Kleedkamerpact Ajax is ‘opgeblazen’: ‘Frenkie de Jong krijgt plots maniertjes'

Maandag, 11 februari 2019 om

Ajax verspeelde zaterdagavond ook uit tegen Heracles Almelo (1-0) dure punten in de strijd om de landstitel. In de optiek van Valentijn Driessen werden de Almeloërs onderschat door Erik ten Hag en bleken dat dure inschattingsfouten, zoals eerder het verspelen van twee punten thuis tegen Heracles door vier basisspelers te sparen. De chef voetbal van De Telegraaf stelt dat de oefenmeester van de Amsterdamse club zijn spelers zelfs overschat heeft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

157 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik geloof helemaal niks meer van Valentijn Driessen. Ben zelf voor PSV maar hoop dat Ajax hier snel uitkomt alleen maar beter voor NL voetbal.

11 februari 2019 om 06:54

Ik zou zó ghostwriter kunnen worden voor Driessen. Zo voorspelbaar wat er op maandag in zijn column staat.

11 februari 2019 om 08:19

Inderdaad! Maar Driessen heeft zeer goede punten. Zo ook een beetje zacht gesproken door de Ligt dat het enigzins waar is. Ajacieden roepen allemaal dat alles wat hij schrijft onzin is. Maar kijk maar eens goed naar het elftal, dw speelwijze, de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan is verdwenen. Dat betekent dat er geen leiders zijn en schoppen onder de lamme houding van medespelers hun reet te plaatsen. Maar gied, jullie zien het anders. Succes tegen Real, met het verdere verloop van de competitie. Tegenstanders weten de zwakte van dit Ajax.

11 februari 2019 om 09:20

FR_JC, je zegt: 'Ajacieden roepen allemaal dat alles wat hij schrijft onzin is. Maar kijk maar eens goed naar het elftal, dw speelwijze, de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan is verdwenen. Dat betekent dat er geen leiders zijn en schoppen onder de lamme houding van medespelers hun reet te plaatsen. Maar gied, jullie zien het anders'. Heb het idee dat je het onjuist aan het generaliseren bent. Ik denk juist dat dat iedereen wel kan zeggen wat Driessen schrijft (of het allemaal waar is, is een tweede), in ieder geval had ik dit voor kunnen kauwen. Het is gewoon heel voorspelbaar. En Ajacieden zien echt wel wat er gaande is. Dat niemand het oppakt en er geen leiders opstaan a la Poulsen ooit. Ze zijn juist de eersten die het meest kritisch zijn. Dus zien ze het juist niet anders. Alleen worden ze moe (en ik ook) van dat eeuwige gez..k van Driessen, open deuren intrappen en vooral dingen vertellen en opblazen alsof ze waar zijn, maar waar geen enkele bronvermelding of quote bij zit, waardoor je enorm gaat twijfelen aan het waarheidsgehalte van zijn verhaal. En dat is heel triest. Misschien wel het ergste dat een journalist kan overkomen. En als laatste: ook als het goed gaat met Ajax hebben heel veel mensen kritiek op Driessen. Net als nu. Ajacied of niet. Als makkelijk voorbeeld zie je bovenaan de eerste post van Bergy, een PSV'er.

11 februari 2019 om 10:14

Formus

"alleen worden ze moe (en ik ook) van dat eeuwige gez..k van Driessen, open deuren intrappen en vooral dingen vertellen en opblazen alsof ze waar zijn, maar waar geen enkele bronvermelding of quote bij zit, waardoor je enorm gaat twijfelen aan het waarheidsgehalte van zijn verhaal. En dat is heel triest. Misschien wel het ergste dat een journalist kan overkomen."

Dat Driessen zijn stukjes zwaar aanzet en prikkelend schrijft, daarin heb je natuurlijk een goed punt. Is dat raar? De Telegraaf is de krant van 'wakker Nederland'. Een eufemisme voor 'de gewone man'. Die mensen lezen geen semi wetenschappelijke en uitvoerige artikelen over wereldzaken, die mensen lezen alleen hapklare brokken die bij voorkeur voorzien zijn van schreeuwende koppen. Zo staat in De Telegraaf nooit 'verdachte van ernstig misdrijf in voorlopige hechtenis' maar altijd 'laffe (mocro) crimineel moet brommen'. Ook staat er nooit 'kabinet voert noodzakelijke wetgeving door' maar 'rutten melkt de burger uit'. En exact zo gebeurt dat als het om Ajax gaat. Gek genoeg trouwens altijd de huiskrant van Ajax geweest, ironosch genoeg een reden waar Ajax haar roem en faam (mede!) te danken heeft. Dat De Telegraaf door Ajax (of door Ten Hag of Overmars of Sar) zou zijn afgesneden van haar nieuwsgaring is nonsens. Niet alleen is De Telegraaf de officiele mediapartner van Ajax, daarnaast kunnen Overmars en Sar roepen wat ze willen, De Telegraaf heeft gewoon nog steeds uitstekende bronnen binnen Ajax en dus hebben ze nog steeds enorm veel inside informatie en tips. Dat ze 'gefrustreerd zijn omdat ze geen nieuws meer krijgen' is lariekoek. Driessen weet vaak eerder wat er speelt binnen Ajax dan Overmars.

Dus ja, Driessen zet het dik aan, maar dat is puur het gevolg van het feit dat iedere succesvolle krant de toon aan slaat van haar lezerspubliek. Oftewel, je krijgt al lezers waar je om vraagt!

Maar ook al is de toon van Driessen populistisch en schreeuwend, en ook al ontkennen hele volksstammen alles, uiteraard heeft Driessen het hier gewoon over dingen die gewoon waar zijn. Kennelijk willen veel mensen het liever niet horen, maar als Driessen deze dingen niet rechtstreeks van zijn bronnen heeft gaat hij ze echt niet opschrijven. Er leeft wel degelijk van alles binnen de groep, zoals er ook echt wel iets speelt tussen de groep en Ten Hag. Dan kun je Driessen verketteren en roepen dat hij liegt, maar zo simpel is dat natuurlijk niet. Driessen is niet gek. Die weet ook wel dat hij grote problemen krijgt als hij dingen gaat verzinnen. En uiteraard zijn sommig conclusies die hij trekt op basis van die correcte informatie soms wat ver gezocht, zoals over die 'maniertjes' van Frenkie de Jong. Net zoals hij ook aan scorebord journalistiek doet. Maar zeg eens eerlijk, daar doen wij als volgers en fans zelf toch ook standaard aan mee? Je hoeft hier op VZ maar een topic open te klikken en mensen doen exact hetzelfde! Waarom dan verontwaardiging veinzen als Driessen dat doet? Neh, Driessen heeft gewoon een aantal inconvenient truths bloot gelegd over de interne verhoudingen bij Ajax. En die dingen spelen nu eenmaal geen rol zolang de resultaten goed zijn. Maar zodra het even tegen zit, ja dan krijg je dit. Bij PSV is dat natuurlijk niet anders, zij het in een iets mindere mate. Maar ook daar spelen intern dingen, die vanwege het feit dat PSV bovenaan staat nu niet naar buiten komen. Maar dacht jij werkelijk dat bij PSV alles pais en vree is en iedereen vriendjes is met elkaar? Welnee! Als Ajax kampioen wordt dit jaar, en dat is nog steeds heel goed mogelijk, kun jij de klok erop gelijk zetten dat ook in De Telegraaf grote verhalen gaan verschijnen over wat er allemaal mis zit binnen PSV en wat daar allemaal voor ellende speelt. Heel simpel.

En tenslotte, dat Driesen niet aan bronvermelding doet dat is ook heel simpel te begrijpen. Als hij dat zou doen, dan is de bewuste persoon binnen een dag ontslagen. Of dacht jij dat een Richard Witschge (ik noem maar even een naam, geen idee of hij een bron is of niet, even puur voor het voorbeeld) dan nog gehandhaafd wordt als die als bron genoemd wordt? Maar dat zijn we de mensen die een lijntje hebben met Driessen en die dit soort dingen naar buiten brengen. Tuurlijk is het frustrerend, maar zo werkt journalistiek nu eenmaal.

Dus Driessen blaast geen dingen op 'alsof ze waar zijn', hij blaast dingen op die wel degelijk waar zijn.11 februari 2019 om 10:15

@fr_jc

Quote: "inderdaad! Maar Driessen heeft zeer goede punten. Zo ook een beetje zacht gesproken door de Ligt dat het enigzins waar is. Ajacieden roepen allemaal dat alles wat hij schrijft onzin is. Maar kijk maar eens goed naar het elftal, dw speelwijze, de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan is verdwenen. Dat betekent dat er geen leiders zijn en schoppen onder de lamme houding van medespelers hun reet te plaatsen. Maar gied, jullie zien het anders. Succes tegen Real, met het verdere verloop van de competitie. Tegenstanders weten de zwakte van dit Ajax".

Hij heeft helemaal geen goede punten, maar hij maakt gewoon gebruik van de situatie die is ontstaan om iets waar hij voor de winterstop al continu mee bezig was, te intensiveren: Het omzagen van de stoelpoten van Ten Hag. Het elftal is op een enkele speler na, exact gelijk aan dat van voor de winterstop en datzelfde geldt voor de technische staf. En dat zouden dezelfde spelers die voor de winterstop bereid waren om zichzelf voor hun medespelers en coaches weg te cijferen, diezelfde mensen na de winterstop het licht in de ogen niet eens meer gunnen? Ongeloofwaardiger kan bijna niet. Er is helemaal geen pact zoals Driessen beweert, dat is er alleen maar in zijn fantasie en dat is er alleen maar gecreeerd om Ten Hag mee onderuit te kunnen halen. Met exacte dezelfde argumenten werd ook geprobeerd om Peter Bosz uit het zadel te wippen. En nog eerder Van Gaal. Er is dus helemaal niets nieuws onder de zon. Dit soort praktijken zijn inmiddels het handelsmerk van de T. en door de “journalisten” die daar in dienst zijn, tot een ware kunst verheven. Elke twijfel die daarover was, kan worden weggenomen door het feit dat de T. Ten Hag geen ook enkel krediet gunde toen het nog wel heel erg goed ging. Integendeel ook toen werd er al met een een kettingzaag aan zijn stoelpoten gezaagd.

Bovendien zag je ook voor de winterstop al in bepaalde wedstrijden dat Ajax in de competitie niet kon opbrengen wat het in de CL wel kan. Onder andere De Ligt heeft dat niet alleen openlijk toegegeven, maar dat zelfs als 1 van de redenen aangevoerd waarom hij weg wil. Om iedere wedstrijd uitgedaagd te worden, kennelijk lukt dat niet meer in de competitie en het kunstgras in bepaalde stadions zal daar ook een rol in spelen. Ajax kan heel goed voetballen, maar als er iets duidelijk is geworden, is het dat het team niet zo sterk is als veel supporters denken en geen wedstrijden kan winnen met de handrem er op. En in de competitie spelen ze vaak met de handrem er op en waar dat op basis van de individuele kwaliteiten voor de winterstop op de wedstrijd tegen PSV na, zonder grote gevolgen is gebleven, krijgt men daar nu de rekening voor gepresenteerd. Het is kennelijk heel moeilijk voor opportunisten om met menselijke tekortkomingen, die aan het falen van Ajax ten grondslag liggen, om te gaan. Kennelijk hebben dergelijke mensen perse een zondebok nodig om daar de schuld van te geven en de rekening te presenteren voor het feit dat ze worden teleurgesteld. En ook dat is een menselijke tekortkoming, maar de fouten van een ander zie je nu eenmaal eerder dan die van een ander. De spelers zijn zelf ook helemaal in de war van wat hem op dit moment overkomt en weten duidelijk niet waar het aan schort. Daaruit blijkt genoegzaam dat dat niets te maken heeft met “maniertjes” of naast de schoenen lopen, maar dat ze op dit moment gewoon niet beter kunnen. Het beste wat ze kunnen doen, is de schouders er onder te zetten, maar het is nog maar de vraag of ze daarvoor voldoende karakter hebben en mentaal toe in staan zijn. De meesten van hen zijn typische Ajax spelers, die allemaal goed kunnen voetballen, maar niet altijd voldoende karakter hebben om met tegenslag om te gaan. Dat kan je volgens mij ook niet leren, maar moet in je genen zitten en heeft ook vaak te maken met je afkomst.

Ajax had in 2003 ook een selectie die uit de voegen barstte van het talent, maar met alfamannetjes als Chivu, Zlatan, Mido en noem ze allemaal maar op, zat het in dat team ook met het karakter goed. Daardoor vloog er wel eens een schaar door de kleedkamer, maar daar stond tegenover dat er wel werd geleverd en het team zelden tot nooit door de ondergrens zakte. En dat is bij het huidige elftal duidelijk niet het geval. Voordeel is dat een flink aantal van de spelers de club na dit seizoen zal gaan verlaten en waar dat eerst als een nadeel werd gezien, kan de Ajax supporter daar nu misschien wel moed uit putten om dat met het vele geld dat de vertrekkers zullen opleveren, wellicht ook op karakter kan worden ingekocht.

11 februari 2019 om 10:31

@formus

Ik weet wat ik geschreven heb Maar kom op nou, over generaliseren gesproken, dit doe jij nu ook om mijn reactie dat ik zeg dat er waarheden in zitten wat Driessen stelt. Natuurlijk is het ook open deuren intrappen wat hij doet, of wat ik doe zelfs, dat Ajacieden dit ook zo zien. Waarom is het dan zo dat 90% vd Ajacieden op maandag morgen fel van leer trekken op Driessen. "dat het allemaal maar kletspraat van hem is?"

Natuurlijk kan Driessen geen bronvermeldingen plaatsen, zelfs al zou hij ze wel hebben. Dat zou betekenen dat er dan een heleboel heibel ontstaat intern Ajax, of denk jij van niet? Persoonlijk ben ik van mening dat Driessen heel veel weet heeft van Ajax, zo ook intern. (dat denk ik, zeker weten niet uiteraard)

Zelfs al zou Driessen het allemaal uit zijn grote duim zuigen is het duidelijk dat hij op punten gelijk heeft, maar dat de meeste hier op VZ de tendens is "driessen halt alles uit de kast om Ajax op de bek te zien gaan".

Dan even over het open deuren intrappen: Ja, dat doet hij, echter komt dan als eerste dat het niet waar is. Hoezo niet waar vraag ik me dan af? Die open deuren is dan toch (ook) de waarheid. Alleen omdat het van Driessen afkomstig is moeten we meteen doen dat het lulkoek is? Komt ongeveer op hetzelfde neer als dat Willem iets over Ajax 'durft' te schrijven.

Ik zie gewoon in Ajax momenteel een stuurloos schip waarbij er een paar kapiteins op moeten staan en het roer gaan overnemen, ongeacht wie dat zijn. En nee, dit is niet Eth, die durft niet, dat heeft hij reeds bewezen de laatste 4 wedstrijden.

11 februari 2019 om 10:33

@ Kante,

''driessen weet vaak eerder wat er speelt binnen Ajax dan Overmars''

Hahahhaha, yeah sure.

En dat Driessen bronnen heeft dat is wel duidelijk, echter wil dat nog niet zeggen dat alles wat hij schrijft waar is. Vaak is 50% op waarheid berust en de overige 50% is zijn ''waarheid''. Alleen al het afgelopen jaar kan je tig voorbeelden uit zijn stukjes halen die achteraf gezien niet waar bleken en waar die zelf op terug is gekomen.

11 februari 2019 om 11:02

Uiteraard heeft Diessen het hier over dingen die waar zijn? Dat is me nogal wat Kante. Heb jij bewijs voor het spelerspact tegen ten Hag, of dat Mathijs de Ligt jaloers is op Frenkie? Ik vind het nogal wat om het voor waar aan te nemen, puur omdat de sportieve prestaties tegengevallen.

11 februari 2019 om 11:33

Het probleem is juist dat veel fans de terechte kritiek van Driessen wegwuiven als onzin. Terwijl hij gewoon argumenten aangeeft die daadwerkelijk kloppen. Lijkt wel of veel fans blind zijn voor de problemen bij Ajax.

11 februari 2019 om 11:39

Kante, wij zullen het nooit eens zijn over Driessen. We hebben al vaaker discussies gehad over de ongenuanceerdheid van zijn uitspraken. Ik sta er totaaal niet achter. Tuurlijk, waar rook is, is vuur. Maar dat weet iedere persoon. Maar wat Driessen doet, is puur altijd het vuurtje opstoken. Met overdrijvingen en, naar alle waarschijnlijkheid, onwaarheden. Je kan echt niet zomaar dingen schrijven, zonder te vermelden hoe je er bij komt. Journalistiek totaal onjuist. Dan kan je namelijk niet beoordelen of het waar is. En dat is wat jij nu helaas wel doet: "....uiteraard heeft Driessen het hier gewoon over dingen die gewoon waar zijn". Dat is dus zijn bedoeling, dat mensen hem gaan geloven. Dat levert hits en stijgende verkoopcijfers op. Ook hits voor VZ, daarom plaatsen ze het hier graag. En ja, ik doe er hier ook aan mee, maar vooral ook om het verhaal van Driessen in een ander perspectief te plaatsen. Bronvermelding is een van de bases van de journalistiek. Anders blijft het te betwisten of het waar is of niet. En als je daardoor je bronnen verliest, pech. Maar beter dat dan dat elk verhaal van je niet geverifieerd kan worden en in twijfel getrokken wordt. En Kante, als laatste, dit soort verhalen gaat Ajax echt niet aanvechten hoor. Bij Ajax hebben ze wel wat beters te doen en bovendien komt Driessen dan nog meer in de aandacht en daar is ie totaal niet vies van. En bovendien, hoe? De rechter ziet je aankomen: 'dhr Driessen zegt dat Frenkie maniertjes heeft in de kleedkamer'. Ja, hij strikt eerst zijn linker en dan zijn rechter schoen. Dat is toch never nooit aan te vechten dat soort dingen. Edit: en Driessen is echt niet dom hoor, die weet als Messi 'tussen de linies te bewegen', om in voetbaljargon te blijven

11 februari 2019 om 11:45

Fr_jc: wat ik juist altijd probeer aan te stippen is dat niemand weet of ie de waarheid spreekt of liegt. Dat geef je zelf ook aan. De ene helft zegt dan dat Driessen liegt en de andere helft gelooft hem (gecharcheerd natuurlijk). En dat levert geen goede discussies op, omdat je niet weet wat waar is. Laat hem daarom aan bronvermelding doen, dat we de waarheid kennen. Maar nu kunnen we niks verifieren. En nogmaals, niet alleen Ajacieden, tevens vele anderen vinden de verhalen van Driessen te makkelijk en/of ongeloofwaardig.

11 februari 2019 om 11:50

wyzijnkampioen, wat je zegt klopt hoor: 'het probleem is juist dat veel fans de terechte kritiek van Driessen wegwuiven als onzin'.
Maar als iemand zoveel onzin verkoopt, in ieder geval wat je niet kan checken of het waar is, dan zie je de terechte kritiek ook sneller over het hoofd. Niks menselijk is fans vreemd

11 februari 2019 om 12:00

Formus

"kante, wij zullen het nooit eens zijn over Driessen. We hebben al vaaker discussies gehad over de ongenuanceerdheid van zijn uitspraken. "

Om eerlijk te zijn, ik denk dat we het over één ding wel degelijk eens zijn. Dat Driessen zijn columpjes aandikt en lekker scherp inzet, en met scherpe woordkeuzes probeert te prikkelen. Dat is inherent aan het feit dat het om columns gaat en geen hoofdredactioneel commentaar. En daarnaast is het inherent aan het feit dat het om De Telegraaf gaat. Om mensen die WNL kijken, Sbs6 en die geen zin hebben in semi intellectuele stukken met lange analyses, maar stukjes die ze kunnen begrijpen in simpele woordjes.

Dus dat de toon sensationeel van aard is, wellicht onnodig zwaar, daarin zijn we het in mijn ogen echt wel eens.

Waarin we verschillen is dat ook jij (correct me if I'm wrong) stelt dat Driessen zou 'liegen' of dat hij 'bewust Ajax/ten Hag kapot wil maken'. Hoezo dat dan? Wat een rare suggestie. De Telegraaf heeft helemaal geen belang bij eenfalend Ajax. De Telegraaf heeft belang bij succes van Ajax. Het is algemeen bekend dat periodieke bladen en kranten gaar spinnen bij successen. Er worden veel meer kranten verkocht als Ajax het goed doet, dan als ze het slecht doen.

Daarnaast echter klopt niet wat jij zegt over journalistiek. Want inderdaad, bronvermelding is in beginsel altijd verplicht, tenzij er echter redenen zijn om die niet te vermelden. Zoals het beschermen van je bron. Ik kan dat weten. Ik heb zelf geschreven voor de sportredactie van een regionaal dagblad en tijdens mijn studie heb ik het keuzevak 'mediarecht' gevolgd. Daarin heb ik dus zowel de theorie (wanneer moet je een bron vermelden, wanneer hoeft dat niet, wat kan je als journalist gebeuren als je dingen schrijft die niet waar zijn, hoe bescherm je je bronnen, etc.) als de praktijk gezien. Dacht jij dat ik mijn bronnen zou gaan onthullen als daar geen aanleiding toe was? Tuurlijk niet, dan is dat het einde van mijn bron en einde van mijn inside informatie. Het ergste dat dan kan gebeuren is dat ik een procedure aan mijn broek kan krijgen waarin dan de rechter gaat beoordelen of ik terecht mijn bron bescherm of dat ik die dan alsnog prijs moet geven. Dat kan je ook gewoon nakijken trouwens er zijn meer dan voldoende zaken bekend hierover, waarin soms zelfs journalisten 'gegijzeld' worden (door jusititie) omdat ze weigeren hun bronnen bekend te maken. Ook kan een persoon die zich benadeeld voelt een klacht indienen bij de Raad voor de Journalistiek. Wat ik altijd deed was rugdekking zoeken bij de Hoofdredactuer. Die vertelde ik wie de bron was en zo wist ik altijd dat ik mijn nieuws kon brengen. Overigens, de regel in journalistiek is ook nog eens 'één bron=geen bron'. Je moet dus altijd naast je ene bron, tenzij de informatie om welke reden ook geloofwaardig of duidelijk is, altijd nog steun vinden in andere bronnen of stukken.

Overigens vind ik je argument dat 'ik ook niet kan weten of Driessen gelijk heeft' niet heel sterk. Ik kan exact hetzelfde tegen jou zeggen, snap je? Jij weet niet of hij ongelijk heeft....

Anyway, over de stiel van Driessen zijn we het eens, over de inhoud absoluut niet, dat is helder. Enne, zolang we hier lekker veel over discussieren, blijven dit soort topics natuurlijk zeker ook op VZ verschijnen natuurlijk. Levert allemaal lekker veel clicks op, en daar gaat het uiteindelijk ook om op deze site.11 februari 2019 om 12:06

"uiteraard heeft Diessen het hier over dingen die waar zijn? Dat is me nogal wat Kante. Heb jij bewijs voor het spelerspact tegen ten Hag, of dat Mathijs de Ligt jaloers is op Frenkie?"

Uiteraard hoef ik helemaal niets te bewijzen. Dat zou aan Driessen zelf zijn, mocht hij in een rechtszaak belanden en hij wordt gevraagd om aan te tonen waar hij zijn stukken op baseert.

Maar ik snap wel wat je zegt. Uiteraard was ik er niet bij. Ik schat in jij ook niet. En ik ga jou ook niet vragen om te bewijzen dat er géén spelerspact tegen Ten Hag is natuurlijk.

Ik geloof gewoon dat wat Driessen zegt een kern van waarheid heeft. Ik ken voldoende journalisten die clubwatchers zijn en van allle geruchten en dingen die er spelen komt nog niet eens een fractie naar buiten! Sommige dingen zijn zo heftig, daar durven journliasten niet eens hun handen aan te branden. Ook dat bewijst op zichzelf natuurlijk helemaal niks, dat klopt, maar alles afdoen als 'leugens, leugens en frustraties want.....' dat vind ik pure onzin.

Driessen overdrijft schromelijk. Dat is wat columns doen en dat is gewoon de schrijftaal - stijl van de krant van Reactionair en politiek incorrect Nederland. Maar hij verzint het echt niet allemaal zelf. Zo werken die dingen gewoon niet.

11 februari 2019 om 12:08

Finale

"en dat Driessen bronnen heeft dat is wel duidelijk, echter wil dat nog niet zeggen dat alles wat hij schrijft waar is. Vaak is 50% op waarheid berust en de overige 50% is zijn ''waarheid''"

Ik vind wat je hier schrijft al tig keer beter dan:
'die Driessen liegt de hele boel bij elkaar het is een gefrustreerde hond die een hekel aan Ajax heeft.

Natuurlijk is niet alles waar en dikt hij dingen aan. Maar in de kern beschrijft hij wel degelijk wezenlijke dingen die hij niet verzint maar die hem door bronnen binnen Ajax gewoon op een presenteerblaadje aangereikt worden.

11 februari 2019 om 12:15

Scepticus

"hij heeft helemaal geen goede punten, maar hij maakt gewoon gebruik van de situatie die is ontstaan om iets waar hij voor de winterstop al continu mee bezig was, te intensiveren: Het omzagen van de stoelpoten van Ten Hag. "

Van iemand als jou verwacht ik een wat minder cynische visie op de primaire taak van de oonafhankelijke pers in een democratische samenleving.

Media en zeker de geschreven pers, is als sinds mensheugnis niets anders dan de luis in de pels van het etsablishment. Jij zult het 100% met mij eens zijn (aanname, maar ik denk dat ik hierin gelijk heb) dat het niet de taak is van de media om als huisspreekbuis van dat establishment te fungeren en alleen maar positief te berichten en veren in kontjes te steken. De pers volgt kritisch en bericht dus ook kritisch. De positieve berichtjes en de kritiekloze stukken kunnen dan van Ajaxtv, de mediastaf van Ajax en van de persvoorlichter komen.

Beetje raar ook dat jij die fundamentele functie van de pers, omdat het nu over Ajax gaat, op deze manier ter discussie stelt. En ja, Driessen overdrijft enorm in zijn stukjes, maar ook jijn maakt een fundamentele fout door te suggereren dat Driessen het allemaal verzint puur vanwege een persoonljike agenda. En dan nog, al zou hij die 'agenda' hebben. Dat maakt van Driessen inderdaad een zielige vent, maar de dingen die hij dan zegt, op basis van zin bronnen, echt niet minder waar.

11 februari 2019 om 12:20

Kante, discussieren is ook prima, geen problemen mee. We zijn het er over eens dat ie dingen aandikt. En tuurlijk, als dingen goed gaan, gaat de verkoop omhoog. Maar je kan niet 34 maandagen lang (duur van de competitie) het zelfde schrijven over een goedlopend Ajax. Dan verkoop je geen krant extra meer na een week of vier, behalve aan het eind als Ajax kampioen is, want dat wil iedereen graag lezen. Ik begrijp je punt dus, maar dat is korte termijn verkoop. Over de lange termijn werkt dit natuurlijk niet. En daarom heeft Driessen (De Telegraaf) baat bij sensatie. Dat levert hits en stijgende verkoopcijfers op.
Ik zeg trouwens niet dat Driessen keihard liegt, dat voor de duidelijkheid. Ik vind dat ie marchandeert met de waarheid. Wel een essentieel verschil.
En over bronbescherming: ik begrijp best dat je je bron niet hoeft vrij te geven. Maar dan valt niet te controleren wat de waarheid is. En dat probleem heerst er van mijn kant bij de verhalen van Driessen. Ik vertrouw hem niet, omdat hij niet vaak met feiten komt en hij brengt het als de waarheid. Ik weet echter inderdaad niet of hij ongelijk heeft. Maar naar mijn mening moet je je uitspraken beargumenteren en onderbouwen met feiten. En dat doet hij nooit en dus heeft hij de schijn tegen, tot ie het tegendeel bewijst.
Ach Kante, we hoeven het ook helemaal niet eens te worden. Zijn leuke gesprekken en gelukkig heeft iedereen recht op zijn eigen mening. Ik ga echter toch kijken of ik me kan voornemen om gewoon niet meer op Driessen te reageren. En of ik me daaraan kan houden. Gaan we het gewoon weer over andere dingen hebben

11 februari 2019 om 12:28

Formus

Haha, blijf vooral reageren, is goed voor de site!
Daarnaast hebben we voldoende andere onderwerpen om over te discussieren!

11 februari 2019 om 08:06

Na het gelijkspel, ajax-heracles, in de Arena won Ajax vervolgens van Luik. Hoop dat ze zich nu weer kunnen herpakken. Jammer dat er geen enkel bericht van Heracles over deze wedstrijd voorbijzeilt. Heb sinds lange tijd echt genoten van de inzet op het veld en de sfeer in het stadion.

11 februari 2019 om 08:40

Ik ben niet voor Psv, zoals wellicht te zien is aan mijn foto. Maar ik word ook doodmoe van het bashen van Driessen op Ajax en voornamelijk op Ter Hag. Het zit Ajax gewoon even niet mee, elke club gaat wel eens door zo'n fase. De geschiedenis heeft geleerd dat deze slechte fases bij mijn cluppie gewoonlijk wat langer duren ( helaas ).
Tegen Madrid zal het heel lastig worden, maar ik hoop echt op een mooie pot en uiteraard een overwinning voor Ajax.

11 februari 2019 om 09:31

Het is ook gewoon erg simpel wat Driessen doet. Je hebt met Tadic, Ziyech, Neres en Vd Beek vier spelers voor drie posities. Wie van die vier er ook op de bank zit, Driessen gaat zeggen dat dit onbegrijpelijk is.

Daarnaast is iedere overwinning volgens hem te danken aan de spelers en ieder puntverlies te wijten aan Ten Hag.

Geen idee wat Ten Hag hem ooit heeft aangedaan, maar het komt nu over als een soort persoonlijke vete.

11 februari 2019 om 10:02

Donny kan heel goed ern linie terug zakken en Schone er uit, en dan Ziyech of Tafic op 10. De frivoliteit heeft weer eens plaats gemaakt voor een systeem net als onder De Boer, waar er ook steeds middenvelders op de vleugel stonden. Ajax is zowat het enige top team zonder echte grillige vleugelspelers, dat werkt niet meer in het hedendaagse voetbal.

11 februari 2019 om 11:07

@cr7_arsenal

Je hebt grotendeels gelijk. Alleen grillige buitenspelers..... niet echt nodig. Hoe je de flanken bespeelt, maakt niet uit. Als ze maar bespeelt worden. Neem Alba of Marcello, Daar hoeft helemaal niemand voor te spelen.
Bij ajax is de middenlinie het probleem. De Jong moet steeds verder terug omdat Schone niets repareert of opzet. Hierdoor is vd Beek ook niet meer bereikbaar.
Donny op 6 en Huntelaar/dolberg in de spits Daar tussen/omheen Tadic, Zyech, De Jong en Neres. Die moeten natuurlijk wel weten wie wat doe, wat nu niet het geval is.
Men heeft eigenlijk alleen gespeeld op de klasse van Zyech, Tadic en de Jong. Die zijn niet in vorm nu, maar men kan niet op een basis teruggvallen omdat die er niet is. Heel slechte coaching/training is daar de oorzaak van.
Btw de verdediging kan blijven staan, maar nooit met Schone EN Blind in het centrum. Dat is vragen om problemen.

11 februari 2019 om 11:10

cr7_arsenal, Ik ben het deels met je eens, alleen hebben wij geen stofzuiger op het middenveld en dat is Schone of Donny niet. 4x kampioen geworden met elk jaar een stofzuiger op het middenveld: Blind, Anita, Poulsen. PSV heeft een Hendrix, had ervoor Guardado.

Het gaat om prijzen pakken maar ik lees heel vaak, geef ons maar mooi voetbal.
pff liever De Boer voetbal en prijzen dan Barca spel zonder prijs..

11 februari 2019 om 12:08

Inderdaad. Frenkie heeft nu maniertjes. Hij heeft gewoon slecht gespeeld. Mag dat een keer. Die gast is 20. Wat een trieste kerel. Die mag dagelijks wanprestaties leveren

11 februari 2019 om 09:15

Wat ik hier wel bijzonder aan vind is niet zozeer dat Driessen ongelijk zou hebben, want ik geloof best dat er een kern van waarheid in schuilt, maar dat hij als een straatvechter alles uit de kast haalt om bepaalde personen in een kwaad daglicht te stellen.

bv: het salarisplafond..
Het doorbreken hiervan is noodzakelijk gebleken om goede spelers als Tadic aan te trekken (en Bllind btw ...). Op zich natuurlijk een prima maatregel als je verder wilt komen. Maar nu zou het volgens Driessen voor scheve gezichten zorgen.
Je kan het als club dus nooit goed doen als je niet al je wedstrijden wint (wat schier onmogelijk is). Wat een heerlijk vak toch ... analist of journalist.

11 februari 2019 om 09:57

Ongelofelijk wat een onzin die man mag blijven uitkramen. Blijkbaar is er een markt voor onder de Telegraaflezers of een andere commerciële drijfveer anders zou Driessen toch al lang de laan uit gestuurd zijn.

11 februari 2019 om 10:17

Sanogo

"ongelofelijk wat een onzin die man mag blijven uitkramen. Blijkbaar is er een markt voor onder de Telegraaflezers"

Een markt onder de De Telegraaflezers? Je bedoelt, de De Telegraaflezers zijn die markt! Kijk even op de voorpagina van die 'krant', in plaats van alleen naar de sportpagina. Zie jij verschil? Ik niet.

11 februari 2019 om 11:10

De Telegraaf is gewoon heel laagdrempelig, sensationeel nieuws. Dit verkoopt goed onder mensen die graag over spanning en sensatie lezen, en niet zo zeer waarde hechten aan journalistieke kwaliteit en waarheden.

Desalniettemin gok ik dat er best een kern van waarheid in zit hoor, dat het enorm onrustig kan zijn binnen de kleedkamer en sommige spelers heel erg in zichzelf zijn gaan geloven.toch zou je denken dat echte ervaren professionals als Tadic, Blind en Huntelaar die groep dan ook bij elkaar moeten kunnen houden.

11 februari 2019 om 15:54

@ Constant kante:

Ik heb nog hoop dat er ook onder de Telegraaflezers mensen zijn die door de zielige pogingen van Driessen heen prikken, maar misschien heb je gelijk.

Of dit allemaal waar is valt natuurlijk te betwijfelen, maar dat er iets aan de hand is binnen de groep lijkt mij wel zeer aannemelijk. Het verval is wel echt heel groot.

11 februari 2019 om 07:56

Ik weet het wel zeker, er is een groot verschil met de eerste helft van voor de winterstop en erna. Het plezier is al lange tijd weg. Driessen dramatiseert uiteraard en probeert het vuurtje verder op te stoken maar dat er iets speelt is duidelijk. En nu heb je die leider nodig die er niet is (of niet geaccepteerd wordt).

11 februari 2019 om 08:20

Wat er mis is, lijkt me vrij duidelijk. Ajax heeft met de 4-4 thuis tegen Heerenveen en daarachteraan de pijnlijke afgang in Rotterdam een knauw van jewelste gekregen en is het vertrouwen in zichzelf even compleet kwijtgeraakt.

Vooral defensief, toch het fundament van een goed draaiend elftal, is het geloof even helemaal weg. Het elftal zit in een dusdanige neerwaardse spiraal, dat iedereen meedeelt in de malaise en alle spelers elkaar in niveau naar beneden trekken met de sterkhouders voorop.

Als die het al kwijt zijn, dan gaan de mindere goden daar ook in mee en lijkt het alsof niemand het talent heeft om voor de Amsterdammers te mogen uitkomen.

Wat Ajax nodig heeft, is een overtuigende overwinning op voetballend vermogen tegen Real, maar de vormdip is dusdanig dat ik vrees, dat de wens momenteel de vader van de gedachte is.

Hopelijk gaat het publiek er woensdag vol achterstaan en groeit het elftal boven zichzelf uit, zoals Feyenoord dat ook in de wedstrijden tegen Ajax en PSV had.

Als die trieste theorieën, die er nu op het elftal bedacht worden, spelers die ineens niet goed genoeg zijn, naast hun schoenen lopen of het elftal niet kunnen dragen, et cetra, mogen wat mij betreft naar het rijk der fabelen.

Ajax mist momenteel structureel het zelfvertrouwen, zit in een pijnlijke vormdip en moet zich zien te hervinden. Voor de winterstop heeft jet laten zien waar het toe in staat is.

Ergens zit dat er uiteraard nog, verstand weer op nul, afsluiten van de media (Driessen voorop), die met zagen zijn begonnen en weer op zoek naar de vorm in de vorm van een mooie reeks wedstrijden. Hopelijk duurt dat alleen niet te lang.

11 februari 2019 om 08:52

Een kenmerk van een groep dat het zelfvertrouwen kwijt is en niet meer functioneert zoals voorheen, is dat mensen binnen de groep elkaar dingen gaan verwijten en het probleem erger maakt. Dus om dit allemaal af te doen als kletspraat gaat mij te ver. Het kunnen best oorzaken zijn van het probleem, dat nu het probleem veergert.

11 februari 2019 om 09:33

Het woord kletspraat noem nergens. Maar zeg nou zelf: zit zo’n Valentijn in de kleedkamer om verslag te doen of maakt hij zoals zo vaak speculatieve aannames en ongefundeerde veronderstellingen?

Uiteraard is de sfeer in een elftal minder gezellig en zullen er ongetwijfeld harde woorden zijn gevallen, maar wie zegt dat één en ander in de verwijtende sfeer gaat?

Tegenslagen en een keer flink op de bek gaan kunnen een groep uiteindelijk op termijn ook sterker maken, men zal elkaar dan ook moeten confronteren met elkaars tekortkomingen en makkes. Maar dat kan ook op een opbouwende manier verlopen i.p.v. op een verwijtende manier.

Een coach, de manager, zal al zijn psychologische kwaliteiten dan moeten aanboren om de boel in goede banen kunnen leiden. Peoplemanagen, sommigen een arm op de schouder leggen en anderen een schopje onder de kont geven.

Afbreken en in de verwijtende sfeer terechtkomen is zinloos bij een groep waar het zelfvertrouwen tanende is. Richten op positieve aanknopingspunten heeft meer zin, dan nog meer negativisme prediken.

Jij spreek in problemen en verergeren van problemen, terwijl ik meer uit ga van het zoeken van oplossingen, het creëren van handvaten en versterken van het vertrouwen.

Zoals Driessen nu graag eindelijk de kans krijgt èn vol grijpt om het elftal met Ten Hag voorop neer te sabelen en problemen ‘zoekt’, vind ik gewoon zo voorspelbaar.

Ik veronderstel, dat Driessen op zijn laptopje al verschillende stukjes vooraf heeft getikt, of alle scenario’s in ieder geval al in zijn verknipte brein heeft voorbereid, en naar gelang de situatie zoals zich die bij Ajax voordoet, alleen maar copy/paste hoeft in te drukken en/of z’n hoofd hoeft te laten leegstromen.

Gaat het goed, dan is het halleluja, gaat het minder, dan is Armageddon nabij in Amsterdam. Zolang het goed verkoopt, past de man zijn verhaaltjes en sprookjes aan aan de situatie.

Valentijn Driessen vind ik een treurige persoon en gladde journalist imo. Maar goed, bij De Telegraaf zit hij precies op zijn plek als joker die de krant kan inzetten sls het bij Ajax effe wat minder gaat.

Graven in de diepste Amsterdamse riolen op zoeken naar smeuïge, onsmakelijk riekende drek, het is Driessen op het lijf geschreven. En als er eventjes geen negatief nieuws is, dan zal hij altijd wel wat bedenken, net zoals hij zich nu volledig mag storten in het maken van aannamesen speculaties uit zijn kronkelige fantasie ontsproten.

Driessen is een treurige intrigant in het kwadraat. Laten we de man vooral niet te serieus nemen.

11 februari 2019 om 10:03

Als die trieste theorieën, die er nu op het elftal bedacht worden, spelers die ineens niet goed genoeg zijn, naast hun schoenen lopen of het elftal niet kunnen dragen, et cetra, mogen wat mij betreft naar het rijk der fabelen. Hier zeg je toch dat jij vindt dat het kletspraat is? Ik zeg ook niet dat alles wat hier staat klopt, of dat er überhaupt iets van klopt, maar ik heb het idee dat wanneer er een stuk van valentijn wordt geplaatst dat een groot gedeelte als in een soort van tunnelvisie gaat zitten en alles wat er staat afdoet als onzin. Maar je moet in zo'n situatie natuurlijk zoeken naar oplossing en elkaar geen verwijten doen, maar jij weet ook dat zoiets gewoon heel lastig is. De scheidslijn tussen opbouwende feedback en verwijten is gewoon heel klein, vooral met voetballers die nog wel eens willen beschikken over een bepaald soort ego. En dat van 'gaat het goed, dan is het halleluja' is gewoon niet waar. Zelfs toen het goed ging kwam onder andere valentijn met stukken over dag Ten Hag niet goed valt in de groep en dat sommige spelers meer bezig zijn met zichzelf dan het team, en toen werd er ook gezegd door mening forumlid hier 'ja er wordt geprobeerd om onrust te stoken, enz.' nou zie hier het resultaat. Misschien zat er dus toch wel een kern van waarheid in en werd het verbloemd door de goede resultaten. Maar 100%" zeker weten doet natuurlijk niemand en vooral niet de leden op dit forum, dus om alles af te doen als onrust en stokerij gaat mij te ver. Uiteindelijk hoop ik dat Ajax woensdag gewoon weer laat zien wat ze kunnen, want dat is alleen maar goed voor het Nederlands voetbal.

11 februari 2019 om 10:55

Nee hoor, als ik het trieste theorieën noem, gebaseerd op speculatieve aannames en ongefundeerde veronderstellingen, die wat mij betreft naar het rijk der fabelen mogen, dan gebruik ik het toch nergens specifiek kletspraat? Dat is het labeltje wat jij eraan vastplakt.

Ik zit persoonlijk niet op zo’n vorm van ‘journalistiek’ te wachten. Wie het lezen wil en in zijn hersenspinsels wil meegaan moet dat verder zelf weten. Nogmaals: doet Driessen zijn verslag vanuit de kleedkamer van Ajax?

Je noemt mij als voorbeeld van iemand, die in een tunnelvisie gaat zitten zodra er een stukje van Valentijn Driessen wordt geplaatst. Iemand die het bij voorbaat afdoet als onzin. Waar schrijf of suggeer ik dat laatste? Onzin benoem ik nergens. Ik noem zijn stukjes gebasseerd op speculatie, veronderstellingen en aannames, dat is niet synoniem aan onzin. Of wel?

Ik heb Valentijn Driessen in zijn krant, op televisie bij VI en Natafelen bij Kees de afgelopen jaren nauw gevolgd en durf te beweren, dat ik een vrij goed eigen beeld van de man heb opgebouwd. Dat is niet al te positief, maar beweren dat ik dan ook gelijk elke mening van hem bij voorbaat afschiet, slaat nergens op. Ik beoordeel zijn stukjes an sich.

Halleluja is niet waar? Kom op zeg. Toen Ajax voor de winterstop voetballend (waar ik op doelde) voorbij stoomde als een trein, ging Driessen naadloos mee in de euforie.

Uiteraard zocht hij daarnaast in opiniestukjes nog naar vermeende, kwalijke, veelal bestuurlijke zaken, zoals dat hem gewoon is, zaagde hij met graagte aan de stoelpoten van afwisselend Ten Hag, Van der Sar of Overmars. Of probeerde hij het met aannames over vermeende onvrede bij wisselspelers. Maar over het voetbal viel weinig te zeiken. Daar brandde Driessen dan ook wijselijk zijn vingers niet aan.

Prima hoor, dat je bij Valentijn Driessen een slag om de arm houdt en hem enigzins in bescherming neemt, maar ik ga er niet in mee. Als je het niet erg vindt. De man drijft imo op onrust zaaien en stokerij. Hij is imo de klassieke intrigant. En als je een overvloed aan aannames, speculaties en veronderstelling opkotst, dan zal er ergens wel eens een klein puntje bij zitten, waar een minieme kern van waarheid in zal inzitten naast een hoop drek.

De scheidslijn tussen verwijten en opbouwende kritiek is klein zeg je. Dat kan. En dat ontken ik ook nergens. Ik heb het over de belangrijke rol van de coach (en zijn staf natuurlijk) om het in goede banen te leiden, alles goed te managen en vooral richten op de positieve aanknopingspunten, ook al zijn die miniem.

Je opmerking dat voetballers in de regel nogal eens over een ego beschikken lijkt me een cliché. Momenteel lijkt de selectie van Ajax vrij homogeen te streven naar een hoger doel: het kampioenschap. Dat egoïsme zou heersen is een aanname. Er is ook nog niks verloren met 6 punten achterstand. Alles is in principe nog open met PSV dat ook niet bijster goed in z’n vel zit.

Maar goed, wr worden het toch niet eens net elkaar. Ik hoop natuurlijk ook dat Ajax zich woensdag zal hervinden en zich zal revancheren, ook al is de tegenstander er één van formaat. Ik ga er in ieder geval voor zitten op m’n stekkie in de JC Arena en hoop opgewekt het stadion te mogen verlaten.

Ik wens je nog een fijne dag vandaag èn vooral woensdag a.s. wat mij betreft 😊

Het is toch eigenlijk wel heel erg triest dat de Ajax spelers de trainer "gedogen". Ongelooflijk! Weg met deze totaal incompetente neptrainer. Hij voegt werkelijk niets toe aan Ajax en breekt het team alleen maar verder en verder af.
Je gaat zo langzamerhand als Ajax fan hopen dat ze verliezen omdat we dan uiteindelijk verlost worden van die trainer....

11 februari 2019 om 07:59

Je snapt dat die meer te maken heeft met hoe de telegraaf als huiskrant ineens door ten hag op het tweede spoor is beland en ze daarom gaan zagen, dan dat hij echt gedoogd wordt toch?

Met ‘verdedigers’ blind en mazraoui moet je middenveld en aanval tegen iedere goede ploeg top zijn en de ligt briljant zijn, anders is het lastig voetballen... Nu is de ligt beetje uit vorm en lijdt de jong veel balverlies en gelijk het resultaat... kan een trainer weinig aan doen, of wilde je ze beide niet opstellen?

11 februari 2019 om 11:37

Ten Hag werd daadwerkelijk gedoogd door de spelersgroep zolang de prestaties goed waren. Maar eigenlijk ligt hij vanaf begin af aan al niet goed bij de spelersgroep. Nu de prestaties minder zijn wordt er ook gelijk modder gegooid naar Ten Hag.

11 februari 2019 om 07:59

Geloof toch niet alles van die leugens van Valentijn! Die zuigt alles uit zn duim. En ik hoop niet dat ze verliezen om van de trainer af te zijn. Ik erger me dood aan zn wisselbeleid en voorkeur voor bepaalde spelers maart en hag laat Ajax wel mooi voetballen. Al gaat het nu wat minder. Moet er niet aan denken dat we weer terug gaan naar frank de boer voetbal. We zijn wel door de manier van spelen van ten hag zo ver gekomen in de CL! Vergeet dat niet.

11 februari 2019 om 08:00

Ik denk dat niet de trainer het probleem is maar de hierarchie in de groep. Ten Hag moet dat managen maar de oplossing moet vanuit de groep zelf komen. Maar wie is nu echt de leider van dit team? Daar zit volgens mij het probleem.

11 februari 2019 om 10:29

Dat is toch ook een taak van een trainer, een team bouwen? Ik ben met je eens dat hiërarchie misschien mist, maar juist de grote meneren met uitzondering van Ziyech, geven niet thuis. Ik krijg niet het idee dat het team Ten Hag heel serieus neemt.

11 februari 2019 om 12:14

Of neemt het team de kapitein niet serieus? Daar kan ten Hag niets aan doen, behalve het probleem proberen managen. Echter, als de groep het niet voor elkaar krijgt kun je voor mijn part vgaal samen met Mourinho voor de groep hebben staan maar die kunnen dat ook niet forceren.
En daarom is het gebash op ten Hag en Overmars/vdsar de grootste onzin die er is.

Het probleem is dat Ziyech de architect was tot Tadic kwam (en Blind, maar die neem ik niet serieus in deze). Tadic is echter geen leider, ook al praat hij de talk, hij walkt de walk niet. Dan heb je een probleem in de hiërarchie welke voor tweedeling zorgt in de kleedkamer. Wie luistert naar Ziyech, die op zijn beurt zijn concurrent voor wie hij een stap terug deed ziet falen? De Ligt is aanvoerder maar die is veel te jong en heeft te weinig levenservaring om dit te sturen.

Ga er maar aan staan, zeker in deze periode van druk en met de 1/8 finale CL voor de deur.

VZ kunnen we niet stoppen met het plaatsen van artikelen geschreven door Driessen? Ja Ajax gaat nu niet lekker en het team geeft niet altijd thuis. Maar Driessen schrijft aannames op om lekker extra onrust te schoppen. Kan mij niet voorstellen dat ik enige ben die zich aan deze artikelen stoort.. Negatieve verhalen over Ajax zijn prima, mits ze goed onderbouwd zijn.

11 februari 2019 om 06:53

Zoals jullie zelf altijd zeggen na een overvloed aan nikszeggende artikelen je hoeft niet te klikken toch?

11 februari 2019 om 10:52

@khal Drogo Niemand kan ruiken dat dit door Driessen is geschreven, het staat niet in de titel. Het is toch opvallend hoe negatief Driessen altijd is en hij probeert altijd onrust te stoken.

11 februari 2019 om 06:57

Feit is wel dat de Ligt na de wedstrijd zelf aangaf dat er zich het een en ander in de hoofden van de spelers afspeelt maar hij wilde niet zeggen wat allemaal. Er speelt dus wellicht meer dan we denken.

11 februari 2019 om 07:24

Word ook gek van die vent. Altijd maar die aannames die hij verkondigd als feiten. Hou je mond gewoon. Bah, vreselijke vent.

11 februari 2019 om 08:05

Ik denk dat hij gelijk heeft en de vinger op de zere plek legt. Dit is geen incident meer als 3 vd 4 wedstrijden verliest. Ajax onwaardig.

Ik denk dat hij een lijntje heeft met een paar spelers in de kleedkamer. Dit verzin je niet. Lijntjes naar de pers zijn er al jaren. Zon speler als vd Beek straalt de onvrede vanaf. Zeg niet dat hij de bron is naar de pers maar misschien zijn zaakwaarnemer wel. Die heeft er ook veel belang bij.

Maar goed de boodschapper Driessen wordt verketterd omdat hij een boodschap brengt die de blinde supporters niet willen horen.

11 februari 2019 om 09:49

Iedereen kan zien dat het slecht gaat. Iedereen kan bedenken dat het dan wat kan rommelen in een ploeg. Wat Driessen wederom doet zijn aannames die niet onderbouwd zijn. Hoezo krijgt Frenkie maniertjes? Hoezo zorgt het verschil in salaris nu ineens voor problemen? Onzin. Elke speler is zich ervan bewust dat het beter moet, vooral qua mentaliteit. Het salaris erbij betrekken is bullshit en heeft niets te maken met wat er nu aan de hand is.

11 februari 2019 om 10:51

Een Affelay kreeg ook maniertjes omdat hij Barca speelde. We zien allemaal graag dat Frenkie de nuchtere jongen is en blijft maar het kan toch best waar zijn. Een salaris kan zeker problemen geven als je niet goed speelt en toch altijd erin staat omdat je zoveel verdient en anderen niet de kans krijgen. Ik geloof wel dat er dingen zijn die niet helemaal lekker zijn in de kleedkamer.

11 februari 2019 om 12:20

Het kan, maar zoals ik al zei, zijn het aannames die worden verteld als de waarheid. En nee, ik geloof niet dat Ajax nu 3x heeft verloren omdat men jaloers is op salarissen van anderen.

11 februari 2019 om 11:39

Ik vind het juist goed dat Driessen kritisch durft te schrijven over hoe het intern gaat bij Ajax. Want anders denkt iedereen dat er helemaal niks aan de hand is bij Ajax terwijl het dondert en bliksemt intern dat is voor iedereen wel duidelijk.
Dus ga niet de boodschapper haten maar de beleidsbepalers bij Ajax die keer op keer falen.

11 februari 2019 om 12:06

Wyzijnkampioen: Ik denk dat het tijd wordt dat jij je een beetje kapot gaat schamen dat je jezelf een Ajax-supporter noemt. Het is niet normaal hoeveel comments van jou puur gebash zijn op vdsar, Overmars en ten Hag en het aankoopbeleid Je comments zijn altijd hetzelfde en geven niet echt blijk van enige kennis van zaken. Verdiep je eerst eens in groepsdynamiek, er zal een wereld voor je open gaan.

Ja, er is iets aan de hand in de kleedkamer. Nee, dat ligt niet aan ten Hag en nee dat is niet iets dat ten Hag kan oplossen. Nee, het heeft niet met het aankoopbeleid te maken of het moet zijn dat Ajax met 2 of zelfs 3 kapiteins op het schip te maken heeft. En dat ondanks die 2-3 kapiteins er niemand echt de leiding heeft.
De oplossing moet door het team zelf gevonden worden, daar kan niemand anders iets aan doen.

11 februari 2019 om 12:14

Het probleem is dat Ten Hag totaal niet serieus wordt genomen door de spelersgroep. Nu krijg je zelfs dat de spelers de baas zijn geworden terwijl dat de trainer moet zijn. Dit is toch een ongezonde situatie?
Er had een ervaren trainer voor de spelersgroep moeten staan waar de spelersgroep wel ontzag voor hebben zoals bijvoorbeeld Advocaat of Van Gaal.
En dus zijn ook Overmars en Vd.Sar verantwoordelijk voor de aanstelling van Ten Hag en moeten ze daarop afgerekend worden.

11 februari 2019 om 12:16

Dat de groep ten Hag niet serieus neemt is een aanname die niemand onderschrijft, behalve Driessen.

Hierarchie wordt op het veld bepaalt. Als de groep het niet voor elkaar krijgt om de hierarchie te herstellen, of als de groep de leider niet accepteert kun je voor mijn part Cruijff voor de groep hebben maar dat maakt niks uit. Het team zal nooit optimaal functioneren als de hiërarchie niet juist is.

11 februari 2019 om 12:44

Blind moet de leider worden. Heeft de meeste ervaring en is een echte Ajacied. Geef hem de aanvoerdersband in plaats van aan broekie De Ligt.
Wel moet Blind op het middenveld spelen want hij is geen cv.
En maak weer gebruik van Neres als vaste basisspeler. Tadic in de spits gebruiken of op het middenveld:

Onana
Mazraoui De Ligt Magallan Tagliafico
Vd.Beek Blind (C) F.De Jong
Ziyech Tadic Neres

Of deze variant:

Onana
Mazraoui De Ligt Magallan Tagliafico
F.De Jong Blind (C) Tadic
Ziyech Dolberg Neres

Driessen schrijft maar wat. Schrijnend dat een krant zo weinig interesse heeft in feiten.

11 februari 2019 om 07:50

Wat zijn die feiten dan?

11 februari 2019 om 07:53

Hij zegt niet dat hij de feiten heeft. Hij geeft aan dat De Telegraaf er simpelweg geen interesse in heeft. Ze schrijven maar wat in ze opkomt. Hoor- en wederhoor zit er al een tijdje niet in daar.

11 februari 2019 om 08:11

Dat is een makkelijke redenatie als jezelf de feiten niet kent en je bent het niet met de inhoud van een artikel eens roeptoeteren dat de journalist/ krant geen interesse heeft in de feiten..

Ik ga er vanuit dat Driessen toch flink wat bronnen heeft binnen Ajax, in ieder geval meer dan de reageerders hier die hem affikken en zeggen dat hij maar wat verzint.

11 februari 2019 om 09:14

@Tornado72 inderdaad men speelt het hier puur op de man 'oh het komt van Driessen en dus ...' zal hij hier en daar wat aandikken ja vast wel maar om alles maar af te doen als onzin en gebakken lucht gaat mij ook te ver. Toen de Telegraaf eerder dé huiskrant van Ajax was met diezelfde Driessen en zij positief schreven neeeeee toen was ie wel ok. Het feit dat wij de feiten ook niet 100% kennen maakt het lastig om zijn stuk als onzin te bestempelen.

Eigenlijk ben ik het nooit eens met Valentijn, maar met zijn standpunten in deze kwestie wel. Een groot probleem is ook dat Schone het al een tijd niet meer kan belopen, een type Anita is broodnodig. En eigenlijk zou Blind niet meer centraal opgesteld moeten worden, en Wober had daar moeten spelen eeuwig zonde. Daarnaast hebben we ook geen leider en iemand die opstaat, dat mogen we ook niet verwachten van broekie De Ligt. En Blind en Tadic hebben die kwaliteiten ook niet, erg jammer allemaal.

11 februari 2019 om 08:02

Waarom blind ooit is terug gehaald is mij echt een raadsel. Heb het nooit in hem gezien. Het is geen verdediger en gaat de strijd nooit aan. Loopt alleen maar achteruit om dan simpel voorbij gelopen te worden. Zo triest dat Ajax een talent als wöber laat gaan voor zo’n meisje als blind

11 februari 2019 om 08:09

Hem terughalen was lijkt mij ook een stukje spierballen laten zien naar de rest van Europa. Persoonlijk denk ik dat Blind veel waarde kan hebben voor Ajax, maar dan moeten ze hem wel op 6 plaatsen. Het lsten gaan van Wober is in dat geval al helemaal een domme keuze geweest.

11 februari 2019 om 08:27

Jep dan had je beter Viergever kunnen houden vind ik. Die is dit seizoen minstens even goed.

11 februari 2019 om 08:57

@Unknown007, Denk niet dat de rest van Europa bang wordt van de fictieve spierballen als het het terughalen van een uitgerangeerde speler van het dolende United betreft. Daar ligt echt geen enkele CL ploeg wakker van lijkt me.

11 februari 2019 om 13:44

Soccerfan, dat Blind teruggehaald is als echte Ajacied vind ik geen ramp. Alleen voor dat geld is belachelijk, een miljoen of 9 zou ik maximaal betalen. Hij blijft verdedigend te kwetsbaar inderdaad, en in de achterhoede al helemaal. Hahaha, Blind wil ik geen meisje noemen naar ik begrijp je punt mede-Ajacied.. 😅

11 februari 2019 om 13:45

Real, ik had alsnog liever Wober. Viergever ben ik nooit fan van geweest.

11 februari 2019 om 13:49

Unknown, helemaal eens met je stukje.

11 februari 2019 om 08:15

Maar op de een of andere manier durft Ten Hag hem niet opzij te zetten. Dat hij van Tadic en Ziyech afblijft lijkt me niet meer dan logisch. Maar Schone mag hij best wel laten banken.

11 februari 2019 om 10:31

Nouja, Tadic kan je toch ook eens wisselen als het slecht gaat?

Ik las de titel en toen wist ik al meteen.. dit is Driessen. Wat een klets dit!

11 februari 2019 om 08:21

Hoezo is dit klets dan? Ik zeg niet dat elk woord feitelijk juist is, maar wat hij zegt zal wel ergens op gebasseerd zijn. Als zelfs de Ligt aangeeft dat er iets in de koppies omgaat (maar uiteraard niet zegt wat) dan lijkt dit stuk van Driessen niet geheel verzonnen.

11 februari 2019 om 09:18

@ajax073 waarom ben je zo vooringenomen? Het is Driessen dus meteen kletspraat ... hoe weet jij dat? Lijkt mij dat hij meer inside information bij Ajax dan jij en ik, zal alles 100% kloppen wat ie zegt mwaah misschien niet maar het af doen als geklets omdat het je niet bevalt is wat anders.

Wat er aan de hand is, is slechts gissen. Het verval is groot in ieder geval. Maar het lijkt me sterk dat ze verongelijkt zijn omdat Frenkie een toptransfer te pakken heeft en zij niet.. Want in deze vorm zal de interesse voor hen zeker afnemen. We hebben simpelweg een matige coach, die niet bij Ajax past. En verder was het onhandig om tijdens de winterstop transfers te doen (Frenkie + Wober) en over te praten (Neres). De missie moest zijn; eerst de titel dan transferdeals sluiten. Maar helaas.....

11 februari 2019 om 10:07

Het is niet meer dan logisch dat de transfer van Fenkie voor scheve gezichten zorgt. Stel je voor dat jij ergens voetbalt en wekelijks de beste bent van je team en het team draagt. En dat er dan ff een jochie komt die bijna niks bijdraagt, en er maar de heletijd in de media wordt gedaan alsof hij de messias is van het nederlandse voetbal, dan kan ik begrijpen dst de spelers daar een mening over hebben.

Wauw Driessen heeft een topweekend gehad want hij kan weer iets negatiefs schrijven over Ajax. Tuurlijk loopt het niet lekker daar, maar Driessen zegt het alsof hij er bij is in de kleedkamer om alles te volgen en zelf ook meteen een oplossing te weten voor het probleem. Zelfnmaar trainer worden als je het zo goed weet???

11 februari 2019 om 07:26

Welke oplossing zie jij dan in het artikel?

Driessen is niks anders dan aan bet gissen. Hij heeft geen enkel bewijs en is onruststoker nummer 1 voor Ajax

11 februari 2019 om 08:07

Hij hoeft niets te bewijzen. Dat is aan Ajax op het veld. Ik denk dat hij de Info uit de eerste lijn heeft van een ontevreden speler.

11 februari 2019 om 09:23

Le Papillon,
Wat jij doet is net zo goed gissen. Gissen dat Driessen maar wat aan het gissen is.

Waar is je bewijs dat hij maar at aan het gissen is en het nieuws zelf creëert, want als je dat kan bewijzen is het het einde van Driessen.

Vervelende vent met zn verzinsels die hij brengt als feiten. Waarom krijgt deze man eigenlijk aandacht? De mentaliteit van Ajax moet veranderen en snel ook. Kwestie van tijd.

11 februari 2019 om 10:33

Dat zegt Driessen toch ook? Begrijp me niet verkeerd, ik heb een hekel aan de Telegraaf. Maar de processen die Driessen hier noemt, zie ik wel terug op het veld. Een trainer zonder overwicht, een De Jong zonder passie, een dolende Tadic, een eenzame Ziyech, etc. Spelers zijn na de winterstop massaal met zichzelf in gevecht. Hopelijk kunnen ze dan vrijuit tegen Real spelen want daar sta je toch al achter, en dan weer wat moois laten zien en zelfvertrouwen kweken.

Doel van Driessen en de Telegraaf is om ten Hag te liquideren. Elke verliespartij of slechte wedstrijd wordt direct aangegrepen om af te geven op ten Hag.

11 februari 2019 om 09:24

Op wie moeten ze (De Telegraaf) dan afgeven? De koffiejuf? Van Bronckhorst? De Knvb? Ten Hag is toch de eindverantwoordelijke ... is het allemaal fair wat ze over hem schrijven nee dat waarschijnlijk niet maar de meeste Ajax fans zijn wel erg allergisch voor kritiek zeg ... er wordt meteen op de man gespeeld zodra er kritisch gesproken wordt. Waarom? Driessen heeft waarschijnlijk (ontevreden) bronnen binnen Ajax die graag blablabla doen. Verder zit er wel kern van waarheid in zijn stukken als je objectief leest maar goed dat moet men dan wel kunnen hé

11 februari 2019 om 08:02

Het grappige is dat ik veel van wat Driessen zegt ik vaak het idee heb dat het creatief schrijven is. Nu denk ik echter wel dat hij een kern van waarheid heeft. Ik denk ook dat ten Hag een aardige trainer is (niet meer dan dat, want wisselen kan ie niet) alleen echt totaal geen people manager. Hij voelt de groep en de ontwikkeling niet aan. Hij had dit seizoen allang een structurele oplossing voor Schöne moeten hebben. Dat hij er nog steeds in staat is armoedig. Het is ook armoedig dat onze "sterspelers" totaal ruk kunnen spelen maar gewoon niet gewisseld worden. Het zijn elke keer dezelfde spelers. Frenkie loopt er na de winter (en voor de winter trouwens) als een totale natte krant bij. Niet goed gemanaged. De Ligt speelt ook echt ruk en als hij ruk speelt merk je ook dat zijn leiderschap niet zo sterk is. Hij was leider omdat hij zo ontzettend goed was.

Er is geen focus. Er is geen eenheid. Er zit geen idee achter. Wellicht dat het onzinnige (en pretentieuze) tripje naar Amerika niet geholpen heeft maar veel pijnpunten worden niet wel zichtbaar.

11 februari 2019 om 10:11

De Ligt en De jong hebben deze fouten hun hele (korte) carrière al gemaakt, dat is niet gek ze zijn pas 19 en 21. De media heeft ze zo erg opgeblazen dst de verwachtingen nu veel te hoog zijn. Dat Frenkie voor 85 miljoen verkocht werd is op basis van 3/4 wedstrijden en een hele propoganda van de media.

Haha toen ik kop las, wist ik gewoon dat het waarschijnlijk weer Driessen zou zijn en ja hoor. Die zat zich te verbijten toen Ajax lekker draaide maar kan nu weer zijn zaag erbij pakken en zagen. Opeens is Schöne volgens ploeggenoten ook over de hill. Hoorde je Driessen in 1e seizoenshelft niet over. Wat blijft het toch een eng mannetje, bah.

Wat een engnek die Driessen zeg. Probeert alleen maar onrust te creëren bij Ajax. Misschien moet hij zich meer bezighouden met zijn krantje ipv Ajax.

11 februari 2019 om 07:51

Volgens mij is het vooral Ajax zelf dat onrust creëert door als een dwaas stelletje ongeregeld te voetballen. Niet zo heel gek dus dat dit soort verhalen verschijnen. Of had je verwacht dat iedereen zou gaan roepen dat de sfeer geweldig is?

11 februari 2019 om 10:56

Maar hij schrijft er toch over in zijn krantje... wat bedoel je dan precies?

11 februari 2019 om 12:43

Feitelijke onjuistheden die structureel in de krant worden geplaatst.

Ajax zit net als PSV trouwens tegelijkertijd in een mindere periode wat overigens kan gebeuren. Voor de winterstop zaten beiden in een goede flow en wonnen ogenschijnlijk makkelijk hun wedstrijden en met name Ajax maakte indruk in de CL, PSV wat minder.
Dat ze (even) n terugval nu hebben is begrijpelijk en misschien ook wel verklaarbaar het 1e seizoenshelft heeft veel fysieke en mentale energie gekost en beiden teams hebben niet echt een hele ruime selectie als bijv. City, Spurs of Liverpool
De spelers van Ajax maken(op mij) n vermoeide en soms lusteloze iindruk, ze willen echt wel(hoop ik) maar het lijkt wel alsof veters van beiden voetbalschoenen aan elkaar zijn vastgeknoopt...
Ook zal zeker bij Ajax met name meespelen dat alle( inter)nationale lof sommige spelers heeft doen laten zweven, vergeet niet de belangstelling van de europese top voor n x-aantal spelers.
Die weelde is kennelijk moeilijk te dragen voor de spelers, want wekelijks top blijven presteren is mentaal zwaar ook al wordt je daar maandelijks uitstekend voor betaald.
Ten Hag kan je niet al teveel kwaliijk nemen al kan zijn wisselbeleid wel beter. Deze situatie waar Ajax en Psv nu in zitten is vooral leerzaam voor de spelers hun totale ontwikkeling, hoe kruip je vanuit n het diepe dal(ajax) weer terug omhoog.
De gevierde sterren/winnaars zijn niet diegenen die zijn overwinningen viert maar die zijn tegenslagen overwint.

De Jong wordt voor 80 miljoen verkocht die eigenlijk pas 1 jaar goed speelt. De Ligt kan voor veel geld weg. Ziyech. Onana Vd Beek Tagliafico. Allemaal spelers waarvan wordt gezegd dat ze voor veel geld weg gaan. Dan boor je ook nog een Neres een transfer naar China door zijn neus omdat je hem perse op de bank wilt laten zitten. Dusja ik kan me voorstellen dan er wel wat in die kleedkamer gebeurt.

11 februari 2019 om 09:35

@daveke niet doen ... want de meesten hier denken niet verder na en spelen het puur op de man (Driessen zegt het dus onzin). Dat Ajax een slangenkuil is, is al jaaaaaaren bekend. Nu Valentijn hier en daar wat pijnlijke topics benoemt, weliswaar wat aangedikt, is hij ineens de onruststoker jajaá. Er zijn gewoon een aantal ontevreden bronnen bij Ajax die alles door lekken aan Driessen en bovendien zegt hij wat sommige fans ook spuien op firma's. Dat Ten Hag slecht wisselt, of een Hakim en Dusan niet durft aan te pakken etc. etc. kortom niks nieuws onder de zon maar goed het is Valentijn hé :D ... Ik kan me voorstellen dat een Neres witheet is, een Donny pissig is na alle vroegtijdige wissels, en tel daarbij de wissels die ondanks slecht spel geen kansen krijgen. Uitkomst is: gezeik!

11 februari 2019 om 09:36

firma's = fora (klote Autocorrect!)

11 februari 2019 om 10:15

Tuurlijk zijn die jongens witheet, ik kan me voorstellen dat Donny denkt dat hij op de positie van De Jong beter zou renderen en meer kan toevoegen. En Neres tja wat moet je daar nog op zeggen, het kan alleen bij Ajax gebeuren dat je het vorige seizoen bij 30 goals betrokken was, en sommige hem wel hoger inschatte als Lozano en het volgende seizoen zit je gwn op de bank. Grillige buitenspelers al a Lozano Bergwijn Kuwas en El Drissie elke club geeft ze het vertrouwen en maakt ze belangrijk, maar wij stellen liever middenvelders daar op, voor zekerheid

Tis toch fantastisch dat er zoveel commentaar op het spel van ajax te vinden is, maar dat Valentijn weer eens een volledig artikel zonder een enkel gegrond argument kan schrijven. VZ, als wij zonder onderbouwing een reactie typen, dan wordt de reactie verwijderd. Is datniet eens een idee voor alles wat er uit deze fles azijn geschreven wordt?

Al die assumpties die hij maakt over frenkie en de rest; op basis van wat maakt hij die? Wat is zijn bron? Op het vels heeft frenkie geen maniertjes en Valentijn heeft geen toegang tot de kleedkamer.... Zo kan ik ook een artikel gaan schrijven..

11 februari 2019 om 09:20

Als je als journalist met elk artikel die je schrijft erbij gaat zetten wie die info gelekt heeft kun je beter stoppen met je baan toch?

11 februari 2019 om 09:40

@maurootje je vat het niet helemaal het precies zoals Skede hier boven zegt, hij kan moeilijk zijn bron vermelden hé ahaha ... hij heeft gewoon inside information die hij een extra sausje geeft maar goed er blijft wel kern van waarheid in zitten. Je wilt bewijs van hem maar bewijs jij dan ook even dat hij nu onzin praat ... snap je het nu?

11 februari 2019 om 10:29

maurootje

"al die assumpties die hij maakt over frenkie en de rest; op basis van wat maakt hij die? Wat is zijn bron?"

Zijn bronnen zijn gewoon mensen binnen Ajax die hem, op voorwaarde dat hun naam niet genoemd wordt (uiteraard uit angst voor represaillies), alles vertellen wat er binnen de Ajaxmuren allemaal gebeurd. Dat kunnen de materiaalman, de terreinknecht, medewerkers van de administratie, psysiotherapeuten, trainers of spelers zijn. Maar bronnen zijn er gewoon.

En dankzij die bronnen heeft Driessen dus wel degelijk 'toegang tot de kleedkamer'. Hij zal echt niet van minuut tot minuut exact weten wat er waar gezegd wordt of wordt gedaan, maar dat hij gewoon over dit soort dingen geïnformeerd wordt door inside bronnen (die hun eigen agenda hebben) dat staat vast.

Dus als jouw vraag is op basis waarvan hij deze stukjes maakt is het antwoord: op basis van inside bronnen!

Wie is de mol bij ajax zou een mooi programma op de televisie zijn.

De telegraaf heeft het vaak bij het rechte eind als het over ajax gaat

Ah kijk daar zijn ze weer! Vond het al zo stom van ajax en Barcelona om die deal wereldkundig te maken. Je kon de klok erop gelijk zetten dat de Nederlandse media er iets negatiefs van zou maken als De Jong een keer slecht zou spelen. Ineens heeft hij 'maniertjes'...

Toch wel gek dat hij die ineens krijgt terwijl hij al maaaaaaaanden aan het onderhandelen is met Barcelona en PSG en al zeker wist dat hij bij 1 van die twee clubs.

11 februari 2019 om 09:04

Waar baseer je op dat hij al maaaaaanden aan het onderhandelen was?

11 februari 2019 om 11:40

Het eerste contact met zowel Barcelona als PSG werd al vorig seizoen gelegd, wil niet zeggen dat er al onderhandelingen gedaan werden. Maar feit is wel dat De Jong eigenlijk al maanden wist dat hij na dit seizoen zou spelen bij 1 van de grootste clubs van Europa inclusief een mega contract.

Dat salarisplafond... dat heeft ajax al wel eens eerder genekt tijdens die zgn kabelkwestie toen. Als dit nu weer scheef zit kan dit nog best voor interne barstjes gaan lijden. Nooit goed dit in een groep.

11 februari 2019 om 09:06

Als ze willen groeien dan moet dat plafond omhoog. En ik denk dat je dan in eerste instantie altijd wel wat onderliggende onvrede krijgt van spelers die net buiten de groep toppers valt. Dit zal met termijn geen problemen meer opleveren, aangezien nieuwe aanwas weet in welke situatie ze terecht komen.

Is het niet gewoon dat Ajax voor de winterstop zwaar boven hun kunnen speelde en dat wat we nu zien eigenlijk het werkelijke niveau is ?

Staan bijna het hele seizoen net zoveel punten achter PSV als Feyenoord achter Ajax staat en nog praat men over een top 2.

Zie Ajax eigenlijk te weinig om echt te oordelen maar van de 2 wedstrijden tegen Feyenoord vond ik ze niet overtuigend. De wedstrijd in Amsterdam komen ze met de 1-0 heel goed weg, is gewoon een overduidelijke overtreding. Bij 2-1 moet Feyenoord gewoon een penalty krijgen en de Ajax speler zijn 2de gele kaart, grote kans voor de 2-2 en sowieso 10 tegen 10 man de rest van de wedstrijd.

Mag hopen voor Ajax dat het niet weer een over de paard getilde generatie is want die hebben we de laatste jaren al genoeg gezien en heeft ze de afgelopen jaren weinig succes opgeleverd.

Driessen,tsja, zou je Ajax niet eens wat kunnen steunen?
Waarom steeds die club zo afbranden?
Het lijkt wel of je er op zit te wachten dat daar iets gebeurd,schrijf is wat
positiefs over Ajax,je zit de supporters te voeren,je hoopt op ellende.
Natuurlijk , het is drama,maar moet je dat steeds weer aandikken?
Het is al rot genoeg voor ons als Ajax supporter.
Schrijf eens iets,wat kan helpen om uit deze dip te komen.

Tegen Real kan het allemaal weer anders zijn, het is de waan van de dag.

Eerst maar eens beginnen om de trainer buiten te gooien. Een trainer van niks. al die voor spelbare wissels. Daarna die spelers eens aanpakken. Ieder jaar hetzelgfde. Als het er op aan komt laten ze het af weten Dit is al jaren aan het geval. Wwrken voor die centen. Ik ben wederom zeer teleurgesteld in dit ajax. Ik hoop da ook dat ze van de week flink op de kloten krijgen. Is het eizoen mooi voorbij en kunnen ze met s'n allen op vakantie.

Gegroet een zeer teleurgestelde ajax supporter..

Waarom altijd die aanval op Driessen. Een goed journalist en heeft het veelal bij het rechte eind. Als je goed tussen de regels doorleest bij de interviews van de spelers hoor je dat deze dit zelf bevestigen dat het binnenskamers rommelt. Wat is dat toch dat veel mensen zich afsluiten voor kritiek op hun club en enkel geloven dat alles rozengeur en maneschijn is ?

11 februari 2019 om 11:47

Ik snap daar dus ook echt niks van. Het is misschien niet leuk om te horen maar je moet er wel tegen kunnen. Driessen is echt wel goed geïnformeerd inside Ajax. Ik vind ook dat de mensen het recht hebben om te weten hoe het precies intern gaat bij Ajax ook al is dat geen positief verhaal.

Het blijft de aasgier Valentijn Driessen, maar hij heeft wel goede punten. Mijns inziens is Overmars de schuldige. Je zit met je team in een extreem goede flow en dan verkoop je midden in die flow opeens Wober (direct) en de jong (eind seizoen). Verkoop wober heeft voor een disbalans achterin gezorgd en verkoop de jong heeft voor een teampsychologische disbalans gezorgd. Mannetjes als ziyech, onana, vd beek, dolberg, de ligt die al een tijdje met een transfer in verband worden gebracht gaan ineens ook aan hun eigen hachje denken en worden jaloers. En frenkie zelf zit al met zn hoofd in spanje. De bereidheid om voor elkaar te winnen verdwijnt en dan ben je opeens los zand. Overmars had ten alle tijd het teambelang op één moeten zetten en niet het geld. "Kom in de zomer maar terug", had hij moeten zeggen. Ten hag kan zoiets niet repareren.

11 februari 2019 om 13:55

Streepan, sterke invalshoek.

Na veel stoken heeft de Telegraaf eindelijk het brandje te pakken waar ze naar op zoek waren. Ze hebben heel lang lopen zagen aan de stoelpoten van Ten Hag door op informatie te speculeren en daarop door te halen. Wel mooi om te zien dat ze het niet aandurven om EtH nu ook te executeren. Ned Stark zou het niet juist vinden dat ze nu de focus ook verschuiven naar de spelers (ook al is dat niet onterecht).

Over het gedoogbeleid van de coach hebben ze namelijk wel gelijk. Dat hebben niet alleen de spelers en de club in stand gehouden, wij supporters deden ook daar aan mee. Het heeft mij in ieder geval altijd een beetje dwars gezeten dat met zo een geweldige lichting Ajacieden er geen Ajacied aan het roer stond. Geen mede-supporter van de club. Maar ja, je wint. Je krijgt als fan wedstrijden tegen Bayern München voorgeschoteld die je voor altijd bij blijven. En Peter Bosz had laten zien dat ook trainers zonder Ajax DNA succesvol kunnen zijn. Al was Bosz wel een echte Cruijff-adept; maar maakte het ook abrupt uit met ons toen er iets lekkerders voorbij kwam.

We staan nu wel voor een kruispunt. FC Utrecht gaf onze titelaspiraties nog een levenslijn (al had Brabander?! Pol van Boekel gewoon zijn onpartijdige ballen moeten vinden en een pennie moeten geven) en Real Madrid staat voor de deur. Nu of nooit. Laten we Ten Hag op basis van zijn resultaten in het verleden (2018) aan het roer in deze storm? Of toch #tenhagout? Ik zou Reiziger en Bogarde doorschuiven: Ajacieden door en door en ik denk dat Bogarde niet heel veel moeite zal hebben met autoriteit winnen in de kleedkamer.

11 februari 2019 om 09:27

Na een paar slechte wedstrijden je trainer eruit gooien na zo’n eerste seizoenshelft......nooit.

11 februari 2019 om 09:40

Alle cruciale duels verliezen geeft weinig hoop. En de eerste seizoenshelft is leuk, maar prijzen worden verdeeld in de tweede.

Het gaat eerder over hoe slecht Ajax gespeeld heeft in plaats van dat Heracles het gewoon hartstikke goed heeft gedaan.

Bij Ajax heerst er nu wat onvrede over transfer perikelen en dat bepaalde spelers niet genoeg erkenning krijgen; van de Beek, Neres en Ziyech.
Donny wordt als eerste geslachtofferd als het niet loopt puur om het feit dat de trainer de daadwerkelijk falende spelers niet durft te wisselen.
Neres was vorig seizoen nog onbetwiste basisspeler maar is gedegradeerd tot wisselspeler en mag sporadisch meedoen i.p.v. dat hij een vaste wissel is rond de 70e minuut.
Ziyech zie je steeds meer zijn eigen wedstrijd spelen, hij geeft nog wel mooie steekpasses maar dat komt omdat hij dat ook leuk vind om te doen. Verder loopt ie er beetje onverschillig bij.

Het gouden talent dat Frenkie de Jong heet met zijn droomtransfer naar Barcelona kan ook geen potten breken tegen een met alle respect middelmatig Eredivisie ploegje.
Bij mij komt het enigszins over alsof de andere jongens naar hem kijken van "nou Frenkie laat het maar zien dan" en dan worden er ineens geen ruimtes dichtgelopen of vuile meters gemaakt.

Waar ik zo moe van wordt is dat heel veel mensen op internet nu om het ontslag van ten hag roepen. Kijk eens naar de 1e seizoenshelft. We hebben verdorie genoten van het spel van Ajax . We hebben genoten van Ajax in de CL. En dan nu na een paar mindere uitslagen moet ie meteen weer weg en zie ik de tenhagout hashtags weer terugkomen. Ja de man heeft een raar wisselbeleid en ik begrijp zijn keuzes vaak ook niet maar nee hij hoeft van mij zeker niet weg. Ik weet zeker dat die flow weer terug gaat komen. Als de ego’s zichzelf ff opzij kunnen zetten. Ik hoop dat de CL ze weer die vechtlust geeft. Maar ten hag moet wel begrijpen dat hij spelers als Neres gewoon niet moet negeren! Die kunnen wedstrijden voor je winnen. Een sinkgraven doet dat niet voor je. Een blind ook niet. Schöne is gewoon klaar als het om het eggie gaat. Stel verdorie gewoon je beste spelers op.

11 februari 2019 om 10:36

Het is ook naief om enkel naar de resultaten te kijken wat betreft het al dan niet wegsturen van een trainer. Uit alles blijkt toch wel dat deze man geen goede trainer is en al helemaal niet voor Ajax? Hij zet de club wekelijks voor lul, daar doen de goede resultaten van de eerste seizoenshelft niks aan af.

Iedereen weet dat dit geen lang huwelijk wordt, kun je misshcien maar beter nu (of na het seizoen) schoon schip maken en een nieuwe weg in slaan waarbij er gebouwd wordt aan iets.

11 februari 2019 om 11:53

Wat mij betreft wordt het niet alleen een ontslag voor Ten Hag maar ook voor diegenen die hem aangesteld hebben Overmars en Vd.Sar! Die al 5 jaar op rij falen met hun beleid.

11 februari 2019 om 18:36

Ze hadden nooit Jonk moeten laten gaan en Ling de deur uit moeten jagen. Dit waren juist wel geschikte mensen voor Ajax.

11 februari 2019 om 18:56

Ling geschikt voor Ajax? Op basis waarvan? Omdat Cruijff hem wel een goeie algemeen directeur vond?

Neh, die Ling heeft het echt niet zo geweldig gedaan daar in Slowakije. We hangen hier veel op aan die zege op Feyenoord, maar er bestaan grote twijfels over de financiële toestanden daar. Ook hangt rond die Ling een aparte geur, omdat hij overal beweerde een succesvol vastgoed zakenman te zijn. Bleek niets van te kloppen. OOk schreef Ling een rapport op verzoek van Cruijff, waarin hij de vloer aanveegde met de huidige directie, dus Overmars en Van der Sar. Toende RvC hem vervolgens vroeg om zijn eigen aanbevelingen in de praktijk te komen brengen en een functie binnen Ajax te bekleden, bedankte Ling voor die eer. Ja lekker zeg.

Ook dat samenwerkingsverband van Trencin met Ajax was totaal geen succes.

Ling heeft niets toe te voegen aan Ajax.
Over Jonk kun je twisten. Maar bedenk je wel waar Ajax had gestaan met Jonk. Dan waren Neres, Blind en Labyad niet gehaald, en Kristensen/orajuela en Magallan evenmin.

Vind het wel heel erg stoken met dit soort artikelen. Maargoed, neemt niet weg dat er wel over gepraat mag worden. In het eerste seizoenshelft zag je echt de individuele kwaliteiten van de spelers naar voren komen. Dat zag je bij De Ligt, Tadic, Ziyech, Frenkie, met name in de Europese wedstrijden. Kan me herinneren dat Ten Hag ook vertelde dat hij de jongens zelf in het veld de tactiek laat bepalen. Hij bemoeide zich in zekere zin dus vrij weinig met de wedstrijd. Na de winterstop is wel duidelijk dat niemand zijn niveau meer haalt. Dit kan zijn door transferperikelen, vermoeidheid of wat dan ook. Maar het is dan wel de taak van de trainer om van de 11 individuen een sterk team te maken. Dat heb ik de afgelopen 4 wedstrijden echt nauwelijks gezien. Die rare wissels helpen daar ook niet bij. Iedereen roept voor diepte maar je laat Neres banken. Is gewoon een domme zet als je 1-0 op kunstgras achter staat. Dan moet je Neres inbrengen. Nu weet ik dat Tadic of een Ziyech altijd een goal kunnen forceren op elk moment, maar de hand van de trainer mag wel wat harder blijken in wedstrijden als je achter staat. Ook daarmee win je het vertrouwen van je team.

Om te kotsen weer het commentaar van meneer Driessen. Het is zo ongelooflijk voorspelbaar dat hij zoiets zou roepen. Zijn commentaar is werkelijk nergens op gebaseerd en hij verzint volgens mij soms ter plekke maar een verhaal. Kan voetbalzone niet stoppen met het plaatsen van items waarin Driessen commentaar geeft. Ik heb het al vaker gezegd, maar hij is echt de meest kansloze en trieste figuur die er is op dit gebied.

11 februari 2019 om 11:55

Kun je niet goed tegen terechte kritiek ofzo? Driessen is gewoon erg goed geïnformeerd binnen Ajax hoor.

11 februari 2019 om 13:51

ik ben niet eens voor Ajax. Het is gewoon een zielige gast die verhalen verzint. Dat hij nog serieus genomen wordt door een aantal is helemaal triest.

Vanaf zaterdagavond loopt Valentijntje als een aap met zeven lullen op zn borst te slaan.
Om vervolgens met totale kul argumenten een vreselijk slechte column te schrijven.

Deze man moet echt een andere hobby gaan zoeken, hij wilt alleen maar dat het slecht gaat bij/met Ajax. Ook al zou 10% waar zijn van zijn verhalen, voor wat voor rede zou je altijd zo bashen over een club of het nou om Ajax gaat of niet.

Oh Valentijn wat heb je hier op zitten wachten de eerste seizoenshelft he.. Het is duidelijk dat het momenteel niet lekker loopt, maar wat deze man er allemaal bijhaalt & van maakt...

De Telegraaf gedraagt zich, gelúkkig, niet als het clubblad van Ajax, zoals het AD dat wel van Feyenoord is, maar deze commentaren komen vooral voort uit een conflict tussen De Telegraaf en Ajax. Er is een vete gaande tussen De Telegraaf en Ajax en hierom grijpen de Telegraaf verslaggevers létterlijk elke scheet die gelaten wordt bij Ajax om dit tot énorme proporties uit te vergroten. Natuurlijk mag en moet je als voetbal media zeer kritisch zijn op het huidige presteren van Ajax, dat is op zich terecht. Maar tussen de regels door komt toch vooral die vete naar voren.

'zij hadden een pact gesloten, gedogen hun trainer en zouden samen alles opzijzetten voor de landstitel, beker en in de Champions League.'

Wát een ongefundeerd stukje speculatie zeg, de meeste gênante riooljournalistiek die er tot dusver bij Driessen uit de pen druipt. Wat moet die man een hekel aan Erik ten Hag hebben zeg. 'gedogen hun trainer?' Ik ben zelf ook geen fan van Ten Hag en zijn uitstraling, maar vooral bij de media ligt Ten Hag gewoon slecht en in het bijzonder De Telegraaf zaagt aan de poten van de troon van hun elitaire Ajax waar sinds een jaar die onhandige boer op heeft plaatsgenomen.

En 'pact?' Je hoorde Bert van Marwijk bij elk interview 'missie' zeggen en zijn schoonzoon Van Bommel roept bij elke gelegenheid het woord 'onverstoorbaar' als hij geen onduidelijke metaforen over auto's met lederen bekleding maakt, maar 'pact?' Dat is helemaal geen thema. Net zoals Driessen helemaal geen bron vermeld over de veronderstelde maniertjes van Frenkie de Jong! Uit welke koker komt dat gerucht dan?

Ineens is het salarishuis een probleem, zijn Dusan Tadic en Daley Blind leiders van niks. Maar liep De Telegraaf niet voorop eerder dit seizoen om deze meesterzetten van Overmars te roemen? En dat Hakim Ziyech een einzelgänger is, is toch ook niet nieuw? Waarom is dat dan nu ineens een probleem? Ziyech is een individualist met die vanwege zijn betrokkenheid bij veel goals belangrijk is voor het team, maar geen teamspeler die de leider van je ploeg is. Waarom wordt die rol van hem verwacht als hij daar niet de persoonlijkheid noch het arbeidsethos van heeft. Hij speelt op 25-jarige leeftijd noch in de Eredivisie en heeft nog nooit een prijs gewonnen; je denkt toch niet dat die jongen dan voor iemand anders speelt dan voor hemzelf?

De media die nu zo hard over Ajax en Ten Hag heen gaan, moeten eens bij zichzelf te rade gaan. Een halfjaar lang steken PSV en Ajax met kop en schouders ongenaakbaar boven de rest uit en stippen ze een verondersteld structureel probleem aan dat er zo'n groot gat met de rest is. Nu blijkt dat ineens een stuk minder waar en slijpen ze de messen dat in dit geval Ajax niet meer deugd. Hoe zwart-wit wil je het hebben? Ook las en hoorde ik de hele winterstop dat Ajax kampioen zou worden, vanwege de opties die Ajax in de breedte veel meer zou hebben. Dat hebben we gezien: wissel je keeper voor Lamprou en zet Sinkgraven linksback en je hebt de poppen aan het dansen. Ten Hag heeft met Huntelaar, Neres en Labyad zijn vaste wissels, maar Van Bommel lijkt met Gutierrez, Sadilek, Malen, Gakpo en Ihattaren ook uit uitstekende wissels te kunnen beschikken? In plaats van daar 'de winst' van Ajax te analyseren, zouden Driessen en co beter gewezen hebben op het verschil in veerkracht, teamgeest en winnersmentaliteit. En niet achteraf, maar een keer vooraf. Kenners dat het zijn.

Driessen weer de onruststoker 1ste klas. Als je Frenky zo ziet en hoort dan geloof ik daar absoluut niet in. Als Ajax bv met 4-0 zou winnen van Real is Frenky in eens de leidende ster zonder allures door Driessen

Hoewel ik absoluut geen Ajax supporter ben en het eigenlijk wel prima vindt dat het ze in de eredivisie al jarenlang niet lukt om hun "wjj zijn ajax wij zijn de beste" prietpraat waar te maken,gun ik ze tegen Real Madrid echt wel 2 overwinningen. Vrijwel onmogelijk,maar ik heb het idee dat ze in Madrid nog arroganter zijn namelijk en daarnaast is nederlands succes in Europa goed voor de gehele eredivisie

Valentijn Driessen is een Feyenoord supporter die lekker aan het stoken is. Waar rook is is vuur toch. Met praatjes win je ook geen titels en dat blijkt al bijna 5jr en daar speelt hij op in. Enge en nare man maar ja als je hem voedt komt de slang naar buiten.

Telegraaf-haters, relax. Het is een column, geen nieuwsbericht. In een column gaat het vooral om de mening van de schrijver, en niet perse om feiten. Die mening wordt vaak scherp geformuleerd on de lezers de triggeren. Ik kan me best in een aantal punten vinden van Driessen. Frenkie raakt geen knikker meer sinds hij heeft getekend..

11 februari 2019 om 10:48

Een scherpe mening hebben en kritisch zijn is wat anders dan leugens verspreiden en verhalen verzinnen en aandikken.

Driessen is helemaal in z'n element. Van af dag één is hij tegen Ten Hag dus dan kunnen we nu van alles verwachten. Hij zal vanavond ook wel op tv zijn. Moet je zien hoe goed z'n humeur is. Echt walgelijk.

Wat een suggestief uit de duim gezogen verhaal. Er is net zoveel van waar als toen hij beweerde dat Frenkie rond was met PSG. Vrijwel niets behalve dan dat ze serieuze interesse hadden net zoals alle topclubs in Europa. Van dit verhaal is denk ik ook niet meer dan 25% waar. De rest is aangedikt, uit z’n verband getrokken of verzonnen.

Koren op de molen voor Valentijn maar hij heeft wel degelijk een punt, om niet te zeggen meerdere punten. Hoezo Neres niet brengen in zo’n wedstrijd, had eigenlijk gewoon basis moeten staan op een klein kunstgrasveld maar als je hem dan vervolgens ook niet brengt bij een achterstand snap ik echt totaal niet. Dan lijkt het alsof je niet wil winnen. Zyech en in het bijzonder Tadic mogen ook naar de kant, te simpel en bovendien ook helemaal niet terecht iedere keer vd beek maar te slachtofferen. Juist op een moment ook nog dat zijn kwaliteiten nodig zijn, het gezicht van vd beek spreekte boekdelen bij zijn wissel. Ongeloof en verbijstering was zijn gezicht af te lezen evenals inmiddels een stuk nonchalance en dat sprak nog wel de meeste boekdelen. Dus ja Valentijn is duidelijk geen fan van ten hag en wss ook wel terecht ook. Niet geaccepteerd door de groep, zeker geen overwicht en meeste spelers lachen en wss gewoon uit. Champions league zal weer een ander verhaal zijn maar dat komt dan uit de spelers zelf, willen zich graag op de kaart zetten. De hoop op wen kampioenschap heb ik definitief laten varen afgelopen weekend, geen absolute wil en overtuiging vanuit de spelers zelf en de trainer kan ze blijkbaar ook niet op scherp zetten.

Het is heel normaal dat een team dat voor een cruciaal Europees treffen staat moeite heeft met de laatste wedstrijd vooraf. Niemand wil geblesseerd raken, z'n energie 'uitwonen'. Reken maar dat de hoofden van de Ajax-spelers vol zitten met Real. Dat je dan geen antwoord vindt op een taktisch sterk team dat wat goed te maken heeft is veklaarbaar. Wat niemand schijnt te onderkennen is dat voor Ajax Europees succes veel belangrijker is dan die platte NL-schaal. Zelfs indruk wekken maar verliezen van Real kan van grote betekenis zijn, om van uitschakelen van Real maar te zwijgen. Daarom vind ik Driessen de plank misslaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

273 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Genoa 12 1 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 30 5 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 6 0
2016/2017 Ajax 27 7 3 0

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren