‘Uiteindelijk sta ik hier dan toch met een Feyenoord-shirt, ik ben zeer trots’

Maandag, 11 februari 2019 om

Cuco Martina zag zaterdagavond via een lange omweg zijn Feyenoord-droom in vervulling gaan. De 29-jarige van Everton gehuurde verdediger maakte in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (4-0) zijn debuut in het hoogste keurkorps van Feyenoord, in De Kuip. Martina behoorde vijf jaar tot de jeugdopleiding van de Rotterdamse club, maar als eerstejaars A-junior strandde zijn ambitie om door te breken en vertrok hij op zeventienjarige leeftijd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door sirius)
11 februari 2019 om 12:28

Martina is niet heel wendbaar en voetbaltechnisch is het hooguit redelijk. Echter is hij fysiek prima en met z'n handelingssnelheid is ook niets mis. Dan kom je in de Premier League al snel mee als verdediger. Zelfs Mitchell Dijks deed het best behoorlijk bij Norwich toen hij verhuurd werd.

Misschien ben ik wel tactisch dom maar waarom speelde hij afgelopen weekend centraal en St Juste back. Draai het gewoon om St Juste centraal is heerlijk snel en Martina als back is redelijk. Nieuwkoop mag van mij vertrekken alhoewel hij in de jeugd op het middenveld uitblinker was. Misschien iets voor de volgende trainer.

11 februari 2019 om 10:53

Wellicht omdat Gio niet 2 wijzigingen door wilde voeren. Daarnaast is Martina iets 'soberder' als centrale verdediger. Stjuste is juist vrij druistig gebleken tot nu toe en kan zn energie en techniek goed kwijt aan de zijkant.

11 februari 2019 om 11:09

Precies, St. Juste heeft veel meer drive naar voren en de snelheid om de flank helemaal te bespelen. Niet voor niets werd hij een aantal keer weggestoken door Berghuis. Martina is ook snel zat voor een centrale verdediger en opbouwend vooralsnog meer dan prima.

11 februari 2019 om 11:28

@mgmv: dat moet voor Berghuis ook lekker voetballen zijn. Met zo'n kilometervreter achter je die 90 minuten lang mee naar voren dendert om gaten voor je te trekken.
Als we dat op links met Haps nou ook hadden, was het voor Larsson (relatief gezien) makkelijker voetballen. Maar Malacia en Verdonck kunnen dat nu eenmaal minder, waardoor Larsson meer dan Berghuis op een eiland staat.
Wat me wel bevalt, is dat vpersie in de breedte beter aanspeelbaar is. In de eerste maanden vh seizoen week hij veel uit naar rechts voor de combinatie met Berghuis. Larsson stond er alleen voor. Nu zie ik dat Larsson vaker de bal in het centrum kwijt kan, dat is een positieve ontwikkeling.

St.Juste is het ook gewoon net niet dus liever als back dan als cv.. Cuco is veel meer ervaren, straalde rust uit en doet dit hopelijk ook tegen betere tegenstanders. Afwachten en maar hopen dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

135 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 juli
Borussia Dortmund komt binnenkort met groot nieuws. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren