kan winnen van Barcelona in Bernabeu. Dat terwijl Real nauwelijks meer dan 3 keer gescoord heeft dit seizoen. Lachwekkend gewoon.

11 februari 2019 om 12:04

Hohoho, ik zei alleen als Real in staat is om tegen de beste defensie van La liga 3 keer te scoren dan zijn zij ook in staat om meer dan 4 keer thuis te scoren tegen Barcelona, ik zei nergens dat het ook zal gebeuren. Trouwens ik zei dat Barcelona de treble kan winnen inderdaad, is nog steeds mogelijk? Ontken ik dat ergens? Ga niet zo zeuren met je provocerende plaatje.

11 februari 2019 om 12:23

Als er iemand niet moet klagen over provoceren, dan ben jij dat wel MedalofHonor. De manier hoe jij discussie aangaat in Real en Barca topics is erg vervelend en dan krijg je ook wel eens een reactie die jou wat minder aan zal staan. Slikken en doorgaan zou ik zeggen, anders moet je zelf je superieure Realtoontje ook maar eens een keer wat lager laten zingen.

11 februari 2019 om 13:12

@lamanita5

Persoonlijk moet ik zeggen dat Medalofhonor op VZ een van de betere Real fans is, echt waar. Hij is niet uit op ruzies met Barca fans want dan had ik met hem al lang een conflict gehad.

Maar hij is nu eenmaal voor Real en hoopt op een mirakel, zouden wij toch ook doen als Barca 6 punten achter stond en eindelijk een elftal begint te vormen?

Maar goed, ik hoop dat spelers Umtiti en Dembele snel terugkeren. Vooral Umtiti mis ik echt, Lenglet is een goeie back-up maar vind hem geen topmateriaal.

12 februari 2019 om 12:02

@millonario

Ik heb niet gezegd dat Barcelona niet meer kan winnen als Messi wordt afgestopt / niet mee doet.
Ze creeëren alleen veel minder in deze situaties.

12 februari 2019 om 14:35

@johnnyypsv

Wat jij zei is dat Barca weinig meer kan creeëren, dat is wel wat anders dan 'minder' creeëren. Wat totaal niet waar is dus.

12 februari 2019 om 23:10

Haha nu zeg je weer iets anders.
Jij vertelde dat mijn argument feitelijk niet waar is "omdat ze hun punten pakken".
Ik heb nooit iets over punten gezegd in mijn oorspronkelijke bericht.
Daarnaast is het idd licht verwarrend dat ik eerst weinig zeg en daarna minder, ik bedoel er echter hetzelfde mee.
Edit: "wat totaal niet waar is dus"
Waar baseer je dat op? Punten halen staat niet gelijk aan evenveel creëren.

14 februari 2019 om 20:36

Waarop ik dat baseer? Simpel, kijk naar de wedstrijden zonder Messi dit seizoen. Tegen Inter 2-0 overwinning (20 schoten), tegen Real 5-1 (13 schoten) en tegen Vallecanio 2-3 overwinning (10 schoten). Ze creeã«ren dus wel wat. Dat het anders is zonder Messi ziet mijn kat ook wel. Maar er zal leven zijn na Messi, dat is duidelijk.

In het seizoen 2015-2016 speelden ze 13 wedstrijden zonder Messi waarvan 10 werden gewonnen, 2 gelijk en slechts 1 nederlaag. Niet slecht, niet slecht...

Maar laten we dat vooral negeren en ons blind staren op het napraten ja. En licht verwarrend wat je zei? Weet wat je typt, man. Ga niet doen alsof het voor ons verwarrend is en voor jou niet, dat is flauw

De tweede helft domineerde Barca zeker, maar ze hadden weinig uitgespeelde kansen. Heeft Barca geen back up linksback in de jeugd spelen? Want Semedo vind ik wel sterk spelen, maar dan wel op zijn natuurlijke rechtsback positie. Sergi Roberto ben ik nooit echt fan van geweest. Het is iemand die alles kan, maar niet echt in iets uitblinkt. Ondanks dat is het een fijne speler om erbij te hebben. Tevens heeft Barca echt een nieuwe spits nodig. Suarez is echt een killer, maar voetballend is hij echt dramatisch en loopt hij alleen maar in de weg.

Domineren? Superieur? Grapjas.. Barcelona had helemaal niks, ja Messi werd hard aangepakt maar het waren geen overdreven tackels, heel irritant maar zo speelt Bilbao altijd. Barcelona heeft de moeilijkste schema tot nu toe in La liga dus ben benieuwd hoe ze zich staande zullen houden, het kan snel gaan heel snel. Lyon uit, Sevilla uit, Real uit (copa) en dan nog is Real uit in de competitie. Kan zomaar zijn dat Barcelona in alle competities eruit vliegt op 1 week tijd.

11 februari 2019 om 11:29

30 Januari Medalofhonor: Barcelona is op weg naar de treble.
11 Februari Medalofhonor: Barcelona kan zomaar uit alle competities vliegen in 1 week tijd.

11 februari 2019 om 11:32

Zo snel kan het gaan toch. Madrid pakken we! Een maand later, als we zo spelen verliezen we met 7-0. Je kan niet ontkennen dat ze een zwaar schema hebben, al zal het niet zo dramatisch verlopen als Medalofhonor hierboven schetst.

11 februari 2019 om 11:34

Ja gaat snel naku. Dat geeft hij ook aan alles kan zo omkeren in een week. Begin maart staat barca weer in perspectief om de treble te pakken, of juist helemaal niks meer om te spelen.

11 februari 2019 om 11:44

Naku daarom zeg ik dat het allemaal heel snel kan gaan? Ik ben van mening dat Barcelona nog steeds de treble kan winnen, maar de kans zit er ook nou in dat alles verloren kan gaan in 1 week tijd? Voetbal is onvoorspelbaar.

11 februari 2019 om 12:09

Bedankt voor ons te verrijken met jouw inzichten Medalofhonor.

Als je verliest, dan lig je uit de beker, maar als je wint, ben je door naar de volgende ronde. Wow, zo had ik het nog niet bekeken. Ik ga er de komende uren nog even over moeten nadenken om het volledig te kunnen begrijpen.

11 februari 2019 om 12:56

Zo moeilijk is het toch niet om te begrijpen?

Barca speelde thuis 1-1 tegen Real om de beker. Hoe groot is dan de kans om de finale te halen als je uit tegen Real in vorm moet winnen of met 2-2 of meer gelijk moet spelen?

In de CL moet je het huidige Barcelona vergelijken met Liverpool, Real, Psg, City en Juve. Wat is de kans dat je tegen die ploegen in de huidige staat weet te overleven en zelfs de CL weet te winnen?

Dus ja, de treble kan de komende weken heel snel uit zocht raken. Barcelona is aan het kwakkelen. Als het niet heel snel verbetert, kan Medalofhonor zomaar gelijk krijgen.

11 februari 2019 om 15:52

Lol die treble kunnen jullie echt wel vergeten. Met deze ploeg maken jullie absoluut geen kans voo de CL.

11 februari 2019 om 11:31

Of al 2 bekers(liga en Copa) binnen heeft op 1 week tijd ;-)? Het is maar hoe je het beziet.

11 februari 2019 om 11:48

Zeker kan je het ook zo bekijken en de kans is zelf groter dat het zo zal worden maar op dit moment ligt de druk bij Barcelona, die draaien een beter seizoen en het zou schandalig zijn moesten ze dit weggeven, bij Real loopt het minder en wat we winnen dit seizoen is lekker meegenomen.

11 februari 2019 om 11:58

Medal, jij bent echt het opperhoofd van open deuren intrappen. Werkelijk onrgelooflijk. Jij bent nog ambivalenter dan een vrouw. Barcelona zal hoe dan ook winnen van Real in de Copa. La Liga zie ik ook wel goedkomen. CL gaat lastig worden. Lyon is nog wel te doen, maar als Barcelona tegen een topclub gaat dan schat ik de kans groot dat ze eruit gaan. Puur en alleen omdat ze zo een laffe trainer hebben.

11 februari 2019 om 11:35

Medal wat Probeer je nou te zeggen? Het kan zomaar zijn dat barca de 2 wedstrijden wint van real en dat real in 1 week 2 prijzen verliest.

11 februari 2019 om 11:43

Hij probeert te zeggen dat de maand februari belangrijk is voor real en barca. Ze kunnen allebei alles verliezen of in koers blijven.

11 februari 2019 om 11:49

Ik probeer te zeggen dat het een belangrijke maand is voor Barcelona en Real Madrid, eigenlijk kan de beslissing deze week al vallen. De kans is groter dat Barcelona Real zowel uit de copa tikt als in de titelstrijd, maar de kans zit er ook in dat Barcelona alles weggeeft terwijl ze een sterk seizoen spelen.

11 februari 2019 om 13:05

(medalofhonor)
Ik ben met je eens dat Barcelona niet goed was en niet meer verdiende dan een gelijkspel maar dat er best eens mag worden opgetreden tegen die overtredingen op Messie want hij is alleen maar af te stoppen door overtredingen en ik denk dat er wel wat vaker een kaart mocht worden getrokken , hetzelfde met Cristiano Ronaldo in het verleden bij Real die was ook alleen maar op die manier af te stoppen in vind best dat je dit soort spelers een beetje in bescherming mag nemen hoor .
Neemt niet weg dat Barca niet verdiende te winnen daar creëerden ze te weinig voor .

Wat marcelo voor real was in aanvallend opzicht met het creeren van kansen is alba dat voor barcelona(messi). Wordt niet onderschat maar meer dat er wordt gedacht dat een back gwn even de taak van alba vlekkeloos overneemt.

Rakitic heeft volgens mij een andere wedstrijd gespeeld gister. Hoe kan je zeggen dat je Superieur bent geweest. Enige kans was de kans van messi op de lat. Dit doet echt pijn aan de ogen en dat al 2 jaar. De reden hier voor is valverde. Elke coach kan met Barça prijzen pakken dus ik zou zo graag willen dat deze man na dit seizoen weg is. Verder ben ik gewoon diep en diep teleurgesteld in dit team. Busquets couthino roberto allemaal spelen ze al het hele seizoen slecht

11 februari 2019 om 12:00

Van alle mensen zegt Rakitic zoiets. Wat een ongelooflijk saaie speler is dit zeg. Cruyff draait zich om in zijn graf bij het zien van huidige middenveld met Busi, Rakitic en Vidal.

11 februari 2019 om 12:08

Daar is maar 1 man verantwoordelijk voor en dat is die Valverde. Heb de ballen om met Alena te spelen of probeer couthino nog keer op het middenveld. Zou echt met Valverde willen zitten zodat hij me even kan uitleggen wat zijn visie wat betreft het middenveld van gister. Verwacht ie dat Vidal even creativiteit brengt? Of wacht ie gewoon op een ingeving vn messi..?

11 februari 2019 om 12:32

Klopt helemaal. Toch ben ik van mening dat bepaalde spelers zoals Messi , Piqué en Busi toch wat meer mogen eisen van Valverde. De visie gaat volledig tegen die van hen. Dan mag je wel dat binnenkamers kenbaar maken vind ik. Het frappante is dat bijna iedere speler met hem wegloopt. De beste man is gewoon een trainer voor espanyol of sociedad. Heel triest dat Messi ba guardiola geen enkele toptrainer heeft gehad. Terwijl Cristiano met Mourinho , zidane , ancelotti en allegri heeft mogen werken.

11 februari 2019 om 13:14

Het is gewoon schandalig dat barca in de tijdperk van messi zo weinig uit het team haalt wat betreft CL prijzen. 1 in de afgelopen 5 jaar is gewoon te weinig met een messi in je team.

11 februari 2019 om 13:25

Dat komt echt wel door de trainers en tactieken. Het is te bizar voor woorden dat je met Messi in je team 4x in de kwartfinale uitvliegt. Heel objectief gezien kan het nooit aan Messi liggen. Hetzelfde geldt voor Cristiano daar hij de eerste 6 jaar Real 1x CL pakte.

Denk dat het voor Barca noodzaak is dat Dembele weer snel terugkeert in de basis. Coutinho is en blijft een fantastische voetballer maar laat het te weinig zien of drukt zijn stempel niet op de wedstrijd. De snelheid, dreiging en vooral verrassing die van Dembele afkomt zorgt voorin voor meer ruimte, waarmee Suarez en Messi optimaal van kunnen profiteren. Al ben ik van mening dat Suarez laatste tijd heel slordig speelt. Het lijkt me daarom een goed idee dat Barca zich gaat oriënteren naar een nieuwe topspits

Barca was zeker niet superieur, maar dat Bilbao hard speelde klopt wel. Ae bleven schoppen en kregen geen kaarten, dan is het wel makkelijk. Maar de grootste oorzaak van dit puntenverlies, en ook vorige week tegen Valencia is Valverde. Hij moet gewoon een aanvallende opstelling neerzetten. Start toch gewoon met Coutinho op het middenveld, of anders gewoon met Messi op 10. Laat Malcom starten als Dembele niet fit is. Als je met Vidal en rakitic start, dan weet je gewoon dat het spel op niks zal trekken. Valverde is gewoon geen trainer voor Barca, durft gewoon geen aanvallend voetbal te spelen, speelt vaak zonder flankspelers.

Guzeur van Rakitic. Wat moet Bilbao dan doen? Messi niet hard aanpakken? Respect hebben voor zijne Koninklijke Hoogheid Messi? De rode loper uitrollen voor Messi? Belachelijk zeg. De spelers van Bilbao hebben het recht om hard de duels in te gaan. Ze weten dat Barca voetballend beter is, maar soms kun je met passie en strijd heel ver komen. En dat gebeurde gisteren

11 februari 2019 om 12:46

Het gaat er niet om dat ze niet hard mogen spelen, want daar is geen probleem mee. Het probleem ligt meet in dat er totaal geen consequenties aan vastzaten. Bilbao mocht namelijk de hele wedstrijd blijven trappen zonder dat daar kaarten tegenover stonden, die weldegelijk terecht geweest waren. Na een gele kaart zal een Bilbao speler (wellicht) minder hard de duels in gaan waardoor Barca beter in het spel komt. De fout ligt dus niet bij Bilbao (die hebben alle recht) maar bij de scheidsrechter, die vergat de grens te trekken.

11 februari 2019 om 13:00

Trappen is wel erg overdreven, Messi is niet geblesseerd uitgevallen. Wat kleine overtredinkjes hier en daar, kreeg Barcelona elke keer gewoon een vrije trap voor. Was Messi in vorm, dan was er wel eem vrije trap ingevlogen.

Messi is gewoon niet in vorm, valt snel uit of kan niet de hele wedstrijd spelen. Het elftal heeft het zonder hem lastig dus kan hij ook niet rusten, hij moet er dan toch weer in zoals tegen Real.

11 februari 2019 om 13:31

Ik heb gisteren spelers al Yeray, Inigo Martinez en Balenziaga zeker 5/6 overtredingen zien maken waar er eigenlijk allang een gele kaart getrokken had moeten worden. Dat veranderd toch niks aan mijn verhaal? Normaal gesproken kan je hooguit 3 van dit soort ‘overtredingkjes’ maken voor een gele kaart. Over Messi’s vorm ga ik niet spreken want nu hij tegen Real en Bilbao niet 100% fit is en dus niet scoort is hij opeens uit vorm 😂. De beste man was tot gisteren iedere week betrokken bij een goal sinds September vorig jaar. Kom nou. Dat hij wellicht beter niet had kunnen spelen is een ander verhaal

Ik als liefhebber van Barcelona ben het totaal oneens met Rakitic. Sterker nog, als er een team superieur was gisteren, was het eerder Bilbao dan Barca. Ze hebben echt geluk gehad dat Ter Stegen andermaal bewijst wat voor een fenomenale doelman hij is. Hij wordt trouwens enorm onderschat want hij is het niveau van bijvoorbeeld Neuer echt wel voorbijgestreefd. Ik vind persoonlijk enkel De Gea een betere doelman.

Wedstrijd van gisteren snel vergeten. Hopelijk pikt Suarez zijn niveau weer op, want die was drama. Ik zou Messi in het weekend toch nog dat beetje extra rust gunnen want die lijkt mij nog niet helemaal hersteld.

Tot slot graag nog eens de opmerking die ik al jaren neerschrijf: Laat Pique aub zo snel mogelijk zijn schoenen aan de haak hangen en het presidentschap opnemen. Wat een drama is hij geworden sinds Puyol niet meer naast zijn zijde staat. Doe mij maar een centrale as met Umtiti en een De Ligt bijvoorbeeld, want die Pique komt overal een stap te laat en 1 op 1 laat hij zich voortdurend tureluurs draaien door beweeglijke spelers.

Voor mij is dit het ideale elftal bij Barca. Wel even toelichten: Normaliter zou ik kiezen voor Rakitic in plaats van Coutinho maar ik zou het graag zien moest de Braziliaan eens een aantal wedstrijden mogen aanvatten in dit driemansmiddenveld. Indien hij ook daar niet uit de verf komt, vrees ik dat hij niet lang in Camp Nou zal voetballen. Uiteraard zet ik daar dan Rakitic of Frenkie, afhankelijk van hoe snel hij zich aanpast aan zijn nieuwe omgeving.
Voor Suarez mag overigens ook wel een waardige doublure gevonden worden. En nee, Prince is geen waardige doublure

Ter Stegen
Semedo
Umtiti
De Ligt
Alba
Arthur
Busquets
Coutinho
Messi
Suarez
Dembele

Er zijn nu eenmaal strenge scheidsrechters en scheidsrechters die meer door laten gaan. Dat is van alledag en elke competitie. Als je van een scheids die snel fluit gebruik kunt maken, moet je ook om kunnen gaan met een scheids die het niet doet. In dit geval betekent dat of erin kluunen en vuur met vuur bestrijden, of zo snel spelen dat je de duels vermijdt. Doe je beide niet dan kun je tegen een zeperd aanlopen. En als je dan echt een grote bent kijk je naar jezelf als je die zeperd wil verklaren, niet naar de scheidsrechter of de Bilbao spelers.

Rakitic speelt al enkele weken niet goed, naweëen van een zwaar WK? Zijn analyse is ook niet correct, Barça domineerde de wedstrijd niet en een gelijkspel was een goed resultaat voor hun gezien het verloop.

Off topic : Barça zou een akkoord hebben met Luka Jovic volgens Frankfurter Allgemein Zeitung.

Rakitic kunnen we ook niet serieus nemen. Waarom kan je niet kritiek geven op je team? Met alle respect maar hij verkondigt nu onzin. Zo wordt je er niet beter van.. Geen goede mentaliteit als of er niks gebeurd is. We moesten deze wedstrijd verliezen, maar meneertje vindt dat niet zo. Rot mentaliteit.. Niks nieuws dit! Elke wedstrijd kan je fouten maken als je dat niet inziet dan wordt je er niet beter van. Dan kan hij beter vertrekken. Hij weet dondersgoed dat we een slechte wedstrijd hebben gespeeld. Suarez heeft gelukkig gezegd dat we een slechte wedstrijd hebben gespeeld en dat er geen communicatie was tussen de spelers. En Rakitic zegt dat we hun gedomineerd hebben... Rot op joh!

Hij is van alle kanten aangepakt maar heeft er geen klachten aan overgehouden.... dan hebben ze het dus op een nette manier gedaan.

Ik heb alleen de 2e helft gezien, maar ik vond Barca verre van Superieur. Grappig om dit te lezen. Geen enkele uitgespeelde kans gezien. Messi oogt ook nog steeds niet 100, waarom stel je hem op? Net als tegen Real. In de CL ga je hem harder nodig hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4907 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3523
3.Sevilla314
4.Getafe3010
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper160
F. de JongMiddenvelder161
PiquéVerdediger151
A. GriezmannAanvaller156
Sergi RobertoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3698 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 11 12 1 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona start in Reale Arena met De Jong én eindelijk herstelde back

Frenkie de Jong start zaterdag in het competitieduel tussen Real Sociedad en Barcelona. De Nederlander vormt in de Reale Arena, zoals de thuishaven van de Basken tegenwoordig heet, samen met Sergio...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 december
Zlatan Ibrahimovic keert niet terug bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren