Tadic onder de indruk: ‘Als de grote duels komen, dan staan zij er altijd’

Maandag, 11 februari 2019 om

Voor Dusan Tadic is de naderende ontmoeting van Ajax met Real Madrid bijzonder, omdat hij sinds zijn jeugd al een zwak heeft voor de Koninklijke. De Servische aanvaller weet dat de Amsterdammers tegen de regerend kampioen van Europa anders voor de dag moeten komen dan tegen sc Heerenveen, Feyenoord en Heracles Almelo.

“Als de grote duels komen, dan staan zij er altijd. Zo hebben ze de laatste vijf jaar maar liefst vier keer de Champions League gewonnen. Dat is toch bijna niet te geloven? Real is voor iedere wedstrijd favoriet. Tegen wie ze ook spelen. Alleen op bezoek bij Barcelona in grote vorm hebben ze misschien maar vijftig procent kans”, zegt Tadic in gesprek met ANP. Ajax wist na de winterstop voorlopig pas één keer te winnen in de Eredivisie: vorige week werd VVV-Venlo met 6-0 verslagen in de Johan Cruijff ArenA.

“Als we zo spelen als tegen Heerenveen, Feyenoord of Heracles, dan worden we keihard afgestraft. Maar we hebben dit seizoen tegen Bayern München en Benfica laten zien dat we wel als team kunnen aanvallen en verdedigen. Als we het niveau van die duels opnieuw halen, dan hebben we altijd een kans en kunnen we het ook Real lastig maken”, gaat de Serviër verder. Tadic was in de groepsfase van de Champions League goed voor vijf doelpunten, waarmee hij tot de meest productieve spelers van het miljardenbal behoort.

Alleen Robert Lewandowski en Lionel Messi scoorden tot dusver vaker in de Champions League. In de wedstrijden tegen Bayern München speelde Tadiic als een soort ‘valse spits’. Hij sluit niet uit dat hij tegen Real Madrid andermaal een dergelijke rol zal bekleden. “Dat zou weer een optie kunnen zijn. Ik speel waar de trainer mij nodig heeft”, besluit Tadic, die dit seizoen in alle competities reeds goed was voor 22 doelpunten en 13 assists in 35 wedstrijden.


Poll

Ajax - Real Madrid eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door sanderkoevoets)

Verschil in kwaliteit tussen real en ajax is zo ontzettend groot. Ben benieuwd wie vinicius en benzema moeten gaan afstoppen bijvoorbeeld.. verwacht woensdag een simpele 1-3 overwinning van Real, die waarschijnlijk op 75% spelen.

11 februari 2019 om 10:36

Het kwaliteitsverschil tussen Heracles en Ajax is ook heel groot. Als Ajax weer als team gaat aanvallen en verdedigen hebben ze genoeg talent binnen de selectie om iets leuks te doen. De vraag lijkt me meer of ten Hag het voor elkaar krijgt de groep te motiveren om echt voor elkaar te strijden.

11 februari 2019 om 10:38

De piek van Ajax is iets hoger dan het huidige dal van dit Madrid. Thuis hebben ze een kansje, zeker. Alles hangt van de eerste 20minuten af.

11 februari 2019 om 10:39

Real moet een slechte dag hebben en Ajax een goede. Ajax had tegen Heracles een slechte dag en Heracles weer een goede. Het gaat heel erg lastig voor Ajax worden

11 februari 2019 om 10:50

Tegen Bayern kwamen "we" ook snel op 1-0 achterstand. Dus de eerste 20 minuten hoeven niet ontzettend cruciaal te zijn.

Desalniettemin ben ik stukken minder optimistisch dan pak 'm beet 1,5 maand geleden. Natuurlijk hou je hoop en wil je dat Ajax zich laat meevoeren door de supporters, en dat ze opeens weer boven zichzelf uit kunnen stijgen. Toch is iedere Ajacied zich er heel goed van bewust dat het zeer waarschijnlijk een vrij onmogelijke opgave gaat worden.

11 februari 2019 om 11:06

Welk dal van Madrid?? Ze zitten totaal niet meer in een dal. Kijk jij wel wedstrijden? Of zeg je zo maar wat..

11 februari 2019 om 13:08

Real zal tot op het bot gemotiveerd zijn om een goede CL-prestatie neer te zetten. Iedereen (inclusief mijzelf) heeft ze afgeschreven na het vertrek van grote Ronnie en ze krijgen het voor elkaar om weer verdomd goed voetbal te spelen.

Na Barcelona - Madrid en Atletico - Madrid te hebben gekeken ben ik ontzettend onder de indruk, ze hebben enorme stappen gezet na de wedstrijden van december. Betis - Madrid was niet om aan te zien en Betis verdiende het om dat te winnen.

In de huidige vorm van Real kan Ajax niks beginnen, helaas.

11 februari 2019 om 10:51

Mocht real inderdaad met 1-3 winnen dan mag ik hopen dat we naar het afscheidsduel van ten hag hebben gekeken. Ik neem alvast witte zakdoekjes mee naar de arena, misschien dat marc wél gaat doen wat hij eigenlijk eind vorig seizoen al had moeten doen

11 februari 2019 om 11:08

Zo zo jij hebt wilde plannen..

11 februari 2019 om 11:08

Haha ik snap je punt en ben ook geen fan van Ten Hag, maar van Real verliezen zal niet doorslaggevend zijn voor het ontslag van de trainer. Het maakt in principe niet uit wie er voor de groep staat, Real is een klasse of 10 (?) beter.

11 februari 2019 om 12:12

Dat het nu even niet loopt, doet niet af aan dat voor de winterstop slechts in twee wedstrijden punten zijn verspeeld en voor het eerst sinds jaren de knock-outfase van de CL is behaald met goed spel. Dus om nu om een vertrek van Ten Hag te schreeuwen, vind ik niet terecht.

11 februari 2019 om 12:25

Dat is gewoon triest. EtH heeft het de eerste seizoenshelft fantastisch gedaan. Nu loopt het even niet en meteen ga je een witte zakdoek meenemen? Wat een onzin.

11 februari 2019 om 12:49

@ Kilum. Ten hag fantastisch gedaan? Hahaha laat me niet lachen. We hebben het fantastisch gedaan ONDANKS ten hag. Ik zie het hele seizoen al dingen die mij niet bekoren. Ten hag kan de spelers niet prikkelen dat is duidelijk, ook heeft hij duidelijk niet het juiste gezag en durft hij alleen spelers aan te pakken van wie die weet dat ze weinig tot geen onrust veroorzaken. Tadic en zijech zijn heilig. Neres laten banken na zn sterke wedstrijd in munchen is zoiets onbegrijpelijks en je mist diepte en snelheid. Dat hij dan de actie maakt waaruit nous scoort tegen benfica is niet dankzij ten hag maar ondanks ten hag, laat ie hem 5 min voor tijd pas invallen bijvoorbeeld. Zijech op rechtsbuiten zetten omdat hij op het middenveld veel ballen versprutst vind ik ook een stomme reden.. dus laat je hem op rechts balverlies lijden?! En mis je creativiteit op het middenveld. Je moet hem juist duidelijk maken dat hij NIET zoveel balverlies moet hebben ipv neres slachtofferen. En zo kan ik wel doorgaan met altijd schone opstellen en zijn onbegrijpelijke wisselbeleid. Ten hag out

11 februari 2019 om 14:06

Allemaal onderbuik gevoelens

11 februari 2019 om 11:53

Ik hoop dat Real inderdaad speelt op overschatting. Dan heeft Ajax wellicht nog mogelijkheden.

Ajax gaat 15v a 20 minuten blazen, voor Real zaak om te overleven, als Ajax dan scoort kunnen ze een resultaatje halen. ZO niet dan 0-1 , voor Madrid een prima uitslag, zullen zich daarna sparen voor oa Barcelona en de return.

Heracles kon na 9 verlies uit 11 pieken tegen Ajax, Utrecht had een waardeloze periode en stunt tegen PSV, zelfs Feyenoord won van Ajax, uitgerekend in één van de meest hopeloze seizoenen van de laatste paar jaar. Als Feyenoorder zeg ik het maar gewoon: hup Ajax, maak Nederland trots! (en verlies komend weekend weer )

11 februari 2019 om 11:43

Het sneue is dat Heracles enorm slecht gespeeld heeft zaterdag. Ze creëerde nauwelijks wat.

11 februari 2019 om 12:13

Hahahaha wedstrijd niet gezien?

11 februari 2019 om 12:21

Lol Heracles had na 20 minuten al 3-0 voor kunnen staan

11 februari 2019 om 12:32

houten030, kom op, ik weet dat je baalt van het verlies, maar geef ook gewoon de complimenten aan Heracles. Het leek serieus wel of Kuwas en co speelden alsof ze de wereldvoetballers waren. En ze presteerden op en top tegen een werkelijk machteloos Ajax. En nee, ze hebben niet enorm veel kansen gecreeerd, maar wel genoeg. En het knappe was, niet alleen door fouten van Ajax (wat ook mede door Heracles kwam), maar ook door echt goed spel. Dus alle complimenten aan Heracles en nu weer door naar woensdag de club aanmoedigen.

Zou hem voor straf op de bank zetten samen met De Jong en Blind. Tegen Heracles niet kunnen opladen getuigd van geen mentaliteit. Beter iemand er in zetten die wel 200% wil geven en niet denkt komt wel goed.

11 februari 2019 om 11:32

En dan voor zoveel geld gehaald. Vindt zijn rugnummer belangrijker dan het kampioenschap....

11 februari 2019 om 12:00

Gaan jullie nou echt de schuld op tadic leggen? Oh wat zijn we weer lachwekkend bezig. Misschien dat je eens naar ten hag kan kijken? Die zomaar neres bankt en met ziyech op de vleugel speelt? Die geen bezwaar maakt tegen de verkoop van wober waardoor ze vervolgens in de klassieker met magallan moeten spelen terwijl hij en de ligt niet op elkaar ingespeeld zijn. Misschien dat je ook nog naar overmars kan kijken die midden in het seizoen een transfer bekend maakt van een van de betere spelers van ajax??? Er zijn verschillende redenen waardoor het nu niet goed loopt. Tadic is daar niet een van.

11 februari 2019 om 12:05

Waar was Tadic tegen Psv,Feyenoord, VVV,Heerenveen en Heracles? Het eerste half uur tegen Heracles niet gezien net als tegen VVV en Feyenoord onzichtbaar geweest en de Ten Hag blijft volharden in het opstellen van Tadic. Ziyech kan prima op rechts maar liever Neres daar en Ziyech op links

11 februari 2019 om 14:07

Hahahaha wat een onzin. Waarom alleen tadic banken op basis van die wedstrijden? Waarom bank je dan niet gelijk het hele elftal? Of speelde tadic alleen tegen in al die wedstrijden?

Voor de winterstop zag ik reacties van mensen die dachten dat Ajax Real wel even zou inmaken. Dat was opportunistisch. Maar we moeten ook niet doen alsof Ajax na die paar verlies partijen in de competitie ineens kansloos is geworden. Ajax heeft nog steeds een reëele kans als ze met de juiste mentaliteit en scherpte het veld op stappen.

11 februari 2019 om 11:04

Haha ze hebben echt geen reeele kans hoor, misschien 10 procent. De zaken staan er totaal anders voor dan 2 maanden geleden. Toen had je een reeele kans! Nu heb je een Ajax die totaal niet vorm is waar Real dat wel is. Dat is precies het tegenovergestelde als 2 maanden geleden.

11 februari 2019 om 11:04

Dat valt toch wel mee? Het was op dat moment imo logisch dat de meeste Ajacieden en ook analisten blij waren met Real. Real was totaal niet in vorm en verloor ook gewoon van (ik dacht Eibar) met 3-0. Van alle ploegen die Ajax kon loten, was op dat moment Real een van de gunstigste. Echter heb ik toch amper gelezen dat we ze wel even zouden in maken en waren de meeste zich ervan bewust dat er nog een aantal maanden tussen zaten. Voetbal is gewoon een raar spelletje en de waan van de dag regeert. Ajax heeft pas 1 keer gewonnen na de winterstop en Real is in bloedvorm. Dan is het op dit moment niet heel gek om te denken dat Real een gemakkelijke avond gaat krijgen. De rollen zijn omgedraaid, dus zo reeel vind ik het niet.

Soms leek het wel eens dat Ajax een stuk gemotiveerder is voor de CL en daar beter hun best doen. Het voetbal lijkt weer ergens op bij Real dus ik gok op een kleine overwinning voor hun. We mogen niet onze kop laten hangen na deze beroerde weken. Kop ervoor en strijden zoals tegen Bayern!!

11 februari 2019 om 11:58

Dat is ook het enige wat ze kunnen doen, want zoals bijvoorbeeld tegen Bayern speelde je als club in vorm tegen een zoekende club uit vorm.
Nu zijn de zaken omgedraaid, maar net als Ajax kan Real zich overstijgen in Europese wedstrijden alleen is Real nu ook nog eens in vorm.
Ik voorspel dat Real Ajax kansloos laat voor de return, maar ik ben dan ook een waardeloze voorspeller

Neem daar een voorbeeld aan grote meneer

Goh, wie had dat verwacht. De beste club uit de historie staat er altijd en heeft topspelers.

Zelfs met Ajax in de vorm van een paar maanden geleden en Real uit vorm is het niet eens een zekerheidje om te roepen dat Ajax zou winnen. Een ploeg als Real met absolute topspelers op iedere positie kan je nooit uitsluiten van de winst.

Real heeft een betere speler op iedere positie. Vrij onrealistisch om in november/december te gaan roepen dat je Real in februari even gaat oprollen. Omdat het even slecht gaat met real in november betekent dat niet dat dat ook het geval zou zijn in februari. Ik begrijp die mensen die zo positief deden echt niet. Lijkt alsof heel Nederland oogkleppen op krijgt als Ajax een paar maanden heel goed speelt. Je hoorde zelfs mensen zonder enige ironie of sarcasme zeggen dat Ajax misschien zelfs de CL zou kunnen winnen.

11 februari 2019 om 14:49

Jij brengt selectief lezen wel naar een heel nieuw level hoor. Echt, haast niemand (op een paar gekkies na die je altijd en overal hebt) heeft geclaimd dat Ajax Real Madrid "even op ging rollen". Er werd toen gesproken van 1 van de best mogelijk lotingen, en dat was ook niet zo raar gezien de toenmalige vorm van Real Madrid en die van de 6 andere mogelijke opponenten. Maar goed, als je gewoon een beetje oplettend zou lezen, en niet de gekke uitschieters als waarheid aan zou nemen, zou je zien dat de meeste Ajacieden destijds al voorzichtig waren in hun uitspraken, en nu helemaal, gezien Real in vorm begint te geraken en Ajax juist in een dip zit. Over Champions League winst heb ik helemaal geen enkel weldenkend persoon zien spreken, ik weet niet met jij allemaal spreekt maar ik denk toch dat je zelf de plank misslaat to be fair..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

240 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 10 7 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren