De Ligt: ‘Ik kijk er wél tegen op als we zo spelen als tegen Heracles’

Maandag, 11 februari 2019 om

Ajax neemt het komende woensdag in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League op tegen Real Madrid. Met de 1-0 nederlaag tegen Heracles Almelo kenden de Amsterdammers een dramatische generale repetitie op de ontmoeting met de Koninklijke. Matthijs de Ligt benadrukt dat Ajax in het miljardenbal uit een ander vaatje zal moeten tappen.

“Ik kijk er niet tegen op. Dat zou gek zijn. Het moeten twee mooie wedstrijden worden. Maar ik kijk er wél tegen op als we zo spelen als tegen Heracles. Dan worden we afgeslacht. Als Ajax weggespeeld worden door Heracles. Dat is schandalig”, tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van de aanvoerder van Ajax. “Je kunt wel steeds bij elkaar gaan zitten praten, maar als het toch niet wordt uitgevoerd, heb je er niks aan. Natuurlijk corrigeren we elkaar, maar blijkbaar heeft het geen effect.”

“Als je zo'n wedstrijd speelt, waar met name in de eerste helft heel veel fout gaat, dan moet het in het veld weleens clashen tussen bepaalde spelers. Dat kan niet anders, want het loopt voor geen meter”, zegt Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal over Ajax. “Dat gebeurt niet en dat mis ik dan, want als het wel gebeurt, kan er iets in het elftal ontstaan. Als ze onder druk gezet worden, zie je dat ze voorin geen spelers met snelheid en diepte hebben.”

“Wat doen PSV, Feyenoord en Heracles tegen Ajax? Druk zetten. Iedereen die een beetje heeft opgelet, weet wat je moet doen om te winnen tegen Ajax. In dit geval valt de trainer alles te verwijten, want hij krijgt ook de pluimen op zijn hoed als het goed gaat. Dat hebben we voor de winterstop ook gedaan”, vult Arno Vermeulen aan. “Je kan een keer verliezen, met pech, blessures of de VAR. Maar niet zo. Hij zal in zijn handen moeten spugen en de boel een keer door de kleedkamer moeten sodemieteren. Dus: Tadic en Ziyech lekker eraf halen en niet laten spelen.”

“Ten Hag moet ook een keer kijken wat er met Frenkie de Jong aan de hand is. Sinds zijn transfer speelt hij echt helemaal niet goed. Weg met de heilige huisjes”, stelt Vermeulen. Van Hooijdonk vraagt of hij het voor zich ziet dat Ten Hag Ziyech en Tadic aanpakt. “Je móét ze wel keihard aanpakken, maar ik zie dat niet gebeuren.”


Poll

Ajax - Real Madrid eindigt in een ...


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door gerrald)

Wat mij betreft mogen de complimenten echt naar Heracles. Daarover zie je toch amper iets voorbij komen en dat vind ik jammer. Het gaat er alleen maar over dat Ajax zo slecht speelde etc. Natuurlijk is Ajax (geen arrogantie maar de waarheid) een stuk interessanter dan Heracles, maar Heracles speelde echt een super wedstrijd en dan mag dat vaker (middels interviews) aangehaald worden imo.

On: voor de spelers natuurlijk een geweldige wedstrijd, alleen zullen ze wel voor elke meter moeten knokken. Het lastige is dat je dit tegen een Real vanuit je intrinsieke motivatie waarschijnlijk standaard doet en tegen clubs uit de ED denk je op 80 procent nog wel te winnen. het is absoluut niet goed te praten, maar het is wel menselijk. Neemt niet weg dat het niet mag gebeuren en je gewoon voor paal staat wanneer je er uiteindelijk kansloos vanaf gaat.

11 februari 2019 om 09:25

Complimenten dat ze druk durfden te zetten, en geschiedenis leert dat Ajax daar altijd moeite mee heeft. Het was gewoon een optelsom van factoren waarom het zo'n dramatische pot was van Ajax. Normaal voetballen ze er prima er doorheen, maar door zoveel fouten speelde ze Heracles in de kaart. Ook het enige doelpunt was een blunder van jewelste, evenals de terugspeelbal met de pingel tot gevolg. Ajax kan heel goed voetballen, maar als dat een keertje niet lukt, hebben ze niet de inzet en body om een wedstrijd fysiek toch hun kant te doen kantelen.

11 februari 2019 om 09:36

Zouden de spelers echt (nog steeds) denken dat ze in de ed op 80% kunnen spelen? Zelfs na de 4-4 (Heerenveen), Dan het pak slaag, en na een overwinning gewoon weer op hun bek gaan tegen een goed georganiseerd en fel Heracles? Drie teams hebben overduidelijk de zwaktes van Ajax aangetoond. Waar is de vechtlust van Ajax? En dan heb ik nog niet eens wat geschreven over EtH, die heeft het lef niwt om een Tadich, Blind of Zyech te laten banken. Frenkie het 3e wereldwonder der voetballers eraf te halen als ie geen bal goed raakt.... maar goed. Real komt woensdag, als Ajax speelt zoals de laatste tijd word het een gigantisch pak slaag.

11 februari 2019 om 09:44

Misschien niet direct denken, maar er zal zeker een verschil zitten in motivatie tussen een wedstrijd tegen Real of Heracles. Het is niet professioneel en al helemaal niet goed, maar het is helaas gewoon menselijk al zullen sommige spelers en andere mensen dat ontkennen. En inderdaad, de vechtlust van Ajax is compleet weg en juist die vond ik voor de winterstop vaak nog erg goed. Dus hoe dat dan komt, geen idee? En nogmaals de complimenten moeten gewoon naar Heracles gaan en eerder naar Feyenoord en Heerenveen. En de keuzes van Ten Hag slaan helemaal nergens op. Daar ben ik het volledig met je eens.

11 februari 2019 om 10:03

Met je eens, ook dat Ajax logischerwijs interessanter is. Ach, het valt ook wel te begrijpen. Maar Heracles had een fijn weekje. Hoofdsponsor Asito met 10 jaar verlengd en wordt naamgever stadion (ook niet tegengekomen hier geloof ik) om vervolgens in de competitie met durf en inzet Ajax te overtroeven. Succes tegen Real, hoop dat Ajax wakker is geschud.

De grootste fout van Ajax is dat er verdedigend niet meer klopt is dat er weer voorzichtig terug wordt gegaan naar het controle voetbal van de Boer en dat is de makke , waarom rost die keeper niet eens gewoon die bal naar voren want opbouwen van achteruit lukt niet meer zoals voor de winterstop , maar nee hoor het oeverloze controle voetbal willen ze weer nou daar ga je geen kampioen mee worden want Heracles speelde inderdaad precies zo op een manier waarop je Ajax pijn doet en hielden het 90 minuten vol en hebben dik verdiend gewonnen mede doordat ook de zogenaamde vedettes weer eens niet thuis gaven .

Real ruikt al een tijdje ons bloed en zal niks van Ajax heel laten. Het is nog steeds ongeloofelijk hoe je zo dramatisch uit een winterstop kunt uitkomen terwijl je nog om alles speelt met zeer hoge kansen, hoe kun je nog de motivatie missen??

11 februari 2019 om 09:29

Teveel spelers zien Ajax als een tussenstation. Ook de pers werkt hier aan mee met het eeuwige gezeur over transfers.

11 februari 2019 om 09:29

Dat vind ik dus ook vreemd. Je speelt nog op drie fronten mee, speelt mooie wedstrijden tegen Real en doet nog volop mee voor de prijzen. Als topsporter moet dat fantastisch zijn en genoeg motivatie opleveren om in ieder geval vechtlust te tonen. Echter wordt het tegendeel bewezen en lijken de spelers er amper zin in te hebben. Wellicht zit een Frenkie al met zijn hoofd in de wolken en denk de Ligt alleen maar aan buitenlandse topclubs? Het zou allemaal mee kunnen spelen. De vorm is bij geen enkele speler meer te vinden helaas en dan is het nog belangrijker om inzet te tonen.

Iedereen reageert opeens overdreven op Ajax. Al die analytici die nu de mening hebben die hier van staan te kijken die hebben allemaal meegedaan aan de hype voor de winterstop. Toen was het werelds en nu is het opeens niets volgens hen. Ik schreef allang dat als het balbezit bij Ajax gebroken wordt dat ze zonder bal niet zo goed zijn en kwetsbaar. Dit heeft niets met mentaliteit of inzet te maken maar aan het type spelers wat er in het veld staat zonder diepgang. Mathijs de Ligt moet ook niet zo gespeeld paniekerig gaan doen maar vertrouwen uitstralen als aanvoerder. Ajax gaat mee in die crisisverhalen van de media en iedereen loopt te overdrijven dat het een schande is. Het is geen schande. Ajax kan gewoon uit bij Heracles verliezen. Maar ik heb al gezien dat heel veel spelers bij Ajax meegaan in de paniek die de media zaait. Dat geeft aan dat ze enorm onder druk staan en mentaal niet zo sterk zijn. Al ben ik het wel eens dat ten Hag niet ingrijpt. Hij had Blind en Tadic er allang naast moeten zetten. Het is echt schandelijk hoe zij lopen te voetballen in een wandeltempo. Dat doen ze ook als Ajax goed speelt. Maar als het tegenzit heb je er niets aan. Beiden verdienen meer dan 3 miljoen en denken het mannetje te zijn bij Ajax. Dit zijn de twee stoorzenders die moeten gaan banken.

Nou, dan kijk ik er ook tegenop Matthijs. Hoop dat de CL sfeer jullie weer terugkrijgt in de uitstekende vorm van voor de winterstop

Neres er sws in, beetje diepgang. Ziyech op 10 en Schone op het bankje.

Spelers zijn momenteel niet bereid om vuile meters te maken. Meters die je loopt voor een medespeler om voor die speler ruimte te maken en meters in verdedigende zin. Toen ik schreef dat Donny wel diepgang naar voren heeft, maar verdedigend erg traag naar achteren loopt, was dit voor velen niet waar. Nu kun je het zien, maar niet alleen bij Donny, ook Ziyech, Tadic, Mazzraoui en de Jong zijn niet meer bereid om verdedigende taken op zich te nemen. Bij balverlies blijven ze liggen of kijken ze onbegrijpelijk naar een scheidsrechter waarom het geen overtreding was. Dat is het verschil momenteel. Dat kan liggen aan het feit dat ze al veel wedstrijden hebben gespeeld en niet naar Amerika hadden moeten gaan maar juist rust hadden moeten krijgen of aan het feit dat iedereen speelt voor eigen succes om een goede transfer te kunnen maken. Wie het weet mag het zeggen, maar het loopt voor geen meter momenteel. De enige die er echt mee lijkt te zitten is de Ligt, maar die kan dat niet in zijn eentje oplossen. Eigenlijk hoop ik nu op een terugkeer van Veltman. Zal nooit een topper worden, maar geeft zich wel altijd voor 100% en weet tenminste wanneer er ook een keer gebikkeld moet worden. Poulsen was inderdaad ook zo iemand. Als het goed loopt hebben we een fantastiche selectie met prachtig mooi voetbal, maar de ondergrens ligt wel heel diep momenteel.

De Ligt moet ook geen aanvoerder zijn. Hij is veel te jong voor deze taak. Zegt ook dingen naar buiten toe die niet goed zijn voor het team. Dat moet je intern houden.
Geef de aanvoerdersband aan Blind.

11 februari 2019 om 12:52

Geef hem dan eerder aan Tagliafico lijkt mij. Een speler die altijd 100% geeft. Die kan je toch veel beter belonen dan een nonchalante Daley Blind.

11 februari 2019 om 12:56

Blind moet op het middenveld spelen. Daar is hij veel beter dan als cv.
Is ook belangrijk dat de aanvoerder Nederlands kan, een vaste basisplek heeft en ervaren is.

Iedere wedstrijd is een wedstrijd op zich. We kunnen er met zijn allen zo'n groot drama van maken maar Ajax kan zo tegen Real een veel betere wedstrijd op de mat leggen. Bijna iedereen beschuldigt vaak de media van het veroorzaken van onrust binnen Ajax. Maar als de mensen er zelf nou eens geen aandacht aan geven, dan stopt de media ook gauw genoeg. Zolang de mensen het spelletje van de media meespelen, dan blijft de media dat spelletje spelen.

Zolang het goed gaat bij Ajax heeft de media gelijk, maar owee als het ff niet loopt bij de beste club van Nederland ; dan heeft iedereen het gedaan, Frenkie word een grote ? Wacht maar af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

96 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 2 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Real Madrid is dicht bij de komst van Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren