Waterreus: ‘Mijn advies aan Ten Hag en co: houd ook dan alsjeblieft je mond’

Maandag, 11 februari 2019 om

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin liet zich afgelopen week kritisch uit over een groot deel van de trainers in de Champions League, onder wie Erik ten Hag. Elf van de zestien oefenmeester van de clubs die nog in het miljardenbal zitten, lieten een bijeenkomst over de VAR schieten. Ronald Waterreus noemt het in zijn column in de Limburger ‘dieptriest’ dat zoveel trainers afwezig waren.

Slechts vijf trainers waren wél aanwezig bij de bijeenkomst van de UEFA. “Van Juventus, Paris St-Germain, Olympique Lyon, AS Roma en Schalke 04. De rest, onder wie Erik ten Hag van Ajax, bleef weg”, stelt Waterreus. Ten Hag stuurde zijn assistent Aron Winter naar de bijeenkomst en liet weten dat zijn prioriteit bij het team ligt. “Feitelijk is het natuurlijk dieptriest.”

“De Champions League staat voor de grootste verandering ooit, coaches krijgen de gelegenheid om daarover geïnformeerd te worden en zelfs suggesties te doen voor een zo rimpelloos mogelijke introductie. En wat doen ze? Het gros laat verstek gaan. Ik vind dat heel kwalijk. Juist omdat er zoveel te bespreken valt”, zo gaat de oud-doelman verder. Hij stelt dat de meeste trainers in de Champions League helemaal niet zitten te wachten op de introductie van de VAR.

“Trainers van topclubs koesteren liever de 'oude' situatie, waarin ze doorgaans voordeel van de twijfel krijgen van scheidsrechters”, concludeert Waterreus. De VAR doet in de achtste finales zijn intrede in de Champions League. Ajax neemt het komende week in het miljardenbal in eigen stadion op tegen Real Madrid. “Mijn advies aan Ten Hag en co: houd ook dan alsjeblieft je mond. Simpelweg omdat je het recht van spreken hebt verspeeld.”Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door rubje)

Ben blij dat de VAR zn intrede doet in de CL, had jaren geleden al moeten gebeuren, dan waren er zeker 2 andere winnaars geweest.

11 februari 2019 om 08:29

Wellicht. Maar dat de VAR niet zaligmakend is hebben we ook dit weekend weer gezien.

11 februari 2019 om 08:33

Ook geheel mee eens, maar ben er toch blij mee. Zowel op Nationaal, Internationaal en de CL. Nog een jaar, misschien 2 en dan loopt het allemaal soepel. De kinderziektes moeten eruit gehaald worden.

11 februari 2019 om 08:40

"maar dat de VAR niet zaligmakend is hebben we ook dit weekend weer gezien."

Als je het hebt over Utrecht - Psv: daar viel de VAR weinig te verwijten, daar was het probleem een scheidsrechter die te eigenwijs was om te luisteren naar de Var.

11 februari 2019 om 08:43

Ik ben er opzich ook blij mee, hoe meer juiste beslissingen hoe beter. Maar zeker nog aanpassingen nodig. Sommige keuzes snap ik ook niet. Waarom een scheidsrechter in een vol stadion naar een schermpje laten turen terwijl er 50 duizend man over zijn schouder "meekijken". Je kan dan toch ook niet altijd dr juiste keuze verwachten. Laat die eindbeslissing van de scheids lekker varen en laat de scheidsrechters die de beelden hebben lekker de laatste call maken.

11 februari 2019 om 08:44

Klopt Cabinessence, het gaat dan ook meer over de implementatie dan over de techniek erachter. Sluit ook aan bij wat ik hierboven zeg.

11 februari 2019 om 09:38

Wat had je verwacht dan?
Als iemand het geen penalty vind dan vind hij het geen penalty.
Kun je er over door blijven zeuren maar hij vind het gewoon geen penalty.
Zolang het niet door robots word gedaan zal je willekeur blijven houden.
Was voor de var ook al zo dus nu ook.
En jou of mijn mening of die van de scheidsrechtersbaas doen er niet toe.

11 februari 2019 om 10:15

Klopt, maar zullen we dan wel de mening nemen van diegene die er het beste zicht op heeft? Of zullen we Stevie Wonder nemen? Die er misschien ook erl een mening over. Tuurlijk doet het er wel toe wiens mening het is.

Ik denk dat mannen als Guardiola, Valverde, Simeone en Klopp nu al wakker liggen dat deze nitwit het schandalig vind dat ze er niet bij zijn. Het is toch volkomen logisch dat je focus op je team ligt, al had Ten Hag gezien de resultaten nu rustig kunnen gaan

11 februari 2019 om 08:42

Bovendien is deze sessie georganiseerd VOORAL voor landen die de VAR nog niet gebruiken. In Nederland en Spanje wordt dit al gebruikt en is er dus weinig nieuws onder de zon.

11 februari 2019 om 09:01

Maar juist deze mensen hebben dus ervaring met de VAR en kunnen dus bruikbaar zijn bij de introductie.

11 februari 2019 om 09:38

Bovendien is het sturen van je assistent toch helemaal niet raar. Die vertrouw je voor 100 procent en vind je capabel genoeg, anders was je zelf gegaan. Bovendien zou Waterreus waarschijnlijk gezegd hebben als Ten Hag wel was gegaan, dat dat onzinnig zou zijn en waarom ie in zo'n belangrijke fase van het seizoen (waarin het niet goed gaat met zijn team), naar zo'n nutteloze bijeenkomst gaat van de UEFA (waar je toch nul inbreng hebt) over de VAR, waar je al een half jaar mee voetbalt. Pffffffffff

11 februari 2019 om 10:29

Ach ja, Waterreusje. Als ipv Ten Hag z'n hol-maatje Van Bommel hier voor was uitgenodigd en die uitnodiging had afgeslagen, had Waterreus de mondvol gehad over hoe de Uefa dít ook kon verzinnen, op déze fase van de diverse competities en dat Van Bommel het gróótste gelijk van de wereld had om daar niet naar toe te gaan.

11 februari 2019 om 11:02

Waarom zouden ze daar wakker van liggen? Waterreus zegt hier helemaal niks geks. Ook ik vind het schandalig dat Ten Hag er niet geweest is. Hoe denk je dat het overkomt, als je iets organiseert voor de trainers, Maar er komt niemand? En zoals Waterreus terecht opmerkt, straks niet meer praten he, dan had je maar bij de informatie avond moeten zijn.

11 februari 2019 om 11:35

Erik ten Hag heeft wel een trainer gestuurd, zijn assisten trainer of denk jij dat assistent hier de koffiejuffrouw betekent?

Ajax speelde die dag een oefenwedstrijd. Lijkt me wel zo professioneel voor een trainer om dat voorrang te geven. Maar goed, je mond open trekken is makkelijker dan de feiten op een rijtje zetten...

11 februari 2019 om 09:41

Oh ja, dat was ik nog vergeten. Ben echt benieuwd waarom columnisten/analisten zoveel onzin verkondigen. Omdat ze iets moeten schrijven?! Omdat ze iets moeten zeggen?! Ze zeggen zo snel ieta ongefundeerds, staat de druk er zo hoog op bij deze mensen?!

11 februari 2019 om 09:51

Liverpool speelde die dag zelfs een competitiewedstrijd.

Ik ben het niet vaak eens met Waterreus, maar hier kan ik me wel in vinden. Het is duidelijk dat de VAR nog niet helemaal waterdicht is en dat er nog veel ruimte is voor verbetering. Als je deze kansen dan niet aangrijpt, moet je er ook niet over gaan zeiken. Btw wel een stom moment om de VAR te introduceren. Wacht dan gewoon tot het volgende seizoen.

''ten Hag stuurde zijn assistent Aron Winter naar de bijeenkomst en liet weten dat zijn prioriteit bij het team ligt.''

Dat weet Ten Hag dat goed te verbloemen met zijn vreemde keuzes..

11 februari 2019 om 08:36

Dat een trainer in deze periode van het seizoen andere prioriteiten heeft lijkt me niet vreemd. Buiten dat, iemand anders kan als afgevaardigde van de club toch evenveel inbreng hebben. Dat hoeft niet persé de trainer te zijn.

11 februari 2019 om 08:42

Zeker en daar heb je een goed punt, alleen duurt een bijeenkomst toch niet dusdanig lang dat het team daar schade aan zal ondervinden? Ik vind dat je als trainer bepaalde verantwoordelijkheden hebt die je hoort te nemen en als de Uefa hem hiervoor uitnodigt, ga je daar even naar toe.

11 februari 2019 om 12:17

Hij speelde een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Lijkt me belangrijker zeker nu het wedstrijd niveau zo laag ligt.

Ik vind het eerder kwalijk dat de Uefa midden in het seizoen besluit de VAR te introduceren en niet gewoon wacht tot volgend jaar. Waren in de groepsfase voldoende discutabele momenten die een VAR opgelost had kunnen hebben, hoe verkoop je dat dan als Uefa...?

Dit is zeiken om het zeiken van Waterreus. Je assistent sturen is toch ook prima? Die kan toch gewoon aantekeningen maken en aan je doorgeven?

Natuurlijk, het duurde even maar daar is Waterreus weer met zijn zogenaamd heel stellige mening. Ik proef bij veel van dit soort uitingen van zijn kant een soort geldingsdrag om zijn mening te uiten die op een of andere manier zelden tot nooit overtuigend overkomt.

In Nederland zijn we inmiddels bekend met de Var. Sterker nog, het gaat tegenwoordig wekelijks meer over de VAR dan over het voetbal in het algemeen. De werkwijze ten aanzien van deze VAR zal overeenkomen in de CL, weinig nieuws onder de zon dus. Ook in de CL zal de VAR naar mijn verwachting bij elke speelronde voor de nodige discussies zorgen. Als Ten Hag besluit zijn assistent te sturen zodat hij zich op het eerste elftal kan richten begrijp ik dat volledig. Misschien zou Waterreus daar ook oog voor moeten hebben, maar die besluit lekker te roeptoeteren in De Limburger.

11 februari 2019 om 09:46

ach die Waterreus wordt toch door niemand serieus genomen die roeptoetert maar wat , ten Hag stuurde Winter er naar toe alsof dat iemand die dat niet zou kunnen , maar zijn column moet ook vol en daar staat doorgaans allemaal onzin in .

Mijn advies aan Ronald is om eerst de feiten te bekijken alvorens hij zichzelf (wederom) compleet belachelijk maakt. Er is namens Ajax iemand aanwezig die het volste vertrouwen geniet, daarnaast heeft een coach ook andere zaken aan zijn hoofd namelijk de selectie, wedstrijden etc. Volkomen normaal, zoals blijkbaar meerdere trainers gedacht hebben. Dan zou je het recht verspelen? Houdt Ronald nu ook zijn grote mond? Hij verspeelt het recht met stupide ongefundeerde prietpraat.

Kijk Ronald, als manager is het niet nodig om overal zelf bij te zijn maar het is van belang om je door je assitenten goed telaten informeren.

Dit is weer eens makkelijk bashen op Ajax/ten Hag. Waarom moet perse de hoofdtrainer aanwezig zijn? Een assistent kan toch ook heel duidelijk informatie inwinnen en delen over hoe het tot nu toe in Nederland is gegaan? Aron Winter is niet een of andere onbenul die er niks van weet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

22 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Real Madrid is dicht bij de komst van Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren